Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Oh Sh * T.

Πολύ περίεργα ονόματα παμπ στη Βρετανία.

Ενα ασυνήθιστο αξιοθέατο .

Βόρεια Κορέα Προπαγάνδα

Αξιοθέατο στην παραλία .

Γιατί εμείς οι άνθρωποι κλαίμε; Τι είναι τα δάκρυα;

Οι άνθρωποι παράγουν δάκρυ για διάφορους λόγους. Όπως όλοι μας ξέρουμε, μπορεί να παράγουμε δάκρυα για άσχετους λόγους με τα συναισθήματα (πχ αν μπει ένα σκουπιδάκι). 
Δάκρυα

Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρεις τύποι δακρύων: τα βασικά, τα ανακλαστικά και τα συναισθηματικά. 

Τα βασικά, παράγονται για να κρατάνε το μάτι μας υγρό και να μπορεί να κινείται με ευκολία (σαν λιπαντικό). 

Τα ανακλαστικά δημιουργούνται όταν κάτι ενοχλήσει το μάτι μας, για να το καθαρίσει από αυτή την «τοξική» για το μάτι, ουσία. 

Τα συναισθηματικά παράγονται όταν ερχόμαστε σε έντονη συναισθηματική σύγχυση. Σκεφτείτε το σαν ξέσπασμα του οργανισμού μας, που θα τον βοηθήσει να «μαλακώσει» αυτό το έντονο συναίσθημα. 

Για παράδειγμα κλαίμε γιατί ήρθαμε σε μία έντονη συναισθηματική κατάσταση που δεν μπορούμε να αντέξουμε. Έτσι, με το δάκρυ, μαλακώνει το συναίσθημα αυτό και νιώθουμε κάπως καλύτερα! 

Επίσης, όταν θέλουμε να γελάσουμε τόσο πολύ, που αν και θα θέλαμε, δεν μπορούμε περισσότερο, βγάζουμε δάκρυα που θα μαλακώσουν την ένταση αυτή και θα μας καλμάρει κάπως! 

Γιατί κλαίμε;

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες γιατί κλαίμε. 

Η επικρατέστερη είναι ότι υπάρχουν πρωτεΐνες στα συναισθηματικά δάκρυα που εμπεριέχονται ας το πούμε, σε κάποιες ορμόνες μας. 

Για να το πούμε απλά και κατανοητά, οι ορμόνες αυτές καθορίζουν τα συναισθήματά μας. 

Όταν φτάσουν σε υψηλά επίπεδα οι ορμόνες, κλαίγοντας, απελευθερώνονται με το δάκρυ οι πρωτεΐνες που προαναφέραμε, με αποτέλεσμα να πέφτουν τα επίπεδα των ορμονών αυτών και να νιώθουμε καλύτερα! Δεν είναι βέβαια ακριβώς έτσι απλά, αλλά αυτή είναι η γενική λογική. 

δάκρυαΟι γυναίκες έχουν περισσότερες ορμόνες που είναι πιο ασταθείς. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πιο ευαίσθητες, πιο κυκλοθυμικές(= σκαμπανεβάσματα και αστάθεια της διάθεσης χωρίς λόγο) και κλαίνε συχνότερα

Πάντως το κλάμα είναι μια φυσική ας το πούμε «άμυνα» του οργανισμού. Για να το πούμε απλά, μας βοηθάνε να ‘ρθούμε στα ίσια μας! 

Τα μωρά;

μωράΤα μωρά κλαίνε πολλές φορές γιατί δεν έχουν παρά μόνο αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας! 

Όταν πεινάνε κλαίνε για να δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά και να μαντέψουμε ότι πεινάν. Αν τα ταΐσουμε και δεν τρώνε και συνεχίζουν να κλαίνε, σημαίνει ότι τους ενοχλεί κάτι άλλο, και πάει λέγοντας! 

Έτσι, έμμεσα μας καθοδηγούν στο πρόβλημά τους ώστε να τους το λύσουμε. 

Τώρα αν συνεχίζουν να κλαίνε και τα έχουμε δώσει παπάδες, τα ρίχνουμε και ένα μικράκι ξυλάκι και ησυχάζουμε όλοι μας :p
http://coolweb.gr/klama-dakrya/

Οι εποχές έξαρσης των ψυχικών διαταραχών

Οι εποχές έξαρσης των ψυχικών διαταραχών

Πότε είναι σε έξαρση οι διατροφικές διαταραχές και ποια εποχή «χτυπoύν κόκκινο» οι αγχώδεις διαταραχές; Οι επιστήμονες ανέκαθεν προσπαθούσαν να καταγράψουν το εποχικό μοτίβο των ψυχικών διαταραχών, αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο έργο. 

Μέχρις ότου στο «παιχνίδι» μπήκε το internet. «Το Internet άλλαξε τα δεδομένα», τονίζει ο επικεφαλής ερευνητής John W. Ayers από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Σαν Ντιέγκο και συνεχίζει «καταγράφοντας απλά με ποιο τρόπο τα άτομα αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο, μπορούμε να υποθέσουμε τι τα απασχολεί ώστε να κατανοήσουμε τα μοτίβα των ψυχικών νόσων στον πληθυσμό».

Στη σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό American Journal of Preventive Medicine η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε τις αναζητήσεις στο google σε Η.Π.Α. και Αυστραλία μεταξύ του 2006 και 2010. Με βάση αναλυτικές μαθηματικές μεθόδους οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι «αναζητήσεις υγείας» ήταν περισσότερες το χειμώνα απ’ ότι το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές μειώνονταν κατά 37% το καλοκαίρι συγκριτικά με το χειμώνα στις Η.Π.Α. και κατά 42% στην Αυστραλία. Οι αναζητήσεις σχετικά με την σχιζοφρένεια μειώνονταν κατά 37% το καλοκαίρι σε σύγκριση με το χειμώνα στις Η.Π.Α. και κατά 36% στην Αυστραλία. Αντίστοιχο μοτίβο παρατηρήθηκε και σε ότι αφορά την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (μείωση κατά 18%), τη διπολική διαταραχή (μείωση κατά 16%), τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (μείωση κατά 28%). Τη μικρότερη αλλαγή είχαν οι αγχώδεις διαταραχές – μόλις 7% μείωση το καλοκαίρι για τις Η.Π.Α. και 15% για την Αυστραλία, σε σύγκριση με το χειμώνα.

Προς το παρόν οι ερευνητές δεν είναι σε θέση να ερμηνεύσουν τα αίτια των εποχικών εξάρσεων και υφέσεων στις ψυχικές διαταραχές. Παραμένει αναπάντητο αν η εξήγηση βρίσκεται σε περιβαλλοντικούς, βιολογικούς ή κοινωνικούς λόγους. Η έρευνά τους όμως ανοίγει μια νέα διάσταση στην παρατήρηση των ψυχικών διαταραχών, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς η έρευνά τους θα μπορούσε να προχωρήσει και άλλο π.χ. στην αναζήτηση ακόμη και των εβδομαδιαίων μοτίβων των ψυχικών προβλημάτων.

Πηγή: vita.gr

Τι είναι τεκμήριο και τεκμαρτό εισόδημα;

Τεκμήριο είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιεί το κράτος, για να υπολογίσει πόσο εισόδημα έχει ένας φορολογούμενος, ανεξάρτητα με αυτά που δήλωσε, βάσει: 

» των περιουσιακών του στοιχείων (τι κινητά και ακίνητα έχει στο όνομά του) και των εξόδων διαβίωσης και συντήρησης αυτών (πόσα λεφτά ξόδεψε για να ζήσει και για να τα συντηρήσει), 

» τυχόν αγορών διαφόρων κινητών και ακινήτων. 

τι είναι τεκμήριοΓια να υπολογίσει το κράτος θεωρητικά πόσο εισόδημα έχει ο φορολογούμενος, κάνει έναν υπολογισμό βάσει των περιουσιακών του στοιχείων όπως τυχόν αυτοκίνητα που μπορεί να κατέχει, σπιτιών, σκαφών, πισινών, κλπ. 

Για να καταλάβουμε καλύτερα τι είναι τεκμήριο, ας δώσουμε ένα παράδειγμα: 

αν κάποιος δηλώνει εισόδημα 5 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, κι έχει σπίτια να συντηρήσει, αυτοκίνητα και πισίνες, τότε μπαίνει το τεκμήριο και, παρόλο που δήλωσε εισόδημα 5 χιλιάδων, το κράτος λέει το εξής: 

" με αυτά τα λεφτά αποκλείεται να μπορείς να συντηρήσεις όλα αυτά, άρα εγώ θεωρώ ότι για όλα αυτά το χρόνο, βγάζεις πχ 18 χιλιάδες ευρώ "

Έτσι το κράτος θεωρεί ότι έχει εισόδημα, όχι 5 αλλά 18 χιλιάδες ευρώ και τον φορολογεί βάσει αυτού. 

τι είναι τεκμαρτό εισόδημαΑυτό το ποσό λοιπόν των 18000 ευρώ που υπολόγισε το κράτος, είναι το τεκμαρτό εισόδημα

Στην περίπτωση που αντί για 5 χιλιάδες, είχε δηλώσει 20, τότε δεν τον πιάνει τεκμήριο μιας και είναι νούμερο μεγαλύτερο των 18 χιλιάδων. 

Αντίστοιχα στην περίπτωση όχι "συντήρησης", αλλά αγοράς, τεκμήριο μπορεί να προκύψει αν κάποιος πχ αγόρασε ένα αυτοκίνητο και δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα χρήματα βάσει των δηλωθέντων του εισοδημάτων. 

Έτσι το κράτος θα υπολογίσει κι εδώ ένα τεκμαρτό εισόδημα και θα φορολογηθεί βάσει αυτού. 

Κατηγορίες τεκμηρίων

Τα τεκμήρια χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: 

♦ διαβίωσης 
♦ κατοικίας 
♦ αυτοκινήτου 
♦ χρήσης ιδιωτικού σχολείου 
♦ χρήσης ιδιωτικού προσωπικού 
♦ πισίνας 
♦ σκαφών αναψυχής 
♦ αεροσκαφών, ελικοπτέρων και ανεμοπτέρων 

και 

♦ αγοράς αυτοκινήτων - μηχανών και σκαφών 
♦ αγοράς κινητών αντικειμένων μεγάλης αξίας (ακριβά χρυσαφικά, έργα τέχνης, κλπ) 
♦ χορήγησης δανείων προς τρίτους 
♦ δωρεών, χορηγιών, γονικών παροχών 
♦ αποπληρωμής δανείων μαζί με τους τόκους 

Οπότε ουσιαστικά το συνολικό τεκμήριο υπολογίζεται βάσει του συνόλου των τεκμηρίων των παραπάνω κατηγοριών και μπορεί έτσι να προκύψει ένα άλλο εισόδημα διαφορετικό από αυτό που δηλώσαμε, που είναι το τεκμαρτό εισόδημα.
http://www.coolweb.gr/ti-einai-tekmirio-tekmarto-eisodima/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory