Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


Ελευθέρας Βοσκής
Αυτό σημαίνει ότι τα κοτόπουλα έχουν πρόσβαση σε εξωτερικό περιβάλλον. «Η ελεύθερη βοσκή δεν είναι επιβεβαιωμένη» λέει η Rangan. «Αυτή η ένδειξη δεν εγγυάται ότι τα πουλερικά όντως  ανατράφηκαν σε εξωτερικό περιβάλλον». 
Χωρίς Αντιβιοτικά
Στα περισσότερα πουλερικά δίνονται αντιβιοτικά, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξή τους. «Απόφυγέ τα και θα απολαύσεις γευστικό κοτόπουλο μετά από καιρό» λέει ο Theo Weening, υπεύθυνος αγοράς κρέατος για την αμερικανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Whole Foods.
Χορτοφαγικής Εκτροφής
«Οποτε έχεις τη δυνατότητα, αγόραζε κοτόπουλα που έχουν ακολουθήσει χορτοφαγική διατροφή» λέει ο Weening. «Τα ζωικά υποπροϊόντα που χρησιμοποιούνται μερικές φορές στην εκτροφή μπορεί να επιταχύνουν την ανάπτυξη, αλλά δεν κάνουν το κρέας τόσο γευστικό». 
Βιολογικά
Τα κοτόπουλα αυτής της κατηγορίας τρέφονται μόνο με βιολογικά προϊόντα, δεν παίρνουν πρόσθετα φάρμακα κι έχουν άμεση πρόσβαση στο εξωτερικό περιβάλλον. «Εχουν καλύτερη γεύση και υφή» λέει ο Alfred Portale, σεφ στο Gotham Bar & Grill, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. 
Χωρίς Ορμόνες
«Η χρήση ορμονών στα πουλερικά γενικά έχει απαγορευτεί. Ετσι, από τη στιγμή που ο ισχυρισμός της διαφημιστικής καμπάνιας είναι, έτσι κι αλλιώς, αληθινός δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις παραπάνω χρήματα για να δεις την απαγόρευση γραμμένη πάνω στη συσκευασία» λέει η Rangan.
Εκτροφείου
«Εχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζωμό ή αλατόνερο» λέει η Urvashi Rangan, διευθύντρια της Αμερικανικής Ενωσης Καταναλωτών. Επομένως, μπορεί να πληρώνεις περισσότερα χωρίς να υπάρχει λόγος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory