Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Το παιδί χελώνα .

1178 Turtle Boy (7 photos)
2138 Turtle Boy (7 photos)
384 Turtle Boy (7 photos)
657 Turtle Boy (7 photos)
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Ζώα που τους αρέσει να ταξιδεύουν .

2027 Animals Who Love Riding Shotgun (20 photos)
1828 Animals Who Love Riding Shotgun (20 photos)
1729 Animals Who Love Riding Shotgun (20 photos)
1632 Animals Who Love Riding Shotgun (20 photos)
1344 Animals Who Love Riding Shotgun (20 photos)
1182 Animals Who Love Riding Shotgun (20 photos)
1050 Animals Who Love Riding Shotgun (20 photos)
561 Animals Who Love Riding Shotgun (20 photos)
386 Animals Who Love Riding Shotgun (20 photos)
2140 Animals Who Love Riding Shotgun (20 photos)
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Ξενοδοχείο σε αεροπλάνο .

1155 Unique Jumbo Hostel in Sweden (14 photos)
2103 Unique Jumbo Hostel in Sweden (14 photos)
365 Unique Jumbo Hostel in Sweden (14 photos)
447 Unique Jumbo Hostel in Sweden (14 photos)
544 Unique Jumbo Hostel in Sweden (14 photos)
644 Unique Jumbo Hostel in Sweden (14 photos)
742 Unique Jumbo Hostel in Sweden (14 photos)
842 Unique Jumbo Hostel in Sweden (14 photos)
1239 Unique Jumbo Hostel in Sweden (14 photos)
1336 Unique Jumbo Hostel in Sweden (14 photos)
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Αυτοκίνητο απο πορσελάνη .

1161 Bugatti Veyron Made Of Porcelain (6 photos)
2107 Bugatti Veyron Made Of Porcelain (6 photos)
369 Bugatti Veyron Made Of Porcelain (6 photos)
451 Bugatti Veyron Made Of Porcelain (6 photos)
548 Bugatti Veyron Made Of Porcelain (6 photos)
648 Bugatti Veyron Made Of Porcelain (6 photos)
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Περίεργες μάρκες τσιγάρων .

1162 Vintage Cigarette Package Designs (6 photos)
2108 Vintage Cigarette Package Designs (6 photos)
370 Vintage Cigarette Package Designs (6 photos)

Μύθος τα επτά χρόνια φαγούρας

Μύθος τα επτά χρόνια φαγούρας
Τα ζευγάρια που μένουν παντρεμένα για επτά χρόνια έχουν πολλές πιθανότητες να παραμείνουν μαζί «ενωμένοι» με τα δεσμά του γάμου για πάντα!

Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Marriage Foundation, που βασίστηκε σε επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Μεγάλης Βρετανίας, τα «επτά χρόνια φαγούρας» είναι… μύθος! Αντίθετα, από τη στιγμή που δύο σύζυγοι έχουν αντέξει για τόσο διάστημα, ο γάμος τους έχει αυξημένες πιθανότητες να διαρκέσει… εις τον αιώνα τον άπαντα! 

Μετά από δέκα χρόνια συζυγικής ζωής, οι πιθανότητες να πάρει κανείς διαζύγιο πέφτουν κατά 50%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι πιθανότητες για ένα διαζύγιο είναι πολύ μεγαλύτερες στα πρώτα χρόνια ενός γάμου, κι αυτό συμβαίνει συνήθως γιατί πολλοί άντρες και γυναίκες δεν επιλέγουν σωστά το «άλλο τους μισό».

Μάλιστα, οι συγγραφείς της διαφωνούν με την ιδέα της συγκατοίκησης που επιτρέπει σε «ακατάλληλα ζευγάρια» να συμβιώνουν, αντί να παίρνουν μια σταθερή απόφαση σχετικά με το ποιον άνθρωπο θέλουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι έχει 39% πιθανότητες να πάρει διαζύγιο, όμως το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στα τέσσερα με πέντε χρόνια γάμου. Μετά από την πρώτη πενταετία όμως οι πιθανότητες τους να «κρατήσουν ως ζευγάρι» βελτιώνονται και στην πρώτη δεκαετία έγγαμης ζωής οι πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο πέφτουν στο 20%.

Μόνο ένα στα 100 ζευγάρια που έχουν παραμείνει μαζί για περισσότερα από 40 χρόνια θα χωρίσουν για άλλο λόγο πέρα από το… θάνατο.

Πώς να διώξετε τους λεκέδες από τα χαλιά

Πώς να διώξετε τους λεκέδες από τα χαλιά
Σύμφωνα με τους ειδικούς κάθε λεκές θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο βασικό τρόπο:

1. Ξεπλύνετε καλά το λεκέ με άφθονο νερό και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει.
2. Μην τρίψετε ποτέ το χαλί σας διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να καταστρέψετε το ύφασμα.

Παρακάτω υπάρχουν λύσεις για συγκεκριμένους λεκέδες, πάνω στα χαλιά σας:

Ποτά

Πλύνετε το με ουδέτερο απορρυπαντικό ή σαμπουάν και περάστε το με ένα πανί.

Λάδι και σάλτσες

Καθαρίστε με υπερχλωρεθυλένιο ή καθαρή βενζίνη και πλύντε με σαμπουάν και αν ο λεκές επιμένει χρησιιμοποιείστε καθαρή αμμωνία. 

Κερί

Τοποθετήστε εφημερίδα ή στυπόχαρτο πάνω από τον λεκέ και σιδερώστε το με ζέστο σίδερο.

Καφές, τσάι
Πλύντε με σαμπουάν και αν ο λεκές επιμένει χρησιιμοποιείστε καθαρή αμμωνία 10%. 

Λάσπη
Αφήστε την να στεγνώσει καλά και απορροφήστε με την ηλεκτρική σκούπα. 

Βερνίκι νυχιών

Καθαρίστε με ασετόν και πλύντε με σαμπουάν.

Πηγή: myself.gr

Εργασία σε βάρδιες


Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η ελλιπής ενημέρωση πάνω στη διατροφή έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένα επίπεδα παχυσαρκίας στον γενικό πληθυσμό. Η χώρα μας κατέχει την 5η θέσησε ολόκληρη την Ευρώπη στην παχυσαρκία του γενικού πληθυσμού (ως παχυσαρκία ορίζεται όταν ο δείκτης μάζας σώματος β/υ2 ενός ατόμου είναι μεγαλύτερος ή ίσος με 30kg/m2). Με τα παραπάνω δεδομένα λοιπόν γίνεται κατανοητό πως ο μέσος Έλληνας ή Ελληνίδα δεν ακολουθούν ένα σωστό μοντέλο διατροφής. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο δυσκολότερο είναι να τρέφονται σωστά τα άτομα που εργάζονται σε βάρδιες.
Όταν λέμε βάρδιες, αναφερόμαστε στα άτομα που εργάζονται νυχτερινές ή απογευματινές ώρες, εκτός ενός 8άωρου ωραρίου που ξεκινάει από τις πρωινές ώρες και τελειώνει νωρίς το απόγευμα. Τι διατροφικές συνέπειες έχει λοιπόν γι’ αυτούς τους ανθρώπους η απογευματινή ή βραδινή βάρδιά τους;
Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη του τμήματος διατροφής του πανεπιστημίου του Harvard σε νοσοκόμες του τμήματος Nurses' Health Study I και Nurses' Health Study ΙΙ ηλικίας 25-67 ετών, σε ένα δείγμα 80,000 ατόμων έδειξε πως η παρατεταμένη περίοδος εργασίας με αλλαγές βάρδιας σχετίζεται σε ήπιο βαθμό με την εμφάνισησακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ο οποίος σχετίζεται με την αύξηση βάρους των ατόμων αυτών.
Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό;
Ο λόγος είναι η διαταραχή της ακολουθίας ύπνου-αφύπνισης ή αλλιώς διαταραχή του κιρκάδιου ρυθμού του ύπνου. Όταν νυχτώνει, ο εγκέφαλος εκκρίνει μια ουσία που ονομάζεται μελατονίνη, η οποία ουσιαστικά μας κάνει να «νυστάζουμε. Κατά τη διάρκεια λοιπόν του νυχτερινού ύπνου συμβαίνουν διάφορες μεταβολικές διαδικασίες στο σώμα μας που ελέγχουν την θερμοκρασία του σώματος, τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος, τα επίπεδα των ορμονών, καθώς και την γαστροοισοφαγική λειτουργία.
Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από τα παραπάνω, είναι πως το σώμα μας «μπερδεύεται» από την μη φυσιολογική διαδικασία του ύπνου και προκαλούνται διαταραχές σε όλες τις παραπάνω λειτουργίες. Συχνά φαινόμενα είναι το άτομο να μην μπορεί να κοιμηθεί αφού σχολάσει και το πιο βασικό, να αντιμετωπίζει γαστροοισοφαγικά προβλήματα όπως δυσπεψίες, έλκη και διαταραχή στην όρεξή του. Το άτομο καταλήγει να τρώει μόνο του μεγάλες ποσότητες τροφής και συνήθωςβιαστικά.
Ακόμη, παρατηρείται μη σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως με πολύ μικρές ποσότητες φαγητού, με αποτέλεσμα να πεινάει κατά τη διάρκεια τηςνύχτας και με κατάληξη την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι επιλογές τροφίμων που γίνονται, όπως μας δείχνει μια άλλη μελέτη που διεξήχθη στο τμήμα διατροφικής επιστήμης του πανεπιστημίου Cornell University Ithaca New york είναι κυρίως πρόχειρο φαγητό, πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και με πολύυψηλή θερμιδική αξία.
Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και στην κατανάλωση καφέ ή άλλων ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Παρατηρείται πολύ υψηλή κατανάλωση στα συγκεκριμένα ροφήματα από άτομα που εργάζονται σε βάρδιες, ιδίως τις τελευταίες ώρες εργασίας που έχει επέλθει η κούραση. Η καφεΐνη παραμένει στο αίμα έως και 8 ώρες οπότε τα άτομα δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο να κοιμηθούν και οιγαστροοισοφαγικές διαταραχές γίνονται ακόμη πιο έντονες.
Όλα τα παραπάνω μας δείχνουν γιατί τα άτομα που δουλεύουν με εναλλαγές βάρδιας αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας και κατά συνέπεια διαβήτη τύπου2. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν υπάρχει λύση.
Η διατροφή των ατόμων που δουλεύουν με εναλλαγές βάρδιας πρέπει να περιλαμβάνει σχεδιασμό των γευμάτων, κατά προτίμηση από κάποιον διαιτολόγο. Μετά τις απαραίτητες βιοχημικές εξετάσεις, την λεπτομερή καταγραφή των διατροφικών συνηθειών του ατόμου και του ωραρίου εργασίας του, ο διαιτολόγος θα μπορέσει, σε συνεργασία με το άτομο, να παρέχει ένα διαιτολόγιο βασισμένο στην μεσογειακή διατροφή, το οποίο θα βοηθήσει το άτομο στην μείωση, αύξηση ή διατήρηση του βάρους του, ανάλογα με την περίπτωση.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory