Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Σαν Φρανσίσκο - Πόλη του Ήλιου

1173 Σαν Φρανσίσκο Πόλη του Ήλιου (39 φωτογραφίες)
651 Σαν Φρανσίσκο Πόλη του Ήλιου (39 φωτογραφίες)
751 Σαν Φρανσίσκο Πόλη του Ήλιου (39 φωτογραφίες)
849 Σαν Φρανσίσκο Πόλη του Ήλιου (39 φωτογραφίες)
949 Σαν Φρανσίσκο Πόλη του Ήλιου (39 φωτογραφίες)
1174 Σαν Φρανσίσκο Πόλη του Ήλιου (39 φωτογραφίες)
1244 Σαν Φρανσίσκο Πόλη του Ήλιου (39 φωτογραφίες)
1830 Σαν Φρανσίσκο Πόλη του Ήλιου (39 φωτογραφίες)
2027 Σαν Φρανσίσκο Πόλη του Ήλιου (39 φωτογραφίες)
2912 Σαν Φρανσίσκο Πόλη του Ήλιου (39 φωτογραφίες)
3910 Σαν Φρανσίσκο Πόλη του Ήλιου (39 φωτογραφίες)
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Μυστηριώδεις Μωβ σφαίρες βρέθηκαν στην Αριζόνα

Purple_spheres_arizona_1
Purple_spheres_arizona_2
Purple_spheres_arizona_3

Σκύλος αθλητής .

Εργα τέχνης με κιμωλία .

1106 300x300 Amazing κιμωλία αφίσες από Dana Tanamashi
290 300x300 Amazing κιμωλία αφίσες από Dana Tanamashi
339 300x300 Amazing κιμωλία αφίσες από Dana Tanamashi
439 300x300 Amazing κιμωλία αφίσες από Dana Tanamashi
628 300x300 Amazing κιμωλία αφίσες από Dana Tanamashi
827 300x300 Amazing κιμωλία αφίσες από Dana Tanamashi
927 300x300 Amazing κιμωλία αφίσες από Dana Tanamashi
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Πολύ κακό άλμα .

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη των αντρών στην κουζίνα

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη των αντρών στην κουζίνα (1)

Οι περισσότεροι άντρες συνηθίζουν να… παινεύονται για τις μαγειρικές τους δεξιότητες. Η αλήθεια όμως, είναι ότι οι επιδόσεις τους στην κουζίνα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές. Όχι γιατί δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, ούτε γιατί δεν έχουν ταλέντο και φαντασία. Απλώς γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν μερικές πολύ πρακτικές τεχνικές, που απαιτεί το καλό μαγείρεμα…
Η μαγειρική είναι μια «ιεροτελεστία». Γίνεται αργά, μεθοδικά, με στάδια και απαιτεί συγκέντρωση και γνώση στοιχειωδών όρων και λειτουργιών. Τι συμβαίνει όμως, όταν τα παρακάμπτουμε όλα αυτά; Αφιερώστε λίγο χρόνο, για να μάθετε ποια είναι –σύμφωνα με το Askmen- τα 10 λάθη που συνηθίζουν να κάνουν οι άντρες στην κουζίνα και που τους στερούν τη νίκη απέναντι στο… αντίθετο φύλο!
 • Δεν υπολογίζουν ποτέ σωστά τον χρόνο τους
Οι περισσότεροι άνδρες ξεκινούν να μαγειρεύουν χωρίς να έχουν κάνει μια πρώτη εκτίμηση σχετικά με τον χρόνο που θα χρειαστούν για το μαγείρεμά τους. Χρειάζεται οργάνωση και μεθοδικότητα το μαγείρεμα. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο για να ψιλοκόψουμε και να τεμαχίσουμε κάθε υλικό που χρησιμοποιείται στη συνταγή μας. Όλα πρέπει να γίνονται με κατάλληλη προεργασία και έμφαση στη λεπτομέρεια, αλλιώς τα υλικά μας δεν θα μαγειρευτούν σωστά ή θα έχουμε άλλες «ζημιές» στην πορεία. Οι άντρες αντίθετα, δεν αφιερώνουν καθόλου χρόνο σε αυτό το κομμάτι πριν βάλουν το τηγάνι στη φωτιά.
 • Μικροκύματα… my love!
Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη των αντρών στην κουζίνα (2)
Οι περισσότεροι άντρες λατρεύουν τους φούρνους μικροκυμάτων. Όταν βρεθεί λοιπόν, μπροστά σε άντρα μάγειρα κάποιο κατεψυγμένο προϊόν, χωρίς δεύτερη σκέψη ο φούρνος μικροκυμάτων είναι η ιδανική λύση για το ξεπάγωμά του. Μέσα σε λίγα λεπτά έχει αποψύξει την τροφή και είναι έτοιμη για μαγείρεμα. Το ίδιο θα κάνει και με το χτεσινό κρύο φαγητό κτλ. Τα μικροκύματα είναι αλήθεια ότι μας έχουν λύσει πολλές φορές τα χέρια, αλλά δεν είναι η καλύτερη λύση για όλα.
 • Oδηγίες; Δεν θα πάρω…
Οι άνδρες συνήθως, βαριούνται εύκολα, «προσπερνούν» γρήγορα ουσιώδη βήματα των συνταγών και δεν διαβάζουν σχεδόν ποτέ τις οδηγίες ή τις υποδείξεις πριν τη μαγειρική τους απόπειρα. Θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα και συνεχίζουν… αυτοσχεδιάζοντας. Καλό θα ήταν να μη σας παρασύρουν τέτοιου είδους συνήθειες. Το βιβλίο συνταγών και η συσκευασία με τις οδηγίες πρέπει να παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος μπροστά στον μάγειρα αν δεν είναι 100% σίγουρος ότι κατέχει έστω στο μυαλό του, όλα τα στάδια και τις ακριβείς δοσολογίες.
 • Μια κουτάλα είναι αρκετή…
Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη των αντρών στην κουζίνα (3)
Τις περισσότερες φορές, οι άντρες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ποια είναι τα απαραίτητα εργαλεία που πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στην κουζίνα τους. Θα μπορούσατε να φτιάξετε ποτέ μια πίτσα χωρίς πλάστη για να ανοίξετε το ζυμάρι; Μάλλον όχι. Καλύτερα λοιπόν, να αποδεχτείτε ότι μια κουτάλα μόνο δεν κάνει τον τέλειο μάγειρα. Υπάρχουν κι άλλα εργαλεία αρκετά χρήσιμα στην κουζίνα, την ύπαρξη των οποίων ορισμένοι άντρες αγνοούν.
 • Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει
Έτσι λέει ο σοφός λαός και για ακόμα μια φορά έχει δίκιο. Η βιασύνη, ειδικά στη μαγειρική, είναι θανάσιμος εχθρός. Ακόμη και αν είστε πεινασμένοι ή έχουν έρθει οι καλεσμένοι σας και περιμένουν το φαγητό, με το να βάλετε τη φωτιά στο full, δεν θα καταφέρετε να κάνετε τα μακαρόνια να σας να βράσουν πιο γρήγορα, ούτε το κοτόπουλο να ψηθεί και στο εσωτερικό του. Μπορεί να κερδίσετε λίγο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πλήρως αποτυχημένο. Σίγουρα πάντως, θα έχετε χάσει όλη τη γεύση, την υφή και τη νοστιμιά από το πιάτο σας.
 • Ωμά ή καμένα;
Πάλι ο χρόνος μπροστά μας… Οι άντρες όπως είπαμε, δεν έχουν την καλύτερη σχέση με τον χρόνο κι έτσι πολύ συχνά βιάζονται και βγάζουν την μπριζόλα σχεδόν ωμή ή ξεχνιούνται και το αποτέλεσμα είναι ένα λίγο μαυρισμένο φιλέτο. Η μόνη λύση σε αυτό -εκτός από το να έχει κανείς το μυαλό του στο κεφάλι φυσικά- είναι να ελέγχει το φαγητό του σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος και ειδικά πριν το σερβίρισμα.
 • Δεν γίνονται όλα μαζί…
Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη των αντρών στην κουζίνα (4)
Ξέρουμε καλά ότι οι άντρες δεν είναι πολύ αποδοτικοί στο να κάνουν ταυτόχρονα πολλά πράγματα. Αποδίδουν καλύτερα όταν καταπιάνονται με ένα και μόνο αντικείμενο σε βάθος. Έτσι, πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο του πανικού όταν πρέπει να ελέγξουν ταυτόχρονα το νερό που βράζει, τη σάλτσα που κοχλάζει και τον φούρνο που ψήνει το κρέας. Υπάρχει λύση και σε αυτό όμως. Ο καλός προγραμματισμός μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Ξεκινήστε κάπως νωρίτερα, μοιράστε το χρόνο ανάμεσα στις ενέργειες που πρέπει να κάνετε και κρατήστε την προσοχή σας απερίσπαστη στη μαγειρική και μόνο.
 • Υπερβολή, υπερβολή, υπερβολή…
Οι άνδρες είναι συνήθως πληθωρικοί και γενναιόδωροι. Αλλά η υπερβολή στο σερβίρισμα δεν ωφελεί. Ένα «παραγεμισμένο» πιάτο ή τραπέζι, ζαλίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι σεφ δεν «ξεχειλίζουν» ποτέ τα πιάτα τους, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική εικόνα και τη γεύση κι όχι τόσο στην ποσότητα. Μην πάτε και στο άλλο άκρο βέβαια, σερβίροντας ένα ραβιόλι σε μια πιατέλα, αλλά φροντίστε να έχετε καθαρές «γραμμές» στο πιάτο σας βάζοντας μια μέτρια ποσότητα. Όποιος θέλει επιπλέον μερίδα, μπορεί να σερβιριστεί ξανά. Η κατσαρόλα θα περιμένει στην κουζίνα…
 • Λάντζα; Τι είναι αυτό;
Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη των αντρών στην κουζίνα (5)
Υπάρχει κι αυτή η δραστηριότητα που λέγεται λάντζα κι είναι απαραίτητη σε ΚΑΘΕ κουζίνα. Κι η αντρική κουζίνα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Τα τηγάνια, οι κατσαρόλες, τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα, πρέπει να πλυθούν και μάλιστα άμεσα. Οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι ο φύλακας άγγελός τους θα κάνει το θαύμα του και θα εξαφανίσει ως δια μαγείας τα άπλυτα από τον νεροχύτη τους. Χμμμ, βάλτε γάντια και ξεκινήστε το τρίψιμο…
Πηγή: clickatlife.gr

8 τροφές, που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη

8 τροφές, που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη (2)

Η κατάψυξη δεν διατηρεί πάντα αναλλοίωτα και φρέσκα όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα, κάποιες φορές και τα χρήματα μας να έχουμε ξοδέψει άσκοπα και τις τροφές να πετάμε στο τέλος.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα οι εποχές της αφθονίας έχουν παρέλθει. Η άσκοπη υπερκατανάλωση, έχει ευτυχώς εγκαταλειφθεί προ πολλού. Πλέον ψωνίζουμε και μαγειρεύουμε με μέτρο, ενώ είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με τις ποσότητες τροφίμων που προμηθευόμαστε. Αποκτάμε δηλαδή σταδιακά και κάποιες καλές συνήθειες.
Αν ανήκετε σε εκείνους που αρνούνται πεισματικά να συμβαδίσουν με το πνεύμα οικονομίας που επιτάσσει η κρίση, τα νέα είναι μάλλον δυσάρεστα. Το ενδεχόμενο του να αγοράζουμε προϊόντα που δε θα καταναλώσουμε ή να πετάμε ό,τι περισσέψει, θα πρέπει να εκλείψει.
Επιπλέον, η κατάψυξη δεν διατηρεί πάντα αναλλοίωτα και φρέσκα όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα, κάποιες φορές και τα χρήματα μας να έχουμε ξοδέψει άσκοπα και τις τροφές να πετάμε στο τέλος.
Αν δεν γνωρίζετε ποιες τροφές, «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη, ήρθε μάλλον η ώρα να ενημερωθείτε… και να αλλάξετε τις κακές σας συνήθειες.
 • Μαρούλια, αγγούρια, σέλερι, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές
8 τροφές, που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη (1)
Τα συγκεκριμένα πράσινα λαχανικά ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών τροφών, καθώς μέσα σε λίγες μέρες χάνουν το αρχικό ζωντανό τους χρώμα, ενώ αλλοιώνεται η υφή και η γεύση τους. Ακόμα και όταν παραμένουν στις χαμηλές θερμοκρασίες της κατάψυξης δεν διατηρούνται φρέσκα. Επομένως την επόμενη φορά προμηθευτείτε μόνο όση ποσότητα σκοπεύετε να καταναλώσετε, αφού η συνηθισμένη σκέψη «Ας πάρω λίγα ακόμα, να υπάρχουν στο ψυγείο και δη στην κατάψυξη», δεν ισχύει σε αυτήν την περίπτωση.
 • Μαγειρεμένα ζυμαρικά ή ρύζι
Τι κάνουμε όταν μας περισσεύει η σάλτσα από τα ζυμαρικά μας; Η ιδέα να την «φυλάξουμε» στην κατάψυξη, για την επόμενη φορά, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ακόμη περισσότερο η σκέψη να φτιάξουμε λίγη σάλτσα να υπάρχει σε ώρα ανάγκης, μάλλον δεν εξυπηρετεί σε κάτι. Μέσα στην κατάψυξη χάνεται και η κρεμώδης υφή της, αλλά και η γεύση της.
 • Κομμάτια τυριού
8 τροφές, που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη (5)
Βάζοντας στην κατάψυξη τα τυριά για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τα καταναλώσουμε θρυμματισμένα και με γεύση που σε τίποτα δεν θυμίζει την αρχική. Στην κατάψυξη δεν μπαίνει σε καμία περίπτωση η φέτα, το κίτρινο τυρί και γενικά τα τυριά σε κρέμα ή τα λευκά φρέσκα τυριά.
 • Γλάσο φτιαγμένο από ασπράδια αυγού, τούρτες με κρέμα
Αν επιχειρήσουμε να καταψύξουμε τα γλυκά μας εδέσματα, μάλλον θα απογοητευτούμε όταν έρθει η στιγμή να τα καταναλώσουμε. Τα επιδόρπιά μας θα έχουν πολτοποιηθεί, ενώ στην προσπάθεια μας να τα ξεπαγώσουμε, θα περάσει νερό μέσα στα συστατικά τους, τα οποία θα διαπιστώσουμε ότι τις περισσότερες φορές έχουν ήδη διασπαστεί.
 • Τηγανιτά φαγητά
8 τροφές, που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη (4)
Τα «κατεψυγμένα» τηγανιτά τρόφιμα, χάνουν και την τραγανή γεύση τους και όλη την αρχική νοστιμιά τους. Η μόνη λύση για να διατηρήσουν κάτι από την αρχική τους γεύση είναι να ξανατηγανιστούν. Κάτι τέτοιο όμως θα προσθέσει επιπλέον θερμίδες στα ήδη «βαριά» για τη διατροφή μας τηγανιτά πιάτα. Απαγορευμένη λοιπόν, θεωρείται η κατάψυξη για τις τηγανιτές πατάτες, τις κροκέτες, τα τηγανιτά λαχανικά κ.ά.
 • Αυγά
Ως προς τα αυγά, αν επιχειρήσετε να τα καταψύξετε θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα δυσάρεστο θέαμα. Τα μεν ωμά αυγά θα τα δείτε να σπάνε και να «εκρήγνυνται», ενώ τα βρασμένα αυγά θα γίνουν σκληρά και χωρίς υπερβολή λαστιχένια.
 • Κρέμα γάλακτος
8 τροφές, που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη (3)
Η γευστική πλην παχυντική κρέμα γάλακτος, δεν πρέπει να φυλάσσεται για κανένα λόγο στην κατάψυξη. Ενώ είναι παχύρρευστη από μόνη της, λίγο μετά την ψύξη και απόψυξή της, θα την δούμε «διαλυμένη» με τα συστατικά της σε αποσύνθεση, χωρίς να είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.
 • Τα περισσότερα μπαχαρικά
Τα περισσότερα μπαχαρικά με τα οποία εμπλουτίζουμε τη γεύση του φαγητού μας δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά, όπως το πιπέρι, το γαρύφαλλο, το σκόρδο και μερικά διαδεδομένα βότανα, αποκτούν μια ακόμη εντονότερη και πιο πικρή γεύση. Οπότε μην περιμένετε να αποκτήσει το φαγητό σας πικάντικη γεύση, με «κατεψυγμένα» μπαχαρικά.
Πηγή: clickatlife.gr

Πιο ευεργετικό το περπάτημα από την έντονη προπόνηση

Πιο ευεργετικό το περπάτημα από την έντονη προπόνηση
Περισσότερο από την έντονη προπόνηση στο γυμναστήριο προστατεύουν την καρδιαγγειακή υγεία οι παρατεταμένες, χαμηλής εντάσεως δραστηριότητες, όπως το περπάτημα.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ που μελέτησαν τη συμπεριφορά 18 εθελοντών, ηλικίας 19-24 ετών, οι οποίοι δεν γυμνάζονταν, αφού πρώτα τούς χώρισαν σε τρεις ομάδες.

Από τους νέους της πρώτης ομάδας ζήτησαν να συνεχίσουν να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας τους καθιστοί.

Από εκείνους της δεύτερης ζήτησαν να περνούν καθιστοί 13 ώρες την ημέρα και να προπονούνται σκληρά στο γυμναστήριο επί μία ώρα.

Τέλος από τους εθελοντές της τρίτης ομάδας ζήτησαν να περνούν καθιστοί 6 ώρες την ημέρα, να κάνουν τις μετακινήσεις τους με τα πόδια ούτως ώστε να συμπληρώνουν 4 ώρες περπάτημα την ημέρα, και να στέκονται όρθιοι άλλες 2 ώρες.

Όπως διαπίστωσαν, αν και με την σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο και με το παρατεταμένο περπάτημα και την ορθοστασία οι νέοι έκαιγαν παραπλήσιο αριθμό θερμίδων, όσοι περπατούσαν παρουσίασαν πολύ μεγαλύτερες βελτιώσεις στη χοληστερόλη και τα άλλα λιπίδια, καθώς και στην ευαισθησία του οργανισμού τους στην ινσουλίνη.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Χανς Σάβελμπεργκ, «Μία ώρα σκληρή προπόνηση την ημέρα δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνέπειες που έχει η παρατεταμένη ακινησία στα επίπεδα των λιπιδίων και στην ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η μείωση της ακινησίας με χαμηλής εντάσεως δραστηριότητες, όπως το περπάτημα με χαλαρό βήμα επί πολλή ώρα, είναι πιο αποτελεσματική για την βελτίωση αυτήν των δεικτών».
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory