Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Βόλτα στους ρώσικους δρόμους .

Χαμόγελα .

http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Πωλείται μεταχειρισμένη λαμποργκίνη 11.000 δολ.

1108 Lamborghini for Sale (9 photos)
288 Lamborghini for Sale (9 photos)
337 Lamborghini for Sale (9 photos)
427 Lamborghini for Sale (9 photos)
921 Lamborghini for Sale (9 photos)
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Μάτια αληθινά κοσμήματα .http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/

150 χρόνια απο τον υπόγειο του Λονδίνου .

150th anniversary of the London Underground (17 Photos)
150th anniversary of the London Underground (17 Photos)
150th anniversary of the London Underground (17 Photos)
150th anniversary of the London Underground (17 Photos)
150th anniversary of the London Underground (17 Photos)
150th anniversary of the London Underground (17 Photos)
150th anniversary of the London Underground (17 Photos)
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Γιατί υπάρχουν κοχύλια ?

Τα κοχύλια που λέτε, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα όμορφο δημιούργημα κάποιων ζωντανών πλασμάτων στη θάλασσα! 

Όλα τα κοχύλια ανεξαιρέτως αποτελούν δημιούργημα ενός τέτοιου ζωντανού πλάσματος στη θάλασσα! 

Αυτά τα ζωντανά πλάσματα λοιπόν ονομάζονται οστρακοειδή

Το κάθε κοχύλι, είναι φτιαγμένο με μεράκι από... "τα χεράκια" του κάθε τέτοιου πλάσματος! 

Η κατασκευή του κοχυλιού, αποσκοπεί σε 3 πράγματα: 

1) στη χρήση του ως "σπίτι", 

2) στην προστασία από τα ψάρια που θέλουν να τα φάνε, 

3) στην προστασία από τα δυνατά ρεύματα της θάλασσας (να μην γίνονται έρμαιό της). 

Μάλιστα είναι κατασκευασμένα με τέτοιον έξυπνο τρόπο, που εξυπηρετούν τον κάτοικό τους πολύ καλά είτε στο να κινηθούν, είτε στο να προστατευτούν: 

η επιφάνειά τους είναι γυαλιστερή πολλές φορές, οπότε το κινούμενο νερό ξεγλυστράει από πάνω τους χωρίς να τα συμπαρασύρει ιδιαίτερα 

και 

το υλικό τους είναι πολύ ανθεκτικό και δημιουργεί ένα στενό καμπυλοειδές πέρασμα, αποτρέποντας έτσι τη θράυση αν πχ συγκρουστεί με μια πέτρα και αποτρέποντας τα ψάρια να μπορέσουν να τα "ξεσπιτώσουν" και να τα καταβροχθίσουν! 

οστρακοειδήΤο αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι αυτά τα οστρακοειδή πλασματάκια, αν και είναι μαλακά και δεν έχουν κόκκαλα, παράγουν ένα τόσο δυνατό "πράγμα": το κοχύλι. 

Και θα μου πείτε γιατί πολλά από αυτά είναι άδεια; 

Γιατί πολύ απλά, ο κάτοικός του... απεβίωσε! Και σταδιακά με τον χρόνο, το σώμα τους -το κουφάρι- διαλύθηκε από τη θάλασσα. Οπότε το κοχύλι έμεινε... χωρίς ιδιοκτήτη! 

Επίσης, πολλά από τα κοχύλια που βρίσκουμε όπως αυτό στην παρακάτω φωτογραφία, αποτελούν το μισό κοχύλι, μιας και το άλλο μισό αποκόλλησε μετά το θάνατο, εξαιτίας των ρευμάτων της θάλασσας. 

κοχύλια στη θάλασσα

Πολλές φορές η εύρεση κοχυλιών είτε στη στεριά, είτε αν σκάψουμε βαθιά μέσα στην άμμο, υποδηλώνει ότι κάποτε σε εκείνο το σημείο υπήρχε θάλασσα.
http://www.coolweb.gr/koxilia-thalassa/

Ξεκουράστε το μυαλό σας .

10 τρόποι να ξεκουράζετε το μυαλό σας (1)

Όσες περισσότερες ώρες δουλεύουμε, τόσο περισσότερο έργο παράγουμε, σωστά; Όχι απαραίτητα. Σκεφτείτε ότι, μετά από οκτώ ώρες αδιάκοπης εργασίας πάνω στο ίδιο αντικείμενο, χωρίς κανένα διάλειμμα, η πιθανότητα να συνεχίσετε με υπερωρίες, και να έχετε συνεχώς την ίδια αποτελεσματικότητα, είναι μάλλον περιορισμένη.
Κι αυτό γιατί ο εγκέφαλός μας δεν αντέχει την συνεχή καταπόνηση με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, χωρίς την κατάλληλη εκτόνωση. Η ειδικός στα θέματα καριέρας και εργασιακής απόδοσης του Time.com, Geil Browning, παραθέτει δέκα συμβουλές για όσους θέλουν να ανανεώνουν την φρεσκάδα του μυαλού τους κατά την διάρκεια της εργασίας τους, κι εμείς σας τα παραθέτουμε.
 • Εξασφαλίστε τα σωστά «εφόδια»
Μια καλή εργονομική καρέκλα, το κατάλληλο γραφείο και η οθόνη του υπολογιστή στο κατάλληλο ύψος είναι σημαντικοί παράγοντες για να είμαστε σε εγρήγορση κατά την διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, όσο πιο κοντά στην όρθια θέση είναι το σώμα μας όταν κάθεται, τόσο πιο εύκολα διατηρούμαστε «ξύπνιοι».
 • Μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα
10 τρόποι να ξεκουράζετε το μυαλό σας (2)
Ο συγγραφέας του βιβλίου Brain Rules, John Medina, λέει ότι ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Τελεία και παύλα. Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι να «ανοιγοκλείνει» διακόπτες όταν κινείται από μία δραστηριότητα σε μια άλλη. Ωστόσο, όταν κάνουμε κάτι διακοπτόμενα, συνήθως μας παίρνει 50% παραπάνω χρόνο να το ολοκληρώσουμε, και μάλιστα με 50% περισσότερες πιθανότητες για λάθη. Πάρτε για παράδειγμα όσους μιλούν στο τηλέφωνο ενώ οδηγούν: Οι πιθανότητες να εμπλακούν σε τροχαίο είναι τέσσερις φορές περισσότερες σε σχέση με το κανονικό. Το ιδανικό είναι να εστιάζουμε σε μία «υποχρέωση» την φορά, για να την φέρνουμε εις πέρας πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.
 • Χρησιμοποιείστε όλες τις αισθήσεις σας
Το ενδιαφέρον του εγκεφάλου μας γίνεται πιο έντονο για καθετί που κάνουμε, όταν εμπλέκονται σε αυτό περισσότερες από μία αισθήσεις. Χρησιμοποιήστε χρωματιστό χαρτί ή στυλό διαφορετικών χρωμάτων. Φροντίστε να έχετε κάποιο αρωματικό χώρου στο γραφείο σας. Ακούστε μουσική που σας ευχαριστεί. Δώστε στις αισθήσεις σας, και κατ’ επέκταση στον εγκέφαλό σας, τα κατάλληλα ερεθίσματα για να… στρωθεί στη δουλειά με όρεξη.
 • Μην παίρνετε πολλές αποφάσεις την ίδια ημέρα
10 τρόποι να ξεκουράζετε το μυαλό σας (3)
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Scientific American, αν βγεις το πρωί για ψώνια, στην συνέχεια καταναλώσεις το μεσημεριανό σου και βρεθείς στο δίλημμα «να φάω γλυκό ή όχι», και τέλος το απόγευμα κληθείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο προσφορές για δουλειά, ίσως επιλέξεις την λάθος δουλειά, μόνο και μόνο επειδή… απέφυγες το γλυκό. Η θέληση, η υπομονή και η σκέψη μας λειτουργούν προφανώς με περίεργο τρόπο, γι’ αυτό το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαχωρίζουμε τις αποφάσεις που καλούμαστε να λάβουμε ή απλώς να περιμένουμε μέχρι την επόμενη ημέρα για να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να το σκεφτεί πιο λογικά και νηφάλια.
 • Κάντε ένα πολύ σύντομο διάλειμμα κάθε είκοσι λεπτά
Η επαγρύπνηση και η ικανότητα πνευματικής προσοχής μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο, όταν ο εγκέφαλος έχει την δυνατότητα να παίρνει «ανάσες» (ήτοι διαφορετικά ερεθίσματα) κάθε είκοσι λεπτά, λέει πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cognition. Σε αυτή τη διαπίστωση κρύβεται ένα σημαντικό μυστικό: Το μυαλό μας δεν είναι απαραίτητα κουρασμένο, όταν νιώθουμε ότι αφαιρούμαστε. Μπορεί απλώς να χρειάζεται να στρέψει στιγμιαία αλλού την προσοχή του, για να πάρει μια «ανάσα» από άλλο ερέθισμα.
 • Δουλέψτε με τους δικούς σας ρυθμούς
10 τρόποι να ξεκουράζετε το μυαλό σας (4)
Είστε πρωινός ή βραδινός τύπος; Πότε έχετε παρατηρήσει ότι αποδίδετε καλύτερα και έχετε περισσότερη όρεξη για παραγωγικότητα; Εντοπίστε τα «δυνατά σας χρονικά σημεία» μέσα στην ημέρα και δουλέψτε ή προγραμματίστε τις σημαντικές σας υποχρεώσεις τότε, αντί να τις σπαταλήσετε για παράδειγμα σε ένα ραντεβού με τον γιατρό.
 • Χαλαρώστε για δέκα λεπτά κάθε μιάμιση ώρα
Όσο είμαστε ξύπνιοι, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί σε «κύκλους» υψηλής και χαμηλής ετοιμότητας εναλλάξ, κάθε ενενήντα λεπτά. Μετά από 90 λεπτά «παραγωγικότητας», το μυαλό αρχίζει να δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί, να θολώνει ή να «βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος», να «γαργαλάει» την πείνα, την νύστα και άλλα δυσάρεστα αισθήματα. Μια καλή λύση είναι να δουλεύετε μέχρι την στιγμή που θα νιώσετε τα παραπάνω συμπτώματα, και τότε να κάνετε διάλειμμα. Πραγματοποιήστε κάποια χαλαρωτική άσκηση, ασχοληθείτε με το κατοικίδιό σας, κάντε ένα μπάνιο, περπατήστε λίγο ή βγείτε στην βεράντα. Επιτρέψτε στο μυαλό σας να χαλαρώσει για λίγο, ώστε να ριχτείτε στην συνέχεια και πάλι με υψηλά επίπεδα ετοιμότητας.
 • Πάρτε έναν υπνάκο
Ξέρετε, από εκείνους τους σύντομους ύπνους που σας γεμίζουν και πάλι με ενέργεια, ακόμη κι αν διαρκούν λίγη ώρα. Η αντίληψή μας όσο περνά η μέρα εξασθενεί συνεχώς, γι’ αυτό και ένας απογευματινός υπνάκος μπορεί να αυξήσει τις επιδόσεις της μνήμης μας μέχρι και 20%.
 • Επιστρέψτε στη φύση
10 τρόποι να ξεκουράζετε το μυαλό σας (5)
… Και επιτρέψτε της να σας αναζωογονήσει. Είτε πρόκειται για μια μικρή βόλτα στο κοντινό πάρκο, είτε για την θέα των δέντρων από παράθυρο ή απλώς για φωτογραφίες τοπίων στον υπολογιστή σας, η φύση αυξάνει τις δυνατότητες της προσοχής του εγκεφάλου μας χωρίς καν να το αντιλαμβανόμαστε. Το κελάηδημα των πουλιών, η αίσθηση από το αεράκι που φυσά, ή η θέα του ουρανού μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από όσα φανταζόσασταν. Το ανακάλυψαν με αριθμούς οι υπεύθυνοι της μελέτης «Τα γνωστικά οφέλη της αλληλεπίδρασης με την φύση».
 • Κάντε διακοπές
Κάντε δηλαδή αυτά ακριβώς που περιγράφει ο όρος: Διακόψτε όσα συνηθίζετε να κάνετε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και δοκιμάστε κάτι διαφορετικό στην άδειά σας, κάτι που να μην σας θυμίζει τον χώρο του γραφείου, τον υπολογιστή σας ή τις υποχρεώσεις της δουλειάς σας. Αν δουλεύετε επί παραδείγματι σε ένα «γκρίζο» γραφείο, επιχειρήστε στις επόμενες διακοπές σας να κάνετε κάτι extreme ή να περάσετε λίγες ημέρες μακριά από την πόλη και την τεχνολογία σε κάποιο ορεινό βουνό. Ο εγκέφαλός σας θα σας ευγνωμονεί.
Πηγή: in2life.gr, του Γιώργου Κόκουβα


Μην κόβετε χρόνια απο την ζωή σας .


Γυμναστική, περισσότερα λαχανικά και φρούτα, κανένα τσιγάρο και άλλες παρόμοιες παραινέσεις των ειδικών εγγυώνται έναν καλύτερο και πιο υγιή τρόπο ζωής, με σίγουρο αποτέλεσμα τη μακροζωία. Πόση ώρα …αφαιρούμε όμως από τη ζωή μας όταν δεν υπακούμε;
Με 150 λεπτά άσκηση την εβδομάδα, οι ειδικοί επιμένουν ότι κερδίζει ο καθένας 13,4 χρόνια ζωής. Ποιος είναι ο αντίκτυπος των καθημερινών δραστηριοτήτων σε …μικροζωές, δηλαδή σε διαστήματα μισής ώρας; Ο καθηγητής βιοστατικής του Πανεπιστημίου του Cambridge, David Spiegelhalter, δημοσίευσε μία πολύ αναλυτική έρευνα που διευκρινίζει τα καλά και κακά… επακόλουθα όλων των δραστηριοτήτων του σύγχρονου ανθρώπου.
 • Αλκοόλ
Ένα ποτηράκι κρασί είναι ευεργετικό για την καρδιά, λένε οι γιατροί και δεν έχουν άδικο, αφού ένα αλκοολούχο ποτό σε καθημερινή βάση προσθέτει μισή ώρα ζωής. Ωστόσο, για κάθε επόμενο ποτό που θα καταναλώσετε στη συνέχεια αφαιρείτε 15 λεπτά ζωής. Με απλά μαθηματικά δηλαδή, αν κερδίσατε μισή ώρα με το πρώτο ποτό, την…χάσατε με τα δύο επόμενα.
 • Καφές
Ο καφές είναι αναπόσπαστή συνήθεια του πρωινού και όχι μόνο. Βέβαια, 2 με 3 κούπες καφέ τη μέρα ενδείκνυνται για να κερδίσετε μισή ώρα ζωής αλλά μην το παρακάνετε γιατί κάθε επόμενη κούπα, αρχίζει να μειώνει τα λεπτά και να αυξάνει τα..νεύρα.
7 τρόποι για να MHΝ...κόβετε χρόνια από τη ζωή σας (1)
 • Cardio
Τα πρώτα 20 λεπτά των ασκήσεων cardio σας χαρίζουν ευεξία, ανανέωση, μυϊκή δύναμη και μία ολόκληρη ώρα επιπλέον ζωής. Εάν μάλιστα συνεχίσετε, τότε για τα επόμενα 40 λεπτά άσκησης, κερδίζετε άλλη μισή ώρα.
 • Φρούτα και λαχανικά
Αν καταναλώνετε έως και πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα επιβραβεύετε τον εαυτό σας με 2 ώρες επιπλέον ζωής. Μάλιστα, αντίθετα με το αλκοόλ και τον καφέ, στην περίπτωση των φρούτων οι 2 ώρες είναι μόνο η αρχή, καθώς εδώ δεν ισχύει το «μέτρον άριστον» και όσο περισσότερα καταναλώνετε, τόσο το καλύτερο για τον οργανισμό σας.
 • Τηλεόραση
Όσο κουρασμένοι και αν είστε γυρνώντας στο σπίτι, μην επιλέξετε να καθίσετε στον καναπέ σας και να παρακολουθήσετε τηλεόραση μέχρι να σας πάρει ο ύπνος. Εκτός από την αντιπαραγωγική και νωχελική διάθεση που θα αποκτήσετε, θα χάσετε και μισή ώρα ζωής παρακολουθώντας 2 ώρες τηλεόραση. Μην αυταπατάσθε όμως και αντί για την τηλεόραση ανοίξετε τον υπολογιστή σας, γιατί και εδώ την ίδια ώρα θα χάσετε.
7 τρόποι για να MHΝ...κόβετε χρόνια από τη ζωή σας (3)
 • Κόκκινο κρέας
Μπορεί το κόκκινο κρέας να θεωρείται αρκετά καλή πηγή πρωτεΐνης αλλά δεν είναι και για …χόρταση. Κάθε μία μερίδα κόκκινου κρέατος που καταναλώνετε, χάνετε μισή ώρα ζωής, την οποία μπορείτε να αναπληρώσετε με φρούτα και λαχανικά, όμως.
 • Κάπνισμα
Δυστυχώς για τους καπνιστές, το τσιγάρο δεν έχει καμία απολύτως θετική πτυχή στη ζωή ενός ανθρώπου. Το αντίθετο μάλιστα, αφού με ένα πακέτο τσιγάρα ημερησίως, χάνετε όχι μία, όχι δύο αλλά πέντε ώρες ζωής. Με πιο απλά λόγια, το κάθε τσιγάρο που ανάβετε σας κοστίζει 15 ολόκληρα λεπτά ζωής.
Πηγή: clickatlife.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory