Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Συμβαίνει στην Ρωσία .

Μην ενεργοποιείται τις αυτόματες ποτίστρες τον χειμώνα .

ψεκαστήρας
ψεκαστήρας
ψεκαστήρας

Οταν τα κορίτσια βαριούνται .

Όχι-ένδυσης-δεξιά-17
Όχι-ένδυσης-δεξιά-39

Θα ήθελα κάτι απο αυτά .

Κάνε κάτι καινοτόμο

Πώς η θρησκεία επηρεάζει τις διατροφικές επιλογές των πιστών;


Αρκετές από τις διατροφικές προσταγές που υπάρχουν στα ιερά βιβλία των διαφόρων θρησκειών προτρέπουν τους πιστούς να απέχουν από συγκεκριμένες τροφές και να επιλέγουν κάποιες άλλες. Πίσω από αυτούς τους κανόνες κρύβονται ανησυχίες-φιλοσοφίες σχετικά με την υγεία και ευημερία των πιστών. Εδώ θα εξετάσουμε τις 5 κύριες θρησκείες και τις διατροφικές οδηγίες που περιέχουν στα ιερά τους βιβλία.
Θα ξεκινήσουμε από το Ιουδαϊσμό. Η Παλαιά Διαθήκη, και πιο συγκεκριμένα τα βιβλία λευιτικό, αριθμοί, δευτερονόμιο και τορά, θεωρούν κάποια ζώα της στεριάς ως ακάθαρτα και για τον λόγο αυτό τα αποκλείουν από τη διατροφή των πιστών. Τέτοια παραδείγματα είναι το χοιρινό και ζώα που δεν διαιρούν την οπλή όπως ο λαγός, η καμήλα και το γουρούνι. Ακόμη απαγορεύονται τα θαλασσινά και ο συνδυασμός κρέατος και γαλακτοκομικών στο ίδιο γεύμα.
Ας ταξιδέψουμε στο Βουδισμό. Αρκετοί βουδιστές είναι χορτροφάγοι, αλλά κάποιοι τρώνε και ψάρι. Έχει τη φιλοσοφία της οικολογικής ισορροπίας, δεδομένου ότι τα φρούτα και τα λαχανικά υπάρχουν σε σχετική αφθονία στη φύση. Οι περισσότεροι απέχουν από τα κρεατικά και το βοδινό. Πριν την εορτή της γέννησης, του φωτισμού και του θανάτου του Βούδα είναι περίοδοι νηστείας και ξεκούρασης. Οι μοναχοί νηστεύουν πλήρως κάποιες μέρες της σελήνης και μετά τα μεσάνυχτα αποφεύγουν τις στερεές τροφές.
Οι ινδουιστές απέχουν από οποιαδήποτε τροφή καθυστερεί την πνευματική και σωματική ανάπτυξη. Το κρέας δεν απαγορεύεται, αν και υπάρχουν περιορισμοί όπως το χοιρινό, οι καμήλες, οι πάπιες, τα πουλερικά και τα θαλασσινά. Για τον ινδουισμό, η αγελάδα θεωρείται ιερό ζώο. Πολλοί ινδουιστές είναι αυστηροί χορτοφάγοι. Τα προϊόντα της αγελάδας, όπως το γάλα και το τυρί, θεωρούνται αγνά και μπορούν να καταναλώνονται από τους πιστούς. Η νηστεία είναι στοιχείο του ινδουισμού και συνοδεύει την προετοιμασία για μεγάλα γεγονότα, όπως oι γάμοι και οι κηδείες.
Και ας περάσουμε τώρα στο μουσουλμανισμό. Ο όρος χαλάλ αναφέρεται σε όλα τα επιτρεπόμενα τρόφιμα, ενώ το χαράμ σε εκείνα που απαγορεύονται. Αποθαρρύνεται η πρόσληψη καφέ, τσαγιού και αλκοολούχων. Η νηστεία των μουσουλμάνων συνιστάται στην πλήρη αποχή από το φαγητό από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου και καθιερωμένες νηστείες είναι η Δευτέρα και η Πέμπτη, 6 μέρες Σοουγάλ και ένα μήνα το γνωστό ραμαντάνι. Η νηστεία για τους μουσουλμάνους συνοδεύεται απαραιτήτως από προσευχή και φιλανθρωπίες. Η νηστεία διακόπτεται μετά τη δύση του ηλίου με γεύμα που καλείται ιφτάρ και περιλαμβάνει την λήψη χουρμάδων και νερού ή γλυκών αφεψημάτων.
Τελευταία αλλά ίσως η κεντρικότερη θρησκεία είναι η ανατολική ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Σύμφωνα με το ευαγγέλιο, που είναι ο λόγος του Θεού, δεν απαγορεύεται κάποια τροφή γιατί ο Θεός όλα τα δημιούργησε για να τα προσφέρει στον άνθρωπο. Ωστόσο, η ζωή πρέπει να έχει σαν βάση το μέτρο και την οικολογική ισορροπία. Η νηστεία κατέχει κεντρική θέση στη ζωή της εκκλησίας και προετοιμάζει τους πιστούς για τις μεγάλες εορτές της Γέννησης του Χριστού, της Ανάστασης και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή είναι οι καθιερωμένες μέρες νηστείας, εκτός αν συμπίπτουν με κάποια μεγάλη εορτή αγίου, θεομητορική (για την Παναγία) ή δεσποτική (για το Χριστό) εορτή. Ο Χριστός ευλόγησε το ψωμί και το κρασί και έκανε το θαύμα του πολλαπλασιαμού των άρτων και των ψαριών. Αγάπησε τους ψαράδες και δεν θεωρώ τυχαίο ότι το ψάρι είναι τόσο ευεργετικό για την υγεία των ανθρώπων.
Υπάρχουν θρησκείες που απαγορεύουν τα διεγερτικά, όπως ο καφές, το τσάι κι η σοκολάτα, τα μπαχαρικά και τα συντηρητικά. Ακόμη απαγορεύεται η χρήση καπνού, ο οποίος έχει συνδεθεί με καρδιαγγειακά, καρκίνο και νόσο των πνευμόνων. Τα οφέλη για την υγεία είναι πολλά και διάφορα. Η χορτοφαγία σχετίζεται με μακροζωία, ενώ παράλληλα σέβεται το περιβάλλον. Σε όποια θρησκεία και να ανήκετε, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε το φαγητό, στον βαθμό που σας προσφέρει υγεία και ευτυχία

Μπορεί το sex να... πονάει; Κι όμως..

Sex και πόνος: Απίστευτα πράγματα που μπορούν να κάνουν τις συνευρέσεις σας επίπονες!

Ως γνωστόν όλα τα πράγματα έχουν και την καλή και την κακή τους την πλευρά! Ακόμα και η πιο υπέροχη και γλυκιά εικόνα να σας έρθει στο μυαλό, σίγουρα κάποτε κι αυτή σας είχε απογοητεύσει! Για παράδειγμα το sex, το οποίο είναι ίσως το μοναδικό πράγμα στη γη που αρέσει σε όλους, βρείτε μας έναν που να μην του αρέσει και θα σκίσουμε τα πτυχία μας, έχει κι αυτό τις αρνητικές και πιο συγκεκριμένα τις επίπονες... πλευρές του! Κακά τα ψέματα, δεν είναι λίγες οι γυναίκες οι οποίες παραπονιούνται ότι πονάνε κατά της ερωτικές τους συνευρέσεις και εμπεριστατωμένα, δεν είναι η πρώτη τους φορά! Έχετε σκεφτεί όμως, τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει το sex σας επίπονο; Μήπως έχετε παρατηρήσει να συμβαίνει συγκεκριμένες μέρες ή κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες; Παρακάτω, σας έχουμε κάποια απίθανα πράγματα, που είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορούν να σας προκαλέσουν μεγάλο... πόνο! Διαβάστε για να μαθαίνετε...
1. Τεράστιο πέος: Είναι απολύτως λογικό και κατανοητό, παρά το γεγονός ότι για κάποιες θα ήταν ζηλευτό, ένα... υπερμεγέθες πέος να μην είναι και τόσο βολικό όσο ένα σε πιο φυσιολογικές διαστάσεις. Θα μας πείτε τώρα, οι κύριοι με ελαφρά ελεφαντίαση είναι καταδικασμένοι σε ισόβια αγαμία ή θα πρέπει να εγκαταλείπονται από τους συντρόφους τους λόγω άσκησης... βίας; Τίποτε από τα δύο διότι για όλα υπάρχει λύση! Αν λοιπόν είστε με έναν τόσο προικισμένο παρτενέρ, δώστε τεράστια βάση στα προκαταρκτικά. Όσο μεγαλύτερη η υγρασία του κόλπου, τόσο λιγότερος ο πόνος. Αν πάλι δεν μπορείτε να πετύχετε τα κατάλληλα επίπεδα, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε την παλιά και αγαπημένη μέθοδο του... σάλιου ή και κάποιο λιπαντικό. Θέληση να υπάρχει...
2. Η... καθιστική ζωή: Κακά τα ψέματα, οι περισσότερες από εμάς πλέον δουλεύουμε ολιμερής κι ολονυχτίς μπροστά από έναν υπολογιστή κάνοντας ώρες ολόκληρες να σηκωθούμε έστω και για 5 λεπτά, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί δεν προλαβαίνουμε! Κι όμως, εκτός του ότι η κακιά αυτή συνήθεια μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε μέση, μάτια φυσικά ή ακόμα και πόδια, κάνει μεγάλο κακό και στον... κόλπο σας! Η στασιμότητα, δεν αιματώνει σωστά την περιοχή με αποτέλεσμα να χάνεται η ελαστικότητά της και κατ' επέκταση το sex να γίνεται ένας εφιάλτης. Γι 'αυτό λοιπόν, ανά μισή ώρα κάντε τις βόλτες σας και αφήστε το αφεντικό να γκρινιάζει όσο θέλει!
3. Οι χαμηλές θερμοκρασίες: Το χειμώνα ή ακόμα και το φθινόπωρο, που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και η ατμόσφαιρα κρύα και υγρή, ως συνήθως τα χέρια σας και γενικά το δέρμα σας ξεραίνεται. Ακριβώς το ίδιο λοιπόν γίνεται και με τον κόλπο σας. Το κρύο λοιπόν και γενικότερα οι μη ιδανικές θερμοκρασίες, επηρεάζουν άμεσα το συγκεμένο σημείο του σώματός σας, με αποτέλεσμα να το αφήνουν ξηρό κάτι που φυσικά κάνει τις ερωτικές σας συνευρέσεις όχι και τόσο ευχάριστες! Δοκιμάστε να βάλετε ένα ειδικό λάδι για την περιοχή και σύντομα θα δείτε βελτίωση.
4. Η αποτρίχωση: Μα είναι δυνατόν την ίδια μέρα που κάνατε αποτρίχωση, και δη με κερί, να πάτε να κάνετε sex; Δηλαδή εσείς κάνετε αποτρίχωση και καπάκι μπαίνετε στη θάλασσα; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Το δέρμα, αμέσως μετά την αποτρίχωση, ακόμα και στην πιο απλή περίπτωση που είναι το ξυράφι, είναι ευαίσθητο στο οτιδήποτε γιατί πολύ απλά οι πόροι είναι ανοιχτοί και το δέρμα ερεθισμένο. Το γεγονός ότι υπάρχει περίπτωση, να έρθει σε επαφή, με τρίχες, τα γένια του δηλαδη, ή πέος φυσικά, φαντάζει σαν ένα άσχημο σενάριο που καλό θα ήταν να αποφύγετε. Εδώ υπάρχουν γυναίκες, που μετά την αποτρίχωση στο μπικίνι δεν μπορούν να περπατήσουν καλά καλά, εσείς μου θέλετε και sex; Υπομονή μια μέρα λοιπόν...
5. Η γυμναστική: Μπορεί να υποστηρίζουμε ότι η σωματική άσκηση κάνει παντού καλό, και φυσικά ισχύει, αλλά καμιά φορά μπορεί να δημιουργήσει κάποια μικροπροβλήματα εκεί κάτω. Αν λοιπόν την προηγούμενη μέρα έχετε χετνίσει το πάρκο της γειτονιάς σας τρέχοντας πάνω κάτω για ώρες, καλύτερα την επόμενη να μην επιχειρήσετε να κάνετε sex. Τα νεύρα του κόλπου, συνδέονται άμεσα με αυτά των μηρών και της λεκάνης, με αποτέλεσμα η ένταση που είχαν αυτά τα σημεία του σώματός σας λόγω της έντονης άσκησης, να μετεφέρεται και προς τα πάνω, ο κόλπος να γίνεται πιο δύσκαμπτος και φυσικά εσείς να πονάτε περισσότερο!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ;Παίρνεις την απόφαση, παίρνεις το πρόγραμμα και αρχίζεις δίαιτα. Η στέρηση, οι φωνές των σειρήνων που σε καλούν να φας σουβλάκια και να πιεις μπίρες. Και το χειρότερο; Η αίσθηση ότι αυτή η δίαιτα θα κρατήσει για πάντα και ότι τα λαδερά παϊδάκια δεν θα ακουμπήσουν ξανά τα χείλη σου. Δεν μας εκπλήσσει, λοιπόν, το γεγονός ότι το 80% των ατόμων που κάνουν δίαιτα αποτυγχάνουν παταγωδώς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition. 
Εντάξει, δεν θα σου πούμε να παρατήσεις τις προσπάθειες, αλλά πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Για να θριαμβεύσεις, θα πρέπει απλώς να μάθεις τα μυστικά της δίαιτας: πού, πώς και γιατί. 
Ετσι αυτή τη φορά, αντί να πηγαίνεις ξυπόλητος στα αγκάθια, θα έχεις  οργανωμένη περιήγηση στις ενδεχόμενες διατροφικές παγίδες - ίσως να έχεις πέσει σε αυτές στο παρελθόν. Ομως, αυτή τη φορά θα τις ξεπεράσεις άνετα. 
Υπάρχει μόνο ένα κόλλημα: σύντομα θα χρειαστείς καινούργια γκαρνταρόμπα…
Εβδομάδα 1η
Η Κρίση: Εχεις πεθάνει της πείνας.
Πριν: Καταβρόχθιζες τα πάντα.
Τώρα: Φάε, αλλά διαφορετικά. Δοκίμασε φαγητά με πολύ νερό και φυτικές ίνες. Το ένστικτό σου λέει ότι θες ένα σουβλάκι με όλα. Ξέρεις όμως ότι οι ίδιες θερμίδες βρίσκονται σε ένα μπολ ζυμαρικών ολικής αλέσεως (σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων) με ντομάτα και σπανάκι, μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, ένα μπολ σούπας και γρανίτα. Είσαι στο δρόμο; Εχε στο ντουλάπι αποξηραμένα φρούτα (είναι πλούσια σε βιταμίνες και κόβουν την όρεξη)
Η Επιστήμη: Οταν το στομάχι σου είναι άδειο, η ορμόνη γκρελίνη ενεργοποιείται, σύμφωνα με τον Σκοτ Αϊσακς, γιατρό και καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου Emory και συγγραφέα του βιβλίου «Ορμονική Ισορροπία». Μην αφήσεις να συμβεί. «Καταναλώνοντας τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα και λαχανικά, θα χορτάσεις και θα μπορείς να ελέγξεις την παραγωγή γκρελίνης». Η πρωτεΐνη μπορεί να έχει παρόμοια αποτελέσματα, αλλά έχει και θερμίδες. Ετσι μπορείς να τα εναλλάσσεις: το πρωί φάε λίγο τυρί που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και το απόγευμα μήλο που είναι πλούσιο σε νερό και φυτικές ίνες. 
Η 2η Κρίση: Εχεις τα νεύρα σου.
Πριν: Ετρωγες πατατάκια και αναψυκτικό.
Τώρα: Βελτίωσε τη διάθεσή σου τρώγοντας τροφές που ενισχύουν τις ορμόνες, όχι το στομάχι σου. Φαγητά που είναι πλούσια σε λίπος και ζάχαρη μετατρέπονται γρήγορα σε γλυκόζη μετά το μεταβολισμό. Από δω και πέρα θα τρως σύνθετους υδατάνθρακες, όπως πλήρες δημητριακά (π.χ. μπραν φλέικς) με σταφίδες και γάλα με λίγα λιπαρά.
Η Επιστήμη: Εχεις τα νεύρα σου, γιατί απέκλεισες πηγές άμεσης ενέργειας (όπως πατατάκια και αναψυκτικά). «Οταν αυτές οι εύκολες πηγές ενέργειας κόβονται, τότε περνάς μια περίοδο όπου δεν αισθάνεσαι και τόσο καλά» τονίζει ο Βίνσεντ Πέρα, γιατρός και διευθυντής του Προγράμματος Διατροφής του Ιατρικού Κέντρου Μίριαμ στο Πρόβιντενς, Ρόουντ Αϊλαντ. Ολλανδοί ερευνητές απέδειξαν ότι μία δόση γλυκόζης μπορεί να απομακρύνει αισθήματα άγχους ενισχύοντας τη δράση της σεροτονίνης. Αρκεί να προωθείς τη δράση της σεροτονίνης με σύνθετους υδατάνθρακες και όχι με ζάχαρη.
1ος ΜΗΝΑΣ
Η Κρίση: Εχει κολλήσει η ζυγαριά.
Πριν:
 «Τζάμπα ο κόπος. Δεν γίνεται τίποτα».
Τώρα: Ενεργοποιήσου. «Η σωματική άσκηση είναι το κρισιμότερο σημείο» εξηγεί ο δρ Αϊσακς. Τίποτα το πολύπλοκο, απλώς κουνήσου. Η αερόβια άσκηση (τρέξιμο, ποδήλατο, μπάσκετ) καίει θερμίδες και τα βάρη αυξάνουν τη μυϊκή μάζα, που σημαίνει ότι θα καις περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν κοιμάσαι. Για κάθε κιλό μυϊκής μάζας καις επιπλέον 40-90 θερμίδες την ημέρα. Πιες άφθονο νερό για να αναπληρώσεις τα υγρά που χάνεις από τον ιδρώτα.
Η Επιστήμη: «Οσο χάνεις βάρος χρειάζεσαι λιγότερες θερμίδες, αλλά αυξάνοντας τη μυϊκή μάζα, αυξάνεις το μεταβολισμό σου και αντιπαρέρχεσαι τις επιπτώσεις» εξηγεί ο δρ Αϊσακς. Σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας, άτομα που ακολουθούσαν διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες -και που γυμνάζονταν- έχασαν 1,5 κιλό παραπάνω από άτομα που ακολουθούσαν την ίδια δίαιτα, αλλά δεν γυμνάζονταν, σε διάστημα 12 εβδομάδων.  
Η 2η Κρίση: Εχεις ακατάσχετη επιθυμία να φας.
Πριν:
 «Μια ζωή την έχουμε, ας τη γλεντήσουμε».
Τώρα: Μπορείς να ενδώσεις στις επιθυμίες σου, αλλά έξυπνα. Ο δρ Ντέιβιντ Κατς, διευθυντής του Κέντρου Προληπτικής Ερευνας στο Τμήμα Ιατρικής του Γέιλ και συγγραφέας του βιβλίου The Way to Eat, συνιστά να παίρνεις μαζί σου το ισοδύναμο μιας διατροφικής ομπρέλας: «Εχε πάντα μαζί σου ένα σακουλάκι με ξηρούς καρπούς, φρούτα, γιαούρτι, τυρί με χαμηλά λιπαρά. Ετσι θα έχεις άμεση πρόσβαση σε υγιεινές επιλογές, πλούσιες σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ώστε να ικανοποιείς την ξαφνική πείνα».
Η Επιστήμη: «Οταν κάνεις δίαιτα, τα φουσκωμένα λιποκύτταρα αρχίζουν να συρρικνώνονται» εξηγεί ο δρ Κατς. Ξέρουν ότι έχει έρθει η ώρα τους και θα χρησιμοποιηθούν για ενέργεια. Είναι κατανοητό, λοιπόν, ότι έχουν άλλα σχέδια για το μέλλον τους. Σύμφωνα με τον Κατς, αυτά τα κύτταρα στέλνουν μήνυμα στον εγκέφαλο ότι χρειάζονται περισσότερες θερμίδες. Σταματάνε την παραγωγή λεπτίνης, ορμόνη που σηματοδοτεί ότι έχεις χορτάσει. Ετσι εγκεφαλικά, μέσω των κυττάρων, αναζητάς συνεχώς κάτι να φας (που είναι και ο λόγος που πρέπει να έχεις υγιεινά σνακ κοντά σου). 
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory