Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Η ανερχόμενη γενιά των rockers

Η εποχή του Εμφυλίου Πολέμου συλλαμβάνεται στην κάμερα

εμφύλιο πόλεμο εποχή φωτογραφική μηχανή φωτογραφίες 24 Η εποχή του Εμφυλίου Πολέμου συλλαμβάνεται στην κάμερα (98 Φωτογραφίες)
εμφύλιο πόλεμο εποχή φωτογραφικής μηχανής 7 Η εποχή του Εμφυλίου Πολέμου συλλαμβάνεται στην κάμερα (98 Φωτογραφίες)

Auto Polo

138 Auto Polo (19 φωτογραφίες)
225 Auto Polo (19 φωτογραφίες)
320 Auto Polo (19 φωτογραφίες)
419 Auto Polo (19 φωτογραφίες)
512 Auto Polo (19 φωτογραφίες)
612 Auto Polo (19 φωτογραφίες)
911 Auto Polo (19 φωτογραφίες)
139 Auto Polo (19 φωτογραφίες)
165 Auto Polo (19 φωτογραφίες)
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Ζώντας μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο

137 Ζώντας μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο (8 φωτογραφίες)
224 Ζώντας μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο (8 φωτογραφίες)
319 Ζώντας μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο (8 φωτογραφίες)
511 Ζώντας μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο (8 φωτογραφίες)
611 Ζώντας μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο (8 φωτογραφίες)
711 Ζώντας μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο (8 φωτογραφίες)
811 Ζώντας μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο (8 φωτογραφίες)
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Ιαπωνία τσουνάμι Δύο χρόνια μετά

130 Ιαπωνία τσουνάμι Δύο χρόνια πριν και μετά από τις εικόνες (38 φωτογραφίες)
220 Ιαπωνία τσουνάμι Δύο χρόνια πριν και μετά από τις εικόνες (38 φωτογραφίες)
317 Ιαπωνία τσουνάμι Δύο χρόνια πριν και μετά από τις εικόνες (38 φωτογραφίες)
417 Ιαπωνία τσουνάμι Δύο χρόνια πριν και μετά από τις εικόνες (38 φωτογραφίες)
510 Ιαπωνία τσουνάμι Δύο χρόνια πριν και μετά από τις εικόνες (38 φωτογραφίες)
710 Ιαπωνία τσουνάμι Δύο χρόνια πριν και μετά από τις εικόνες (38 φωτογραφίες)
810 Ιαπωνία τσουνάμι Δύο χρόνια πριν και μετά από τις εικόνες (38 φωτογραφίες)
910 Ιαπωνία τσουνάμι Δύο χρόνια πριν και μετά από τις εικόνες (38 φωτογραφίες)
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Το να έχεις παιδιά βλάπτει την υγεία;


Στις μέρες μας, έχουμε ακούσει ότι να έχεις παιδιάβλάπτει, εξαιτίας της επιπρόσθετης φορολογίας.Έχουμε δει ακραίες συμπεριφορές γονιών να παραδίδουν τα παιδιά τους στην εφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Δεν έχουμε ακούσει όμως ότι τα παιδιά μπορεί να βλάψουν την υγεία των γονιών τους. Όχι κυριολεκτικά, αν και αυτό μπορεί να συμβεί αν τα κυνηγάτε όλη μέρα για αταξίες μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο με διασκορπισμένα παιχνίδια. Ο παραπάνω τίτλος οφείλεται στα αποτελέσματα ποιοτικής μελέτης από το International Food Information Council Foundation (IFIC) που σαν στόχο είχε να διερευνήσει τις αντιλήψεις των Αμερικανών για την ασφάλεια τροφίμων, τη δίαιτα και τη φυσική τους δραστηριότητα και για τον τρόπο που προσπαθούν να βελτιωθούν.
Στην μελέτη πήραν μέρος 1057 άτομα, από τα όποια το 29% ήταν ενήλικοι 18 – 49 ετών με παιδιά κάτω των 18 ετών. Από τις ερωτήσεις που έγιναν στους συμμετέχοντες προέκυψαν αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα ανάμεσα στα οποία ήταν και ότι τα 2/3 των γονιών ανησυχούν περισσότερο για τη διατροφή των παιδιών τους παρά για τη δική τους. Άλλη μελέτη, που εξέτασε τις συνήθειες και τη διατροφή γονιών και τις σύγκρινε με ίδιας ηλικίας ενηλίκους χωρίς παιδιά κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα. Ιδιαίτερα οι μητέρες, ανέφεραν μεγαλύτερη κατανάλωση θερμίδων, αναψυκτικών με ζάχαρη και κορεσμένων λιπαρών, σε σχέση με τις γυναίκες χωρίς παιδιά, ενώ είχαν και υψηλότερο μέσο όρο δείκτη μάζας σώματος. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες βρέθηκε να είναι λιγότερο δραστήριοι, παρουσίαζαν δηλαδή μειωμένη φυσική άσκηση, σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν παιδιά.
Έτσι, ενώ θα περίμενε κανείς, όσοι αποκτούν παιδιά να βελτιώνουν τις συμπεριφορές τους, ώστε να δώσουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους κάποιοι, ενδεχομένως λόγω της έλλειψης χρόνου, υποβαθμίζουν τη διατροφή τους και ασκούνται λιγότερο. Από μελέτες έχει φανεί ότι οι γονείς αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά τους, ειδικά στην προσχολική ηλικία, πριν δηλαδή ασκηθούν επιρροές από το σχολικό περιβάλλον. Έτσι, αν ως γονείςπαραμελείτε τις ανάγκες σας και παραγκωνίζετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, προκειμένου να καλύψετε περισσότερο τις ανάγκες των παιδιών σας, τότε ουσιαστικά πράττετε το αντίθετο. Το να είστε θετικό πρότυπο και μόνο για το παιδί σας είναι η καλύτερη μέθοδος για να εξασφαλίσετε ότι τώρα και στο μέλλον θα υιοθετεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής. Εάν, για παράδειγμα, εσείς δεν τρώτε ποτέ ένα φρούτο και ένα γιαούρτι ως σνακ ή δεν παίρνετε ποτέ πρωινό πριν φύγετε από το σπίτι, δεν μπορείτε να έχετε την απαίτηση να το κάνει ευχάριστα το παιδί σας.
Σε ελληνική μελέτη, φάνηκε ότι τα παιδιά με έναν παχύσαρκο γονιό έχουν διπλάσιες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα από τα παιδιά με γονείς φυσιολογικού σωματικού βάρους. Τα παιδιά με 2 παχύσαρκους γονείς έχουν 2,4 περισσότερες φορές να είναι υπέρβαρα.Το βάρος, οι συνήθειες και οι πεποιθήσεις των γονιών επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το βάρος και τις αντιλήψεις των παιδιών. Εάν εφαρμόζετε στον εαυτό σας τους «κανόνες» υγιεινής διατροφής και ζωής, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και έλεγχο θα τους περάσετε και στα παιδιά σας. Το όφελος θα είναι διπλό, καθώς αφενός θα κάνετε καλό στη δική σας υγεία, αφετέρου στα παιδιά σας. Σίγουρα, το να είσαι γονιός είναι ένας ρόλος για τον οποίο κανείς δε σε έχει προετοιμάσει, δεν υπάρχει εγχειρίδιο χρήσης που να υποδεικνύει τον τρόπο χειρισμού των παιδιών. Νέοι γονείς εξομολογούνται ότι η απόκτηση ενός παιδιού είναι από τα πιο υπέροχα συναισθήματα που έχουν βιώσει.
Η ευθύνη ενός παιδιού είναι μεγάλη και ταυτόχρονα αποτελεί πηγή άγχους. Το άγχος όμως δεν είναι καλός σύμβουλος, Φροντίστε τον εαυτό σας όπως πριν γίνετε γονείς, ενδιαφερθείτε για τη δίαιτά σας και την άσκησή σας, ενσωματώστε το παιδί μέσα σε αυτές τις συνήθειες και το αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό. Χωρίς άγχος και χωρίς να «κουνάτε» το δάκτυλο στο παιδί σας! Απλά εφαρμόστε εσείς αυτά που θέλετε να εφαρμόσει κι εκείνο για το καλό του.

Η αντιμετώπιση της ουλίτιδας

Η αντιμετώπιση της ουλίτιδας
Ένα υγιές χαµόγελο δεν ορίζεται µόνο από τα δόντια αλλά και από τα ούλα µας. Γι’ αυτό και η αντιµετώπιση της ουλίτιδας που µπορεί να τα ταλαιπωρεί, είναι απαραίτητη.

Η ουλίτιδα είναι µια φλεγµονή των ούλων η οποία συνήθως χαρακτηρίζεται από ερυθρά και διογκωµένα ούλα που µπορεί να µατώνουν είτε από µόνα τους, είτε στο βούρτσισµα. Μπορείτε όµως να την προλάβετε ή να την αντιµετωπίσετε.

Ποιοι είναι οι ένοχοι

Ελλιπής υγιεινή: Το κακό βούρτσισµα, η παράλειψη του νήµατος και του καθαρισµού στον γιατρό προκαλούν πέτρα που οδηγεί σε ουλίτιδα.

Εγκυµοσύνη: Στη διάρκειά της πολλές γυναίκες αναπτύσσουν ουλίτιδα εξαιτίας των υψηλών επιπέδων ορµονών.

Κακή διατροφή: Ελλιπής λήψη σιδήρου και βιταµίνης B και C αλλά και υπερβολικό κάπνισµα µπορεί να ευθύνονται για έντονες φλεγµονές των ούλων.

Άλλες αιτίες: Η λήψη φαρµάκων όπως τα αντισυλληπτικά, κάποιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι ορµονικές διαταραχές αλλά και οι κακότεχνες οδοντιατρικές εργασίες (σφραγίσµατα, στεφάνες, γέφυρες κ.λπ.) µπορούν επίσης να προκαλέσουν ουλίτιδα.

Η λύση στο γιατρό

Πρώτο βήµα για την αντιµετώπισή της είναι ο καθαρισµός από τον οδοντίατρο ώστε να αφαιρεθεί πλήρως η πέτρα. Στη συνέχεια επιστρατεύεται η τεχνολογία, αφού γίνεται χρήση laser ή υπέρηχων.

Ωστόσο, οι δεύτεροι θεωρούνται προτιµότεροι, καθώς πρόκειται για ένα εργαλείο γρήγορο, αποτελεσµατικό και ανώδυνο στα χέρια ενός έµπειρου περιοδοντολόγου - οδοντιάτρου.

Βέβαια, όταν το πρόβληµα οφείλεται σε κακότεχνες οδοντιατρικές εργασίες, το laser ή οι υπέρηχοι δεν µπορούν να είναι αποτελεσµατικά παρά µόνο αν γίνει αντικατάσταση των εργασιών. Κατά τη θεραπεία και για περιορισµένο διάστηµα που ορίζει ο γιατρός µπορούν να δοθούν και στοµατικά διαλύματα.

Προλάβετε την ουλίτιδα

- Βουρτσίζετε τα δόντια σας καθηµερινά πρωί - βράδυ αλλά και ενδιάµεσα στα γεύµατα, ακόµα και µετά τον καφέ.

- Χρησιµοποιείτε καθηµερινά οδοντικό νήµα. Συχνά το βούρτσισµα δεν αρκεί για να αποµακρύνει τις τροφές από τα δόντια σας.

- Κάνετε τουλάχιστον κάθε 6 µήνες ένα προληπτικό check up.

- Αλλάζετε οδοντόβουρτσα περίπου κάθε 2 µήνες, προτιµώντας αυτές µε µέτρια σκληρότητα..

Πηγή: myworld.gr

Πορτοκαλάδα θέτε; ..από πορτοκάλια; -Όχι από μούσμουλα..


Ο παραπάνω τίτλος είναι η πασίγνωστη στιχομυθία μεταξύ δύο αξέχαστων Ελλήνων ηθοποιών(Σταυρίδης, Γκιωνάκης) στην ελληνική ταινία «Τα κίτρινα γάντια» (Φίνος Φίλμς 1960).
Αποτελεί θρυλικό διάλογο του οποίου εμείς θα αξιοποιήσουμε τη διατροφική «πλευρά». Καταρχάς πρέπει να εξηγηθεί ξεκάθαρα ότι άλλο είναι ηπορτοκαλάδα και άλλο είναι φυσικός χυμός.
Η πορτοκαλάδα αποτελεί ένα δροσιστικό αναψυκτικό από χυμό πορτοκαλιού. Πίνεται ευχάριστα παγωμένη και μπορεί να περιέχει ανθρακικό ή να είναι συμπυκνωμένη. Η περιεκτικότητά της είναι συνήθως 20% σε χυμό πορτοκαλιού. Η ευχάριστη γεύση επιτυγχάνεται με την παρουσία ζάχαρης ή γλυκαντικών υλών. Ένα ποτήρι πορτοκαλάδα (240 ml) που έχει προσθήκη ζάχαρης περιέχει περίπου 120 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι περιέχει περίπου 4-5 κουταλιές ζάχαρης. Η δε πορτοκαλάδα που περιέχει γλυκαντικές ουσίες (ασπαρτάμη, ακετοσουλφαμικό κάλιο κα) περιέχει λιγότερες θερμίδες (16 θερμίδεςτο ποτήρι). Υπάρχει στο εμπόριο και πορτοκαλάδα με φυσικό γλυκαντικό (‘stevia’) η οποία δίδει περί τις 24 θερμίδες ανά ποτήρι.
Ο φρέσκος χυμός από την άλλη πλευρά προκύπτει από το στύψιμο πορτοκαλιών. Είναι100% προϊόν από στύψιμο πορτοκαλιών. Περιέχει 87 θερμίδες ανά ποτήρι (240 ml). Δεν περιέχει ζάχαρη, περιέχει απλά τα σάκχαρα (υδατάνθρακες) του πορτοκαλιού, γι’ αυτό έχει ευχάριστη γεύση. Αποτελεί καλή πηγή μαγνησίου και βεβαίως βιταμίνης C. Ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι περιέχει πάνω από 90mg βιταμίνης C, δηλαδή το 150% της ΣΗΠ(eufic.org)!
Προφανέστατα επειδή περιέχουν νερό (90%) αποτελούν ενυδατικό μέσο για τους ανθρώπους. Οι φρέσκοι χυμοί αποτελούν ισοδύναμο των φρούτων, χωρίς όμως να περιέχουν τις φυτικές ίνες των φρούτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε 2 μερίδες φρούτων με την κατανάλωση 1 ποτηριού φρέσκου χυμού πορτοκάλι. Πάντως, σίγουρα είναι καλύτερο να τρώμε φρούτα, αλλά το δεύτερο καλύτερο είναι να τα ..πίνουμε σε χυμούς.
 Σύσταση χυμού πορτοκαλιού/ 100γρ
Θερμίδες
36 Kcal
Κάλιο150 mg
Μαγνήσιο8 mg
Βιταμίνη c   39 mg
Πηγή: "Πίνακες σύνθεσης τροφίμων" Α. Τριχοπούλου
Όσο πιο φρέσκο πίνετε το χυμό σας τόσο πιο υψηλή περιεκτικότητα εχει σε βιταμίνη C (ειναι ευαίσθητη) Το Γενάρη πίνετε φρέσκο χυμό πορτοκάλι είναι στην εποχή του.
Η Ελλάδα παρουσιάζει αυτάρκεια σε παραγωγή πορτοκαλιών (Αυτάρκεια Αγροτικών Διατροφικών Προϊόντων-ΠΑΣΕΓΕΣ). Το πορτοκάλι έχει αυξητικές τάσεις ως εξαγωγικό προϊόν, όμως οι μικροπαραγωγοί (και είναι πολλοί στη χώρα μας) έχουν μεγάλο πρόβλημα διάθεσης και απορρόφησης των προϊόντων τους. Στην Αρκαδία βρίσκουμε παραγωγή πορτοκαλιών στην Κυνουρία. Μάλιστα το Λεωνίδιο παρουσιάζει αξιοσημείωτη παραγωγή 1000 τόνοι/ έτος (πηγή: ‘Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεωνιδίου’)
Ασφαλώς και είναι πιο υγιεινό να καταναλώνουμε χυμό πορτοκαλιού και όχι πορτοκαλάδα, όμως ας μην παραγνωρίσουμε τη δροσιά που μπορεί να προσφέρει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μια πορτοκαλάδα (από πορτοκάλια και όχι μούσμουλα..)
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory