Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Τραπέζι - κασσέτα .

κασέτα-καφέ-τραπέζι-2.jpg
κασέτα-καφέ-τραπέζι-3.jpg
κασέτα-καφέ-τραπέζι-4.jpg
κασέτα-καφέ-τραπέζι-5.jpg
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Τα αστεία ζώα της χρονιάς .











http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Μπορεί και να τραυματιστείς .

Και όμως είναι 76 χρόνων .

Shes μόλις 76 ετών!
Shes μόλις 76 ετών!
Shes μόλις 76 ετών!
Shes μόλις 76 ετών!
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Πάρτυ πρωτοχρονιάς σε ορυχείο .






http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Πως αποφεύγουν τις συγκρούσεις τα ψάρια .


Τα ψάρια ενός κοπαδιού βρίσκονται μονίμως πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Αυτό καθίσταται δυνατό γιατί οι αισθήσεις τους τούς επιτρέπουν την πολύ στενή επαφή και τους δίνουν ταχεία ικανότητα αντίδρασης. Η όραση είναι μάλλον η σημαντικότερη αίσθηση των ψαριών ενός κοπαδιού αλλά και το όργανο που ονομάζεται πλευρική γραμμή είναι εξίσου καθοριστικό για να μπορούν να καταγράφουν το ένα τις κινήσεις του άλλου και να αντιδρούν σε γρήγορες αλλαγές.
Οι συγκρούσεις εντός του κοπαδιού δεν μπορούν να αποφευχθούν εντελώς. Ωστόσο δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα κάθε ψαριού η αποφυγή της σύγκρουσης, αλλά η παραμονή μέσα στο κοπάδι η οποία παρέχει πλεονεκτήματα όταν επιτίθενται αρπακτικά ψάρια. Σε ορισμένες περιόδους της ζωής τους τα περισσότερα ψάρια κολυμπούν με άλλα άτομα του είδους τους, κατά μεγάλες ή μικρές ομάδες.
Συχνά πρόκειται για χαλαρά ενωμένες ομάδες, αλλά περίπου στα μισά είδη οστεϊχθύων και κάτω από ειδικές συνθήκες τα ψάρια της ομάδας βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο και επιδεικνύουν ουσιαστικά συμπεριφορά κοπαδιού προκειμένου να αναζητήσουν τροφή ή να προστατευτούν από την επίθεση των θηρευτών τους.
Συμπεριφορά κοπαδιού σημαίνει ότι τα ψάρια κινούνται συντονισμένα και συγχρονισμένα, έτσι που να φαίνεται το κοπάδι σαν ένας ενιαίος οργανισμός που ακολουθεί τη δική του λογική κινήσεων. Η μορφή του κοπαδιού ποικίλλει πολύ ανάλογα με το σκοπό του.
Για παράδειγμα, ένα κοπάδι ψαριών που βρίσκεται σε φάση μετακίνησης έχει σφηνοειδή μορφή η οποία βοηθά την υδροδυναμική του εξοικονομώντας ενέργεια.
Τα κοπάδια των ψαριών μπορεί να είναι τεράστια και να αποτελούνται από εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις ρέγγες.
[via]

Παραδοσιακά ζεστά ποτά απο όλο τον κόσμο .


Ο χειμώνας είναι συνυφασμένος με το κρύο και τις οικογενειακές στιγμές. Τώρα που η φλόγα του τζακιού έχει ανάψει για τα καλά, ας δούμε ορισμένα παραδοσιακά αλκοολούχα και όχι μόνο ποτά που προτιμούν οι λαοί του κόσμου.
Ο χειμώνας έχει σίγουρα, «πολλά ψωμιά» ακόμη και τα παρακάτω ποτά απ’ όλο τον κόσμο, σας περιμένουν να τους δώσετε μια ευκαιρία να σας κερδίσουν…
  • Ζεστό κρασί με μπαχαρικά
Παραδοσιακά ζεστά (και όχι μόνο) ποτά από όλο τον κόσμο (2)
Με πλατιά κατανάλωση στη Νότια Αμερική, στη Δυτική Ευρώπη και στη Σκανδιναβία, το navegado, glühwein ή gløgg είναι σε κάθε περίπτωση παραλλαγή του γλυκού ζεστού κρασιού με μπαχαρικά. Δεν υπάρχουν και πολλοί καλύτεροι τρόποι να ζεστάνει κανείς το κοκαλάκι του όταν η παγωνιά γίνεται «επικίνδυνη».
Στη Χιλή, το navegado παρασκευάζεται ως εξής: αφού λιώσουμε πρώτα τη ζάχαρη στον πάτο της κατσαρόλας, προσθέτουμε μία φιάλη κόκκινο κρασί και στο τέλος, σιγοβράζουμε το μείγμα μαζί με ξυλάκια κανέλλας, γαρίφαλο και ροδέλες πορτοκάλι.
Στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία, το ζεστό κρασί αποκαλείται glühwein και περιλαμβάνει λεμόνι, βανίλια και μπράντυ ή πόρτο, μαζί με τα βασικά συστατικά τα οποία αναφέρθηκαν πριν. Οι σκιέρ των Άλπεων συνηθίζουν να ζεσταίνονται με μια κούπα glühwein μετά από μια κουραστική ημέρα στις πίστες.
Το gløgg, από την άλλη, απολαμβάνεται στην Σκανδιναβία και ενσωματώνει το κάρδαμο και συχνότερα το «ντόπιο» αλκοολούχο aquavit -ένα «καθαρό» λικέρ από πατάτα ή σιτηρά- αρωματισμένο με σπόρους κύμινου. Στη Σουηδία και στη Νορβηγία, τα «gløgg parties» ξεκινούν από την αρχή του Advent -της περιόδου δηλαδή η οποία προηγείται της γέννησης του Χριστού (συνήθως τέσσερις Κυριακές πριν τις 25 Δεκεμβρίου).
  • Sorrel
Παραδοσιακά ζεστά (και όχι μόνο) ποτά από όλο τον κόσμο (3)
Προϊόν από την Τζαμάικα, από τον 18ο αιώνα, το οποίο είναι ιδιαίτερα αγαπητό και στο Trinidad και στο Tobago. Το sorrel είναι το όνομα του άνθους του ιβίσκου, επίσης γνωστό ως roselle, από το οποίο παράγεται το συγκεκριμένο ποτό.
Μετά την συλλογή του φρέσκου sorrel, την οποία πολλές φορές πραγματοποιούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, το άνθος μπαίνει στο «τσουκάλι» μαζί με βραστό νερό, ζάχαρη, ξυλάκια κανέλλας, καθώς και με άλλα καρυκεύματα, όπως γαρίφαλο, αρωματοπίπερο και τζίντζερ.
Στη συνέχεια, το μείγμα στραγγίζεται, ψύχεται και σερβίρεται με πάγο. Τα παιδιά πίνουν μη αλκοολούχο sorrel, ενώ η «ενήλικη» εκδοχή του περιέχει και ρούμι. Εάν δεν υπάρχει φρέσκος ιβίσκος, το λουλούδι, που λέγεται ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες για το ανοσοποιητικό σύστημα, αποξηραίνεται και χρησιμοποιείται όπως το τσάι.
  • Σαλέπι
Παραδοσιακά ζεστά (και όχι μόνο) ποτά από όλο τον κόσμο (4)
Κατά τη διάρκεια των τουρκικών χειμώνων, οι «γείτονες» για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους καταφεύγουν στο σαλέπι (sahlep). Αρκετά γνωστό και στη χώρα μας (πωλείται και στο κέντρο της πόλης από πλανόδιους πωλητές), είναι ένα γλυκό, καταπραϋντικό αφέψημα, το οποίο φτιάχνεται από θρυμματισμένες άγριες ορχιδέες, που είναι σχετικά δυσεύρετες, γεγονός που κάνει τη σκόνη τους σπάνια και ενίοτε «αλμυρή» στην τιμή.
Η σκόνη για το σαλέπι σιγοβράζεται μέσα σε γάλα και ζάχαρη και στη συνέχεια «πουδράρεται» με κανέλλα και σερβίρεται. Αυτό το αχνιστό μείγμα πωλείται στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, με τους πωλητές να περιπλανιούνται με τα χαρακτηριστικά παραδοσιακά χάλκινα σκεύη τους. Θεωρείται μάλιστα, ότι το σαλέπι είναι ρόφημα με θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του κοινού κρυώματος.
  • Sujeonggwa
Παραδοσιακά ζεστά (και όχι μόνο) ποτά από όλο τον κόσμο (5)
Το σεληνιακό νέο έτος, η ημερομηνία έλευσης του οποίου αλλάζει κάθε χρόνο, γιορτάζεται λαμπρά με παραδοσιακές τοπικές συνταγές σχεδόν σε ολόκληρη την Ασία. Στην Κορέα, ένα αφέψημα από λωτό, το οποίο ονομάζεται sujeonggwa σερβίρεται συχνά με ζεστά μπισκότα ή γλυκά κέικ από ρύζι και η κατανάλωσή του ακολουθείται από ευχές για υγεία και ευτυχία.
Το Sujeonggwath καταναλώνεται και την 1η Ιανουαρίου, με γαρνιτούρα από κουκουνάρι. Αποτελεί συνδυασμό αποξηραμένου λωτού με ξυλάκια κανέλλας και τζίντζερ σε κατσαρόλα με βραστό νερό, ενώ στη συνέχεια προστίθεται στο μείγμα ζάχαρη ή μέλι. Μετά την προετοιμασία, ο λωτός μπορεί να αφεθεί μέσα στο μείγμα. Κάποιοι στην Κορέα θεωρούν ότι το sugeonggwa είναι αντίδοτο στο hangover –γεγονός που το έχει μετατρέψει στην τέλεια επιλογή για το πρωινό της Πρωτοχρονιάς.
  • Eggnog
Παραδοσιακά ζεστά (και όχι μόνο) ποτά από όλο τον κόσμο (6)
Οι ρίζες του eggnog, του γνωστού κρεμώδους γαλακτικού αυτού ροφήματος που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στη Βόρεια Αμερική, πιθανότατα κρατούν από τον 14ο αιώνα, όταν ένα δημοφιλές ποτό που ονομαζόταν posset δημιουργήθηκε στην Αγγλία από ζεστό πηγμένο γάλα μέσα σε κρασί ή μπύρα, με την πρόσθεση ζάχαρης και καρυκευμάτων. Το να πίνει κανείς πηκτό γάλα δεν είναι πια ιδιαίτερα σύνηθες, ωστόσο όταν οι Άγγλοι κατέλαβαν τον χώρο που σήμερα βρίσκονται οι ΗΠΑ, ανακάλυψαν ένα νέο ποτό.
Τα αυγά κόστιζαν πολύ στην Αγγλία, ωστόσο οι Αμερικανοί εξέτρεφαν πουλερικά σε μαζική κλίμακα, άρα είχαν το αυγό πολύ πιο… πρόχειρο. Η πρόσθεση χτυπημένων αυγών στο μείγμα του ζεστού γάλακτος έδωσε την βάση για το σημερινό eggnog. Το όνομα «eggnog» πιθανότατα προέρχεται από την ξύλινη κούπα που χρησιμοποιούσαν παλιότερα για να σερβίρουν το ποτό, η οποία ονομαζόταν «noggin» στα μεσαιωνικά αγγλικά.
Στις ΗΠΑ, η ημέρα των Ευχαριστιών, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά γιορτάζονται με eggnog, μείγμα χτυπητών αυγών με προσθήκη ζάχαρης, γάλακτος, κρέμας, μοσχοκάρυδου και αλκοόλ– συνήθως bourbon, ρούμι ή brandy.
  • Atole
Παραδοσιακά ζεστά (και όχι μόνο) ποτά από όλο τον κόσμο (7)
Οι Αζτέκοι ήταν πιθανότατα οι πρώτοι που δημιούργησαν και κατανάλωσαν το χειμερινό ποτό atole, ωστόσο αυτό το δημοφιλές, βασισμένο στο καλαμπόκι αφέψημα, είναι μέχρι σήμερα ιδιαίτερα δημοφιλές σε ολόκληρο το Μεξικό.
Ο «καιρός» του atole είναι κοντά στα Χριστούγεννα, ακόμη εγγύτερα στους εορτασμούς της Día de los Muertos (Ημέρας των Νεκρών), 1 και 2 Νοεμβρίου. Πολλές φορές σερβίρεται μαζί με το πρωινό και φτιάχνεται διαλύοντας καλαμποκάλευρο σε ζεστό νερό μαζί με κανέλλα, γάλα, ζάχαρη ή μέλι, φλούδα βανίλιας, γλυκάνισο και ενίοτε τσίλι για το «κάτι παραπάνω».
Αν το προτιμάτε για επιδόρπιο, μπορείτε να προσθέσετε στο κλασικό atole λίγη σοκολάτα. Η παραλλαγή αυτή ονομάζεται champurrado και σερβίρεται συνήθως με churros (μακριά και λεπτά ντόνατς). Το αποτέλεσμα είναι μια παχιά και χορταστική εκδοχή της γνωστής μας ζεστής σοκολάτας.
Πηγή: clickatlife.gr


Μην πετάτε τίποτα απο την κουζίνα .

11 tips για να μην πετάτε τίποτα από την κουζίνα σας... (1)π

Υπολογίστε σωστά τις ποσότητές σας, ξαναχρησιμοποιήστε τα υλικά σας όπου αυτό είναι δυνατό και ανακυκλώστε… Αυτά είναι τα βασικά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε στο ελάχιστο τις απώλειες στην κουζίνα σας…
  • Μαγειρέψτε τα «μαυρισμένα» φρούτα
Αν δεν φάγατε τις μπανάνες που πήρατε ή τις πολύ μαλακές φράουλες, μην τις πετάξετε. Δοκιμάστε να ψήσετε τα φρούτα αυτά και να κάνετε νόστιμα κέικ μπανάνας, μαρμελάδες ή κομπόστα για το γιαούρτι και το παγωτό σας.
  • Κάντε τυρί το γάλα σας
Αν σας είναι δύσκολο να πιείτε ένα ολόκληρο μπουκάλι γάλα πριν αυτό λήξει και δεν προνοήσατε να πάρετε τη μικρότερη συσκευασία, δοκιμάστε να το κάνετε cottage cheese. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα προσθέτοντας ¼ της κούπας ξύδι μέσα στο γάλα που βράζει. Αφήστε το να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα. Περάστε το μίγμα στη συνέχεια από σουρωτήρι και αφήστε να στραγγίξει καλά. Το στέρεο αυτό μίγμα μπορείτε να το αναμίξετε με το αλάτι και την κρέμα γάλακτος για να γίνει πιο κρεμώδες.
  • Μην πετάτε τα ανοιγμένα chips σας
11 tips για να μην πετάτε τίποτα από την κουζίνα σας... (2)
Ανοίξατε ένα σακουλάκι πατατάκια αλλά δεν καταφέρατε να το φάτε όλο και τώρα, 4 μέρες μετά, τα chips έχουν πανιάσει; Έχουμε τη λύση: βάλτε τα σε ένα γυάλινο μπολ και τοποθετήστε τα για 10 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία ή στον φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να «χρυσίσουν». Θα ξαναγίνουν τραγανά και δεν θα πάνε χαμένα.
  • Μην πετάτε τα υπολείμματα του καφέ σας
Οι κόκκοι του καφέ είναι το καλύτερο μέσο για να διώχνετε τα μυρμήγκια από τον πάγκο της κουζίνας σας. Επιπλέον, απομακρύνουν τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα και βοηθούν στην ανάπτυξη των φυτών. Ας τους δώσουμε λοιπόν, μια ακόμα ευκαιρία…
  • Κάντε ξανά τραγανό το φύλλο από τις πίτες σας
Αν σας περίσσεψαν μερικά κομμάτια πίτας ή ακόμα και πίτσα, αλλά στο ψυγείο το φύλλο και η ζύμη τους πάνιασε, μη βιαστείτε να τις ρίξετε στα σκουπίδια ή να τις φάτε ανόρεχτα. Απλώς μην χρησιμοποιήσετε τον φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε μέτρια φωτιά στο τηγάνι για 4-5 λεπτά ή ακόμα καλύτερα στον φούρνο σας στον αέρα για 10-15 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν καλά, καλύπτωντάς τα με αλουμινόχαρτο.
  • «Ανακυκλώστε» τα αναψυκτικά σας
11 tips για να μην πετάτε τίποτα από την κουζίνα σας... (3)
Σίγουρα ένα ποτήρι με ξεθυμασμένο αναψυκτικό δεν σας ξετρελαίνει. Τι θα λέγατε όμως, για ένα υπέροχο παγωμένο γλειφιτζούρι από cola ή πορτοκαλάδα; Ρίξτε το περισσευούμενο αναψυκτικό στις παγοθήκες σας τοποθετώντας μέσα ένα μικρό ξυλάκι. Αφήστε το υγρό να παγώσει και έχετε αμέσως άλλο ένα snack –τέλειο για το καλοκαίρι- με λίγες θερμίδες…
  • Μην πετάξετε τίποτα από το λεμόνι σας
Όταν μια συνταγή επιτάσσει να χρησιμοποιήσετε μερικές σταγόνες λεμονιού, μην βιαστείτε να κόψετε στη μέση ένα λεμόνι. Απλά τρυπήστε το «δέρμα» του με μια οδοντογλυφίδα και πιέστε μέχρι να βγει η ποσότητα που χρειάζεστε. Στη συνέχεια, καλύψτε την τρυπούλα με ένα κομμάτι ταινίας ή με λίγη μεμβράνη και κρατήστε το λεμόνι όπως και πριν στο ψυγείο.
  • Δείτε τη μπαγιάτικη φρατζόλα με άλλο μάτι
11 tips για να μην πετάτε τίποτα από την κουζίνα σας... (4)
Μην σπαταλάτε πια το ξερό σας ψωμί. Εκτός από το να το χρησιμοποιήσετε για τα μπιφτέκια σας ή να το κάνετε παξιμάδι, μπορείτε να το τεμαχίσετε σε μικρά κυβάκια, να το σωτάρετε με μπαχαρικά κι ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και να το ψήσετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει… κρουτόν.
  • Περίσσεψαν καθαρισμένες πατάτες;
Μην τρέξετε απερίσκεπτα να τις πετάξετε επειδή θα μαυρίσουν στο ψυγείο. Γεμίστε ένα μπολ με κρύο νερό και λίγο ξύδι, βάλτε τις μέσα και θα διατηρηθούν στο ψυγείο σας για 3-4 μέρες. Απλά φροντίστε τις επόμενες ημέρες να τις μαγειρέψετε.
  • Κρατήστε περισσότερο το μαρούλι σας
11 tips για να μην πετάτε τίποτα από την κουζίνα σας... (5)
Ένα μαρούλι σίγουρα θα διατηρηθεί στο ψυγείο περισσότερο, αν το μεταφέρετε από την κλασική πλαστική σακούλα του σε μια χάρτινη. Το μαρούλι θέλει αέρα για να διατηρηθεί και μην βιάζεστε να αφαιρέσετε τα χαλασμένα εξωτερικά του φύλλα πριν το κόψετε. Ακόμα κι αυτά είναι χρήσιμα για να διατηρηθούν τα εσωτερικά φύλλα τραγανά για λίγο περισσότερο.
  • Τελευταίο στάδιο; Κομποστοποίηση…
Κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σας φάνηκε χρήσιμο, η κομποστοποίηση των παλιών φρούτων και λαχανικών σας μπορεί να δώσει ζωή στα φυτά σας, όπως το λίπασμα…
Πηγή: clickatlife.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory