Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Θα πηγαίνατε σε αυτόν τον οδοντίατρο ?

http://cl.jroo.me/z3/t/P/H/d/a.aaa-Professional-dentist-.jpg
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Εξυπνες ζωγραφιές .











http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Ατακτα κορίτσια .

Άτακτος διασκέδαση φωτογραφία
Άτακτος διασκέδαση φωτογραφία
Άτακτος διασκέδαση φωτογραφία
Άτακτος διασκέδαση φωτογραφία
Άτακτος διασκέδαση φωτογραφία
Άτακτος διασκέδαση φωτογραφία
Άτακτος διασκέδαση φωτογραφία
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Ασχημη μέρα .

κάρμα
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Δυνατό κορίτσι .

Women With Large, Muscular and Rock Hard Legs





http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Πόσο συχνά αλλάζετε σεντόνια ?

Πόσο συχνά αλλάζετε τα σεντόνια σας;

Αν πάσχετε από άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή έκζεμα, έχετε ένα λόγο παραπάνω να αλλάζετε συχνά τα σεντόνια σας. Και αυτό, διότι τα βρώμικα σεντόνια είναι εξαιρετικά ελκυστικά για τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, προειδοποιεί ένας κορυφαίος βρετανός αλλεργιολόγος.
Η προειδοποίησή του γίνεται με αφορμή μία νέα δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ περισσότερων από 2.000 Βρετανών και έδειξε πως μόλις οι τέσσερις στους δέκα αλλάζουν τα σεντόνια τους μία φορά την εβδομάδα.
Πάνω από ένας στους τρεις (το 36%) τα αλλάζουν κάθε δεκαπέντε ημέρες, ενώ το 17% μόλις μία φορά το μήνα ή και σπανιότερα ακόμα! Μεταξύ αυτών, δε, είναι και κάποιοι (σχεδόν το 1%) που λένε ότι τα αλλάζουν μία φορά τον… χρόνο!
Σε αντίθεση, δε, με ό,τι θα έσπευδε να σκεφτεί κανείς, οι γυναίκες είναι πιο αμελείς από τους άνδρες στην αλλαγή των σεντονιών.
Περισσότερες από τις μισές εθελόντριες είπαν ότι δεν αλλάζουν τα σεντόνια τους κάθε εβδομάδα, ενώ το 12% δήλωσαν πως τα αλλάζουν μόνο μία φορά το μήνα. Αντίστοιχα στους άντρες, το 40% δήλωσαν πως τα αλλάζουν κάθε εβδομάδα, ενώ το 8% είπαν πως τα αλλάζουν ακόμα πιο συχνά.
Τα βρώμικα σεντόνια, όμως, μπορεί να επιδεινώσουν ορισμένα προβλήματα υγείας, κατά τον δρα Άνταμ Φοξ, παιδοαλλεργιολόγο στο Νοσοκομείο St’ Thomas του Λονδίνου.
«Η καλή υγιεινή στο υπνοδωμάτιο δεν είναι απλώς θέμα καθαριότητας», τόνισε. «Περνάμε στο κρεβάτι το ένα τρίτο της ζωής μας, γεμίζοντάς το με διάφορα απορρίμματα.
»Καθημερινά, λ.χ., το σώμα μας απορρίπτει εκατομμύρια δερματικά κύτταρα, πολλά από τα οποία πέφτουν από την τριβή του σώματος με τα κλινοσκεπάσματα και έτσι καταλήγουν ανάμεσα στα σεντόνια μας.
»Επιπλέον, το σώμα μας παράγει διαρκώς ιδρώτα και σμήγμα (λίπος) που επίσης καταλήγουν στα σεντόνια.
»Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται πάνω στο κρεβάτι μας ένα μικροπεριβάλλον, το οποίο βρίσκουν ιδιαίτερα ελκυστικό τα ακάρεα της οικιακής σκόνης».
Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικά έντομα τα οποία παράγουν περιττώματα γεμάτα αλλεργιογόνα, που προκαλούν πολλά δεινά στους ανθρώπους.
Όταν, λ.χ., τα εισπνεύσει ένας ευαίσθητος άνθρωπος, μπορεί να εκδηλώσει κρίση άσθματος και αλλεργική ρινίτιδα, ενώ όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα μπορεί να προκαλέσουν έκζεμα.
«Για να προστατευθούμε από αυτά, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής που πρεσβεύουν αλλαγή των σεντονιών μία φορά την εβδομάδα και πλύσιμο στους 60 βαθμούς, σε όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως αλλεργικής προδιάθεσης ή όχι», πρόσθεσε ο δρ Φοξ.
«Όποιος είναι αλλεργικός στα ακάρεα, καλό είναι να τα αλλάζει δύο φορές την εβδομάδα, ενώ αν έχει σοβαρή αλλεργία πρέπει να επενδύσει σε ειδικά, αντιαλλεργικά κλινοσκεπάσματα», κατέληξε.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Τι είναι η ομίχλη .

Στην ουσία, η ομίχλη είναι ένα σύννεφο πολύ κοντά στο έδαφος! Δηλαδή είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τα σύννεφα που βλέπουμε στον ουρανό, αλλά σε πολύ χαμηλό ύψος. 

Η ομίχλη αποτελείται από μικροσκοπικά σωματίδια νερού τα οποία στην ουσία αιωρούνται στον αέρα, όπως και τα σύννεφα

Είναι μάλιστα τόσο μικροσκοπικά τα σωματίδια του νερού, που πνέουν σαν το φτερό στον άνεμο: δεν κάθονται στο έδαφος εξαιτίας των πολύ ανεπαίσθητων ρευμάτων αέρος (που πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτά από εμάς τους ανθρώπους) και αιωρούνται όλα μαζί προς διάφορες κατευθύνσεις. 

διαφορά ομίχλης σύννεφαΗ μόνη διαφορά μεταξύ ομίχλης και συννέφου, είναι απλά η υψομετρική διαφορά: όταν ένα σύννεφο βρίσκεται πολύ κοντά στο έδαφος, το ονομάζουμε ομίχλη, έτσι απλά! 

Επίσης, στα σύννεφα τα σωματίδια είναι πολλές φορές παγωμένα (λόγω μεγαλύτερου υψομέτρου), της ομίχλης συνήθως δεν είναι. 

Τώρα, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης αυτών των σωματιδίων, έχουμε έλλειψη ορατότητας. Όταν βρισκόμαστε μέσα της έχουμε περιορισμένη ορατότητα και όταν την βλέπουμε από μακριά φαίνεται σαν ημιδιαφανές σύννεφο. Είναι κάτι ανάλογο με τον καπνό, με τη διαφορά ότι εδώ έχουμε μικροσκοπικά σωματίδια νερού που αιωρούνται στον αέρα. 

πως δημιουργείται η ομίχληΣτις περισσότερες περιπτώσεις ηομίχλη δημιουργείται όταν σχετικά ζεστός αέρας περνάει από κρύο έδαφος, τότε το κρύο αυτό έδαφος ψύχει τον αέρα και ουσιαστικά "υγροποιείται" ο αέρας αυτός. Είναι αυτό που προαναφέραμε: δημιουργούνται αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια νερού που αιωρούνται. 

Ένα παράδειγμα από την καθημερινότητά μας:

όταν ανοίγουμε την κατάψυξη, βλέπουμε μετά από λίγο ένα πράγμα σαν "ατμό"-"καπνό". Αυτό λοιπόν ακριβώς συμβαίνει! Μπαίνει ζεστότερος αέρας από αυτόν που υπάρχει μέσα στην κατάψυξη, ακουμπάει στις παγωμένες επιφάνειές της και ουσιαστικά δημιουργείται ομίχλη!


Επίσης ένα ψιλόβροχο μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ομίχλης, που πολλές φορές χωρίς το ψιλόβροχο αυτό, να μην μας προέκυπτε το φαινόμενο αυτό. 

Τέλος, ένα εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι η ομίχλη βοηθάει στο να λιώσει το χιόνι μιας και εξαιτίας του ήλιου τα μικροσκοπικά σωματίδια ζεσταίνονται γρήγορα και όταν έρχονται σε επαφή με το χιόνι, συμβάλλουν στο να λιώσει. 

Για να το πούμε απλά, είναι περίπου έτσι:

σαν να "ραντίζουμε" το χιόνι με "ζεστό" νερό!


Αυτό λοιπόν είναι η ομίχλη κι έτσι δημιουργείται! Οπότε την επόμενη φορά που θα... "πέσουμε" μέσα της, πέραν του ότι θα ταλαιπωρηθούμε λιγάκι, θα ξέρουμε και 5 πραγματάκια για αυτήν! :)

Ασπρη εναντίον μαύρης ζάχαρης .

Αρχικά, όπως όλοι γνωρίζουμε η λεγόμενη μαύρη ζάχαρη δεν είναι στην ουσία μαύρη, αλλά καφέ. 

Δεν γνωρίζω για ποιόν λόγο δεν την αναφέρουμε ως καφέ (brown sugar), αλλά ως μαύρη, λάθος στη μετάφραση, δεν ξέρω. Είναι ένα από τα πολλά μυστήρια του Έλληνα :) 

Πολλοί από εμάς προτιμάμε πχ το μαύρο ψωμί αντί του άσπρου, μιας και όντως κάνει περισσότερο καλό στην υγεία μας και στη δίαιτά μας. 

Είναι όμως έτσι και στη ζάχαρη

μαύρη ζάχαρηΑρχικά, η μαύρη ζάχαρη έχει λιγότερες θερμίδες από την άσπρη. Ενδεικτικά, μία κουταλιά της σούπας περιέχει 60 θερμίδες συγκριτικά με την άσπρη που περιέχει 71 θερμίδες. 

Ας δούμε όμως τι είναι στην ουσία η μαύρη ζάχαρη. 

Η ζάχαρη παράγεται από το ζαχαροκάλαμο. Κατά την παραγωγή της, είναι καφέ εξαιτίας μιας ουσία που περιέχει που ονομάζεται μελάσα. 

Αυτή η ουσία, περιέχει μέσα της θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και μαγνήσιο. 

άσπρη ζάχαρηΗ άσπρη ζάχαρη όμως, προκύπτει από μερική επεξεργασία και συγκεκριμένα από αφαίρεση αυτής της ουσία που προαναφέραμε: της μελάσας. Γι’ αυτό κιόλας φεύγει και το καφέ χρώμα και γίνεται άσπρη. 

Οπότε είναι λογικό να σκεφτούμε ότι η άσπρη ζάχαρη είναι λιγότερο υγιεινή από τη μαύρη, σωστά; 

Κι όμως, είναι πολύ μικρή η ποσότητα των θρεπτικών συστατικώντης μελάσας που προαναφέραμε, με αποτέλεσμα στην ουσία να μην έχουμε κάποιο ιδιαίτερο κέρδος στην υγεία μας. 

Επίσης, πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλές φορές η μαύρη ζάχαρη που καταναλώνουμε δεν είναι ακατέργαστη. Είναι όχι μια φορά κατεργασμένη όπως η άσπρη, αλλά δύο! 

Για την ακρίβεια, για λόγους καλύτερης εμφάνισης (πιο ομοιόμορφο χρώμα και πιο ομοιόμορφο σχήμα κρυστάλλων), οι "κατασκευαστές", προτιμούν να μετατρέψουν την καφέ ζάχαρη του ζαχαροκάλαμου σε άσπρη, αφαιρώντας τη μελάσα και έπειτα να "ξαναβάλουν" μελάσα σε ποσοστό 5-10% ελεγχόμενα στην άσπρη! 

Οπότε είναι μύθος ότι η μαύρη είναι καλύτερη από την "ανθυγιεινή"άσπρη ζάχαρη. Αυτό που θα πρέπει να τηρήσουμε για να κάνουμε ουσιαστικό καλό στην υγεία μας είναι να μειώσουμε την κατανάλωσή της!
http://www.coolweb.gr/aspri-mauri-zaxari-kafe-igeia/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory