Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Εικόνες .

Αδέξιες καταστάσεις που δημιουργούνται από γυναίκες οδηγούς.

its_a_woman_driver_enough_said
its_a_woman_driver_enough_said

Φοιτητής Από Την Κίνα Χτίζει Ένα Μικροσκοπικό Σπίτι

house_01
house_01
house_01
house_01
house_01
house_01
house_01
house_01

Κινέζοι μαθητές πάνε σχολείο .

Μεθυσμένοι άνθρωποι .

7 Τροφές Που «Πολεμούν» Τις Ανοιξιάτικες Αλλεργίες

7 τροφές που «πολεμούν» τις ανοιξιάτικες αλλεργίες (1)

Η άνοιξη έφτασε και μαζί της έφερε –εκτός από τις ανθισμένες εξοχές και τα αρώματα των λουλουδιών- και τις εποχιακές αλλεργίες: ρινική καταρροή, φαγούρα στα μάτια, φτέρνισμα και άλλα τέτοια δυσάρεστα συμπτώματα, μπορούν να μειωθούν αν καταναλώνετε συγκεκριμένες τροφές.
Η κλιματική αλλαγή, έχει συντελέσει ώστε οι εποχικές, ανοιξιάτικες αλλεργίες να είναι χειρότερες από ποτέ. Ο υψηλότερες θερμοκρασίες έχουν οδηγήσει στην πιο γρήγορη έλευση της άνοιξης και σε μακρύτερες περιόδους αλλεργιών, ενώ τα υψηλότερα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, κάνουν τη γύρη πιο ισχυρή και αλλεργιογόνα.
Η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση: ο ήπιος χειμώνας σημαίνει ότι τα δέντρα και τα λουλούδια αρχίζουν την ανθοφορία τους νωρίτερα. Αν και αυτό αποτελεί σίγουρα καλό οιωνό για τα πουλιά και την… ψυχολογία μας, σίγουρα είναι δυσάρεστο για όσους πάσχουν από ανοιξιάτικες αλλεργίες.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να τις ανακουφίσουμε φυσικά, χωρίς απαραίτητα να καταφεύγουμε σε φάρμακα. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και φολικό οξύ, βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών που σχετίζονται με αλλεργικές αντιδράσεις και ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι κάποια βότανα είναι εξίσου αποτελεσματικά με ακριβά φάρμακα.
Δείτε μερικές από αυτές και φροντίστε να τις προσθέσετε στο διαιτολόγιό σας…
  • Μπρόκολο
7 τροφές που «πολεμούν» τις ανοιξιάτικες αλλεργίες (4)
Αυτή η «πολύτιμη» τροφή βοηθά με δυο τρόπους στην καταπολέμηση των αλλεργικών συμπτωμάτων. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία καταπραΰνει τα αλλεργικά συμπτώματα. Είναι ένα μέλος της οικογένειας των σταυρανθών, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι ξεμπλοκάρουν τα βουλωμένα ιγμόρεια. Οι ερευνητές θεωρούν πως περίπου 500 mg βιταμίνης C την ημέρα, μπορεί να ανακουφίσουν τα συμπτώματα αλλεργίας και μόλις ένα φλιτζάνι ωμό μπρόκολο, περιέχει περίπου 80 mg.
  • Εσπεριδοειδή
Για να προσλάβετε τα συνιστώμενα 500 mg βιταμίνης C από φυσικές τροφές, μπορείτε επίσης να καταναλώνετε πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και λεμόνια. Ένα μεγάλο πορτοκάλι περιέχει περίπου 100 mg βιταμίνης C, ενώ το μισό ενός μεγάλου γκρέιπφρουτ περιέχει περίπου 60 mg.
  • Λαχανίδα
7 τροφές που «πολεμούν» τις ανοιξιάτικες αλλεργίες (2)
Μην την χρησιμοποιείτε μόνο ως συνοδευτικό ή γαρνιτούρα για τα πιάτα σας. Καταναλώστε την όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτή η υπερτροφή, αποτελεί ένα από τα καλύτερα «όπλα» κατά των αλλεργιών. Όπως και το μπρόκολο, είναι μέλος της οικογένειας σταυρανθών, αλλά είναι επίσης πλούσια σε καροτενοειδή, χρωστικές ουσίες που πιστεύεται ότι βοηθούν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της αλλεργίας.
  • Σέσκουλα
Σας έχει εξαντλήσει η αλλεργική ρινίτιδα; Βάλτε τα σέσκουλα στο τραπέζι σας για τον ίδιο λόγο που θα το κάνετε και για τη λαχανίδα. Τα φυτοχημικά που περιέχουν -κατά κύριο λόγο, καροτενοειδή- βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο των αλλεργιών. Για να αυξήσετε το ποσό των καροτενοειδών που απορροφά το σώμα σας, συνδυάστε τα συγκεκριμένα λαχανικά με κάποια πηγή λίπους. Μια καλή ιδέα είναι να τα μαγειρέψετε ελαφρά στο ελαιόλαδο.
  • Τσουκνίδα
7 τροφές που «πολεμούν» τις ανοιξιάτικες αλλεργίες (5)
Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από αυτή τη λίστα την τσουκνίδα, η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση της φλεγμονής που εμφανίζεται όταν εκδηλώνονται συμπτώματα αλλεργίας. Η τσουκνίδα περιέχει ισταμίνη, τη χημική ουσία που παράγει το σώμα μας κατά τη διάρκεια μιας αλλεργικής αντίδρασης, κι έτσι βοηθά στο να αποκτάμε ανοχή. Προμηθευτείτε κάψουλες τσουκνίδας από κάποιο φαρμακείο και θα δείτε σύντομα τα αποτελέσματα. Πάντως, δε συνιστάται η μακροχρόνια χρήση της, δεδομένου ότι μπορεί να εξαντλήσει τα αποθέματα καλίου στον οργανισμό.
  • Κρεμμύδι και σκόρδο
Η κερκετίνη είναι ένα άλλο μυστικό «όπλο» που βοηθά στην καταπολέμηση των αλλεργιών, λειτουργώντας σαν ένα αντιισταμινικό. Τα κρεμμύδια και το σκόρδο, είναι πλούσια σε κερκετίνη, όπως και τα μήλα. Αν προτιμήσετε τα μήλα, απλά βεβαιωθείτε ότι δεν υποκινούν το σύνδρομο στοματικής αλλεργίας.
  • Μαϊντανός
7 τροφές που «πολεμούν» τις ανοιξιάτικες αλλεργίες (3)
Ο αρωματικός μαϊντανός αναστέλλει την έκκριση ισταμίνης που προκαλεί τα δυσάρεστα αλλεργικά συμπτώματα. Είναι όμως ένα φυσικό διουρητικό, γι’ αυτό και θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες.
Πηγή: clickatlife.gr

Πως επηρεάζουν οι τσίχλες την υγεία

Πως επηρεάζουν οι τσίχλες την υγεία

Οι τσίχλες έως πρότινος εθεωρούντο «μαύρο πανί» για όσους προσέχουν την υγεία τους, αλλά μερικές μελέτες υποδηλώνουν πως όταν καταναλώνονται με μέτρο μπορεί να παράσχουν κάποια οφέλη στην υγεία.
Να τα νεώτερα ευρήματα για τα οφέλη και τις πιθανές συνέπειές τους.
Τόνωση του μυαλού. Ερευνητές από την Ιαπωνία δημοσίευσαν προσφάτως στην επιθεώρηση «Brain and Cognition» μελέτη που έδειξε ότι η μάσηση μιας τσίχλας τονώνει τη σκέψη και την εγρήγορση, ενώ αυξάνει κατά 10% την ταχύτητα αντιδράσεως. Και όλ’ αυτά, επειδή επηρεάζει οκτώ διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου.
Στη σχετική μελέτη συμμετείχε ομάδα εθελοντών, οι οποίοι έκαναν δύο τεστ άλλοτε μασώντας μία τσίχλα και άλλοτε δίχως αυτήν. Καθ’ όλη τη διάρκεια των τεστ, οι ερευνητές κατέγραφαν την λειτουργία του εγκεφάλου τους με λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες (fMRI), για να καταγράφουν την ενεργοποίηση των διαφόρων περιοχών του.
Η καταγραφή έδειξε πως όταν οι εθελοντές μασούσαν τσίχλα, ενεργοποιούνταν περισσότερο οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τις κινήσεις και την ικανότητα προσοχής, εξ ου και η επιτάχυνση των αντιδράσεών τους.
«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η μάσηση προκαλεί αύξηση στο επίπεδα διεγέρσεως και εγρηγόρσεως, ενώ επηρεάζει και τον έλεγχο των κινήσεων, με αποτέλεσμα βελτίωση στις νοητικές επιδόσεις», ήταν το συμπέρασμα των ερευνητών από το Εθνικό Ίδρυμα Ακτινολογικών Επιστημών της Ιαπωνίας και άλλα κέντρα.
Ανάλογα ευρήματα είχε και μελέτη επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, που έδειξε ότι η μάσηση τσίχλας βελτιώνει τις επιδόσεις σε μονότονα τεστ, που εξ ορισμού απαιτούν τεράστια νοητική προσπάθεια για να μείνει κάποιος συγκεντρωμένος σε αυτά.
Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν γιατί ακριβώς ασκεί η μάσηση μιας τσίχλας τόσο έντονη επίδραση στον εγκέφαλο, αλλά υπάρχουν ορισμένες θεωρίες, όπως ότι αυξάνει τον καρδιακό παλμό ή τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό, ή ότι πάλι η μονότονη κίνηση της μάσησης δρα αγχολυτικά.
Αδυνάτισμα. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Ρόουντ Άιλαντ έδειξε πως όσοι μασάνε τσίχλες καταναλώνουν 68 θερμίδες λιγότερες σε κάθε τους γεύμα, ενώ δεν τις αναπληρώνουν τσιμπολογώντας περισσότερο. Η ίδια μελέτη έδειξε ότι οι τσίχλες μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να νικήσουμε τη λαχτάρα μας για κάτι νόστιμο (δηλαδή για κάτι πλούσιο σε λίπη, ζάχαρη και αλάτι).
Επιπλέον, η μάσηση της τσίχλας απαιτεί ενέργεια: οι ερευνητές του Ρόουντ Άιλαντ ανέφεραν πως οι εθελοντές τους που λάτρευαν τις τσίχλες είχαν κατά 5% περισσότερες καύσεις.
Μία άλλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα, έδειξε ότι η μάσηση της τσίχλας μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση της όρεξης και να περιορίσει το τσιμπολόγημα.
Αν λοιπόν υπολογίσουμε πως ένας άνθρωπος «γλιτώνει» 50 θερμίδες την ημέρα επειδή μασάει τσίχλες, στον χρόνο πάνω θα έχει χάσει 2,5 κιλά – κι αν αντί λ.χ. για πατατάκια μασουλάει τσίχλες, θα χάσει πολύ περισσότερα.
Καταπράυνση του στρες. Πολλοί είναι εκείνοι που μασάνε μανιωδώς τσίχλες όταν νιώθουν στρεσαρισμένοι – και αυτό είναι πολύ καλό, διότι «οι τσίχλες μπορεί να δράσουν αγχολυτικά σε καταστάσεις σύντομου στρες, όπως μια σημαντική συνάντηση ή οι σχολικές εξετάσεις», λέει στην εφημερίδα «Daily Mail» ο δρ Κάρι Κούπερ, καθηγητής Οργανωτικής Ψυχολογίας & Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ.
Οι τσίχλες μπορεί να βοηθήσουν και τους πάσχοντες από χρόνιο στρες, διότι «δρουν ως υποκατάστατο της τροφής στο στόμα μας», προσθέτει.
Όπως εξηγεί, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν «παρηγοριά» στο φαγητό – και οι τσίχλες μπορεί επίσης να επιτελούν αυτό τον σκοπό.
Αλλαγή του προσώπου. Όταν μασάμε χρησιμοποιούμε τους μασητήριους μυς, που βρίσκονται σε κάθε πλευρά της γνάθου. Αν κάποιος μασάει τσίχλες από το πρωί ως το βράδυ, μπορεί να κάνει αυτούς τους μυς να «φουσκώσουν», κατά τον δρα Λουκ Κασαρίνι, γναθοπροσωπικό χειρουργό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Δυτικού Μίντλσεξ.
«Όταν συμβαίνει αυτό το πρόσωπο μοιάζει τετραγωνισμένο και, αν κάποιος δεν θέλει να σταματήσει τις τσίχλες αλλά θέλει να αποκτήσει το παλιό του πρόσωπο, θα πρέπει να κάνει ενέσεις μπότοξ», λέει.

Παρεμπόδιση της μνήμης. 
Αν και τα στοιχεία επί του θέματος είναι αντιφατικά, υπάρχει ενδεχόμενο η μάσηση τσίχλας να εμποδίζει τη δημιουργία ορισμένων αναμνήσεων, κατά τον καθηγητή Άντριου Σμιθ, από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, ειδικό σε θέματα σχετιζόμενων με την υγεία συμπεριφορών.
Όπως εξηγεί, πολλές πλευρές της μνήμης σχετίζονται με την νοερή επανάληψη που κάνουμε στις διάφορες πληροφορίες – και είναι καλά τεκμηριωμένο πως η μάσηση αποτελεί ανταγωνιστική δραστηριότητα των νοερών επαναλήψεων. Ωστόσο, «αυτός ο τομέας χρειάζεται περαιτέρω έρευνες», λέει.
Στομαχικά ενοχλήματα. Η μάσηση είναι μία λειτουργία που διεγείρει την παραγωγή γαστρικών οξέων, καθώς το στομάχι προετοιμάζεται να δεχτεί την τροφή. Όταν, όμως, μασάμε τσίχλα, τροφή δεν πέφτει στο στομάχι – και τα γαστρικά οξέα παραμένουν αδρανή μέσα του, όπου μπορεί να προκαλέσουν γαστρίτιδα, έλκος, δυσπεψία και πόνο, κατά τον δρα Νικ Ριντ, ιατρικό υπεύθυνο του βρετανικού οργανισμού για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBSNetwork).
Οι περισσότερες τσίχλες, εξάλλου, περιέχουν σορβιτόλη – ένα τεχνητό γλυκαντικό που σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αέρια και τυμπανισμό.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων

Τα φαρμακευτικά φυτά και τα βότανα χρησιμοποιούνταν ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη τόσο για την ευχάριστη γεύση που έδιναν κατά τις μαγειρικές παρασκευές όσο και για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Τα αφεψήματα από βότανα έχουν συμπεριληφθεί πλέον στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής λόγω της συμβολής τους τόσο στην ενυδάτωση του σώματος όσο και στη διατήρηση της ευεξίας και της ενίσχυσης του οργανισμού.

Όλοι μας έχουμε καταναλώσει μια κούπα φασκόμηλο ή τσάι για να καταπολεμήσουμε το κρυολόγημα και τον έντονο βήχα, καθώς τα βότανα αυτά φαίνεται πως βοηθούν στην εξάλειψη της μόλυνσης από ιούς και άλλα παθογόνα, ή μια κούπα χαμομήλι που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για να καταπραΰνουμε την ενόχληση από τα στομαχικά άλγη ή άλλες γαστρεντερικές διαταραχές ποικίλης αιτιολογίας.

Η ρίγανη, το θυμάρι και το δενδρολίβανο, επίσης, χρησιμοποιούνται συχνά για να «νοστιμίσουν» πολλά φαγητά που καταναλώνονται καθημερινά, όπως είναι η χωριάτικη σαλάτα, οι πατάτες, το κρέας στο φούρνο αλλά και διάφορα γκουρμέ πιάτα. Ταυτόχρονα «εφοδιάζουν» τον οργανισμό μας με φυτο-συστατικά, όπως είναι τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε μεγάλη αναλογία γενικότερα στα βότανα και τα οποία αν και δεν έχουν θρεπτική αξία καθώς δεν είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ζωής, φαίνεται να ασκούν ευεργετική επίδραση στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαφόρων χρόνιων νοσημάτων όπως είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, ο καρκίνος και η νόσος Alzheimer.

Η περιεκτικότητα των βοτάνων σε αντιοξειδωτικά ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού μας να «αντιστέκεται» στο οξειδωτικό στρες που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την παρουσία ελευθέρων ριζών.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια οξυγόνου και αζώτου που παράγονται στον οργανισμό μας και προσβάλλουν τα κύτταρα προκαλώντας βλάβη σε αυτά ενώ δημιουργούνται από παράγοντες όπως το κάπνισμα και η υπεριώδης ακτινοβολία. Το οξειδωτικό στρες, ως αποτέλεσμα της δράσης των ελευθέρων ριζών στο σώμα μας, σχετίζεται με πλήθος διαταραχών, όπως είναι το άσθμα, αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ η ρευματοειδής αρθρίτιδα) ακόμα και ο καρκίνος. Τα αντιοξειδωτικά που είναι περισσότερο διαδεδομένα στα βότανα είναι οι πολυφαινόλες και τα καροτενοειδή.

Εκτός από την αντιοξειδωτική τους δράση, τα βότανα συχνά χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων, όπως η ακμή, τα εγκαύματα και οι τραυματισμοί επιταχύνοντας την επούλωση αλλά και για νευρολογικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και η αϋπνία.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρήση των βοτάνων (και ειδικότερα η αυξημένη κατανάλωσή τους) δεν ενδείκνυται για όλες τις ομάδες ατόμων καθώς έχουν παρατηρηθεί αλληλεπιδράσεις αυτών με ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων ενώ δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί η ασφάλεια της κατανάλωσης τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Επιπλέον, κάποια από τα βότανα έχουν συσχετισθεί με την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων. Γι αυτό καλό θα είναι, όταν εντοπίζεται κάποια συγκεκριμένη πάθηση, να προηγείται αναφορά και συζήτηση με το θεράποντα ιατρό για τη λήψη τους.

Στα πλαίσια, λοιπόν, μιας ισορροπημένης διατροφής, η κατανάλωση βοτάνων μπορεί να παρέχει ένα επιπλέον όφελος για καλύτερη υγεία.

Πηγή: nutrimed.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory