Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Αν κερδίσεις το λαχείο ......

αν έχω κερδίσει το λαχείο
αν έχω κερδίσει το λαχείο
αν έχω κερδίσει το λαχείο
αν έχω κερδίσει το λαχείο
αν έχω κερδίσει το λαχείο
αν έχω κερδίσει το λαχείο
αν έχω κερδίσει το λαχείο
αν έχω κερδίσει το λαχείο
αν έχω κερδίσει το λαχείο
αν έχω κερδίσει το λαχείο
αν έχω κερδίσει το λαχείο
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/
Το-παιχνίδι-από-φως-και-σκιά-001
Το-παιχνίδι-από-φως-και-σκιά-002
Το-παιχνίδι-από-φως-και-σκιά-003
Το-παιχνίδι-από-φως-και-σκιά-004
Το-παιχνίδι-από-φως-και-σκιά-005
Το-παιχνίδι-από-φως-και-σκιά-006
Το-παιχνίδι-από-φως-και-σκιά-007
Το-παιχνίδι-από-φως-και-σκιά-008
Το-παιχνίδι-από-φως-και-σκιά-009
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Τα πιο τρελά μπικίνι .

http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/
-Υπάρχει Is-Όχι-Πρωτοτυπία-Αριστερά-in-Κίνα-001
Εκεί-Is-Όχι-Πρωτοτυπία-Αριστερά-in-Κίνα-003
Εκεί-Is-Όχι-Πρωτοτυπία-Αριστερά-in-Κίνα-005
Εκεί-Is-Όχι-Πρωτοτυπία-Αριστερά-in-Κίνα-006
Εκεί-Is-Όχι-Πρωτοτυπία-Αριστερά-in-Κίνα-007
Εκεί-Is-Όχι-Πρωτοτυπία-Αριστερά-in-Κίνα-009
Εκεί-Is-Όχι-Πρωτοτυπία-Αριστερά-in-Κίνα-017
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/
Το κέρατο σώζει το γάμο
Η απιστία σώζει το γάμο. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης μιας ιστοσελίδας γνωριμιών. 

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας ashleymadison.com, Noel Biderman, έκανε την αμφιλεγόμενη αυτή δήλωση μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που θέλουν τους Βρετανούς να έχουν «βελτιωθεί» στο θέμα του φλερτ και των εξωσυζυγικών σχέσεων.

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι ενώ ο αριθμός των διαζυγίων που οφείλονται σε περιπτώσεις μοιχείας έχει πέσει τα τελευταία 30 χρόνια, ο αριθμός των δυστυχισμένων ζευγαριών που απευθύνονται σε site γνωριμιών έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Οι ιστοσελίδες γνωριμιών στο διαδίκτυο έχουν συμβάλλει στην κατακόρυφη πτώση των διαζυγίων λόγω εξωσυζυγικών σχέσεων, καθώς χάρη σε αυτά είναι όλο και λιγότεροι οι Βρετανοί που «πιάνονται».

«Απ’ όσο βλέπουμε από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των μελών μας, η απιστία γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Δεν έχει αλλάξει η ανθρώπινη φύση, αλλά η τεχνολογία» είπε ο ίδιος. Ο Biderman εκτιμά ότι οι κρυφές σχέσεις σε αρκετές περιπτώσεις σώζουν το γάμο.

«Ακούγεται σκληρό, αλλά πιστεύω ότι η πτώση των διαζυγίων την προηγούμενη δεκαετία, οφείλεται ακριβώς σε αυτό. Η ιδανική σχέση έχει δύο βασικά συστατικά. Το να καταφέρεις να συναντήσεις κάποιον και να μη γίνεις αντιληπτός» πρόσθεσε. 

Πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η ιστοσελίδα αποκάλυψε ότι το 88% των ανδρών και το 91% των γυναικών που έχουν εξωσυζυγική σχέση, ισχυρίζονται ότι το κάνουν για να σώσουν το γάμο τους.

Η ιστοσελίδα έχει 17 εκατ. μέλη σε όλον τον κόσμο από τότε που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2002.

Πόσο οικο-φιλικά είναι τα ανάλογα κρέατος;


Με τον όρο ‘ανάλογα κρέατος’ εννοούνται όλα τα μη ζωικά προϊόντα, τα οποία προσεγγίζουν τα φυσικά χαρακτηριστικά (υφή, χρώμα, γεύση, μορφή) και τις χημικές ιδιότητες (υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών) ορισμένων τύπων κρέατος, παραγόμενα είτε μεφυσικό τρόπο, είτε με τεχνικές διαδικασίες και αρωματικές ουσίες. Η πρώτη αναφορά για τα συγκεκριμένα τρόφιμα έγινε το 1845 και αφορά σε προϊόντα όπως το σιτάρι, τα μανιτάρια, η σόγια, η γλουτένη, το ρύζι, τα όσπρια, TVP-texture vegetable protein, tofu, το αμύγδαλο, seitan, surimi κ.ά.. Στις μέρες μας, τα χρησιμοποιούν ευρέως οι απανταχού φυτοφάγοι ή άτομα με συγκεκριμένες θρησκευτικές ή κοινωνικές αντιλήψεις καθώς και άτομα που είναι αλλεργικά στα ζωικά προϊόντα.
Κατά πόσο όμως τα ‘ανάλογα κρέατος’ αποτελούν μια αξιόπιστη και εξίσου αποδοτικήλύση για την αντικατάσταση της κατανάλωσης κρέατος στη διατροφή του ανθρώπου, αλλά και για το ποιο είναι το μέγεθος του οικολογικού τους αποτυπώματος θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια απάντηση ακολούθως.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Food Process Engineering, Atze van der Goot του Πανεπιστημίου Wageningen, «πολλά ‘ανάλογα κρέατος’ τα οποία προέρχονται από φυτικές πρωτεΐνες πιθανόν να έχουν παρόμοιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις με αυτές των ζωικών πρωτεϊνών, λόγω της μη αποδοτικής χρήσης του νερού και της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή τους».
Επομένως, αν και οι φυτοφαγικές δίαιτες γενικά, είναι περισσότερο οικο-φιλικές και έχουν χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα συγκριτικά με αυτές που περιέχουν πολλά ζωικά προϊόντα, εντούτοις η τεχνική διαδικασία διαχωρισμού της σόγιας ή του σιταριού, για παράδειγμα, στα θρεπτικά συστατικά τους – πρωτεΐνες, λίπη, διαλυτές και άπεπτες φυτικές ίνες- είναι συχνά ενεργειακά κοστοβόρα. Μάλιστα, συνεχίζοντας ο καθηγητής σε ομιλία του σε συνέδριο στη Γαλλία, δήλωσε ότι λόγω των ανεπαρκειών στη διαδικασία παραγωγής ‘αναλόγων κρέατος’, χάνονται τελείως τα περιβαλλοντικά οφέλη και μεγαλώνει το οικολογικό αποτύπωμα.
Το γεγονός αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα, καθώς προτείνει στο πλαίσιο μιας πιο οικολογικής διατροφής τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος, αλλά και την αύξηση της κατανάλωσης μη επεξεργασμένων προϊόντων, τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, έτσι ώστε να μειωθεί το οικολογικό αποτύπωμα της τροφής. Η μείωση της κατανάλωσης κρέατος μπορεί να καλυφθεί από τηναντικατάστασή του με ‘ανάλογα κρέατος’ αρκεί η νέα πρόταση να είναι οικολογικά συμφέρουσα.
Επομένως, από τη στιγμή που το τελικό ‘ανάλογο κρέατος’ πρέπει να περιέχει πρωτεΐνη, λίπος και υδατάνθρακες, ίσως η πλήρης τεχνική διαδικασία διαχωρισμού να μην είναι αναγκαία, με στόχο τον περιορισμό της ενεργειακής σπατάλης. Αντίθετα, τα ‘ανάλογα κρέατος’ πρέπει για είναι πιο υγιεινά, για τους καταναλωτές, να διατηρούν περισσότερο τις φυτικές τους ίνες, καθώς η δυτικού τύπου διατροφή περιέχει μικρά ποσοστά φυτικών ινών και ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά σε πρωτεΐνες.
Η λύση του μερικού τεχνικού διαχωρισμού φαντάζει να είναι πιο ικανοποιητική καιαποδοτική και σίγουρα λιγότερο ενεργειακά κοστοβόρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κ. Jacquline Berghout, του τμήματος Food Process Engineering, του ίδιου πανεπιστημίου η οποία ανέφερε τη δική της έρευνα για τη πιθανή παραγωγή ‘αναλόγου κρέατος’ από σπόρους λούπινου. Είπε συγκεκριμένα: «Αρχικά παίρνουμε όλο το προϊόν ξεχωριστά, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα βασικά συστατικά για να φτιάξουμε το νέο προϊόν. Αυτό γίνεται γιατί είμαστε επικεντρωμένοι στην καθαρότητα της τεχνικής του διαχωρισμού. Μπορεί όμως να αμφισβητηθεί η βιωσιμότητα της διαδικασίας διαχωρισμού της πρωτεΐνης. Και είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν αυτά τα ευδιάκριτα θρεπτικά συστατικά; Κανένα τρόφιμο δεν αποτελείται από ένα μόνο συστατικό. Ένας τρόπος για να γίνει η διαδικασία παραγωγής ‘αναλόγων κρέατος’ πιο αποδοτική, είναι να σχεδιαστεί η λειτουργική τεχνική διαδικασία διαχωρισμού με το τελικό προϊόν κατά νου. Παραλείποντας το στάδιο απολίπανσης και διατηρώντας την πρωτεΐνη σε υγρή μορφή, χρησιμοποιείται λιγότερο νερό, ενέργεια και χημικά. Η πρωτεΐνη που προκύπτει δεν είναι τόσο ‘καθαρή’ αλλά μπορεί να έχει κάποιες άλλες σημαντικές λειτουργίες».
Τέλος, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποσότητα της πρωτεΐνης που παράγεται από τις δύο τεχνικές διαδικασίες διαχωρισμού, καθώς και στις δύο ανέρχονται στο 90%. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη παραγωγή ‘αναλόγου κρέατος’ από λούπινο συγκεκριμένα, το οποίο δεν έχει την πηκτική ή την ικανότητα συγκράτησης του νερού, όπως η σόγια για παράδειγμα.»
Γενικά, αυτό που πρέπει να επισημανθεί, είναι ότι το κρέας έχει ωραία υφή και γεύση και σίγουρα χρειάζεται μια πολύ ελκυστική εναλλακτική πρόταση για να πείσει τους καταναλωτές να τρώνε περισσότερη φυτική πρωτεΐνη. Το ισοδύναμο μέτρο της μείωσης κατανάλωσης κρέατος πρέπει να είναι εξίσου γευστικό, θρεπτικό και με χαμηλότερο οικολογικό αποτύπωμα για να έχει νόημα.
Επομένως, η χρήση των ‘αναλόγων κρέατος’ αποτελεί μια καινοτόμο και βιώσιμηπρόταση αρκεί η τεχνική διαδικασία παραγωγής τους να είναι επιστημονικά έγκυρηκαι αποδεδειγμένα αποδοτική και οικο-φιλική. Παρ’ όλα αυτά, τα νέα χορτοφαγικά κρεοπωλεία είναι πλέον γεγονός…
Η αντιμετώπιση της ουλίτιδας

Ένα υγιές χαµόγελο δεν ορίζεται µόνο από τα δόντια αλλά και από τα ούλα µας. Γι’ αυτό και η αντιµετώπιση της ουλίτιδας που µπορεί να τα ταλαιπωρεί, είναι απαραίτητη.

Η ουλίτιδα είναι µια φλεγµονή των ούλων η οποία συνήθως χαρακτηρίζεται από ερυθρά και διογκωµένα ούλα που µπορεί να µατώνουν είτε από µόνα τους, είτε στο βούρτσισµα. Μπορείτε όµως να την προλάβετε ή να την αντιµετωπίσετε.

Ποιοι είναι οι ένοχοι

Ελλιπής υγιεινή: Το κακό βούρτσισµα, η παράλειψη του νήµατος και του καθαρισµού στον γιατρό προκαλούν πέτρα που οδηγεί σε ουλίτιδα.

Εγκυµοσύνη: 
Στη διάρκειά της πολλές γυναίκες αναπτύσσουν ουλίτιδα εξαιτίας των υψηλών επιπέδων ορµονών.

Κακή διατροφή: Ελλιπής λήψη σιδήρου και βιταµίνης B και C αλλά και υπερβολικό κάπνισµα µπορεί να ευθύνονται για έντονες φλεγµονές των ούλων.

Άλλες αιτίες: Η λήψη φαρµάκων όπως τα αντισυλληπτικά, κάποιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι ορµονικές διαταραχές αλλά και οι κακότεχνες οδοντιατρικές εργασίες (σφραγίσµατα, στεφάνες, γέφυρες κ.λπ.) µπορούν επίσης να προκαλέσουν ουλίτιδα.

Η λύση στο γιατρό

Πρώτο βήµα για την αντιµετώπισή της είναι ο καθαρισµός από τον οδοντίατρο ώστε να αφαιρεθεί πλήρως η πέτρα. Στη συνέχεια επιστρατεύεται η τεχνολογία, αφού γίνεται χρήση laser ή υπέρηχων. 

Ωστόσο, οι δεύτεροι θεωρούνται προτιµότεροι, καθώς πρόκειται για ένα εργαλείο γρήγορο, αποτελεσµατικό και ανώδυνο στα χέρια ενός έµπειρου περιοδοντολόγου - οδοντιάτρου. 

Βέβαια, όταν το πρόβληµα οφείλεται σε κακότεχνες οδοντιατρικές εργασίες, το laser ή οι υπέρηχοι δεν µπορούν να είναι αποτελεσµατικά παρά µόνο αν γίνει αντικατάσταση των εργασιών. Κατά τη θεραπεία και για περιορισµένο διάστηµα που ορίζει ο γιατρός µπορούν να δοθούν και στοµατικά διαλύματα.

Προλάβετε την ουλίτιδα

- Βουρτσίζετε τα δόντια σας καθηµερινά πρωί - βράδυ αλλά και ενδιάµεσα στα γεύµατα, ακόµα και µετά τον καφέ.

- Χρησιµοποιείτε καθηµερινά οδοντικό νήµα. Συχνά το βούρτσισµα δεν αρκεί για να αποµακρύνει τις τροφές από τα δόντια σας.

- Κάνετε τουλάχιστον κάθε 6 µήνες ένα προληπτικό check up.

- Αλλάζετε οδοντόβουρτσα περίπου κάθε 2 µήνες, προτιµώντας αυτές µε µέτρια σκληρότητα..

Πηγή: myworld.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory