Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Ναρκομανής Με Βελόνες Στο Λαιμό Του

Κορίτσια .Η διάσωση ενός σκύλου .


Μιανμάρ Punks

Πολύ μεθυσμένοι άνθρωποι .

270 Πολύ Drunk People (38 φωτογραφίες)
327 Πολύ Drunk People (38 φωτογραφίες)

Πώς ο καφές επιδρά στο βάρος μας

Πώς ο καφές επιδρά στο βάρος μας
Για όσους ενδιαφέρονται για το βάρος τους είτε έχουν είτε δεν έχουν παραπάνω κιλά, μια συχνή ερώτηση που δέχεται ένας διαιτολόγος είναι το αν ο καφές παχαίνει.

Η απάντηση είναι πως ο καφές δεν παχαίνει αλλά οι θερμίδες που τελικά παίρνουμε από τον καφέ μας εξαρτώνται από τη ζάχαρη και το επιπλέον γάλα που χρησιμοποιείται. Μία κουταλιά λοιπόν καφέ έχει μηδενικές θερμίδες.

Η ζάχαρη που βάζουμε μας αποδίδει περίπου 20 θερμίδες ανά κουταλιά του γλυκού ενώ το γάλα που θα προσθέσουμε μπορεί να μας δίνει ελάχιστες έως αρκετές, όταν βάζουμε πολύ.

Άρα ένας πολύ γλυκός καφές με 3 – 4 κουταλιές ζάχαρης και πολύ γάλα, μπορεί να έχει μέχρι και 150 θερμίδες. Αντίθετα ένας μέτριος φραπέ με λίγο ή καθόλου γάλα ή ένα ελληνικός που δεν σηκώνει και πάρα πολύ ζάχαρη και γάλα συνήθως δεν ξεπερνά, τις 50 θερμίδες.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Απαγορεύονται οι… αλατιέρες στο Μεξικό

Απαγορεύονται οι… αλατιέρες στο Μεξικό
Οι αρχές του Μεξικού αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση αλατιού από τον πληθυσμό, απαγορεύοντας τις… αλατιέρες στα καταστήματα εστίασης.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στην πρωτεύουσα του Μεξικού είναι σύμφωνοι με την εκστρατεία «Λιγότερο αλάτι, Καλύτερη υγεία» και θα συμμετέχουν στην κίνηση αυτή, αφαιρώντας τις αλατιέρες από τα τραπέζια και θα τις δίνουν στους πελάτες μόνο αν το ζητήσουν, γράφει ο Guardian. 

«Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή του κόσμου για το κακό που κάνουν στον οργανισμό τους όταν υπερβάλλουν στην κατανάλωση αλατιού. Πολλοί προσθέτουν αλάτι χωρίς να έχουν δοκιμάσει καν το φαγητό» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Armando Ahued.

Το 31% των Μεξικανών έχει υψηλή αρτηριακή πίεση και η μέση κατανάλωση αλατιού στη χώρα είναι περίπου 11 γραμμάρια την ημέρα. Η ποσότητα αυτή είναι διπλάσια από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
newsbeast.gr

Τι είναι η μπουγάτσα στην ουσία και ποια η προέλευση της;

φύλλο μπουγάτσαςΗ μπουγάτσα είναι πίτα από φύλλο, ελαφρώς ροδοκοκκινισμένο, με γέμιση συνήθως από γλυκιά κρέμα, τυρί (μείγμα μυζήθρας και φέτας μαζί), σπανάκι, κρέμα κακάο, κιμά, πράσο και γενικά οτιδήποτε άλλο σκαρφιστεί ο δημιουργός της! 

Σερβίρεται με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα. Το όνομα της προέρχεται από την Τούρκικη λέξη «πογάτσα» (Pogaca = ζύμη). Βέβαια, όπως μας πληροφορούν τα Οθωμανικά λεξικά, η λέξη πογάτσα αποτελεί παραφθορά της Ιταλικής λέξης Focaccia που σημαίνει γλυκιά πίτα!

Το γεγονός ότι η λέξη μπουγάτσα παραπέμπει στην Τούρκικη, και τα Οθωμανικά λεξικά στην Ιταλική γλώσσα, περιπλέκουν λίγο τα πράματα. Ίσως και η Ιταλική λέξη Focaccia να παραπέμπει σε κάποια άλλη γλώσσα και πολύ απλά να μην το γνωρίζουμε! 

Πρόκειται για ένα μικρασιάτικο γλυκό, το οποίο το έφεραν στην Ελλάδα οι Πρόσφυγες από τα παράλια της Τουρκίας μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. 

Η εν λόγω γλυκιά πίτα έγινε πασίγνωστη σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα δημοφιλής στην Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και γενικότερα στην Βόρεια Ελλάδα. Αρκεί όμως να γνωρίζουμε πως όταν έφεραν οι Μικρασιάτες την μπουγάτσα την σέρβιραν σκέτη. Μόνο με ζάχαρη και ξύλα κανέλας! 

αυθεντική μπουγάτσαΗ αυθεντική μπουγάτσα πρέπει να περιέχει αγνά υλικά και φρέσκο αγελαδινό βούτυρο. Ουσιαστικά αυτό που την διαφοροποιεί από τις άλλες πίτες είναι πολύ απλά το τραγανό, γλυκό και πάρα πολύ ιδιαίτερο φύλλο της, το λεγόμενο μοναδικό φύλλο μπουγάτσας

Στην Κοζάνη για παράδειγμα, υπάρχει η παραδοσιακή στριφτή πίτα με γέμιση κρέμα βανίλια, πράσο, σπανάκι, μυζήθρα, κιμά. Η ονομασία της είναι «Κιχί». Ούτε πρασόπιτα, ούτε σπανακόπιτα! Έτσι και εκεί αυτό που την διαφοροποιεί είναι το φύλλο και σε καμία περίπτωση η γέμιση! 

Σε «αψιμαχίες» μεταξύ Βορειοελλαδιτών και Νότιων, συναντούμε τις χαριτωμένες και κοροϊδευτικές εκφράσεις όπως μπουγάτσα με φλουρί, κεριά και πολλά άλλα! Βέβαια όλα τα παραπάνω έχουν ως σκοπό το πείραγμα και τον χαβαλέ μεταξύ μας, αφού σχεδόν σε όλους αρέσει κάποιο είδος μπουγάτσας και ας μην το παραδέχονται! 

γλυκιά και αλμυρή μπουγάτσα


Γλυκιά μπουγάτσααλμυρή μπουγάτσα, όλες μούρλια! 
http://www.piperies.gr/tags/arthra
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory