Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Αόρατη μοτοσικλέτα .

Δεντρόσπιτο .

καταπληκτικό ασυνήθιστο σπίτι δέντρο του σχεδιασμού φωλιά πουλιών (2)
καταπληκτικό ασυνήθιστο σπίτι δέντρο του σχεδιασμού φωλιά πουλιού (1)
καταπληκτικό ασυνήθιστο σπίτι δέντρο του σχεδιασμού φωλιά πουλιών
καταπληκτικό ασυνήθιστο σπίτι δέντρο του σχεδιασμού φωλιά πουλιών (4)
καταπληκτικό ασυνήθιστο σπίτι δέντρο του σχεδιασμού φωλιά πουλιών (5)

Χαμόγελα .

Μπορείς να ζήσεις ?


Ρώσικος αυτοκινητόδρομος .

Η ρωσική εθνική οδό από την κόλαση - Λένα Highway Χάρτης
Η ρωσική εθνική οδό από την κόλαση - Λένα Highway
Η ρωσική εθνική οδό από την κόλαση - Λένα Highway
Η ρωσική εθνική οδό από την κόλαση - Λένα Highway
Η ρωσική εθνική οδό από την κόλαση - Λένα Highway
Η ρωσική εθνική οδό από την κόλαση - Λένα Highway
Η ρωσική εθνική οδό από την κόλαση - Λένα Highway
Η ρωσική εθνική οδό από την κόλαση - Λένα Highway
Η ρωσική εθνική οδό από την κόλαση - Λένα Highway
Η ρωσική εθνική οδό από την κόλαση - Λένα Highway

Πρόσθετα Τροφίμων: Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

Πρόσθετα τροφίμων: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (1)

Οι συνθήκες επιβάλλουν την προσθήκη συντηρητικών στις τροφές, για να διατηρηθούν για μεγαλύτερο διάστημα, να αποκτήσουν πιο ελκυστικό χρώμα ή να γίνουν πιο θρεπτικές για τον οργανισμό μας. Τι σημαίνει όμως αυτό;
Το ιδανικό θα ήταν οι κάθε λογής τροφές, οι καρποί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, να πέρναγαν απευθείας από την παραγωγή… στην κατανάλωση. Μάλλον όμως κάτι τέτοιο ακούγεται ουτοπικό. Τα φυτικά και ζωικά προϊόντα, σπάνια βρίσκονται απευθείας στο πιάτο μας. Εκτός ίσως μόνο αν είμαστε τυχεροί και ζούμε στην ύπαιθρο και μπορούμε να γευτούμε απευθείας ό,τι μας χαρίζει η φύση.
Οι συνθήκες επιβάλλουν την προσθήκη συντηρητικών στις τροφές, για να διατηρηθούν για μεγαλύτερο διάστημα, να αποκτήσουν πιο ελκυστικό χρώμα ή να γίνουν πιο θρεπτικές για τον οργανισμό μας. Μερικά από τα πρόσθετα τροφίμων, είναι καλά για τον οργανισμό μας, υπάρχουν όμως και εκείνα που επιδρούν αρνητικά.
Τα προσθετικά τροφίμων διακρίνονται, ανάλογα με την προέλευσή τους, σε φυσικά (από φυτά, καρπούς, ορυκτά) ή σε χημικά πρόσθετα (παρασκευάζονται συνθετικά σε εργαστήριο). Τις περισσότερες φορές γίνεται λόγος για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορούν να έχουν στον οργανισμό μας, ενώ παρακάμπτεται το ενδεχόμενο όφελος.
Για το λόγο αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε τις ιδιότητες των πρόσθετων των τροφίμων, ώστε να αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση σε περίπτωση που εμπνέουν λόγο ανησυχίας.
Μερικά από τα πρόσθετα τροφίμων είναι:
 • Ενισχυτικά Γεύσης
Τα συγκεκριμένα πρόσθετα τροφίμων, ενισχύουν και προσδίδουν γεύση στις τροφές. Για παράδειγμα τα αναψυκτικά περιέχουν χημικά πρόσθετα και συγκεκριμένα αιθυλεστέρα, που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Πολλά σνακ και λοιπά αρτοσκευάσματα περιέχουν τη χημική ουσία βενζαλδεΰδη, ενώ τα ζαχαρώδη προϊόντα και τα παγωτά περιέχουν σαλικυλικό μεθύλιο. Ωστόσο οι ειδικοί θεωρούν ότι τα αιθέρια έλαια και τα φυτικά εκχυλίσματα, μπορούν να λειτουργούν εξίσου ενισχυτικά στη γεύση, προσδίδοντας άρωμα και σίγουρα περισσότερα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας.
Πρόσθετα τροφίμων: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (2)
 • Διαιτητικά γλυκαντικά
Μια σειρά από ουσίες όπως η ζαχαρίνη, η ασπαρτάμη, και η ακετοσουλφάμη χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα της ζάχαρης. Συνήθως προτιμώνται από πάσχοντες λ.χ από διαβήτη ή από όσους προσέχουν τη διατροφή τους, καθώς τα συγκεκριμένα πρόσθετα, μπορούν να προσδίδουν ιδιαίτερα γλυκιά γεύση στις τροφές.
 • Θρεπτικά πρόσθετα
Πρόκειται για ουσίες που προσδίδουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία στις τροφές στις οποίες χρησιμοποιούνται. Είναι πλούσιες κυρίως σε βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία. Τα θρεπτικά πρόσθετα περιλαμβάνουν κυρίως βιταμίνη C, την οποία συναντάμε στους χυμούς φρούτων, βιταμίνη D που προστίθεται τόσο στους χυμούς όσο και στο γάλα και βιταμίνη A και B, που περιέχεται στο ψωμί και τα δημητριακά. Συχνά τα θρεπτικά πρόσθετα είναι πλούσια και σε σίδηρο ή ασβέστιο.
 • Γαλακτωματοποιητές
Οι γαλακτωματοποιητές λειτουργούν κυρίως σταθεροποιητικά και προστίθενται σε τρόφιμα, όπως η μαργαρίνη, η μαγιονέζα και οι σάλτσες για σαλάτα. Η λεκιθίνη και τα μονό- και διγλυκερίδια, είναι φυσικοί γαλακτωματοποιητές και χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων.
 • Χρωστικές
Πολλά τρόφιμα ενισχύονται χρωματικά με ουσίες, ώστε να γίνουν περισσότερο ελκυστικές για τον καταναλωτή. Οι ουσίες μπορεί να είναι, είτε φυσικές χρωστικές, είτε όχι. Οι μη φυσικές χρωστικές, γνωστές ως συνθετικά χρώματα, έχουν μεγαλύτερη χρωστική ικανότητα, είναι πιο σταθερές και ομοιογενείς ενώ έχουν χαμηλότερο κόστος από τις φυσικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ή χρήση του υπεροξειδίου του βενζολίου, το οποίο αποχρωματίζει το αλεύρι σίτου.
Πρόσθετα τροφίμων: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (3)
 • Αντιοξειδωτικά
Πολύ συχνή είναι η χρήση αντιοξειδωτικών ουσιών στα τρόφιμα. Βασικός τους ρόλος είναι να προλαμβάνουν την οξείδωση των τροφίμων που προκαλείται από την έκθεση στον αέρα στον ήλιο κ.ά. Επιπλέον τα αντιοξειδωτικά διατηρούν τη γεύση και το χρώμα των τροφών στα οποία προστίθενται, κάνοντάς τα κατάλληλα για κατανάλωση μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Η χρήση τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αποτροπή της οξείδωσης των λιπών και γενικά προϊόντων που περιέχουν λίπος.
 • Σταθεροποιητές
Οι ουσίες αυτές δεσμεύουν νερό και αυξάνουν το ιξώδες παχύρρευστων τροφίμων. Χρησιμοποιούνται για την αποφυγή διαχωρισμού συστατικών διαφορετικής πυκνότητας από το νερό και της δημιουργίας ενός ανομοιογενούς μίγματος. Οι σταθεροποιητές τροφίμων επιτρέπουν ουσιαστικά τη διατήρηση της φυσικοχημικής κατάστασης ενός τροφίμου, διατηρώντας την αρχική του σύνθεση.
Πηγή: clickatlife.gr


Τα Μυστικά Της Κατάψυξης

Τα μυστικά της κατάψυξης

Συμβουλές για το ασφαλές πάγωμα και απόψυξη τροφίμων.
Μην πετάτε φαγητά -και επομένως λεφτά- στα σκουπίδια! Εξοικονομήστε χρήματα χρησιμοποιώντας με ασφάλεια την κατάψυξη του ψυγείου. Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητές της για να μην περνάτε ατελείωτες ώρες μέσα στην κουζίνα και απολαύστε υγιεινά τρόφιμα όλο το χρόνο χωρίς να τα πληρώνετε πανάκριβα…
Η κατάψυξη είναι μια υγιεινή μέθοδος διατήρησης των τροφίμων δίχως συντηρητικά, η οποία αναχαιτίζει με φυσικό τρόπο τη δράση παραγόντων που προκαλούν αλλοιώσεις στα τρόφιμα. Το κατεψυγμένο τρόφιμο διατηρεί την ποιότητα, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τη θρεπτική του αξία, εφόσον βέβαια έχει καταψυχθεί σωστά και δεν έχει αποψυχθεί καθόλου μέχρι να φτάσει η ώρα να το αποψύξετε και να το χρησιμοποιήσετε με ασφαλή τρόπο.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της; Μπορείς να καταψύξεις σχεδόν τα πάντα, όπως μεμονωμένα τρόφιμα, πλήρως και μερικώς μαγειρεμένο φαγητό, επιμέρους υλικά συνταγών κ.ά. Διευκολύνεστε στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό των γευμάτων καθώς μπορείτε να μαγειρέψετε μία φορά σε μεγαλύτερη ποσότητα και να φάτε περισσότερες.
Τέλος, σας δίνεται η δυνατότητα να προμηθευτείτε μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων στην εποχή τους (π.χ. λαχανικά) ή όταν τα βρείτε σε πραγματική προσφορά, να τα καταψύξετε και να τα καταναλώνετε «φρέσκα» για πολλούς μήνες.
 • 1ο βήμα: Προετοιμασία
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Ενημερωθείτε, λοιπόν, για τις σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνετε ώστε να προετοιμάσετε σωστά τα τρόφιμα και τα φαγητά πριν τα καταψύξετε…
Κάποια τρόφιμα προτιμότερο να μην καταψύχονται. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται: τηγανισμένα και πανέ φαγητά, μαγειρεμένα που έχουν τραβήξει πολύ νερό (π.χ. ζυμαρικά), όσα περιέχουν ζελατίνη, κιμάς (ευάλωτος στα μικρόβια), τεμαχισμένο συκώτι, εντόσθια (πολύ επικίνδυνα) και φρέσκα ιχθυηρά.
Επίσης αβγά βρασμένα σφιχτά, μαγιονέζα και σάλτσες με αβγό, γάλα, βούτυρο, μαρούλια, μπανάνες, ντομάτες ωμές, πατάτες (εκτός εάν γίνουν πουρές), σέλινο, μαλακά τυριά και όλα τα φαγητά που περιέχουν τα παραπάνω υλικά. Στα περισσότερα από αυτά η κατάψυξη δεν επηρεάζει την ασφάλειά τους, υποβαθμίζει όμως την ποιότητά τους.
Αντίθετα μπορούν να καταψυχθούν για πολλούς μήνες σχεδόν όλα τα μυρωδικά. Τα πλένετε, τα στεγνώνετε σε καθαρή πετσέτα, τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε στην κατάψυξη σε σακουλάκια τροφίμων ή γυάλινα δοχεία.
Επίσης βάζετε ένα ή περισσότερα ψιλοκομμένα μυρωδικά σε πλαστική παγοθήκη, γεμίζετε με νερό και καταψύχετε. Ρίχνετε τα παγάκια κατευθείαν στο φαγητό την ώρα που βράζει, εμπλουτίζοντας έτσι το άρωμά τους.
Τα τυποποιημένα και τα ήδη κατεψυγμένα προϊόντα καταψύχονται στις αρχικές τους κλειστές συσκευασίες αγοράς. Τα υπόλοιπα;
- Θέλουν τύλιγμα: Ωμά κρέατα, σκληρά κίτρινα τυριά, ψάρια και ψωμί πρέπει να κόβονται σε μικρότερα κομμάτια, να τυλίγονται σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη τροφίμων και μετά σε χονδρό χασαπόχαρτο ή αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να προστατεύονται από την έκθεση στον αέρα.
Στα ολόκληρα πουλερικά αφαιρείτε τα εντόσθια. Τα μικρά ψάρια καταψύχονται και μέσα σε νερό, κάτι που εμποδίζει την αφυδάτωσή τους.
- Ζεμάτισέ τα: Τα περισσότερα νωπά λαχανικά και χόρτα, αλλά με αρκετές εξαιρέσεις (π.χ. αρακάς, καρότα, κολοκύθα, μπρόκολο, πιπεριές), πρέπει πρώτα να ζεματίζονται για 1-5’.
Στη συνέχεια τα ρίχνετε σε κρύο νερό με παγάκια για χρόνο όσο ο βρασμός τους, τα στραγγίζετε και τα φυλάτε στην κατάψυξη σε καλά σφραγισμένες αεροστεγείς πλαστικές σακούλες, από τις οποίες αφαιρείτε όλο τον αέρα.
- Άπλωσέ τα: Τα φρούτα είναι προτιμότερο να καταψύχονται σε μορφή πουρέ ή χυμού (σε παγοθήκες). Για να καταψύξετε και μικρού μεγέθους φρούτα, τα πλένετε, τα στεγνώνετε, τα απλώνετε σε ταψί σε μια στρώση, τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνουν και τα καταψύχετε μέσα σε γυάλινο δοχείο με καπάκι ή σακούλα.
Εάν τα πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη από πάνω, θα διατηρηθούν καλύτερα. Τα μεγαλύτερου μεγέθους φρούτα χρειάζονται ζεμάτισμα.
- Τα ημι-μαγειρεμένα: Όταν καταψύχετε κάποιο ημιτελές φαγητό, για να το ψήσετε πολύ αργότερα, π.χ. κανελόνια, λαζάνια ή βάση για πίτσα, παστίτσιο ή μουσακά, το καλύτερο είναι να το καταψύξετε αεροστεγώς σκεπασμένο στο σκεύος που θα το μαγειρέψετε (π.χ. ειδικά ταψάκια μιας χρήσης).
Για να αποφύγετε την αφυδάτωση του φαγητού, αφήστε ένα μικρό περιθώριο από τα πλαϊνά. Όταν το βγάλετε από την κατάψυξη, βάλτε το κατευθείαν στο φούρνο και ψήστε το πολύ καλά.
Όχι ζεστά στο ψυγείο: Μη βάζετε τα μαγειρεμένα φαγητά στην κατάψυξη ενόσω είναι ζεστά, καθώς μπορεί να ανεβάσουν τη θερμοκρασία του καταψύκτη και να καταψυχθούν ανόμοια.
Αν βιάζεστε, βάλτε το ζεστό σκεύος σε λεκάνη με κρύο νερό ή ρίξτε μερικά παγάκια σε σούπες και βραστά. Καταψύξτε το μαγειρεμένο φαγητό μέσα σε δύο ώρες ή λιγότερο, σε δοχείο καθαρό και στεγνό.
 • 2ο βήμα: Βασικά μέσα αποθήκευσης
Βεβαιωθείτε ότι τα μέσα αποθήκευσης που χρησιμοποιείτε είναι κατάλληλα για κατάψυξη τροφίμων. Θυμηθείτε να αφαιρέσετε τον αέρα, εάν είναι δυνατόν, και να τα κλείσετε ερμητικά.
- Γυάλινα δοχεία με καπάκι: Ιδανικά για μαλακά ή υγρά τρόφιμα και φαγητά. Προτιμάτε γυάλινα δοχεία που διαθέτουν σήμανση καταλληλότητας και κλείνουν πολύ καλά.
Μην τα παραγεμίζετε, αλλά να αφήνετε αρκετό κενό χώρο ελεύθερο, γιατί με την κατάψυξη τα υγρά και τα μαλακά φαγητά παγώνουν και διογκώνονται. Αν τα γεμίσετε ασφυκτικά μπορεί να διαρραγούν και η κατάψυξη να γεμίσει σπασμένα γυαλιά!
- Πλαστικά δοχεία: Κατάλληλα για φαγητά με σχετικά μικρό όγκο. Χρησιμοποιήστε πλαστικά δοχεία που έχουν σημάνσεις ότι είναι κατάλληλα για τρόφιμα, για κατάψυξη και, επιπρόσθετα, αν επιθυμείτε, για φούρνο μικροκυμάτων. Βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν δισφαινόλη-Α (BPA), αποφύγετε όσα έχουν σήμανση με τον αριθμό 3 (ή PVC ή V) ή7 (ή OTHER ή Ο).
- Πλαστικές σακούλες, εύκαμπτες μεμβράνες: Ενδείκνυνται κυρίως για στερεά τρόφιμα (π.χ. φιλέτα κρέατος), καθώς και για φαγητά με μεγαλύτερο όγκο, σχετικά ξερά και στιβαρά. Τα ειδικά σακουλάκια, που πρέπει να κλείνουν καλά, πιάνουν λιγότερο χώρο και επειδή είναι πιο λεπτά, το φαγητό ξεπαγώνει γρηγορότερα.
Χρήσιμα είναι επίσης το σκληρό χασαπόχαρτο (φέρει εσωτερικά ζελατίνα), το αλουμινόχαρτο, η λαδόκολλα και τα εξειδικευμένα ταψάκια (π.χ. για ψήσιμο από την κατάψυξη).
- Παγοκυψέλες και παγοθήκες: Είναι εξαιρετικά χρήσιμες για να καταψύχετε μικρές ποσότητες από σάλτσες, περισσεύματα κρασιού, μυρωδικά, πουρέδες, πολτούς, ακόμα και φρούτα μικρού μεγέθους.
 • Συμβουλές
- Γλιτώστε χώρο: Προτιμάτε δοχεία με τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα κι όχι στρογγυλά. Μη χρησιμοποιείτε πλαστικά δοχεία που έχουν γδαρσίματα, έχουν θαμπώσει ή μαλακώσει υπερβολικά.
- Η θερμοκρασία: Οι καταψύκτες πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από -18°C. Γενικότερα, όσο πιο κρύος είναι ο καταψύκτης τόσο καλύτερη είναι η διατήρηση.
Όλα τα σύγχρονα οικιακά ψυγεία και καταψύκτες διαθέτουν σύμβολα επισήμανσης, γνωστά ως αστέρια. Ο θάλαμος κατάψυξης 3*** φτάνει σε θερμοκρασία -18οC (κατάλληλη για συντήρηση κατεψυγμένων από αρκετές εβδομάδες έως μερικούς μήνες).
Ο οικιακός καταψύκτης 4**** μπορεί να φτάσει σε θερμοκρασία χαμηλότερη των -25οC (για μακρά συντήρηση αρκετών μηνών).
 • 3ο βήμα: Απόψυξη
Η κατάψυξη δεν σκοτώνει τα μικρόβια, απλώς σταματάει τον πολλαπλασιασμό τους. Η φάση της απόψυξης, λοιπόν, είναι το ίδιο σημαντική όσο και η κατάψυξη…
- Ποτέ απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου: Μην ξεπαγώνετε σε θερμοκρασία δωματίου ωμά ζωικά τρόφιμα, όπως π.χ. κιμάς, κρέας και ψάρια. Τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται ταχύτατα, λόγω της απότομης μεταβολής της θερμοκρασίας.
 • Απόψυξη με ασφάλεια
Πριν μαγειρέψετε οποιοδήποτε κατεψυγμένο τρόφιμο, παρατηρήστε εάν έχουν αλλοιωθεί κάποια από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
- Στη συντήρηση του ψυγείου: Είναι η ασφαλέστερη μέθοδος. Βάζετε το τρόφιμο ή το φαγητό από την κατάψυξη στη συντήρηση του ψυγείου (θερμοκρασία 4-5°C) και αυτό ξεπαγώνει αργά. Ωμό κρέας, κοτόπουλο και ψάρι πρέπει να παραμένουν τυλιγμένα και να τοποθετούνται πάνω σε κατάλληλου μεγέθους πιάτο, ώστε να μη στάξουν υγρά.
- Σε κρύο νερό: Ενδείκνυται ως λύση ανάγκης, εάν έχετε μικρά και λεπτά φιλέτα κρέατος τα οποία ξεχάσατε να βγάλετε από την κατάψυξη ή βιάζεστε να ξεπαγώσετε: Βάζετε κρύο νερό σε μεγάλο μπολ ή σε αεροθερμική συσκευασία και βυθίζετε το κρέας, αλλάζοντας πλήρως το νερό κάθε 30′. Μην ξεπαγώνετε ωμά τρόφιμα σε ζεστό νερό ή τρεχούμενο!
- Κατευθείαν στο φούρνο: Καλός τρόπος για προμαγειρεμένα ή ημιέτοιμα κατεψυγμένα. Το φαγητό παραμένει στο σκεύος που καταψύχθηκε και μπαίνει κατευθείαν στο φούρνο, αρκεί το σκεύος να είναι κατάλληλο για τη χρήση αυτή. Ωστόσο, το ψήσιμο θα πρέπει να διαρκέσει για περισσότερη ώρα.
- Στο φούρνο μικροκυμάτων: Η απόψυξη είναι ταχύτατη μεν, επισφαλής δε. Στα μικροκύματα μπορείτε να ξεπαγώσετε τρόφιμα που θα μαγειρέψετε αμέσως σε άλλο θερμαντικό μέσο, ήδη έτοιμα φαγητά κατσαρόλας και σούπες, ενώ καλό είναι να μην τα χρησιμοποιείτε για απόψυξη ή μαγείρεμα συμπαγών ζωικών τροφίμων, όπως π.χ. κρέας.
 • Προσοχή!
Όλα τα κατεψυγμένα τρόφιμα έχουν… ημερομηνία λήξης. Δεν συντηρούνται επ’ αόριστον! Γενικά, μην αφήνετε μαγειρεμένα φαγητά στην κατάψυξη πάνω από 2-3 μήνες.
Πηγή: womenonly.gr

Αυτοί ήταν οι πραγματικοί Νίντζα

Αυτοί ήταν οι πραγματικοί Νίντζα (1)

Η αληθινή ιστορία των θρυλικών μαυροφορεμένων πολεμιστών.
Οι Νίντζα είναι αγαπημένες φιγούρες στην ποπ κουλτούρα: τους συναντάμε σε ταινίες, κόμικς και video games. Η μυστηριώδης μορφή τους, οι απίτευτες ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες και στη χρήση των ιαπωνικών σπαθιών τους έχουν κάνει θρύλους. Απόδειξη, το ότι πήραν ακόμη και τη μορφή… χελώνων που ζουν στους υπονόμους παρέα με έναν αρουραίο που φορά κιμονό!
Όμως ποιοι ήταν οι Νίντζα στην πραγματικότητα; Ένας βρετανός συγγραφέας ονόματι Τζον Μαν, ρίχνει φως στον θρύλο και το μυστήριο των Νίντζα, μέσα από ένα βιβλίο που καλύπτει την μακραίωνη ιστορία τους. Ο ίδιος μίλησε στο περιοδικό Time και αποκάλυψε πτυχές των μαυροφορεμένων πολεμιστών που δεν γνωρίζουν πολλοί.
Αυτοί ήταν οι πραγματικοί Νίντζα (4)
«Σήμερα, όταν λέμε Νίντζα, εννοούμε οποιονδήποτε έχει καλή γνώση πολεμικών τεχνών και μπορεί να χειρίζεται ιαπωνικά σπαθιά. Στην πραγματικότητα όμως, οι νίντζα ήταν μαυροφορεμένοι πράκτορες στην μεσαιωνική Ιαπωνία, οι οποίοι δρούσαν στο σκοτάδι και αναλάμβαναν δύσκολες αποστολές. Συνήθως εκτελέσεις και κατασκοπία.
Η ονομασία Νίντζα, προέρχεται από την κινεζική γλώσσα και σημαίνει «αυτός που αντέχει». Αυτή η λέξη έχει επικρατήσει σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Ιαπωνία κυριαρχεί ο συνώνυμος όρος shinobi.
Οι Νίντζα προέρχονταν κυρίως από την περιοχή Ίγκα, κοντά στο Κυότο. Υπήρχαν Νίντζα από άλλες περιοχές, αλλά οι περισσότεροι κατάγονταν από αυτό το μέρος. Σε μία περίοδο, κατά την οποία στην Ιαπωνία κυριαρχούσαν οι πολέμαρχοι, τα χωριά της Ίγκα δημιούργησαν φρουρές από ικανούς πολεμιστές, ως μέσο αυτοάμυνας. Έτσι γεννήθηκαν οι Νίντζα.
Αυτοί ήταν οι πραγματικοί Νίντζα (3)
Η χρυσή εποχή των Νίντζα ήταν ο 16ος αιώνας. Τότε απέκτησαν μεγάλη φήμη και έγιναν περιζήτητοι πολεμιστές. Πολλοί έφευγαν από την περιοχή τους και δούλευαν ως μισθοφόροι σε όλη την Ιαπωνία. Καθώς η Ιαπωνία ενώθηκε υπό τον μεγάλο πολέμαρχο Όντα Νομπουνάγκα, η «αυτονομία» της Ίγκα θεωρήθηκε απαράδεκτη. Έτσι έγιναν πολλές επιδρομές που είχαν ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική υποταγή της περιοχής και το ουσιαστικό τέλος των Νίντζα.
Όσοι Νίντζα απέμειναν – περίπου 200 – έγιναν μέλη ενός είδους μυστικής αστυνομίας. Τότε αποφάσισαν να καταγράψουν την ιστορία και τις μεθόδους τους σε τρία εγχειρίδια που διατηρήθηκαν και χάρη στα οποία γνωρίζουμε σήμερα τη δράση και την ιστορία των πολεμιστών αυτών.
Αυτοί ήταν οι πραγματικοί Νίντζα (2)
Παρόλο που έχουν περάσει στην λαϊκή κουλτούρα ως «μαυροφορεμένοι», οι Νίντζα σπανίως φορούσαν μαύρα. Η στολή τους ήταν συνήθως μπλε, καθώς αυτό το χρώμα πρόσφερε ακόμη καλύτερη κάλυψη στη διάρκεια της νύχτας.
Έχει επικρατήσει η άποψη ότι οι Νίντζα ήταν το αντίθετο των Σαμουράι. Αυτό ισχύει, ως ένα βαθμό, καθώς οι Νίντζα ήταν σκοτεινές φιγούρες που δρούσαν τη νύχτα και βασίζονταν στην μυστικότητα και την διακριτικότητα, ενώ οι Σαμουράι προέρχονταν συνήθως από τις ανώτερες κοινωνικά τάξεις και είχαν την τάση να επιδεικνύονται και να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους. Ωστόσο, είναι αξισημείωτο ότι υπήρξαν πολλοί πολεμιστές που ήταν Σαμουράι στη διάρκεια της ημέρας και Νίντζα στη διάρκεια της νύχτας».
Πηγή: newsbeast.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory