Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Το καλύτερο γκόλ στην ιστορία του χαντμπολ .

Λίμνη στην καρδιά της ερήμου Σαχάρα

14 300x300 tn λίμνη στην καρδιά της ερήμου Σαχάρα
Ozero 0011 300x300 λίμνη στην καρδιά της ερήμου Σαχάρα
Ozero 0007 300x300 λίμνη στην καρδιά της ερήμου Σαχάρα
Ozero 0004 300x300 λίμνη στην καρδιά της ερήμου Σαχάρα
Ozero 0003 300x300 λίμνη στην καρδιά της ερήμου Σαχάρα
Ozero 0002 300x300 λίμνη στην καρδιά της ερήμου Σαχάρα
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Το ροχαλητό ενός πουλιού .

Καταφύγιο για χήρες στην Ινδία .

235 Καταφύγιο Χήρα (24 φωτογραφίες)
2210 Καταφύγιο Χήρα (24 φωτογραφίες)
2113 Καταφύγιο Χήρα (24 φωτογραφίες)
205 Καταφύγιο Χήρα (24 φωτογραφίες)
188 Καταφύγιο Χήρα (24 φωτογραφίες)
178 Καταφύγιο Χήρα (24 φωτογραφίες)
158 Καταφύγιο Χήρα (24 φωτογραφίες)
1117 Καταφύγιο Χήρα (24 φωτογραφίες)
616 Καταφύγιο Χήρα (24 φωτογραφίες)
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Σέξι Φωτογραφίες Της Eva Mendes

Eva Mendes-
Eva Mendes-
Eva Mendes-
Eva Mendes-
Eva Mendes-

Σούζυ τρως.. και ψεύδεσαι και τρως!


Η Βλαχοπούλου ως μοδίστρα στην ταινία «Η παριζιάνα» (1969) κατηγορεί χωρίς περίσκεψη μια πελάτισσα της ότι τρώει.. Στις αιτιάσεις της πελάτισσας ότι κάνει δίαιτα (αδυνατίσματος) η Βλαχοπούλου απαντά ότι και ψεύδεται..και τρώει. Ποιος έχει δίκιο; Μήπως έχουν και οι δύο δίκιο;
Πολλές φορές άνθρωποι που υποβάλλονται σε δίαιτα αδυνατίσματος οδηγούνται σε απόγνωση, καθώς μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο δείκτης της ζυγαριάς δε λέει να κινηθεί προς τα κάτω.
Μπορεί να ασκείστε και να ελαττώνετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε για αρκετές εβδομάδες, μπορεί κάποια στιγμή να παρατηρήσετε ότι τα αποτελέσματα με το πέρασμα του χρόνου δεν είναι τα ίδια όπως στην αρχή. Τότε μπορεί να βρίσκεστε σε «πλατώ». Αυτό συμβαίνει όταν η προοδευτική μείωση βάρους κάνει κάποια παύση. Επειδή κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί πότε θα συμβεί αυτό το «πλατώ».
Πώς ξυπνάτε το σώμα, το μυαλό και το μεταβολισμό:
  1. Σιγουρευτείτε ότι το πρόγραμμα διατροφής είναι το σωστό για εσάς. Στη διαμόρφωση του προγράμματός σας υπολογίστε σωστά το επίπεδο δραστηριότητάς σας; Αυτό είναι πολύ σημαντικό ώστε να μην τρώτε λίγα για τις ανάγκες του σώματός σας, οι οποίες μπορούν πραγματικά και μακροπρόθεσμα να εμποδίσουν την απώλεια βάρους σας. Επιπλέον, υπολογίζετε σωστά τα προσλαμβανόμενα τρόφιμα που σας έχουν συσταθεί; Αν τρώτε πολύ λιγότερο το σώμα σας θα πιστεύει ότι βρίσκεται σε κατάσταση «λιμοκτονίας».
  2. Τρώτε επαρκώς και σωστά. Η ποικιλία τροφής, σε αντίθεση με τη μονότονη επανάληψη των ίδιων τροφίμων, από όλες τις ομάδες τροφίμων οφείλει να αποτελεί σκοπό από τη μεριά σας. Δοκιμάστε καινούργια φρούτα, λαχανικά, τοπικές κουζίνες, βρείτε καινούργιες πηγές «άλιπης» πρωτεΐνης από φυτικές πηγές (όσπρια, τόφου κ.α).
  3.  «Αποκαταστήστε» με ένα ισορροπημένο σνακ ή γεύμα τη σκληρή εργασία ή άσκησή σας μέσα στην επόμενη ½ έως 2 ώρες. Καταναλώστε 30-60γρ υδατάνθρακες+ 10 γρ πρωτεΐνης ως μετα-αγωνιστικό σνακ ή γεύμα, στα πλαίσια επανατροφοδότησης του οργανισμού.
  4.  Μην παραμελείτε τις ανάγκες σε νερό. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την ενεργειακή σταθεροποίηση. Η ενυδάτωση προάγει το χτίσιμο μυών, ενώ η αφυδάτωση προωθεί τη διάσπασή τους. Έτσι, πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την εκγύμνασή σας.
Υπάρχουν ορισμένοι μηχανισμοί άμυνας από τους ανθρώπους που προσπαθούν νααδυνατίσουν ή που θέλουν να αδυνατίσουν. Ο ψυχαναλυτικός τρόπος προσέγγισης μπορεί να εξηγήσει αρκετά πειστικά τα αίτια παραποίησης της πραγματικότητας (δηλαδή του κάνω δίαιτα, αλλά στην πραγματικότητα δεν κάνω ως μηχανισμός άμυνας). Μια ψυχαναλυτική προσέγγιση έχει να προσφέρει συχνά στον υπέρβαρο ασθενή πολλά οφέλη.
*«Souzy Tros» ήταν ο τίτλος δράσης μιας εικαστικού (Μαρία Παπαδημητρίου) που σε συνεργασία με μια αμερικανίδα συγγραφέα (Κάθριν Ντρέικ) επιχείρησε να σχολιάσει μεταφορικά με ένα πλέγμα ευφάνταστων πρωτοβουλιών την άρνηση του ελληνικού κράτους να αποδεχτεί την οικονομική χρεοκοπία, αλλά και τη γενικότερη παγκόσμια άρνηση του δυτικού κόσμου να αλλάξει το μη βιώσιμο σύγχρονο μοντέλο ζωής.

Πώς Να Φτιάξετε Τις Τέλειες Τηγανιτές Πατάτες

Πώς να φτιάξετε τις τέλειες τηγανιτές πατάτες (1)

Ξεροψημένες ή χοντροκομμένες, τραγανές και νόστιμες, με το χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο χρώμα τους και την έντονη μυρωδιά τους, οι τηγανιτές πατάτες είναι η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων. Πώς μπορούμε να φτιάξουμε όμως, την καλύτερη εκδοχή τους;
Τα πλεονεκτήματά τους είναι πολλά: είναι οικονομικές, μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα, ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα φαγητά (αν χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό) και είναι πεντανόστιμες και λατρεμένες. Το βασικό μειονέκτημά τους είναι ότι… παχαίνουν.
Μπροστά σε ένα πιάτο όμως, με τραγανές χρυσοκίτρινες πατάτες, είναι πολύ δύσκολο να αντισταθούμε. Οι περισσότεροι παρακάμπτουμε τις όποιες αναστολές… και η δίαιτα πάει περίπατο.
Οι τηγανιτές πατάτες μπορεί να θεωρούνται από τα πιο γρήγορα- πρόχειρα φαγητά, όμως η σωστή προετοιμασία τους χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες και μικρές τεχνικές που θα κάνουν την παραδοσιακή σπιτική συνταγή της γιαγιάς να φαντάζει παιχνιδάκι.
  • Η σωστή επιλογή
Πώς να φτιάξετε τις τέλειες τηγανιτές πατάτες (2)
Το να διαλέξουμε πατάτες καλής ποιότητας, δεν είναι τελικά και τόσο εύκολη υπόθεση. Πρέπει να γνωρίζουμε εξαρχής, ότι μια λάθος επιλογή μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα. Οι ποικιλίες της πατάτας είναι άφθονες, τόσο οι ελληνικής προέλευσης όσο και οι εισαγόμενες. Πώς όμως, μπορούμε να κάνουμε τη σωστή επιλογή;
Σίγουρα δεν είμαστε ειδικοί και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα πάντα γύρω από τις ποικιλίες που ευδοκιμούν ή εισάγονται στη χώρα μας. Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να ελέγχουμε την ποιότητα της πατάτας με βάση ορισμένα γνωρίσματα, όπως το εξωτερικό χρώμα της φλούδας ή το χρώμα της εσωτερικής σάρκας της. Στην πατάτα μετράνε όλα, από το ποσοστό αμύλου, μέχρι το πόσο σφιχτή είναι η σάρκα της ή πόσο έντονο άρωμα έχει.
Κάπως σχηματικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι πατάτες μπορεί να είναι μαλακές ή περισσότερο σφιχτές. Εσείς καλύτερα να προτιμήσετε τη δεύτερη κατηγορία, καθώς οι ειδικοί λένε ότι έχει καλύτερα αποτελέσματα στο τηγάνισμα, από ότι οι πιο μαλακές πατάτες, που συχνά διαλύονται.
  • Προετοιμασία
Πώς να φτιάξετε τις τέλειες τηγανιτές πατάτες (3)
Σειρά έχει το καθάρισμα, το πλύσιμο και το κόψιμο της πατάτας. Αφού πλυθούν και ξεφλουδιστούν, οι πατάτες κόβονται σε μικρές λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού και στη συνέχεια, αν θέλετε, μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αφού τις στεγνώσετε προσεκτικά, είναι έτοιμες για τηγάνισμα. Ο χρόνος παραμονής τους στο νερό ποικίλει. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει οι διαδικασίες να γίνονται σύντομα, χωρίς οι πατάτες να παραμένουν για πολύ χρόνο μέσα στο μπολ (το πολύ μισή ώρα). Υπάρχει όμως και η ακριβώς αντίθετη άποψη, που υποστηρίζει ότι οι πατάτες πρέπει να παραμένουν ακόμα και ολόκληρο το βράδυ, πριν το μαγείρεμα τους, μέσα στο νερό. Ανάλογα με το χρόνο σας, ρυθμίζετε και το χρόνο που θα παραμείνουν στο νερό.
  • Το κατάλληλο λάδι
Το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε στο τηγάνισμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα εστιατόρια επιλέγουν συχνά, ζωικό λίπος, μέσα στο οποίο τηγανίζουν τις πατάτες. Η αλήθεια είναι, ότι το συγκεκριμένο λίπος προσδίδει ιδιαίτερη γεύση στις πατάτες και νοστιμιά, αλλά προφανώς αυτή δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή. Αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν το σπορέλαιο για το τηγάνισμα, το οποίο όμως, είναι αρκετά ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες και καίγεται εύκολα, αποκτώντας ουσίες επιβλαβείς για τον οργανισμό μας. Όπως φαίνεται, το ελαιόλαδο κερδίζει στη μάχη, καθώς θεωρείται από τους περισσότερους, ως το ιδανικότερο για το τηγάνισμα της πατάτας. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά πιο γευστικό, αλλά και πολύ πιο «βαρύ» σε σχέση με το σπορέλαιο.
  • Φριτέζα ή τηγάνι;
Πώς να φτιάξετε τις τέλειες τηγανιτές πατάτες (4)
Το δίλημμα «φριτέζα ή τηγάνι», μάλλον τελικά δεν είναι και πολύ δύσκολο να απαντηθεί. Οι φριτέζες μπορεί να διευκολύνουν τη ζωή μας στην κουζίνα με ποικίλους τρόπους. Χρησιμοποιώντας τις, κερδίζουμε χρόνο και δεν χρειάζεται να ελέγχουμε συνεχώς τη θερμοκρασία, αλλά φαίνεται ότι δεν προσφέρουν τίποτα στη γεύση της πατάτας, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τηγάνια. Άρα λοιπόν, ένα μυστικό επιτυχίας βρίσκεται και στον μαγειρικό μας εξοπλισμό…
  • Το τηγάνισμα
Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές τηγανίσματος. Ο ένας και ίσως ο πιο εύκολος τρόπος, προτείνει τηγάνισμα σε αρκετά δυνατή φωτιά, που δίνει έντονο σκούρο χρώμα στο εξωτερικό και μέσα κρατά το «σώμα» της πατάτας al dente. Το αποτέλεσμα όμως, δεν είναι το ιδανικό.
Υπάρχει επίσης και το διπλοτηγάνισμα σε διαφορετικές θερμοκρασίες που δημιουργεί πατάτες «κρουστές» εξωτερικά και πολύ μαλακές στο εσωτερικό τους. Πολλοί μάλιστα, προτείνουν, μετά το πρώτο δυνατό τηγάνισμα, να ψύχονται μπαίνοντας για κάποια ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια να ξανατηγανίζονται. Αυτό κάνει την ψίχα να σκληρύνει και τις πατάτες ακόμα πιο τραγανές.
Αν τις θέλετε λιγότερο «λαδερές», μπορείτε να τις βράσετε στην αρχή και στη συνέχεια να τις τηγανίσετε σε καυτό λάδι. Είναι κι αυτός ένα καλός τρόπος για να μειώσετε το λίπος που θα απορροφήσει η πατάτα κατά το τηγάνισμα και να πετύχετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
Πώς να φτιάξετε τις τέλειες τηγανιτές πατάτες (5)
Ένας ακόμα τρόπος, θέλει τις πατάτες να τηγανίζονται πρώτα για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια, να ψήνονται με το λάδι τους στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Η εκδοχή αυτή δημιουργεί ένα αποτέλεσμα με σκληρή «καραμελένια» βάση και κάπως υγρή επιφάνεια. Πολύ γευστικό, αλλά μάλλον όχι το ιδανικό.
Το πατροπαράδοτο τηγάνισμα γίνεται μέσα σε μπόλικο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, ώσπου οι πατάτες να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό «χρυσοκίτρινο χρώμα» τους. Έτσι είναι πλέον τραγανές και νόστιμες.
Ένας ακόμα καλός τρόπος είναι να πετάξετε τις πατάτες σας σε καυτό λάδι για πέντε λεπτά, στη συνέχεια να χαμηλώσετε τη φωτιά και να τις αφήσετε να σιγοψηθούν και στο τέλος, αφού έχουν μαλακώσει αρκετά, να δυναμώσετε και πάλι τη φωτιά ώστε να πάρουν το τέλειο χρυσοκίτρινο χρώμα. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως, δεν ξεχνάμε το ανακάτεμα.
  • Οι ιδανικές πατάτες
Αρχικά, υπολογίστε περίπου 200 γραμμάρια πατάτες ανά άτομο. Γεμίστε ένα τηγάνι μέχρι τη μέση με λάδι, μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο.
Πώς να φτιάξετε τις τέλειες τηγανιτές πατάτες (6)
Καθαρίστε τις πατάτες σας και κόψτε τις σε λωρίδες πάχους σχεδόν ενός εκατοστού αν τις προτιμάτε παχιές ή μισού εκατοστού αν τις θέλετε λεπτές. Ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό.
Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα γεμάτη με κρύο αλατισμένο νερό και βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αφήστε τις να κρυώσουν για λίγο και στη συνέχεια, βάλτε τις στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά.
Ζεστάνετε καλά το λάδι σας και βάλτε μέσα τις παγωμένες πατάτες χωρίς να παραγεμίσετε το τηγάνι σας. Φροντίστε να υπάρχει χώρος για να «κολυμπούν» με άνεση στο τηγάνι. Προτιμήστε να βάλετε δύο τηγανιές παρά μία παραγεμισμένη. Οι πατάτες μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους και κάποιες να παραψηθούν, ενώ άλλες να μείνουν ωμές. Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά μέσα, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Βγάλτε τις από το τηγάνι και στραγγίξετε τις καλά. Μετά βάλτε τις και πάλι στο ψυγείο για να σφίξει λίγο το σώμα τους. Εκεί μπορούν αν θέλετε, να διατηρηθούν για αρκετές μέρες. Όταν είστε έτοιμοι να τις καταναλώσετε, τηγανίστε τις σε δυνατούτσικη φωτιά μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και σερβίρετε αμέσως με αρκετό αλάτι. Μπορεί ο συγκεκριμένος τρόπος να φαίνεται δύσκολος και μπελαλίδικος, αλλά αξίζει τον κόπο…
Πηγή: clickatlife.gr


Φρέσκα ή τυποποιημένα προϊόντα; Οι απαντήσεις σε συνηθισμένα διλήμματα

Φρέσκα ή τυποποιημένα προϊόντα; Οι απαντήσεις σε συνηθισμένα διλήμματα (5)

Τα κατεψυγμένα ή τυποποιημένα προϊόντα, μπορεί να είναι τις περισσότερες φορές φθηνότερα, αλλά όμως, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και κακής ποιότητας ή ότι υστερούν σε γεύση και θρεπτική αξία σε σύγκριση με τα φρέσκα.
Παραδοσιακά, συνηθίζουμε να πιστεύουμε ότι τα φρέσκα προϊόντα είναι πολύ καλύτερα σε ποιότητα και ανώτερα σε θρεπτική αξία, σε σύγκριση με τα τυποποιημένα ή κατεψυγμένα προϊόντα. Τα δεύτερα μοιάζουν να είναι το αναγκαίο κακό, όταν δεν μπορούμε να έχουμε φρέσκα λαχανικά, θαλασσινά ή κρεατικά στο πιάτο μας.
Τα κατεψυγμένα ή τυποποιημένα προϊόντα, μπορεί να είναι τις περισσότερες φορές φθηνότερα, αλλά όμως, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και κακής ποιότητας ή ότι υστερούν σε γεύση και θρεπτική αξία σε σύγκριση με τα φρέσκα. Μερικές φορές μάλιστα, είναι εφάμιλλα με τα φρέσκα και ίσως καλύτερα.
Αν εξακολουθείτε να έχετε διλήμματα, παρακάτω θα βρείτε μερικές απαντήσεις για να σας φύγει κάθε ενδοιασμός ως προς την κατανάλωση προϊόντων με συντηρητικά και για να ξεδιαλύνετε κάθε απορία σας.
  • Ντομάτες: Φρέσκιες ή σε κονσέρβα;
Φρέσκα ή τυποποιημένα προϊόντα; Οι απαντήσεις σε συνηθισμένα διλήμματα (4)
Η ντομάτα είναι καθαρά εποχικό (καλοκαιρινό) λαχανικό. Ακόμη όμως και όταν οι φρέσκιες ντομάτες είναι στην καλύτερη εποχή τους, οι κονσερβοποιημένες υπερτερούν σε κάτι, σε σύγκριση με τις φρέσκιες, όσο παράδοξο κι αν αυτό ακούγεται. Οι κονσερβοποιημένες ντομάτες συντηρούνται σε υψηλή θερμοκρασία και απελευθερώνουν λυκοπένιο, ένα καροτενοιδές που βοηθά σημαντικά στην προστασία από τον καρκίνο του προστάτη ή του μαστού. Ακόμη, οι ντομάτες στην κονσέρβα είναι ξεφλουδισμένες, καθαρισμένες και κομμένες, έτοιμες για μαγείρεμα.
Πλέον οι συσκευασμένες ντομάτες, διατίθενται και σε γυάλινα βάζα, για όσους εξακολουθείτε να έχετε το φόβο για τα μεταλλικά τενεκεδάκια που περιέχουν το στοιχείο BPA (μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα αλουμινίου). Μελέτες είχαν συνδέσει τη συγκεκριμένη χημική ουσία με παθήσεις όπως η στειρότητα, προβλήματα στην καρδιά και με τον διαβήτη. Πάντως η απόφαση της αμερικάνικής αρχής τροφίμων και ποτών, καταδίκασε την απαγόρευση χρήσης του BPA στις συσκευασίες τροφίμων και ποτών, καθώς δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις για την πρόκληση των άνω παθήσεων. Παρόλα αυτά και η ίδια αρχή προτρέπει για την αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων συσκευασίας των τροφών, ενώ οι μελέτες για την επίδραση του BPA, συνεχίζονται.
  • Αρακάς: Φρέσκος ή κατεψυγμένος;
Φρέσκα ή τυποποιημένα προϊόντα; Οι απαντήσεις σε συνηθισμένα διλήμματα (1)
Αν δεν διαθέτετε δικό σας κήπο, για να καλλιεργείτε λαχανικά, τότε η επιλογή του κατεψυγμένου αρακά είναι μονόδρομος. Τα μικρά πολύτιμα πράσινα μπιζέλια, μόλις συλλεχθούν έχουν την τάση να μετατρέπουν την περιεκτικότητα σακχάρου σε άμυλο. Αποτέλεσμα είναι η γεύση του αρακά να αλλοιώνεται και να είναι άνοστος. Από την άλλη πλευρά ο κατεψυγμένος αρακάς, συλλέγεται και καταψύχεται στην ακμή της ωριμότητάς του. Με τον τρόπο αυτό εμποδίζεται η διαδικασία μετατροπής του σακχάρου σε άμυλο, όποτε διασώζουμε την γλυκιά γεύση του. Επιπλέον, ο κατεψυγμένος αρακάς δεν χρειάζεται και ξεφλούδισμα.
  • Χυμός λεμονιού: Φρέσκος ή εμφιαλωμένος;
Φρέσκα ή τυποποιημένα προϊόντα; Οι απαντήσεις σε συνηθισμένα διλήμματα (2)
Συνηθίζετε να πίνετε φρέσκο χυμό από λεμόνι ή βαριέστε να στύβετε όλη την ώρα και καταφεύγετε στην εύκολη λύση του τυποποιημένου; Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες και να αρχίσετε να καταναλώνετε φρέσκο χυμό λεμονιού. Οι εμφιαλωμένοι χυμοί περιέχουν συστατικά, που μικρή σχέση έχουν με τα φρέσκα λεμόνια (όπως το κιτρικό οξύ, το νερό και η ζάχαρη). Αν έχετε δοκιμάσει εμφιαλωμένο χυμό λεμονιού σίγουρα θα έχετε προσέξει τη διαφορά στη γεύση και στο χρώμα. Ούτε την έντονη γεύση και το άρωμα, ούτε το κίτρινο χρώμα από το φρέσκο χυμό λεμόνι έχουν οι χυμοί στις τυποποιημένες συσκευασίες. Για να έχετε αρκετά αποθέματα από χυμό λεμονιού και να μην χρειάζεται να στύβετε κάθε φορά που θέλετε να πιείτε, μπορείτε να βάλετε σε παγοθήκες χυμό λεμονιού και να τον έχετε έτοιμο… μόλις τον ζητήσει ο οργανισμός σας.
  • Μπρόκολα: Φρέσκα ή κατεψυγμένα;
Φρέσκα ή τυποποιημένα προϊόντα; Οι απαντήσεις σε συνηθισμένα διλήμματα (3)
Τα κατεψυγμένα λαχανικά μπορεί να έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία σε σύγκριση με τα νωπά. Βέβαια σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη την εποχή αλλά και το διάστημα το οποίο τα φρέσκα λαχανικά παρέμειναν στο ράφι. Όμως με κάποιες κατηγορίες λαχανικών, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ό,τι καλύτερο να τρώμε κατεψυγμένα μπρόκολα. Τα συγκεκριμένα λαχανικά μετά την κατάψυξή τους, έχουν υγρανθεί στα φυλλώματά τους και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο μαγείρεμα. Μάλιστα αν προστεθεί και κάποιο επιπλέον κατεψυγμένο υλικό στο μαγείρεμα, το αποτέλεσμα θα είναι ένα απογοητευτικό μίγμα υγρών.
Φρέσκα ή τυποποιημένα προϊόντα; Οι απαντήσεις σε συνηθισμένα διλήμματα (6)
  • Σολομός: Φρέσκος ή συσκευασμένος;
Δεν είναι μόνο ο τόνος τον οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε σε κονσέρβα. Ο σολομός διατίθεται επίσης σε κονσέρβες. Το θέμα όμως είναι το τι πρέπει να προτιμάμε, φρέσκο ή σολομό σε κονσέρβα; Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αρχικά από τα χρήματα που είστε να διατεθειμένοι να καταβάλετε. Ο σολομός σε κονσέρβα είναι σίγουρα φθηνότερος, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, είναι μαγειρεμένος και έτοιμος να φαγωθεί. Επιπλέον οι σολομοί σε κονσέρβα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νάτριο σε σύγκριση με το φρέσκο σολομό. Σε ορισμένες συσκευασίες όμως, ο σολομός δεν έχει ξεφλουδιστεί και δεν του έχουν αφαιρεθεί τα οστά. Οπότε δύσκολα μπορείτε να τον σερβίρετε για.. φιλέτο. Η κονσέρβα είναι η εύκολη λύση για ένα σάντουιτς σολομού ή για τον εμπλουτισμό της σαλάτας σας.
  • Σπανάκι: Φρέσκο ή κατεψυγμένο;
Φρέσκα ή τυποποιημένα προϊόντα; Οι απαντήσεις σε συνηθισμένα διλήμματα (7)
Υπάρχει μήπως κάποιος λόγος, που ο Ποπάυ, προτιμούσε την κονσέρβα με το σπανάκι; Ίσως και να γνώριζε ότι το συσκευασμένο σπανάκι, περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά, από ό, τι το φρέσκο σπανάκι. Περιγραφικά θα λέγαμε ότι θα πρέπει να καταναλώσετε ένα «βουνό» από φρέσκο σπανάκι, για να προσλάβει ο οργανισμός σας τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε 300 γρ. συσκευασμένο σπανάκι. Σε κάθε περίπτωση πάντως προτιμούμε το κατεψυγμένο σπανάκι αντί της κονσέρβας. Έχει και καλύτερη γεύση και είναι χαμηλότερο σε περιεκτικότητα νατρίου. Μια κούπα από κατεψυγμένο σπανάκι, έχει τετραπλάσια ποσότητα θρεπτικών συστατικών, όπως φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, σίδηρο και ασβέστιο, σε σύγκριση με το φρέσκο σπανάκι. Αν θέλετε λοιπόν να πάρετε μεγάλες δόσεις από ενέργεια… καταναλώστε άφοβα κατεψυγμένο σπανάκι.
Πηγή: clickatlife.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory