Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Μοντέλο 2 χρονών .


http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Ζώντας με τους λύκους .

1168 Living With Wolves (30 photos)
2144 Living With Wolves (30 photos)
467 Living With Wolves (30 photos)
749 Living With Wolves (30 photos)
1169 Living With Wolves (30 photos)
1338 Living With Wolves (30 photos)
1437 Living With Wolves (30 photos)
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Η δύναμη του μακιγιάζ .


http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/
180 Caravans Of The Himalaya (25 photos)
332 Caravans Of The Himalaya (25 photos)
418 Caravans Of The Himalaya (25 photos)
518 Caravans Of The Himalaya (25 photos)
916 Caravans Of The Himalaya (25 photos)
1017 Caravans Of The Himalaya (25 photos)
1315 Caravans Of The Himalaya (25 photos)
1512 Caravans Of The Himalaya (25 photos)
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής .

1170 Amazing Cars Of The Past (24 photos)
2146 Amazing Cars Of The Past (24 photos)
397 Amazing Cars Of The Past (24 photos)
468 Amazing Cars Of The Past (24 photos)
558 Amazing Cars Of The Past (24 photos)
652 Amazing Cars Of The Past (24 photos)
846 Amazing Cars Of The Past (24 photos)
1171 Amazing Cars Of The Past (24 photos)
1339 Amazing Cars Of The Past (24 photos)

Τι συμβολίζει το σήμα του αυτοκινήτου σας;

Τι συμβολίζει το σήμα του αυτοκινήτου σας; (2)

Πώς επινοήθηκε αλήθεια, το έμβλημα της BMW, η τρίαινα της Maserati ή ο ταύρος της Lamborghini; Δείτε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος για την προέλευση μερικών σημάτων από τα πιο αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα του κόσμου.
 • BMW
Η εταιρεία Bayerische Motoren Werke ή αλλιώς BMW, πριν ξεκινήσει την παραγωγή πολυτελών αυτοκινήτων, κατασκεύαζε κινητήρες στρατιωτικών αεροπλάνων. Έτσι, και το σήμα της εταιρείας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά ένας έλικας αεροπλάνου σε κίνηση. Όσο για τα χρώματα, αποτελούν τη σημαία της βαυαρικής πόλης, όπου στεγάζεται το εργοστάσιο.
Τι συμβολίζει το σήμα του αυτοκινήτου σας; (5)
 • Mercedes-Benz
Ένα λαμπερό ασημένιο αστέρι μέσα σε έναν κύκλο. Το έμβλημα της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes-Benz έπρεπε να είναι λιτό, αλλά συνάμα στιβαρό και πανίσχυρο. Το αστέρι με τις τρεις ακτίνες συμβολίζει την κυριαρχία της Mercedes σε γη, νερό και αέρα…Σήμερα, το σήμα της Mercedes, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands στον πλανήτη, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αναζητούν ως …ανταλλακτικό καθώς αποτελεί σύνηθες αντικείμενο κλοπής!
 • Opel
Τι συμβολίζει το σήμα του αυτοκινήτου σας; (6)
Η εταιρεία που είχε ιδρύσει ο Άνταμ Όπελ αρχικά κατασκεύαζε…ραπτομηχανές! Ο δαιμόνιος Όπελ προχώρησε αργότερα και στην κατασκευή αυτοκινήτων και προκήρυξε διαγωνισμό για την ονομασία τους. Από 1.5 εκατ. προτάσεις (!), επιλέχθηκε η ονομασία Opel Blitz (κεραυνός), που οδήγησε αργότερα στον κύκλο με τον κεραυνό, ως σύμβολο ταχύτητας. Πριν από τον κεραυνό υπήρχε ένα φτερωτό αερόπλοιο (Zeppelin) στη θέση του.
Τι συμβολίζει το σήμα του αυτοκινήτου σας; (1)
 • Bentley
Το σημερινό σήμα αποτελεί μικρή παραλλαγή της αρχικής σύλληψης ενός εγγλέζου γραφίστα, το 1911.Όταν το 1931, η Bentley απορροφήθηκε από την Rolls Royce, ένας σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τον μύθο του Ίκαρου και έβαλε τα «φτερά» του να περιστοιχίζουν το όρθιο Β, γέρνοντας λίγο προς τα πίσω ως απεικόνιση της ορμής.
Τι συμβολίζει το σήμα του αυτοκινήτου σας; (9)
 • Subaru
Η λέξη Subaru στα ιαπωνικά σημαίνει «ενώνω». Έτσι, χρησιμοποιήθηκε για να βαφτίσει την εταιρεία, που προέκυψε από την συγχώνευση έξι μικρών βιομηχανιών. Ως λογότυπος, επιλέχθηκε ο αστερισμός των Πλειάδων (Mitsubaro-shi στα Ιαπωνικά) για να συμβολιστούν οι 6 τομείς δραστηριοποίησης (σιδηρόδρομοι, αεροναυπηγική, ειδικά οχήματα, λεωφορεία, βιομηχανικές μηχανές και αυτοκίνητα).
Τι συμβολίζει το σήμα του αυτοκινήτου σας; (8)
 • Porsche
Οι λάτρεις της ταχύτητας, την αγαπούν. Οι λάτρεις της πολυτέλειας, την ποθούν. Οι λάτρεις της αξιοπιστίας, την αποθεώνουν. Η Porsche και το πολύπλοκο έμβλημά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη γερμανική πόλη Στουτγάρδη, της οποίας ο θυρεός απεικονίζει το διάσημο πλέον αλογάκι, που υιοθέτησε στο έμβλημά της και η Porsche. Όσο για τα κέρατα του ζώου και τις καφέ και κόκκινες ρίγες; Αυτές προήλθαν από το οικόσημο του Βασιλείου του Βίρτεμπεργκ. Και όλα αυτά μαζί με μια λέξη: Porsche!
Τι συμβολίζει το σήμα του αυτοκινήτου σας; (10)
 • Volvo
Οι ιδρυτές, Gustav Larson και Assar Gabrielsson αναζητούσαν ένα εύηχο όνομα για την εταιρεία τους που αρχικά κατασκεύαζε ρουλεμάν, ποδήλατα και μηχανισμούς μετάδοσης κίνησης. Ψάχνοντας στο λατινικό λεξικό ανακάλυψαν το ρήμα Volvo, που σημαίνει κυλάω. Το σήμα-ο στιβαρός κύκλος με το μεταλλικό βέλος-παραπέμπει στο ατσάλι, προϊόν της βαριάς βιομηχανίας της Σουηδίας.
Τι συμβολίζει το σήμα του αυτοκινήτου σας; (7)
 • Peugeot
Η εταιρεία Peugeot φημιζόταν για τα ανθεκτικά γεωργικά εργαλεία της. Μάλιστα, ένας αργυροχαράκτης, σχεδίασε το λιοντάρι, για να υποδηλώσει την αντοχή, την ταχύτητα και την αξιοπιστία ενός πριονιού! Όταν η εταιρεία άρχισε να κατασκευάζει και αυτοκίνητα, το λιοντάρι παρέμεινε ως ανάμνηση των πρώτων βημάτων μιας επιτυχημένης εταιρείας.
Τι συμβολίζει το σήμα του αυτοκινήτου σας; (3)
 • Lamborghini
Ο ιδρυτής της εταιρείας, Φερούτσιο Λαμποργκίνι, ήθελε κάτι που να συμβολίζει την ορμή, τη δύναμη, την κυριαρχία. Σκοπός του ήταν να ανταγωνιστεί την αντίπαλη Ferrari, με σήμα το καλπάζον άλογο. Άνθρωπος πρακτικός και χωρίς μεγάλη επαφή με την τέχνη αλλά με εξαιρετικό ένστικτο και μυαλό για επιχειρήσεις, ο «ταύρος» της αυτοκινητοβιομηχανίας-«ταύρος» και στο ζώδιο-που αρχικά κατασκεύαζε τρακτέρ, επέλεξε αυτό το ζώο, μέσα σε ένα μαύρο, πολυτελές πλαίσιο. Τόσο απλά!
Τι συμβολίζει το σήμα του αυτοκινήτου σας; (4)
 • Maserati
Ταχύτητα, ορμή, νεύρο, πολυτέλεια και δύναμη. Πώς μπορεί να συμβολίσει κανείς, με μία μόνο εικόνα, όλα τα παραπάνω; Μα φυσικά, με την τρίαινα, σύμβολο του παντοδύναμου θεού Ποσειδώνα αλλά και της ιταλικής πόλης Μπολόνια, όπου αρχικά κατασκευάζονταν τα οχήματα Maserati. Σήμερα, η τρίαινα της Maserati «ταράζει» την άσφαλτο, όπως έκανε στην μυθολογία η τρίαινα του πανίσχυρου θεού Ποσειδώνα και προκαλεί «φουρτούνες» στο πέρασμά της…
Πηγή: clickatlife.gr, από την Λιλη Καρακώστα


9 «κακές» μαγειρικές συνήθειες που πρέπει να κόψετε

9 «κακές» μαγειρικές συνήθειες που πρέπει να κόψετε (1)

Μπορεί να είστε συνηθισμένοι να μαγειρεύετε, ίσως και να είναι η αγαπημένη σας συνήθεια, συχνά όμως, κάνετε λάθη ή έχετε αποκτήσει «κακές» μαγειρικές συνήθειες με το πέρασμα του χρόνου, που καλό θα ήταν να αποβάλλετε…
Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν κάποιες από αυτές τις συνήθειες, τείνουν να γίνουν βλαβερές για τον ίδιο σας τον οργανισμό. Ακολουθήστε μερικές χρήσιμες συμβουλές και κάντε καλό στην υγεία σας και νοστιμότερο το φαγητό σας.
 • Μην ανακατεύετε συνεχώς το φαγητό στην κατσαρόλα
Είναι συνηθισμένο ν’ ανακατεύουμε συχνά το φαγητό μας για ν’ αποφύγουμε είτε να κολλήσει, είτε να καεί, αλλά δεν σημαίνει ότι κάνει και καλό το συνεχές ανακάτεμα. Υπάρχει άλλωστε και ο κίνδυνος να διαλυθούν τα συστατικά του φαγητού μας και να πολτοποηθεί, κάτι που δεν είναι και το ζητούμενο. Επομένως αν η συνταγή δεν προτρέπει για διαρκές ανακάτεμα (όπως π.χ. στο ριζότο), καλό είναι να το αποφύγουμε.
 • Πάλι… κάψατε το λάδι;
9 «κακές» μαγειρικές συνήθειες που πρέπει να κόψετε (2)
Οι περισσότερες συνταγές ξεκινούν με το ζέσταμα του λαδιού σε κάποιο τηγάνι. Αυτό που συνήθως κάνουμε οι περισσότεροι, είναι να προθερμαίνουμε για λίγο το μαγειρικό σκεύος και στη συνέχεια να προσθέτουμε το λάδι για να ζεσταθεί, ενώ εμείς καταπιανόμαστε με κάτι άλλο. Μέχρι που μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι μάλλον ξεχαστήκαμε, καθώς το λάδι μας έχει καεί κι έχει ήδη αρχίσει να «καπνίζει». Το αποτέλεσμα είναι, όχι μόνο να «καταστρέφουμε» έτσι και το φαγητό που θέλουμε να μαγειρέψουμε, αλλά να χάνουμε και όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το λάδι. Το σημείο βρασμού του λαδιού ποικίλει, καθώς επιδρούν κι άλλοι παράγοντες, όπως τα χημικά συστατικά που περιλαμβάνει. Το μυστικό όμως, βρίσκεται στην προσοχή μας όταν ζεσταίνουμε το λάδι, έτσι ώστε να δούμε πότε αυτό θα αρχίσει να… λαμπυρίζει. Τότε είναι έτοιμο!
 • Μην παραγεμίζετε τα μαγειρικά σας σκεύη
Μερικές φορές το μαγείρεμα χρειάζεται υπομονή. Μπορεί να είναι εύκολο και γρήγορο να «ξεχειλίσουμε» το τηγάνι ή την κατσαρόλα, αλλά και το χρόνο μαγειρέματος μεγαλώνουμε και μάλλον, φτιάχνουμε στο τέλος μια… περιποιημένη μάζα. Εάν θέλουμε να σοτάρουμε σ’ ένα παραγεμισμένο τηγάνι, μάλλον δεν θα πετύχουμε το τραγανό αποτέλεσμα που επιδιώκουμε. Αν πάλι έχουμε να «περάσουμε» το κρέας σ’ένα παραγεμισμένο τηγάνι, επιβραδύνουμε τη θερμοκρασία τηγανίσματος, κάτι που μπορεί να προκαλέσει και μια σειρά άλλων προβλημάτων, όπως να μας κολλήσει στο τηγάνι. Για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα αποτελέσματα, καλό είναι να χρησιμοποιούμε και να μαγειρεύουμε σε μικρές δόσεις. Μπορεί να καθυστερούμε σε χρόνο, εξασφαλίζουμε όμως, τη γεύση και την καλή ποιότητα.
 • Αφήστε λίγο το κρέας να «ξεκουραστεί»…
9 «κακές» μαγειρικές συνήθειες που πρέπει να κόψετε (3)
Συχνά, είμαστε τόσο πεινασμένοι ή ανυπομονούμε να φάμε αυτό που μαγειρέψαμε, που το τρώμε σχεδόν… μέσα από την κατσαρόλα. Η κακιά συνήθεια της λαιμαργίας, μάλλον πρέπει να κοπεί. Λίγη υπομονή, και θα βγούμε τελικά κερδισμένοι. Για παράδειγμα, αν δεν περιμένουμε λίγο το κρέας μας να «ξεκουραστεί» μετά το μαγείρεμα, μάλλον θα έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα, καθώς δεν θα έχει προλάβει να συγκρατήσει και ν’ απορροφήσει τους «χυμούς» του, οι οποίοι θα χυθούν στο πιάτο μας μόλις το κόψουμε. Εκτός αυτού, θα έχουμε πετύχει να χάσουμε κι όλη τη γεύση από το κρέας μας.
 • «Καθαρίστε» προσεκτικά το κρέας πριν από το μαγείρεμα
Δεν αρκεί το πλύσιμο του κρέατος στο νεροχύτη για να απομακρυνθούν όλες οι βλαβερές ουσίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λ.χ. οι μύκητες από το κρέας μεταφέρονται στο νεροχύτη, οπότε οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί με τους κανόνες υγιεινής που ακολουθούμε. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καθαρίσουμε το κρέας μας είναι να το τυλίξουμε σε ένα κομμάτι χαρτί από το ρολό της κουζίνας και να απομακρύνουμε κάθε ανεπιθύμητο κατάλοιπο.
 • Προσοχή στις μεταλλικές λαβίδες
9 «κακές» μαγειρικές συνήθειες που πρέπει να κόψετε (4)
Η χρήση μεταλλικών λαβίδων σε αντικολλητικά σκεύη, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Γδέρνουμε το σκεύος και επιτρέπουμε στα μικρόβια να διεισδύσουν πιο εύκολα. Για το λόγο αυτό προτιμάμε να χρησιμοποιούμε ξύλινες ή από ειδικό υλικό κατασκευασμένες (καουτσούκ που αντέχει στην θερμότητα) λαβίδες.
 • Μη ξεχνάτε τα αντικολλητικά σκεύη
Όταν το σκεύος μας δεν είναι αντικολλητικό, η θερμοκρασία της φωτιάς πρέπει να χαμηλώνει. Όχι μόνο για να μη μας κολλήσει το φαγητό, αλλά επειδή οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα μη αντικολλητικά σκεύη απελευθερώνουν υπερφθοράνθρακες (PFCs), με τη μορφή καπνού. Οι υπερφθοράνθρακες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για ασθένειες του ήπατος. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να συμβουλευόμαστε τις οδηγίες και να ρωτάμε ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για κάθε μαγειρικό σκεύος.
 • Προσοχή στο ζύμωμα
9 «κακές» μαγειρικές συνήθειες που πρέπει να κόψετε (5)
Όταν συνήθως ετοιμάζουμε κάποιο υλικό που έχει σαν πρώτη ύλη το αλεύρι, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που ανακατεύουμε τα υλικά. Το πολύ ανακάτεμα δεν ωφελεί καθώς ευθύνεται για την παραγωγή γλουτένης, ουσίας που κάνει περισσότερο σκληρή π.χ. τη ζύμη μας. Καλύτερα να ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα και μετά να κλείσουμε το διακόπτη του μίξερ.
Πηγή: clickatlife.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory