Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Orchestra Hidden Camera Prank

Κορίτσια και καθρέπτες .

A-Mirror-Girls-12
Mirror-Girls-0

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΤΗΣ


1. Καρποί
Αλήθεια; Το 1951, το περιοδικό Time έγραψε ότι το χειροφίλημα στο Παρίσι ήταν και πάλι στη μόδα. Δύο γενιές μετά και πέντε εκατοστά πιο πάνω, σήμερα, ο καρπός μιας γυναίκας είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να κάνει focus ένας κύριος.
Θα της αρέσει; «Οπως και στο πίσω μέρος των γονάτων της, το δέρμα εκεί είναι λεπτότερο από άλλα σημεία του σώματός της κάνοντας την εκεί περιοχή πιο ευαίσθητη. Επίσης, οι καρποί μπορούν να δεθούν ή να κρατηθούν κάτω για πιο kinky καταστάσεις» μας λέει η Emily Dubberley, συγγραφέας του Brief Encounters.
Πώς θα το κάνω σωστά; «Γλείψε την περιοχή και μετά φύσα απαλά» συμβουλεύει η ψυχολόγος και σεξοθεραπεύτρια Francew Emeleus. «Η αρχική αίσθηση ζεστασιάς του στόματος και της γλώσσας σου θα είναι τέλεια, αλλά στη συνέχεια το διακριτικό ξεφύσημά σου θα την κάνει να ανατριχιάσει  και θα της αρέσει». 
2. Αστράγαλοι
Αλήθεια; Πολλοί από εμάς, όταν μας ζητήσουμε να οροθετήσουμε το σεξουαλικό σημείο μιας γυναίκας, φέρνουμε στο μυαλό μας τα πόδια της. Ωστόσο, όταν αρχίζεις να τη χαϊδεύεις, δεν θα πας κατευθείαν στο ψητό (βλ. μηρό). Θα ξεκινήσεις από πιο χαμηλά. Σαν να της ζητάς, δηλαδή, την άδεια να συνεχίσεις. Ξεκίνα, λοιπόν, από τον αστράγαλο. Γιατί νομίζεις ο πρίγκιπας έβαλε πρώτα το γοβάκι στη Σταχτοπούτα; Εξυπνο αγόρι.
Θα της αρέσει; «Οι ρεφλεξολόγοι λένε πως οι σεξουαλικές ορμές μας συνδέονται με ένα σημείο πίεσης στο εσωτερικό των ποδιών, κάτω από τον αστράγαλο» μας ενημερώνει η συγγραφέας Tracey Cox. «Ενώ σε πολλές γυναίκες αρέσει να τις αγγίζουν και να τις χαϊδεύουν τα πόδια, πολλές είναι αρκετά αμήχανες για να αφήσουν το σύντροφό τους να το κάνει. Το δέρμα στον αστράγαλο είναι ευαίσθητο μεν, αλλά όχι υπερευαίσθητο. Μη φοβηθείς, λοιπόν, ότι θα γαργαληθεί και θα σου κάτσει καμιά κλωτσιά στην ελληνική μύτη σου.
Πώς θα το κάνω σωστά; Διακριτικά και όχι με φόρα, για να μην τη γαργαλίσεις. Χάιδεψέ τη με κάτι απαλό γύρω από την περιοχή του αστραγάλου. Δοκίμασε ένα φτερό ή βάλε μερικές σταγόνες λάδι για μασάζ στα χέρια σου και χάιδεψέ τη με τα ακροδάχτυλά σου και το μαξιλαράκι του αντίχειρά σου. Συγκεντρώσου στην περιοχή πίσω από τον αστράγαλό της, όπου το δέρμα είναι σούπερ λεπτό. 
3. Τα πλευρά του στήθους
Αλήθεια; Δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη κάποιας μυστικής, ερευνητικής ομάδας, αλλά από την άλλη, αρκετοί είναι οι άντρες που νιώθουν το «ηθικό» τους να σηκώνεται όταν δουν τα πλευρά του στήθους της.
Θα της αρέσει; «Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν το λάθος να στοχεύουν κατευθείαν στη ρώγα παραβλέποντας άλλες περιοχές ευχαρίστησης» λέει η Cox κι ελπίζουμε να το καταλαβαίνεις αυτό που λέει. «Τα πλευρά του στήθους είναι γεμάτα αισθητικές νευρικές απολήξεις κι αν ασχοληθείς μαζί του, η κάτοχός του θα το απολαύσει εξίσου όσο και με την απευθείας διέγερση της ρώγας».
Πώς θα το κάνω σωστά; «Δούλεψε λίγο την κίνησή σου στη γύρω περιοχή πριν χτυπήσεις στο κέντρο» λέει η Emily Dubberley. «Κινήσου από τα πλευρά προς τα μέσα με αργούς κύκλους. Πάρε το χρόνο σου». Και, σε παρακαλώ, μη δείξεις ότι βαριέσαι και δεν το απολαμβάνεις. Πρέπει να το πιστεύεις και να το νιώθεις. Και σκέψου: για να γίνεις κεντρώος, πρέπει να περάσεις πρώτα από τα άκρα.
4. Στομάχι
Αλήθεια; Είναι ένα πιθανό ναρκοπέδιο. Πολλές γυναίκες είναι δυσαρεστημένες με το μεσοθώρακά τους: σύμφωνα με έρευνα, το 79% των γυναικών μισούν το στομάχι τους. Μπορείς να βοηθήσεις στη μείωση αυτού του ποσοστού και να εξουδετερώσεις τις νάρκες προσέχοντας τα λόγια σου και βελτιώνοντας τις πράξεις σου.
Θα της αρέσει; Η δρ Tricia McNair, ειδικός επί των θεμάτων υγείας του BBC, ξέρει το γιατί θα της αρέσει. «Σε σύγκριση με τη μέση της πλάτης της, μία περιοχή που συνήθως είναι αποδέκτης μασάζ και χαϊδέματος, το στομάχι της έχει πολύ περισσότερες νευρικές απολήξεις». Ωστόσο, πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί να σου παρουσιαστούν αντιστάσεις, μιας και «η περιοχή χαμηλά στην κοιλιά της είναι υπερβολικά ευαίσθητη και μπορεί να γαργαλιέται».
Πώς θα το κάνω σωστά; «Πείσε την ότι λατρεύεις την κοιλιά της λέγοντας πόσο σέξι είναι. Το να τσιμπήσεις ή να δείξεις τα χελούρια του έρωτα είναι μέγα λάθος» λέει η Cox. «Χάιδεψε τη χαμηλά στην κοιλιά, λίγο πάνω από το ηβικό οστούν, την ώρα της κορύφωσή της και δες πώς ένας οργασμός πολλών Ρίχτερ απεικονίζεται στο πρόσωπό της». 
5. Σχισμή
Αλήθεια; Ναι, τελεία και παύλα. Κι αν πιστεύεις ότι θα σου μιλήσουμε για κάποια έρευνα του κώλου, κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν θα πέσουμε σε αυτήν τη χαράδρα -συγγνώμη, επίπεδο- και να σου πούμε γιατί αυτό το σημείο είναι υπερευαίσθητο.
Θα της αρέσει; Παραδόξως, αν και μπορεί να το πάρει στραβά το θέμα μόλις βάλεις το χέρι σου εκεί. Για πολλές, η περιοχή αυτή αποτελεί ταμπού, αλλά αν παίξεις απαλά με τα δάχτυλά σου ή με τη γλώσσα σου, μπορεί να την κάνεις να βιώσει μία εντυπωσιακή, ερωτική εμπειρία. Επίσης, η μεσογλουτιαία σχισμή αποτελεί ένα δυναμικό σημείο στο σιάτσου.
Πώς θα το κάνω σωστά; «Χάιδεψέ την από τη βάση της σπονδυλικής στήλης της και κάτω -κι από τα κωλομέρια της- και σταμάτα στο σημείο που ξεκινούν τα πόδια της. Κάνε της μασάζ με τα ακροδάχτυλά σου» λέει η Emeleus. Θα την κάνεις να ανυπομονεί και σίγουρα θα την ερεθίσεις σε κάποια άλλη περιοχή που σίγουρα θες. Και τώρα, φρόνιμα! 
6. Σβέρκος
Αλήθεια; Ναι, αλλά μην την πιάσεις από το σβέρκο και τη βάλεις να σου πάρει ένα ωραίο «πρωινό». Δεν παίζεις σε amateur ταινία, δεν είσαι πυγμαλίωνας κι εκείνη δεν είναι έφηβη σε καμία περίπτωση.
Θα της αρέσει; Ο Κόμης (ο Δράκουλας, καλέ, αυτό το θαμπό αγόρι) ήξερε πολύ καλά που «φίλαγε» τις παρθένες του. «Σε αντίθεση με το μπροστινό, το πίσω μέρος του λαιμού έχει επιπλέον ερωτικό στοιχείο, γιατί συνήθως κρύβεται από την κοινή θέα χάρη στα μαλλιά. Οταν την αγγίζεις εκεί, θα ερεθίσεις μικρές τριχούλες και θα κάνεις τη ραχοκοκαλιά της να ανατριχιάσει ολόκληρη» λέει η σεξοθεραπεύτρια Beth Salmon.
Πώς θα το κάνω σωστά; «Πλησίασε με τα χείλη σου το πίσω μέρος του λαιμού της και πάρε βαθιά ανάσα» λέει η Dubberley. «Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στη γραμμή πίσω από τα αυτιά, στα πλευρά του λαιμού της». Και μετά από αυτό θα γίνεις ο αφέντης του κορμιού της. Ο γίγαντας. Ο τεράστιος. Ο… εντάξει σταματάμε. 

Διατροφή για όμορφα και λευκά δόντια

Διατροφή για όμορφα και λευκά δόντια

Η διατήρηση της στοματικής υγιεινής και ομορφιάς είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει αρκετό κόσμο. Σύμφωνα με τους
ειδικούς η διατροφή και ειδικότερα ουσίες που βρίσκουμε μέσα στις τροφές που καθημερινά καταναλώνουμε, σχετίζονται ακόμη και με το χρώμα των δοντιών και το κιτρίνισμά τους.

Ποιες είναι αυτές:
-Ο καφές, το κόκκινο κρασί, αναψυκτικά τύπου cola, όταν υπερκαταναλώνονται αφήνουν τις έντονες χρωστικές τους πάνω στα δόντια.

-Λαχανικά, όπως τα παντζάρια, τα καρότα, οι φράουλες που έχουν έντονες χρωστικές μπορεί επίσης να αλλοιώνουν το λευκό των δοντιών. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αποφεύγουμε αυτές τις τόσο υγιεινές τροφές.

Ωστόσο αμέσως μετά την κατανάλωσή κάποιας από αυτές τις τροφές, πιείτε αρκετό νερό ή αν έχετε τη δυνατότητα, βουρτσίστε τα δόντια σας.

-Η σόδα σε οποιαδήποτε μορφή δεν θα πρέπει να είναι συχνή και εκτεταμένη, αφού μακροπρόθεσμα, το όξινο ανθρακικό νάτριο που περιέχει μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.

-Όξινα τρόφιμα όπως το ξίδι ανοίγουν τους πόρους του σμάλτου των δοντιών και διεισδύουν αφήνοντας τους ενοχλητικούς λεκέδες πάνω σε αυτά. 

-Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας του στόματος μετά από κατανάλωση πολύ ζεστών ή πολύ κρύων φαγητών ή ροφημάτων επίσης μπορεί να επηρεάσουν.

Πέρα όμως από τη διατροφή καθημερινές συνήθειες όπως το κάπνισμα, αλλά και σε τελική ανάλυση η φυσιολογική φθορά λόγω της πάροδος του χρόνου παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.

Επειδή όμως το χρόνο δεν μπορείτε να τον σταματήσετε, προσπαθήστε να κάνετε μικρές αλλαγές με βάση τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, όπως ελεγχόμενη κατανάλωση καφέ, αλκοόλ και αναψυκτικών, αποφυγή καπνίσματος, άφθονη κατανάλωση νερού μετά από τα γεύματα και φυσικά τήρηση κανόνων στοματικής υγιεινής, όπως βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό σας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Οι διακοπές του... αλκοολικού


Στη λίστα αυτή θα βρεις μόνο σοβαρά αλκοολικά events και φεστιβάλ. Δεν είσαι κάνα πιτσιρίκι να ψάχνεις μεθυσμένες εξαλλοσύνες! Είσαι ψαγμένος... αλκοολικός και θες το κάτι παραπάνω στις διακοπές σου: το μέρος που θα σου δώσει την απαραίτητη δόση ποτού και το κίνητρο να μάθεις κάτι περισσότερο...

Τα μέρη που θα παρελάσουν μπροστά στα μάτια σου λοιπόν είναι αυτά και μόνο αυτά που οι λάτρεις της μπίρας, του κρασιού και των άλλων ποτών βρίσκουν ακαταμάχητα. Μόνο εδώ δικαιώνονται απόλυτα οι παραδόσεις του «τσουξίματος». 

Σε γωνιές του κόσμου δηλαδή που διαθέτουν την αντίστοιχη κουλτούρα και παράδοση για να σου δώσουν το απόλυτο που ψάχνεις. Ετοίμασε τις αλκοολικές σου βαλίτσες και φύγαμε!

No 10 - Mendoza, ΑργεντινήΜπορεί η Χιλή να είναι πιο ξακουστή για τα κρασιά της, η Αργεντινή είναι ωστόσο η 5η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός χώρα του κόσμου, και την ποικιλία σταφυλιών Malbec μόνο εδώ θα τη βρεις στα καλύτερά της. Και βέβαια η καρδιά και η ψυχή του αργεντίνικου κρασιού είναι η Mendoza, η ιστορική επαρχία που φιλοξενεί μόνο ψαγμένους ουρανίσκους από όλον τον κόσμο.

Αμύητους τουρίστες δεν θα βρεις εδώ. Η μαγεία της περιοχής σε

«Καλωδιωμένος» για την αισιοδοξία ο άνθρωπος

«Καλωδιωμένος» για την αισιοδοξία ο άνθρωπος
Όλοι λίγο-πολύ αποδεχόμαστε το γεγονός ότι η ζωή είναι ένα εύθραυστο δώρο που επιφυλάσσει θετικές αλλά και αρνητικές εκπλήξεις. Όπως υποστηρίζουν όμως οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποδεχτούμε ότι κάποια στιγμή μπορεί να μας βρει μια μεγάλη τραγωδία.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές διεξήγαγαν πέντε κύκλους διαδικτυακών δημοσκοπήσεων ώστε να μπορέσουν να δουν κατά πόσο η ψυχική ισορροπία των συμμετεχόντων μπορούσε να επηρεαστεί από το πώς έφερναν στο μυαλό τους παρελθοντικά ή μελλοντικά γεγονότα.
Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι όσο πιο εύκολα ανακαλούσαν οι εθελοντές θετικές εμπειρίες από το παρελθόν τους, τόσο πιο χαρούμενοι ήταν. Οι αρνητικές εμπειρίες πάλι έρχονταν στην επιφάνεια δυσκολότερα, οδηγώντας τους στη θλίψη.
Όταν όμως οι συμμετέχοντες καλούνταν να οραματιστούν μελλοντικά γεγονότα, τότε η ένταση των συναισθημάτων ανάμεσα στη χαρά και στη θλίψη ήταν μεγαλύτερη.
«Φως» στο τούνελ
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες είδαν ότι όσο περισσότερο οι εθελοντές οραματίζονταν θετικά γεγονότα που θα μπορούσαν να τους συμβούν στο μέλλον, τόσο πιο ευτυχισμένοι προέβλεπαν ότι θα αισθάνονται. Αντίθετα, όσοι δήλωναν ότι δεν ήταν σε θέση να οραματιστούν ένα λαμπρό μέλλον, αισθάνονταν πολύ άσχημα.
«Με το που μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτούμε καλά πράγματα που μας έχουν ήδη συμβεί, η ζωή μας στο παρόν μοιάζει λιγότερο ευτυχισμένη» εξηγεί ο ερευνητής Εντ Ο’ Μπράιαν.
«Σε ό,τι αφορά το μέλλον, οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι τα δυσάρεστα γεγονότα δεν θα συμβούν στους ίδιους. Όμως δυσκολεύονται πολύ περισσότερο να εξηγήσουν πού οφείλεται η έλλειψη πιθανοτήτων να τους συμβεί κάτι καλό».
Πάντως, οι θετικές σκέψεις για το μέλλον πρέπει και αυτές να γίνονται με μέτρο. Οι ερευνητές είδαν ότι όταν κάποιος προσπαθεί υπερβολικά να οραματιστεί την ευτυχία του στο μέλλον καταλήγει τελικώς πιο... δυστυχισμένος. «Συγκεκριμένα, όταν κάποιος προσπαθεί να σκεφτεί μια ολόκληρη λίστα από 10 καλά πράγματα που θα μπορούσαν να του συμβούν μπορεί να αισθανθεί πολύ χειρότερα, συγκριτικά με το αν σκεφτόταν δύο καλά πράγματα χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα».

Γιατί οι άνδρες δεν καταλαβαίνουν τις γυναίκες

Γιατί οι άνδρες δεν καταλαβαίνουν τις γυναίκες

Γυναίκες, προσοχή: την επόμενη φορά που θα θελήσετε να παραπονεθείτε στον σύντροφό σας ότι δεν σας καταλαβαίνει πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε το ξανά: ίσως του ζητάτε κάτι παραπάνω από τις δυνάμεις του. Αυτό υποστηρίζει μια νέα μελέτη η οποία διαπίστωσε ότι οι άνδρες δεν είναι «προγραμματισμένοι» ώστε να «διαβάζουν» τα συναισθήματα των γυναικών – τουλάχιστον στα μάτια τους.
Αντιθέτως ο εγκέφαλός τους φαίνεται να είναι δικτυωμένος με τρόπο ώστε να αποκρυπτογραφούν ευκολότερα τα συναισθήματα των άλλων ανδρών. Αν και δεν ξέρουμε ακόμη αν δικαιώνει το άλλο παράπονο-κλισέ περί της «αλληλοσυνεννόησης των κολλητών», το χαρακτηριστικό αυτό θεωρείται ότι είχε σημαντική εξελικτική χρησιμότητα αφού θα πρέπει να αποτελούσε «κλειδί» για την επιβίωση στους άγριους καιρούς της επικράτησης του ισχυρότερου αρσενικού.
Διαφορά… φύλου
Παρά το γεγονός ότι ανατομικά δεν παρουσιάζουν κάποια εμφανή διαφορά, αρκετές μελέτες έχουν εντοπίσει τα τελευταία χρόνια διαφοροποιήσεις στη μορφολογία και στη λειτουργία των εγκεφάλων των ανδρών σε σχέση με των γυναικών. Πρόσφατα μάλιστα ειδικοί του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου είχαν δει σε πειράματα ότι οι άνδρες δεν είναι σε θέση να εεμηνεύσουν τα συναισθήματα των άλλων από την έκφραση του προσώπου τους.
Στη νέα μελέτη ερευνητές από πανεπιστήμια της Γερμανίας συγκεκριμενοποιούν περισσότερο αυτή την «ανικανότητα» εξετάζοντάς περαιτέρω μια τάση που έχει αναφανεί σε άλλες έρευνες – το ότι οι άνδρες δυσκολεύονται περισσότερο να κατανοήσουν την έκφραση των γυναικών από ό,τι των εκπροσώπων του φύλου τους.
Προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσον οι άνδρες είαι ικανοί να αποκρυπτογραφήσουν τα συναισθήματα των δυο φύλων από ένα κατ’ εξοχήν εκφραστικό «μέσο», τα μάτια τους, ο Μπόρις Σίφερ, ψυχίατρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου LWL στο Μπόχουμ της Γερμανίας, και οι συνεργάτες του έβαλαν στον λειτουργικό μαγνητικό τομογράφο 22 άνδρες ηλικίας 21 ως 52 ετών (η μέση ηλικία των εθελοντών ήταν τα 36 έτη).
Πώς μιλάνε τα μάτια
Οι ειδικοί έδειξαν στους εθελοντές εικόνες που απεικόνιζαν 36 ζευγάρια μάτια και τους ζήτησαν να περιγράψουν τα συναισθήματα των «κατόχων» τους. Στις μισές φωτογραφίες απεικονίζονταν μάτια γυναικών και στις άλλες μισές μάτια ανδρών, με θετικά, αρνητικά και ουδέτερα συναισθήματα και οι συμμετέχοντες στο πείραμα έπρεπε να αξιολογήσουν το κάθε βλέμμα περιγράφοντάς το ως «δύσπιστο» ή «τρομοκρατημένο».
Οι εθελοντές χρειάστηκαν πιο πολλή ώρα και δυσκολεύτηκαν περισσότερο να ερμηνεύσουν τα συναισθήματα των ματιών που ανήκαν σε γυναίκες – συγκεκριμένα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο βαθμός δυσκολίας στο «διάβασμα» των γυναικείων ματιών ήταν διπλάσιος σε σχέση με των ανδρικών ματιών.  Επί πλέον η εγκεφαλική δραστηριότητα που απεικονίστηκε στις εγκεφαλικές τομογραφίες ήταν διαφορετική στις δυο περιπτώσεις.
Οταν έπρεπε να αποκρυπτογραφήσουν την έκφραση ματιών που ανήκαν σε άνδρες η δραστηριότητα ήταν πιο έντονη στην αμυγδαλή (περιοχή που συνδέεται με τα συναισθήματα, την ενσυναίσθηση και τον φόβο) καθώς και σε σημεία του εγκεφάλου που σχετίζονται με παλαιότερες εμπειρίες και συναισθήματα. Τα μοτίβα της δραστηριότητας φάνηκαν να υποδηλώνουν ότι όταν έπρεπε να αξιολογήσουν τα «ανδρικά» συναισθήματα οι εθελοντές ανέτρεχαν σε δικές τους παρόμοιες εμπειρίες και στα συναισθήματα που τους είχαν προξενήσει ενώ όταν η αξιολόγηση αφορούσε γυναίκες προσπαθούσαν να θυμηθούν πότε είχαν ξαναδεί παρόμοιες γυναικείες εκφράσεις και τι σήμαιναν αυτές.
Εξελικτική προσαρμογή;
Αυτή η λιγότερο προσωπική προσέγγιση των γυναικείων εκφράσεων σημαίνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όχι μόνο ότι οι άνδρες δυσκολεύονται περισσότερο να τις ερμηνεύσουν αλλά και ότι η ενσυναίσθηση των ανδρών είναι μικρότερη απέναντι στις γυναίκες από ό,τι απέναντι σε εκπροσώπους του φύλου τους.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος «προγραμματισμός» του εγκεφάλου έχει μια καθ’ όλα λογική ερμηνεία, αφού θα πρέπει να υπήρξε πολύ χρήσιμος στο παρελθόν, όταν η γρήγορη αξιολόγηση των αντιπάλων αποτελούσε σημαντικό «όπλο» για την επικράτηση – αν όχι και για την επιβίωση – των αρσενικών.
«Καθώς οι άνδρες ασχολούνταν περισσότερο με το κυνήγι και εμπλέκονταν σε καβγάδες για την εδαφική επικράτηση θα πρέπει να ήταν σημαντικό για αυτούς να μπορούν να διαβλέπουν και να προβλέπουν τις προθέσεις και τις ενέργειες των αρσενικών ανταγωνιστών τους» τονίζεται στη σχετική μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLoS One».

Τι είναι το pH; Όλες οι πληροφορίες

Η συντομογραφία προέρχεται από τα αρχικά των λέξεωνPotential of Hydrogen

Το pH είναι ένας "δείκτης" που μας δείχνει πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι πχ ένα διάλυμα. 

Έτσι, αν πχ το διάλυμα έχει μία "ίση" ποσότητα όξινων και αλκαλικών μορίων μέσα του, τότε το pH του θεωρείται ουδέτερο. 

Τώρα, σίγουρα θα αναρωτιέστε τι είναι όξινο και τι αλκαλικό...

Θα σας το πούμε πολύ απλά για να καταλάβετε:
όξινο είναι το οξύ
ενώ
αλκαλικό είναι το αντίθετο: αν το ρίξουμε σε οξύ, το οξύ χάνει τις επιβλαβείς ιδιότητές του (πχ να "καίει" το δέρμα)

Για παράδειγμα το νερό είναι ουδέτερο: έχει ίδια ποσότητα και των δύο, αν βγάζαμε τα αλκάλιά του, θα γινόταν οξύ.

Αλλά και τα πολύ αλκαλικά διαλύματα (όπως η αμμωνία) είναι επιβλαβή. Μόνο αυτά που είναι κοντά στο ουδέτερο είναι ασφαλή.


Το "σκληρό" νερό είναι για παράδειγμα ιδιαίτερα αλκαλικό, σε αντίθεση με το "μαλακό" νερό που είναι ιδιαίτερα όξινο. 

Τώρα, η κλίμακα μέτρησης του pH είναι λογαριθμική και μπορεί να κυμαίνεται από το 0,0 έως το 14,0. Παρόλα αυτά, κάποιες "ακραίες" ουσίες μπορεί να ξεφεύγουν από αυτή την κλίμακα. 

Όσο μικρότερος ο αριθμός τόσο πιο όξινο, κι όσο μεγαλύτερος, τόσο πιο αλκαλικό είναι το διάλυμά μας. 

To ουδέτερο pH είναι αυτό με τιμή 7. 

Τώρα, όταν λέμε λογαριθμική, ότι η κάθε μονάδα αύξησης, είναι πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη μονάδα. 

Για παράδειγμα, στο παρακάτω διάγραμμα, βλέπετε ότι από την τιμή 7 έως την 9, διπλασιάζεται η τιμή (και δεν διπλασιάζεται στο 7+7=14): 

τι είναι λογαριθμική συνάρτηση
(οι τιμές είναι ενδεικτικές μόνο για να καταλάβετε τι είναι λογαριθμική συνάρτηση)


Στην πραγματικότητα όμως στο pH, στη λογαριθμική του συνάρτηση, η κάθε μονάδα είναι 10 φορές πιο αλκαλική (ή λιγότερο όξινη) από την προηγούμενη. 

Για παράδειγμα από το 4 στο 5 υπάρχουν 10πλάσια αλκαλικά μόρια (ή υπό10πλάσια όξινα), άρα από το 4 έως το 6 είναι (10x10 = 100πλάσια μόρια) και πάει λέγοντας. 

Στο 7 που επέρχεται η ισορροπία (ουδέτερο pH), τα όξινα έχουν μειωθεί τόσο, ώστε να είναι όσα και τα αλκαλικά μόρια. 

ουδέτερο pH

Πιστεύουμε έγινε κατανοητό, ας συνεχίσουμε! 

Το υδροχλωρικό οξύ είναι πολύ όξινο και έχει πολύ χαμηλό pH. Έτσι αν ρίξουμε μία πολύ μικρή ποσότητα σε μία πισίνα (που πολλές φορές "τείνει" να γίνεται αλκαλική), τότε κάνουμε το νερό της να έχει pH ουδέτερο ή έστω κοντά σε αυτό. 

Το ίδιο και το γαστρικό υγρό (στο στομάχι για τη χώνεψη), έχει αρκετά χαμηλό pH που είναι αρκετά όξινο για να μπορεί να διαλύει τις τροφές. 

Κρέμες και pH

κρέμες με pHΤώρα, διάφορες κρέμες που αγοράζουμε πχ για το δέρμα μας, αναφέρουν ότι έχουν ουδέτερο pH. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουν το "καλύτερο" pH που δεν θα βλάψει το δέρμα μας αν τις χρησιμοποιήσουμε. 

Επιτυγχάνουν ουδέτερο pH στις κρέμες απλά φροντίζοντας, βάζοντας όλα τα "συστατικά", να επέλθει η ισορροπία όξινων και αλκαλικών μορίων στο τελικό αποτέλεσμα: στην κρέμα που θα αγοράσει ο καταναλωτής. 

Γι’ αυτό λοιπόν οι κρέμες με ουδέτερο pH είναι περισσότερο "φιλικές" προς το δέρμα μας.
http://www.coolweb.gr/ti-einai-ph-plirofories/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory