Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

το τέλειο κατοικίδιο ζώο

Η Ζωή Είναι Φοβερή

Optical Illusion Φτιαγμένο Από Σκουπίδια

massive_optical_illusion
massive_optical_illusion
massive_optical_illusion

Αυτό το σκυλί γεννήθηκε με δύο πόδια.

poor_dogs
poor_dogs
poor_dogs
poor_dogs
poor_dogs

Εξυπηρέτηση Πελατών στην Ιαπωνία

Νηστεία: 11 υπέρ και 4 κατά για την υγεία

Νηστεία: 11 υπέρ και 4 κατά για την υγεία (1)

Η περίοδος της νηστείας που διανύουμε, η Σαρακοστή, για άλλους είναι «ευκαιρία» πνευματικής και θρησκευτικής κάθαρσης και για άλλους πάλι μία ιδανική ευκαιρία αποτοξίνωσης. Ό,τι και αν ισχύει, η αλήθεια είναι, ότι τα νηστίσιμα φαγητά είναι ευεργετικά για τον οργανισμό.
Με την κρεατοφαγία να υπερισχύει στο σύγχρονο διατροφολόγιο, η περίοδος αποχής φαντάζει παράδεισος. Η χορτοφαγική (κυρίως) νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί, αν μη τι άλλο, μία ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε τη διατροφή σας. Ας δούμε λοιπόν, τα οφέλη της.
1. Οι διατροφικές επιλογές της νηστείας αποτελούνται κυρίως από ψωμί, φρούτα, όσπρια, ξηρούς καρπούς, θαλασσινά και λαχανικά. Μία δίαιτα που μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ως μια παραλλαγή της χορτοφαγίας.
2. Ωστόσο, πολλοί παρερμηνεύουν τη νηστεία με τη δίαιτα. Καμία ένδειξη δεν υπάρχει που να αποδεικνύει, ότι η νηστεία συνεπάγεται και απώλεια βάρους. Μάλιστα, όσον αφορά το ποσοστό της κατανάλωσης ενέργειας, φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της νηστείας αυξάνεται η πρόσληψη υδατανθράκων και μειώνεται η πρόσληψη λίπους. Ωστόσο, εάν ακολουθήσετε μία αρμονική διατροφική νηστεία, τότε ενδέχεται να επιτύχετε και απώλεια βάρους.
3. Ένα από τα κυρίαρχα οφέλη της νηστείας είναι η «αποτοξίνωση». Καθώς το σώμα διασπά τα αποθέματα λίπους του, κινητοποιείται και εξαλείφει τις αποθηκευμένες τοξίνες. Σε αυτό φυσικά, βοηθά και η αποχή από το κόκκινο κρέας, τα έτοιμα λιπαρά φαγητά κλπ.
Νηστεία: 11 υπέρ και 4 κατά για την υγεία (2)
4. Η νηστεία δίνει στο πεπτικό σύστημα την ξεκούραση, που τόσο χρειάζεται, μετά από μήνες κρεατοφαγίας. Μετά από κάθε περίοδο νηστείας, τόσο η διαδικασία πέψης όσο και αποβολής είναι ανανεωμένες.
5. Η νηστεία συμβάλει στην επίλυση των φλεγμονωδών διεργασιών, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ενώ βοηθά στον έλεγχο των αλλεργικών αντιδράσεων, περιλαμβανομένου του άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδας.
6. Προάγει την ξήρανση των ανώμαλων συσσωρεύσεων υγρού στο σώμα, όπως είναι το οίδημα στους αστραγάλους και στα πόδια και πρήξιμο στην κοιλιά.
7. Είναι η …φυσική απάντηση στην αρτηριακή πίεση. Πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και θαλασσινά, η νηστεία συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, άρα και του κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων. Καλό θα ήταν βέβαια, ορισμένες διατροφικές επιλογές της νηστείας, να τις διατηρήσετε και μετά το Πάσχα.
Νηστεία: 11 υπέρ και 4 κατά για την υγεία (3)
8. Ένα ακόμα όφελος της νηστείας είναι η επανεκτίμηση της καλής γεύσης. Με απλά λόγια, μετά από μία περίοδο νηστείας, έχει παρατηρηθεί, ότι οι γευστικοί κάλυκες ανανεώνονται και τα τρόφιμα «γίνονται» πιο νόστιμα.
9. Στον τομέα απώλεια βάρους ωστόσο, είναι γεγονός, ότι η νηστεία συρρικνώνει το στομάχι. Αυτό που συμβαίνει στην ουσία, είναι ότι επαναφέρει το στομάχι στο κανονικό του μέγεθος, απαλλαγμένο από τα λίπη και τα ανθυγιεινά συστατικά της σύγχρονης διατροφής.
10. Στην Ελλάδα, σε μελέτη που έγινε υπό το τμήμα Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης, φάνηκε ότι όσοι κάνουν αυστηρά τις νηστείες της Ορθόδοξης Εκκλησίας (περίπου οι μισές του χρόνου), παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά σε χοληστερίνη (κατά 20%), δεν επηρεάζεται η ανάπτυξη των παιδιών εφόσον καλύπτουν τις ενεργειακές απαιτήσεις και έχουν χαμηλότερο βάρος (είτε οι ενήλικοι, είτε τα παιδιά).
11. Με τη νηστεία επιτυγχάνεται η απουσία κορεσμένων λιπαρών οξέων (κόκκινο κρέας, ζωικά προϊόντα κλπ), ενώ ταυτόχρονα υπάρχει υπερεπάρκεια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαιόλαδο, ελιές).
Νηστεία: 11 υπέρ και 4 κατά για την υγεία (4)
  • Προσοχή όμως:
1. Επειδή πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, στη διάρκειά της νηστείας ελαττώνονται τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, τα οποία πρέπει να αναπληρώνονται με αυξημένη κατανάλωση γάλακτος, γιαουρτιού κ.τ.λ. στα μεσοδιαστήματα των νηστειών.
2. Καταναλώστε τα θαλασσινά με μέτρο και επιλέξτε να μην είναι τηγανητά, καθώς μπορεί να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, είναι ωστόσο πλούσια σε χοληστερίνη.
3. Έχετε κατά νου, ότι τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, είναι πλούσια σε συντηρητικά και νάτριο.
4. Επειδή η νηστεία δεν περιλαμβάνει πολλές πρωτεϊνικές πηγές, υπάρχει περίπτωση ο καταναλωτής να καταφύγει στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από αυτές που χρειάζεται. Αυτό γιατί ως γνωστόν, η παρουσία της πρωτεΐνης στο φαγητό συμβάλλει στην ανάπτυξη του αισθήματος του κορεσμού, κάτι που δεν πετυχαίνουν τα τρόφιμα της νηστείας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία περιέχουν υδατάνθρακες.
Πηγή: clickatlife.gr


Σαμπάνια: Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε

Σαμπάνια (1)

Η σαμπάνια είναι σίγουρα, ένα από τα πιο συναρπαστικά κρασιά του κόσμου. Διαχρονική, εκλεπτυσμένη, πρωταγωνίστρια των γιορτών και της χαράς, με μεγάλη ιστορία και αίγλη, η αυθεντική σαμπάνια εξακολουθεί να αποτελεί… είδος πολυτελείας.
Με γαλλική καταγωγή, η σαμπάνια κατάφερε γρήγορα να κατακτήσει όλο τον κόσμο. Το κόστος της όμως παραμένει ιδιαίτερα υψηλό και η ίδια πλέον έχει να ανταγωνιστεί τα φθηνά υποκατάστατα που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά.
Όπως και να έχει, η ίδια εξακολουθεί να διατηρεί την ακαταμάχητη γοητεία της, να ευφραίνει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και να… «αφρίζει» ευχάριστα σε κάθε εξαιρετική περίσταση. Ας γνωρίσουμε καλύτερα την φινετσάτη «champagne» όπως την παρουσίασε το Askmen.
  • Επικοινωνιακή «φούσκα» ή σταθερή αξία;
Σαμπάνια (2)
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα διαπιστώσουμε ότι η κρίση δεν έχει επηρεάσει τελικά τα πάντα. Υπάρχουν προϊόντα που παρά την γενικευμένη ύφεση, διατηρούν το κόστος τους αμετάβλητο και δείχνουν να μην επηρεάζονται διόλου από τις εξωτερικές συγκυρίες. Η σαμπάνια ή το χαβιάρι, είναι δύο απτά τυπικά παραδείγματα.
Πώς όμως, εξηγείται αυτό; Για μερικούς τα ακριβά προϊόντα, είναι σχεδόν πολύτιμα. Κουβαλούν το δικό τους μύθο, έχουν όνομα βαρύ σαν ιστορία, ενώ περιβάλλονται με τη μυστηριώδη αίγλη του παρελθόντος. Το υψηλό τους κόστος είναι συνυφασμένο με την σπανιότητά τους, την πολυδάπανη και χρονοβόρα επεξεργασία τους, τον περιορισμένο χρόνο διάθεσής τους κ.ά. Όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε και πολλά προϊόντα, έχουν κόστος δυσανάλογα μεγάλο, σε σύγκριση με την πραγματική τους ποιότητα και αξία. Στις περιπτώσεις αυτές το υπέρογκο κόστος, είναι αποτέλεσμα καλής επικοινωνιακής στρατηγικής και επιτυχημένης διαφημιστικής εκστρατείας.
  • Η… «οικοδέσποινα» των γιορτών
Τι μας έρχεται στο μυαλό, όταν σκεφτόμαστε τη σαμπάνια; Συνήθως εκδηλώσεις χαράς, μεγάλες δεξιώσεις, γλέντια γάμου με το κόψιμο της τούρτας και το συνοδευτικό άνοιγμα της σαμπάνιας για το καλό ή επινίκιοι εορτασμοί με το αναπόφευκτο κατάβρεγμα. Το χαρακτηριστικό «ποπ» του φελλού, σηματοδοτεί την έναρξη της γιορτής και ο αφρώδης οίνος ξεκινάει να ρέει άφθονος.
Στις αρχές του 18ου αιώνα, η σαμπάνια χρησιμοποιήθηκε ως βασιλικό ποτό στα ανάκτορα και έκτοτε παρέμεινε συνδεδεμένη άρρηκτα με τις μεγάλες εκδηλώσεις και τους λαμπρούς εορτασμούς.
Σαμπάνια (3)
Βέβαια ο αφρώδης οίνος της διασκέδασης και του γλεντιού, εξακολουθεί να παραμένει ακριβός, σχεδόν απλησίαστος για τους περισσότερους. Το δυσβάσταχτο κόστος των αυθεντικών ποικιλιών σαμπάνιας, ήταν η αφορμή για να γεννηθούν οι απομιμήσεις.
Πολλές χώρες προσπάθησαν να μιμηθούν τις ακριβές φυσαλίδες της σαμπάνιας δημιουργώντας φθηνότερους αφρώδεις οίνους, που όμως δεν συγκρίνονται με την πολυτέλεια και την πραγματική γεύση της γνήσιας σαμπάνιας.
Το Prosecco, το φημισμένο αφρώδες κρασί της Ιταλίας, το γερμανικό Sekt ή το ισπανικό Cava, είναι μερικά μόνο από τα φθηνά αφρώδη κρασιά που διοχετεύονται στην αγορά ως υποκατάστατα της σαμπάνιας.
Η σαμπάνια λοιπόν, έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την κρίση, αλλά και το χαμηλό κόστος των πολλαπλών εναλλακτικών επιλογών από αφρώδεις οίνους. Μπορεί να μην έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά δίνει μάχη για να διατηρηθεί στην κορυφή της ιεραρχίας των προτιμήσεων των απανταχού φανατικών της. Την ίδια στιγμή βέβαια εξακολουθεί να πλανάται το εύλογο ερώτημα: «γιατί το κόστος της παραμένει απλησίαστο;».
  • Ένα όνομα, μια ιστορία
Σαμπάνια (4)
Όταν αγοράζουμε μια σαμπάνια, δεν αγοράζουμε μια συνηθισμένη φιάλη αφρώδους οίνου. Ουσιαστικά επενδύουμε στην ιστορία. Τα κρασιά από την περιοχή της Καμπανίας στη βόρεια Γαλλία, ήταν ήδη γνωστά από τη ρωμαϊκή περίοδο. Οι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι που είχαν φυτέψει αμπέλια στην οινοπαραγωγική αυτή περιοχή της Γαλλίας. Όταν οι αμπελώνες έγιναν τμήμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, οι μοναχοί ξεκίνησαν να εκπαιδεύονται στην παραγωγή κρασιού, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Η τέχνη της παραγωγής της σαμπάνιας τοποθετείται χρονικά, στο τέλος του 17ου αιώνα και αποδίδεται στον Ντομ Πιέρ Περινιόν (1638-1715), έναν Βενεδικτίνο μοναχό του Αβαείου του Ωτβιλιέ, ο οποίος ανακάλυψε τυχαία τη μέθοδο παραγωγής ενός νέου τύπου κρασιού με φυσαλίδες. Για την ιστορία σας λέμε ότι η δημιουργία της πρώτης σαμπάνιας χρονολογείται στις 4 Αυγούστου του 1693.
Αγοράζοντας σαμπάνια Dom Perignon ή Veuve Clicquot, ξέρουμε καλά ότι επιλέγουμε δύο σεβαστές μάρκες, που συνδέονται με δύο ιστορικά πρόσωπα που συνέβαλαν στην τελειοποίηση της μεθόδου παραγωγής της σαμπάνιας. Υψηλή ποιότητα, εκλεπτυσμένη γεύση και διαχρονικότητα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τους που τις κάνουν να υπερτερούν σε σύγκριση με τις πρόσφατες ποικιλίες σαμπάνιας…
  • Με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης
Σαμπάνια (5)
Η αυθεντική σαμπάνια παράγεται αποκλειστικά και μόνο, στην περιοχή της Καμπανίας. Είναι μια μικρή περιοχή, αλλά η γη της είναι ιδιαίτερα ακριβή. Το κλίμα στην περιοχή είναι αρκετά ψυχρό. Ευλογία λοιπόν ή κατάρα; Και τα δύο μάλλον. Αφενός το κρύο ευνοεί την δευτερογενή ζύμωση των σταφυλιών, που είναι και η κύρια αιτία για τη δημιουργία των χαρακτηριστικών φυσαλίδων, αφετέρου φύονται περιορισμένες-ελάχιστες- ποικιλίες σταφυλιών στην περιοχή. Συγκεκριμένα ευδοκιμούν οι ποικιλίες Chardonnay, Pinot Noir και Pinot Meunier.
Λόγω της φήμης της αυθεντικής σαμπάνιας πολλά αφρώδη κρασιά ανά τον κόσμο έχουν καταχραστεί την ονομασία της, παρόλο που η ονομασία προέλευσης και το όνομά της είναι προστατευόμενα. Οι προϋποθέσεις παραγωγής ενός αφρώδους οίνου, αλλά και η προέλευσή του (από την ομώνυμη οινοπαραγωγό περιοχή της Γαλλίας) θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες για να μπορεί να φέρει τον τίτλο σαμπάνια.
Δε λείπουν βέβαια και εκείνες οι χώρες που παράγουν φθηνά υποκατάστατα της σαμπάνιας, τα οποία φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη ζήτηση, ιδίως σε περιόδους κρίσης.
  • Η μέθοδος παραγωγής
Σαμπάνια (6)
Η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής της σαμπάνιας λέγεται «Methode Champenoise». Πρόκειται για ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία που γίνεται σε δύο φάσεις. Η αρχική ζύμωση γίνεται μέσα στα βαρέλια χάλυβα και ακολουθεί η δευτερογενής ζύμωση μέσα στην φιάλη, με την προσθήκη μαγιάς και ζάχαρης (είναι η διαδικασία κατά την οποία ο μούστος μετατρέπεται σε κρασί). Ακολουθεί η ωρίμανση, το «κοσκίνισμα», η απελευθέρωση περιττών ουσιών και η δοσομέτρηση.
Στη συνέχεια, επικολλώνται οι ετικέτες και οι σαμπάνιες είναι έτοιμες να διοχετευτούν στην αγορά. Πλέον οι περισσότερες από τις παραπάνω διαδικασίες γίνονται με τη βοήθεια των μηχανημάτων, ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής, με τους έμπειρους «τεχνίτες» να αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας όλα τα στάδια της παραγωγής. Βέβαια τα έξοδα αυτά για το επιπλέον προσωπικό, προστίθενται στο τελικό κόστος και κάπως έτσι φθάνουμε… στο αστρονομικό της κόστος.
  • Η διαφημιστική καμπάνια
Οι παραγωγοί σαμπάνιας ήταν ανέκαθεν καλοί στο να προωθούν τον πολυτελή αφρώδη οίνο τους στην αγορά. Παρά το υψηλό της κόστος, η σαμπάνια είχε πάντοτε το αφοσιωμένο μεγάλο της «κοινό». Το καλό μάλιστα είναι ότι στην περίπτωση της σαμπάνιας οι ηλικίες συνεχώς ανανεώνονται. Νεαρότερα ηλικιακά άτομα προστίθενται στους φανατικούς του είδους, παίρνοντας τη θέση της απερχόμενης «παλιάς φρουράς».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μάρκες όπως οι: Cristal, Krug και Dom Perignon, οι οποίες ήταν ανέκαθεν ακριβές. Το άνοιγμα τους όμως σε νέα κοινά, ήταν μια καλή αφορμή για να μειωθεί αρκετά το κόστος τους.
  • Αξίζει, να δώσουμε μια περιουσία;
Σαμπάνια (7)
Το υψηλό τίμημα της σαμπάνιας ήταν το έναυσμα για να επιδοθούν πολλές χώρες στην παραγωγή φθηνών υποκατάστατων οίνων. Οι παραγωγοί θεωρούσαν, ότι με τον τρόπο αυτό θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό, που δεν έχει την οικονομική άνεση να σπαταλάει χρήματα για περιττές πολυτέλειες. Στην πράξη φάνηκαν να μην διαψεύδονται. Όμως οι παραγωγοί της γνήσιας σαμπάνιας, επιμένουν και προτάσσουν την υπεροχή της αυθεντικής σαμπάνιας.
Πηγή: clickatlife.gr

8 ανησυχητικά -χωρίς λόγο- συμπτώματα

8 ανησυχητικά- χωρίς λόγο- συμπτώματα (6)

Σπασμένα αγγεία, ρινορραγία, τρέμουλο και άλλα καθημερινά συμπτώματα, που μας τρομάζουν, ενδεχομένως να μην είναι όσο ανησυχητικά φαίνονται. Μήπως ήρθε η ώρα να τα απομυθοποιήσουμε;
  • Σπασμένο αγγείο στο μάτι
Μια κόκκινη κηλίδα στο λευκό τμήμα του ματιού μοιάζει σαν να έχετε γρονθοκοπηθεί, αλλά συνήθως δεν είναι λόγος ανησυχίας, ειδικά μάλιστα αν δε συμβαίνει συχνά.
Το έντονο τρίψιμο, ένα δυνατό φτέρνισμα ή ακόμα και στην περίπτωση που χτυπήσετε κατά λάθος (μπει ένα φύλλο στο μάτι για παράδειγμα) μπορούν να προκαλέσουν ρήξη σε κάποιο αιμοφόρο αγγείο στο μάτι. Επίσης, εάν πάσχετε από υπέρταση και δε το γνωρίζετε ή δεν μπορείτε να την ελέγξετε, ενδεχομένως ένα σπασμένο αγγείο να είναι μία ένδειξη. Βέβαια, αν παρατηρήσετε, ότι το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται συχνά επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.
8 ανησυχητικά- χωρίς λόγο- συμπτώματα (8)
  • Ρινορραγία
Όταν δείτε αίμα σε ένα χαρτομάντιλο, που μόλις έχετε φυσήξει τη μύτη σας, λογικά θα σας φανεί τρομακτικό, αλλά στην πραγματικότητα δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Η μύτη έχει πολλά αιμοφόρα αγγεία που αιμορραγούν εύκολα, εξαιτίας κυρίως του κρύου και ξηρού αέρα, που κινείται μέσα της. Η εναλλαγή από έναν κρύο εξωτερικό χώρο σε έναν ζεστό εσωτερικό, προκαλεί αγγειοδιαστολή (άνοιγμα) με αποτέλεσμα να υπάρξει αιμορραγία. Εάν βέβαια, η αιμορραγία είναι έντονη και επιμένει, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν γιατρό.
8 ανησυχητικά- χωρίς λόγο- συμπτώματα (3)
  • Σύσπαση βλεφάρων
Μπορεί να μην είναι ανησυχητικό είναι σίγουρα όμως, ενοχλητικό. Μια ακούσια σύσπαση του βλεφάρου είναι μια ακίνδυνη κατάσταση, η οποία ονομάζεται μυοκυμία. Όπως και κάθε άλλη σύσπαση των μυών, συνήθως οφείλεται σε άγχος, κόπωση ή έλλειψη ύπνου.
Υπερβολική καφεΐνη, φάρμακα, αλκοόλ, πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή ή λανθασμένη συνταγή γυαλιών μπορούν επίσης να προκαλέσουν συσπάσεις. Ωστόσο, εάν η μυοκυμία συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως η σύσπαση του προσώπου, τότε ίσως πρόκειται για μια νευρολογική διαταραχή και πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.
8 ανησυχητικά- χωρίς λόγο- συμπτώματα (5)
  • Τρέμουλο χεριών
Εάν παρατηρήσετε, ότι τα χέρια σας τρέμουν, όταν για παράδειγμα σηκώνετε ένα ποτήρι νερό, χωρίς να είστε απόλυτα χαλαροί, μην πανικοβληθείτε. Μπορεί να πρόκειται για μια ακίνδυνη κατάσταση, όπου τα χέρια κινούνται ακούσια ακολουθώντας έναν ρυθμικό χαρακτήρα.
Η κίνηση αυτή αυξάνεται όταν υπάρχει στρες ενώ εξαφανίζεται στον ύπνο. Μία από τις βασικές διαφορές της νόσου του Πάρκινσον με το ακούσιο τρέμουλο είναι, ότι στην πρώτη περίπτωση η κίνηση είναι μόνιμη και συμβαίνει, ακόμα και όταν ο ασθενής είναι σε χαλαρή κατάσταση. Αν βέβαια, το τρέμουλο συνοδεύεται από άλλα νευρολογικά συμπτώματα, όπως οι αλλαγές στην ομιλία, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.
8 ανησυχητικά- χωρίς λόγο- συμπτώματα (1)
  • «Ετικέτες δέρματος»
Τα μικρά κομμάτια του δέρματος, που εμφανίζονται στα βλέφαρα ή σε άλλα σημεία του σώματος ονομάζονται «ετικέτες του δέρματος» και είναι αβλαβείς, καλοήθεις όγκοι, που δε χρειάζεται να αφαιρεθούν. Εμφανίζονται σε άνδρες και γυναίκες, ενώ σε περιπτώσεις παχυσαρκίας και εγκυμοσύνης οι πιθανότητες εμφάνισής τους αυξάνονται.
Εάν ωστόσο, παρατηρήσετε μια ξαφνική αλλαγή, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Ίσως πρόκειται για έναν πρόδρομο του καρκίνου του παχέος εντέρου.
8 ανησυχητικά- χωρίς λόγο- συμπτώματα (2)
  • Κάθετες γραμμώσεις στα νύχια
Η κατάσταση όπου στα νύχια εμφανίζονται κάθετες γραμμώσεις, οι οποίες ξεκινούν από το ελεύθερο άκρο του νυχιού και κατευθύνονται προς τη ρίζα του, ονομάζεται «ονυχόρρηξη» και συνήθως εμφανίζεται σε μαγαλύτερες ηλικίες. Προκαλείται (κυρίως στις γυναίκες) από τη συχνή χρήση ασετόν, που ξηραίνει τα νύχια, απορρυπαντικών και ζεστού νερού, που μπορούν να αλλοιώσουν την υφή των νυχιών.
Δεν είναι ανησυχητικό φαινόμενο, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως να είναι οιωνός για διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα. Αν οι γραμμές είναι οριζόντιες ή αν τα νύχια σας εμφανίζουν αποχρωματισμό ή στρέβλωση, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.
8 ανησυχητικά- χωρίς λόγο- συμπτώματα (4)
  • «Μυγάκια»
Η εμφάνιση των κουκκίδων στα μάτια σας, οι οποίες μάλιστα κινούνται γύρω από το οπτικό σας πεδίο παρατηρείται συχνά σε ανθρώπους που έχουν μυωπία, αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό.
Τα γνωστά «μυγάκια» εμφανίζονται συνήθως με την ηλικιακή αλλαγή του υαλοειδούς σώματος του ματιού, όταν δηλαδή η ανάπτυξή του πυκνώνει και συρρικνώνεται, κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας. Αν παρατηρήσετε, ωστόσο, ότι το φαινόμενο επιδεινώνεται και βλέπετε έντονες σκιές, επισκεφθείτε τον γιατρό σας.
8 ανησυχητικά- χωρίς λόγο- συμπτώματα (7)
  • «Κρακ» στα δάχτυλα
Το χαρακτηριστικό «κρακ» στα δάχτυλα (αλλά και στον αυχένα, τη μέση, τους αστραγάλους και τα δάχτυλα των ποδιών) συμβαίνει, όταν το υγρό που βρίσκεται ανάμεσα στους συνδέσμους του οργανισμού απελευθερώνεται. Πιο απλά, οι σύνδεσμοι ανάμεσα από τα οστά του ανθρώπινου οργανισμού, περιέχουν υγρό και αέρια, όπως είναι το άζωτο και το διοξείδιο του άνθρακα.
Όταν το υγρό αυτό βρίσκεται υπό πίεση, τη στιγμή δηλαδή που ασκείται πίεση στον σύνδεσμο, το αέριο απελευθερώνεται και ακούγεται αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος.
Αν και στις περισσότερες φορές δεν υπάρχει σπουδαίος κίνδυνος από μία τέτοια κίνηση, υπάρχουν περιπτώσεις, που ένα άγαρμπο «κρακ» μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρά προβλήματα. Αν παρατηρήσετε κάποιο οίδημα ή αισθάνεστε πόνο, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.
Πηγή: clickatlife.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory