Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Εξυπνη καρέκλα γραφείου .

FitBALL πρόεδρος Ball Balance
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Διάσημοι που πήγαιναν μαζί σχολείο .


Nicole Kidman και Naomi Watts
Barbra Streisand και ο Neil Diamond
Charlie Sheen, Rob Lowe, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, και Sean Penn
Cameron Diaz και Snoop Dogg
Ο David Duchovny και John F. Kennedy νεώτερος
Jennifer Aniston και Chaz Bono
Κέβιν Σπέισι και Val Kilmer

Lauryn Hill και Zach Braff
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Οι αγορές της Βρετανίας

Σκύλος θέλει να παίξει μπάλα με ένα άγαλμα

Αποφεύγοντας το χαλάζι με στυλ

Θυρεοειδής: Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

Θυρεοειδής: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (2)

Έχουμε ακούσει όλοι για τον υπερθυρεοειδισμό, τον υποθυρεοειδισμό και άλλες ασθένειες, που σχετίζονται με τον θυρεοειδή αδένα. Τι είναι όμως ο θυρεοειδισμός και πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι για τον άνθρωπο;
Ο θυρεοειδισμός είναι μία φλεγμονή και όχι λοίμωξη του θυρεοειδούς αδένα. Μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη, όταν προκαλείται από λοίμωξη ή τραύμα ή ανώδυνη, όταν προκαλείται από μια αυτοάνοση πάθηση ή φάρμακα.
Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένας ενδοκρινής αδένας σε σχήμα πεταλούδας, που βρίσκεται κανονικά στο κάτω εμπρόσθιο μέρος του λαιμού. Η δουλειά του είναι να παράγει θυρεοειδικές ορμόνες, οι οποίες εκκρίνονται στο αίμα και στη συνέχεια μεταφέρονται σε κάθε ιστό του σώματος.
Οι συγκεκριμένες ορμόνες του θυρεοειδούς, βοηθούν τον οργανισμό να χρησιμοποιήσει την ενέργεια, να διατηρήσει τη φυσιολογική θερμοκρασία και να «σιγουρευτεί» ότι ο εγκέφαλος, η καρδιά, οι μύες και τα άλλα όργανα του σώματος, θα λειτουργήσουν φυσιολογικά.
 • Γιατί «ενεργοποιείται» ο θυρεοειδής;
Αυτό που συμβαίνει σε περιπτώσεις θυρεοειδισμού, είναι ότι ο θυρεοειδής έχει υποστεί φλεγμονή, απελευθερώνοντας μία περίσσεια της θυρεοειδικής ορμόνης, με αποτέλεσμα να προκαλείται ο υπερθυρεοειδισμός.
Εναλλακτικά, όταν η τροφοδοσία των θυρεοειδικών ορμονών έχει εξαντληθεί, προκαλείται υποθυρεοειδισμός.
Οι πιο κοινές μορφές είναι η νόσος του Hashimoto, η υποξεία κοκκιωματώδης θυρεοειδίτιδα, η θυρεοειδίτιδα μετά τον τοκετό, η υποξεία λεμφοκυτταρική θυρεοειδίτιδα και η θυρεοειδίτιδα, η οποία προκαλείται από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Θυρεοειδής: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (1)
 • Συμπτώματα
Ανάλογα με τον τύπο της θυρεοειδίτιδας, ο θυρεοειδής αδένας μπορεί να παρουσιάσει κάποιο από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
• Σφιχτός και διογκωμένος
• Διογκωμένος και επώδυνος, με τον πόνο να εκτείνεται στο σαγόνι ή τα αυτιά
• Διογκωμένος αλλά όχι επώδυνος
• Διογκωμένος μόνο στη μία πλευρά και σκληρός σαν πέτρα
Βέβαια, ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει ένα ή περισσότερα από τα εξής συμπτώματα:
• Δροσερό, ξηρό δέρμα, αργός ρυθμός παλμών (λιγότερες από 60 παλμούς ανά λεπτό), πρήξιμο γύρω από τα μάτια, βραχνάδα, ή αργά αντανακλαστικά.
• Δεν υπάρχει επιθυμία για φαγητό, αίσθημα κόπωσης και αδράνειας, ίσως και λίγος πυρετός.
• Δυσκοιλιότητα.
• Ταχυκαρδία, μικρή νευρικότητα, άγχος, απώλεια βάρους από 5 έως 10 κιλά, και αυξημένη εφίδρωση.
Θυρεοειδής: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (3)
 • Τι προκαλεί την θυρεοειδίτιδα;
Διάφορες διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, ιοί αλλά και διαταραχές με πυρετό μπορούν να προκαλέσουν θυρεοειδίτιδα. Μερικές φορές, η θυρεοειδίτιδα αναπτύσσεται, εάν ο ασθενής πάσχει από τη νόσο του Graves (μια αυτοάνοση διαταραχή που προκαλεί υπερθυρεοειδισμό).
Ωστόσο, και ορισμένα φάρμακα, μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να ευθύνονται για κάποια μορφή θυρεοειδίτιδας. Επιπλέον, οι έγκυες γυναίκες, που είναι θετικές στο αντίσωμα του θυρεοειδούς, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου τους έχουν 30% με 50% πιθανότητα να αναπτύξουν θυρεοειδίτιδα κατά την περίοδο μετά τον τοκετό, ενώ η υπερβολική πρόσληψη ιωδίου μπορεί επίσης να συμβάλει σε διαταραχές του θυρεοειδούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο δεν υπάρχει αναγνωρίσιμη αιτία στη θυρεοειδίτιδα.
 • Τρόποι θεραπείας
Η θυρεοειδίτιδα, σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει τρεις φάσεις θεραπείας: τον υπερδραστήριου θυρεοειδή (υπερθυρεοειδισμός), την υπολειτουργία του θυρεοειδή (υποθυρεοειδισμός) και τη επιστροφής στο φυσιολογικό. Η θεραπεία φυσικά για την εκάστοτε περίπτωση είναι εξατομικευμένη, ώστε να ταιριάζει απόλυτα στον κάθε ασθενή.
Ωστόσο, υπάρχουν οι θεραπείες που προτείνουν τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, οι εναλλακτικές θεραπείες, οι οποίες δεν αντικαθιστούν τα συμβατικά φάρμακα, αλλά περισσότερο λειτουργούν επικουρικά με τη σύμφωνη γνώμη, του γιατρού σας φυσικά και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ωστόσο, υπάρχει και η χειρουργική οδός, με μερική αφαίρεση του θυρεοειδούς, που ενδέχεται να ανακουφίσει την πίεση.
Πηγή: clickatlife.gr

6 Λάθη Που Κάνουν Οι… Υπερβολικά Υγιείς

6 λάθη που κάνουν οι... υπερβολικά υγιείς (1)

Προσέχετε υπερβολικά τη διατροφή σας, τρώτε μόνο οργανικά τρόφιμα, γυμνάζεστε πολύ και σφύζετε από υγεία; Αν ανήκετε σε αυτή τη σπάνια «ράτσα» των υπερβολικά υγιών ανθρώπων, δείτε ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη που ενδεχομένως κάνετε..
 • Σας λείπει… ύπνος!
Σηκώνεστε από τα άγρια χαράματα για να πάτε για τρέξιμο ή για ποδήλατο; Μπορεί να νομίζετε πως αυτό είναι μια συνήθεια που ωφελεί την υγεία σας αλλά μάλλον την βλάπτει αν αναλογιστείτε, πως σας… λείπει ύπνος! Έρευνα του Medical Center του Bronx, απέδειξε πως οι άνθρωποι χρειάζονται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία τους ενώ λιγότερες ώρες ύπνου είναι συνδεδεμένες με υπέρταση, κατάθλιψη, διαβήτη και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Είστε εξαρτημένοι από τα φάρμακα;
6 λάθη που κάνουν οι... υπερβολικά υγιείς (2)
Αν ανησυχείτε υπερβολικά για την υγεία σας, το σίγουρο είναι πως με το παραμικρό θα τρέχετε στον γιατρό ζητώντας του, φάρμακα και αντιβιώσεις που ενδεχομένως δεν χρειάζεστε. Με τον τρόπο αυτό ωστόσο, το ανοσοποιητικό σας σύστημα εξασθενεί σημαντικά, καθώς δεν του επιτρέπετε να πολεμήσει από μόνο του ιούς και μικρόβια ενώ παράλληλα οι αντιβιώσεις μπορεί να εξολοθρεύσουν και ωφέλιμα βακτήρια του οργανισμού σας. Αφήστε λοιπόν την συνταγογράφηση στα χέρια του γιατρού σας και επιτρέψτε στον οργανισμό σας να αντιδράσει φυσικά χωρίς τη δική σας «χημική» επέμβαση.
 • Φοβάστε τα μικρόβια (αλλά σε υπερβολικό βαθμό)
6 λάθη που κάνουν οι... υπερβολικά υγιείς (3)
Όλοι φοβούνται τα μικρόβια και προσπαθούν να κρατήσουν ένα ευπρεπές επίπεδο υγιεινής στην καθημερινότητά τους, αλλά εσείς το παρακάνετε. Δεν βγαίνετε από το σπίτι χωρίς να έχετε μαζί σας ειδικό αντισηπτικό και μαντηλάκια απολύμανσης χώρου ενώ πλένετε τα χέρια σας με κάθε ευκαιρία. Και ενώ είναι καλό να αμύνεστε απέναντι στα μικρόβια, ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν πως ορισμένα μικρόβια δεν είναι τόσο βλαβερά για τον οργανισμό μας καθώς ενισχύουν τις άμυνές μας. Παρόλα αυτά, η υπερβολική «απολύμανση» στην οποία κάθε τρεις και λίγο υποβάλλετε τον εαυτό σας, βλάπτει και αυτούς τους οργανισμούς.
 • Νομίζετε πως ξέρετε περισσότερα από τον… γιατρό σας!
6 λάθη που κάνουν οι... υπερβολικά υγιείς (4)
Το παντοδύναμο Internet έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή όλων μας. Απλά πληκτρολογούμε τα συμπτώματα και η διάγνωση βγαίνει αυτόματα στην οθόνη μας. Μήπως όμως έτσι καταργούμε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του γιατρού; Πολλές φορές η απροθυμία ή η έλλειψη χρόνου, μας οδηγούν στην αυτό-διάγνωση, που όμως, πέρα από απαράδεκτη είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το διαδίκτυο ή οι εμπειρικές γνώσεις να αντικαταστήσουν το ρόλο του γιατρού που θα σταθμίσει και άλλους παράγοντες που εμείς αγνοούμε.
 • «Υγιεινό» περιτύλιγμα δεν σημαίνει και υγιεινό φαγητό…
6 λάθη που κάνουν οι... υπερβολικά υγιείς (5)
Στο supermarket κοιτάζετε διαρκώς τις ετικέτες των τροφίμων που αναγράφουν θερμίδες και με βάση αυτές επιλέγετε τι θα αγοράσετε. Ωστόσο, το «υγιεινό» περιτύλιγμα του προϊόντος δεν σημαίνει αυτόματα πως είναι και απόλυτα υγιεινό έτσι ώστε να το εντάξετε στη διατροφή σας. Μπορεί επομένως κάποιο προϊόν να έχει λίγες θερμίδες αλλά να είναι πλούσιο σε λιπαρά ή αλάτι, καθιστώντας το έτσι απαγορευτικό για την υγεία και τη διατροφή σας. Άρα, αν είστε σχολαστικοί με την ανάγνωση, τουλάχιστον κάντε το σωστά.
6 λάθη που κάνουν οι... υπερβολικά υγιείς (6)
 • Τα light προϊόντα δεν κάνουν πάντα καλό…
Στο κυνήγι της υγιεινής διατροφής με λίγες θερμίδες σίγουρα τα light προϊόντα θα είναι τα αγαπημένα σας. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που υπερκαταναλώνετε αναψυκτικά με λίγες ή καθόλου θερμίδες αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Ωστόσο, έρευνα που έγινε από την αμερικανική διαβητολογική εταιρία, απέδειξε, πως σε ομάδα ηλικιωμένων που έπιναν πολλά διαιτητικά αναψυκτικά, αναφέρθηκε αύξηση της περιφέρειας της μέσης τους έως και 5 φορές περισσότερο σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καθόλου τέτοια αναψυκτικά ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και υψηλά ποσοστά διαβήτη.
Πηγή: clickatlife.gr


8 κόλπα για να αντιμετωπίσετε το πρωινό ξύπνημα

Κόλπα για να αντιμετωπίσετε το πρωινό ξύπνημα (4)

Δεν υπάρχει τίποτα (ή σχεδόν τίποτα) χειρότερο από το πρωινό ξύπνημα. Η …βάρβαρη αυτή κατάσταση, η αλήθεια είναι, ότι δύσκολα συνηθίζεται. Εάν είστε και εσείς από εκείνους, που ακόμα απορείτε, «καλά στο σχολείο πώς μπορούσα να σηκώνομαι;», ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί 8 κόλπα, που θα κάνουν το πρωινό ξύπνημα λιγότερο επώδυνο.
 • Γιατί να ξυπνήσω;
Βασική πτυχή για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε το (ναι, επιμένουμε) βάρβαρο πρωινό, είναι να γνωρίζετε τον λόγο για τον οποίο σηκώνεστε από τη γλυκιά θαλπωρή του κρεβατιού σας. Ποιο είναι το κίνητρο; Θέλετε να σηκωθείτε για να πάρετε πρωινό με την οικογένειά σας, να ετοιμάσετε τα παιδιά για το σχολείο, να ασκηθείτε ή να πιείτε έναν καφέ με την ησυχία σας, πριν ξεκινήσει η αδίστακτη καθημερινότητα; Μόλις συνειδητοποιήσετε τον λόγο και εφόσον αυτός αξίζει, το πρωινό σας θα γίνει πιο υποφερτό.
 • Ξεκλέψτε λίγο χρόνο
Όταν αντιληφθείτε τον λόγο για τον οποίο ξυπνάτε, σκεφτείτε μήπως μπορείτε να μειώσετε τις πρωινές σας δραστηριότητες και «ξεκλέψτε» έστω και ένα 10λεπτο ύπνου. Ένα καλό τρικ είναι να έχετε έτοιμα, για παράδειγμα, τα ρούχα σας από το βράδυ, ώστε να μην αναλώνεστε σε στιλιστικές «αναζητήσεις» το πρωί.
Κόλπα για να αντιμετωπίσετε το πρωινό ξύπνημα (1)
 • Το βιολογικό σας…ξυπνητήρι
Αν η στέρηση ύπνου έχει κάνει τον οργανισμό σας να μοιάζει με …roller coaster, ίσως πρέπει να σκεφτείτε, ότι το σώμα σας κάτι θέλει να σας πει. Η έλλειψη ύπνου εξηγεί ότι, σε γενικές γραμμές, το σώμα σας κάνει αλλαγές καθώς περιμένει να κοιμηθεί, όπως είναι για παράδειγμα η πτώση της θερμοκρασίας και του καρδιακού ρυθμού, αλλά και η έκκριση μελατονίνης, που εκκρίνει, μία έως δύο ώρες πριν από την τακτική ώρα, που πηγαίνετε για ύπνο.
Ένας τρόπος για να καταλάβετε, τι θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα για σας, είναι να ορίσετε μια σταθερή ώρα ύπνου, που ξεκινά περίπου 8 ώρες πριν αναγκαστείτε να ξυπνήσετε. Ακολουθήστε το πρόγραμμα αυτό για αρκετές εβδομάδες συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων, για να πάρετε μια αίσθηση του πόσο καλά αντιδρά το σώμα σας.
 • Κλείστε τα gadgets
Για να μπορείτε να ξυπνάτε έγκαιρα και άνετα το πρωί, πρέπει το προηγούμενο βράδυ να έχετε απολαύσει έναν ξεκούραστο ύπνο. Ωστόσο, η διαδικασία του ύπνου ξεκινά πολύ πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρονικές συσκευές και να τις αφήσετε μακριά από το κρεβάτι σας, καθώς όσο χρήσιμα και αν είναι όλα τα τεχνολογικά gadgets την ημέρα, τόσο επιβλαβή είναι για τον ύπνο σας και την ξεκούρασή σας τη νύχτα.
Κόλπα για να αντιμετωπίσετε το πρωινό ξύπνημα (3)
 • Καλημέρα ήλιε
Μπορεί το φως από τις οθόνες το περασμένο βράδυ, να σας δυσκολεύει τον ύπνο, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο με τις πρώτες αχτίδες του ήλιου. Ξεκινήστε το πρωινό σας, ανοίγοντας διάπλατα τις κουρτίνες και αφήστε τον οργανισμό σας να «ρουφήξει» όσο περισσότερο ήλιο μπορεί. Αυτό θα σας γεμίσει ενέργεια και διάθεση.
 • Νέο πρόγραμμα για…χθες
Για να ανακαλύψετε, τι τελικά συμβαίνει και σας είναι τόσο δύσκολο να ξυπνήσετε το πρωί, ίσως πρέπει να αναλογιστείτε το πρόγραμμα της περασμένης ημέρας. Αν ανακαλύψετε, τι είναι αυτό που σας κουράζει, ίσως πρέπει να αλλάξετε κάποια πράγματα στην καθημερινότητά σας.
Έρευνα του Αμερικανικού Ιδρύματος Ύπνου, αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι ένας στους τέσσερις ενήλικες θεωρεί, ότι το εργασιακό του πρόγραμμα είναι ο κύριος υπεύθυνος για την έλλειψη ύπνου. Μη ξεχνάτε δε, ότι σημαντικό ρόλο για έναν ξεκούραστο ύπνο, άρα και ένα ανάλαφρο πρωινό ξύπνημα, παίζει το άγχος που συνοδεύει τη δουλειά.
Κόλπα για να αντιμετωπίσετε το πρωινό ξύπνημα (2)
 • Καθημερινές και σ/κ στο ίδιο πρόγραμμα
Μπορεί κάθε Δευτέρα να ξυπνάτε με την προσμονή του…Σαββάτου για να μπορέσετε να αναπληρώσετε τον χαμένο ύπνο, αλλά αυτή η «παραδεισένια» αίσθηση, σας δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.
Η αλήθεια είναι ότι, όλη αυτή η κατάσταση είναι σαν φαύλος κύκλος: ύπνος το Σαββατοκύριακο, για τον χαμένο χρόνο των καθημερινών, που σας κουράζει ακόμα περισσότερο για την εβδομάδα που θα έρθει. Προσπαθήστε να έχετε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα στην ώρα που πηγαίνετε για ύπνο και την ώρα που ξυπνάτε κάθε μέρα.
 • Αφύπνιση με δυνατά τα ντεσιμπέλ
Αφού πλέον έχετε αναγνωρίσει τους «εχθρούς» της πρωινής σας κούρασης, έχει έρθει η ώρα να βάλετε το ξυπνητήρι σας να χτυπά κάθε 10 λεπτά, λίγο πιο δυνατά και πιο μακριά από το κομοδίνο σας. Με τον τρόπο αυτό, θα αναγκάζεστε να σηκώνεστε για να το κλείνετε, άρα ο οργανισμός σας θα ξυπνά σιγά σιγά.
Πηγή: clickatlife.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory