Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Πανικός για το τίποτα .

Κορίτσια στο κολλέγιο .


http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Δεν είναι απλά μία φωτογραφία .

foto 00012 300x300 More than just a photo. Part 23.
foto 00042 300x300 More than just a photo. Part 23.
foto 00062 300x300 More than just a photo. Part 23.
foto 00082 300x300 More than just a photo. Part 23.
foto 00112 300x300 More than just a photo. Part 23.
foto 00122 300x300 More than just a photo. Part 23.
foto 00152 300x300 More than just a photo. Part 23.
foto 00212 300x300 More than just a photo. Part 23.
foto 00222 300x300 More than just a photo. Part 23.
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Καθημερινότητα στην Ρωσία .

Μα τι κάνει ?

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας
Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας και του μαστιχέλαιου για την υγεία, ήταν ήδη γνωστές από την αρχαιότητα και όχι άδικα.

Μαστίχα ονομάζεται η αρωματική φυσική ρητίνη, που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο ή σχίνο, το οποίο φύεται μόνο στο νησί της Χίου και σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, καθότι όλες οι προσπάθειες, ανάπτυξης του φυτού σε άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και εκτός αυτής, απέτυχαν.

Από την περίοδο του 3ου αιώνα χρονολογείται η καλλιέργεια του φυτού, όπου κατά την τοπική παράδοση, οι σχίνοι άρχισαν να δακρύζουν, όταν μαρτύρησε ο Άγιος Ισίδωρος από τους Ρωμαίους, περί το 250.

Οι ελάχιστες βροχοπτώσεις, η μεγάλη ηλιοφάνεια και η ασβεστολιθική σύσταση του εδάφους αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον ευδοκίμησης του φυτού. Η μαστίχα θεωρείται ένα προϊόν με πραγματικά θαυμαστά χαρακτηριστικά για την ιατρική, τη ζαχαροπλαστική, την ορθοδοντική κ.ά.

Έρευνες δείχνουν πως η μαστίχα έχει αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Η μαστίχα δρα επουλωτικά, λύοντας τις φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων, από περιοδοντίτιδες, οισοφαγίτιδες, γαστρίτιδες, δωδεκαδακτυλικό έλκος μέχρι τις κολίτιδες και τις αιμορροΐδες.

Κλινικά, η μαστίχα έχει αποδεχτεί ιδιαίτερα ευεργετική για την αντιμετώπιση του δωδεκαδακτυλικού έλκους, καθώς μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, το οποίο ζει κάτω από τον γαστρεντερικό βλεννογόνο στο 90% των ασθενών που πάσχουν από δωδεκαδακτυλικό έλκος και στο 60% των ασθενών που πάσχουν από γαστρικό έλκος, προκαλώντας μεταβολές στην κυτταρική του δομή.

Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν την παρουσία πολυφαινολικών ενώσεων, γνωστών για την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση, καθώς προστατεύουν τους ιστούς και τα κύτταρα του οργανισμού, από την παρουσία των ελεύθερων ριζών.

Άλλες ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας είναι οι εξής:

- Μείωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα.

- Προστασία επιθηλιακών κυττάρων του αναπνευστικού συστήματος.

- Αύξηση των επίπεδων της HDL (καλής χοληστερόλης) και μείωση των
επίπεδων της LDL (κακής χοληστερόλης).

- Aντικαρκινική δράση (στο παχύ έντερο, απόπτωση καρκινικών κυττάρων).

- Αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση.

- Αντιαλλεργικές ιδιότητες.

Πηγή: mednutrition.gr

Θέλεις internet με ταχύτητες 900 Mbps;


Όταν ζεις στην άκρη του πουθενά (όπως το χωρίο Arkholme στο Lancashire της Μεγάλης Βρετανίας) ξέρεις εκ προοιμίου ότι οι ISPs (παροχείς internet) δεν θα κάνουν πολλά πράγματα για να έχεις μεγάλη ταχύτητα internet. Το αντίθετο, θα πρέπει να βολευτείς με δορυφορικό, mobile ή... χωρίς. Εκτός αν αποφασίσεις να λειτουργήσεις σαν κοινότητα, μαζέψεις τα μέλη σου και πεις: Ελάτε να εγκαταστήσουμε τη δική μας οπτική ίνα, μήπως και κάνουμε δουλίτσα.
Αυτό έκαναν και οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού. Αγόρασαν, έσκαψαν, εγκατέστησαν τη δική τους ίνα αφού πρώτα, εκμεταλλεύτηκαν όλους τους πόρους που είχε να τους προσφέρει η περιοχή. Όπως τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Lancashire που γνωρίζει πάρα πολύ καλά από δίκτυα οπτικών ινών. Ή τη συνταξιούχο IT, σύζυγο ενός εκ των αγροτών με φάρμα σε αυτή την αραιοκατοικημένη περιοχή.
Το δίκτυό τους το ονόμασαν B4RN και ο καθένας από τους αγρότες απολαμβάνει ταχύτητες ανάλογες με αυτές που έχουν οι κάτοικοι του Kansas, από το δίκτυο οπτικών ινών της Google. Πόσο τους κόστισε; 13000 ευρώ η σύνδεση σε κάθε σπίτι. Αλλά με την τεχνογνωσία που έχουν πάρει πια, θα κοστίζει 1300 ευρώ για κάθε φάρμα της περιοχής να συνδεθεί. Σκεφτείτε το εξής σημαντικό, όμως. Ένας από τους λόγους που κρατούν τα κόστη χαμηλά, είναι γιατί ο καθένας από αυτούς, έχει συμφωνήσει να δίνει ελεύθερη διάβαση της ίνας από τα χωράφια του. Ούτε ενοικίαση, ούτε εκμετάλλευση, ούτε τίποτα. Γνωρίζουν ότι αυτό είναι για το κοινό καλό και προχώρησαν.
Για να αναπτυχθεί το δίκτυο που θέλουν στην περιοχή, χρειάζεται να τοποθετηθούν 265 χιλιόμετρα ίνας και το κόστος αυτού του εγχειρήματος θα είναι 1,5 εκατομμύριο λίρες. Οι συμμετέχοντες όμως ελπίζουν ότι: α.όλοι οι κάτοικοι της περιοχής θα δεχτούν να πληρώνουν 30 λίρες (45 ευρώ) το μήνα για μία σύνδεση με ταχύτητες έως και 900 Mbps (το κάνουν ήδη), β. αρκετοί από αυτούς θέλουν να αγοράσουν μετοχές της B4RN, κι έτσι να μαζέψουν τα απαιτούμενα κεφάλαια σιγά-σιγά και γ. η δουλειά (σκάψιμο, εγκατάσταση κλπ) γίνεται από εθελοντές.
Τι σημαίνει όλο το παραπάνω; Μα πολύ απλά. Άλλη μία φορά, οι κοινότητες πρωτοπορούν και δημιουργούν. Αυτά.

Θέλεις internet με ταχύτητες 900 Mbps;

Γιατί οι γυναίκες μιλάνε πιο πολύ από τους άντρες

Γιατί οι γυναίκες μιλάνε πιο πολύ από τους άντρες
Κορίτσια, την επόμενη φορά που ο άντρας, σύζυγος, σύντροφος ή φίλος σας σας πει ότι μιλάτε πολύ… μπορείτε να του απαντήσετε ότι έχει δίκιο και μάλιστα επιχειρηματολογήστε λέγοντας ότι έχετε την επιστήμη με το πλευρό σας!

Για όλα φταίει η πρωτεΐνη Foxp2!

Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες οι γυναίκες χρησιμοποιούν περίπου 20.000 λέξεις την ημέρα, περίπου 13.000 παραπάνω από το μέσο άντρα.

Πρόσφατη έρευνα αμερικανών επιστημόνων αποκάλυψε ότι ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες έχουν την τάση να μιλούν περισσότερο, είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στον εγκέφαλο των θηλυκών.

Η πρωτεΐνη Foxp2 θεωρείται ως η «πρωτεΐνη της γλώσσας» και οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ βρήκαν ότι τα κορίτσια έχουν κατά 30% μεγαλύτερες ποσότητες της συγκεκριμένης πρωτεΐνης από ό,τι τα αγόρια.
http://www.newsbeast.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory