Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Η Κάνναβη Στους Δρόμους Του Αφγανιστάν

afghanistan_01
afghanistan_01
afghanistan_01
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Δείτε τη βρήκαν στο στομάχι του σκύλου .

dog_02
dog_02
dog_02
dog_02
dog_02

3D Σχέδια

paint_04
paint_04
paint_04
paint_04
paint_04
paint_04
paint_04
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Αστείες Εικόνες

funny-εικόνες-414
funny-εικόνες-414
funny-εικόνες-414
funny-εικόνες-414
funny-εικόνες-414
funny-εικόνες-414
funny-εικόνες-414
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Οι ψαράδες του Μογκαντίσο

3115 Οι ψαράδες του Μογκαντίσου (33 φωτογραφίες)
308 Οι ψαράδες του Μογκαντίσου (33 φωτογραφίες)
2710 Οι ψαράδες του Μογκαντίσου (33 φωτογραφίες)
2512 Οι ψαράδες του Μογκαντίσου (33 φωτογραφίες)
2219 Οι ψαράδες του Μογκαντίσου (33 φωτογραφίες)
1915 Οι ψαράδες του Μογκαντίσου (33 φωτογραφίες)
1718 Οι ψαράδες του Μογκαντίσου (33 φωτογραφίες)
1027 Οι ψαράδες του Μογκαντίσου (33 φωτογραφίες)
530 Οι ψαράδες του Μογκαντίσου (33 φωτογραφίες)
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

4 Παράξενα «Συμπτώματα» Βρίσκουν Λύση

Παράξενα «συμπτώματα» βρίσκουν λύση (5)

Η μετάβαση από έναν βαρύ χειμώνα σε μία ανοιξιάτικη, γεμάτη ήλιο και χρώματα εποχή, έχει αυτές τις ημέρες την τιμητική της (τουλάχιστον ημερολογιακά). Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι παράξενοι πόνοι, οι οποίοι ταλαιπωρούν όλους μας και μέχρι πρότινος δε γνωρίζαμε τον λόγο.
Η καρποφορία και η αλλαγή της θερμοκρασίας είναι οι νούμερο ένα ύποπτοι για διάφορα περίεργα συμπτώματα, που όλοι αντιμετωπίζουμε αυτήν την εποχή. Οι αλλεργίες είναι μία μόνο εξήγηση, αλλά η αλήθεια είναι, ότι υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των εποχιακών αλλεργιών και των σοβαρών συμπτωμάτων, που χρήζουν ιατρικής προσοχής.
  • 1ο σύμπτωμα: Φαγούρα και κόκκινα εξανθήματα
Η άνοιξη σας καλεί να βγείτε επιτέλους από το σπίτι και να απολαύσετε τον ήλιο. Δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και για τον κόσμο των ζωυφίων και εντόμων.
Αν και τα μεμονωμένα κόκκινα σημάδια, που προκαλούν κνησμό, ενδέχεται να είναι τσιμπήματα από έντομα, οι μεγάλες περιοχές γεμάτες κοκκινίλες μπορεί να είναι κάποια σοβαρή αλλεργική αντίδραση.
Αν μάλιστα, έχετε επιλέξει κάποιο νέο άρωμα, αποσμητικό ή αντηλιακό, τότε ίσως πρέπει να επικοινωνήσετε με τον δερματολόγο σας.
Παράξενα «συμπτώματα» βρίσκουν λύση (4)
Στην περίπτωση, που έχετε αμφιβολίες για το τι πραγματικά είναι, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο προϊόν ξανά, δοκιμάστε μια κρέμα υδροκορτιζόνης, για να μειώσετε τη φαγούρα και αν τα συμπτώματα επιμένουν, δοκιμάστε ένα αντιισταμινικό, όπως είναι η διφαινυδραμίνη.
Σε καμία περίπτωση ωστόσο, μην ξύσετε την περιοχή, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να επιδεινώσετε τα συμπτώματα.
Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, όπως είναι η δύσπνοια, η αίσθηση πρηξίματος του λαιμού ή της γλώσσας, καλύτερα θα ήταν να απευθυνθείτε στο κοντινότερο νοσοκομείο.
Μάλιστα, εάν έχετε περάσει κάποια ώρα κοντά στη φύση, μπορεί να παρατηρήσετε μία διαρροή από τις φουσκάλες. Ίσως, ο οργανισμός σας αντιδρά σε κάποιο είδος δηλητηρίου, που προέρχεται από κάποιο φυτό. Ξεπλύνετε τα χέρια σας, αποφύγετε την επαφή με τα μάτια και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Παράξενα «συμπτώματα» βρίσκουν λύση (1)
  • Σύμπτωμα 2ο: Μυϊκός πόνος στις αρθρώσεις
Ίσως, τον χειμώνα να το …παρακάνατε με την προετοιμασία στο γυμναστήριο και ο οργανισμός σας αντιδρά με έντονο μυϊκό πόνο, ιδιαίτερα στις περιοχές των αρθρώσεων.
Αυτός ο πόνος, θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη, ότι οι μύες σας δεν «τρέφονται» με την σωστή ποσότητα οξυγόνου. Να θυμάστε, ότι είναι ζωτικής σημασίας, οι μύες σας να είναι σωστά οξυγονωμένοι, για την καλύτερη ενυδάτωση και λειτουργία του οργανισμού.
Εκτός από τη διατροφή και ενυδάτωση, πρέπει βέβαια να δίνετε προσοχή στις «προειδοποιήσεις» που σας στέλνει το σώμα σας. Εάν αντιμετωπίζετε τον πόνο για αρκετό διάστημα, ίσως να έχετε «τραβήξει» κάποιον μυ.
Για να αποφευχθεί αυτή η βλάβη, να θυμάστε να τεντώνεστε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή σας. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε βέβαια και τον γιατρό σας, σε περίπτωση που πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό.
Εντωμεταξύ, ξεκουραστείτε, τοποθετήστε πάγο στους μυς που πονούν, προσπαθήστε να τυλίξετε τον πάγο μάλιστα γύρω από την περιοχή που πονά για 20 λεπτά κάθε 2 ώρες (αν χρειαστεί) και ξαπλώστε ανασηκώνοντας ψηλά την περιοχή, που βρίσκεται ο μυς, για να αποφύγετε το πρήξιμο.
Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις, τέτοιου είδους πόνοι, ίσως είναι αποτέλεσμα της νόσου του Lyme, ρευματοειδούς ή και ουρικής αρθρίτιδας.
  • Σύμπτωμα 3ο: Πόνοι στο στήθος και δύσπνοια
Παράξενα «συμπτώματα» βρίσκουν λύση (3)
Εάν αισθανθείτε αδικαιολόγητο πόνο στο στήθος ή δύσπνοια, όταν κάνετε καθημερινές δραστηριότητες, είναι σημαντικό καταρχήν να αναζητήσετε το οικογενειακό σας ιατρικό ιστορικό, προκειμένου να διαγράψετε τις πιθανότητες καρδιακού ή πνευμονικού νοσήματος.
Εάν δεν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, η δυσφορία μπορεί να είναι το αποτέλεσμα κάποιας φλεγμονής στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας. Μπορείτε να πάρετε ιβουπροφαίνη με τις οδηγίες του γιατρού σας φυσικά και αν τα συμπτώματα επιμείνουν καλό θα είναι να επισκεφτείτε ένα νοσοκομείο.
Για μεσήλικα άτομα ή στους καπνιστές, τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας χρόνιας ιατρική πάθηση, όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση ή η υψηλή χοληστερίνη.
Μεταξύ των σοβαρών συμπτωμάτων, που υποδηλώνουν την ανάγκη για άμεση ιατρική βοήθεια είναι η εφίδρωση, η δυσκολία στην αναπνοή, η ναυτία, ο πόνος στο σαγόνι, τα χέρια ή την πλάτη, καθώς και η καρδιακή αρρυθμία. Αν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας.
  • Σύμπτωμα 4ο: Κοιλιακός πόνος
Παράξενα «συμπτώματα» βρίσκουν λύση (2)
Μπορεί τα γεύματα με την οικογένεια ή με φίλους να είναι μία διασκέδαση, αλλά η αλήθεια είναι ότι κρύβουν «διατροφικούς» κινδύνους. Στην περίπτωση μάλιστα που έπειτα από ένα τέτοιο γεύμα, αισθάνεστε ναυτία, τάση για εμετό ή έχετε διάρροια, ίσως έχετε πέσει «θύμα» τροφικής δηλητηρίασης.
Ιδιαίτερη προσοχή (όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία μάλιστα) χρειάζονται τα τρόφιμα, που έχουν ως βάση τη μαγιονέζα, τα κρέατα και άλλα φαγητά που έχουν μείνει για αρκετή ώρα εκτός ψυγείου.
Για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του κοιλιακού αυτού πόνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαλικυλικό βισμούθιο, το οποίο ενδείκνυται και για τη θεραπεία γαστρεντερίτιδας. Φροντίστε ωστόσο, να το καταναλώσετε με κάποιο εύπεπτο τρόφιμο και με αρκετό νερό.
Οι ζωμοί, οι σούπες, τα προϊόντα με βάση το ψωμί και τα μη λιπαρά τρόφιμα είναι πάντα καλές επιλογές. Μη ξεχνάτε, ότι η τροφική δηλητηρίαση δεν πρέπει ποτέ να διαρκεί περισσότερο από μία ημέρα. Αν τα συμπτώματα επιμείνουν, επικοινωνήστε αμέσως με τον γιατρό σας.
Πηγή: clickatlife.gr

7 πόνοι που δεν πρέπει να αγνοείτε

Επτά πόνοι που δεν πρέπει να αγνοείτε

Ο πόνος είναι η κυριότερη αιτία για την οποία πηγαίνουμε στον γιατρό, με το 30% των επισκέψεων σε ιατρεία και πάνω από το 50% των διακομιδών στα νοσοκομεία να αφορούν πόνο σε κάποιο σημείο του σώματος.
Επειδή είναι τόσο συχνός, οι περισσότεροι είμαστε αρκετά συγχρονισμένοι με το σώμα μας, ώστε να ξέρουμε πότε συνιστά απλή ενόχληση. Τα δύσκολα αρχίζουν όταν παρουσιάζεται ένας ασυνήθιστος πόνος, ο οποίος ναι μεν μας ανησυχεί αλλά δεν είμαστε κιόλας σίγουροι για το αν σηματοδοτεί κάτι σοβαρό ή όχι.
Αμερικανοί ειδικοί στην καρδιολογία, την εσωτερική παθολογία, την γηριατρική και την ψυχιατρική εξηγούν ποιους πόνους δεν πρέπει ποτέ να αγνοούμε, αλλά αντιθέτως να θέτουμε αμέσως υπ’ όψιν του γιατρού.
1. Ο χειρότερος πονοκέφαλος της ζωής σας. Αν παρουσιάσετε ξαφνικά έναν τρομερά δυνατό, ανεξήγητο πόνο στο κεφάλι, που σε τίποτα δεν θυμίζει τον κλασικό πονοκέφαλο που παρουσιάζετε από καιρού εις καιρόν, συμβουλευθείτε έναν γιατρό.
«Η πιθανή αιτία του μπορεί να είναι από κάτι απλό, όπως πονοκέφαλος εξαιτίας ιγμορίτιδας, έως αιμορραγία ή όγκος στον εγκέφαλο», λέει η δρ Σάντρα Φράιχοφερ, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Κολεγίου Παθολόγων (ACP).
Από την πλευρά της, η δρ Σάρον Μπράνγκμαν, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας (AGS) τονίζει πως «η έκφραση “έχω τον χειρότερο πονοκέφαλο στη ζωή μου” σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί κλασική ένδειξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο. Συνεπώς, ο ασθενής πρέπει να πάει αμέσως στα επείγοντα».
2. Πόνος στο στήθος, στη γνάθο, στον ώμο, στο μπράτσο και στην κοιλιά. Ο πόνος στο στήθος γενικώς είναι κάτι που πρέπει να ελέγχεται, διότι μπορεί να οφείλεται σε πνευμονία ή έμφραγμα. Αυτό, ωστόσο, που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα καρδιολογικά προβλήματα δεν εκδηλώνονται μόνο με πόνο ούτε μόνο στο στήθος, κατά τον δρα Τζέρομ Κοέν, διευθυντή του Τμήματος Προληπτικής Καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σαιντ Λούις.
«Οι καρδιολογικοί ασθενείς μιλούν για αίσθημα πίεσης ή βάρους στο στήθος, αλλά και για ενοχλήματα ή πόνο στο λαιμό, στη γνάθο, στον αριστερό ώμο ή μπράτσο, καθώς και στο στομάχι», λέει.
«Αυτά τα συμπτώματα σε έναν υγιή 18χρονο δεν θα με ανησυχούσαν ιδιαιτέρως, αλλά σε έναν μεγαλύτερο άνθρωπο που ξέρει ότι έχει παράγοντες κινδύνου για καρδιολογικό πρόβλημα επειδή λ.χ. καπνίζει ή τρώει ανθυγιεινά, απαιτούν άμεσο έλεγχο από έναν γιατρό – και όχι να αποδίδονται λ.χ. σε πολυφαγία ή να εκλαμβάνονται ως καούρες».
Έλεγχο θέλει και η διακοπτόμενη ενόχληση ή πόνος σε αυτά τα σημεία, που εμφανίζεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες (λ.χ. όταν περπατάτε), διότι μπορεί να αποτελεί χαρακτηριστική ένδειξη στηθάγχης.
Εξυπακούεται, ότι τα ενοχλήματα αυτά δεν πρέπει να ανησυχούν μόνο τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες, οι οποίες μετά την κλιμακτήριο κινδυνεύουν εξίσου με τους άντρες να αρρωστήσουν από την καρδιά τους.
3. Πόνος χαμηλά στη ράχη ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Συνήθως οφείλεται στην αρθρίτιδα, κατά την δρα Μπράνγκμαν, η οποία είναι καθηγήτρια και επικεφαλής του Τμήματος Γηριατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στο Σίρακιουζ.
Άλλες πιθανές διαγνώσεις είναι έμφραγμα, πρόβλημα στην κοιλιά, ακόμα και οξύς διαχωρισμός της αορτής – μία επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση που αφορά την κύρια αρτηρία του σώματος και εκδηλώνεται συνηθέστερα σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, που πάσχουν από υπέρταση, έχουν ιστορικό προβλημάτων με το κυκλοφορικό, καπνίζουν ή έχουν «ζάχαρο».
4. Πολύ δυνατός πόνος στην κοιλιά. Πιθανές αιτίες είναι η σκωληκοειδίτιδα, τα προβλήματα στη χοληδόχο κύστη και το πάγκρεας, το έλκος στο στομάχι ή αλλού στο πεπτικό και οι αποφράξεις των εντέρων – ασθένειες που χρειάζονται άμεση ιατρική αντιμετώπιση.
5. Εξουθενωτικός πόνος στη γάμπα. Μία από τις λιγότερο γνωστές απειλές για την υγεία είναι η δημιουργία θρόμβωσης σε φλέβα βαθιά στο πόδι – μία κατάσταση που συσχετίζεται με προβλήματα όπως η παχυσαρκία, η ακινησία, η εγκυμοσύνη, διάφορα ορμονικά προβλήματα και ο καρκίνος.
Αν ο θρόμβος απελευθερωθεί από το πόδι και, μέσω του αίματος, φτάσει στους πνεύμονες, μπορεί να προκαλέσει πνευμονική εμβολή και να κοστίσει τη ζωή, κατά την δρα Φράιχοφερ. Αν συνεπώς πονάτε στη γάμπα, πρέπει να πάτε αμέσως στο γιατρό – ιδίως εάν δείτε πως υπάρχει και πρήξιμο.
6. Καυστικός πόνος στα πόδια. Σχεδόν το ένα στα τέσσερα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, δεν ξέρουν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το σάκχαρό τους, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Διαβήτη (ADA).
Η αίσθηση καψίματος στα πόδια σαν κάτι να τα τρυπάει με βελόνες μπορεί να αποτελεί ένδειξη αδιάγνωστου διαβήτη, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει ως επιπλοκή την περιφερειακή νευροπάθεια, η οποία και δημιουργεί τον πόνο.
7. Ασαφείς, διάχυτοι πόνοι. Τα ασαφή επώδυνα συμπτώματα σε διάφορα σημεία του σώματος αποτελούν συχνή ένδειξη κατάθλιψης, κατά τον δρα Τόμας Γουάιζ, διευθυντή του Τμήματος Ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο Inova Fairfax, στη Βιρτζίνια.
Επειδή,ωστόσο, οι πόνοι αυτοί μπορεί να είναι χρόνιοι και όχι τρομερά ενοχλητικοί, οι ασθενείς μπορεί να μην κάνουν τη συσχέτιση.
Αν, συνεπώς, ένας άνθρωπος παρουσιάζει απώλεια ενδιαφέροντος για πράγματα που κάποτε τον ευχαριστούσαν, αδυνατεί να δουλέψει και να λειτουργήσει όπως παλιά, κλείνεται στον εαυτό του και παρουσιάζει και αυτούς τους πόνους, πρέπει να απευθυνθεί σε έναν ειδικό.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Το χορευτικό – οφθαλμαπάτη

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory