Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Κατάδυση στους - 36 .
χαμόγελα .

facepalm
facepalm
facepalm
facepalm
facepalm
facepalm
facepalm
facepalm
][facepalm

Εχουμε επιβάτη πόνυ .


Η κλασσική συνταγή της ρώσικης σαλάτας .

Η κλασική συνταγή της σαλάτας Olivier

Το πιο ακριβό παιγνίδι φτιαγμένο απο χρυσό .

Οι γευστικές τάσεις για το 2013 .

Έφτασε η ώρα να κοιτάξουμε μέσα στη γυάλινη μπάλα για τις προβλέψεις στον τομέα της γεύσης για το 2013.
  • Εστιατόρια
(+): Τεχνολογία
Η χρήση των νέων τεχνολογιών είναι επιτακτική στις μέρες μας. Η έξαρση των tablets και του Instagram επηρέασε φυσικά και τον τομέα της γεύσης. Επομένως, είναι απλά θέμα χρόνου η πλειονότητα των εστιατορίων να αντικαταστήσει το χαρτί με… pixel.
(-): Ποικιλία
Τα πολύωρα γεύματα και η απέραντη εναλλαγή πιάτων σε σειρά έχει σχεδόν παρέλθει. Στη θέση τους τα εστιατόρια εστιάζουν περισσότερο στις μικρές μερίδες και σε αναλογία που ταιριάζει στο εκάστοτε δείπνο.
Οι γευστικές τάσεις για το 2013 (2)
  • Λαχανικά
(+): κουνουπίδι
Αυτός ο νόστιμος φίλος μας παίρνει επιτέλους τη δική του θέση στο κέντρο της προσοχής μας. Γίνεται ένας νέος σταρ και κερδίζει τη μάχη όχι μόνο στις κουζίνες των εστιατορίων, αλλά και των σπιτιών μας.
(-): λάχανο 

Πάντα θα αγαπάμε το λάχανο, αλλά μάλλον ήρθε ο καιρός να αποτοξινωθούμε λίγο από αυτού του είδους τις σαλάτες και τα γερμανικά ξινολάχανα.
  • Εθνική κουζίνα
(+): Βραζιλιάνικη
Με το World Cup να φιλοξενείται στη Βραζιλία σε περίπου 18 μήνες, η βραζιλιάνικη κουζίνα αρχίζει να παίρνει τα πάνω της και να συζητιέται πολύ.
(-): Κινεζική
Αν και μιλάμε για τον μεγαλύτερο πληθυσμό της γης, η κινεζική γεύση «φορέθηκε» πολύ τα τελευταία χρόνια και έπαψε να εξελίσσεται. Ώρα να γυρίσουμε σελίδα…
  • Μαγείρεμα στο σπίτι
Οι γευστικές τάσεις για το 2013 (3)
(+): χειροποίητα snacks
Ξεχάστε τα έτοιμα snack που προμηθευόσασταν από το super market και αρχίστε να φτιάχνετε τα δικά σας. Τόσο λόγω κρίσης, όσο και λόγω διατροφής, αρχίζουμε σιγά σιγά να ασχολούμαστε περισσότερο με τις σπιτικές λιχουδιές που είναι και νόστιμες και υγιεινές και να δυσκολευόμαστε να απλώσουμε το χέρι στα ράφια του super market. Φτιάξτε τα δικά σας κέικ, γλυκά, tapas, pop corn, μαρμελάδες, cookies, chips, γλειφιτζούρια, σουβλάκια κτλ, πολύ πιο υγιεινά και πολύ νόστιμα.
(-): πρωτότυποι συνδυασμοί
Μετά από τη μεγάλη στροφή στην ενασχόληση με τη μαγειρική και τους πρωτότυπους και εναλλακτικούς συνδυασμούς γεύσεων (βλέπε αρνάκι με μαρμελάδα σύκο και αφρό λεμονιού) μάλλον ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε και πάλι στην παράδοση και να την δούμε με άλλο -πιο σύγχρονο- μάτι.
  • Επιδόρπιο
Οι γευστικές τάσεις για το 2013 (4)
(+): λαχανικά
Το 2013 θα είναι σίγουρα η χρονιά των λαχανικών. Θα γίνουν ακόμα και… επιδόρπιο. Τον συνδυασμό avocado-σοκολάτα σίγουρα θα τον ακούσετε πολύ.
(-): παιδικές λιχουδιές
Δημητριακά με γάλα, κέικ κτλ σίγουρα μας δελεάζουν και μας δημιουργούν νοσταλγία κοιτώντας το παρελθόν, αλλά ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε προς το μέλλον…
Καλή χρονιά!
Πηγή: clickatlife.gr


Κομήτης υπόσχεται φανταστικό σόου .

Θα είναι πιο λαμπρός από τη Σελήνη κατά το πέρασμά του.
Ένας κομήτης που εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο από αστρονόμους στη Ρωσία δεν αποκλείεται να γίνει τόσο λαμπρός στα τέλη του 2013 ώστε να είναι ορατός ακόμα και στο φως της ημέρας.
  • Διαστημική χιονόμπαλα
Η τροχιά στην οποία κινείται η διαστημική χιονόμπαλα, επισημαίνουν οι ερευνητές, παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με την τροχιά του «Μεγάλου Κομήτη του 1680», ο οποίος έγινε ορατός στη διάρκεια της ημέρας και σχημάτισε μια ουρά με μήκος μεγαλύτερο από το πλάτος της Σελήνης.
Η ομοιότητα των τροχιών υποδεικνύει ότι τα δύο σώματα σχετίζονται ή ότι πρόκειται για τον ίδιο κομήτη. O νέος κομήτης, με την ονομασία Comet ISON ή C/2012 S1, εντοπίστηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου με τηλεσκόπιο του Διεθνούς Επιστημονικού Οπτικού Δικτύου (ISON) κοντά στο Κισλοβόντσκ στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου. Βρισκόταν τότε σε απόσταση ενός δισεκατομμυρίου χιλιομέτρων από τη Γη.
  • Το σόου
Ο C/2012 S1 θα αρχίσει να γίνεται ορατός με γυμνό μάτι τον Οκτώβριο του 2013, όταν θα φαίνεται να κινείται τις πρώτες πρωινές ώρες ανάμεσα στα άστρα του αστερισμού του Λέοντα.
Το μεγάλο σόου θα αρχίσει όταν ο κομήτης πλησιάσει τον Ήλιο, οπότε οι πάγοι της επιφάνειάς του θα αρχίσουν να εξαερώνονται από την ακτινοβολία και πιθανώς θα σχηματίσουν μια ουρά που εκτείνεται για χιλιάδες ή και εκατομμύρια χιλιόμετρα στο Διάστημα. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί όταν ο κομήτης φτάσει στο περιήλιο, δηλαδή στην ελάχιστη απόστασή του από τον Ήλιο, στις 28 Νοεμβρίου 2013. Υπό την επίδραση της ακραίας βαρύτητας του Ήλιου, ο C/2012 S1 θα πραγματοποιήσει μια κλειστή στροφή πίσω από το άστρο για να εμφανιστεί και πάλι στην άλλη πλευρά του.
  • Τι θα πάθει;
Κανείς δεν γνωρίζει αν ο κομήτης θα επιζήσει αλώβητος ή αν θα σπάσει σε κομμάτια. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει επίσης πόσο μακριά και φωτεινή θα είναι η ουρά του, αν και οι αστρονόμοι ελπίζουν σε ένα από τα πιο θεαματικά περάσματα των τελευταίων δεκαετιών.
Δεδομένου ότι οι κομήτες θεωρούνται κατάλοιπα από το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος πριν από 4,5 δισ. χρόνια, οι επιστήμονες θα παρακολουθούν τον C/2012 S1 αναζητώντας στοιχεία για τη σύστασή του. Οι περισσότεροι κομήτες προέρχονται από το Νέφος του Όορτ, ένα «σύννεφο» παγωμένων, αρχαίων σωμάτων που περιφέρονται αργά σε απόσταση περίπου ενός έτους φωτός από τον Ήλιο.
Ο κομήτης C/2012 S1 όπως φωτογραφήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου από τηλεσκόπιο στο Νιού Μέξικο (Πηγή: Remanzacco Observatory/Ernesto Guido, Giovanni Sostero & Nick Howes)
Εισερχόμενος κομήτης υπόσχεται φαντασμαγορικό σόου (2)
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory