Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Τατουάζ που καλύπτουν πληγές .

Σκωτσέζοι νταμίστες σε σόου ταλέντων .

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Κορίτσια που βαριούνται στην δουλειά .

bored at work 27 Chivettes bored at work (53 Photos)
bored at work 31 Chivettes bored at work (53 Photos)
bored at work 39 Chivettes bored at work (53 Photos)
bored at work 41 Chivettes bored at work (53 Photos)
bored at work 42 Chivettes bored at work (53 Photos)
bored at work 48 Chivettes bored at work (53 Photos)
bored at work 49 Chivettes bored at work (53 Photos)
bored at work 5 Chivettes bored at work (53 Photos)
bored at work 8 Chivettes bored at work (53 Photos)

Την κατάλληλη στιγμή .

perfect_timing
perfect_timing
perfect_timing
perfect_timing
perfect_timing
perfect_timing
perfect_timing

Εξυπνο .

creative_furniture

Οι 14 πιο συνηθισμένες αλλεργίες

Οι 14 πιο συνηθισμένες αλλεργίες (1)

Οι αλλεργίες αποτελούν τον πιο συχνό «εφιάλτη» της άνοιξης. Πρόκειται για την παθολογική κατάσταση, κατά την οποία ο οργανισμός αντιδρά απέναντι σε αβλαβείς περιβαλλοντικές ουσίες, τα αλλεργιογόνα. Ποιές είναι οι πιο συχνές αλλεργίες;
Ειδικότερα, η αλλεργία είναι αντίδραση υπερευαισθησίας τύπου Ι, στην οποία κύριοι πρωταγωνιστές είναι ειδικά κύτταρα του αίματος, τα βασεόφιλα και τα μαστοκύτταρα και ένας ειδικός τύπος αντισώματος, η ανοσοσφαιρίνη Ε. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι αλλεργίες ίδιες. Ας δούμε ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες, ξεκινώντας από τις πιο επίκαιρες, αυτές της άνοιξης.
 • Γύρη
Τα δέντρα και τα λουλούδια προκαλούν αλλεργίες κατά την ανθοφορία τους, επειδή παράγουν μικρά κύτταρα γύρης, που είναι ελαφριά και ξηρά και μπορούν εύκολα να μεταφερθούν με το αεράκι της άνοιξης. Τα πιο συνηθισμένα δέντρα που προκαλούν αλλεργίες είναι η δρυς, ο δυτικός κόκκινος κέδρος, ο φίκος, το σφενδάμι, η φτελιά, το κυπαρίσσι, η καρυδιά, η αγριοκαρυδιά και η λεύκα.
Τα δέντρα αυτά απελευθερώνουν γύρη περίπου την ίδια εποχή και αν είστε αλλεργικοί ενδεχομένως να αισθανθείτε συμφόρηση, φαγούρα στα μάτια, τα αυτιά, τη μύτη και το στόμα.
 • Μούχλα
Οι «σπόροι» της μούχλας λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Η μούχλα απελευθερώνει τους σπόρους της, οι οποίοι μεταφέρονται επίσης με τον άνεμο. Υπάρχουν σε αφθονία στο περιβάλλον και συνήθως, προκαλούν χειρότερα συμπτώματα αλλεργίας από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.
Η αλλεργία αυτού του είδους προκαλεί τα τυπικά συμπτώματα της αλλεργίας, όπως το φτέρνισμα, η συμφόρηση, η καταρροή και τα υγρά μάτια με φαγούρα.
 • Αλλεργική ρινίτιδα
Οι 14 πιο συνηθισμένες αλλεργίες (2)
Η αλλεργική ρινίτιδα θεωρείται σήμερα χρόνια αναπνευστική νόσος. Η επίπτωσή της παγκοσμίως κυμαίνεται από 7% έως 16% και αυξάνεται συνεχώς στη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών.
Η πιο συχνή μορφή εκδήλωσής της είναι το οίδημα και η φλεγμονή των ρινικών διόδων, η συμφόρηση, το φτέρνισμα και τα υγρά μάτια με φαγούρα, που προκαλούνται από μια ποικιλία αλλεργιογόνων.
 • Ιγμορίτιδα
Η ιγμορίτιδα είναι μία φλεγμονή των παραρρινίων κόλπων, η οποία μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία, λοίμωξη ή αυτοάνοσα νοσήματα. Οι περισσότερες περιπτώσεις οφείλονται σε ιογενή λοίμωξη και υποχωρούν μέσα σε 10 ημέρες. Τουλάχιστον μισές από τις περιπτώσεις της χρόνιας ιγμορίτιδας δεν οφείλεται σε αλλεργία.
 • Άσθμα
Πρόκειται για μία φλεγμονή των πνευμόνων και των αεραγωγών και συστολή των βρογχικών σωλήνων, που προκαλούνται τα ίδια σχεδόν αλλεργιογόνα, με εκείνα της αλλεργικής ρινίτιδας. Αποτελέσματά του άσθματος είναι ο συριγμός, το σφίξιμο στο στήθος, η δύσπνοια και ο βήχας.
 • Αλλεργία από τσίμπημα μέλισσας
Οι 14 πιο συνηθισμένες αλλεργίες (4)
Είναι μία από τις πιο επικίνδυνες αλλεργικές αντιδράσεις, ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν σοβαρή αλλεργία σε τσιμπήματα μέλισσας. Προκαλεί οίδημα και φλεγμονή γύρω από τον τσίμπημα και σε σοβαρές περιπτώσεις, ενδεχομένως να υπάρξει αναφυλακτική αντίδραση, που προκαλείται σε ολόκληρο το σώμα και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εξανθήματα, οίδημα των αεραγωγών, δύσπνοια, δυσκολία στην αναπνοή και την κατάποση, αυξημένο καρδιακό ρυθμό και μειωμένη πίεση του αίματος, που προκαλεί ζάλη.
 • Έκζεμα
Μια πολύ κοινή μορφή της δερματίτιδας και συχνά δια βίου κατάσταση για τα άτομα που παρουσιάζουν υπερευαισθησία σε ένα ευρύ φάσμα ερεθισμών του δέρματος, είναι το έκζεμα. Στα συμπτώματά του συγκαταλέγονται το ξηρό, φολιδωτό δέρμα που εμφανίζεται στις κόκκινες περιοχές, όπου υπάρχει φλεγμονή, η ακατάπαυστη φαγούρα και το αίσθημα ότι καίγεστε.
 • Αλλεργική επιπεφυκίτιδα
Γνωστή και ως «ροζ μάτι», η αλλεργική επιπεφυκίτιδα είναι μια φλεγμονή του επιπεφυκότος, δηλαδή του εσωτερικού ιστού του βλεφάρου που κρατά το βολβό και τα βλέφαρα υγρά. Μπορεί να ενεργοποιηθεί από την επαφή με ουσίες όπως σαμπουάν, καλλυντικά, βρωμιά, καπνός, χλώριο πισίνας ή διάφορα αλλεργιογόνα, που υπάρχουν στη φύση.
 • Χημική ευαισθησία
Οι 14 πιο συνηθισμένες αλλεργίες (3)
Μπορεί η χημική αντίδραση να μην είναι ακριβώς αλλεργία, αλλά μοιάζει αρκετά. Η χημική ευαισθησία είναι η κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής δεν είναι σε θέση να ανέχεται περιβαλλοντικές χημικές ουσίες, όπως είναι τα παρασιτοκτόνα, οι αναθυμιάσεις και άλλες μολυσματικές ουσίες του αέρα.
Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αναπνευστικά προβλήματα, ναυτία, κεφαλαλγία, κόπωση, γνωστική δυσλειτουργία, καρδιακή αρρυθμία ή ακόμα και επιληπτικές κρίσεις.
 • Τροφικές αλλεργίες
Η τροφική αλλεργία είναι συχνά κληρονομική με συμπτώματα, όπως το εξάνθημα, ο έμετος, η διάρροια, ο βήχας, ο συριγμός, το οίδημα του προσώπου και η κνίδωση. Οι δυσανεξίες τροφίμων, όπως αυτή στη λακτόζη και τα οστρακοειδή είναι οι πιο κοινές, αλλά δεν θεωρούνται «καθαρές» αλλεργίες, επειδή δεν περιλαμβάνουν κάποια αλλεργική αντίδραση.
Μάλιστα η αλλεργία στα θαλασσινά ίσως είναι η πιο συνηθισμένη «περίεργη» αλλεργία, καθώς αφορά στο 2% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η επαφή με οστρακοειδή, όπως είναι οι γαρίδες, ο αστακός ή το καβούρι, μπορεί να προκαλέσει οίδημα των χειλιών, του προσώπου ή του λαιμού, καθώς επίσης δύσπνοια, δυσφορία, διάρροια και ναυτία.
 • Αλλεργία στα υφάσματα
Οι 14 πιο συνηθισμένες αλλεργίες (5)
Είναι γνωστό, ότι ορισμένα είδη υφασμάτων είναι πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμό και αλλεργικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μάλλινο ύφασμα μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, μία «πάθηση» που ονομάζεται «δερματίτιδα εξ’ επαφής».
Πρόκειται για ένα δερματικό εξάνθημα, που μπορεί μερικές φορές να παρουσιάζει μικρά εξογκώματα και να υπάρχει στο δέρμα για αρκετά χρόνια. Οι άνθρωποι, που έχουν ευαίσθητο δέρμα ή προϊστορία με εκζέματα, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ερεθισμού από αυτά τα υφάσματα. Μεταξύ αυτών των ατόμων είναι όσοι παρουσιάζουν, γενικότερα, αλλεργίες.
 • Αλλεργία στη βαφή
Παραπλήσια είναι και η αλλεργία στις βαφές των ρούχων. Η βαφή, που χρησιμοποιείται στα υφάσματα, είναι μία συνηθισμένη αιτία των αλλεργικών δερματικών εξανθημάτων. Ειδικά, οι μπλε και πορτοκαλί χρωστικές ουσίες σε ρούχα και άλλα αντικείμενα, θεωρούνται οι πιο επιβλαβείς.
Επιπλέον, τα λάστιχα στις κάλτσες, τα εσώρουχα και τα σουτιέν λόγω του καουτσούκ, μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα σε ορισμένους ανθρώπους. Τα συνθετικά υλικά, όπως είναι το νάιλον και το λίκρα, είναι επίσης, ύποπτα, όταν χρησιμοποιούνται σε εσώρουχα. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί συστήνουν πάντα να τα πλένετε τα καινούργια ρούχα, πριν τα φορέσετε.
 • Αλλεργία στα παπούτσια
Οι 14 πιο συνηθισμένες αλλεργίες (6)
Πρόκειται για την αλλεργία, που προκαλείται από επαφή του δέρματος με το παπούτσι και οδηγεί σε διάφορες μορφές δερματίτιδας. Συνήθως, κάποιος το καταλαβαίνει, όταν μετά την επαφή, υπάρξει κνησμός ή το δέρμα αρχίζει να πρήζεται, ενώ συχνά παρατηρούνται εξανθήματα, φουσκάλες ή μια αίσθηση καψίματος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αλλεργιών μάλιστα αναφέρει, ότι από την περίεργη αυτή αλλεργία πάσχει ένας στους 500 ανθρώπους.
Αυτό που συμβαίνει με τη συγκεκριμένη αλλεργία, είναι, ότι ο οργανισμός σας αντιδρά σε έναν τύπο από τις ρητίνες φορµαλδεΰδης, που ονομάζεται PTBP και ο οποίος χρησιμοποιείται στην κατασκευή των δερμάτινων παπουτσιών.
 • Φάρμακα
Συχνές είναι επίσης οι αλλεργικές αντιδράσεις ατόμων σε συγκεκριμένα φάρμακα. Η πενικιλίνη, ορισμένες αντιεπιληπτικές φαρμακευτικές αγωγές και η ασπιρίνη, μπορούν να προκαλέσουν κνίδωση ή άλλα αλλεργικά συμπτώματα, για τα οποία χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα.
Πηγή: clickatlife.gr

Τι γεύση έχει… το μπλε, το κόκκινο και το κίτρινο;


Πώς θα αντιδρούσατε αν σας σέρβιραν μια μπλε μπριζόλα; Πόση σημασία έχει για εσάς η συσκευασία των τρoφίμων και τι ρόλο παίζει η ποικιλία στην ποσότητα που θα καταναλώσετε;
Η εξωτερική εικόνα, είναι η πρώτη οπτική επαφή με κάθε γεύμα κι έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τις γευστικές επιλογές μας. Σίγουρα η όρεξή μας καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, που έχουν να κάνουν όχι μόνο με το χρώμα, αλλά και με τη γεύση, τα αρώματα ή και τις συνήθειες κάθε τόπου.
Όμως επειδή το χρώμα είναι εκείνο που δίνει την πρώτη εικόνα για ένα πιάτο, ας δούμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δημοσίευμα της βρετανικής Guardian, που δίνει εξηγήσεις για ορισμένες γευστικές μας επιλογές…
 • Οι χρωματικές προτιμήσεις και απέχθειες
Τι γεύση έχει... το μπλε, το κόκκινο και το κίτρινο; (2)
Συχνά λέγεται ότι έχουμε μια έμφυτη απέχθεια προς το μπλε χρώμα, ίσως επειδή δεν μοιάζει να είναι και τόσο φυσικό. Αν όμως, ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την αγάπη που τρέφουμε για τις μικρές χρωματιστές σοκολατένιες καραμέλες, ούτε και να τεκμηριώσουμε το λόγο για τον οποίο, είναι τόσο διαδεδομένα στη νεολαία ποτά με αυτό το χρώμα.
Διαδεδομένη επίσης, είναι η θεωρία εκείνη, κατά την οποία μας προσελκύει το κόκκινο χρώμα, καθώς υποδηλώνει την ωριμότητα, τη γλυκύτητα, ενίοτε και τις θερμίδες. Ευρήματα γερμανικής μελέτης, ενισχύουν κατά πολύ τη συγκεκριμένη άποψη. Σύμφωνα με αυτά, είναι πολύ πιθανό να νιώσουμε ότι το κρασί μας, είναι πολύ πιο γλυκό (σε ποσοστό της τάξης του 50%), εάν το πιούμε κάτω από κόκκινο φως, σε σύγκριση με την αίσθηση που θα μας αφήσει αν το πιούμε κάτω από λευκό ή μπλε φως…
Όμως, κατά πόσο είναι τελικά, έμφυτη η τάση να αγαπάμε ή να αποφεύγουμε τροφές εξαιτίας του χρώματός τους; Ο Chris Lukehurst, επικεφαλής των ερευνών της Marketing Clinic, ισχυρίζεται ότι η επίδραση των χρωμάτων στις γαστριμαργικές μας προτιμήσεις, σχετίζεται περισσότερο με την εμπειρία, τις προσδοκίες, τα πρότυπα, αλλά και τις παραδόσεις ή τις μοντέρνες συνήθειες. Σκεφτείτε για παράδειγμα πράσινα προϊόντα. Τι σας έρχεται κατευθείαν στο μυαλό; Σίγουρα τα φρέσκα λαχανικά, όπως το αγγούρι, η ρόκα κ.α., ενδεχομένως ίσως και κάποια ώριμα ή ξινά φρούτα. Αν όμως αναφερθούμε σε πράσινο κρέας, το πιθανότερο είναι να νιώσουμε έντονες διαταραχές στο στομάχι…
Εάν πειραματιστούμε κι άλλο με τις ανθρώπινες αντιδράσεις θα διαπιστώσουμε ότι τρώγοντας στο σκοτάδι και μη δυνάμενοι να αναγνωρίσουμε το χρώμα της τροφής, δεν δυσανασχετούμε καθόλου. Τα προβλήματα αρχίζουν εκ των υστέρων, όταν μας αποκαλύψουν λ.χ. ότι η μπριζόλα που μόλις γευτήκαμε, αν και απόλυτα ασφαλής για την υγεία μας, έχει… μπλε χρώμα. Νιώθουμε μια έντονη απέχθεια, επειδή το χρώμα ξεφεύγει από τα στερεότυπα που έχουμε καταχωρημένα στο μυαλό μας και όχι τόσο γιατί δεν μας άρεσε το χρώμα ή η γεύση της.
 • Όταν οι οινολόγοι μπερδεύονται…
Τι γεύση έχει... το μπλε, το κόκκινο και το κίτρινο; (3)
Για κάθε πεπειραμένο οινογνώστη, αλλά και για τους λιγότερο ειδικούς, το χρώμα του κρασιού είναι δηλωτικό της ποιότητας, της ηλικίας και της φρεσκάδας του. Σε κάποιες όμως, περιπτώσεις τα πράγματα περιπλέκονται. Για παράδειγμα το 2001 σε πείραμα που διενεργήθηκε ανάμεσα σε φοιτητές οινολογίας του Πανεπιστημίου του Bordeaux, το χρώμα του κρασιού ήταν η «παγίδα», στην οποία έπεσαν με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία οι συμμετέχοντες.
Τι ακριβώς συνέβη; Μετά τη δοκιμή ενός λευκού κρασιού, που για τις ανάγκες του πειράματος, είχε χρωματιστεί κόκκινο, οι φοιτητές χρησιμοποίησαν για την περιγραφή του. όρους που αποδίδονται κυρίως στο κόκκινο κρασί, όπως αρώματα από σοκολάτα, δαμάσκηνα κτλ. Ενώ στη δοκιμή του ίδιου κρασιού με το φυσικό του όμως χρώμα, είχαν μεταχειριστεί για την περιγραφή του όρους που ταιριάζουν απόλυτα στο λευκό κρασί, όπως μέλι, λεμόνι, φρούτα κτλ.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε και σε έναν από τους διασημότερους οινογνώστες της Ισπανίας, ο οποίος χρειάστηκε αρκετό χρόνο μέχρι να καταλήξει στην τελική του απόφαση. Στο τέλος βέβαια, έδειχνε να αμφιταλαντεύεται έντονα ως προς το που οφείλεται η φρουτώδης γεύση του κρασιού…
 • Η ποικιλία… μας ανοίγει την όρεξη
Τι γεύση έχει... το μπλε, το κόκκινο και το κίτρινο; (4)
Η χρήση πολλών και διαφορετικών χρωμάτων, ιδίως στα γλυκά -θυμηθείτε τις πολύχρωμες μικροσκοπικές σοκολατένιες καραμέλες των παιδικών μας χρόνων- είναι μια πολύ καλή «στρατηγική» για την αύξηση της κατανάλωσης. Όπως έχει διαπιστωθεί οι άνθρωποι έχουν την τάση να καταναλώνουν περισσότερα γλυκά διαφορετικού χρώματος από κάποιο βάζο, ενώ η αντίδρασή τους είναι διαφορετική, όταν τα γλυκά είναι πανομοιότυπα ως προς το χρώμα και την εμφάνιση.
Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Cornell, έδειξε ότι έχουμε την τάση να καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό, όταν η απόχρωση του πιάτου σερβιρίσματος ταιριάζει με το χρώμα του γεύματός μας, ενώ μειώνουμε την ποσότητα, όταν τα χρώματα κάνουν έντονη αντίθεση.
 • Το πακέτο… έχει τη δική του γεύση
Δεν είναι μόνο το χρώμα του φαγητού που μας επηρεάζει βέβαια, αλλά η επίδραση του χρώματος ξεκινά από την ίδια τη συσκευασία και το περιτύλιγμα. Ο Spence και πάλι σε ένα από τα πειράματά του, έδρασε παραπλανητικά. Άλλαξε τις συσκευασίες από τα αλμυρά πατατάκια με ξίδι με τη συσκευασία από τα πατατάκια με γεύση τυριού και κρεμμυδιού. Δοκιμάζοντάς τα, οι περισσότεροι δεν αντιλήφθηκαν τη διαφορά ανάμεσά τους. Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Spence, το μυαλό μας ενεργεί περισσότερο μηχανικά και μερικές συντομεύσεις ή συσχετισμοί υπερτερούν κατά πολύ έναντι άλλων. Η γεύση πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική από την προσδοκώμενη, για να αντιληφθούμε ότι κάτι δεν πάει καλά.
 • Τι λένε οι σεφ για το χρώμα στα πιάτα;
Τι γεύση έχει... το μπλε, το κόκκινο και το κίτρινο; (5)
Για τους ειδικούς της γεύσης το χρώμα δεν παίζει τελικά και τόσο μεγάλο ρόλο. Αρκετοί υποστηρίζουν πως όταν χρειάζεται να δημιουργήσουν νέα πιάτα, δεν δίνουν και τόση έμφαση στα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουν. Αν τα συστατικά έχουν από μόνα τους ελκυστικά χρώματα, έχει καλώς. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν δείχνουν να απογοητεύονται ή να το πολυσκέφτονται, καθώς για εκείνους μετράει περισσότερο η γεύση…
Για παράδειγμα, σκουρόχρωμα γεύματα που φάνταζαν μέχρι πρόσφατα, τεχνητά αλλά και άνοστα, έχουν πλέον καθιερωθεί και έγιναν πια… της μόδας. Αντίστοιχα κάτι, που μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο λόγω χρώματος, μπορεί να το δούμε να αποσύρεται από το εμπόριο, καθώς έπαψε να είναι πλέον στη μόδα…
Πηγή: clickatlife.gr


Πόσες Θερμίδες… Καίνε Οι Δουλειές Του Σπιτιού;


Η ανοιξιάτικη «γενική» καθαριότητα μπορεί να είναι μία ανιαρή αγγαρεία για τους περισσότερους αλλά όταν διαβάσετε πόσες θερμίδες καίτε με κάθε μία από τις δουλειές του σπιτιού, σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη.
Εκτός από τις παράπλευρες ωφέλειες της καθαριότητας, ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός, η γενική καθαριότητα είναι μία ιδανική ευκαιρία για να απαλλαγείτε ανέξοδα, γρήγορα, και γιατί όχι δημιουργικά, από τις περιττές θερμίδες, που πασχίζετε να κάψετε στα γυμναστήρια. Βάλτε τα ρούχα εργασίας και τα γάντια σας, πιάστε τα καθαριστικά και τα σφουγγάρια και ξεκινήστε λοιπόν.
Φυσικά, το ότι θα καθαρίσετε το σπίτι δε σημαίνει ότι θα βρείτε ευκαιρία να μην ακολουθήσετε την τακτική γυμναστική σας. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε με το πόσες θερμίδες μπορείτε να κάψετε καθαρίζοντας και κάνοντας απλά τις αυτονόητες καθημερινές αγγαρείες.
 • Σκούπισμα
Πόσες θερμίδες... καίνε οι δουλειές του σπιτιού; (4)
Ένα 30λεπτο «συμβατικό» σκούπισμα μπορεί εύκολα να σας απαλλάξει από 136 θερμίδες, ενώ αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα τότε μπορείτε να κάψετε 119 θερμίδες στον ίδιο χρόνο.
 • Σφουγγάρισμα
Μία ώρα σφουγγάρισμα σας απαλλάσσει από 153 θερμίδες, ενώ αν αποφασίσετε ότι τα πατώματά σας χρειάζονται πιο σκληρή δουλειά τότε (ανάλογα με το εμβαδό του σπιτιου σας) μπορεί να χάσετε ακόμα 187 θερμίδες σε μισή ώρα.
 • Καθαρισμός μπάνιου
Μπορεί να σας πάρει λιγότερη ώρα, αλλά η τουαλέτα χρειάζεται περισσότερη δύναμη για να την καθαρίσετε. Μέσα σε διάρκεια 15 λεπτών μπορείτε να κάψετε περισσότερες από 90 θερμίδες και να νιώσετε τους μυς των χεριών σας να…καίνε.
Πόσες θερμίδες... καίνε οι δουλειές του σπιτιού; (2)
 • Παράθυρα
Ανάλογα με το πόσα παράθυρα έχετε στο σπίτι σας, υπολογίστε ότι κατά μέσο όρο μπορείτε να απαλλαγείτε από 167 θερμίδες μέσα σε μισή ώρα, κάνοντας τα τζάμια σας αόρατα.
 • Σιδέρωμα
Το βαρετό σιδέρωμα είναι ικανό να συμβάλλει δυναμικά στη σιλουέτα σας, αφού με μία ώρα σιδερώματος καίτε περίπου 161 θερμίδες.
 • Ξεσκόνισμα
Το ακόμα πιο βαρετό, αλλά απαραίτητο, ξεσκόνισμα μαζί με άλλες «ελαφριές» δουλειές, όπως να κατεβάσετε τα σκουπίδια ή να στρώσετε το κρεβάτι, τον καναπέ κλπ βοηθούν να χάσετε 175 θερμίδες την ώρα.
 • Αναδιοργάνωση ντουλάπας
Εάν αποφασίσετε, ότι οι ντουλάπες και τα συρτάρια σας χρειάζονται μία αναδιοργάνωση, απλά σκεφτείτε ότι μέσα σε μισή ώρα θα αποκτήσετε μία ανοιξιάτικη ντουλάπα με απόλυτη τάξη και θα έχετε ξεφορτωθεί 85 θερμίδες.
 • Αλλαγή διακόσμησης
Πόσες θερμίδες... καίνε οι δουλειές του σπιτιού; (1)
Επειδή η άνοιξη είναι εποχή αλλαγών, ίσως είναι μία ευκαιρία να αλλάξετε τον προσωπικό σας χώρο. Τριάντα λεπτά εσωτερικής διακόσμησης θα σας ωφελήσει ψυχολογικά και σωματικά, αφού θα απαλλαγείτε από 167 θερμίδες, ενώ αν αποφασίσετε να μεταφέρετε και να αλλάξετε θέση στα βαριά σας έπιπλα, μπορείτε να κάψετε μέσα σε 15 λεπτά ακόμα 100 θερμίδες. Στην περίπτωση δε, που έχετε σκάλες στο σπίτι διπλασιάστε σχεδόν τα θερμιδικά…οφέλη.
 • Πλύσιμο αυτοκινήτου
Επειδή το σπίτι σας πλέον γυαλίζει, ίσως πρέπει να προσφέρετε τον ίδιο ανοιξιάτικο αέρα και στο αυτοκίνητό σας. Με μέσο όρο 153 θερμίδες, αξίζει τον κόπο.
 • Μαγειρική
Πόσες θερμίδες... καίνε οι δουλειές του σπιτιού; (6)
Η επιβράβευση του κόπου σας θα μπορούσε να είναι ένα ωραίο γεύμα. Η μαγειρική εξάλλου, εκτός από τέχνη και δημιουργία είναι ιδανικός τρόπος για να κάψετε 68 θερμίδες σε μία ώρα.
Αν μάλιστα, ετοιμάσετε το τραπέζι και σερβίρετε το γεύμα, προσθέστε ακόμα 26 θερμίδες (για διάστημα 15 λεπτών). Αφού απολαύσετε το γεύμα σας, μαζέψτε το τραπέζι και πλύνετε τα πιάτα για να απαλλαγείτε από επιπλέον 26 θερμίδες για κάθε τέταρτο της ώρας.
 • Κηπουρική
Πόσες θερμίδες... καίνε οι δουλειές του σπιτιού; (5)
Βέβαια, η άνοιξη επιβάλλει όμορφα λουλούδια στον κήπο, τη βεράντα ακόμα και στο παράθυρό σας. Φυτέψτε τα καινούργια φυτά που επιθυμείτε, καθαρίστε τα παλιά και θα είναι ισάξια γυμναστική, όπως εάν κάνατε ασκήσεις για τα χέρια, την πλάτη και τα πόδια στο γυμναστήριό σας. Μία μυρωδάτη βεράντα μπορεί να σας απαλλάξει από 256 θερμίδες μέσα σε μία ώρα.
Πηγή: clickatlife.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory