Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Οι πρώτοι πίνακες διάσημων ζωγράφων .


the_first_paintings_of_famous_artists
Vincent Van Gogh, “The Potato Eaters,” 1885
Monet, “View from Rouelles,” 1858
the_first_paintings_of_famous_artists
Salvador Dalí, “Landscape Near Figueras,” 1910
the_first_paintings_of_famous_artists
Georgia O’Keeffe, “Dead Rabbit with Copper Pot,” 1908
the_first_paintings_of_famous_artists
Michelangelo, “The Torment of St. Anthony,” 1487
the_first_paintings_of_famous_artists
Andy Warhol, “Campbell’s Soup Cans,” 1962
the_first_paintings_of_famous_artists
Leonardo da Vinci, “The Adoration of the Magi,” 1481
the_first_paintings_of_famous_artists
Pablo Picasso, “Le Picador,” 1890
the_first_paintings_of_famous_artists
Rembrandt, “The Stoning of St. Stephen,” 1625
the_first_paintings_of_famous_artists
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#








Aston Martin DBS Vs Pink Vauxhall Corsa

aston_martin
aston_martin
aston_martin
aston_martin

Οι πιο όμορφες ηθοποιοί που υπήρξαν ποτέ .

most_beautiful_women_ever
most_beautiful_women_ever
most_beautiful_women_ever
most_beautiful_women_ever
most_beautiful_women_ever
most_beautiful_women_ever
most_beautiful_women_ever
most_beautiful_women_ever
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Business Class On Emirates Air

first_class_on_emirates_air
first_class_on_emirates_air
first_class_on_emirates_air
first_class_on_emirates_air
first_class_on_emirates_air
first_class_on_emirates_air
first_class_on_emirates_air
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Laura Dore

Laura-Dore
Laura-Dore
Laura-Dore
Laura-Dore
Laura-Dore
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

8 ερωτήσεις για το κρασί που ντρεπόσασταν να κάνετε μέχρι τώρα

8 ερωτήσεις για το κρασί που ντρεπόσασταν να κάνετε μέχρι τώρα (1)

Πόσα πράγματα αγνοούμε για το κρασί που καταναλώνουμε; Ανεξαρτήτως χρώματος και ποικιλίας, οι γνώσεις μας γύρω από το κρασί είναι τις περισσότερες φορές περιορισμένες. Ας κάνουμε μερικές ερωτήσεις –χωρίς φόβο και πάθος- για να γίνουμε καλύτεροι…
Ας ενισχύσουμε τις οινο-γνώσεις μας μέσα από μερικές ερωτήσεις, που ντρεπόμασταν να κάνουμε μέχρι τώρα, μήπως και χαρακτηριστούμε «άσχετοι» από τους… «ειδικούς». Ας το δούμε σαν ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων, που δεν απευθύνεται όμως, μόνο στους οινόφιλους και οινο-γνώστες…
  • Το κόκκινο κρασί παράγεται από κόκκινα σταφύλια, ενώ το λευκό από λευκά σταφύλια;
Η αλήθεια είναι ότι το κόκκινο χρώμα στο κρασί, οφείλεται στη ζύμωση, του φλοιού των σταφυλιών με το χυμό, ενώ για την παραγωγή του λευκού κρασιού ο φλοιός αφαιρείται πριν τη ζύμωση.
  • Ποιες χώρες της Nοτίου Αμερικής, φημίζονται για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής του κρασιού;
8 ερωτήσεις για το κρασί που ντρεπόσασταν να κάνετε μέχρι τώρα (2)
Η Αργεντινή και η Χιλή. Είναι δύο χώρες που παράγουν άφθονο κρασί καλής ποιότητας, το οποίο όχι μόνο χρησιμοποιούν στην εγχώρια κατανάλωση, αλλά το εξάγουν προς άλλες χώρες, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τα οικονομικά τους μεγέθη.
  • Ποιο γαλλικό κρασί παράγεται κατά παράδοση από την ποικιλία σταφυλιών, Pinot Noir;
Πρόκειται για το φημισμένο κρασί Βουργουνδίας, που παράγεται από τα κόκκινα σταφύλια της Βουργουνδίας. Αρωματικό με πικάντικη γεύση, παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενη ζήτηση στις αγορές του κρασιού.
  • Ποιος εφηύρε τη σαμπάνια;
Μπορεί πράγματι οι Γάλλοι να τελειοποίησαν τον αφρώδη οίνο στην περιοχή της Champagne, αλλά δε τον εφηύραν. Ο μύθος λέει ότι ο μοναχός Dom Pérignon ανακάλυψε το πώς θα μπορούσε να παράγει αφρώδες κρασί κατά λάθος, με τη διαδικασία της ζύμωσης σε εμφιαλωμένο κρασί που δημιουργεί φυσαλίδες. Η αλήθεια όμως, είναι πως αφρώδες κρασί είχε ήδη εμφανιστεί στην Αγγλία περίπου 19 χρόνια πριν ο Dom Pérignon δημιουργήσει το πρώτο του μπουκάλι. Ο Dom Pérignon ήταν ένας βενεδικτίνος μοναχός, που κύρια ενασχόλησή του μέσα στο μοναστήρι, ήταν η καλλιέργεια των αμπελιών και η οινοποίηση των σταφυλιών. Αφιέρωσε μάλιστα, την ζωή του στην ανακάλυψη τρόπων και μεθόδων, ώστε να μην σπάνε τα μπουκάλια από τα κρασιά που παρήγαγε το μοναστήρι, καθώς αυτή ήταν και η κύρια πηγή εσόδων του μοναστηριού.
8 ερωτήσεις για το κρασί που ντρεπόσασταν να κάνετε μέχρι τώρα (3)
  • Τα «ενισχυμένα» κρασιά περνούν από τη διαδικασία απόσταξης, για να ενισχυθεί η περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ;
Η απάντηση είναι αρνητική. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει, είναι να προστίθεται στο συγκεκριμένο είδος κρασιού κονιάκ ή κάποια άλλη ποικιλία οινοπνευματώδους ποτού, ώστε να ενισχυθεί η περιεκτικότητα σε αλκοόλη.
  • Οι κριτικοί κρασιού έχουν πάντα δίκιο;
Οι κριτικοί κρασιού όταν δοκιμάζουν ετικέτες μπορούν να μεταφέρουν μερικά μόνο πράγματα σχετικά με αυτό, π.χ το πόσο καλό είναι το κρασί, βασιζόμενοι στη γεύση που θα έπρεπε να έχει ή πόσο τους άρεσε αυτό που δοκίμασαν. Η οινογνωσία επομένως, είναι πολύ προσωπική και υποκειμενική. Κι αφού δεν έχουν όλοι τα ίδια γούστα, είναι πιθανό να ανακαλύψετε κάποιον κριτικό που ταιριάζει πολύ στα δικά σας γούστα ή που διαφέρει εντελώς από αυτά.
  • Χρειαζόμαστε κελάρι για να αποθηκεύσουμε το κρασί μας;
8 ερωτήσεις για το κρασί που ντρεπόσασταν να κάνετε μέχρι τώρα (4)
Δεν είναι θέσφατο ότι χρειάζεστε κελάρι με ιδανικές συνθήκες για την αποθήκευση των κρασιών σας. Κάθε αποθηκευτικός χώρος που η θερμοκρασία του δεν αλλάζει δραστικά μέσα στη χρονιά, που δεν έχει μεγάλη επαφή με φως και με δονήσεις είναι μια χαρά για να φυλάει κανείς το κρασί του ακόμη και για δεκαετίες. Το μόνο που πρέπει κανείς να διασφαλίζει είναι το κρασί να βρίσκεται γυρισμένο στο πλάι σε ράφι ή κλειστό κουτί και να το «ενοχλήσετε» μονάχα όταν είστε έτοιμοι να το καταναλώσετε.
  • Τι χρειάζεται να γνωρίζει κανείς σχετικά με το κρασί «για να το εκτιμήσει»;
Όπως και με το φαγητό, ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με πολύ καλό κρασί όταν το γευτείς. Δε χρειάζεσαι δίπλωμα μάγειρα για να εκτιμήσεις μια πολύ καλή μπριζόλα και με την ίδια λογική δε χρειάζεται να είσαι ειδικός του κρασιού για να σε συνεπάρουν τα αρώματα και η γεύση ενός πολύ καλού μπουκαλιού. Ο κανόνας είναι απλός: πίνετε αυτό που σας συναρπάζει και αναζητήστε παρόμοιας γεύσης και χαρακτηριστικών ετικέτες.
Πηγή: clickatlife.gr


Οι πιο περίεργες δίαιτες, που (όντως) έχουν επιτυχία

Οι πιο περίεργες δίαιτες, που (όντως) έχουν επιτυχία (2)

Έχετε ακούσει για τη δίαιτα της μπύρας; Του βακτηρίου; Μήπως του γλυκού; Κι όμως, πρόκειται για πραγματικές δίαιτες, που σκοπό έχουν να μας αδυνατίσουν…χωρίς περιορισμούς.
Μη βιαστείτε να πείτε, ότι πρόκειται για αστείο, ούτε ότι είναι κάτι σαν τη δίαιτα του… ανανά. Οι δίαιτες, που ακολουθούν είναι, σύμφωνα με το Men’s Health, αν μη τι άλλο, ελκυστικές, νόστιμες και έχουν αποτελέσματα.
  • Η δίαιτα της μπύρας και του λουκάνικου
Καταναλώνοντας ως επί το πλείστον υψηλής ποιότητας λουκάνικα και μπύρα και με μέσο όρο περίπου 1.500 θερμίδες την ημέρα, η συγκεκριμένη δίαιτα είναι η αγαπημένη πολλών. Μάλιστα, μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας κρεμμύδια και πιπεριές ή ακόμα και τσίλι.
Η επιτυχία της δίαιτας αυτής, έγκειται κυρίως στον παράγοντα ψυχολογία, αφού το να καταναλώνει κανείς λουκάνικο και μπύρα, προκειμένου να χάσει κιλά δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες.
Αν και έχει έλλειψη αρκετών θρεπτικών συστατικών, οι πρωτεΐνες δημιουργούν την αίσθηση του κορεσμού. Επιπλέον, ιαπωνική έρευνα έχει δείξει, ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, διευκολύνοντας έτσι τον οργανισμό σας να κάψει πιο αποτελεσματικά τη ζάχαρη.
Αν βέβαια θεωρείτε, ότι πρόκειται για μια πανεύκολη δίαιτα, απλά αναλογιστείτε αν όντως μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά μόνο λουκάνικο και μπύρα.
  • Η δίαιτα των βακτηρίων
Οι πιο περίεργες δίαιτες, που (όντως) έχουν επιτυχία (3)
Πρόκειται για μία δίαιτα, που σίγουρα δεν περιορίζει τις θερμίδες. Αντίθετα, εάν την ακολουθήσετε μπορείτε να καταναλώνετε περισσότερα από τα είδη των τροφίμων, τα οποία «παχαίνουν» τους πληθυσμούς των υγιών βακτηρίων, που βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα.
Τουλάχιστον μισό φλιτζάνι τροφίμων, πλούσια σε προβιοτικά, όπως είναι το γιαούρτι ή το λάχανο τουρσί, σε καθημερινή βάση, μπορεί να σας απαλλάξει από περίπου 10 κιλά μέσα σε έξι μήνες, χωρίς να μειώσετε καθόλου τις θερμίδες σας.
Η δίαιτα αυτή λειτουργεί ακριβώς, επειδή τα βακτήρια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και την όρεξή. Στην ουσία, «δεν είσαι ό,τι τρως, αλλά ό,τι μπορεί να απορροφήσει ο οργανισμός». Μια υγιέστερη αναλογία των καλών και των κακών βακτηρίων του εντέρου, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης του βάρους.
Εξίσου σημαντικό βέβαια, είναι να ελαχιστοποιήσετε τα λιπαρά και ζαχαρούχα τρόφιμα και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, επειδή τα λεγόμενα κακά βακτήρια αναπτύσσονται ιδιαίτερα σε αυτές τις τροφές.
  • Η δίαιτα της λαχανόσουπας
Οι πιο περίεργες δίαιτες, που (όντως) έχουν επιτυχία (1)
Όσοι κατοικούν στην επαρχία, επιβιώνουν αιώνες τώρα με τη συγκεκριμένη δίαιτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντέξετε για μία εβδομάδα το συγκεκριμένο φαγητό.
Εκεί βρίσκεται και η «παγίδα» της συγκεκριμένης δίαιτας: πρωινό, λαχανόσουπα, μεσημεριανό, λαχανόσουπα και βραδινό φυσικά λαχανόσουπα. Όσοι την έχουν ακολουθήσει πάντως, αναφέρουν, ότι έχουν χάσει περίπου 10 κιλά με αυτόν τον συνδυασμό χαμηλών θερμίδων από τα πράσινα κρεμμύδια, τις πράσινες πιπεριές, τις ντομάτες, τα καρότα, τα μανιτάρια, το σέλινο και το μισό λάχανο.
Η κατανάλωση πολλών υγρών είναι ένα μυστικό της συγκεκριμένης δίαιτας. Εξάλλου, με λιγότερο χώρο στο στομάχι, καταναλώνετε λιγότερο φαγητό. Χαμηλή σε θερμίδες και σε περιεκτικότητα σε αλάτι, θα χάσετε βάρος γρήγορα, αλλά δεν θα στερήσετε από τον εαυτό σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ένα ακόμη μυστικό, είναι ότι εάν πίνετε 2 φλιτζάνια νερό πριν από τα γεύματα, θα χάσετε περίπου 5 κιλά επιπλέον.
  • Η δίαιτα του γλυκού
Οι πιο περίεργες δίαιτες, που (όντως) έχουν επιτυχία (4)
Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Tel Aviv, αποκάλυψε, ότι μπορείτε να χαίρεστε το κέικ σας, χωρίς ενοχές. Άτομα, που κατανάλωναν 1.600 θερμίδες την ημέρα, τρώγοντας υδατάνθρακες και πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, το οποίο περιελάμβανε και ένα επιδόρπιο, έχασαν την ίδια ποσότητα βάρους (κατά μέσο όρο 30 κιλά σε διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών), σε σχέση με άλλους, οι οποίοι ακολουθούσαν μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και χωρίς επιδόρπιο.
Επιπλέον, τα άτομα της ομάδας με το επιδόρπιο, που έτρωγαν 45 γραμμάρια πρωτεΐνης στο πρωινό, έχασαν άλλα 7 περίπου κιλά κατά τη διάρκεια των επόμενων 4 μηνών, ενώ η …στερημένη από υδατάνθρακες ομάδα, που έτρωγε 30 γραμμάρια πρωτεΐνης, ξαναπήρε περίπου 13 κιλά.
Οι ειδικοί αναφέρουν, ότι τρώγοντας κάτι γλυκό το πρωί θα μπορούσε να περιορίσει τη λιγούρα αργότερα. Το κλειδί ωστόσο, στην επιτυχία αυτής της δίαιτας είναι η υψηλότερη δόση πρωτεΐνης, η οποία προσφέρεται σε όσους καταναλώνουν επιδόρπιο.
Καταναλώνοντας περισσότερες πρωτεΐνες στην αρχή της ημέρας, στην ουσία βοηθάτε τον οργανισμό σας να τρώει λιγότερες θερμίδες στο τέλος της ημέρας. Η συμβουλή πάντως είναι μία: για πρωινό τρώτε 45 γραμμάρια πρωτεΐνης με ένα μικρό γλυκό.
Για παράδειγμα, δύο αυγά μαγειρεμένα με όποιον τρόπο θέλετε, 6 κουταλιές ελληνικό γιαούρτι ή τυρί cottage και ένα μικρό κομμάτι μήλο, cheesecake ή κέικ σοκολάτας ή ακόμα και μερικά μπισκότα. Μέχρι το τέλος της ημέρας δε θα έχετε όρεξη για καμία λιπαρή ή παχυντική τροφή.
Πηγή: clickatlife.gr


Πως ο κάκτος επιβιώνει χωρίς νερό;

Όλοι μας ξέρουμε ότι τα φυτά για να ζήσουν, χρειάζονται νερόκαι πότισμα. Ο κάκτος όμως, εξαιτίας κάποιων χαρακτηριστικών του, μπορεί να επιβιώσει με ελάχιστο νερό. 

Γι’ αυτό κιόλας είναι το μόνο σχεδόν φυτό που βλέπουμε να επιβιώνει σε ερήμους και γενικά σε ξηρά περιβάλλοντα. 

κάκτοςΟ κάκτος λοιπόν όπως γνωρίζουμε δεν έχει φύλλα. Τα φύλλα γενικά στα φυτά, είναι υπεύθυνα για την "εξάτμιση" σχετικά μεγάλων ποσοτήτων νερού... 

Έτσι ο κάκτος μόνο και μόνο εξαιτίας της έλλειψης φύλλων, αμέσως έχει πολύ "μικρότερες απώλειες" μιας και από τα φύλλα γίνεται τεράστια δαπάνη νερού! 

ρίζες κάκτουΤώρα, παράλληλα ο κάκτος έχει "έξυπνες" ρίζες που του επιτρέπουν να βρίσκει υγρασία - νερό στο χώμα, ακόμα κι όταν αυτό είναι σε έλλειψη μέσα στο χώμα! 

Ακόμα και σε ξηρά περιβάλλοντα, κάτω στο χώμα υπάρχουν ελάχιστα ίχνη υγρασίας. Αυτά εκμεταλλεύεται και εντοπίζει η ρίζα του κάκτου, που άλλα φυτά δεν μπορούν! 

Τέλος, εξαιτίας της ελάχιστης ποσότητας νερού που χρειάζεται, τυχόν περίσσειες ποσότητες κατά την "άντληση" από το χώμα, καταλήγουν σε "δεξαμενές" μέσα του προς αποθήκευση για μελλοντική χρήση! 

κάκτος αποθηκεύει νερό

Γι’ αυτό λοιπόν ο κάκτος επιβιώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ουσιαστικά χωρίς νερό

όταν χρειάζεται μια μικρή ποσότητα, παίρνει από τις "δεξαμενές" του και η ποσότητα του νερού που χρειάζεται για την επιβίωσή του, είναι πολλαπλάσια μικρότερη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα φυτά!
http://coolweb.gr/kaktos-nero-epiviosi/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory