Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Εξυπνες λύσεις .
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Δημιουργικά USB .
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Ομορφο γραφείο σπιτιού .

shoffice
shoffice
shoffice
shoffice
shoffice
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Εντυπωσιακή γενιάδα .

Beard Weaving
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Σχολείο κάτω απο γέφυρα στην Ινδία .

weird school india
School under the bridge
School under the bridge in India
School in India
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Πόσο γάλα χρειάζονται τα παιδιά .

Πόσο γάλα χρειάζονται τα παιδιά

Το αγελαδινό γάλα αποτελεί την κύρια πηγή βιταμίνης D για τα παιδιά αλλά η υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων ενδέχεται να παρεμποδίζει την απορρόφηση σιδήρου.
Εως τώρα δεν ήταν γνωστό πόση ακριβώς ποσότητα γάλακτος πρέπει να πίνουν τα παιδιά ούτως ώστε να υπάρχει σωστή ισορροπία μεταξύ επαρκούς πρόσληψης βιταμίνης D και προστασίας των αποθεμάτων σιδήρου του οργανισμού, γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Τον γρίφο επιλύει μία νέα μελέτη, η οποία έδειξε πως για τα περισσότερα παιδιά προσχολικής ηλικίας δύο ποτήρια γάλα την ημέρα είναι ό,τι χρειάζονται.
Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από τον Καναδά οι οποίοι επιστράτευσαν 1.311 παιδιά, ηλικίας 2 έως 5 ετών, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητά τους. Επιπλέον, τα υπέβαλαν σε εξετάσεις αίματος για να μετρήσουν τα επίπεδα της βιταμίνης D και της φερριτίνης (είναι τα αποθέματα σιδήρου του οργανισμού).
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή έκδοση της επιθεώρησης «Pediatrics», αποκάλυψε πως δύο ποτήρια γάλα την ημέρα είναι αρκετά για να διαθέτει ένα παιδί επαρκή επίπεδα βιταμίνης D (πάνω από 30 νανογραμμάρια ανά χιλιοστό του λίτρου αίματος), δίχως να επηρεασθούν αρνητικά τα επίπεδα της φερριτίνης.
«Κάθε ποτήρι γάλα πάνω από τα δύο προκαλούσε μικρή μείωση της φερριτίνης στο αίμα των περισσότερων παιδιών», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζόναθον Λ. Μαγκουάιρ, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και παιδίατρος στα Νοσοκομεία St. Michael’s και Παίδων της πόλης.
Στην πραγματικότητα, η μελέτη έδειξε πως κάθε ποτήρι γάλα πάνω από τα δύο προκαλούσε αύξηση της βιταμίνης D κατά 6,5% αλλά μείωση της φερριτίνης κατά 3,6%. «Οταν ένα παιδί έχει αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσει αναιμία επειδή διαθέτει ορισμένους παράγοντες κινδύνου, αυτή η μικρή μείωση είναι πολύ σημαντική», υπογράμμισε ο δρ Μαγκουάιρ.
  • Επιρροές
Ωστόσο, η ιδεώδης για κάθε παιδί ποσότητα γάλακτος φάνηκε να επηρεάζεται από τη χροιά του δέρματος, την εποχή του χρόνου και την πρόσληψη με το μπιμπερό.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά με το πιο σκούρο δέρμα δεν διέθεταν αρκετή βιταμίνη D τον χειμώνα, οπότε χρειάζονταν 3 έως 4 ποτήρια γάλα για να έχει ο οργανισμός τους επαρκή βιταμίνη D. Επιπλέον, η πρόσληψη γάλακτος με το μπιμπερό δεν αύξανε τα επίπεδα της D ενώ προκαλούσε μεγάλες μειώσεις στα επίπεδα της φερριτίνης.
Οσον αφορά την πρόσληψη γάλακτος με το μπιμπερό, ο δρ Μαγκουάιρ τόνισε ότι η χρήση του πρέπει να διακόπτεται μόλις το παιδί κλείσει τα δύο.
«Μπορεί να είναι πιο εύκολο για τους γονείς να δίνουν στο παιδί το γάλα με το μπιμπερό για να ησυχάζει, όμως, όταν μιλάμε για τα δύο συγκεκριμένα ιχνοστοιχεία, το μπιμπερό όχι μόνον δεν παρέχει κανένα όφελος, αντιθέτως βλάπτει τον σίδηρο των παιδιών», εξήγησε.
Σύμφωνα με τη Διατροφική Πυραμίδα που δημοσιεύει σε τακτά διαστήματα το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ορίζοντας τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της υγιεινής διατροφής, τα παιδιά ηλικίας 2-3 ετών πρέπει να πίνουν δύο ποτήρια γάλα την ημέρα, τα παιδιά 4-8 ετών δυόμισι και τα παιδιά και οι έφηβοι 9-18 ετών τρία.
Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι απαραίτητα στα παιδιά διότι περιέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνες, καθώς και ασβέστιο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, βιταμίνες Β1, Β2, Β6, Β12, Α, D και Ε.
Σε πολύ μεγάλες ποσότητες όμως το αγελαδινό γάλα φαίνεται να δυσχεραίνει την απορρόφηση του σιδήρου από τα άλλα τρόφιμα, αν και δεν είναι εξακριβωμένο πού ακριβώς μπορεί να οφείλεται αυτό.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Κοιμηθείτε ήρεμα το νέο έτος .

Οι 7 αλλαγές του 2013 για έναν ήρεμο ύπνο (6)

Η καλύτερη μέθοδος για να μπορέσεις να κοιμηθείς, είναι να φανταστείς ότι είναι η ώρα να ξυπνήσεις» είχε πει ο αμερικανός κωμικός Groucho Marx, τονίζοντας με αστείρευτο χιούμορ τη σπουδαιότητα του ύπνου. Ποιες είναι οι 7 αλλαγές, που φέρνει το 2013, υποσχόμενο έναν υγιή και ήρεμο ύπνο;
  • Κλείστε τις οθόνες
Μπορεί η τηλεόραση, οι υπολογιστές και τα κάθε λογής gadgets να είναι ένας τρόπος να αποκοιμηθείτε, αλλά αυτό δε διασφαλίζει έναν ήρεμο ύπνο. Το αντίθετο μάλιστα. Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ύπνου, το φως που εκπέμπουν οι οθόνες, ταράζει την φυσική παραγωγή μελατονίνης στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιεί το αίσθημα επαγρύπνησης και να ξυπνάτε ανά τακτά διαστήματα.
Ένας τρόπος για να αποφύγετε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση κάθε βράδυ, είναι να κλείνετε τις οθόνες μία ώρα πριν κοιμηθείτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο ή να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο.
  • Ξεχάστε το κινητό στο σαλόνι
Οι 7 αλλαγές του 2013 για έναν ήρεμο ύπνο (1)
Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% στις ηλικίες μεταξύ 18-24 ετών, κοιμούνται με το κινητό …δίπλα τους. Η συνήθεια αυτή εμποδίζει τον οργανισμό να ησυχάσει και να κοιμηθεί αρμονικά, όχι μόνο λόγω της εκπομπής blue light από το κινητό, αλλά και λόγω των μεταμεσονύχτιων μηνυμάτων.
Η απόφαση για το 2013 είναι να αφήσετε το κινητό να φορτίζει σε κάποιο άλλο δωμάτιο, ώστε να μη μπαίνετε στον πειρασμό να το ελέγχετε το βράδυ, ενώ αν δυσκολεύεστε να το κάνετε αυτό, τουλάχιστον επιλέξτε την ειδική ένδειξη, που επιτρέπει να δέχεστε μόνο επείγοντα τηλεφωνήματα.
  • Δέσμευση σε έναν 8ωρο ύπνο
Οι 7 αλλαγές του 2013 για έναν ήρεμο ύπνο (5)
Μπορεί να μην υπάρχει μαγικός αριθμός, που να ορίζει ακριβώς πόσες ώρες πρέπει να κοιμόσαστε, αλλά σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται τουλάχιστον 7 με 8 ώρες ύπνου, για να αισθάνονται καλά και να λειτουργούν σωστά την επόμενη μέρα.
Σε αντίθετη περίπτωση, όπου αφιερώνετε λιγότερες από 6 ώρες ύπνου, ρισκάρετε να έρθετε αντιμέτωποι με καρδιολογικά προβλήματα και παχυσαρκία. Υπολογίστε τον ύπνο σας, μαζί με την ώρα που χρειάζεστε, μέχρι να αποκοιμηθείτε, για να μπορέσει ο οργανισμός σας να ξεκουραστεί σωστά.
  • Ακολουθήστε το πρόγραμμα
Οι 7 αλλαγές του 2013 για έναν ήρεμο ύπνο (7)
Μπορεί ένα διασκεδαστικό Σαββατόβραδο να σας ικανοποιεί, ιδιαίτερα αν παρακοιμηθείτε την Κυριακή το πρωί, αλλά αυτή η αλλαγή μπορεί να σας χαλάσει το πρόγραμμα του ύπνου σας για τις επόμενες ημέρες. Μία ώρα διαφορά από το τακτικό σας πρόγραμμα μάλιστα, αρκεί να διαταράξει το «φυσικό ρολόι» του σώματός σας, δηλαδή τον κιρκαδικό ρυθμό του.
Οι ερευνητές ονομάζουν αυτή τη διαταραχή «κοινωνικό jet lag», μία κατάσταση, η οποία συνδέεται με υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος, ενώ μπορεί να αυξήσει επίσης τον κίνδυνο της παχυσαρκίας ή του διαβήτη. Η λύση είναι να προσπαθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, να ακολουθείτε το ίδιο πρόγραμμα ύπνου και για τις επτά ημέρες της εβδομάδας.
  • Πρόγραμμα και στη διατροφή
Οι 7 αλλαγές του 2013 για έναν ήρεμο ύπνο (2)
Αν μέχρι το 2012 είχατε τη συνήθεια να πίνετε έναν καφέ αργά το απόγευμα ή ένα ποτήρι κρασί πριν κοιμηθείτε, ίσως τη νέα χρονιά πρέπει να αλλάξετε. Οι ειδικοί επιμένουν ότι ο τελευταίος καφές πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 με 8 ώρες πριν κοιμηθείτε, ενώ στην περίπτωση του αλκοόλ, αν και μπορεί να σας «αποκοιμίσει» πιο εύκολα, να είστε σίγουροι ότι θα σας διαταράξει τον ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγετε τα παχυντικά τρόφιμα, λίγο πριν κοιμηθείτε, καθώς συνήθως προκαλούν δυσπεψία και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που διαταράσσουν τον ύπνο.
  • Αν …ξαγρυπνήσατε, σηκωθείτε
Οι 7 αλλαγές του 2013 για έναν ήρεμο ύπνο (3)
Ίσως το να σηκωθείτε μέσα στη νύχτα από το κρεβάτι σας, δεν είναι η καλύτερη πρόταση, αλλά στην περίπτωση που για κάποιον λόγο ξαγρυπνήσετε, είναι καλύτερα να σηκωθείτε παρά να αγχώνεστε και να μετράτε προβατάκια μέχρι να ξανακοιμηθείτε.
Ο καθηγητής Michael Decker, Ph.D, του Πανεπιστημίου της Georgia, τονίζει ότι, όταν κάποιος παραμένει στο κρεβάτι, ενώ δεν μπορεί να κοιμηθεί, τότε αυξάνονται τα επίπεδα του άγχους, καθιστώντας τον ύπνο αδύνατο. Εάν λοιπόν, έχουν περάσει 15 με 20 λεπτά και δεν έχετε καταφέρει να κοιμηθείτε, σηκωθείτε και καθίστε σε ένα άλλο μέρος του σπιτιού, ώσπου να αισθανθείτε ξανά νύστα.
  • Επισκεφθείτε έναν γιατρό
Οι 7 αλλαγές του 2013 για έναν ήρεμο ύπνο (4)
Αν το 2012 σας είπαν ότι ροχαλίζετε ή έχετε μια αίσθηση κούρασης ή ακόμα και αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα, παρά τα χαμομήλια και άλλες σπιτικές «θεραπείες» που δοκιμάσατε, ίσως το 2013 πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό και να δώσετε ένα τέλος στη βασανιστική αυτή κατάσταση.
Πηγή: clickatlife.gr

Πού βοηθά το ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων .


Περνάμε το 10% του χρόνου που είμαστε ξύπνιοι με τα μάτια… κλειστά. Και ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ανοιγοκλείνουμε τα βλέφαρά μας προκειμένου να διατηρούμε την υγρασία στα μάτια μας, η αλήθεια τελικώς είναι ότι αυτό το βλεφάρισμα γίνεται προκειμένου να επιτρέπει στον εγκέφαλο να παίρνει μικρούς υπνάκους!
Ξεκούραση του εγκεφάλου
Μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Οσάκα στην Ιαπωνία δείχνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος εκμεταλλεύεται αυτή την τόση δα στιγμούλα του ανοιγοκλεισίματος των βλεφάρων προκειμένου να ξεκουραστεί.
Μάλιστα οι ειδικοί από την Ιαπωνία ανακάλυψαν ότι αυτή η πνευματική «σιέστα» μπορεί να διαρκέσει από ένα ως και μερικά δευτερόλεπτα προτού αποκατασταθεί πλήρως η προσοχή του ατόμου.
Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από διεξαγωγή απεικονιστικών εξετάσεων σε 20 υγιείς νεαρούς εθελοντές στη διάρκεια των οποίων οι ερευνητές παρακολουθούσαν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Όπως είδαν, όταν οι εθελοντές έκλειναν στιγμιαία τα μάτια τους οι περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την προσοχή έβγαιναν παροδικά εκτός λειτουργίας.
Η περιπλάνηση των σκέψεων
Σε αυτή τη φάση ο εγκέφαλος «χουζουρεύει». Οι σκέψεις μας περιπλανώνται: μπορεί να σκεφτόμαστε για παράδειγμα τι εννοούσε με ένα σχόλιό του που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ένας φίλος μας, τι κάναμε πριν από μερικές ημέρες ή να φανταζόμαστε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε την επόμενη ημέρα.
Όταν ασχολούμαστε με ένα συγκεκριμένο καθήκον όπως το να ακούμε κάποιον να μας μιλά ή το να διαβάζουμε, τότε συνήθως ο εγκέφαλος μπαίνει σε αυτή τη φάση «χουζουρέματος» μέσω του βλεφαρίσματος στη στιγμή που ο συνομιλητής μας τελειώνει την πρότασή του ή τη στιγμή που τελειώνει μια πρόταση στο βιβλίο. Όταν πάλι βλέπουμε μια ταινία συνηθίζουμε να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια όταν ο ηθοποιός βγαίνει από το πλάνο της δράσης ή όταν η κάμερα στρέφεται προς άλλη κατεύθυνση.
15-20 «σιέστες» το λεπτό
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν περί τις 15 ως 20 τέτοιες στιγμές ξεκούρασης του εγκεφάλου τους ανά λεπτό.
Στο πλαίσιο της νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» οι 20 εθελοντές τοποθετήθηκαν στον εγκεφαλικό τομογράφο ενόσω έβλεπαν σκηνές από τη βρετανική κωμωδία Mr. Bean.
Καθώς οι εθελοντές ανοιγόκλειναν τα βλέφαρά τους οι ερευνητές ανίχνευσαν ένα στιγμιαίο «πάγωμα» στον οπτικό φλοιό και τον σωματοαισθητηριακό φλοιό του εγκεφάλου – και οι δύο εμπλέκονται στην επεξεργασία οπτικών ερεθισμάτων – καθώς και στις περιοχές που κυβερνούν την προσοχή.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι τη στιγμή που ένα άτομο ψεύδεται τείνει να ανοιγοκλείνει λιγότερο τα βλέφαρά του. Ωστόσο τα δευτερόλεπτα αφότου έχει ξεστομίσει το ψέμα, το άτομο ανοιγοκλείνει πολύ περισσότερο τα βλέφαρα σε σύγκριση με κάποιον που λέει αλήθεια.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory