Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Το διαστημικό αεροδρόμιο στο Νέο μεξικό .

The Spaceport America In New Mexico
The Spaceport America In New Mexico
The Spaceport America In New Mexico
The Spaceport America In New Mexico
The Spaceport America In New Mexico
The Spaceport America In New Mexico
The Spaceport America In New Mexico
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Δεν θυμάμαι που άφησα το μωρό .

So I found this..
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Ο σκύλος που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο .
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Βιολογική Ηλικία και Προσδόκιμο Ζωής


Υπολογίστε την πραγματική σας ηλικία: Επιλέξτε την πιο σωστή απάντηση. Πληκτρολογήστε την ηλικία σας και πατήστε "Υπολογισμός
ΠατήστεΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2013/01/blog-post_9610.html#ixzz2J6fKCnCn

Η Σοβιετική ένωση πριν τον πόλεμο .

http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Το πιο γρήγορο καρότσι μωρού στον κόσμο .

Ο κίνδυνος μπορεί να παραμονεύει στο πιάτο μας

Ο κίνδυνος μπορεί να παραμονεύει στο πιάτο μας
Η μελαμίνη βρέθηκε στο επίκεντρο των παγκόσμιων ΜΜΕ, με αφορμή το θάνατο μωρών που σημειώθηκαν στην Κίνα το 2010, εξαιτίας της μόλυνσης γάλακτος με την επικίνδυνη χημική ουσία.

Μια νέα ταϊβανέζικη έρευνα έρχεται να φέρει στην επιφάνεια το θέμα της μελαμίνης, καθώς όπως φαίνεται η ουσία μπορεί διαρρέει από τα πιάτα και τα άλλα επιτραπέζια σκεύη στις τροφές, όταν αυτές είναι καυτές. Βέβαια, δεν χρειάζεται πανικός καθώς, όπως διευκρίνισαν οι επιστήμονες, η μελέτη δεν αποδεικνύει πως η μελαμίνη είναι όντως επιβλαβής στις ποσότητες που ανιχνεύθηκαν σε εθελοντές.

Για την έρευνά τους, οι επιστήμονες ζήτησαν από έξι εθελοντές 20 έως 27 ετών να φάνε καυτή σούπα (με αρχική θερμοκρασία 90 βαθμών Κελσίου) από μπολ μελαμίνης, ενώ άλλοι έξι έφαγαν από κεραμικά μπολ. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα από τα ούρα των 12 ατόμων. Σε επόμενη φάση, οι δύο ομάδες των έξι ατόμων αντάλλαξαν τα σκεύη από τα οποία έφαγαν τη σούπα, ενώ ακολούθησε πάλι έλεγχος ούρων.

Από την ανάλυση προέκυψε ότι η ποσότητα μελαμίνης ήταν σαφώς αυξημένη σε όσους είχαν από σκεύος μελαμίνης σε σύγκριση με αυτούς που είχαν χρησιμοποιήσει κεραμικό σκεύος. «Τα σκεύη μελαμίνης μπορεί να απελευθερώσουν μεγάλες ποσότητες μελαμίνης, όταν χρησιμοποιηθούν για το σερβίρισμα καυτών φαγητών», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ερευνητές.

Βέβαια, δεν μελέτησαν τις τυχόν επιπτώσεις για την υγεία από την αυξημένη παρουσία της μελαμίνης, ούτε είναι σαφές αν και κατά πόσο αυτά τα επίπεδα της εν λόγω ουσίας στα ούρα οδηγούν σε μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, ενώ δεν είναι γνωστό σε ποιο βαθμό ο οργανισμός κατακρατεί την αυξημένη μελαμίνη σε βάθος χρόνου.

Σε χαμηλές δόσεις, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, η μελαμίνη μπορεί να δημιουργήσει πέτρες στα νεφρά και άλλα νεφρολογικά προβλήματα τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες.

Πάντως, ο ειδικός στις παθήσεις των νεφρών Κρεγκ Λάνγκμαν της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, δήλωσε ότι η ταϊβανέζικη έρευνα, αν και εγείρει ενδιαφέροντα ερωτηματικά και ανησυχίες, στην πραγματικότητα δεν αποδεικνύει τίποτε. Είπε όμως ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μελέτες για τις μακροπρόσθεσμες βιολογικές επιπτώσεις της μελαμίνης στον ανθρώπινο οργανισμό.

«Τα μωρά που μολύνθηκαν, είχαν πολύ χαμηλή νεφρική λειτουργία λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Είναι σίγουρο ότι η απότομη μόλυνση από μια υπερβολική ποσότητα μελαμίνης είναι διαφορετικό πράγμα από μια μακρόχρονή έκθεση σε αυτήν» τόνισε.

Για προληπτικούς λόγους όμως, όπως είπε, όποιος έχει τη δυνατότητα επιλογής, θα μπορούσε να αποφεύγει να αγοράζει σκεύη μελαμίνης, η οποία αντιδρά ειδικά με ορισμένα όξινα φαγητά και με τους φούρνους μικροκυμάτων.
Το αλκοόλ διαταράσσει το βραδινό ύπνο

Το αλκοόλ πριν την ώρα του ύπνου μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε πιο γρήγορο ύπνο αλλά να διαταράξει το νυχτερινό ρυθμό, σύμφωνα με ερευνητές.

Ομάδα του London Sleep Centre, δήλωσε ότι έρευνες δείχνουν ότι το αλκοόλ διαταράσσει το φυσιολογικό κύκλο του ύπνου.

Ενώ μειώνει το χρόνο που χρειάζεται να μας πάρει ο ύπνος και μας στέλνει σε βαθύ στάδιο μάς στερεί το πιο ικανοποιητικό είδος ύπνου όπου εμφανίζονται τα όνειρα.

Αν το αλκοόλ χρησιμοποιείται πολύ συχνά μπορεί να προκαλέσει αϋπνία. Ο Dr Irshaad Ebrahim δεν συνιστά την κατανάλωση αλκοόλ πριν τον νυχτερινό ύπνο.

Ο ερευνητής σημειώνει στο περιοδικό «Alcoholism: Clinical & Experimental Research», ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί σχετικά με την κατανάλωση σε τακτική βάση. Ένα έως 2 ποτήρια θα μπορούσαν να είναι καλά βραχυπρόθεσμα, αλλά αν συνεχιστεί η κατανάλωση πριν την ώρα του ύπνου μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. 

Συνιστά, αν πιείτε ένα ποτό να αφήσετε μιάμιση έως δυο ώρες πριν πάτε για ύπνο ώστε το αλκοόλ να έχει ήδη εξασθενήσει. Δήλωσε ότι άνθρωποι ενδεχομένως μπορούν να εξαρτηθούν από το αλκοόλ για τον ύπνο. Το αλκοόλ μπορεί ενδεχομένως να καταστήσει τον ύπνο λιγότερο αναπαυτικό και να οδηγήσει σε ροχαλητό.

Με αυξανόμενες δόσεις το αλκοόλ καταστέλλει την αναπνοή μας. Μπορεί να οδηγήσει στο ροχαλητό όσους δεν καπνίζουν και όσους ροχαλίζουν σε άπνοια ύπνου.

Η ομάδα εξέτασε άνω των 100 ερευνών και ανέλυσε 20 λεπτομερώς. Ανακάλυψε ότι το αλκοόλ φάνηκε να αλλάζει τον ύπνο με 3 τρόπους.

Πρώτα επιταχύνει την έναρξη του ύπνου και στη συνέχεια μάς στέλνει σε πολύ βαθύ ύπνο. Αυτές οι 2 αλλαγές μπορεί ενδεχομένως να εξηγούν γιατί ορισμένοι με αϋπνία χρησιμοποιούν αλκοόλ.

Ωστόσο η τρίτη αλλαγή -διακοπτόμενες συνήθειες ύπνου το δεύτερο ήμισυ της νύχτας -είναι λιγότερο ευχάριστη. Το αλκοόλ μειώνει την ποσότητα χρόνου που περνούμε με ύπνο REM. Ως συνέπεια ο ύπνος μπορεί ενδεχομένως να είναι λιγότερο αναπαυτικός, δήλωσε ο Dr Ebrahim.

Πηγή: iatronet.gr

Το Μαγείρεμα «Αυξάνει» Τη Νοημοσύνη

Το μαγείρεμα «αυξάνει» τη νοημοσύνη

Μία νέα έρευνα μάς στέλνει… στην κουζίνα ολοταχώς!
Καταλυτικό ρόλο στη διόγκωση του ανθρώπινου εγκεφάλου και κατά συνέπεια στην ανάπτυξη των πιο εξελιγμένων νοητικών ικανοτήτων και του ανθρώπινου πολιτισμού, φαίνεται πως έπαιξε το μαγείρεμα, σύμφωνα με νέα έρευνα από βραζιλιάνους ερευνητές.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια νευροεπιστήμης Σουζάνα Χερκουλάνο-Χουζέλ του Ινστιτούτου Βιοατρικών Επιστημών του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), υπολόγισαν ότι αν οι άνθρωποι έτρωγαν μόνο ωμές τροφές τότε θα έπρεπε να τρώνε τουλάχιστον επί εννιά ώρες κάθε μέρα προκειμένου να συντηρήσουν τους περίπου 86 δισεκατομμύρια νευρώνες του σημερινού ανεπτυγμένου εγκεφάλου. Οι ανθρώπινοι νευρώνες είναι πολύ περισσότεροι σε αριθμό σε σχέση με τα εγκεφαλικά κύτταρα των μεγάλων πιθήκων: ο χιμπατζής έχει περίπου 28 δισεκατομμύρια νευρώνες και ο γορίλας 33 δισεκατομμύρια.
Οι Βραζιλιάνοι ερευνητές, αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μέτρησαν τον αριθμό των νευρώνων σε 13 είδη πιθήκων και πάνω από 30 άλλα είδη θηλαστικών. Έτσι, ανακάλυψαν αφενός ότι το μέγεθος του εγκεφάλου σχετίζεται άμεσα με τον αριθμό των νευρώνων και αφετέρου ότι ο αριθμός των νευρώνων σχετίζεται άμεσα, με τη σειρά του, με τις θερμίδες που χρειάζεται ο εγκέφαλος για τη συντήρησή του.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι αν οι πρόγονοί μας δεν είχαν εφεύρει το μαγείρεμα στη φωτιά ως μέθοδο για να αυξάνουν σε μικρό χρόνο τον αριθμό των θερμίδων που κατανάλωναν, ο εγκέφαλός τους δεν θα ήταν δυνατό να μεγαλώσει τόσο πολύ. Το γεγονός αυτό εξηγεί, όπως αναφέρουν, γιατί οι μεγαλόσωμοι γορίλες, που έχουν έως τριπλάσιο σωματικό βάρος σε σχέση με τους ανθρώπους, διαθέτουν σημαντικά μικρότερους εγκεφάλους – ακριβώς επειδή συνεχίζουν να εξαρτιούνται από τις ωμές τροφές.
Ο εγκέφαλος είναι τόσο «πεινασμένος» για ενέργεια που στους σύγχρονους ανθρώπους, παρόλο που αποτελεί μόλις το 2% της σωματικής μάζας τους, ευθύνεται για το 20% περίπου του ανθρώπινου μεταβολισμού σε συνθήκες ανάπαυσης (έναντι 9% στους μεγάλους πιθήκους). Η ανακάλυψη του μαγειρέματος κρέατος και φυτών, που πιθανώς έγινε από τον «όρθιο άνθρωπο» (Homo erectus) πριν από περίπου 1,8 εκατ. χρόνια, σύμφωνα με τους ερευνητές, μετέτρεψε τον εγκέφαλο από ενεργειακό-μεταβολικό βάρος σε σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, προσδίδοντας σταδιακά στον άνθρωπο νέες δεξιότητες και καθιστώντας την ατομική και κοινωνική ζωή του πιο ευέλικτη και πολύπλοκη.
Όπως αναφέρει η Χερκουλάνο-Χουζέλ, η πιο προφανής απάντηση στο ερώτημα γιατί τα άλλα είδη συγγενικά είδη πρωτευόντων (οι μεγάλοι πίθηκοι) δεν μπορούν να κάνουν ό,τι και οι άνθρωποι, είναι ότι μόνο εμείς κάποτε μάθαμε να μαγειρεύουμε και αυτό οδήγησε σε μια εκρηκτική ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Όμως υπάρχει και ο επιστημονικός αντίλογος ότι οι αρχαιότερες εστίες φωτιάς που έχουν ανακαλυφθεί, χρονολογούνται μόνο πριν από 800.000 χρόνια περίπου, ενώ η τακτική χρήση της φωτιάς για μαγείρεμα, σύμφωνα με τα παλαιοντολογικά και αρχαιολογικά ευρήματα, φαίνεται πως εξαπλώθηκε πολύ πιο πρόσφατα. Σε αυτή την περίπτωση, λένε οι σκεπτικιστές, είναι αμφίβολο αν το μαγείρεμα έπαιξε όντως καθοριστικό ρόλο στην πρώτη «έκρηξη» του ανθρωπίνου εγκεφάλου που συνέβη πριν από 1,6 έως 1,8 εκατ. χρόνια, αν και το μαγείρεμα μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δεύτερη φάση ταχείας εγκεφαλικής ανάπτυξης, που σημειώθηκε πριν από περίπου 600.000 χρόνια.
Πηγή: newsbeast.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory