Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Φωτεινές κρανία

140 Φωτεινές κρανία Glass (9 φωτογραφίες)
226 Φωτεινές κρανία Glass (9 φωτογραφίες)
323 Φωτεινές κρανία Glass (9 φωτογραφίες)
420 Φωτεινές κρανία Glass (9 φωτογραφίες)
513 Φωτεινές κρανία Glass (9 φωτογραφίες)
613 Φωτεινές κρανία Glass (9 φωτογραφίες)
713 Φωτεινές κρανία Glass (9 φωτογραφίες)

Κορίτσια σε πάρτυ .
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Μπορείτε να βοηθήσετε ?


http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Παράξενα ψάρια των ωκεανών .

1 11 300x300 Τα πιο περίεργα ψάρια των ωκεανών
229 300x300 Τα πιο περίεργα ψάρια των ωκεανών
313 300x300 Τα πιο περίεργα ψάρια των ωκεανών
414 300x300 Τα πιο περίεργα ψάρια των ωκεανών
913 300x300 Τα πιο περίεργα ψάρια των ωκεανών
1114 300x300 πιο περίεργα ψάρια των ωκεανών

Τέχνη στις σκάλες .

139 300x300 Stair τέχνη του δρόμου
228 300x300 Stair τέχνη του δρόμου
310 300x300 Stair τέχνη του δρόμου
510 300x300 Stair τέχνη του δρόμου
612 300x300 Stair τέχνη του δρόμου
812 300x300 Stair τέχνη του δρόμου
1011 300x300 Stair τέχνη του δρόμου
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Στην Κίνα… το βάφουν το γρασίδι

Οι αρχές στην πόλη Chengdu της Κίνας αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν κάτι δραστικό για να αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης και η λύση που βρήκαν ήταν… να βάψουν το γρασίδι στους δημόσιους χώρους!

Κινέζοι δημοσιογράφοι κατέγραψαν συνεργεία να ρίχνουν μια ειδική πράσινη μπογιά στο χορτάρι, γράφει η Telegraph.
Η μπογιά, όπως υποστηρίζουν οι αρχές είναι μη τοξική, ωστόσο οι κάτοικοι είδαν τα παπούτσια τους να… αλλάζουν χρώμα!

Εκπρόσωπος της εταιρείας που προμηθεύει τη μπογιά ανέφερε ότι το υλικό αυτό περιέχει θρεπτικές ουσίες, που βοηθούν στη διατήρηση του γκαζόν τους χειμερινούς μήνες.

Φυτικές ίνες και υγεία του εντέρου

Φυτικές ίνες και υγεία του εντέρου

Γνωστές και ως εδώδιμες ίνες, οι φυτικές ίνες αποτελούν ένα από τα διάσημα θρεπτικά συστατικά των φυτικών τροφίμων, ανήκουν στην κατηγορία των υδατανθράκων και συνδέονται άμεσα με την υγεία του εντέρου μας!

Φυτικές ίνες και υγεία του εντέρου!
Το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των φυτικών ινών είναι ότι δεν πέπτονται, δηλαδή περνούν από το γαστρεντερικό μας σωλήνα ανέπαφες. Μάλιστα αυτή τους η «ιδιαιτερότητα» είναι που τις κάνει και τόσο σημαντικές για την υγεία. Αναλυτικότερα, στη διαδρομή της τροφής στο γαστρεντερικό σύστημα, οι φυτικές ίνες δεν διαλύονται από τα γαστρικά υγρά του στομάχου. Αντίθετα, δημιουργούν ένα είδος πλέγματος, το οποίο εσωτερικά συγκρατεί θρεπτικά συστατικά (νερό, λιπίδια, υδατάνθρακες), επιβραδύνοντας έτσι τη μεταφορά της τροφής από το στομάχι στο έντερο με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αίσθημα του κορεσμού πιο γρήγορα.

Στη συνέχεια, το πλέγμα αυτό περνά στο λεπτό έντερο όπου και καθυστερεί την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που είναι εγκλωβισμένα σε αυτό. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι φυτικές ίνες συνδέονται με τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Ο τελευταίος σταθμός στο γαστρεντερικό σωλήνα είναι το παχύ έντερο, όπου τα «φιλικά» βακτήρια της περιοχής, χρησιμοποιούν τις φυτικές ίνες ως τροφή με αποτέλεσμα την παραγωγή ωφέλιμων παραπροϊόντων, διαδικασία η οποία έχει σημαντική ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους οι φυτικές ίνες, ενισχύουν την κινητικότητα του εντέρου, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση δυσκοιλιότητας και διευκολύνοντας την εκκαθάριση του εντέρου από τα διάφορα προϊόντα της πέψης γεγονός που συνδέεται με την πρόληψη εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Αναγνωρίζοντας τις φυτικές ίνες στα τρόφιμα
Φυτικές ίνες συναντούμε σε τρόφιμα που ανήκουν στη βάση της Μεσογειακής πυραμίδας, δηλαδή σε ακατέργαστα δημητριακά και δημητριακά ολικής άλεσης, στα φρούτα και τα λαχανικά καθώς και στα όσπρια και τους ξηρούς καρπούς. Ανάλογα με το εάν διαλύονται στο νερό, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις διαλυτές και τις αδιάλυτες.

Διαλυτές ίνες συναντούμε στη βρώμη, στους ξηρούς καρπούς, στα όσπρια, στα φρούτα (μήλα, εσπεριδοειδή, φράουλες) και τα λαχανικά, ενώ αδιάλυτες στο αλεύρι ολικής άλεσης και τα προϊόντα του, στο πίτουρο, στους πλήρεις σπόρους, στη φλούδα των φρούτων και στα περισσότερα λαχανικά. Η πρώτη κατηγορία έχει συσχετισθεί με τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, τη επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και τη βελτίωση της υφής των κοπράνων, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην διευκόλυνση των κενώσεων. Αντίστοιχα, οι αδιάλυτες ίνες συμβάλλουν στην αύξηση της κινητικότητας του εντέρου και συνεισφέρουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Αυξάνοντας τις φυτικές ίνες στην καθημερινή μας διατροφή
Καθημερινά, σύμφωνα με τις συστάσεις ισορροπημένης διατροφής, οι ανάγκες μας σε φυτικές ίνες κυμαίνονται μεταξύ 25-35γρ. Πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε αυτήν την ποσότητα φυτικών ινών στην καθημερινή μας διατροφή; Ακολουθώντας τις εξής απλές κινήσεις:

- Αντικαταστήστε το 50% των αμυλούχων και των δημητριακών που καταναλώνετε με ακατέργαστα δημητριακά και δημητριακά ολικής άλεσης. Προσθέστε τρόφιμα όπως νιφάδες βρώμης, πίτυρο βρώμης, μούσλι και ψωμί ολικής άλεσης. Έτσι εξασφαλίζετε ποικιλία γεύσεων και θρεπτικών συστατικών.

- Αντικαταστήστε τις αμυλούχες τροφές με «έξυπνες» τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως είναι το πλιγούρι και το σπαγγέτι ολικής άλεσης.

- Φροντίστε να καταναλώνετε 2-3 μερίδες φρούτων καθημερινά. Για ποικιλία και διευκόλυνση κάποιες ημέρες της εβδομάδας ανταλλάξτε τα ωμά φρούτα με αποξηραμένα δίνοντας προσοχή στην ποσότητα που τα καταναλώνετε

- Προσθέστε τα λαχανικά σε κάθε γεύμα με τη μορφή σαλάτας ή μέσα στο πιάτο σας.

- Ενσωματώστε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας τα όσπρια τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, ενώ χρησιμοποιήστε ανάλατους ξηρούς καρπούς ως ένα εναλλακτικό σνακ ή ως πηγή πρωτεΐνης στις σαλάτες σας το βράδυ μερικές φορές την εβδομάδα.

- Επιλέξτε ανάλαφρα και υγιεινά σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες όπως ρυζογκοφρέτες με σουσάμι, με γιαούρτι και πορτοκάλι, με σοκολάτα ή με γεύση μπάρμπεκιου για κάτι πιο πικάντικο.

Πηγή: nutrimed.gr

Η μουσική «χτίζει» τον εγκέφαλο

Η μουσική «χτίζει» τον εγκέφαλο

Μόντρεαλ 
Τα παιδιά που αρχίζουν να μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο πριν από την ηλικία των επτά ετών, αναπτύσσουν τις κινητικές τους δεξιότητες ταχύτερα από άλλα, υποστηρίζει νέα μελέτη καναδών επιστημόνων.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Κονκόρντια στο Μόντρεαλ, με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Neuroscience», φάνηκε πως στην ηλικία των 6-8 ετών υπάρχει ένα «παραθυράκι», όπου η μουσική εκπαίδευση αλληλεπιδρά με τον ρυθμό ανάπτυξης των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών προκαλώντας έτσι μακροπρόθεσμες αλλαγές στον εγκέφαλο.
«Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου απαιτεί συγχρονισμό ανάμεσα στις κινήσεις των χεριών και στα οπτικοακουστικά ερεθίσματα που δέχεται ο οργανοπαίκτης» εξηγεί η κύρια ερευνήτρια της μελέτης και καθηγήτρια ψυχολογίας Βιρτζίνια Πένχιουν. «Όσο νωρίτερα αρχίσει μαθήματα ένα παιδί, τόσο μεγαλύτερο είναι το δέσιμο μεταξύ των δύο».
«Η εκμάθηση ενός οργάνου ενισχύει τη φυσιολογική ωρίμανση της σχέσης ανάμεσα στις κινητικές δεξιότητες και στις αισθητηριακές περιοχές του εγκεφάλου, δημιουργώντας μια βάση επάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί η περαιτέρω ανάπτυξή της» επισημαίνει η επικεφαλής της μελέτης.
Κάτι τέτοιο βέβαια, υπογραμμίζουν οι επιστήμονες, δε σημαίνει ότι αν ένα μικρό παιδί ξεκινήσει να μαθαίνει μουσική θα γίνει αναγκαστικά μεγάλος συνθέτης κλασικής μουσικής.
«Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι όσοι ξεκινούν νωρίς έχουν κάποιες δεξιότητες και αλλαγές σε περιοχές του εγκεφάλου που τους συνοδεύουν εφ’ όρου ζωής» εξηγεί η δρ Πένχιουν. «Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα γίνουν καλύτεροι μουσικοί από άλλους. Οι μουσικές επιδόσεις απαιτούν ικανότητες, όπως επίσης επικοινωνία, ενθουσιασμό, προσωπικό στιλ και πολλά άλλα μη μετρήσιμα στοιχεία. Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου σε μικρή ηλικία θα μπορούσε να ευνοήσει την έκφραση της ιδιοφυΐας, αλλά δε μας κάνει αυτομάτως ιδιοφυΐες στη μουσική». 
Η ενδιαφέρουσα μελέτη
Με τη βοήθεια απεικονιστικών μεθόδων, οι ερευνητές μελέτησαν τον εγκέφαλο 36 μουσικών - που ασχολούνταν με τη μουσική περίπου τα ίδια χρόνια – κατά την εκτέλεση (μη μουσικών) ασκήσεων κινητικών δεξιοτήτων. Οι μουσικοί μοιράστηκαν σε δύο ομάδες: εκείνους που είχαν ξεκινήσει να μαθαίνουν μουσική πριν από την ηλικία των επτά ετών και σε εκείνους που είχαν ξεκινήσει αργότερα. Στη μελέτη συμπεριλήφθηκε ακόμη μια ομάδα εθελοντών που δεν είχε διδαχθεί ποτέ μουσική.
Βάσει των αποτελεσμάτων φάνηκε ότι οι εθελοντές που είχαν αρχίσει να μαθαίνουν μουσική πριν από τα επτά εμφάνιζαν μεγαλύτερη ακρίβεια ως προς τον συγχρονισμό των κινήσεων τους συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Οι απεικονίσεις του εγκεφάλου αποκάλυψαν συσσωρευμένη λευκή ουσία στο μεσολόβιο – μεγάλη δέσμη νευρικών ινών που συνδέουν τις κινητικές περιοχές του δεξιού και του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου.
Αντίθετα, οι εξετάσεις των εθελοντών που ακολούθησαν τη μουσική σε μεγαλύτερη ηλικία και εθελοντών που δεν είχαν μάθει ποτέ μουσική δεν εμφάνιζαν καμία διαφορά ως προς την ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου τους. Κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, ενδεχομένως να σημαίνει ότι οι αλλαγές αυτές προκαλούνται νωρίς ή αλλιώς ποτέ.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory