Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Δείτε ένα κυνήγι φαντασμάτων

Τα πιο ακριβά σπίτια .


Antilla

Εικόνα 211 Top 10 πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο
Τιμή: $ 1.000.000.000

Villa Leopolda

Εικόνα 210 Top 10 πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο
Τιμή: $ 736 εκατ.

Fairfield Pond

Εικόνα 29 Top 10 πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο
Τιμή: $ 198 εκατομμύρια

Η Hearst Μέγαρο

Εικόνα 28 Top 10 πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο
Τιμή: $ 165 εκατ.

Franchuk Βίλα

Εικόνα 115 Top 10 πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο
Τιμή: $ 161 εκατ.

Το Pinnacle

Εικόνα 114 Top 10 πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο
Τιμή: $ 155 εκατ.

Η Manor

 Top 10 πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο
Τιμή: $ 150 εκατ.

 Fleur De Lys

Εικόνα 113 Top 10 πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο
Τιμή: $ 125 εκατ.

Silicon Valley Μέγαρο

Εικόνα 112 Top 10 πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο
Τιμή: $ 100 εκατομμύρια

Φορητό φίλτρο νερού .

Ανεξήγητες φωτό .

Συλλογή ανεξήγητο και περίεργο εικόνες της Συλλογής της people32 ανεξήγητο και περίεργο εικόνες των ανθρώπων
Συλλογή ανεξήγητο και περίεργο εικόνες της Συλλογής της people31 ανεξήγητο και περίεργο εικόνες των ανθρώπων
Συλλογή ανεξήγητο και περίεργο εικόνες της Συλλογής της people30 ανεξήγητο και περίεργο εικόνες των ανθρώπων
Συλλογή ανεξήγητο και περίεργο εικόνες της Συλλογής της people29 ανεξήγητο και περίεργο εικόνες των ανθρώπων
Συλλογή ανεξήγητο και περίεργο εικόνες της Συλλογής της people26 ανεξήγητο και περίεργο εικόνες των ανθρώπων
Συλλογή ανεξήγητο και περίεργο εικόνες της Συλλογής της people24 ανεξήγητο και περίεργο εικόνες των ανθρώπων
Συλλογή ανεξήγητο και περίεργο εικόνες της Συλλογής της people21 ανεξήγητο και περίεργο εικόνες των ανθρώπων
Συλλογή ανεξήγητο και περίεργο εικόνες της Συλλογής της people20 ανεξήγητο και περίεργο εικόνες των ανθρώπων
Συλλογή ανεξήγητο και περίεργο εικόνες της Συλλογής της people14 ανεξήγητο και περίεργο εικόνες των ανθρώπων
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Χαμόγελα ...

http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Με κίνδυνο ηπατίτιδας συνδέονται τα τατουάζ

Με κίνδυνο ηπατίτιδας συνδέονται τα τατουάζ
Οι άνθρωποι με τον ιό της ηπατίτιδας C είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές πιο πιθανό να έχουν κάνει τατουάζ, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα που εντόπισε ένα συσχετισμό ανάμεσα στα τατουάζ και την ηπατίτιδα C.

Αν και η έρευνα δεν απέδειξε ότι τα τατουάζ προκαλούν τη νόσο εντούτοις ο ερευνητής δρ. Φριτζ Φρανσουά από το Ιατρικό Κέντρο Λανγκόν του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης επισημαίνει ότι «τα τατουάζ μπορεί να μας θέτουν σε κίνδυνο για τη συγκεκριμένη νόσο, που μπορεί να παραμείνει σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό επί πολλά έτη». 

Η ηπατίτιδα C είναι η κύρια αιτία πρόκλησης καρκίνου και κίρρωσης του ήπατος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 34% των ανθρώπων με ηπατίτιδα C είχαν κάνει τατουάζ συγκριτικά με το 12% όσων δεν είχαν μολυνθεί. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε σε 2.000 άτομα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Hepatology.

Πηγή: vita.gr

Γιατί Δεν Μπορούμε Να Σταματήσουμε Να Τρώμε

Γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε

Γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε; Το ερώτημα ταλανίζει οποιονδήποτε παλεύει μια ζωή με τα κιλά του, τα οποία ασταμάτητα αυξομειώνονται. Αν και οι περισσότεροι έχουν ως απάντηση στο πίσω μέρος του μυαλού τους το αδύναμο του χαρακτήρα τους, ένας εξέχων αμερικανός γιατρός πιστεύει πως άλλη είναι η αιτία.
Ο παιδοενδοκρινολόγος δρ Ρόμπερτ Λάστιγκ, καθηγητής Κλινικής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF) και ένας από τους κορυφαίους ειδικούς των ΗΠΑ στο θέμα της παχυσαρκίας, αποδίδει το όλο πρόβλημα στην λεπτίνη – την ορμόνη η οποία δρα ως ο ένας από τους δύο «θερμοστάτες» της όρεξής μας, περιορίζοντάς την όταν έχουμε χορτάσει (η δεύτερη ορμόνη της πείνας, η γκρελίνη, ανοίγει την όρεξη).
Όταν κάποιος έχει φάει αρκετά, τα λιπώδη κύτταρα του σώματός του εκκρίνουν λεπτίνη, η οποία καταστέλλει αποτελεσματικά την όρεξη, δίνοντας «οδηγίες» στον εγκέφαλο ότι ήρθε η ώρα να πάψουμε να τρώμε.
Τον μηχανισμό αυτό, όμως, «τινάζει» στον αέρα κάτι πολύ απλό: η λατρεία που έχουμε για τη ζάχαρη, η οποία συχνά προστίθεται ακόμα και σε καθ’ όλα υγιεινά τρόφιμα του εμπορίου, όπως τα προϊόντα ολικής αλέσεως ή ακόμα και τα γαλακτοκομικά λίγων λιπαρών.
  • Αντοχή στην λεπτίνη
Όπως εξηγεί στο βιβλίο του «Fat Chance: The Bitter Truth About Sugar», το οποίο κυκλοφόρησε στις 3 Ιανουαρίου στη Βρετανία (εκδ. HarperCollins),επί χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι η παχυσαρκία οφείλεται στην έλλειψη λεπτίνης, η οποία κάνει τους υπέρβαρους και παχύσαρκους ανθρώπους να αδυνατούν να πάψουν να τρώνε.
Πρόσφατες μελέτες, όμως, έδειξαν ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι διαθέτουν άφθονη λεπτίνη – και μάλιστα όσο πιο παχύς είναι κάποιος, τόσο πιο πολύ έχει. Ωστόσο, έχουν αντοχή στην λεπτίνη. Η κατάσταση αυτή σημαίνει ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου που θα έπρεπε να «πιάνουν» τα μηνύματα της λεπτίνης, έχουν αντοχή σε αυτήν και έτσι δεν ενεργοποιούν το αίσθημα κορεσμού της πείνας.
Αυτό έχει ως επακόλουθο αφενός να λαχταράει κάποιος τρόφιμα με άφθονη και εύκολα απορροφήσιμη ενέργεια (θερμίδες) όπως κατ’ εξοχήν είναι ό,τι περιέχει λίπος και ζάχαρη, αφετέρου ο οργανισμός του να κάνει «κατακράτηση» ενέργειας, καταστέλλοντας την εγγενή επιθυμία μας για κίνηση.
Η λαχτάρα για φαγητό εντείνεται από το γεγονός ότι η λεπτίνη κανονικά θα έπρεπε να καταστέλλει και το αίσθημα της ικανοποίησης που λαμβάνουμε από το φαγητό, εμποδίζοντας την παραγωγή της «ορμόνης της ευεξίας» (αυτή είναι η ντοπαμίνη). Όταν, όμως, κάποιος έχει αντοχή στη λεπτίνη, το φαγητό ποτέ δεν παύει να είναι νόστιμο, όσο κι αν έχει φάει. Γι’ αυτό τον λόγο – γράφει ο δρ Λάστιγκ – πολλοί υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο πολύ να περιορίσουν τις ποσότητες του φαγητού που καταναλώνουν.
Ο δρ Λάστιγκ και οι συνεργάτες του κατέδειξαν μέσα από επαναλαμβανόμενες μελέτες σε ανθρώπους ότι η υπερκατανάλωση ζάχαρης και η υπερπαραγωγή ινσουλίνης που αυτή επιφέρει (σ.σ. η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που παράγεται για να διασπαστεί η ζάχαρη και οι άλλοι υδατάνθρακες) ενεργοποιούν την αντοχή στη λεπτίνη – και υπολόγισαν ότι 1,5 δισεκατομμύριο υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτήν!
  • Τι να κάνετε
Τα καλά νέα, κατά τον δρα Λάστιγκ, είναι πως μελέτες έχουν δείξει ότι ρυθμίζοντας κάποιος την κατανάλωση ζάχαρης και έτσι την παραγωγή ινσουλίνης, μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα του εγκεφάλου του να «διαβάζει» την λεπτίνη. Έτσι, μπορεί να απαλλαγεί σταδιακά από την ασίγαστη λαχτάρα για φαγητό και τελικά να αδυνατίσει.
  • Για να το επιτύχετε αυτό, πρέπει να κάνετε τα εξής:
* Να τρώτε μόνο ένα γλυκό την εβδομάδα. Το γλυκό πρέπει να περιέχει λίγη ζάχαρη – συνεπώς, περιορίστε την ποσότητα σε κάθε συνταγή κατά το ένα τρίτο.
* Να τρώτε πολλές φυτικές ίνες. Το πεπτικό σύστημα εργάζεται σκληρά για να αφαιρέσει το εξωτερικό περίβλημα των προϊόντων ολικής άλεσης και έτσι επιβραδύνει την διαδικασία της πέψης, εμποδίζοντας την απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα. Όταν, όμως, το σάκχαρο αυξάνεται σταδιακά, ο οργανισμός παράγει λιγότερη ινσουλίνη και έτσι αποθηκεύεται λιγότερη ενέργεια (θερμίδες) στο σώμα ως λίπος. Επιπλέον, η αργή πέψη βοηθεί τον εγκέφαλο να αντιληφθεί ότι έχει επέλθει κορεσμός της πείνας.
* Να περπατάτε 15 λεπτά την ημέρα. Είναι ό,τι πρέπει για να βελτιωθεί η ευαισθησία του οργανισμού σας στην ινσουλίνη και να αυξηθεί η μυϊκή μάζα εις βάρος του σωματικού λίπους.
* Να τρώτε παραδοσιακά. Η σημαντικότερη συμβουλή του δρος Λάστιγκ: «μην τρώτε τίποτα που δεν θα αναγνώριζε η γιαγιά σας». Όπως εξηγεί στο βιβλίο του, σε δεκάδες τυποποιημένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, ακόμα και λάιτ, υπάρχει «κρυφή» ζάχαρη (αναγράφεται ως «σάκχαρα») που μπορεί να υπονομεύσει την προσπάθειά σας. Να αποφεύγετε λοιπόν τα επεξεργασμένα τρόφιμα και να τρώτε ό,τι φτιάχνετε εσείς στο σπίτι.
* Να αφιερώνετε χρόνο στο φαγητό. Το φαγητό «στο πόδι» σημαίνει ότι κατ’ ανάγκην τρώτε γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να ενεργοποιηθεί το αίσθημα κορεσμού της πείνας.
* Να τρώτε πρωτεΐνες. Ο δρ Λάστιγκ λέει πως πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους πρωτεΐνη (κοτόπουλο, πουλερικά, ψάρια, λίγων λιπαρών γαλακτοκομικά) σε κάθε γεύμα, για να επιβραδύνεται η διαδικασία της πέψης και οι «εκρήξεις» ινσουλίνης.
* Να αποφεύγετε τα παχυντικά. Κάθε τρόφιμο που περιέχει μόνον λίπη, υδατάνθρακες και ζάχαρη (όπως τα ντόνατς, τα μιλκ σέικ και οι πάστες) πρέπει να αποφεύγεται.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Γιατί κλαίνε μόνο οι άνθρωποι

Γιατί κλαίνε μόνο οι άνθρωποι

Το μοναδικό στον άνθρωπο φαινόμενο του κλάματος αναπτύχθηκε ως τρόπος επικοινωνίας των συναισθημάτων πολύ πριν από την ανάπτυξη της ομιλίας, υποστηρίζει ένας διακεκριμένος επιστήμονας.
Ο δρ Μάικλ Τρίμπλ, ομότιμος καθηγητής Συμπεριφορικής Νευρολογίας στο Ίδρυμα Νευρολογίας του University College, στο Λονδίνο, πιστεύει ότι υπήρξε μια εποχή στην ανάπτυξη του ανθρώπου όταν τα δάκρυα είχαν ένα νόημα πολύ πέραν της βιο-μηχανικής λειτουργίας τους, που είναι η διατήρηση υγρού του οφθαλμικού βολβού.
Σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε προσφάτως στη Βρετανία και τιτλοφορείται «Why Humans Like to Cry» (εκδ. Oxford University Press), προσπαθεί να ρίξει φως στο ερώτημα γιατί ο άνθρωπος είναι το μοναδικό είδος του ζωικού βασιλείου που κλαίει όταν υπερφορτίζεται συναισθηματικά.
Όπως εξηγεί, από βιολογικής πλευράς τα δάκρυα μας είναι απαραίτητα για να διατηρείται ο βολβός των ματιών υγρός, ενώ οι πρωτεΐνες και άλλες ουσίες που περιέχουν τον διατηρούν υγιή και ικανό να προστατεύεται από τις επιθέσεις ιών και βακτηρίων.
Σε όλα τα άλλα ζώα, ο ρόλος των δακρύων τελειώνει εδώ. Στον άνθρωπο, όμως, επιτελούν έναν ακόμα ρόλο: υπερπαράγονται από χαρά, θυμό και πλήθος άλλων συναισθημάτων, με την λύπη να αποτελεί την κυριότερη αιτία εμφάνισής τους.
Αυτή η μοναδική ιδιότητα των ανθρώπων δακρύων ώθησε τον δρα Τρίμπλ να διερευνήσει τη σημασία του φαινομένου και τελικά να γράψει ολόκληρο βιβλίο γι’ αυτήν.
«Οι άνθρωποι κλαίνε για πολλούς λόγους», λέει στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific American». «Δεν κλαίνε, όμως, όλοι εξίσου ούτε για τους ίδιους λόγους.
»Οι περισσότεροι λ.χ. θα κλάψουν για συναισθηματικούς λόγους, όπως το πένθος και η θλίψη για μία απώλεια, αλλά πολύ λίγοι κλαίνε για αισθητικούς λόγους – όταν λ.χ. κοιτάζουν έναν πίνακα, ένα γλυπτό ή ένα άλλο εξαίσιο έργο τέχνης.
»Έχουμε επίσης τα δάκρυα χαράς, τα οποία κατά κανόνα διαρκούν λιγότερο από εκείνα της θλίψης και του πένθους».
Αξιολογώντας το φαινόμενο από την πλευρά της νευροεπιστήμης, ο δρ Τμπλ γράφει ότι το κλάμα με τη μορφή που το ξέρουμε πρέπει να αναπτύχθηκε στους πρώτους ανθρώπους κάποια καθοριστική εξελικτική στιγμή.
Όπως λέει, η εμφάνιση του συναισθηματικού κλάματος σχετίζεται με την εμφάνιση της αυτό-συνειδητοποίησης και την αντίληψη ότι και οι άλλοι άνθρωποι έχουν συνείδηση του εαυτού τους.
Αυτό, υποστηρίζει, οδήγησε στην συνειδητοποίηση ότι ο εαυτός και οι άλλοι μπορούν να υποφέρουν, να νιώσουν θλίψη, αλλά και να εξαφανιστούν.
Συμπίπτει επίσης με την εμφάνιση της συναισθηματικής προσκόλλησης, που οδήγησε στην έκφραση συναισθημάτων με χαρακτηριστικές κινήσεις του προσώπου και τελικά με τα δάκρυα.
Ο δρ Τιμπλ προσθέτει πως όλ’ αυτά σημαίνουν ότι τα δάκρυα αποτελούν φυσική αντίδραση όχι μόνον στον πόνο, αλλά και στην συμπόνια προς τους άλλους.
Και λέει ότι ελπίζει πως η δουλειά του θα απελευθερώσει πολλούς – ιδίως άντρες – από τον δισταγμό που έχουν να κλάψουν.
«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τα συναισθήματά μας, ιδίως όσα σχετίζονται με την συμπόνια, διότι η ικανότητά μας να νιώθουμε συμπόνια και να κλαίμε εξαιτίας της αποτελεί το θεμέλιο της ηθικής και του πολιτισμού, που αποτελούν μοναδικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου», καταλήγει.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory