Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Καθημερινότητα .

funny-εικόνες-400
funny-εικόνες-400
funny-εικόνες-400
funny-εικόνες-400
funny-εικόνες-400
funny-εικόνες-400
funny-εικόνες-400
funny-εικόνες-400

Αν τα ζώα τρώγανε σε φαστ - φουντ .

Χαμόγελα .

Η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο

Η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο 1196 (12 φωτογραφίες)
Η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο 2147 (12 φωτογραφίες)
Η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο 3130 (12 φωτογραφίες)
Η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο 762 (12 φωτογραφίες)
Η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο 1059 (12 φωτογραφίες)
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Διώροφα τρένα .

1352 Η Superfast διώροφο τρένο (13 φωτογραφίες)
1256 Η Superfast διώροφο τρένο (13 φωτογραφίες)
1199 Η Superfast διώροφο τρένο (13 φωτογραφίες)
1060 Η Superfast διώροφο τρένο (13 φωτογραφίες)
961 Η Superfast διώροφο τρένο (13 φωτογραφίες)
763 Η Superfast διώροφο τρένο (13 φωτογραφίες)
569 Η Superfast διώροφο τρένο (13 φωτογραφίες)
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Γυναίκες πεζοναύτες στην Αμερική .

1200 Γυναίκα πεζοναύτες των ΗΠΑ (30 φωτογραφίες)
2149 Γυναίκα πεζοναύτες των ΗΠΑ (30 φωτογραφίες)
664 πεζοναύτες των ΗΠΑ Γυναίκα (30 φωτογραφίες)
1257 Γυναίκα πεζοναύτες των ΗΠΑ (30 φωτογραφίες)
1353 Γυναίκα πεζοναύτες των ΗΠΑ (30 φωτογραφίες)
1836 Γυναίκα πεζοναύτες των ΗΠΑ (30 φωτογραφίες)
1934 Γυναίκα πεζοναύτες των ΗΠΑ (30 φωτογραφίες)
2521 Γυναίκα πεζοναύτες των ΗΠΑ (30 φωτογραφίες)
2620 Γυναίκα πεζοναύτες των ΗΠΑ (30 φωτογραφίες)
2817 Γυναίκα πεζοναύτες των ΗΠΑ (30 φωτογραφίες)
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Ο εγκέφαλος «προδίδει» την αληθινή αγάπη

Ο εγκέφαλος «προδίδει» την αληθινή αγάπη

Ουάσινγκτον 
Μόλις ερωτευθήκατε και θέλετε να μάθετε αν η αγάπη σας θα κρατήσει για πάντα: Μπείτε στον εγκεφαλικό τομογράφο και θα έχετε την απάντηση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές οι οποίοι θεωρούν ότι ανακάλυψαν το «αποτύπωμα» το αληθινού έρωτα στον εγκέφαλό μας.
Εξετάζοντας ερωτευμένους εθελοντές οι επιστήμονες εντόπισαν στον εγκέφαλό τους διαφορετικά μοτίβα δραστηριότητας τα οποία φάνηκαν να «οδηγούν» σε διαφορετική έκβαση την ερωτική ιστορία που μόλις είχαν ξεκινήσει: το ένα δείχνει να συνδέεται με «ακλόνητα» συναισθήματα και σταθερότητα στη σχέση ενώ το άλλο μάλλον αποτελεί δυσάρεστο οιωνό, προαναγγέλλοντας ότι το αρχικό πάθος σύντομα θα… ξεφουσκώσει.
Η τομογραφία του σφοδρού έρωτα
Ο καθηγητής Αρθουρ Αρόν, κοινωνικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Στόνι Μπρουκ στο Λονγκ Αιλαντ της Νέας Υόρκης εξέτασε μαζί με τους συνεργάτες του 12 εθελοντές, εκ των οποίων οι επτά γυναίκες, με τη τεχνική της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας. Ολοι δήλωναν σφόδρα ερωτευμένοι και ήταν σε σχέση με τους συντρόφους τους περίπου για ένα χρόνο.
Οι ερευνητές έδειξαν στους εθελοντές φωτογραφίες των συντρόφων τους και τους ζήτησαν να φέρουν στο μυαλό τους αναμνήσεις που είχαν από αυτούς/αυτές. Τους έδειξαν επίσης φωτογραφίες άλλων γνωστών τους προσώπων με τα οποία όμως δεν είχαν ερωτική σχέση και κατέγραψαν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα σε όλες τις περιστάσεις.
Τρία χρόνια αργότερα οι ειδικοί ανέλυσαν τις εγκεφαλικές τομογραφίες των εθελοντών με βάση την έκβαση της ερωτικής σχέσης του καθενός από αυτούς. Οι μισοί είχαν χωρίσει, οι άλλοι μισοί εξακολουθούσαν όμως να είναι μαζί με τον/την σύντροφό τους.
Μια αγάπη που προορίζεται να κρατήσει ενεργοποιεί διαφορετικές περιοχές στον εγκέφαλο, σύμφωνα με τους ερευνητές: αριστερά η τομογραφία ενός ερωτευμένου εθελοντή που η σχέση του διήρκεσε, δεξιά ο εγκέφαλος ενός εθελοντή ο οποίος χώρισε στο επόμενο διάστημα Πηγή Neuroscience Letters
Το μοτίβο της αληθινής αγάπης
Η ανάλυση των τομογραφιών ανέδειξε δυο ξεχωριστά μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας που φάνηκε να συνδέονται με τη διαφορετική έκβαση των σχέσεων. Το πιο «έντονο» χαρακτηριστικό σε όσους εξακολουθούσαν τρία χρόνια μετά να είναι μαζί με τον σύντροφό τους ήταν ότι, όταν τον σκέφτονταν κατά τη διεξαγωγή του πειράματος, είχαν εμφανίσει έντονη δραστηριότητα στον κερκοφόρο πυρήνα, μια περιοχή που συνδέεται με τη συναισθηματική αντίδραση στα οπτικά ερεθίσματα της ομορφιάς.
Επί πλέον οι «σταθεροί» εθελοντές είχαν (συγκριτικά με τους μη σταθερούς) μικρότερα επίπεδα δραστηριότητας στον μέσο κογχομετωπιαίο φλοιό, περιοχή η οποία σχετίζεται με την κριτική – κάτι το οποίο σημαίνει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι ήταν λιγότερο επικριτικοί απέναντι στους συντρόφους τους. Τα επίπεδα δραστηριότητας των συγκεκριμένων εθελοντών ήταν επίσης μικρότερα στα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον εθισμό και την ανταμοιβή – τα συγκεκριμένα κέντρα, όπως τόνισαν οι ειδικοί, απενεργοποιούνται όταν νιώθουμε ικανοποιημένοι και «γεμάτοι».
«Ολοι όσοι μετείχαν στη μελέτη ένιωθαν πολύ ερωτευμένοι με τους συντρόφους τους και αυτό αντανακλάται στις τομογραφίες, υπάρχουν όμως μερικές λεπτές ενδείξεις που δείχνουν πόσο σταθερά ήταν τα αισθήματά τους» τόνισε ο καθηγητής Αρόν. Από την πλευρά του ο Σιαομένγκ Σου, κύριος συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Neuroscience Letters», πρόσθεσε: «Παράγοντες που είναι παρόντες στα πρώτα στάδια του έρωτα φαίνονται να παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και τη μακροβιότητα της σχέσης. Οι περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται υποδηλώνουν ότι οι λειτουργίες της ανταμοιβής μπορούν να είναι ενδεικτικές για τη σταθερότητα μιας σχέσης».

Έλληνες που βραβεύτηκαν με βραβείο Όσκαρ

Έλληνες που βραβεύτηκαν με βραβείο Όσκαρ

Όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, μεταξύ αυτών ήταν η Κατίνα Παξινού, η οποία κέρδισε το 1943 το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου στο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα».
Ακολούθησε το 1960 ο Μάνος Χατζιδάκης που κέρδισε το Όσκαρ τραγουδιού για «Τα παιδιά του Πειραιά», από την ταινία του Ζυλ Ντασσέν «Ποτέ την Κυριακή».
Το 1964 ο Βασίλης Φωτόπουλος κέρδισε το Όσκαρ για τα σκηνικά του στην ταινία «Αλέξης Ζορμπάς», ενώ ο Κώστας Γαβράς βραβεύτηκε με το Όσκαρ ξένης ταινίας με το «Ζ».
Αλλά και το 1975 η Θεώνη Βαχλιώτη - Ολντρίζ βραβεύτηκε για τα κοστούμια της στον «Υπέροχο Γκάτσμπι».
Τέλος, το 1982 ο Βαγγέλης Παπαθανασίου κερδίζει το Όσκαρ για τη μουσική του στην ταινία «Δρόμοι της Φωτιάς».

Πηγή: newsbeast.gr

Κρέας αλόγου στο πιάτο μας;


Ο κάθε λαός μέχρι και λίγες δεκαετίες πρινεκμεταλλευόταν τις πρώτες ύλες που ήταν εύκαιρες στην περιοχή του για να επιβιώσει. Η μεταφορά τροφίμων και η συντήρησή τους ήταν απαιτητική και δύσκολη και φυσικά οι καλλιέργειες ήταν προσαρμοσμένες στο περιβάλλον. Το ίδιο ίσχυε και για την παραγωγή κρέατος, η οποία έπρεπε και αυτή να προσαρμοστεί στους πόρους, στο κλίμα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων κάθε περιοχής.
Στην Παλαιολιθική εποχή, τα άγρια άλογα αποτελούσαν εξαιρετικό θήραμα και στην Ευρώπη η κατανάλωσή τους επιβίωσε μέσα στους αιώνες, παρ' όλο που τον 8ο μ.Χ. αιώνα απαγορεύτηκε από τους Πάπες, λόγω παγανιστικών τελετών στην Γερμανία. Και μετέπειτα όμως, έθρεψε τους πεινασμένους φτωχούς και τους εξαθλιωμένους Ευρωπαίους στρατιώτες και επαναστάτες. Στην Αμερική, τα άλογα έφτασαν μαζί με τους κατακτητές. Μερικά ξέφυγαν, έγιναν τα άγρια άλογα που θαυμάζουμε στις ταινίες και αποτέλεσαν νέο θήραμα για τους ιθαγενείς.
Στις μέρες μας, η κατανάλωση κρέατος από άλογο συνηθίζεται στην κεντρική Ασία, αλλά και τη νότια Αμερική και την Ευρώπη. Ενδεικτικά, το 2005, οι οχτώ υψηλότερες σε κατανάλωση χώρες χρειάστηκαν περίπου 4,7 εκατομμύρια άλογα για να καλύψουν τις ανάγκες τους: η Κίνα με 1,7 εκ. ζώα, το Μεξικό με 626.00 ζώα, το Καζακστάν, η Μογγολία, η Αργεντινή, η Ιταλία, η Βραζιλία και το Κιργιστάν, φτάνοντας έτσι συνολικά τους 720.168 τόνους κρέατος.
Υπάρχουν λαοί, όπως οι Ισπανοί, που δεν καταναλώνουν κρέας αλόγου, αλλά εξάγουν άλογα στην Γαλλία και την Ιταλία για αυτόν τον λόγο. Το ίδιο ισχύει και για την Αυστραλία η οποία διοχετεύει την παραγωγή της στην Ιαπωνία, την Ευρώπη και τη Ρωσία.
Σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Αυστρία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και Ιταλία το συναντάς στουςκαταλόγους των εστιατορίων, ακόμη και των ταχυφαγείων. Παλαιότερα υπήρχαν ειδικά κρεοπωλεία που το εμπορεύονταν, αλλά πλέον μπορείς να το προμηθευτείς από τις υπερ-αγορές και τα delicatessen καταστήματα.
Τα διατροφικά σκάνδαλα με το κρέας αλόγου ξεκινάνε από πολύ παλιά, αφού υπάρχουν υπόνοιες ότι πτώματα αλόγων πωλούνταν και έπειτα χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή λουκάνικων ή πωλούνταν ως μοσχαρίσιο κρέας.
Όμως το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2013 με την ανίχνευση DNA σε τυποποιημένα τρόφιμα και εστιατόρια δεν αφορά την καθεαυτή κατανάλωση του συγκεκριμένου είδους κρέατος. Υπήρξε ανησυχία για την ύπαρξη της ουσία φαινυλβουταζόνη (απαγορευμένη για τον άνθρωπο), η οποία χορηγείται υπό κανονικές συνθήκες μόνο σε ζώα που τρέχουν στον ιππόδρομο. Χάθηκε όμως η εμπιστοσύνη στις εταιρείες και εικάζεται ότι όπως απέκρυψαν την αναγραφή της ύπαρξης του κρέατος έτσι ανεύθυνα χρησιμοποίησαν και ακατάλληλο κρέας.
Και το άλογο όπως και τα υπόλοιπα ζώα περνάει κτηνιατρικό έλεγχο για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και ασφαλής κατανάλωσή του. Υπάρχουν ειδικά σφαγεία που πληρούν όλες τις προδιαγραφές, ώστε να φτάνει στον καταναλωτή χωρίς κανένα πρόβλημα για την υγεία του.
Η κατανάλωση κρέατος αλόγου φαίνεται να συνοδεύεται από πολλά και διαφορετικά ταμπού σε διάφορους λαούς. Για παράδειγμα, μεγάλο ποσοστό των Κινέζων, αν και είναι πρώτοι στην ποσότητα κατανάλωσης, δεν το καταναλώνουν γιατί υπάρχει η φήμη ότι κάνει κακό στην υγεία και έχει κακή γεύση. Στους Δυτικούς λαούς φαίνεται ότι επηρέασε πολύ η απαγόρευση από τους Πάπες τον 8ο μ.Χ. αιώνα και το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα άλλων πηγών πρωτεΐνης, οπότε δεν υπάρχει λόγος να θανατώσεις ένα τόσο έξυπνο και όμορφο ζώο. Επίσης, οι Εβραϊκοί νόμοι απαγορεύουν την κατανάλωσή του, γιατί δεν είναι μηρυκαστικό και λόγω των οπλών του.
Σημαντικός παράγοντας είναι ότι το άλογο δεν είναι το ίδιο παραγωγικό σε κρέας σε σχέση με άλλα ζώα, όταν καταναλώνουν την ίδια ποσότητα τροφής. Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψη ότι μέρος την διατροφής των αλόγων είναι τα σιτηρά, οπότε συμφέρει περισσότερο να φάνε σιτηρά αρκετοί άνθρωποι και να χορτάσουν, παρά ένα και μόνο ζώο.
Τέλος, το άλογο ήταν ανέκαθεν και μέσο μεταφοράς. Βοηθούσε σε εργασίες και ήταν μέρος της ζωής του ανθρώπου, γεγονός που είχε δύο επιπτώσεις. Πρώτον, για τους περισσότερους το ζώο είχε μεγαλύτερη αξία όταν ήταν ζωντανό και δεύτερον υπήρχε συναισθηματικό δέσιμο με τον άνθρωπο, οπότε του ήταν πολύ δύσκολο να φάει την επί χρόνια καθημερινή συντροφιά του στη δουλειά.
Πάντως, μπορεί να μαγειρευτεί όπως κάθε άλλο κρέας, μόνο που χρειάζεται λιγότερο χρόνο μαγειρέματος, γιατί είναι πιο τρυφερό και άπαχο από τα υπόλοιπα κόκκινα κρέατα. Έχει γλυκιά γεύση και κάθε λαός, όπως είναι φυσικό, το έχει προσαρμόσει στις δικές τους συνταγές και συνήθειες οπότε μπορεί να το συναντήσετε απλά πάνω σε μια φέτα ψωμί, στην κατσαρόλα με λαχανικά ή ακόμα και ωμό σε sashimi.
Τα 100γρ. μαγειρεμένου κρέατος αποδίδουν 175 θερμίδες. Έχει 28γραμ. πρωτεΐνης και μόλις 6γραμ. λίπους και 68mg χοληστερόλη. Μπορεί να καλύψει το 28% των ημερίσιων αναγκών σε σίδηρο και το 25% σε φώσφορο και ψευδάργυρο. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12, νιασίνης, και καλή πηγή σεληνίου και χαλκού.
Σε έρευνα που έγινε για την σύγκριση του κρέατος αλόγου με το χοιρινό και τομοσχαρίσιο, βρέθηκε ότι έχει σχεδόν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης, αλλά δύο με δυόμιση φορές λιγότερα λιπαρά. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε παλμιτολεϊκό, α- λινολενικό οξύ και λινολαΐκό, οφείλεται στην κατανάλωση περισσότερου γρασιδιού και σανού, σε σχέση με τα δύο άλλα ζώα. Έτσι, μπορεί να χαρακτηριστεί πιο υγιεινό από το μοσχάρι και το χοιρινό, μιας και συνδυάζει χαμηλά λιπαρά, υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.
Σε μικρή έρευνα με 52 μόλις εθελοντές, βρέθηκε ότι η με μέτρο κατανάλωση κρέατος αλόγου για 90 μέρες, βοήθησε στην αύξηση του του αιμικού σιδήρου, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκαν τα επίπεδα την ολικής και την LDL χοληστερόλης.
Τώρα που γνωρίζετε.... Η επιλογή είναι δική σας!
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory