Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Ο Πιο Τυχερός Άνθρωπος Του Μήνα

lucky_day
lucky_day
lucky_day
lucky_day
lucky_day
lucky_day
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Οι πόρνες τους Λας Βέγκας .

las_vegas
las_vegas
las_vegas
las_vegas
las_vegas
las_vegas
las_vegas
las_vegas
las_vegas
las_vegas
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Η απελευθέρωση των αγελάδων στη φύση μετά τον χειμώνα .

Γκουαντάναμο .

180 Γκουαντάναμο Μέσα (25 φωτογραφίες)
428 Γκουαντάναμο Μέσα (25 φωτογραφίες)

Τα καλύτερα κρουαζερόπλοια στον κόσμο .

1710 Worlds Best Κρουαζιερόπλοια (18 φωτογραφίες)
1610 Worlds Best Κρουαζιερόπλοια (18 φωτογραφίες)
1511 Worlds Best Κρουαζιερόπλοια (18 φωτογραφίες)
1412 Worlds Best Κρουαζιερόπλοια (18 φωτογραφίες)
1314 Worlds Best Κρουαζιερόπλοια (18 φωτογραφίες)
1216 Worlds Best Κρουαζιερόπλοια (18 φωτογραφίες)
1119 Worlds Best Κρουαζιερόπλοια (18 φωτογραφίες)
1016 Worlds Best Κρουαζιερόπλοια (18 φωτογραφίες)

Οι φραγμένες αρτηρίες σκότωναν και τους αρχαίους

Οι φραγμένες αρτηρίες σκότωναν και τους αρχαίους
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις εξαιτίας των φραγμένων αρτηριών, που αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στις σημερινές ανεπτυγμένες κοινωνίες, δεν ήταν καθόλου άγνωστες στους αρχαίους προγόνους μας, όπως δείχνει μια νέα μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα που έβαλε στο μικροσκόπιο 137 μούμιες από τέσσερις διαφορετικές ηπείρους.

Αν και προηγούμενες έρευνες είχαν αποκαλύψει την ύπαρξη παθολογικών αρτηριών σε αρκετές αιγυπτιακές μούμιες, για πρώτη φορά η νέα μελέτη επεκτάθηκε σε πολύ διαφορετικές περιοχές του πλανήτη, καλύπτοντας πληθυσμούς με διαφορετικούς τρόπους ζωής και σε ποικίλες εποχές.

«Βρήκαμε ότι η καρδιοπάθεια είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος που καταδιώκει την ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια», δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας καθηγητής Ράνταλ Τόμσον.

Η μελέτη έδειξε ότι ακόμα και οι προβιομηχανικοί κυνηγοί-συλλέκτες έπασχαν από αρτηριοσκλήρυνση και αθηρωμάτωση, με συνέπεια να δημιουργούνται θρόμβοι στην κυκλοφορία του αίματος, με τελική κατάληξη το έμφραγμα ή το εγκεφαλικό, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», επισημαίνουν ότι οι εν λόγω καρδιαγγειακές παθήσεις κακώς θεωρούνται από πολλούς νόσοι του σύγχρονου πολιτισμού, που συνδέονται μόνο με μοντέρνους παράγοντες κινδύνου, όπως το κάπνισμα, το άγχος, η παχυσαρκία, η έλλειψη σωματικής άσκησης κ.α. Όπως τονίζουν, τα ευρήματα στις μούμιες δείχνουν πως μάλλον υπάρχει μια βαθιά ανθρώπινη προδιάθεση για τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Οι 137 μούμιες προέρχονταν από την αρχαία Αίγυπτο, το αρχαίο Περού, τους ινδιάνους της νοτιοδυτικής Αμερικής και φυλές από τις Αλεούτιες νήσους στην Αλάσκα. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τομογράφους για να αναζητήσουν τα χαρακτηριστικά ίχνη δημιουργίας πλακών ασβεστίου στα τοιχώματα των μουμιοποιημένων αρτηριών, που οδηγούσαν σε σκλήρυνση και στένωση των τελευταίων.

Συνολικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ένα τρίτο (ποσοστό 34%) των μουμιών είχαν ίχνη βέβαιης ή πιθανής αρτηριοσκλήρυνσης. Όπως και στις σύγχρονες κοινωνίες, οι πιο ηλικιωμένοι που είχαν μουμιοποιηθεί, ήταν πιθανότερο να φέρουν τέτοια ίχνη. Μάλιστα, όπου ήταν δυνατό να υπολογιστεί η ηλικία της μούμιας, εξετάζοντας τη δομή των οστών της, προέκυψε ότι η ηλικία θανάτου σχετιζόταν άμεσα με την παρουσία και την έκταση της αρτηριοσκλήρυνσης. Το πρόβλημα ήταν εξίσου κοινό σε άνδρες και γυναίκες.

Η διαπίστωση της αρτηριοσκλήρυνσης σε τόσο διαφορετικούς αρχαίους λαούς, μάλλον καταρρίπτει την προηγούμενη εκτίμηση ότι οι μουμιοποιημένοι Αιγύπτιοι ήταν μόνο άτομα υψηλού κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου που έκαναν μια ανθυγιεινή διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λίπη, με συνέπεια να φράζουν πιο εύκολα οι αρτηρίες τους Τελικά, φαίνεται πως το καρδιαγγειακό πρόβλημα ήταν πολύ πιο διεθνές και διαταξικό.

«Το γεγονός ότι βρήκαμε παρόμοια επίπεδα αρτηριοσκλήρυνσης σε όλες τις διαφορετικές κουλτούρες που μελετήσαμε, οι οποίες είχαν πολύ διαφορετικούς τρόπους ζωής και διατροφής, δείχνει ότι η αρτηριοσκλήρυνση πρέπει να ήταν πολύ πιο συχνή στον αρχαίο κόσμο από ό,τι πιστεύαμε ως τώρα», δήλωσε ο επικεφαλής την έρευνας καθηγητής Ράνταλ Τόμσον του Καρδιολογικού Ινστιτούτου του Αγίου Λουκά στο Κάνσας.

Όπως επεσήμανε, «τον τελευταίο αιώνα, οι αγγειακές παθήσεις λόγω αρτηριοσκλήρυνσης έχουν αντικαταστήσει τις λοιμώδεις νόσους ως η κύρια αιτία θανάτου σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο. Μια κοινότυπη υπόθεση είναι ότι η αύξηση του επιπέδου της αρτηριοσκλήρυνσης οφείλεται κατά κύριο λόγο στο στιλ ζωής και ότι αν οι σύγχρονοι άνθρωποι μπορούσαν να μιμηθούν τον προβιομηχανικό ή και τον προαγροτικό τρόπο ζωής, τότε η αρτηριοσκλήρυνση -ή τουλάχιστον οι κλινικές επιπτώσεις της- θα αποφεύγονταν. Όμως τα ευρήματά μας φαίνεται να αμφισβητούν αυτή την υπόθεση και δείχνουν πως η κατανόησή μας για τις αιτίες της αρτηριοσκλήρυνσης είναι ατελής και πως η τελευταία κατά κάποιο τρόπο είναι εγγενής στη διαδικασία της ανθρώπινης γήρανσης».

«Δεν πρόκειται για μια πάθηση μόνο της σύγχρονης εποχής, αλλά για ένα βασικό γνώρισμα της ανθρώπινης γήρανσης σε όλους τους πληθυσμούς. Αποδεικνύεται πως ακόμα και ένας άνθρωπος της Εποχής του Χαλκού πριν από 5.000 χρόνια είχε αρτηρίες με αρτηριοσκλήρυνση», τόνισε και ένας άλλος ερευνητής, ο καθηγητής γεροντολογίας Κάλεμπ Φιντς του πανεπιστημίου της Ν.Καλιφόρνια, αναφερόμενος στη διάσημη φυσική μούμια του Ότζι του «Ανθρώπου των Πάγων», που βρέθηκε παγωμένος σε ένα παγετώνα των ιταλικών 'Αλπεων το 1991.

Σε επόμενο στάδιο, οι ερευνητές σχεδιάζουν βιοψίες στις αρχαίες μούμιες για να κατανοήσουν καλύτερα το ρόλο που παίζουν οι χρόνιες μολύνσεις, οι φλεγμονές και οι γενετικοί παράγοντες στην εμφάνιση της αρτηριοσκλήρυνσης δια μέσου της ιστορίας.
http://www.newsbeast.gr/

Πώς επηρεάζεται η σεξουαλική ζωή του άνδρα μετά τα 40

Πώς επηρεάζεται η σεξουαλική ζωή του άνδρα μετά τα 40
Οι σωματικές αλλαγές που ακολουθούν τον χρόνο, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες που διαβαίνουν το κατώφλι των 40 ετών, είναι αναμενόμενο να επηρεάσουν την οργανική απαντητικότητά τους στα σεξουαλικά ερεθίσματα, με αποτέλεσμα το σεξ όσο μεγαλώνουμε να μην είναι το ίδιο σε σχέση με παλαιότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά γίνεται χειρότερο ή καλύτερο, απλά σημαίνει ότι αλλάζει.
Γράφει ο Θάνος ΑσκητήςΗ αλήθεια είναι ότι η σεξουαλική ζωή στο ζευγάρι υπάρχει και μετά τα 40, τα 50, τα 60 ακόμα και τα 70 χρόνια και μπορεί να είναι εξίσου ή ακόμα και περισσότερο ικανοποιητική σε σχέση με νεότερες ηλικίες. Η σεξουαλική ζωή στην ηλικία αυτή χαρακτηρίζεται από αμοιβαιότητα, αισθησιασμό, τρυφερότητα και ποικιλομορφία. Αυτό που αξίζει να θυμόμαστε είναι ότι ένας άντρας και μία γυναίκα μετά τα 40 έχουν διαφορετικές σεξουαλικές ανάγκες και σεξουαλικά προβλήματα από ότι στην ηλικία των 20 και των 30. 

H χρονική περίοδος μετά την ηλικία των 40 είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και για τον άνδρα, ο οποίος κάνει τον απολογισμό του «τι έχω καταφέρει μέχρι τώρα;». Έτσι ανάλογα με την πορεία του, διαμορφώνεται η αυτοεκτίμηση και η εικόνα που έχει για τον εαυτό του και αισθάνεται ότι ανταποκρίθηκε ή όχι στις απαιτήσεις και τους στόχους που είχε βάλει νεότερος. 

Αξίζει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι η σεξουαλική ζωή συνεχίζει να υπάρχει το ίδιο σημαντική για το ζευγάρι σε όλες τις ηλικίες και είναι ωφέλιμο να προσαρμόζεται στις αλλαγές που εμφανίζονται τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα με την πάροδο του χρόνου.

Ο άνδρας μετά τα 40 είναι πιο πιθανό να παρουσιάσει τα πρώτα συμπτώματα ασθενειών όπως καρδιοπάθεια, διαβήτη, υπέρταση, κ.α., οι οποίες είναι πιθανό να επηρεάσουν τη σεξουαλική του απαντητικότητα και λειτουργία. Για παράδειγμα ένας άνδρας με διαβήτη έχει 50% πιθανότητα να αναπτύξει διαταραχή στύσης μετά από 10 χρόνια της πάθησης. Αυτός είναι ένας ακόμα σημαντικός λόγος που ο άνδρας μετά τα 40 χρειάζεται να κάνει συστηματικά προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο, ώστε να προλάβει τις παρενέργειες μιας πιθανής πάθησης στη σεξουαλική του λειτουργία.

Εκτός όμως από το παθολογικό, οργανικό κομμάτι, υπάρχουν αλλαγές και στη φυσιολογία του, έτσι ο άνδρας μετά τα 40 δεν διεγείρεται με την ευκολία ή με την ταχύτητα του παρελθόντος. Για παράδειγμα, ένας άνδρας στα 20 χρόνια του είναι φυσικό να αποκτούσε πολύ πιο γρήγορα στύση συγκριτικά με τα 45 του χρόνια. Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε ότι ο ρόλος της γυναίκας συντρόφου είναι εξαιρετικά σημαντικός. 

Αρκετές φορές, η γυναίκα είναι ωφέλιμο να αποκτά πιο ενεργό ρόλο και να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στη διέγερση του συντρόφου της. Αυτό έχει επίσης ως θετική συνέπεια τον εμπλουτισμό και την ποικιλομορφία στη σεξουαλική ζωή και απόλαυση του ζευγαριού. Σε γενικές γραμμές, το πέρασμα της ηλικίας των 40 ετών συνοδεύεται σε πολλούς άνδρες και από ελαφρά μείωση της σκληρότητας της στύσης τους, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί πρόβλημα στη διείσδυση ή στην απόλαυση. 

Το χαρακτηριστικό της ανδρικής σεξουαλικής λειτουργίας όμως που υπόκειται την μεγαλύτερη αλλαγή με την πάροδο της ηλικίας είναι η σταδιακή παράταση του χρονικού μεσοδιαστήματος ανάμεσα σε δύο σεξουαλικές επαφές. Το χρονικό αυτό διάστημα αποκαλείται «ανερέθιστη περίοδος» και υπάρχει μόνο στους άνδρες. Έτσι ενώ ένας άνδρας στα 23 μπορούσε μετά από 10λεπτά να έχει ξανά διέγερση ικανή για σεξουαλική επαφή, ο ίδιος άνδρας στα 45 του χρόνια μπορεί να χρειάζεται 1-4 ώρες, με το κατάλληλο βέβαιο ερέθισμα. 

Μέσα σε όλες αυτές τις αλλαγές έρχεται να προστεθεί και μια που για τα περισσότερα ζευγάρια αποτελεί θετική εξέλιξη, η αύξηση του χρόνο της διείσδυσης μέχρι την εκσπερμάτιση. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει μεγαλύτερη διάρκεια στη σεξουαλική απόλαυση και για τους δύο, αφού ο άνδρας σε γενικές γραμμές αποκτάει καλύτερο έλεγχο της εκσπερμάτισής του με το πέρασμα των ετών.

Εκτός όμως από το τις βιολογικές αυτές αλλαγές, ο άνδρας μετά τα 40 συχνά έχει και πιο «εύθραυστη» ψυχολογία. Αισθάνεται περισσότερο ευάλωτος στις αλλαγές του χρόνου και έχει μεγαλύτερη ανάγκη για επιβεβαίωση στον επαγγελματικό, στον κοινωνικό, αλλά πολύ περισσότερο στον σεξουαλικό τομέα. 

Έχοντας αντιληφθεί και παρατηρήσει τις βιολογικές αλλαγές στη σεξουαλική του έκφραση, αισθάνεται περισσότερο άγχος για τις σεξουαλικές του επιδόσεις και συχνά ζητάει την επιβεβαίωση της συντρόφου του, της οποίας ο ρόλος και η συμπεριφορά σε τέτοιες καταστάσεις είναι καταλυτικός. Δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθεί να πάρει την επιβεβαίωση αυτή από άλλες μικρότερες γυναίκες, φλερτάροντας ή κάνοντας σεξ μαζί τους, τονώνοντας προσωρινά την αυτοπεποίθησή του και «ξανασυναρμολογώντας την θρυμματισμένη αυτοεικόνα του».

Dr. Θάνος Ε. Ασκητής
Νευρολόγος – Ψυχίατρος
Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Πρώτες βοήθειες για τα 5 συνηθέστερα ατυχήματα

Πρώτες βοήθειες για τα 5 συνηθέστερα ατυχήματα (1)

«Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος», λέει η σοφή ρήση και τα καθημερινά ατυχήματα είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματά της. Ξέρετε τι να κάνετε σε περίπτωση που κοπείτε, καείτε ή χτυπήσετε;
  • Αν κοπείτε
Στην περίπτωση, που κατά λάθος κοπείτε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, πάρτε μία καθαρή πετσέτα ή κάποια αποστειρωμένη γάζα και τοποθετήστε τη πάνω στην πληγή, πιέζοντας.
Αν το τραύμα είναι σε κάποιο από τα δύο σας χέρια, καλό θα ήταν να το σηκώσετε πάνω από το ύψος της καρδιάς σας, για να επιβραδύνει τη ροή του αίματος στην περιοχή. Αν το ύφασμα απορροφά το αίμα συνεχίστε με μία νέα καθαρή πετσέτα, πιέζοντας πάντα.
Στην περίπτωση που το αίμα είναι έντονο κόκκινο και αναβλύζει, ενδεχομένως να έχει «σκιστεί» κάποια αρτηρία. Συνεχίστε να πιέζετε στο σημείο, καθώς έτσι επιβραδύνετε την αιμορραγία.
Εάν κόψετε το χέρι σας, για παράδειγμα, βρείτε τη βραχιόνια αρτηρία (η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό του βραχίονά σας ακριβώς πάνω από τον αγκώνα) και πιέστε με τα δάχτυλα ή την παλάμη σας.
Εάν ωστόσο, το κόψιμο είναι πολύ βαθύ και μπορείτε να δείτε μέσα στην πληγή, κρατήστε το γερά και πηγαίνετε στα επείγοντα περιστατικά του κοντινότερου νοσοκομείου.
Στην περίπτωση μάλιστα, που έχετε χάσει αρκετό αίμα, αισθάνεστε ζαλισμένος/η και κρυώνετε, ενδεχομένως να παθαίνετε σοκ. Καλέστε αμέσως βοήθεια και να θυμάστε, ότι σε ένα σοβαρό κόψιμο χρειάζονται τουλάχιστον 20 λεπτά για να σταματήσει η αιμορραγία.
Προσοχή: Εάν το τραύμα σας (την επόμενη μέρα) έχει κοκκινίσει, το αισθάνεστε ζεστό ή αναδύει μία περίεργη μυρωδιά, αυτό σημαίνει ότι έχει μολυνθεί η πληγή.
Πρώτες βοήθειες για τα 5 συνηθέστερα ατυχήματα (2)
  • Αν καείτε
Εάν η πληγείσα περιοχή είναι μικρότερη από 3 εκατοστά σε διάμετρο, αφήστε να τρέξει κρύο νερό για 5 λεπτά. Αν το δέρμα δεν έχει φυσαλίδες ή σημάδια από σοβαρό έγκαυμα, τοποθετήστε μία αλοιφή για εγκαύματα και αφήστε την περιοχή να εκτεθεί στον αέρα, χωρίς να την καλύψετε με κάποιον επίδεσμο.
Προσοχή, ωστόσο, καλό θα ήταν να εφαρμόσετε την αλοιφή τουλάχιστον μία ώρα μετά το ατύχημα, ώστε να έχει κρυώσει η περιοχή. Όταν σταματήσει η αίσθηση καψίματος, που νιώθετε, εφαρμόστε μία αντιβιοτική κρέμα για να περιορίσετε τον κίνδυνο λοίμωξης.
Στην περίπτωση που δείτε φουσκάλες στο δέρμα, αυτό σημαίνει, ότι έχετε πάθει έγκαυμα δευτέρου βαθμού. Πρόκειται για μία αρκετά σοβαρή περίπτωση, ωστόσο αν το έγκαυμα δεν ξεπερνά το μέγεθος της παλάμης σας, το τραύμα μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι.
Μην επιχειρήσετε να «σκάσετε» τις φουσκάλες, απλά αλείψτε με την κρέμα και κατόπιν, καλύψτε χαλαρά για να επουλωθεί το τραύμα, με μία γάζα ή μια αυτοκόλλητη ταινία (λευκοπλάστ).
Αν ωστόσο το δέρμα σας μοιάζει με «καλοψημένο κρέας» το τραύμα είναι πολύ πιο σοβαρό. Έχετε πάθει τρίτου βαθμού έγκαυμα και χρειάζεστε ιατρική βοήθεια.
Προσοχή: Όσο περιμένετε τον γιατρό, μην επιχειρήσετε να βάλετε το τραύμα κάτω από κρύο νερό, γιατί ενδέχεται να πάθετε υποθερμία και να υποστείτε σοκ. Απλά σιγουρευτείτε, ότι το δέρμα σας δεν είναι σε επαφή με οποιοδήποτε ύφασμα.
Πρώτες βοήθειες για τα 5 συνηθέστερα ατυχήματα (4)
  • Αν σας δαγκώσει κάποιο ζώο
Καταρχήν, πρέπει να ελέγξετε πόσο βαθιά είναι η πληγή. Μία απλή αμυχή δε χρειάζεται ιατρική βοήθεια, καθώς ο κίνδυνος μόλυνσης είναι ελάχιστος σε σχέση με τις διεισδυτικές πληγές. Ξεπλύνετε την πληγή με νερό, καλύψτε το σημείο με ένα αυτοκόλλητο λευκοπλάστ και παρακολουθήστε το.
Στην περίπτωση, που το τραύμα είναι αρκετά βαθύ, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το καλύτερο θα ήταν να πάτε σε ένα νοσοκομείο, καθώς οι βαθιές πληγές τέτοιου τύπου, συχνά οδηγούν σε λοιμώξεις και μπορεί να χρειαστούν αρκετούς καθαρισμούς και αντιβιοτικά.
Προσοχή: Στην περίπτωση, που δε μπορείτε να θυμηθείτε πότε κάνατε τελευταία φορά αντιτετανικό εμβόλιο ή έχουν περάσει τουλάχιστον 5 χρόνια, οι ειδικοί συνιστούν να εμβολιαστείτε μέσα στις επόμενες 72 ώρες από την στιγμή του ατυχήματος.
Πρώτες βοήθειες για τα 5 συνηθέστερα ατυχήματα (6)
  • Αν σας τσιμπήσει κάποιο έντομο
Το τσίμπημα της μέλισσας (που είναι και το πιο συχνό) παράγει μια μυρωδιά, που μπορεί να ωθήσει άλλες μέλισσες να σας επιτεθούν, οπότε για αρχή, καλύψτε το πρόσωπο και το λαιμό σας με ένα ρούχο, ώσπου να βρεθείτε σε κάποιον εσωτερικό χώρο.
Στη συνέχεια, για να περιορίσετε τον πόνο, εφαρμόστε στο τσίμπημα ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφένη. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που είστε κοντά σε μία συκιά, κόψτε ένα φύλλο και εφαρμόστε το «γάλα» (το υγρό) που βγάζει.
Σοβαρές αντιδράσεις στα τσιμπήματα από έντομα δεν υπάρχουν, εκτός και αν είστε αλλεργικός/η. Τότε τα πράγματα σοβαρεύουν. Επειδή το κεντρί παραμένει κολλημένο στο δέρμα σας, το σώμα συνεχίζει να λαμβάνει ακόμα περισσότερο δηλητήριο και μετά το τσίμπημα. Αν μπορείτε, τραβήξτε το κεντρί έξω με τα δάχτυλά σας (ή «ξύστε» το με μια κάρτα ή με όποιον άλλον τρόπο βρείτε) και αφαιρέσετε το άμεσα.
Προσοχή: Εάν ωστόσο, είστε αλλεργικός ή έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να σας τσιμπήσει ολόκληρο σμήνος από μέλισσες, πιθανόν να αισθανθείτε δύσπνοια, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις το τσίμπημα μπορεί να αποβεί μοιραίο, εάν δεν σας χορηγηθούν ειδικά φάρμακα (π.χ κορτιζόνη).
Πρώτες βοήθειες για τα 5 συνηθέστερα ατυχήματα (3)
  • Αν σπάσετε ή στραμπουλήξετε κάποιο άκρο σας
Είτε πρόκειται για σπάσιμο είτε για στραμπούληγμα, αρχικά τοποθετήστε πάνω στο σημείο πάγο για 10 λεπτά, αφαιρέστε και συνεχίστε να επαναλαμβάνετε ανά 10λεπτο, για την πρώτη μέρα. Ακόμα και μία σακούλα με κατεψυγμένα τρόφιμα κάνει τη δουλειά της, οπότε μην αγχωθείτε εάν δεν έχετε παγάκια. Αν μπορείτε να κινήσετε το άκρο σας χωρίς να αισθάνεστε ιδιαίτερο πόνο, ίσως το τραύμα δε χρειάζεται ιατρική βοήθεια.
Στην περίπτωση, όμως που ακούσατε έναν δυνατό ήχο «κρακ» ή βλέπετε, ότι το κόκκαλο δεν είναι όπως ήταν, πρόκειται για σπάσιμο. Προσπαθήστε να κρατήσετε το οστό ακινητοποιημένο και καλέστε ιατρική βοήθεια. Κρατήστε το πόδι ή το χέρι, πάνω από το ύψος της καρδιάς για «μετριάσετε» ενδεχόμενη εσωτερική αιμορραγία.
Προσοχή: Οι νάρθηκες είναι απαραίτητοι μόνο σε περίπτωση που είστε μακριά από βοήθεια. Προσπαθήστε να μη μετακινείτε την τραυματισμένη περιοχή και καλέστε άμεσα ιατρική βοήθεια.
Πρώτες βοήθειες για τα 5 συνηθέστερα ατυχήματα (5)
  • Τι πρέπει να περιλαμβάνει το κουτί Πρώτων Βοηθειών;
Για να μπορέσετε να παράσχετε σε κάποιον ή στον εαυτό σας τις πρώτες βοήθειες, πρέπει απαραίτητα να έχετε στο σπίτι και το αυτοκίνητο ένα κουτί πρώτων βοηθειών, το οποίο περιλαμβάνει: αντισηπτικά φάρμακα, φυσιολογικό ορό, οινόπνευμα (αιθυλική αλκοόλη), οξυζενέ, ερυθρό βάμμα του ιωδίου (Betadine), αντιβιοτικά φάρμακα, βαμβάκι, γάζες (μεγάλες, μικρές), επιδέσμους ελαστικούς και απλούς, συγκολλητικές ταινίες (λευκοπλάστ), φάρμακα για εγκαύματα, αντισταμινικά σκευάσματα (κατάλληλα σε περίπτωση αλλεργίας), παυσίπονα, αναλγητικά, αντιεμετικά, και αντιδιαρροϊκά φάρμακα.
Επίσης, είναι απαραίτητο να ελέγχετε σε τακτά χρονικά διαστήματα την ημερομηνία λήξης των φαρμάκων και να τα ανανεώνετε εγκαίρως.
Πηγή: clickatlife.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory