Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Οι καλύτερες φωτογραφίες ζώων της εβδομάδας .

1 600x400 Best εικόνες των ζώων ανά εβδομάδα
2 600x400 Best εικόνες των ζώων ανά εβδομάδα
5 600x399 Best εικόνες των ζώων ανά εβδομάδα
6 600x380 Best εικόνες των ζώων ανά εβδομάδα
7 600x413 Best εικόνες των ζώων ανά εβδομάδα
9 600x441 Best εικόνες των ζώων ανά εβδομάδα
12 600x400 Best εικόνες των ζώων ανά εβδομάδα
15 600x429 Best εικόνες των ζώων ανά εβδομάδα
16 600x400 Best εικόνες των ζώων ανά εβδομάδα
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Τα πιο τρελά τατουάζ .http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Καθαρισμός αεροδρομίου απο τα χιόνια στην Ρωσία .

domodedovo007 600x398 Καταπολέμηση αεροδρόμιο Domodedovo με χιόνι και πάγο
domodedovo008 600x398 Καταπολέμηση αεροδρόμιο Domodedovo με χιόνι και πάγο
domodedovo011 600x398 Καταπολέμηση αεροδρόμιο Domodedovo με χιόνι και πάγο
domodedovo014 600x398 Καταπολέμηση αεροδρόμιο Domodedovo με χιόνι και πάγο
domodedovo017 600x398 Καταπολέμηση αεροδρόμιο Domodedovo με χιόνι και πάγο
domodedovo018 600x398 Καταπολέμηση αεροδρόμιο Domodedovo με χιόνι και πάγο
600x398 tn Καταπολέμηση αεροδρόμιο Domodedovo με χιόνι και πάγο
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Αγώνας με αλεύρι στην Ισπανία .

Borba 0002 600x399 αγώνα αλεύρι αυγό
Borba 0003 600x399 αγώνα αλεύρι αυγό
Borba 0004 600x399 αγώνα αλεύρι αυγό
Borba 0005 600x399 αγώνα αλεύρι αυγό
Borba 0006 600x399 αγώνα αλεύρι αυγό
Borba 0007 600x399 αγώνα αλεύρι αυγό
Borba 0008 600x399 αγώνα αλεύρι αυγό
Borba 0012 598x900 αγώνα αλεύρι αυγό
tn47 600x399 αγώνα αλεύρι αυγό
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Αντιδράσεις των παιδιών στα δώρα .

podarki 0001 600x855 αντιδράσεις παιδιών με δώρα
podarki 0003 600x855 αντιδράσεις παιδιών με δώρα
podarki 0004 600x408 αντιδράσεις παιδιών με δώρα
podarki 0005 600x410 αντιδράσεις παιδιών με δώρα
podarki 0006 600x411 αντιδράσεις παιδιών με δώρα
podarki 0007 600x416 αντιδράσεις παιδιών με δώρα
podarki 0010 600x432 αντιδράσεις παιδιών με δώρα
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Τα έθιμα της πρωτοχρονιάς .

Τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς
Η 1η Ιανουαρίου, ως ξεκίνημα της νέα χρονιάς, επικράτησε να γιορτάζεται στη Ρώμη από το 48 π.Χ., την εποχή του Ιούλιου Καίσαρα και πήρε πολλά στοιχεία από τη Ρωμαϊκή γιορτή «Σατουρνάλια». 

Επρόκειτο σημαντική γιορτή των Ρωμαίων, οι οποίοι τα ταύτιζαν με τα αρχαία Κρόνια, και εκτός από τις τυπικές θυσίες, περιλάμβανε δημόσια αργία, καθώς και διάφορα έθιμα, ανταλλαγή μικρών δώρων, ή υπαίθριες αγορές. Αυτή την περίοδο επιτρέπονταν τα τυχερά παιχνίδια ακόμα και για τους δούλους.

Με την επίδραση της Ορθόδοξης θρησκείας, η Πρωτοχρονιά έμεινε έως σήμερα σαν λαϊκή γιορτή για την οποία μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ερευνήτρια λαογραφίας και παράδοσης Μαίρη Παναγάκου. Γνωστά σε όλους τα κάλαντα της παραμονής, η βασιλόπιτα με το φλουρί, το σπάσιμο του ροδιού, η κρεμμύδα και οι κρεμασμένες κάλτσες στο τζάκι, που προσδοκούν να γεμίσουν με δώρα και γλυκά πρωτοχρονιάτικα.

Και λόγω της αρχής του νέου έτους, κυρίαρχος είναι ο ρόλος της τύχης, αλλά και των προλήψεων. Εκείνος που θα βρει στο κομμάτι του το φλουρί θα είναι ο τυχερός της χρονιάς. Δίνεται μεγάλη προσοχή στο ποιος θα κάνει ποδαρικό πρώτος στο σπίτι το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Πολλοί είναι επίσης, εκείνοι, που δεν δίνουν τίποτε έξω από το σπίτι, αυτή την πρώτη μέρα του χρόνου, δεν ρίχνουν νερό έξω από αυτό και δεν αναφέρουν ονόματα επιβλαβών ζώων, εντόμων, ούτε καν ασθενειών.

Βασιλόπιτα - μια ιστορία

Προσφορά, στην πραγματικότητα, λατρείας προς το Θείο, είναι συνδεδεμένη με την εποχή που τρώγονται τα πολυσπόρια, από τα οποία θα προέλθει το ψωμί.

Η σημερινή βασιλόπιτα πήρε το όνομά της από τον Μέγα Βασίλειο και ο προφορικός θρύλος φέρει τον έπαρχο της Καισάρειας να είχε ζητήσει όλα τα χρυσαφικά των κατοίκων της, αφού από τους υψηλούς και άδικους φόρους δεν είχαν τίποτε άλλο να δώσουν πια. Ωστόσο, αν και συγκεντρώθηκαν, τα χρυσαφικά αυτά δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια του έπαρχου και έτσι ο Άγιος Βασίλειος, γνωρίζοντας τις ανθρώπινες αδυναμίες και αφού ήταν αδύνατο να αποδοθούν δίκαια στους ιδιοκτήτες τους, έδωσε εντολή στους φουρνάρηδες της περιοχής να κατασκευάσουν μικρά πλακούντια-ψωμάκια και να μπει στο καθένα από ένα χρυσαφικό.

Κατά εντελώς θαυματουργό τρόπο πήρε ο καθένας το ψωμάκι του, που περιείχε το δικό του χρυσαφικό! Αυτό το χρυσαφικό μεταφράζεται στο φλουρί της βασιλόπιτας, ενώ η γιορτή του Αγίου Βασιλείου προς τιμή του Άγιου Βασίλη, που επέστρεψε τα δώρα στους πιστούς του.

Ανάλογα με την προσδοκία για το νέο έτος, ή την καλή σοδειά, γίνεται και ο στολισμός της βασιλόπιτας. Στα ορεινά χωριά της Ρούμελης βάζουν επάνω μάντρα με πρόβατα, άλλοι ελιά ή κληματσίδα ή ένα άχυρο.

Στα νησιά του Αιγαίου, τη βασιλόπιτα ή βασιλοκουλούρα την κυλούν από την είσοδο του σπιτιού ίσαμε το τζάκι. Αν κυλήσει αριστερά, φοβούνται πως θα είναι κακή η χρονιά τους, καλή αν πέσει δεξιά.

Στις ποιμενικές περιοχές, στα Άγραφα, με τις πολλές στάνες, φτιάχνουν τη βοϊδοκουλούρα και την περνούν στα κέρατα του βοδιού, δίνοντας κι από ένα κομμάτι στα άλλα ζώα για να είναι καλά στην επόμενη χρονιά. Συνηθίζεται να κόβεται το πρώτο κομμάτι στην Παναγιά, το δεύτερο στον Χριστό, και τα υπόλοιπα στο σπίτι, στην εργασία, στον νοικοκύρη και στα άλλα μέλη της οικογένειας.

Το σπάσιμο του ροδιού (έθιμο της Πελοποννήσου)

Το πρωί της πρώτης του χρόνου, η οικογένεια πηγαίνει στην εκκλησία και ο νοικοκύρης κρατάει στην τσέπη του ένα ρόδι για να το «λειτουργήσει». Επιστρέφοντας στο σπίτι, πρέπει να χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας -δεν επιτρέπεται να ανοίξει ο ίδιος με το κλειδί του) και έτσι να είναι ο πρώτος που θα μπει στο σπίτι για να κάνει το καλό ποδαρικό, με το ρόδι στο χέρι.

Μπαίνοντας μέσα με το δεξί, σπάει το ρόδι πίσω από την εξώπορτα, το ρίχνει δηλαδή κάτω με δύναμη, για να σπάσει και να πεταχτούν τα σποράκια του παντού και ταυτόχρονα λέει «υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος και όσα σποράκια έχει το ρόδι, τόσες λίρες να έχει η τσέπη μας όλη τη χρονιά».

Τα παιδιά μαζεμένα γύρω γύρω κοιτάζουν αν τα σποράκια είναι τραγανά και κατακόκκινα. Όσο γερά και όμορφα είναι τα σποράκια, τόσο χαρούμενες κι ευλογημένες θα είναι οι μέρες που φέρνει μαζί του ο νέος χρόνος.

Κουραμπιέδες


Οι βουτυρένιοι, όπως τους ονομάζουν στη Πάρο, είναι το κατ' εξοχήν πρωτοχρονιάτικο γλύκισμα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μοσχοβολούν βούτυρο και θρυμματίζονται στο στόμα.

Στη Σμύρνη τα μικρά αυτά χιονάτα μπισκότα τα ονόμαζαν «σεκέρ λουκούμ» και τα έφτιαχναν όλο τον χρόνο, τραγουδώντας:

Εγώ άνδρα μου στοχάσθηκα να κάνω κουλουράκια

Και δέκα οκάδες είκοσι σεκέρι μπουρεκάκια

Να δίνω τρία τέσσερα να πάρει η κάθε μία

και πέντε έξι ή επτά αν έχωσι παιδία!

Άλλοτε, έφτιαχναν τους κουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος και πριν τους πασπαλίσουν με άχνη τους βύθιζαν σε ανθόνερο. Όμως, το βούτυρο γάλακτος αντικαταστάθηκε πλέον με φρέσκο και το ανθόνερο με βανίλια. Στην Πελοπόννησο συνηθίζουν να τους ραντίζουν με ούζο.

Χοληστερίνη .


Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση των διατροφικών επιλογών και συνηθειών που ευθύνονται για τα αυξημένα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, να διευκρινίσουμε μια πολύ σημαντική παρερμήνευση που γίνεται συχνά. Πιστεύεται ότι η διαιτητική χοληστερόλη (π.χ. από τα θαλασσινά) αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Στην πραγματικότητα, η διαιτητική χοληστερόλη έχει μιαμικρή επίδραση στα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. H αλήθεια είναι ότι τακορεσμένα λίπη και τα trans λιπαρά οξέα είναι οι κύριοι «ένοχοι» για την αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα και όχι η διαιτητική χοληστερόλη.
 1. Τηγανητά φαγητά: Οποιαδήποτε τροφή και αν τηγανίσουμε, αυτόματα μετατρέπεται σε ένα τρόφιμο πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, τα οποία ανεβάζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Παρόλο που τώρα στις γιορτές, θα υπάρξουν αρκετά τηγανητά μεζεδάκια πάνω στο γιορτινό τραπέζι, καλό θα ήταν όσοι θέλουν να διατηρήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης τους χαμηλά, να τα αποφύγουν.
 2. Όχι στο βούτυρο, ναι στο ελαιόλαδο. Το βούτυρο είναι κρυμμένο σε πολλά τρόφιμα, και ειδικά τώρα, τις γιορτινές μέρες. Αρτοσκευάσματα, γλυκά (όπως οι κουραμπιέδες και η βασιλόπιττα), καθώς και φαγητά στα οποία οι νοικοκυρές προσθέτουν βούτυρο για "νοστιμιά", όπως στον πουρέ, το ρύζι και τα μακαρόνια, τις ψητές πατάτες ακόμα και τη γαλοπούλα, που συχνά αλείφεται με βούτυρο εξωτερικά, συντελούν στην αύξηση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα. Προτείνεται η αντικατάσταση του με ελαιόλαδο, το οποίο έχει μηδενική περιεκτικότητα σε διαιτητική χοληστερόλη και αποτελεί πολύ καλή επιλογή, χωρίς να στερείται νοστιμιάς.
 3. Παχιά κρέατα και αλλαντικά: Αρκετά τρόφιμα ζωικής προέλευσης έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, και για τον λόγο αυτό καλό είναι να περιορίζεται η κατανάλωσή τους. Κρέατα όπως το αρνί, το χοιρινό και το μοσχάρι, μπορούν να αντικατασταθούν με γαλοπούλα, κοτόπουλο ή κουνέλι, που η περιεκτικότητά τους σε λίπος είναι μικρότερη. Αν, ωστόσο, αυτό δεν είναι δυνατόν, λόγω των γιορτινών ημερών, πρέπει πάντα να αφαιρείται η πέτσα και ότι ορατά λίπη υπάρχουν στα κρέατα αυτά και να προτιμώνται όσο γίνεται πιο άπαχα κομμάτια. Τα αλλαντικά, εκτός από το ότι είναι παρασκευάσμενα από τις παραπάνω πηγές κρέατος που αναφέραμε, έχουν υποστεί και μια περαιτέρω επεξεργασία.
 4. Ολόπαχα τυριά και γαλακτοκομικά: Το τυρί και γενικότερα όλα τα γαλακτοκομικά που θα επιλέγονται από άτομα που θέλουν να διατηρήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης τους σε χαμηλές τιμές, πρέπει να είναι με λιγότερα λιπαρά. Πολλά τρόφιμα, πίτες και γλυκά αυτήν την περίοδο περιέχουν γάλα και τυρί. Για να περιορίσουμε λοιπόν την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών οξέων στη διατροφή μας, καλό θα ήταν να τα αντικαταστήσουμε από μια ποικιλία αντίστοιχων ειδών με χαμηλά λιπαρά που υπάρχουν στο εμπόριο σήμερα και μπορούμε να προμηθευτούμε.
 5. Ντρέσινγκ στις σαλάτες: Πολλές φορές, τις γιορτινές μέρες, αρκετοί οργανώνουμε τη διατροφική μας συμπεριφορά, προτού φτάσουμε στο εορταστικό τραπέζι. Έτσι, σκεφτόμαστε ότι θα γεμίσουμε το πιάτο μας με σαλάτα για να αποφύγουμε τη μεγάλη πρόσληψη λίπους και θερμίδων στη διατροφή μας. Αυτό που κάποιοι ξεχνούν, είναι το dressing στη σαλάτα. Αν αυτό στηρίζεται στη μαγιονέζα, όπως οι περισσότερες σάλτσες, αποτελεί μια πηγή λιπαρών οξέων που ανεβάζουν αρκετά τα επίπεδα της χοληστερόλης μας στο αίμα. Προτιμήστε σάλτσες και σαλάτες που περιέχουν ελαιόλαδο ή γιαούρτι, ή ακόμη και τελείως άπαχη μαγιονέζα αντί της μαγιονέζας. Δεν στερούνται γεύσης και μπορείτε άφοβα να καταναλώσετε αρκετή ποσότητα σε κάθε σας γεύμα.
 6. Κρέμα γάλακτος στα φαγητά. Η κρέμα αυτή περιλαμβάνει συνήθως πολύ μεγάλα ποσοστά λίπους, ζωικής προέλευσης και συστήνεται να αποφεύγεται η συχνή της κατανάλωση. Ειδικά τις γιορτινές μέρες, η κρέμα γάλακτος μπορεί να υπάρχει σε διάφορα εορταστικά πιάτα, όπως πίτες και γλυκά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Η αντικατάστασή της από γάλα χαμηλό σε λιπαρά, μπορεί να δίνει μια πιο ελαφριά γεύση στο φαγητό, αλλά παράλληλα μας γεμίζει με λιγότερες ενοχές για το τι πρόκειται να καταναλώσουμε, προστατεύοντας και την υγεία της καρδιάς μας.
 7. Έτοιμα και τυποποιημένα σνακς: Πολλές φορές θεωρούμε ότι επειδή δεν είναι εμφανή τα λιπαρά στα τρόφιμα, απλά δεν υπάρχουν και έτσι δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τις λανθασμένες μας επιλογές. Έτοιμα σνακς όπως τυποποιημένα αρτοπαρασκευάσματα, γλυκίσματα, σφολιάτες, γαριδάκια, πατατάκια και άλλα αντίστοιχα σνακς, είναι τρόφιμα πλούσια σε trans λιπαρά οξέα, λόγω της ειδικής επεξεργασίας που έχουν υποστεί, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ανεβάζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, αλλά να μειώνουν και τα αντίστοιχα επίπεδα της καλής χοληστερόλης.
 8. Γλυκά: Τα γλυκά θέλουν μεγάλη προσοχή αυτή την περίοδο, καθώς αποτελούν πηγή πλούσια σε λίπος, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Οι κουραμπιέδες περιέχουν διπλάσια ποσότητα λίπους από τα μελομακάρονα και μάλιστα ζωικής προέλευσης, αφού το βούτυρο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τους δεν συγκρίνεται σε ποιότητα με το ελαιόλαδο που περιέχεται στα μελομακάρονα. Αυτό καθιστά τα μελομακάρονα αυτόματα καλύτερη διατροφική επιλογή. Επίσης, η βασιλόπιτα θέλει προσοχή, καθώς το κέικ έχει διπλάσιο ποσοστό λίπους από μια βασιλόπιτα τσουρέκι. Προσπαθήστε να περιοριστείτε σε ένα κομμάτι, ακόμη και αν δεν σταθήκατε τυχεροί με την εύρεση του φλουριού!
 9. Αλκοόλ: Το αλκοόλ θέλει προσοχή, ειδικά αν δεν πρόκειται για κρασί, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Μην ξεχνάτε ότι κάθε ποτήρι μπορεί να μας αποδώσει περίπου 100 θερμίδες -αλλά ποιος πρόκειται να μείνει στο ένα αυτές τις γιορτινές μέρες; Η αύξηση της πρόσληψης θερμίδων και του σωματικού βάρους, ειδικά μέσα στις γιορτές, δεν αποτελεί σύσταση για τη φυσιολογική διατήρηση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα στα επιθυμητά επίπεδα.
 10. Έλλειψη άσκησης: Η άσκηση αποτελεί το "κλειδί" γα τη ρύθμιση πολλών προβλημάτων υγείας. Έτσι, δεν θα μπορούσε να μην διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς. Η άσκηση βοηθά στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα, με παράλληλη αύξηση των επιπέδων της "καλής" χοληστερόλης", η οποία είναι προστατευτική για την υγεία της καρδιάς. Παράλληλα, η άσκηση βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, που αποτελεί επίσης σύσταση για την πρόληψη των καρδιαγγεικών νοσημάτων. Γι’ αυτό, ακόμη και μέσα στις γιορτές, μην παραλείψετε έναν περίπατο ή μια βόλτα με τα πόδια στη στολισμένη πόλη, που θα σας ανανεώσει και θα ενισχύσει το καρδιαγγεικό σας σύστημα.
 11. Προσοχή στο μαγείρεμα: Για όσους έχουν στόχο να διατηρούν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα σε υγιή επίπεδα, το μαγείρεμα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Προτιμήστε να ετοιμάζετε το φαγητό σας στον ατμό, στο φούρνο ή στη σχάρα. Αρκετοί συνεχίζουν να τηγανίζουν ή να σωτάρουν τα υλικά που χρησιμοποιούν, χρησιμοποιώντας βούτυρο, αλλά παράλληλα απορούν που τα επίπεδα της χοληστερόλης τους επιμένουν να είναι υψηλά! Το λάθος μαγείρεμα των τροφίμων μπορεί να μετατρέψει ένα τρόφιμο ευεργετικό για την καρδιά (όπως τα ψάρια) σε ένα τρόφιμο πλούσιο σε κορεσμένο λίπος, μετά από το τηγάνισμά του. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή η παρασκευή του φαγητού μας, ώστε να διατηρεί την ωφελιμότητά της η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούμε.
 12. Διατήρηση ενός υγιούς βάρους: Η παχυσαρκία συνδέεται με τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους αποτελεί σημαντικό στόχο για όσους προσπαθούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης τους στο αίμα. Επιπλέον κιλά και πόσο μάλλον κιλά λίπους, τα οποία έχουν την τάση να συσσωρεύονται γύρω από τα σπλαχνικά όργανα, αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο μακροπρόθεσμα και παράλληλα τον κίνδυνο συσσώρευσης λίπους στο συκώτι. Μια ήπια απώλεια βάρους συνίσταται. Για κάθε κιλό που χάνει το άτομο, υπάρχει παράλληλη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα- αν δεν συνυπάρχουν κληρονομικοί παράγοντες στους οποίους να οφείλεται η αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα.

Πως θα καταλάβετε οτι το ποτό σας είναι νοθευμένο .


Μετά από ένα ξέφρενο γλέντι με φίλους ξυπνήσατε με βαρύ κεφάλι, κακή διάθεση, ανακατωσούρα, προβλήματα στο στομάχι και χωρίς να θυμάστε όλα όσα έγιναν; Κατά πάσα πιθανότητα ήπιατε περισσότερο από όσο αντέχατε.
Τι συμβαίνει όμως αν ήπιατε μόνο ένα ποτηράκι και έχετε συμπτώματα που εμφανίζονται μόνο μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τότε πιθανόν το ποτό σας να ήταν «μπόμπα».
Ακολουθήστε τα παρακάτω κόλπα για να ανακαλύψετε το νοθευμένο ποτό:
*Αν σας αρέσει να βάζετε στο ποτό σας αναψυκτικό καλό είναι να το αποφεύγετε γιατί κάτι τέτοιο θα το αλλοιώσει και δε θα μπορέσετε να καταλάβετε με τη βοήθεια της μύτης και του ουρανίσκου αν είναι «μπόμπα» ή όχι. Πάρτε το λοιπόν σκέτο και πιείτε το. Αν η γεύση του δε θυμίζει το ποτό που σας αρέσει να πίνετε ή όταν το ήπιατε κάηκε ο λαιμό σας, τότε είναι κακό σημάδι.
*Αν είστε παρέα προτιμήστε να παραγγείλετε μπουκάλι. Αφού σας το φέρουν βάλτε στα ποτήρια σας. Πριν πιείτε κλείστε το μπουκάλι με το περιεχόμενο που έχει απομείνει και κουνήστε το καλά. Αν το περιεχόμενο του μπουκαλιού για να ξαναβρεί την καθαρότητα του αργήσει πάνω από λίγα δεύτερα τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για να το πιείτε.
*Το ίδιο κάντε και σε περίπτωση που έχετε παραγγείλει ένα ποτήρι ποτό. Βάλτε την παλάμη σας πάνω και κουνήστε το δυνατά. Πιείτε μια μικρή γουλιά και αν αισθανθείτε ότι σας καίει στο λαιμό αλλά και αργήσει να καθαρίσει τότε μάλλον είναι «μπόμπα».
*Αν παραγγείλετε μπουκάλι κοιτάξτε την ετικέτα στο πίσω μέρος για να δείτε αν είναι η ίδια εταιρία που εισάγει το μπουκάλι όπως αυτή που αναγράφεται στα μπουκάλια που έχετε στο σπίτι ή έχετε δει άλλες φορές. Ακόμη και εάν πάρετε ένα ποτήρι ποτό μπορείτε να ζητήσετε από τον σερβιτόρο να σας δείξει το μπουκάλι. Έτσι θα καταλάβετε αν σας σερβίρουν αυθεντικό ή αγνώστου προελεύσεως ποτό και πιθανών νοθευμένο.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory