Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Οι πιο όμορφοι κήποι στον κόσμο .

tn 18 300x300 Οι πιο όμορφους κήπους στον κόσμο
0154 300x300 Οι πιο όμορφους κήπους στον κόσμο
0144 300x300 Οι πιο όμορφους κήπους στον κόσμο
0134 300x300 Οι πιο όμορφους κήπους στον κόσμο
0114 300x300 Οι πιο όμορφους κήπους στον κόσμο
0074 300x300 Οι πιο όμορφους κήπους στον κόσμο
0054 300x300 Οι πιο όμορφους κήπους στον κόσμο
0044 300x300 Οι πιο όμορφους κήπους στον κόσμο
0011 300x300 Οι πιο όμορφους κήπους στον κόσμο
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Κορίτσια .

κορίτσια-FLBP-διάσπαση-63
κορίτσια-FLBP-διάσπαση-62
κορίτσια-FLBP-διάσπαση-58
κορίτσια-FLBP-διάσπαση-55
κορίτσια-FLBP-διάσπαση-50
κορίτσια-FLBP-διάσπαση-46
κορίτσια-FLBP-διάσπαση-66
κορίτσια-FLBP-διάσπαση-37
κορίτσια-FLBP-διάσπαση-34
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Κόλπα με την μηχανή .

Γραφικοί δρόμοι .

2020 300x300 Το πιο γραφικό δρόμο
1918 300x300 Το πιο γραφικό δρόμο
1818 300x300 Το πιο γραφικό δρόμο
1622 300x300 Το πιο γραφικό δρόμο
1523 300x300 Το πιο γραφικό δρόμο
1128 300x300 Το πιο γραφικό δρόμο
824 300x300 Το πιο γραφικό δρόμο
724 300x300 Το πιο γραφικό δρόμο

Το αυτοκίνητο δεν έχει αρκετό χώρο .

Μετά τη χυλόπιτα, οι μύγες το ρίχνουν στο ποτό

Μύγες

Οι αρσενικές μύγες που απορρίφθηκαν από την εκλεκτή της καρδιάς τους πάνε να «πνίξουν» τον πόνο τους στο ποτό. Δεν πρόκειται για σκηνή από δραματική κομεντί κινουμένων σχεδίων με φόντο το βασίλειο των εντόμων αλλά για διαπίστωση επιστημονικής μελέτης. Το ενδιαφέρον της δεν περιορίζεται απλώς στο… χαριτωμένο του θέματος: ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την κατάθλιψη καθώς και στον περιορισμό της εξάρτησης από το αλκοόλ.
Αυτό γιατί οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στην επιθεώρηση «Science», ανακάλυψαν ότι το αλκοόλ επιδρά στα έντομα με τον ίδιο τρόπο όπως το σεξ, αυξάνοντας στον εγκέφαλό τους τα επίπεδα ενός νευροδιαβιβαστή ο οποίος στην «ανθρώπινη» εκδοχή του εμφανίζεται ιδιαίτερα μειωμένος σε άτομα με κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές.
  • Ακατάδεκτα θηλυκά οδηγούν τα αρσενικά στο… μπαρ
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο με επικεφαλής τον Γκαλίτ Σοχάτ-Οφίρ και την Ούλρικε Χέμπερλαϊν έβαλαν θηλυκές και αρσενικές δροσόφιλες μαζί σε τρυβλία στο εργαστήριο. Υστερα από ένα ζευγάρωμα οι θηλυκές μύγες αρνούνται να ξαναζευγαρώσουν, οπότε οι επιστήμονες μπορούσαν να ρυθμίσουν τον αριθμό των εντόμων έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι ερωτικές προτάσεις ορισμένων αρσενικών θα απορρίπτονταν.
Μετά τη φάση του «φλερτ και ζευγαρώματος» οι ερευνητές διέθεσαν σε όλα τα έντομα δυο «ποτά», ένα με αλκοόλ και ένα χωρίς αλκοόλ, αφήνοντάς τα να πιουν ελεύθερα. Οι δροσόφιλες φημίζονται για τη… ροπή τους προς το οινόπνευμα, όμως οι ειδικοί παρατήρησαν ότι στα αρσενικά που είχαν απορριφθεί από τα θηλυκά η ροπή αυτή ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.
Τα σεξουαλικά ικανοποιημένα έντομα κατανάλωσαν όσο αλκοόλ θα κατανάλωναν υπό κανονικές συνθήκες ενώ εκείνα που είχαν φάει… χυλόπιτα ήπιαν πολύ περισσότερο.
  • Το χημικό της ανταμοιβής
Εξετάζοντας τον εγκέφαλο των εντόμων οι επιστήμονες είδαν ότι στα σεξουαλικά ανικανοποίητα έντομα το νευροπεπτίδιο F (ΝPF), ένας νευροδιαβιβαστής που σχετίζεται με το αίσθημα της ανταμοιβής, εμφάνιζε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα έντομα που είχαν επιτύχει να ζευγαρώσουν.
«Όταν τα αρσενικά είχαν απορριφθεί τα επίπεδα του NPF μειώνονταν κατά 20-30%» εξήγησε η κυρία Χέμπερλαϊν. «Αν είχαν ζευγαρώσει τα επίπεδα αυξάνονταν κατά αντίστοιχο ποσοστό, επομένως η διαφορά μεταξύ τους ήταν τεράστια».
Καθώς το αλκοόλ αυξάνει επίσης τα επίπεδα του συγκεκριμένου νευροδιαβιβαστή, οι ερευνητές θεωρούν ότι η παραπανίσια κατανάλωσή του λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο σαν υποκατάστατο του σεξ. Για να αποδείξουν δε τον σημαντικό ρόλο του NPF έκαναν μια δεύτερη σειρά πειραμάτων: όταν μπλόκαραν τους υποδοχείς του χημικού, ακόμη και τα σεξουαλικά ικανοποιημένα αρσενικά κατανάλωναν περισσότερο αλκοόλ. Αντιθέτως, όταν ενίσχυαν τα επίπεδά του τα έντομα σταματούσαν να πίνουν.
  • Αντίστοιχο στον άνθρωπο
Στον άνθρωπο υπάρχει ένας αντίστοιχος νευροδιαβιβαστής, το νευροπεπτίδιο Υ (NPY). Στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι το συγκεκριμένο χημικό εμφανίζει συχνά μη φυσιολογικά χαμηλά επίπεδα σε άτομα με κατάθλιψη και διατροφικές ή άλλες ψυχικές διαταραχές. Οι ερευνητές θεωρούν ότι ο ρόλος του θα πρέπει πλέον να εκτιμηθεί περισσότερο.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα επίπεδα του NPY μειώνονται σε άτομα με διαταραχή μετατραυματισκού στρες, κατάθλιψη ή αυτοκτονικές τάσεις – ακριβώς όπως στις αρσενικές μύγες που είχαν απορριφθεί» παρατήρησε η κυρία Χέμπερλαϊν, επισημαίνοντας ότι και οι άνθρωποι τελικά ίσως «αυτοθεραπεύονται» όταν καταφεύγουν στο ποτό ύστερα από μια απόρριψη.
Η ειδικός θεωρεί ότι το ενδεχόμενο ανάπτυξης θεραπειών μέσω της ενίσχυσης των επιπέδων του NPY χρήζει διερεύνησης –κάτι το οποίο έχει ήδη αρχίσει να γίνεται από ορισμένες μελέτες. «Αν οι θεραπείες αυτές αποδειχθούν επιτυχημένες, ίσως τελικά κάποιοι άνθρωποι να σταματήσουν να πίνουν ή και να μη στραφούν ποτέ στο αλκοόλ» τόνισε.
Πηγή: in.gr


Βαρυσήμαντη μετα-ανάλυση για το πέρδεσθαι εν πτήσει

Βαρυσήμαντη μετα-ανάλυση για το πέρδεσθαι εν πτήσει

Διεθνής ομάδα γαστρεντερολόγων προχώρησε σε μια ενδελεχή ανασκόπηση της βιβλιογραφίας για να απαντήσει στο δίλημμα που βασανίζει τους επιβάτες των αεροπλάνων: μην κρατιέστε από ευγένεια, αεριστείτε ελεύθερα.
Η επιστημονική δημοσίευση των 3.000 λέξεων, μια μετα-ανάλυση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας, επιβεβαιώνει ανέκδοτες αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι μεταβολές της πίεσης στην καμπίνα των επιβατών αυξάνουν την παραγωγή αερίων.
Το να προσπαθεί κανείς να συγκρατηθεί στο κάθισμα «συνεπάγεται σοβαρά μειονεκτήματα όπως δυσφορία ή ακόμα και πόνο, φούσκωμα, δυσπεψία και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση» αναφέρουν οι ερευνητές στο New Zealand Medical Journal.
«Επιπλέον, η αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται για να διατηρηθεί αυτός ο έλεγχος [στο έντερο] μπορεί ακόμα και να οδηγήσει σε συμπτώματα στρες» επισημαίνουν.
Η μελέτη, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήταν μια ιδέα του δανού γαστρεντερολόγου Γιάκομπ Ρόσεντερ, ο οποίος αντιμετώπισε το δύσοσμο πρόβλημα σε μια πολύωρη πτήση από την Κοπεγχάγη στο Τόκιο.
Ζήτησε λοιπόν τη βοήθεια τεσσάρων επιφανών συναδέλφων του από τη Δανία και τη Βρετανία για να εξετάσει όλες τις πτυχές του θέματος. Στην ενδελεχή τους μελέτη εξέτασαν μάλιστα όχι μόνο το πέρδεσθαι εν πτήσει αλλά και άλλες παραμέτρους, όπως το αν οι γυναικείες πορδές μυρίζουν χειρότερα (ναι), ποια είναι το κύριο δύσοσμο συστατικό (ενώσεις του θείου) και το πόσες φορές συμβαίνει την ημέρα στο μέσο άνθρωπο (περίπου δέκα).
Στην περίπτωση των επιβατών, οι ερευνητές συστήνουν ανεπιφύλακτα τον άμεσο αερισμό. Στο κόκπιτ, όμως, το πρόβλημα είναι πιο περίπλοκο:
«Από τη μία πλευρά, αν ο πιλότος συγκρατήσει την πορδή, όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της διάσπασης της προσοχής, ενδέχεται να επηρεάσουν την ικανότητά του να χειρίζεται το αεροσκάφος».
«Από την άλλη πλευρά, αν ο πιλότος απελευθερώσει την πορδή, ο συγκυβερνήτης ενδέχεται να επηρεαστεί με την οσμή, κάτι που επίσης επηρεάζει την ασφάλεια της πτήσεις» γράφει η ερευνητική ομάδα.
Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι ότι οι επιβάτες που προαισθάνονται επερχόμενες εκλύσεις αερίων πρέπει να αποφεύγουν την πρώτη θέση, λόγω των δερμάτινων καθισμάτων, και να προτιμήσουν την τουριστική θέση, της οποίας τα υφασμάτινα καθίσματα απορροφούν έως και το 50% της οσμής.
Πηγή: in.gr


Τι δείχνει η αιμορραγία των ούλων
Συχνά παρατηρούμε τα ούλα μας να ματώνουν στο βούρτσισμα. Η αιμορραγία των ούλων μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι κινδυνεύουμε ή ήδη πάσχουμε από κάποια νόσο των ούλων όπως η τυπική ουλίτιδα ή, όταν πια το πρόβλημα έχει προχωρήσει, η περιοδοντίτιδα(τοπική η γενικευμένη).

Μια μικρή αιμορραγία κατά το βούρτσισμα δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχήσει εάν επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο ανά εξάμηνο για τον καθιερωμένο οδοντιατρικό καθαρισμό και έλεγχο. Επίσης, δε θα πρέπει να μας αποτρέψει από το να βουρτσίσουμε την περιοχή που μάτωνε, καθώς πρέπει να απομακρυνθούν τα μικρόβια της πλάκας που ευθύνονται για τη φλεγμονή και την αιμορραγία.

Έτσι, τονίζεται ότι η βασική αιτία της αιμορραγίας είναι η συσσώρευση πλάκας και πέτρας από κακή στοματική υγιεινή.

Παρόλα αυτά, επίμονη αιμορραγία των ούλων η οποία δεν υποχωρεί μετά από οδοντιατρικό καθαρισμό και τήρηση προγράμματος σωστής στοματικής υγιεινής στο σπίτι, μπορεί να οφείλεται σε σοβαρότερες παθήσεις, όπως αιματολογικές διαταραχές, διαταραχές του ανοσοποιητικού, λευχαιμία κτλ.

Έτσι, όταν η εικόνα της αιμορραγίας είναι έντονη και εμμένουσα, τότε κρίνεται απαραίτητος ο αιματολογικός και γενικότερος έλεγχος. Παρακάτω αναφέρονται επιγραμματικά οι πιο πιθανές αιτίες αιμορραγίας των ούλων:

- Κακή τεχνική βουρτσίσματος
- Τραυματισμός των ούλων με τη χρήση οδοντικού νήματος
- Λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων
- Συστηματική λήψη ασπιρίνης ή salospir
- Κακή διατροφή
- Έλλειψη βιταμίνης Κ
- Περίοδοι stress
- Ορμονικές διαταραχές
- Φλεγμονές που ξεκινούν από τα δόντια
- Κακότεχνες εμφράξεις ή γέφυρες
- Συνωστισμός δοντιών/ορθοδοντικές ανωμαλίες
-Επιθετικές μορφές ουλίτιδας με έντονες εξάρσεις
- Ξηροστομία

Γενικά, πάντως, το βούρτσισμα έπειτα από κάθε γεύμα, η χρήση οδοντικού νήματος και γενικά μέσων μεσοδοντίου καθαρισμού, μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με αποφυγή του καπνίσματος και αφετέρου τακτικός (ανά 6μηνο) οδοντιατρικός καθαρισμός αποτελούν την καλύτερη πρόληψη για τις αιμορραγίες των ούλων.

Πηγή: diatrofi.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory