Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Σπίτι σε 4 τροχούς .


http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Ρωσίδες αστυνομικίνες .http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Τα κορυφαία λαντα στον κόσμο .

Μόνο στην Μαλαισία .

malaysia-0001
malaysia-0002
malaysia-0003
malaysia-0004
malaysia-0007
malaysia-0010
malaysia-0011
malaysia-0012
malaysia-0013
malaysia-0014

Κινέζικα αυγά .
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Τα λουλούδια μιλάνε με τις μέλισσες… ηλεκτρικά

Δείχνουν με ηλεκτρικά πεδία στα έντομα πόσο νέκταρ διαθέτουν

Ta εντομα προσελκύονται από τα λουλούδια για να τρυγήσουν το νέκταρ τους – και να μεταδώσουν τη γύρη τους, εξασφαλίζοντας έτσι αμοιβαία την πολυπόθητη διαιώνιση του κάθε είδους – με διάφορα «σήματα»: οπτικά, όπως τα χρώματα, τα σχήματα και τα μοτίβα των πετάλων τους ή οσφρητικά, όπως οι πτητικές ενώσεις που εκλύουν. Τώρα βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο «μέσο» σε αυτή την επικοινωνία. Διαπίστωσαν ότι τα άνθη στέλνουν μέσω ηλεκτρικών πεδίων στους βομβίνους λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πόσο νέκταρ
Κρασί

Το βασικό σημείο εδώ είναι να κρατηθεί το οξυγόνο μακρυά από το κρασί. Όταν το κρασί οξειδώνεται, χαλάει γρήγορα και μπορεί σύντομα να μετατραπεί σε ξύδι.
Βρείτε λοιπόν, μία μικρή φιάλη (μπουκάλι κρασιού 375 ml είναι καλό) που θα κρατήσει το κρασί και γεμίστε τη στο σημείο που να ξεχειλίσει. Κλείστε τη φιάλη με έναν φελλό ή ένα βούλωμα έτσι ώστε λίγο από το κρασί να χυθεί έξω. Με αυτό το τρόπο δεν θα υπάρχουν φυσαλίδες αέρα μέσα στη συσκευασία.
Αποθηκεύστε τη φιάλη στο ψυγείο σας. Όταν είστε έτοιμοι να το πιείτε πάλι, βγάλτε τη φιάλη απ” το ψυγείο και αφήστε το κρασί να έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία, ανάλογα με εάν είναι κόκκινο ή λευκό.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κρασί σας με αυτό το τρόπο για περίπου 5 έως 7 ημέρες. Αλλά όχι για πολύ περισσότερο από αυτό.
Μια άλλη ιδέα -για τους μάγειρες- είναι να παγώσετε το εναπομείναν κρασί σε παγοκυψέλες και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε σε σάλτσες κ.λ.π.
Πηγή: wines.gr
Λίγο η συνήθεια, λίγο η παρέα, λίγο ο «νταλκάς» δε βοηθούν να σταματήσουμε το κάπνισμα, και όχι άδικα. Το τσιγάρο είναι ίσως ο πιο ύπουλος εθισμός, καθώς έχει καταφέρει να γίνει η καθημερινή ανάγκη του καπνιστή, η οποία υπονομεύει σιγά σιγά την ίδια του τη ζωή. Μήπως πρέπει να αναζητήσουμε νέους λόγους για να πειστούμε, ότι το κάπνισμα πρέπει να αποτελέσει παρελθόν;
Το click@Life, σε μία αντικαπνιστική προσπάθεια (τελευταία; Μάλλον όχι) σας προτείνει τα 9 πράγματα, που θα κερδίσουμε εάν πάρουμε τη μεγάλη απόφαση. Αρχίζοντας λοιπόν, από το νούμερο 9 (για να εντείνουμε την αγωνία), έχουμε:
Αχ, αυτή η μυρωδιά
Έχετε μπει ποτέ πρωί σε λεωφορείο και ο διπλανός σας συνεπιβάτης, να έχει μόλις σβήσει το τσιγάρο του; Η μυρωδιά, είτε είστε καπνιστής είτε όχι, είναι ανυπόφορη. Σκεφτείτε τώρα, πως είναι όταν εσείς είστε αυτός ο άνθρωπος. Μαλλιά, δέρμα, αναπνοή και ρούχα είναι οι «εχθροί» της όσφρησης.
Πολλοί πρώην καπνιστές υποστηρίζουν, ότι εάν θεωρούμε ακατόρθωτο να κόψουμε το κάπνισμα και πιστεύουμε, ότι η απωθητική αυτή μυρωδιά θα δρα ως «μαγνήτης» προκαλώντας μας να ανάψουμε ένα τσιγάρο, η πιο συνηθισμένη αντίδραση είναι να αηδιάσουμε. Ας σκεφτούμε ακόμα τους κίτρινους λεκέδες από τα δόντια και τα χέρια μας να δίνουν τη θέση τους σε ένα κατάλευκο χαμόγελο, γεμάτο υποσχέσεις. Εάν δεν πειστήκατε, ακολουθεί ο λόγος νούμερο 8.
Ποιες ρυτίδες;
Ως γνωστόν, το κάπνισμα γερνάει το δέρμα, προ(σ)καλώντας τις ρυτίδες πιο νωρίς από ότι θα δικαιολογούσε η ηλικία του καθενός. Οι ρυτίδες (που αρνούμαστε πεισματικά να δούμε) γύρω από τα χείλη, είναι αναπόφευκτες καθώς προκαλούνται από τη θερμότητα κάθε φορά που βάζουμε το τσιγάρο στο στόμα μας.
Επιπλέον, η κίνηση να «σουφρώνουμε» τα χείλη σε κάθε τζούρα, δεν αφήνει ανεπηρέαστο το δέρμα. Η νικοτίνη, συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος, εμποδίζοντας το αίμα να μεταφέρει οξυγόνο και βιταμίνη Α στην επιφάνειά του.
Και σα να μην είναι αυτά αρκετά, πολλά από τα χημικά στοιχεία του τσιγάρου είναι επιβλαβή για τις πρωτεΐνες του δέρματος, όπως είναι το κολλαγόνο και η ελαστίνη. Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι το δέρμα να γίνεται λιγότερο ελαστικό, γεμάτο «σακούλες» και ρυτίδες.
Έξοδα, έξοδα, έξοδα
Έχετε υπολογίσει ποτέ πόσα χρήματα θα μπορούσαμε να έχουμε αποταμιεύσει, αν βάζαμε σε έναν κουμπαρά έστω και τα μισά από όσα ξοδεύουμε για να αγοράσουμε τσιγάρα;
Αν όχι, ήρθε η ώρα για μαθηματικά: ας υποθέσουμε, ότι καπνίζουμε καπνό, με 18 gr (τόσο περιέχουν οι καινούργιες συσκευασίες) για 4 ευρώ (κατά μέσο όρο). Αν λοιπόν, θέλουμε 3 καπνούς την εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι θα ξοδέψουμε 12 ευρώ (χωρίς χαρτάκια και φιλτράκια), δηλαδή το μήνα, 48 ευρώ και εάν το υπολογίσουμε σε διάστημα ενός χρόνου, είναι 576 ευρώ. Κάτι λιγότερο από τον κατώτατο μισθό δηλαδή. Με απλά λόγια, εάν σταματήσουμε το κάπνισμα, θα εξοικονομήσουμε τον παλιό, καλό …13ο μισθό.
Τι γεύση έχει το φαγητό;
Πληθώρα ερευνών επιμένουν να αποδεικνύουν, ότι το τακτικό κάπνισμα καταστρέφει την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι ακόμη ασαφείς αλλά όλοι οι καπνιστές αντιλαμβάνονται την αλλοίωση αρκετών γεύσεων, καθώς η γεύση του καπνού υπερισχύει των υπολοίπων.
Οι πιο πειστικές θεωρίες, που υπάρχουν για την καταστροφή του «ουρανίσκου» είναι, ότι η συστολή των αιμοφόρων αγγείων στις ρινικές διόδους και τους γευστικούς κάλυκες, στην ουσία ισοπεδώνονται εξαιτίας της έκθεσης στον καπνό. Όσοι πειστήκαμε να εγκαταλείψουμε την κακή συνήθεια, προσοχή γιατί η νικοτίνη «αλλάζει» τον μεταβολισμό, προκαλώντας την …όρεξή μας. Εξάλλου, η έλλειψη νικοτίνης είναι αυτή, που μας κάνει να λαχταράμε λιπαρά φαγητά και γλυκά.
Σκάλες; Απνευστί...
Το μονοξείδιο του άνθρακα που περιέχουν τα τσιγάρα, αποτρέπει το οξυγόνο να φτάσει στο αίμα. Μακροπρόθεσμα, αυτό σημαίνει, ότι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της καρδιάς.
Βραχυπρόθεσμα βέβαια, τα μειωμένα επίπεδα οξυγόνου «εμφανίζονται» με τη μορφή της κούρασης κάθε φορά που επιχειρούμε να κάνουμε μία φυσική δραστηριότητα.
Η δύσπνοια και η έλλειψη αντοχής είναι οι συχνότερες εκφράσεις της λαθεμένης οξυγόνωσης. Ωστόσο, ας μην εγκαταλείπουμε, καθώς αν αποφασίσουμε να κόψουμε το τσιγάρο, η αντοχή μας επανέρχεται μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, ενώ μέσα σε λίγους μήνες θα απαλλαγούμε και από τον ενοχλητικό βήχα.
Προσοχή: Μπορεί στην αρχή ο βήχας να επιδεινωθεί, αλλά σύντομα οι πνεύμονες θα «αυτοκαθαριστούν» από τα υπολείμματα του καπνού και θα επιστρέψουν στην αναπνοή μας να γίνει και πάλι φυσιολογική.
Η περίπτωση καρκίνος
Μπορεί να μην είναι ευχάριστο να το ακούμε, αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι το τσιγάρο είναι νούμερο ένα σύμμαχος του καρκίνου των πνευμόνων, του στομάχου, του στόματος, του φάρυγγα, των νεφρών, του τραχήλου, του παγκρέατος και της ουροδόχου κύστης.
Με απλά λόγια, το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο. Τα καλά νέα βέβαια, είναι ότι όταν κάποιος κόβει το κάπνισμα, η υγεία βελτιώνεται σημαντικά, ανεξάρτητα με το πόσο χρόνο κάπνιζε.
Στοιχεία ερευνών δείχνουν, ότι αν έναν καπνιστής, ο οποίος κάπνιζε πέντε χρόνια καθημερινά, αποφασίσει να το κόψει, μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου κατά 50%. Δέκα χρόνια μάλιστα, «καθαρός» αντιμετωπίζει τον ίδιο κίνδυνο να νοσήσει με τον οποιοδήποτε μη καπνιστή.
Κάντο για το χατίρι μου
Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει συγγενείς και φίλους να μας ζητούν να κόψουμε το κάπνισμα «σα χάρη». Όσες υποσχέσεις για ένα «καθαρό μέλλον» και αν δώσουμε, όμως δεν πείθουμε.
Ας σκεφτούμε, ωστόσο, σε τι «μαρτύριο» υποβάλλονται όσοι είναι μη καπνιστές. Το παθητικό κάπνισμα είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για όσους είναι αναγκασμένοι να αναπνέουν τον καπνό, χωρίς να μπορούν να κάνουν διαφορετικά.
Τα παιδιά για παράδειγμα, που μένουν με γονείς καπνιστές. Αυτά τα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κάποιο χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, όπως είναι το άσθμα και η βρογχίτιδα. Επιπλέον, ας μη ξεχνάμε, ότι τα παιδιά που έχουν γονείς καπνιστές πολύ πιθανό να υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη συνήθεια μεγαλώνοντας. Μήπως, τελικά πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη;
Freedoooooom
Η αίσθηση ελευθερίας, που όλοι τόσο ποθούμε και αναζητούμε ως ανθρώπινο είδος δεν αφορά προφανώς στους καπνιστές, καθώς η νικοτίνη είναι μία από τις πιο εθιστικές ουσίες.
Η επήρειά της περνά 20 λεπτά μόνο, αφού σβήσει κάποιος το τσιγάρο, ενώ για τη «σωστή δόση» χρειάζονται σχεδόν δυόμιση τσιγάρα. Αυτός είναι ο λόγος, που οι περισσότεροι καπνίζουμε ασταμάτητα.
Το μικρό διάστημα, κατά το οποίο η νικοτίνη επηρεάζει το σώμα, εξηγεί γιατί οι καπνιστές δυσκολευόμαστε τόσο πολύ να κόψουμε το τσιγάρο. Και όλα τα παραπάνω, εξηγούν γιατί οι καπνιστές δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αισθανθούμε την απόλυτη ελευθερία, αν δεν το κόψουμε.
Υγεία...υπάρχει επιστροφή
Ο καρκίνος δεν είναι ο μόνος ιατρικός λόγος, για να εγκαταλείψουμε το κάπνισμα. Το τσιγάρο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, χρόνιων αναπνευστικών προβλημάτων και ένα σωρό άλλων ασθενειών.
Ο λόγος είναι αν μη τι άλλο απλός: όταν εισπνέουμε τον καπνό, το οξυγόνο των αιμοφόρων αγγείων μετατρέπεται σε μονοξείδιο του άνθρακα, προκαλώντας στένωση των αγγείων, τη στιγμή που η νικοτίνη αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και την πίεση. Για να μπορεί όμως να υπάρχει αρκετό οξυγόνο στον οργανισμό, η καρδιά χτυπά πιο δυνατά, προκαλώντας αρρυθμίες.
Ευτυχώς, όσοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το τσιγάρο, βελτιώνουν σημαντικά την υγεία τους. Η πίεση και οι παλμοί επανέρχονται μόλις μία ώρα μετά το τελευταίο τσιγάρο και το μονοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.
Μετά από ένα μήνα, μάλιστα, ο βήχας και η αναπνοή βελτιώνονται, ενώ μόλις έναν χρόνο μετά, ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων μειώνεται κατά 50%. Ακόμα να πειστείτε;
www.clickatlife.g

Παιδιά: Πώς θα τα μάθουμε να τρώνε σωστά;


Η ραγδαία αύξηση του ποσοστού της παιδικής παχυσαρκίας είναι αναμφισβήτητο γεγονός και η χώρα μας δυστυχώς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις.Υπολογίζεται ότι το 20% των παιδιών 7-11 ετών αντιμετωπίζει προβλήματα βάρους. Το γεγονός αυτό έχει τόσο βραχυπρόθεσμες, όσο καιμακροπρόθεσμες συνέπειες, όπως τα διάφοραπροβλήματα υγείας (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακή νόσος, μυοσκελετικές παθήσεις κ.ά.) που ακολουθούν το παιδί αργότερα στην ενήλικη ζωή.
Σημαντική αιτία του προβλήματος του υπερβάλλοντος σωματικού βάρους είναι οιανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες που αποκτούν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία. Τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος (π.χ. fast-foods) και γλυκά σνακ (πχ. σοκολάτες) είναι πρώτα στις προτιμήσεις τους, ενώ τα λαχανικά και τα φρούτα βρίσκονται τελευταία στη λίστα των διατροφικών επιλογών των παιδιών. Κατά συνέπεια, η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών θα πρέπει να αποτελέσειστόχο πρωτευούσης σημασίας για τη μείωση του ποσοστού παιδικής παχυσαρκίας.
Πώς και πότε καθορίζονται όμως οι διατροφικές συνήθειες, οι προτιμήσεις και οιαποστροφές προς συγκεκριμένα τρόφιμα και πώς μπορούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωσή τους; Η τρέχουσα επιστημονική βιβλιογραφία καταδεικνύει πως οιδιατροφικές προτιμήσεις προκύπτουν από έναν συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων και αρχίζουν να διαμορφώνονται από τη νεογνική περίοδο. Σε ό,τι αφορά στους γενετικούς παράγοντες, υπάρχει μια έμφυτη προδιάθεση στη γλυκιά γεύση και μια αποστροφή προς τις πικρές και ξυνές γεύσεις. Επιπρόσθετα, φαίνεται πως η επιθυμία για δοκιμή νέων γεύσεων και οι προτιμήσεις προς διαφορετικά τρόφιμα έχουν και αυτές έως ένα βαθμό γενετική βάση (π.χ. προτίμηση προς το κρέας και το ψάρι).
Πέρα όμως από τους μη τροποποιήσιμους γενετικούς παράγοντες, μεγάλη επίδραση στη διαμόρφωση των διατροφικών επιλογών των παιδιών έχουν και περιβαλλοντικοί παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να τροποποιηθούν. Η χρονική περίοδος της έκθεσης σε μια νέα γεύση, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αποδοχή ή την απόρριψή της. Πλήθος μελετών δείχνει ότι η έκθεση σε μία γεύση ήδη από την εμβρυϊκή ζωή μέσω του αμνιακού υγρού ή και κατά την νεογνική περίοδο μέσω του μητρικού γάλακτος, αυξάνουν την αποδοχή της νέας γεύσης σε μεγαλύτερη ηλικία, γι’αυτό και η σωστή διατροφή της εγκύου αλλά και της θηλάζουσας μητέρας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η προτίμηση στην αλμυρή γεύση αναπτύσσεται από τον 4ο μήνα και η αυξημένη έκθεση του παιδιού σε αλμυρές τροφές από αυτήν την ηλικία και ύστερα μπορεί ναοδηγήσει στην υπερκαταλάνωση νατρίου, οδηγώντας σε προβλήματα υγείας στη μετέπειτα ζωή του (π.χ. υπέρταση). Επιπρόσθετα, η όσο το δυνατό νωρίτερη ένταξη στερεών τροφών, φρούτων και λαχανικών στο διαιτολόγιο κατά την περίοδο του απογαλακτισμού συσχετίζεται με μεγαλύτερη ποικιλία διατροφικών επιλογών στην παιδική ηλικία. Ακόμη, πειραματικές έρευνες υποδεικνύουν ότι η τακτική και επαναλαμβανόμενη έκθεση των παιδιών σε ένα νέο τρόφιμο σε μικρές ποσότητεςαυξάνει την πιθανότητα αποδοχής και κατανάλωσής του και μειώνει τη νεοφοβία (φόβος για νέες γεύσεις) που χαρακτηρίζει τα παιδιά. Επίσης, φαίνεται ότι η έκθεση σε ένα καινούριο και όχι ακόμα αποδεκτό τρόφιμο (π.χ. ψάρι) μαζί με ένα οικείο τρόφιμο (π.χ. πατάτα) αυξάνει την κατανάλωση του πρώτου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει τρόφιμα που αρέσουν στα παιδιά (π.χ. γλυκά) να παρουσιάζονται ως ανταμοιβή για την κατανάλωση ενός νέου τροφίμου (π.χ. όσπρια, λαχανικά), καθώς η πρακτική αυτή μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Μεγάλη σημασία φαίνεται να έχουν τα πρότυπα και η μίμηση στη διαμόρφωση τωνδιατροφικών συνηθειών των παιδιών. Η συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών από τους γονείς φαίνεται να ευνοεί την αποδοχή και την προτίμησή τους από τα παιδιά, αφού οι γονείς αποτελούν πρότυπο μίμησης. Καθώς λοιπόν η οικογένεια είναι το πρώτο κοινωνικό περιβάλλον με το οποίο έρχεται σε επαφή ένα παιδί, είναι πολύ σημαντική η προώθηση ενός προτύπου υγιεινής διατροφής μέσα από αυτήν.
Από τα παραπάνω λοιπόν συμπεραίνουμε ότι οι διατροφικές συνήθειες διαμορφώνονται από πολύ μικρή ηλικία και τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν προς ένα υγιεινό διατροφικό πρότυπο από πολύ νωρίς. Καθώς η γενετική προδιάθεση προς τα γλυκά και λιπαρά τρόφιμα προωθεί την υπερκατανάλωσή τους, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο παχυσαρκίας, η επίδραση του περιβάλλοντος είναι καθοριστικής σημασίας. Είναι πολύ σημαντικό και οι ίδιοι οι γονείς να εκπαιδευτούν στη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών τους ήδη από την νεογνική περίοδο. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές προς τους γονείς.
  • Μην χρησιμοποιείτε τα γεύματα σαν ευκαιρία να τιμωρήσετε ή να επιβραβεύσετε το παιδί σας.
  • Αφήστε το παιδί να αναγνωρίσει το αίσθημα κορεσμού και μην το πιέζετε να καταναλώσει όλο το περιεχόμενο του πιάτου. Σερβίρετε μικρές μερίδες.
  • Η επαναλαμβανόμενη αλλά χωρίς πίεση έκθεση σε νέα τρόφιμα μπορεί να κάμψει τη δυσαρέσκεια του παιδιού προς αυτά.
  • Η καθολική απαγόρευση συγκεκριμένων τροφίμων (π.χ. σοκολάτα) αυξάνει αντί να μειώνει την επιθυμία για αυτά.
  • Τόσο εσείς όσο τα αδέρφια και οι φίλοι του παιδιού σας μπορείτε να λειτουργήσετε ως θετικά πρότυπα στη διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
  • Η συνεργασία με το διαιτολόγο σας μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στην εκπαίδευση του παιδιού.
 Η διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών ήδη από την παιδική ηλικία θα συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη και την εξάλειψη της παιδικής, αλλά και της ενήλικης παχυσαρκίας.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory