Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Ξηροί καρποί, ένας μικρός θησαυρός – Ολα τα οφέλη για τον οργανισμό

Ξηροί καρποί, ένας μικρός θησαυρός -Ολα τα οφέλη για τον οργανισμό
Οι ξηροί καρποί συνήθως δεν αποτελούν βασικό στοιχείο της διατροφής μας. Τα μόνα μέρη που συνηθίζουμε να τους συναντάμε είναι τα μπαρ, όπου σερβίρονται ως συνοδευτικό του ποτού, και τα γήπεδα όπου ουσιαστικά χρησιμοποιούνται ως… κατασταλτικά του άγχους. Ωστόσο, καλό θα ήταν να αρχίσουμε να τρώμε ξηρούς καρπούς και εντός σπιτιού καθώς οι ιδιότητες τους είναι πραγματικό βάλσαμο για τον οργανισμό.
Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, οι ξηροί καρποί κρύβουν μέσα τους το μυστικό της μακροζωίας, καθώς είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ακόρεστα λιπαρά. Η έρευνα που έγινε στο Brigham and Women’s Hospital, ένα γνωστό νοσοκομείο της Βοστώνης, ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ως τώρα με θέμα τους ξηρούς καρπούς, αφού συμμετείχαν 76.464 γυναίκες και 42.498 άντρες, και τα αποτελέσματα της ανέδειξαν τη πολύ σημαντική αξία τους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όσοι από τους συμμετέχοντες κατανάλωναν περισσότερους ξηρούς καρπούς, είχαν σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να ταλαιπωρηθούν από αρκετές αρρώστιες αλλά και από σημαντικές ασθένειες όπως ο καρκίνος και τα καρδιακά επεισόδια.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι κατανάλωναν καθημερινά ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, φουντούκια, μακαντέμια, κουκουνάρι, φιστίκια Αιγίνης και καρύδια, είχαν κατά 20% χαμηλότερο ποσοστό θανάτου μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, σε σχέση με εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου. Ακόμη, συνήθως εμφανίζονταν πιο λεπτοί και αθλητικοί.
Αυτή η έρευνα, ήρθε να επιβεβαιώσει τις προηγούμενες που συσχέτιζαν τους ξηρούς καρπούς με τη μακροζωία, αλλά με πολύ πιο δυνατά επιχειρήματα, αφού πλέον τα στατιστικά είναι απόλυτα. Το μεγάλο δείγμα της έρευνας δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης και έτσι καλό θα ήταν να αρχίσουμε να εκτιμούμε παραπάνω την αξία των ξηρών καρπών.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory