Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Η ζωή σε ένα μικρό διαμέρισμα .

Γυναίκες Bodybuilders

female_bodybuilders
female_bodybuilders

Εξωτερική Μπαταρία Από Την Κίνα

chinese_battery
chinese_battery
chinese_battery
chinese_battery
chinese_battery
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Μια καθημερινή δόση από ενδιαφέρουσες και αστείες εικόνες.

funny-εικόνες-420
funny-εικόνες-420
funny-εικόνες-420
funny-εικόνες-420
funny-εικόνες-420
funny-εικόνες-420
funny-εικόνες-420
funny-εικόνες-420
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Γλυπτά στην άμμο .

1151 Amazing Hollywood Γλυπτά Sand Themed (14 φωτογραφίες)
2128 Amazing Hollywood Γλυπτά Sand Themed (14 φωτογραφίες)
386 Amazing Hollywood Γλυπτά Sand Themed (14 φωτογραφίες)
458 Amazing Hollywood Γλυπτά Sand Themed (14 φωτογραφίες)
545 Amazing Hollywood Γλυπτά Sand Themed (14 φωτογραφίες)
643 Amazing Hollywood Γλυπτά Sand Themed (14 φωτογραφίες)
742 Amazing Hollywood Γλυπτά Sand Themed (14 φωτογραφίες)
841 Amazing Hollywood Γλυπτά Sand Themed (14 φωτογραφίες)
1334 Amazing Hollywood Γλυπτά Sand Themed (14 φωτογραφίες)
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Γάμος και υγεία


Η λέξη κλειδί είναι η «οικειότητα», το αίσθημα της αυθεντικής σύνδεσης και επαφής με το σύντροφό μας. Η οικειότητα περιλαμβάνει την εγκατάλειψη των αμυνών, το «ρίξιμο των μασκών», το «άνοιγμα στον άλλο», αυθεντικά και έντιμα, την έκθεση του εαυτού μας, που σε ένα δεύτερο επίπεδο σημαίνει την παραδοχή του ποιοι είμαστε και την παραδοχή των αδυναμιών μας και τη συμφιλίωση με αυτές.
Σύμφωνα με τη θεωρία της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του ανθρώπου, του Γερμανού ψυχολόγου και ψυχαναλυτή Erik Erikson, η οικειότητα αποτελεί κατάκτηση της ταυτότητας του Εγώ, κατά την ηλικία της νεότητας (20-40 ετών).
Η όλη του θεωρία περιλαμβάνει όλο το φάσμα της ανθρώπινης ζωής, από τη γέννηση έως τον θάνατο, όπου ο άνθρωπος καλείται να περάσει από διάφορα στάδια, κατά τη διάρκεια των οποίων ενδιαφέρεται να γίνει ικανό σε έναν τομέα της ζωής του. Αν το στάδιο αντιμετωπίζεται καλά, το πρόσωπο θα αισθανθεί μια αίσθηση κυριαρχίας (mastery). Αν το στάδιο δεν ρυθμιστεί σωστά, το άτομο θα βγει με μια αίσθηση ανεπάρκειας.
Ο Erikson διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι σε κάθε στάδιο βιώνουν μια σύγκρουση, που αποτελεί μια κρίσιμη καμπή στην ανάπτυξή τους (ψυχολογική κρίση). Κατά την άποψη του Erikson, αυτές οι συγκρούσεις είναι κεντροθετημένες είτε στην ανάπτυξη μιας ψυχολογικής ποιότητας, είτε στην αποτυχία να αναπτυχθεί αυτή η ποιότητα. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, η δυνατότητα για την προσωπική ανάπτυξη ή για την αποτυχία είναι το ίδιο υψηλή.
Στα χρόνια της νεότητας (20-40 χρόνων), αυτή η «ψυχολογική κρίση» που καλείται να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος, αφορά στην οικειότητα, σε αντιδιαστολή με την απομόνωση.
Η ψυχολογική ποιότητα που κερδίζει ο άνθρωπος με την επιτυχή ανταπόκρισή του σε αυτό το στάδιο, σχετίζεται με την ικανότητά του να αγαπά και να μπορεί να λάβει αγάπη.
Πρωταρχικό καθήκον λοιπόν σε αυτό το στάδιο, είναι η δημιουργία ισχυρών φιλικών σχέσεων και η επίτευξη συναισθημάτων αγάπης και συντροφικότητας (ή μοιρασμένης ταυτότητας) με έναν άλλο άνθρωπο. Με άλλα λόγια, στη φάση αυτή ο άνθρωπος χρειάζεται να κατορθώσει να προσφέρει αγάπη, αλλά και να χαλαρώνει στη στοργή και την αγάπη που του προσφέρουν. Χρειάζεται να μην αισθάνεται απειλητικά από το ενδιαφέρον του άλλου, να μη φοβάται ότι θα καταλυθεί το δικό του Εγώ με την αναγνώριση της ύπαρξης στη ζωή του κάποιου άλλου. Αν ο άνθρωπος δεν μπορέσει να δημιουργήσει φιλίες ή μια στενή σχέση, τότε πιθανότατα βιώνει συναισθήματα μοναξιάς και απομόνωσης.
Επίσης, κατά την περίοδο αυτή, η γενετήσια ικανότητα του ανθρώπου μπορεί νααναπτυχθεί πλήρως. Τα κριτήρια για την «γενετήσια ουτοπία» σύμφωνα με τον Erikson,περιλαμβάνουν την αρμονική συνύπαρξη πολλών ρόλων και ικανοτήτων, όπως την αμοιβαιότητα στον οργασμό με τον αγαπημένο σύντροφο του αντίθετου φύλου, με τον οποίο κάποιος θέλει και μπορεί να μοιραστεί εμπιστοσύνη και με τον οποίο θέλει και μπορεί να ρυθμίσει την επαγγελματική του ζωή, έτσι ώστε να εξασφαλίσει στους απογόνους τους όλα τα στάδια μιας ικανοποιητικής ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο λοιπόν ενός υγιούς γάμου, ο άνθρωπος μπορεί να πραγματώσει την φυσική ανάγκη του για οικειότητα, το να μπορεί να είναι αυτός που είναι και να είναι σε θέση να τομοιράζεται με το σύντροφο και την οικογένειά του, χτίζοντας ένα «σταθερό» περιβάλλον,βιώνοντας ασφάλεια, εμπιστοσύνη, και μια αίσθηση κοινού σκοπού και κοινών στόχωνγια τη ζωή.

Τα 10 πιο πικάντικα πιάτα που θα σας «κάψουν» τον ουρανίσκο

Χειμώνα έχουμε και τα πικάντικα φαγητά σίγουρα, τρώγονται ευκολότερα. Μπορεί η μεσογειακή κουζίνα να μην επιδίδεται σε πολύ καυτερές γεύσεις, όμως οι λάτρεις της πολυεθνικής κουζίνας, συχνά αποζητούν κάτι πιο «έντονο» που θα αναστατώσει τον ουρανίσκο τους…
Αν αντέχει ο οργανισμός σας τα πολλά μπαχάρια, τα έντονα μυρωδικά και την γεύση που καίει κυριολεκτικά τον ουρανίσκο, επιλέξτε ένα από τα παρακάτω πικάντικά πιάτα. Ανατολικής προέλευσης, αμερικανικής ή αφρικανικής καταγωγής, οι πικάντικες γεύσεις είναι ιδανικές να «προκαλούν» τις αισθήσεις μας. Το Askmen παρουσιάζει τα 10 πιο καυτερά πιάτα του πλανήτη, με αυξανόμενης έντασης ιεραρχία…
  • Σούπα Tom yum, Ταϋλάνδη
Ξινή και πικάντικη σούπα που όποιος τη δοκιμάζει εντυπωσιάζεται από τη γεύση και το άρωμά της, αλλά και το πόσο καυτερή είναι. Όπως τα περισσότερα ταϊλανδέζικα πιάτα περιέχει κοτόπουλο ή κάποιο θαλασσινό, αλλά η καυτερή γεύση της οφείλεται στον συνδυασμό του φημισμένου Thai Bird’s Eye Chili, με χυμό εσπεριδοειδών. Ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για όποιον λατρεύει τις πικάντικες γεύσεις που προέρχονται από τα βάθη της νοτιοανατολικής Ασίας. Στην Μπανγκόγκ, η σούπα Tom yum συνοδεύεται με ρύζι, το οποίο μειώνει και ανακουφίζει από το «κάψιμο».
  • Γαρίδες Creole, Η.Π.Α.
Τα 10 πιο πικάντικα πιάτα που θα σας «κάψουν» τον ουρανίσκο (2)
Ευτυχώς στην περίπτωση του πιάτου αυτού, η πικάντικη γεύση διαβαθμίζεται ανάλογα με την όρεξή μας. Αν αντέχουμε το πολύ καυτερό, μπορούμε να το απολαύσουμε με ενισχυμένες δόσεις από καρυκεύματα. Οι γαρίδες Creole εμπλουτίζονται με διάφορα είδη πιπεριού, ντομάτα, κοτόπουλο κ.α., όμως η «έξτρα πικάντικη» γεύση τους οφείλεται στο φρέσκο chili και το κόκκινο πιπέρι. Αυτό άλλωστε, κάνει τους περισσότερους να λατρεύουν το συγκεκριμένο πιάτο. Καλό είναι να το συνοδεύουμε με ρύζι ή πράσινα λαχανικά, που βοηθούν και καταπραϋνουν την πολύ πικάντικη γεύση.
  • Papa a la Huancaina, Περού
Τα 10 πιο πικάντικα πιάτα που θα σας «κάψουν» τον ουρανίσκο (3)
Είναι μάλλον ο ιδανικότερος τρόπος για να σερβίρουμε ένα πιάτο με πικάντικες πατάτες. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σαλάτα με ανακατεμένες πατάτες, που σερβίρονται με μια κρεμώδη σάλτσα, τη Huancaina πάνω σε φύλλα από μαρούλι, μαύρες ελιές, καλαμπόκι και βραστά αυγά. Η σάλτσα Huancaina παρασκευάζεται από φρέσκο τυρί, γάλα εβαπορέ, αλάτι και καυτερή πιπεριά. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το μυστικό που κάνει το πιάτο αυτό να καίει λίγο παραπάνω…
  • Lo Bok με πιπέρι Sichuan, Κίνα
Τα 10 πιο πικάντικα πιάτα που θα σας «κάψουν» τον ουρανίσκο (4)
Οι σαλάτες δεν συγκαταλέγονται συνήθως στα πικάντικα πιάτα, αλλά μάλλον, η συγκεκριμένη σαλάτα θα σας κάνει να αναθεωρήσετε όσα μέχρι σήμερα ξέρατε. Το Lo Bok είναι μια κινεζική ρίζα που μοιάζει πολύ με το ραπανάκι. Είναι γευστική, γλυκιά και τραγανή και με την προσθήκη του πιπεριού Sichuan, ενός καρυκεύματος ιδιαίτερα διαδεδομένου στις ασιατικές χώρες, γίνεται αρκούντως καυτερή.
  • Bibimbap with kimchi, Νότια Κορέα
Τα 10 πιο πικάντικα πιάτα που θα σας «κάψουν» τον ουρανίσκο (5)
Αυξάνοντας όλο και περισσότερο την ένταση του «καψίματος», φτάνουμε σε ένα από τα πλέον πικάντικα και καυτερά πιάτα, το οποίο παρασκευάζεται με ψιλοκομμένο λάχανο, τουρσί, πιπεριές, κρεμμύδια, τζίντζερ και ενισχύεται με σκόρδο. Σερβίρεται σε πήλινα δοχεία, τα οποία έχουν παραμείνει «θαμμένα» στη γη για ένα περίπου μήνα προκειμένου να επιτευχθεί η ιδανική ζύμωση των υλικών. Συνήθως σερβίρεται ως συνοδευτικό των κυρίως πιάτων, ρύζι στον ατμό με μοσχαρίσιο κρέας, σοταρισμένα λαχανικά και τηγανιτά αυγά. Προσοχή όμως, γιατί το πιάτο είναι αρκετά «βαρύ».
  • Suicide chicken wings, Η.Π.Α.
Τα 10 πιο πικάντικα πιάτα που θα σας «κάψουν» τον ουρανίσκο (6)
Μπορούν οι φτερούγες από κοτόπουλο…να μας οδηγήσουν στην αυτοκτονία – όπως υπερασπίζεται το όνομα του συγκεκριμένου πιάτου; Όχι, φυσικά αλλά η συγκεκριμένη αμερικανικής προέλευσης συνταγή είναι τόσο καυτερή που προκαλεί πολλά σε όποιον αποπειραθεί να τη γευτεί…. Σάλτσα από ταμπάσκο, καυτερές πιπεριές και chili για τους πιο τολμηρούς. Για να σβήσετε τη… φωτιά, δοκιμάστε λίγο ρύζι ή μια παγωμένη μπίρα.
  • Jerk chicken, Καραϊβική
Τα 10 πιο πικάντικα πιάτα που θα σας «κάψουν» τον ουρανίσκο (7)
Πρόκειται για ένα από τα πιο γευστικά, πλην όμως, πικάντικα γεύματα. Στηρίζεται σε μια μεγάλη γκάμα συστατικών και καρυκευμάτων από την Καραϊβική, όπως είναι η κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, τα κρεμμύδια, το θυμάρι και το σκόρδο, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη περισσότερο χάρη σε μια εξαιρετική ποικιλία από καυτερές πιπεριές. Το αποτέλεσμα είναι ένα καλοψημένο κρέας με έντονη πικάντικη γεύση.
  • Wot, Αιθιοπία
Τα 10 πιο πικάντικα πιάτα που θα σας «κάψουν» τον ουρανίσκο (8)
Μπορεί να μην θεωρούμε ότι οι αφρικανικές χώρες είναι φημισμένες για τα πικάντικα γεύματά τους, στην υποσαχάρια Αφρική όμως, συναντάμε μερικά από τα πλέον καυτερά πιάτα. Οι Αφρικανοί φημίζονται για τα «βραστά» τους. Για την παρασκευή τους χρησιμοποιούν κρεμμύδι, σκόρδο, μπόλικο τζιντζερ, αλλά και μεγάλη ποσότητα από το πολύ καυτερό berbere, ένα μίγμα από αποξηραμένα μπαχαρικά και πιπεριά. Αυτός ο συνδυασμός γίνεται ο ιδανικός ζωμός για το κρέας που βράζει για πολλή ώρα μέχρι να απορροφήσει όλη τη γεύση. Συνοδεύεται από βραστά αυγά και έναν σπογγώδη τύπο ψωμιού, γεύσεις που προφυλάσσουν από… «εγκαύματα».
  • Vindaloo, Ινδία
Τα 10 πιο πικάντικα πιάτα που θα σας «κάψουν» τον ουρανίσκο (9)
Κόλιανδρος, κύμινο, κουρκουμάς, σπόροι μουστάρδας και φυσικά, αποξηραμένες πιπεριές, είναι μερικά μόνο από τα συστατικά που χρησιμοποιούν οι Ινδοί για να κάνουν πιο πικάντικα τα γεύματά τους. Το ιδιαίτερα πικάντικο Vindaloo, είναι ένα είδος κρέατος που βράζει μέσα στο συνονθύλευμα των μπαχαρικών και εμπλουτίζεται με ξύ. Το αγγούρι ή το μάνγκο θα σας δροσίσουν μετά την πρώτη απόπειρα δοκιμής…
  • Sambal oelek, Ινδονησία
Τα 10 πιο πικάντικα πιάτα που θα σας «κάψουν» τον ουρανίσκο (10)
Το Sambal oelek παράγεται από μια ποικιλία από πιπεριές και χρησιμοποιείται περισσότερο ως συνοδευτικό του κυρίως πιάτου. Καυτερές κόκκινες πιπεριές, κόκκινο πιπέρι και μερικές ακόμη ποικιλίες από πιπέρι και chili τοπικής προέλευσης, συνθέτουν ένα υπερ-πικάντικο γεύμα που θα σας μείνει… αξέχαστο.
Πηγή: clickatlife.gr

ΔείΤα 10 πιο πικάντικα πιάτα που θα σας «κάψουν» τον ουρανίσκο (1)\

Ψαράς ανακάλυψε δικέφαλο καρχαρία

Ψαράς ανακάλυψε δικέφαλο καρχαρία (1)

Ένα έμβρυο καρχαρία με δύο κεφάλια ανακάλυψε ένας ψαράς στον Κόλπο του Μεξικού
Αμερικανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός δικέφαλου εμβρύου καρχαρία ταύρου, το οποίο πιστεύεται ότι είναι το πρώτο στον κόσμο.
Ο δικέφαλος καρχαρίας βρέθηκε στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με μια μελέτη του Michigan State University που δημοσιεύθηκε στο Journal of Fish Biology.
Ανακαλύφθηκε από έναν ψαρά, όταν άνοιξε τη μήτρα ενός ενήλικα καρχαρία το 2011, περίπου ένα χρόνο μετά την πετρελαιοκηλίδα του Deepwater Horizon, στον Κόλπο του Μεξικού.
Ενώ άλλα είδη καρχαριών έχουν γεννηθεί στο παρελθόν με δύο κεφάλια – συμπεριλαμβανομένου τον μπλε καρχαρία και τον καρχαρία γαλέο- αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του καρχαρία ταύρου με δύο κεφάλια.
Ψαράς ανακάλυψε δικέφαλο καρχαρία (2)
Ο Michael Wagner, επίκουρος καθηγητής του τομέα της αλιείας και της άγριας ζωής στο MSU, είπε:”Πρόκειται για σκληραγωγημένα μικρά πλάσματα, αλλά παρ ‘όλα αυτά, το δικέφαλο έμβρυο πιθανότατα θα πέθαινε λίγο μετά τη γέννηση.”
Στις περισσότερες περιπτώσεις δικέφαλων πλασμάτων, λίγο μετά την γέννηση τους πέθαιναν.
Ο κ. Wagner είπε ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες περιπτώσεις δικέφαλων σαυρών και φιδιών, επειδή συχνά έχουν εκτραφεί σε αιχμαλωσία, όπου οι κτηνοτρόφοι μπορούν να παρακολουθούν και να ελέγχουν τις παραδοξότητες.
Αφού ανακαλύφθηκε, ο καρχαρίας μεταφέρθηκε στο τμήμα επιστημών της θάλασσας στο Κολέγιο Florida Keys Community και στη συνέχεια στο Michigan Stateνα, όπου ο κ. Wagner και η ομάδα του χρησιμοποίησαν μαγνητική τομογραφία για να το μελετήσουν.
Ανακάλυψαν λοιπόν δύο διαφορετικά κεφάλια, καρδιές και στομάχια.
Το υπόλοιπο του σώματος, στη συνέχεια επανασυνδέεται για να σχηματίσει μια ενιαία ουρά.
Ενώ ο καθηγητής σημείωσε στην έρευνά του ότι η παραμόρφωση του καρχαρία μπορεί να συνδυαστεί με την έκθεση του σε ρύπους, στην πετρελαιοκηλίδα του Deepwater Horizon.
Και πρόσθεσε: “Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να υποστηρίξουμε κάποια συγκεκριμένη αιτία.”
Σύμφωνα με το Διεθνές Αρχείο Επιθέσεων Καρχαρία, υπήρξαν 80 περιπτώσεις απρόκλητης επίθεσης καρχαρία εναντίον ανθρώπων το 2012, με επτά θανάτους.
Πηγή: News247.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory