Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Γουρούνια κολυμβητές .

Διακόσμηση Βλεφαρίδων

βλεφαρίδων-διακόσμηση
βλεφαρίδων-διακόσμηση
βλεφαρίδων-διακόσμηση
βλεφαρίδων-διακόσμηση
βλεφαρίδων-διακόσμηση
βλεφαρίδων-διακόσμηση
βλεφαρίδων-διακόσμηση
βλεφαρίδων-διακόσμηση
βλεφαρίδων-διακόσμηση
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Αστεία Και Σέξι Στιγμές Στην Εργασία

αστεία-και-sexy-στιγμές-at-εργασία
αστεία-και-sexy-στιγμές-at-εργασία
αστεία-και-sexy-στιγμές-at-εργασία
αστεία-και-sexy-στιγμές-at-εργασία
αστεία-και-sexy-στιγμές-at-εργασία
αστεία-και-sexy-στιγμές-at-εργασία
αστεία-και-sexy-στιγμές-at-εργασία
αστεία-και-sexy-στιγμές-at-εργασία

Ατυχία .

αυτό-είναι-τι-κάρμα-είναι-όλα-abou

Icesurfing

icesurfing-13-pic
icesurfing-13-pic
icesurfing-13-pic
icesurfing-13-pic
icesurfing-13-pic
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Υπάρχει Ζωή Χωρίς Κρέας;


Οι Αμερικάνοι έχουν καθιερώσει την 20η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας από το 1985. Πρόκειται για πρωτοβουλία της αμερικανικής οργάνωσης FARM (Farm Animal Reform Movement)και έχει πλέον εξαπλωθεί και εκτός των ορίων των ΗΠΑ.
Η καμπάνια στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού από τις συνέπειες της διατροφής που βασίζεται στα ζωικά προϊόντα. Εστιάζεται στα περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά και στα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση ζωικών προϊόντων.
Στην Ελλάδα έχει αξία να θυμόμαστε αυτή τη μέρα καθώς είμαστε 7οι στην κατά κεφαλήν κατανάλωση κρέατος παγκοσμίως. Έχει επίσης αξία να τονιστεί ότι στην Ελλάδα της οικονομικής ύφεσης αναγκαζόμαστε σε εισαγωγές κρέατος, καθώς έχουμε μόλις 28% αυτάρκεια σε μοσχάρι και 35% αυτάρκεια σε χοιρινό.
Πόσο κρέας τρώμε στην Ελλάδα
 • η μέση ημερήσια κατά κεφαλή διαθεσιμότητα θερμίδων από κρέας και γαλακτοκομικά αυξήθηκε κατά 43,2% -1960: κατανάλωση 35 γρ. κρέας/ημέρα vs 2010: κατανάλωση 125 γρ. κρέας/ ημέρα
Μερικά οφέλη από το δραστικό περιορισμό του κόκκινου κρέατος:
 • Υπάρχει αυξημένη θνησιμότητα με κατανάλωση 1 μερίδας παραπάνω κόκκινου κρέατος. Αν μάλιστα αυτή η μερίδα είναι επεξεργασμένο κρέας (μπέικον, λουκάνικο κα) η θνησιμότητα αυξάνεται κατά 20%. Η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και η αντικατάσταση από πουλερικά ή ψάρι αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης. Αντικατάσταση μιας μερίδας κόκκινου κρέατος από ψάρι μειώνει τον κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας κατά 7% δείχνει μια μεγάλη επί ετών μελέτη του Harvard School of Public Health. Οι χορτοφάγοι προφανώς έχουν ακόμα καλύτερη τύχη, λόγω των φυτοχημικών και των βιοφλαβονοειδών, ουσιών που τις βρίσκουμε στα λαχανικά και τα φυτικά τρόφιμα.
 • Η αποφυγή και η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος μπορεί να μειώσει δραστικά τις ιατρικές δαπάνες. Η μείωση χρόνιων παθήσεων που συνδέονται με την κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να αποφέρει οφέλη εκατομμυρίων για τα δημόσια ταμεία.
 • Όσοι έχουν προδιάθεση για νόσηση από Ρευματοειδή Αρθρίτιδα μπορούν να επηρεάσουν δραστικά την ανάπτυξη της μειώνοντας το κόκκινο κρέας. Όσοι τρώνε πάνω από 60 γρ κόκκινο κρέας/ ημέρα διπλασιάζουν την πιθανότητα ανάπτυξης Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας σε σχέση με αυτούς που τρώνε λιγότερο από 30γρ κόκκινο κρέας/ ημέρα
Κατακλείδα
Αν νομίζει κανείς ότι παίρνει περισσότερη πρωτεΐνη από το κόκκινο κρέας είναι γελασμένος. Το στήθος κοτόπουλου έχει περισσότερη πρωτεΐνη αναλογικά σε σχέση με το κόκκινο κρέας, ενώ και το ψάρι δεν πάει πολύ πίσω. Υπό προϋποθέσεις και μαζί με έναν ειδικό μπορεί να καλύψει κάποιος αν θέλει να κάνει αυστηρή χορτοφαγική δίαιτα τις πρωτεΐνες που χρειάζεται από όσπρια, ξ. καρπούς, προϊόντα ολικής αλέσεως (δημητριακά, αμυλώδη κλπ), γαλακτοκομικά (αν δεν τα αποκλείει)..
Καλό είναι αν είμαστε σε ομάδες κινδύνου από έλλειψη σιδήρου (αναιμίες, γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, αθλητές, παιδιά κα) να ενημερωνόμαστε για εναλλακτικές πηγές σιδήρου πέρα από το κόκκινο κρέας ή τουλάχιστον εφόσον αναγκαστικά πρέπει να τρώμε περισσότερες της μίας φοράς/εβδομάδα είναι σκόπιμο να ελέγχουμε δείκτες υγείας και να συνεργαζόμαστε με ειδικό.
Τέλος καλό είναι να γνωρίζουμε ότι η μακροπρόθεσμη επιπλέον (από το φυσιολογικό) πρόσληψη σιδήρου (που συνεπάγεται υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος τις περισσότερες φορές) αυξάνει την θνησιμότητα από καρδιακές παθήσεις, αλλά καικαρκίνο.

13 Αγαπημένες Τροφές Που… Μας «Παιδεύουν»

Αγαπημένες τροφές που... μας «παιδεύουν» (1)

Λαχταράτε ένα παγωτό χωνάκι, αλλά φοβάστε ότι θα λερωθείτε; Δυσκολεύστε να καθαρίσετε τον αστακό ή να ανοίξετε τα μύδια; Ούτε να τις βλέπετε δεν θέλετε τις αγκινάρες, αφού δεν μπορείτε να τις καθαρίσετε; Μερικές συμβουλές για να περάσετε αυτόν τον «σκόπελο»…
Το καλό με την περίπτωσή σας, είναι ότι δεν είστε μόνοι. Όλοι πάνω κάτω, έτσι συμπεριφερόμαστε. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και μικρές έξυπνες συμβουλές, αλλά και χρηστικά εργαλεία που διευκολύνουν το καθάρισμα, ξεφλούδισμα και ό, τι άλλο εμπόδιο συναντάμε όταν θέλουμε να απολαύσουμε ορισμένες από τις αγαπημένες μας τροφές.
Μπορεί στην αρχή να φαίνονται δύσκολα τα πράγματα και να μας ταλαιπωρούν οι παρακάτω τροφές. Ξεφλούδισμα, άνοιγμα, καθάρισμα… σκέτος μπελάς. Με το χρόνο όμως, η εξοικείωση θα κάνει ρουτίνα την όλη διαδικασία κι η απόλαυση θα «απογειωθεί». Δώστε χρόνο και υπομονή και θα επιβραβευθείτε.
 • Οστρακοειδή
Στην περίπτωση των οστρακοειδών που τρώγονται ωμά, θα χρειαστεί να δώσουμε μια μορφή «πάλης». Ιδίως όταν το κέλυφος, παραμένει ερμητικά κλειστό. Για να το ανοίξουμε και να φθάσουμε στον ζωντανό οργανισμό που φυλάσσεται καλά μέσα του, χρειάζεται μια εξαιρετική τεχνική ξεφλουδίσματος, με τη βοήθεια ενός λεπτού μυτερού μαχαιριού, ενός προστατευτικού γαντιού και μιας απλωμένης πετσέτας για προληπτικούς λόγους. Μπορεί να φαίνεται αγγαρεία, με τον καιρό όμως συνηθίζεται! Αν πρόκειται να τα βράσετε όμως, τότε το άχνισμά τους μέσα σε μια κατασρόλα με ελάχιστο βραστό νερό θα σας λύσει τα χέρια, αφού η υψηλή θερμοκρασία «ανοίγει» το κέλυφος.
 • Καρύδα
Αγαπημένες τροφές που... μας «παιδεύουν» (2)
Νόστιμη, θρεπτική και εξωτική η καρύδα και τα παράγωγα προϊόντα της, εμφανίζουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά. Για πολλούς από εμάς όμως, το άνοιγμα της καρύδας είναι μια αφάνταστη ταλαιπωρία. Κανονικά αν υπολογίζαμε όλα τα στάδια ακόμη και τη συλλογή της, θα απογοητευόμασταν.
Με ένα μαχαίρι προσπαθούμε να αφαιρέσουμε το σκληρό και γεμάτο ίνες εξωτερικό της περίβλημα. Αφού τα καταφέρουμε, ερχόμαστε στη συνέχεια αντιμέτωποι με τον καρπό της καρύδας, ο οποίος και πάλι φαντάζει αδιαπέραστος. Χωρίς υπερβολή για να φτάσουμε στο εσωτερικό της, χρειαζόμαστε σφυρί και καρφί, για να ανοίξουμε την τρύπα, από την οποία θα μπορέσουμε να πάρουμε το γάλα της. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε και πάλι το σφυράκι για να την σπάσουμε και να καταναλώσουμε όσο από το ζωμό της μπορεί να φαγωθεί αλλά και κομμάτια από το «σώμα» της.
 • Οστρακόδερμα
Γαρίδες, καραβίδες, καβούρια και αστακοί, είναι όλα τους θαλασσινά πολυτελείας και εξόχως γευστικά. Η σκληρή τους σάρκα όμως, ενίοτε μπορεί να προκαλέσει… μικροπροβλήματα. Τι εννοούμε; Ότι μπορεί για παράδειγμα στην περίπτωση της γαρίδας, η αφαίρεση του εξωτερικού φλοιού να είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, όμως στους αστακούς και τα καβούρια τα πράγματα περιπλέκονται.
Για να αφαιρεθεί η εξωτερική τους κρούστα χρειάζεται μια ειδική μεταλλική λαβίδα, που διευκολύνει το άνοιγμα. Το κρέας από τις δαγκάνες των οστρακόδερμων είναι ευκολότερο να εξαχθεί, όπως και το κρέας από την ουρά του αστακού, καθώς στα μέρη αυτά η κρούστα είναι λεπτότερη και σπάει πιο εύκολα.
Δεν συμβαίνει όμως, το ίδιο και με την καβουρόψιχα. Στην περίπτωση των καβουριών δεν υπάρχουν έξυπνα και εύκολα κόλπα, χρειάζεται χρόνο και προσοχή. Μόλις όμως, καταφέρουμε και αποτραβήξουμε το κέλυφος και τα πόδια από το κυρίως σώμα, η μαλακιά σάρκα που μας αποκαλύπτεται, μας αποζημιώνει με τη γεύση της.
 • Κάστανα
Αγαπημένες τροφές που... μας «παιδεύουν» (3)
Κατεξοχήν χειμωνιάτικο έδεσμα, θρεπτικό και με ιδιαίτερη νοστιμιά. Πόσες φορές δεν λαχταρίσατε μια αχνιστή χούφτα από τους μικρούς χειμωνιάτικους αυτούς καρπούς, περνώντας μπροστά από τη φουφού του καστανά; Και ενώ σε αυτή την περίπτωση η απόλαυση δεν χρειάζεται καθόλου κόπο, όταν αποφασίσουμε να ψήσουμε μόνοι μας κάστανα, εκεί ίσως δυσκολευτούμε.
Πριν τα φουρνίσουμε ή τα ρίξουμε στο τζάκι, πρέπει να τα χαράξουμε με ένα λεπτό μυτερό μαχαίρι, διαφορετικά θα τα δούμε να… εκρήγνυνται. Αυτό είναι το πρώτο και σχετικά εύκολο στάδιο, καθώς ακολουθεί το καθάρισμα. Το ξεφλούδισμα δυσχεραίνεται, καθώς τα κάστανα μόλις βγήκαν από τη φωτιά και ζεματάνε, ενώ εμείς πρέπει να είμαστε λεπτολόγοι για να αφαιρέσουμε όλες τις ίνες και τις «κλωστές» από τον μικρό αυτό καρπό. Αν δαπανήσαμε χρόνο για να τα κάνουμε όλα αυτά, φανταστείτε την απογοήτευση που θα νιώσουμε στην όψη ενός… σάπιου κάστανου. Αν είναι όμως, φρέσκο και μυρωδάτο, τότε θα ανταμειφθείτε με το παραπάνω.
 • Ξηροί καρποί με κέλυφος
Η συγκεκριμένη κατηγορία ξηρών καρπών δεν μπορεί να καθαριστεί, χωρίς τη βοήθεια κάποιου αιχμηρού εργαλείου. Αμύγδαλα, καρύδια κ.α., δεν μπορούν να ανοιχτούν με το χέρι. Χρειάζονται τον καρυοθραύστη ή κάποιο άλλο παρόμοιο εργαλείο ή ακόμα και το… δόντι μας. Προτιμήστε τα μεταλλικά εργαλεία και φροντίστε να έχετε απλωμένη μια πετσέτα στο σημείο που αποφλοιώνετε τους καρπούς, ώστε να μη γεμίσετε παντού μικρά τσόφλια.
 • Σαλιγκάρια
Αγαπημένες τροφές που... μας «παιδεύουν» (4)
Προϊόν με ιδιαίτερα μεγάλη διατροφική αξία και φήμη, τα σαλιγκάρια θεωρούνται πλέον, είδος πολυτελείας. Τα σαλιγκάρια που εκτρέφονται στην ξηρά, θεωρούνται από τα πιο ακριβά γεύματα και σερβίρονται σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Τα θαλάσσια σαλιγκάρια, είναι ένα είδος μαλακίων, εξίσου ακριβά και δυσεύρετα. Κοινό γνώρισμα πάντως και των δύο ειδών, είναι η δυσκολία στην κατανάλωση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ένα κανονικού μεγέθους πιρούνι, δεν θα μας βοηθήσει να απομακρύνουμε το σώμα του σαλιγκαριού από το κέλυφός του. Προτιμήστε λοιπόν, ένα πολύ μικρότερο πιρουνάκι (1/4 του μεγέθους του κανονικού) και ξεκινήστε την προσπάθεια…
 • Ρόδι
Ο καρπός της καλοτυχίας και της ευτυχίας, μάλλον μας παιδεύει στο άνοιγμα και το καθάρισμά του! Για ευκολία συνηθίζουμε να το ανοίγουμε με τα χέρια, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κόκκοι να χάνονται και εμείς να γινόμαστε χάλια, χρωματίζοντας χέρια και ρούχα. Με τα παρακάτω βήματα μπορούμε, να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες αυτές συνέπειες: με ένα μαχαίρι κόψτε την μια άκρη του ροδιού, στη συνέχεια μπορείτε να χαράξετε το ρόδι με μαχαίρι χωρίς να φτάσετε στο εσωτερικό του (όπως κάνουμε και στο πορτοκάλι), ρίξτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήστε το για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ανοίξτε με ευκολία το ρόδι και απελευθερώστε τους κατακόκκινους γυαλιστερούς του σπόρους και σουρώστε το νερό.
 • Ορτύκια
Τα μικρών διαστάσεων πουλερικά, είναι σίγουρα εξαιρετικά στη γεύση και αποτελούν εκλεκτό μεζέ για όσους αγαπούν το κυνήγι. Οι περισσότεροι πάντως, φαίνεται να δυσανασχετούν με τα πολλά και μικρά κόκαλάκια και το ελάχιστο κρέας τους. Φανταστείτε τα σαν μικρό κοτόπουλο και φροντίστε να τα κόψετε και να τα καθαρίσετε, πριν από το μαγείρεμα. Μπορείτε να τα κόψετε αρχικά στη μέση, να ξεχωρίστε τις φτερούγες, το στήθος κτλ. και μετά να τα μαγειρέψετε. Στο τραπέζι μη φοβηθείτε να παραβείτε τους κανόνες του savoir vivre και να χρησιμοποιήσετε… τα χέρια σας. Αυτό θα πει απόλαυση!
 • Αγκινάρες
Αγαπημένες τροφές που... μας «παιδεύουν» (5)
Λίγο η απροθυμία, λίγο η τεμπελιά, λίγο το δύσκολο καθάρισμα είναι μάλλον, αρκετά για να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε αγκινάρες. Μερικές μικρές συμβουλές όμως, θα μας βοηθήσουν να τις εντάξουμε φρέσκιες στο διαιτολόγιό μας. Κατά το καθάρισμα, για να μη μαυρίσουν τα χέρια σας, φορέστε γάντια. Το καθάρισμα ξεκινάει κόβοντας το κοτσάνι της αγκινάρας, μέχρι τη βάση. Στη συνέχεια αφαιρούμε τυχόν σκληρά φύλλα γύρω από τη βάση της αγκινάρας και κόβουμε το 1/3 περίπου, ενώ το υπόλοιπο το πετάμε, επειδή το κάτω μέρος δεν τρώγεται. Αφαιρούμε αρκετά φύλλα γύρω-γύρω μέχρι να μείνουν τα τρυφερά εσωτερικά φύλλα και τέλος, με το κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό χνούδι και τοποθετούμε την αγκινάρα αμέσως στο νερό.
 • Παγωτό χωνάκι
Μικροί και μεγάλοι δύσκολα αντιστέκονται στον γλυκό αυτό πειρασμό. Κι ενώ οι μεγάλοι είναι κάπως πιο προσεκτικοί, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα παιδιά. Παρά τη μεγάλη τους λαχτάρα για ένα παγωτό χωνάκι, τις περισσότερες φορές ή που θα πασαλειφτούν ολόκληρα, από τα χέρια, μέχρι το πρόσωπο και τα ρούχα τους, αλλά κάτι θα καταφέρουν να φάνε ή που το παγωτό θα αρχίσει να λιώνει μέχρι που δεν θα προλάβουν να το «σώσουν». Τι μπορούμε να κάνουμε; Απλά να επιλέξουμε αντί για χωνάκι… το παραδοσιακό κυπελάκι ή να συμβιβαστούμε ότι μετά το παγωτό, θα πρέπει να βάλουμε… πλυντήριο.
 • Σούπες
Το «απόλυτο χειμωνιάτικο γεύμα» φαίνεται να μας δυσκολεύει λίγο στην κατανάλωση. Ενώ σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό μπολ γεμάτο σούπα με λίγα ζυμαρικά, ζωμό της αρεσκείας μας και ψιλοκομμένα κομμάτια χοιρινού ή άλλου κρέατος. Με το συνηθισμένο κουτάλι για σούπα όμως, τα ζυμαρικά δεν θα μπορούν να σταθούν και θα γλιστράνε πάλι μέσα στο πιάτο μας, οπότε θα καταφέρουμε να φάμε μόνο λίγο ζωμό. Η πρακτική των Ασιατών σίγουρα, θα μας φανεί αρκετά χρήσιμη σε αυτή την περίπτωση: σηκώνουμε το μπολ της σούπας, «φτυαρίζουμε» και τρώμε τα ζυμαρικά και τα λοιπά συστατικά της σούπας και μετά, σειρά έχει ο ζωμός, που κυριολεκτικά «πίνεται» κατευθείαν μέσα από το μπολ. Μπορεί να μην ακούγεται και τόσο κομψό, είναι όμως αποτελεσματικό… Διαφορετικά, επιλέξτε τα μικρά μακαρόνια (π.χ. κοφτό μακαρονάκι κτλ) για να είστε σίγουροι ότι χωρούν στο κουτάλι σας.
 • Sushi
Αγαπημένες τροφές που... μας «παιδεύουν» (6)
Ουσιαστικά πρόκειται για λίγο ρύζι, με μια μικρή φέτα ψαριού κι ένα λεπτό φύλλο από φύκι γύρω γύρω, που καταφέρνει όμως, να μας δυσκολεύει… μέχρι να φθάσει στο στόμα μας, όταν επιλέγουμε να το καταναλώσουμε με ξυλάκια. Το ίδιο φυσικά, ισχύει και με όλα τα φαγητά της ασιατικής κουζίνας, αν επιλέξουμε να τα απολαύσουμε με chopsticks. Κάντε λοιπόν, practice και γίνετε… Ασιάτες.
 • Φτερούγες κοτόπουλου
Οι φτερούγες δημιουργούν πρόβλημα μόνο σε όσους επιλέγουν να τις φάνε με… μαχαιροπίρουνο. Εκεί τα πράγματα είναι όντως, δύσκολα. Γιατί να κάνουμε όμως, τη ζωή μας δύσκολη; Στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε κανένα χρηστικό εργαλείο για να τις φάμε, αφού και μόνο το χέρι μας είναι αρκετό. Επιλέγουμε όποια θέλουμε μέσα από την πιατέλα και αρχίζουμε το «ροκάνισμα» για να σταματήσουμε όταν μείνει μόνο το κόκκαλο.
Πηγή: clickatlife.gr

Τεστ σάλιου «εντοπίζει» τα αγόρια με επιθετική συμπεριφορά

Τεστ σάλιου «εντοπίζει» τα αγόρια με επιθετική συμπεριφορά
Ένα απλό τεστ σάλιου μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος για την πρόβλεψη της επιθετικής συμπεριφοράς στα αγόρια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Αμερικανών ερευνητών από το παιδιατρικό νοσοκομείο του Σινσινάτι.

Τα ευρήματα της μελέτης αποκαλύπτουν άμεση σχέση μεταξύ της συγκέντρωσης ορισμένων ορμονών στους σιελογόνους αδένες των αγοριών και της επιθετικότητας.

Ομάδα ερευνητών συγκέντρωσαν δείγματα σάλιου από 17 νεαρά αγόρια ηλικίας 7 έως 9 ετών που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο για ψυχιατρική φροντίδα. Τα δείγματα αυτά αναλύθηκαν για να διαπιστωθεί ποια παιδιά ήταν πιο πιθανό να παρουσιάζουν σταθερή επιθετικότητα και βία. Η ανάλυσή τους έγινε για τα επίπεδα τριών ορμονών:

-κορτιζόλης

-τεστοστερόνης

-δεϋδροεπιανδροστερόνης (DHEA)

Η συχνότητα και το επίπεδο της επιθετικότητας συνδέθηκε σαφώς με τις τιμές που μετρήθηκαν αυτές οι ορμόνες.

Οι Αμερικανοί ερευνητές έψαχναν για ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ που θα μπορούσε να αποκαλύψει επιθετικές τάσεις σε παιδιατρικούς ασθενείς και φαίνεται ότι το βρήκαν στο τεστ σάλιου. Όπως εξηγούν, «πιστεύουμε ότι η εξέταση των ορμονών στο σάλιο μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να παρακολουθούν ποιες θεραπείες λειτουργούν καλύτερα για τους ασθενείς τους. Επιπλέον, όμως, ελπίζουμε ότι αυτό το απλό τεστ σάλιου θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για να βελτιώσουμε και τα επίπεδα ασφάλειας στα σχολεία».

Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι παρά το μικρό μέγεθός της, τα δεδομένα είναι σημαντικά. Απαιτούνται, βεβαίως, περισσότερες μελέτες πριν προωθηθεί στην κλινική πράξη το τεστ σάλιου για την πρόβλεψη της βίαιης συμπεριφοράς.

Πηγή: healthpress.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory