Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Χωριό στον Καύκασο .http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Τέχνη στα χείλη .


http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Χωρίς λόγια .

Χειμωνιάτικο ψάρεμα στην Ρωσία .http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Τέχνη απο χαρτί .

δροσερό 3d καταπληκτικό origami χαρτί γλυπτά τέχνης (5)
δροσερό 3d καταπληκτικό origami χαρτί γλυπτά τέχνης (1)
δροσερό 3d καταπληκτικό origami χαρτί γλυπτά τέχνης (2)
δροσερό 3d καταπληκτικό origami χαρτί γλυπτά τέχνης (3)
δροσερό 3d καταπληκτικό origami χαρτί γλυπτά τέχνης (4)
δροσερό 3d καταπληκτικό origami χαρτί γλυπτά τέχνης (6)
δροσερό 3d καταπληκτικό origami χαρτί γλυπτά τέχνης (8)
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Είναι επικίνδυνα τα κινητά στα αεροπλάνα ?

Πόσο επικίνδυνα είναι τα κινητά στην πτήση;

Η λειτουργία των κινητών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι πράγματι επικίνδυνη ή πρόκειται για μια απαρχαιωμένη νομοθεσία, η οποία δεν έχει νόημα;
Το 2012 η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα να επιτρέψει τη λειτουργία ηλεκτρονικών συσκευών εν πτήσει, ενώ τον περασμένο μήνα, έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) ζήτησε από τον επικεφαλής της FAA να χαλαρώσει τη νομοθεσία αναφορικά με τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Σύμφωνα με το Associated Press, τα smartphones και οι φορητοί υπολογιστές είναι πλέον οι συνηθισμένες συσκευές που φέρουν μαζί τους στην καμπίνα του αεροπλάνου οι επιβάτες, ενώ οι πιλότοι χρησιμοποιούν iPads στο πιλοτήριο.
Οι επιβάτες όμως υποχρεούνται να κλείνουν τις ηλεκτρονικές συσκευές εν πτήσει, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι τα σήματα που εκπέμπονται από τις συσκευές αυτές επηρεάζουν το πιλοτήριο.
Η FAA δεν απαγορεύει τις συσκευές. Λέει ωστόσο ότι οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να επιτρέπουν μόνο αυτές που έχουν δοκιμαστεί και αποδειχθεί ότι δεν επηρεάζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους.
Δεδομένου ότι στην αγορά κυκλοφορούν χιλιάδες συσκευές και κάθε μέρα βγαίνουν καινούργιες, οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάζονται να τις απαγορεύουν όλες κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.
Αυτό όμως μάλλον πρόκειται να αλλάξει.

Τι πρέπει να ξέρεις για το κρύο και την γρίπη .


Ο χειμώνας έκανε δυναμικά την εμφάνιση του από τις πρώτες κιόλας ημέρες του 2013. Το τσουχτερό κρύο, η υγρασία και οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν εύκολα να «μας ρίξουν» στο κρεββάτι και να αρρωστήσουμε με γρίπη. Τι πρέπει να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση; ποια φάρμακα είναι ιδανικά; Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να αποφεύγουμε; Πότε η κοινή γρίπη γίνεται επικίνδυνη; Ποια είναι τα συμπτώματα;
Η γρίπη είναι συνήθως μια αυτοϊώμενη λοίμωξη του αναπνευστικού ,μπορεί όμως να εξελιχθεί σε πολύ σοβαρή νόσο και να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο .
Πώς μεταδίδεται;
Ο ιός μεταδίδεται με την ομιλία , το βήχα πιο εύκολα αλλά και το φτάρνισμα και τη στενή σχέση που συνήθως έχουν τα παιδιά στο σχολείο και οι ενήλικες σε χώρους μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας .
Ποιά είναι τα συνήθη συμπτώματα;
Τα συμπτώματα είναι αυτά του κοινού κρυολογήματος ,τα οποία ξεκινούν πιο απότομα και βίαια με πολύ υψηλότερο πυρετό , εντονότερους πόνους στη μέση και τους μυς, βήχα, εφιδρώσεις και ρίγη με πιθανή συμμετοχή του πεπτικού (διάρροια, έμετοι) . Αν κανείς περάσει γρίπη καταλαβαίνει τη διαφορά από το κρυολόγημα εύκολα. Στην γρίπη κανείς αισθάνεται πολύ άσχημα και δεν μπορεί να σηκωθεί εύκολα από το κρεββάτι τα δε συμπτώματα κρατούν 3-5 ημέρες και στη συνέχεια υποχωρούν ,ενώ σε λίγα άτομα (πολύ νεαρά ,πολύ μεγάλης ηλικίας, με κακή ανοσία ) ακολουθούν επιπλοκές και επιδείνωση . Η ένταση των ενοχλήσεων διαφέρει ανάλογα με το στέλεχος του ιού . Ο ιός μεταλλάσσεται συνεχώς και νέα στελέχη παρουσιάζονται και δυστυχώς η ανοσία σε κάποιο στέλεχος που αποκτούμε με εμβόλιο η με φυσική έκθεση σε λοίμωξη δεν μας προστατεύει από άλλο , ενώ οι αερομεταφορές στις μέρες μας οδηγούν σε ταχύτατη παγκόσμια διάδοση της νόσου και επιδημίες .
Πώς γίνεται η διάγνωση;
Η διάγνωση γίνεται με κλινικά κριτήρια από το γιατρό και στις περιπτώσεις που υπάρχει επιδημία ακόμα πιο εύκολα με τα παρόμοια περιστατικά. Ο έλεγχος των εκκρίσεων για την παρουσία ιού δεν βοηθά πρακτικά γιατί το τεστ αργεί να δώσει αποτέλεσμα
Ποιά θεραπεία θα πρέπει ακολουθήσει κανείς;
Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ειδική θεραπεία και ακόμη και τώρα που έχουμε ειδικά φάρμακα για τη γρίπη, είναι ίσως καλό να ακολουθείται η παλιά συνηθισμένη τακτική , παράλληλα με αυτήν .
Ανάπαυση στο σπίτι , λήψη πολλών υγρών, αναλγητικά (παρακεταμόλη , όχι ασπιρίνη σε παιδιά κάτω των 16 ετών ,αντιφλεγμονώδη που βοηθούν πολύ στην ανακούφιση από τον πυρετό και τις μυαλγίες, πάντα σε συνεννόηση με τον θεράποντα. Επίσης αποσυμφορητικά, αντιβηχικά, αντισηπτικά σε γαργάρες η ταμπλέτες για το λαιμό .
Ειδικά φάρμακα υπάρχουν για τη γρίππη , αλλά τα αντιβιοτικά πρέπει να χορηγούνται μόνο για τις μικροβιακές λοιμώξεις , που ως επιπλοκή θα μπορούσαν να συμβούν σε άτομα που πάσχουν από αυτήν.
Υπάρχουν και φάρμακα κατά του ιού που πρέπει όμως να χρησιμοποιηθούν μέσα στο πρώτο 48ωρο. Αν βέβαια έπρεπε να περάσουν από ιατρική εξέταση όλοι οι ύποπτοι για γρίπη μέσα σ’ αυτό το διάστημα για να πάρουν συνταγή με το φάρμακο –μιάς και χωρίς συνταγή δεν δίνεται- το σύστημα υγείας σε περίπτωση επιδημίας θα κατέρρεε .Γι αυτό είναι προτιμότερη η προφυλακτική αγωγή με τον εμβολιασμό .
Πότε θα καλέσουμε γιατρό;
Όταν υπάρχει συγχυτική κατάσταση, δύσπνοια, δυνατός πόνος στο στήθος και όχι επειδή έχουμε πυρετό η βήχα για τα οποία ο γιατρός δεν θα κάνει κάτι επιπλέον των όσων μπορεί ο άρρωστος μόνος του . Όταν υπάρχουν συμπτώματα αφυδάτωσης, επειδή πολλές φορές η γρίπη συνοδεύεται από διάρροιες η εμετό . Αν τα συμπτώματα κρατούν πάνω από μια εβδομάδα με την ίδια ένταση ή αν μετά από μικρή ύφεση επανέρχονται θα πρέπει να κληθεί ιατρός , γιατί υπάρχει κίνδυνος πνευμονίας και επιπλοκών που απαιτούν αντιβίωση .
Πρόληψη
Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη με το εμβόλιο που κάθε χρόνο συστήνει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας , που περιλαμβάνει τα πιο πιθανά στελέχη . Σωστό διαιτολόγιο και καλή φυσική κατάσταση με τακτική άσκηση ,αποφυγή της ρύπανσης και ενυδάτωση αποτελούν ασπίδες κατά της νόσησης από γρίππη και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού .
[via]

Που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αλάτι .

Αλάτι (1)

Μπορεί οι γιαγιάδες να το …έριχναν κρυφά πίσω από την πλάτη του κάθε ανεπιθύμητου (και συνήθως γρουσούζη) επισκέπτη, κάνοντάς τον να φύγει πιο γρήγορα (όπως τουλάχιστον ήθελαν οι προκαταλήψεις της εποχής), αλλά το αλάτι πλέον εκτός από νοστιμιά στο φαγητό, δίνει λύσεις σε… χιλιάδες οικιακά και μη ζητήματα.
Με πόσους όμως τρόπους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αλάτι; Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Άλατος υπάρχουν 14.000 διαφορετικοί τρόποι! Επειδή όμως είναι αδύνατο να τους αναφέρουμε όλους, ας αρκεστούμε σε εκείνους, που αφορούν στην κουζίνα, το καθάρισμα, την ομορφιά αλλά και μερικούς ακόμα έξτρα «μαγικούς» τρόπους.
  • Στην κουζίνα
Εκτός από τη μαγειρική φυσικά, το αλάτι είναι ιδανικός τρόπος για να καταλάβουμε αν ένα αβγό είναι …φρέσκο. Τοποθετήστε το αβγό σε ένα ποτήρι νερό με δύο κουταλιές της σούπας αλάτι και εάν βυθιστεί είναι έτοιμο να το καταναλώσετε.
Αν θέλετε τα αχλάδια, τα μήλα και οι πατάτες σας να διατηρήσουν το χρώμα τους, ρίξτε τα σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό. Αλλά και το σπανάκι, εάν το πλύνετε σε αλατισμένο νερό δεν θα χρειαστεί να το ξεπλένετε συνέχεια για να καθαριστεί.
Ένας εύκολος τρόπος να ξεφλουδίσετε τα καρύδια είναι να τα αφήσετε για αρκετές ώρες σε αλατισμένο νερό, ενώ αν προσθέσετε λίγο αλάτι στο γλάσο ενός κέικ, δεν θα σας ζαχαρώσει.
Στην περίπτωση, που θέλετε να βελτιώσετε την γεύση του καφέ σας, μία πρέζα αλάτι θα αναδείξει το άρωμα και θα αποβάλει την «πικρίλα» του παραψημένου καφέ. Το αλάτι μπορεί να «γλυκάνει» και να αποβάλλει τη δυσάρεστη μυρωδιά που έχει η καφετιέρα και άλλα δοχεία, όπως είναι ο θερμός, οι κανάτες κ.λπ. Απλά βάλτε μέσα ζεστό νερό με λίγο αλάτι και αυτό θα κάνει από μόνο του τη δουλειά.
Αν βέβαια τα χέρια σας μυρίζουν ακόμα σκόρδο, πιπεριά ή οτιδήποτε άλλο, μετά από μία μέρα στην κουζίνα, απλά τρίψτε τα με λίγο αλάτι και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί, ενώ για να εμποδίσετε τη μούχλα να …εισβάλει στο τυρί σας, τυλίξτε το σε μία υγρή πετσέτα εμποτισμένη με αλατόνερο, πριν το βάλετε στο ψυγείο.
Αλάτι (2)
  • Για καθάρισμα
Το αλάτι είναι ιδανικό και για να καθαρίσετε τα κουζινικά σας σκεύη , που έχουν λίπη. Τρίψτε τα ελαφρά με αλάτι και καθαρίστε τα με λίγο χαρτί κουζίνας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το νεροχύτη σας ή ακόμα και με το φούρνο σας, απομακρύνοντας τους επίμονους λεκέδες και τις μυρωδιές.
Αν άθελά σας ρίξετε κρασί σε ένα βαμβακερό ή ένα λινό ύφασμα, βάλτε αμέσως αρκετό αλάτι στον λεκέ και αφήστε το να απορροφήσει το υγρό. Έπειτα, βάλτε το ύφασμα να μουσκέψει σε κρύο νερό για μισή ώρα, πριν το βάλετε στο πλυντήριο. Και αν δείτε ότι η πλύση σας παραέχει… σαπουνάδα, ρίξτε λίγο αλάτι για να την εξουδετερώσετε. Πρώτα όμως ρωτήστε έναν ειδικό στα πλυντήρια, για κάθε ενδεχόμενο.
Όπως στα λαχανικά και τα φρούτα, έτσι και στα υφάσματα, αν θέλετε να ζωντανέψετε τα χρώματα, το αλατόνερο είναι η λύση. Τρίψτε τα χαλιά σας για παράδειγμα, ελαφρά με κάποιο ύφασμα, το οποίο έχετε πρώτα μουσκέψει σε αλατόνερο και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Το αλάτι είναι ιδανικό για να εξουδετερώσετε ακόμα και πιο δύσκολους λεκέδες, όπως είναι αυτός από αίμα, ενώ εάν ανακατέψτε ίσα μέρη από αλάτι, αλεύρι και ξύδι έτσι ώστε να κάνετε μια κόλλα, μπορείτε να τρίψετε (ελαφρά και να απομακρύνετε με ένα πανί μετά από μία ώρα) όσα αντικείμενα από ορείχαλκο έχετε.
Επιπλέον, αν θέλετε να αποφύγετε το κιτρίνισμα, τρίψτε τα ψάθινα έπιπλα ή αντικείμενα, με μια σκληρή βούρτσα, βρεγμένη με ζεστό αλατισμένο νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο.
Αλάτι (3)
  • Υγεία και ομορφιά
Η οδοντόβουρτσα, ως γνωστό, πρέπει να αντικαθίσταται συχνά. Το αλάτι όμως μπορεί να επιμηκύνει τη …ζωή της. Μουλιάστε την οδοντόβουρτσά σας σε αλατισμένο νερό, πριν τη χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά και θα διαρκέσει περισσότερο.
Ένα μέρος αλάτι και δύο μέρη μαγειρική σόδα είναι ιδανική…οδοντόκρεμα για λαμπερό και λευκό χαμόγελο, με φρέσκια αναπνοή ενώ αν έχετε έλκη, αποστήματα και άλλες πληγές στο στόμα, ξεπλύνετέ το με ένα διάλυμα από ζεστό αλμυρό νερό, αρκετές φορές την ημέρα.
Το αλάτι καταπραΰνει επίσης τον πόνο και το πρήξιμο από τα τσιμπήματα και μία κομπρέσα με αλατόνερο και λίγο ελαιόλαδο, μπορεί να κάνει θαύματα στις επιθέσεις των κουνουπιών.
Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, το αλάτι βοηθά ιδιαίτερα να αποκτήσετε ένα λαμπερό δέρμα αλλά και να έχετε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Μετά το ντους, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ με λίγο αλάτι (ελαφρά υγρό). Στην περίπτωση του προσώπου, αναμείξτε ίσα μέρη από αλάτι και ελαιόλαδο και κάντε ένα ελαφρύ μασάζ. Αφαιρέστε το μείγμα μετά από 5 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπό μας.
Εάν πάλι η κούραση της ημέρας σας έχει καταβάλει, κάντε ένα ζεστό ποδόλουτρο με αλατόνερο και έπειτα ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Στην περίπτωση δε που, λόγω καιρού, σας «γαργαλά» ο λαιμός σας, απαλύνετε τον πόνο με ένα ζεστό αλατόνερο.
Αλάτι (4)
  • «Μαγικές λύσεις»
Όταν θέλετε να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια, που κατοικοεδρεύουν στο μπαλκόνι σας (ή ακόμα και στην κουζίνα σας) ψεκάστε με αλατόνερο πόρτες, παράθυρα και περβάζια.
Εάν πάλι κατά λάθος πάρει φωτιά ο …φούρνος σας από ξεχασμένα λίπη, που αμελήσατε να καθαρίσετε, μη σκεφτείτε καν να ρίξετε νερό, αλλά αρκετό αλάτι πάνω στις φλόγες. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στις φλόγες του μπάρμπεκιου, που σιγοκαίουν από τα λίπη. Επιπλέον, καλό είναι ανά τακτά διαστήματα να ρίχνετε μία χούφτα αλάτι στο τζάκι σας, βοηθώντας έτσι την κάπνα από την καμινάδα να…χαλαρώσει αλλά και τις φλόγες της φωτιάς σας, να πάρουν εκείνο το φωτεινό κίτρινο χρώμα.
Για πιο ρομαντική διάθεση, μουσκέψτε τα κεριά σας μέσα σε πολύ αλατισμένο νερό για κάποιες ώρες και όταν τα ανάψετε θα δείτε ότι δεν «τρέχει» το κερί.
Στην περίπτωση, που έχετε χρυσόψαρα και θέλετε να τα κρατήσετε σε…φόρμα, βάλτε τα να κολυμπήσουν για 15 λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο νερό (ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα λίτρο φρέσκο νερό σε θερμοκρασία δωματίου είναι ιδανικό). Πριν επιστρέψουν στο ενυδρείο τους, φροντίστε να το έχετε καθαρίσει με αλάτι, φυσικά. Ξεπλύνετε καλά το ενυδρείο και θυμηθείτε να χρησιμοποιήστε μόνο απλό και σε καμία περίπτωση, ιωδιούχο αλάτι.
Τα φρέσκα λουλούδια διατηρούνται καλύτερα, εάν βάλετε στο νερό τους λίγο αλάτι ενώ (μιας και μιλάμε για μυρωδιές) για να απαλλαγείτε από τη δυσοσμία των βρεγμένων παπουτσιών, ρίξτε λίγο αλάτι και αυτό θα απορροφήσει την υγρασία και τις μυρωδιές.
Bonus: Αν το έχετε παρακάνει με το… αλάτι στη σούπα, βάλτε μία ωμή (καθαρισμένη) πατάτα μέσα στο φαγητό και αυτή θα το απορροφήσει. Καλή όρεξη.
Πηγή: clickatlife.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory