Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Τέχνη στο δρόμο .

1
2
3
5
6
7
9
10
11
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Τριαντάφυλο απο κουτάκι αναψυκτικού .

Πως να λύσετε το πρόβλημα της θέρμανσης στο αυτοκίνητο .

Ιπτάμενο ποδήλατο .

Τηλέφωνα αντίκες .


Παχύσαρκα παιδιά και πέτρες στη χολή


Οι επιπτώσεις της παιδικής/ εφηβικής παχυσαρκίαςστην υγεία του παιδιού είναι πολλές. Κάποιες από αυτές μπορεί να εξελιχθούν σε σοβαρά προβλήματα, όπως είναι τα καρδιαγγειακά (π.χ. υπέρταση, στεφανιαία νόσος), τα αναπνευστικά (π.χ. άσθμα), τα ενδοκρινολογικά και αναπαραγωγικά (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, πρώιμη ήβη, πολυκυστικές ωοθήκες), τα γαστρεντερικά (π.χ. χολολιθίαση, λιπώδες ήπαρ), τα προβλήματα αρθρώσεων και οι μυοσκελετικές δυσλειτουργίες, το μεταβολικό σύνδρομο, οι διαταραχές ύπνου, τα ψυχοκοινωνικάπροβλήματα κ.ά.
Πρόσφατη μελέτη αναφέρει ότι η χολολιθίαση, εξαιτίας του αυξανόμενου ποσοστού παιδικής παχυσαρκίας, εμφανίζεται πλέον πιο συχνά και σε πολύ μικρότερες ηλικίες, ενώ παλιότερα η παρουσία χολόλιθων στα παιδιά ήταν πολύ σπάνια. Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, παρατηρείται αύξηση χολολιθίασης, ανάλογα και με τον βαθμό παχυσαρκίας του παιδιού. Για παράδειγμα, τα παιδιά τα οποία είναι υπέρβαρα έχουν 2 φορές, τα παχύσαρκα έχουν 4 φορές, ενώ τα πολύ παχύσαρκα έχουν 6-8 φορέςαυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν χολολιθίαση, συγκριτικά με τα παιδιά που έχουν φυσιολογικό βάρος. Από την αρχή της εφηβείας και μετά, η εμφάνιση χολολιθίασης συναντάται κυρίως στα κορίτσια απ' ότι στα αγόρια (σχεδόν 4 φορές περισσότερο).
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η χολολιθίαση στα παιδιά ανακαλύπτεται τυχαία μευπερηχογράφημα που γίνεται για άλλο λόγο, εκτός και αν αναφερθούν από το παιδίέντονες ενοχλήσεις (περίπου 20% των ασθενών),όπως κοιλιακό άλγος, φούσκωμα, δυσπεψία, ναυτία ή εάν κάνει εμετό. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι χολόλιθων:
 1. λίθοι χοληστερόλης (αμιγείς ή μικτοί με ασβέστιο, φωσφόρο) και
 2. λίθοι χρωστικής (μαύροι και φαιοί). 
Τα παιδιά έχουν συνήθως λίθους χρωστικής ή μικτούς, αλλά κατά κανόνα όχι τους αμιγείς λίθους χοληστερόλης που έχουν οι ενήλικες. Σε ηλικίες κάτω των 16 χρόνων, η υπερλιπιδιαιμία ή η υπερχοληστερολαιμία δε φαίνεται να συμβάλλουν σημαντικά στον σχηματισμό χολόλιθων.
Η θεραπευτική αντιμετώπιση της χολολιθίασης είναι συντηρητική και χειρουργική. Αν υπάρχουν συμπτώματα και επιπλοκές επιβάλλεται άμεσα χολοκυστεκτομή (αφαίρεση χολής). Η αφαίρεση της χολής γίνεται, διότι θα δημιουργηθούν ξανά πέτρες. Στις περιπτώσεις που δεν προκαλεί συμπτώματα ή επιπλοκές χρειάζονται κλινική και υπερηχογραφική παρακολούθηση. Σε νεογνά και βρέφη οι χολόλιθοι μπορεί ναεξαφανιστούν αυτόματα, πράγμα πιο σπάνιο σε μεγαλύτερα παιδιά.
Συνήθως, στις μικρές ηλικίες, διαιτητικά δεν προτείνονται αλλαγές. Δίνεται όμως έμφαση σε μια ισορροπημένη διατροφή με μικρά και συχνά γεύματα. Περιορισμός των λιπαρώντροφών συστήνεται στον έφηβο που εμφανίζει δυσπεπτικές ενοχλήσεις. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι, εκτός από τα ίδια τα λιπαρά, υπάρχουν και οι τροφές που περιέχουν "κρυφά" λίπη, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να δίνεται έμφαση στην κατανάλωση θρεπτικών τροφών με ελάχιστα λιπαρά.
 Λιπαρά (Περιορισμός)  Τροφές με "κρυφά" λίπη (Περιορισμός)Τροφές ελεύθερες/ με ελάχιστο λίπος (Συχνά)  
 Βούτυρο/ μαργαρίνη  Πλήρες γάλα- τυρί-  Φρούτα/ λαχανικά 
  Σάλτσες/ μαγιονέζα  Γιαούρτι/ παγωτά   Ολικής άλεσης ζυμαρικά 
  Έλαια (ελαιόλαδο/ Λιπαρά κρέατα Ολικής άλεσης δημητριακά  
  σπορέλαια)  Αλλαντικά  Χαμηλά σε λιπαρά γάλα- 
 Κρέμα γάλακτος  Τηγανιτά Τυρί- γιαούρτι 
  Ξηρούς καρπούς  Πέτσα στο κοτόπουλο  Ψητά/ ατμού άπαχα ψάρια- πουλερικά- κρέας 
  Φυστικοβούτυρο  Πατατάκια Πατάτα - όσπρια  
  Ταχίνι Μπισκότα/ ντόνατς  Σάλτσες χωρίς λιπαρά 
    Γλυκά  Γρανίτα- σορμπέ  
   Ποπ κορν/ κέικ ρυζιού 
    
    Επομένως, η χολολιθίαση στα παιδιά θεωρείται μια από τις ασθένειες που συνδέεταιάμεσα με την παχυσαρκία.

Ο βελονισμός στην αντιμετώπιση του πόνου

Ο βελονισμός στην αντιμετώπιση του πόνου
Ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση του πόνου και μάλιστα μπορεί να είναι διπλάσια αποτελεσματικός από τη καλύτερη αναλγητική φαρμακευτική θεραπεία σε περιπτώσεις οσφυαλγίας και πόνου από μυοσκελετικές παθήσεις. 

Δεν είναι όμως εξίσου αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση άλλων παθήσεων, όπως η υπέρταση, η παχυσαρκία ή τα καρδιαγγειακά νοσήματα όπου τα οφέλη είναι από ελάχιστα έως μηδενικά. Αυτά θα πρέπει να έχει υπόψη του ο κάθε ασθενής πριν επιλέξει να κάνει βελονισμό και στην περίπτωση που θα θελήσει να κάνει να αποταθεί σε ειδικό γιατρό ή, σε κάποιες περιπτώσεις, σε εκπαιδευμένο φυσιοθεραπευτή.

Τα παραπάνω επισημαίνει η ειδική γιατρός Ιωάννα Αρσενοπούλου η οποία παρουσίασε στα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ανακοίνωση με θέμα «Βελονισμός και καρδιαγγειακές παθήσεις».

«Υπάρχουν παθήσεις όπου ο βελονισμός μπορεί να είναι ακόμη και μέθοδος εκλογής, όπως για παράδειγμα ο χρόνιος πόνος, η οσφυαλγία ή άλλων ειδών πόνοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο βελονισμός μπορεί να είναι καλύτερη μέθοδος ακόμη και από την καλύτερη φαρμακευτική θεραπεία. Αλλά και σε κάποιες μυοσκελετικές παθήσεις, που είναι δεδομένο ότι δεν μπορείς να θεραπεύσεις ιδιαίτερα, αλλά μόνο να καταπολεμήσεις τα συμπτώματα, τα οποία είναι η αιτία για να μειώνεται πραγματικά η ποιότητα ζωής ο βελονισμός, όπως έδειξε μία πρόσφατη γερμανική μελέτη, είναι η καλύτερη θεραπεία και έχει διπλάσιο όφελος από ό,τι η καλύτερη φαρμακευτική θεραπεία» αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Αρσενοπούλου.

Όσον αφορά τα οφέλη του βελονισμού στα καρδιαγγειακά αναφέρει ότι έχουν γίνει μερικές μελέτες χωρίς όμως να έχουν προκύψει δεδομένα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για τέτοια νοσήματα.

«Στην περίπτωση καρδιαγγειακών κανείς δεν νομιμοποιείται να πει ότι θα χρησιμοποιηθεί βελονισμός. Ακόμη κι αν τα οφέλη είναι οριακά τίθεται το ερώτημα του κόστους. Διότι ο ασθενής θα πρέπει για ένα διάστημα μερικών εβδομάδων να κάνει κάθε δύο μέρες ημίωρες συνεδρίες βελονισμού ενώ θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα τους πχ με ένα χάπι για την υπέρταση. Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί βελονισμός για καρδιαγγειακά είναι σε κάποιες κατηγορίες ασθενών που είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στα φάρμακα, που δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα και που θέλουν να τον δοκιμάσουν ως μοναδική θεραπεία. Αυτή τη στιγμή ο βελονισμός δεν είναι θεραπεία εκλογής για τα καρδιαγγειακά» εξηγεί η κ. Αρσενοπούλου.

Παράλληλα αναφέρει ότι ο βελονισμός έχει κάποια οριακά οφέλη στα εγκεφαλικά τα οποία όμως δεν είναι τόσο σημαντικά ώστε να τον χρησιμοποιήσουν οι γιατροί ως μοναδική θεραπεία.

«Ο βελονισμός έχει κάποια οφέλη σαν συμπληρωματική θεραπεία ίσως στην υπέρταση, στη μείωση του βάρους και την παχυσαρκία. Επίσης έχει οφέλη, τα οποία είναι οριακά και δεν έχουν γίνει σοβαρές μελέτες, αν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παθήσεις συμπληρωματικά με τη τρέχουσα θεραπεία του ασθενούς» προσθέτει η κ. Αρσενοπούλου.

Ο βελονισμός δεν είναι εναλλακτική θεραπεία
«Σήμερα επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι σε ορισμένες παθήσεις ο βελονισμός πραγματικά λειτουργεί όχι ως εναλλακτική μέθοδος αλλά ως μία μέθοδος θεραπείας, δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις όπου όπως δίνουμε ένα φάρμακο μπορούμε να κάνουμε και βελονισμό. Αυτό συμβαίνει διότι πράγματι οι βελόνες ενεργοποιούν νευροφυσιολογικές οδούς και υπάρχουν αποτελέσματα στο σώμα. Δεν είναι δηλαδή κατά τη γνώμη μου καθόλου εναλλακτική μέθοδος όταν γίνεται από γιατρούς οι οποίοι ξέρουν τι κάνουν» συνεχίζει η κ. Αρσενοπούλου.

Τέλος τονίζει στο ΑΜΠΕ ότι ο κάθε ασθενής που θα θελήσει να κάνει βελονισμό θα πρέπει να αποταθεί σε κάποιον ειδικό γιατρό και όχι στον οποιονδήποτε παρουσιάζεται ως βελονιστής αλλά είναι άσχετος με το ιατρικό επάγγελμα.

«Η πολιτεία θα έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρή απέναντι σε αυτούς που παρουσιάζονται ως βελονιστές, γιατί δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Θεωρώ όμως ότι και ο μέσος άνθρωπος έχει μία μεγάλη ευθύνη απέναντι στον εαυτό του όταν επιλέγει να πάει για βελονισμό σε έναν επαγγελματία άσχετο με τα ιατρικά επαγγέλματα. Ο βελονισμός, επειδή είναι μία ιατρική πράξη η οποία ενδέχεται είτε να μην έχει κανένα αποτέλεσμα είτε να έχει κάποια αποτελέσματα, θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται μόνο από γιατρούς ή στη καλύτερη περίπτωση από ειδικά εκπαιδευμένους φυσιοθεραπευτές» καταλήγει η κ. Αρσενοπούλου.

8+1 Τροφές – Πηγές Πρωτεϊνών

8+1 τροφές- πηγές πρωτεϊνών (4)

Μήπως τελευταία νιώθετε μια ελαφρά σωματική αδυναμία; Μήπως σταδιακά οι αντοχές σας μειώνονται και δεν έχετε την ίδια διάθεση και δύναμη, όχι μόνο για να γυμναστείτε αλλά και για να ανταπεξέλθετε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις; Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν δεν τρέφεστε σωστά και άρα δεν εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με αρκετές πρωτεΐνες. Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές που το κατορθώνουν αυτό;
Οι πρωτεΐνες που προέρχoνται από τα τρόφιμα, είναι απαραίτητες για την αναγέννηση των κυττάρων. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πρωτεϊνικά τρόφιμα, τα οποία δεν θεωρούνται υγιεινά για τον οργανισμό μας. Οι ζωικές πρωτεΐνες για παράδειγμα, μπορεί να είναι η αιτία για τα υψηλά επίπεδα της χοληστερόλης που σχετίζονται με την καρδιακή νόσο. Επιπλέον, μερικές πηγές ζωικής πρωτεΐνης μπορούν να οδηγήσουν σε παχυσαρκία. Τα καλύτερα φυσικά τρόφιμα από τα οποία μπορεί να εφοδιαστεί κανείς με τις σωστές πρωτεΐνες, είναι εκείνα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή εκείνα χωρίς λιπαρά και τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως…
 • 1. Aυγά
Η πρωτεΐνη στα αυγά είναι κατά 97% εύπεπτη, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο εύκολο για το στομάχι σας να την επεξεγαστεί, σε σχέση ακόμη και με το αγελαδινό γάλα. Μάλιστα το ασπράδι του αυγού, αποτελεί ένα διατροφικό «όπλο» υψηλής ποιότητας, προσφέροντας ουσιαστικά καθαρή πρωτεΐνη. Περιέχει 12% καθαρή πρωτεΐνη, 0,25% λίπος, 0,7 υδατάνθρακες και μικρές ποσότητες λεκιθίνης, χοληστερόλης, βιταμινών Β και ενζύμων.
 • 2. Φασόλια σόγιας
8+1 τροφές- πηγές πρωτεϊνών (2)
Ψάχνετε μια καλή πηγή πρωτεΐνης που δεν θα έχει σχέση με ζωικά προϊόντα; Τότε τα φασόλια σόγιας, γνωστά και ως ενταμάμε, είναι αυτό που ζητάτε. Μισό φλιτζάνι ενταμάμε περιέχει περίπου την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με 110 γραμμάρια κοτόπουλο, συν του ότι περαιτέρω μελέτες έδειξαν ότι τα φασόλια σόγιας μπορούν να μειώσουν την LDL χοληστερόλη, όπως και τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Προτιμήστε τα προψημένα κατεψυγμένα, που βρίσκονται ακόμη μέσα στο πράσινο περίβλημά τους, όπως ακριβώς είναι αυτά που σερβίρονται συνήθως μαζί με το σούσι. Μια- δυο χούφτες αποτελούν το τέλειο σνακ για τις ώρες που βρίσκεστε στη δουλειά σας. Ένα φλιτζάνι αυτής της πράσινης τροφής (χωρίς το εξωτερικό) θα πυροδοτήσει τη μυϊκή πρωτεϊνοσύνθεση με 17 γρ. πρωτεΐνης και λίγο περισσότερο από 1 γρ. λευκίνης. Θα σας εφοδιάσει επίσης και με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές. Τα τρυφερά βλαστάρια των φασολιών σόγιας, είναι επίσης γεμάτα με ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία ωφελούν τον εγκέφαλο και το κεντρικό νευρικό σύστημα.
 • 3. Γιαούρτι
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με οποιονδήποτε τρόπο και σχεδόν να το συνοδεύσετε με κάθε τροφή, είτε ως επιδόρπιο σε smoothies και παγωτό, είτε ακόμη και ως σάλτσα ή ως συστατικό για να κάνετε μια σούπα πιο πηχτή. Περιέχει 24 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι. Αντί να το απολαύσετε με παχυντικά ζαχαρωτά ή διάφορες άλλες γλυκές σάλτσες, προτιμήστε να το συνοδεύσετε με ξηρούς καρπούς, σιρόπι σφενδάμου ή και μέλι.
 • 4. Τυρί cottage
8+1 τροφές- πηγές πρωτεϊνών (1)
Έχει διαφορετική υφή από το γιαούρτι γεγονός που προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία ως προς τη χρήση του. Το τυρί cottage περιέχει 21 γραμμάρια πρωτείνης ανά 170 γραμμάρια. Απολαύστε το σα σνακ στο γραφείο μαζί με μια μπανάνα κομμένη σε φέτες και ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
 • 5. Κινόα
Πρόκειται για σιτηρά που είναι πηγές υδατανθράκων, φυτικών ινών και βιταμινών του συμπλέγματος Β (συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να προσλάβει ενέργεια από τις τροφές). Μαγειρεμένα, περιέχουν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι. Αντικαταστήστε τα γεμάτα ζάχαρη δημητριακά που καταναλώνετε συνήθως για πρωινό με κινόα και άπαχο γάλα, βατόμουρα, καρύδια και λίγο μέλι και θα νιώσετε αμέσως τη διαφορά.
 • 6. Τυρί ricotta
8+1 τροφές- πηγές πρωτεϊνών (5)
Η ευπροσάρμοστη υφή του και η ουδέτερή του γεύση, το γεγονός πως δεν χρειάζεται μαγείρεμα σε σχέση με άλλες παρόμοιες τροφές, αλλά και η υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο, το καθιστά μία από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών. Περιέχει 14 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μισό φλιτζάνι. Μπορείτε να το απλώσετε σε κατεψυγμένες βάφλες ολικής άλεσης και να το συνδυάσετε με φρούτα και κανέλα για ένα χορταστικό πρωινό σε λιγότερο από 5 λεπτά.
 • 7. Γαρίδες
Είναι εύκολες στο μαγείρεμα καθώς χρειάζονται σχεδόν δέκα λεπτά για να τις μετατρέψετε σε ένα υπέροχο γεύμα. Με λιγότερο από ένα γραμμάριο κορεσμένου λίπους, 60 θερμίδες ανά 85 γραμμάρια και πολλές σημαντικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά όπως η βιταμίνη Β12 και το σελήνιο, αναμφίβολα έρχονται πρώτες στην προτίμηση πολλών ανθρώπων. Περιέχουν 12 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 85 γραμμάρια. Μπορείτε να τις ξεπαγώσετε σχεδόν αμέσως κάτω από χλιαρό τρεχούμενο νερό, στη συνέχεια να τις σοτάρετε με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντομάτες, φρέσκο βασιλικό και να τις συνδυάσετε με ζυμαρικά σίτου και παρμεζάνα για πλούσια γεύση. Για κάτι ακόμη πιο γρήγορο από αυτό, βάλτε τες στο φούρνο μικροκυμάτων με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο σκόρδο για τέσσερα λεπτά. Σερβίρετε τες πάνω σε καστανό ρύζι.
 • 8. Φακές
8+1 τροφές- πηγές πρωτεϊνών (3)
Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες καθώς περιέχουν 15 γραμμάρια ανά φλιτζάνι, που σας βοηθούν να αισθάνεστε περισσότερο χορτασμένοι σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη που περιέχουν. Επίσης βοηθούν στο να κρατάνε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας σταθερά. Είναι γεμάτες με σίδηρο (6,6 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένες – πάνω από το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για τους άνδρες). Οι μαγειρεμένες φακές περιέχουν 18 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι και απαιτούν λιγότερο χρόνο από ό, τι άλλα όσπρια όπως τα φασόλια, ακριβώς επειδή δεν χρειάζεται να τις τοποθετήσετε σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Βράστε τες σε νερό με ζωμό λαχανικών ή ζωμό κοτόπουλου.
 • 9. Σολομός
Τροφή με πλούσια γεύση αλλά και μεγάλη διατροφική αξία. Αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική τροφή με ευεργετικές ιδιότητες καθώς περιέχει σε μεγάλες ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα. Αν δεν τηγανιστεί, έχει ελάχιστες θερμίδες και σημαντικό ποσοστό πρωτεΐνης, που τον καθιστούν ιδανικό για όσους κάνουν δίαιτα.
Πηγή: clickatlife.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory