Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Οι ομοφυλόφιλοι δίνουν μεγάλη σημασία στη φυσική εμφάνιση

Οι ομοφυλόφιλοι δίνουν μεγάλη σημασία στη φυσική εμφάνιση
Πάει ο καιρός που οι άνδρες και οι γυναίκες ήταν καταδικασμένοι να ζουν «κοκαλιάρικες ζωές». Τα καπρίτσια της φύσης μπορούν πλέον να διορθωθούν με μια συνδρομή στο γυμναστήριο. Μάλιστα, στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ιδανικά γυμνασμένο σώμα. 

«Δύσκολα μπορεί να αγνοήσει κανείς την τάση των ομοφυλόφιλων να υπογραμμίζουν τη σημαντικότητα της όμορφης φυσικής εμφάνισης» λέει ο Ντουέιν Ντάνκαν, ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών Σεξ, Υγείας και Κοινωνίας στην Αυστραλία. 

Σε σχετικό άρθρο, ο Ντάνκαν τονίζει ότι η ιδανική αρσενική εμφάνιση είναι καίριο στοιχείο πολιτισμικής αναφοράς στην αναπαράσταση ομοφυλόφιλων ανδρών. 

Οι ομοφυλόφιλοι κοινωνιολόγοι έχουν προτείνει διάφορες θεωρίες, προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί η γκέι κοινότητα εξιδανικεύει το ανδρικό σώμα, και η μια θεωρία είναι πιο πολιτικά ανορθόδοξη από την άλλη. 

Ο δρ. Ντέιβιντ Μπρέναν, κοινωνικός λειτουργός στο πανεπιστημίου του Τορόντο του Καναδά, προτείνει τη θεωρία του Α. Κλάιν, ο οποίος σε βιβλίο του διατύπωσε ότι «μετά την κρίση του AIDS, πολλοί ομοφυλόφιλοι άνδρες πήγαιναν εντατικά στα γυμναστήρια για να μη μοιάζουν λεπτοί και αδύναμοι, εμφανισιακά στοιχεία που συνδέονταν με την ασθένεια». 

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι οι ομοφυλόφιλοι προσπαθούν να υπερνικήσουν την ομοφοβία που τους θέλει μαλθακότερους και πιο αδύναμους από τους ετεροφυλόφιλους άνδρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory