Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Όλα έτοιμα για το Rally Dakar 2014

Όλα έτοιμα για το Rally Dakar 2014
Ενώ ο κόσμος του enduro θρηνεί ακόμη τον αδόκητο θάνατο του Αμερικανού Kurt Caselli, οι προετοιμασίες για το μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς, το Rally Dakar 2014, προχωρούν με πυρετώδη ρυθμό.

Οι μοτοσυκλέτες και οι αναβάτες δοκιμάζονται σε προκαταρκτικούς αγώνες, προσαρμόζοντας και εξελίσσοντας την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να στηθούν πανέτοιμοι στη ράμπα της εκκίνησης, στην πόλη Rosario της Αργεντινής, στις 5 Ιανουαρίου 2014.

Ο Τύπος πυκνώνει τις αναφορές του και στρέφει το βλέμμα προς τη νεότερη υποψηφιότητα για τη νίκη, το ντουέτο Cyril Despres και Yamaha, που μάς προέκυψε ξαφνικά μετά την 5η νίκη του γάλλου αναβάτη με ΚΤΜ, στις αρχές της χρονιάς.

Ο απροσδόκητος γάμος θα φέρει τον πολυνίκη των τελευταίων ετών στο Dakar του 2014 μαζί με τους Olivier Pain, Frans Verhoeven και Michael Metge. Η Ομάδα Rally της Yamaha κάνει μια all-out προσπάθεια να κατακτήσει επιτέλους τον τίτλο που της διαφεύγει από το 1998. Τότε είχε κερδίσει ο μεγάλος Stéphane Peterhansel με ένα πρωτότυπο Yamaha YZE850T.

Ακολούθησε η καθολική επικράτηση της KTM, με την οποία ο Despres κέρδισε πέντε φορές.

Τώρα ο ίδιος θα στηθεί απέναντι στον άλλοτε συμπολεμιστή του και τετραπλό νικητή του Dakar, Ισπανό Marc Coma, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας της ΚΤΜ να υπερασπιστεί τον τίτλο της με μια ολοκαίνουργια 450 Rally.

Στη δυσκολία για την κατάκτηση της νίκης που προσδίδει ασφαλώς και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αγώνα, έρχεται να προστεθεί και η συμμετοχή της Honda που επίσης έχει βαλθεί να κατακτήσει τον τίτλο. Το αξιόμαχο της συμμετοχής της επιβεβαιώθηκε με την επικράτησή της στο Rally Morocco, της σημαντικότερης δοκιμής – προετοιμασίας για το Dakar.

Ωστόσο στον υπερμαραθώνιο δεν είναι τόσο η μοτοσυκλέτα ή το εργοστάσιο που κερδίζει όσο ο οδηγός και η ομάδα του. Από τη μοτοσυκλέτα η σημαντικότερη απαίτηση είναι η αξιοπιστία της στην διαρκή και έντονη καταπόνηση.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Despres κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της προπόνησής του και αποκαλύπτει για πρώτη φορά το παρασκήνιο της αλλαγής στρατοπέδου.

Κατονομάζει ως «ηθικό αυτουργό» της αλλαξοπιστίας τον συμπατριώτη του, Stephan Peterhansel (6 φορές νικητή στο Dakar με Yamaha), περιγράφει τις πρώτες του εντυπώσεις από την αγωνιστική YZF 450 Rally και αναλύει τις δυσκολίες και τα σημεία κλειδιά του ερχόμενου Dakar.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory