Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Εκπληκτικές εικόνες της γής .

Νύφες δι 'αλληλογραφίας

ταχυδρομικών παραγγελιών 9 νύφες ταχυδρομικών παραγγελιών που παρουσιάζουν αμήχανα (24 Φωτογραφίες)
ταχυδρομικών παραγγελιών 3 νύφες ταχυδρομικών παραγγελιών που παρουσιάζουν αμήχανα (24 Φωτογραφίες)

Χαμόγελα .

Περίεργες γυναίκες .

Πολύτιμες φωτογραφίες από το παρελθόν

Ναγκασάκι, 20 λεπτά μετά το βομβαρδισμό το 1945 
1529 Πολύτιμα Εικόνες από το παρελθόν (42 φωτογραφίες)
Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον παίζοντας βόλεϊ το 1975 
1429 Πολύτιμα Εικόνες από το παρελθόν (42 φωτογραφίες)
Η πρώτη φωτογραφία μετά την ανακάλυψη του Μάτσου Πίτσου το 1912 
1329 Πολύτιμα Εικόνες από το παρελθόν (42 φωτογραφίες)

ατμόπλοιο στο Μισισιπή ποταμό το 1907 
1032 Πολύτιμα Εικόνες από το παρελθόν (42 φωτογραφίες)
απογείωσης αεροσκάφους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 εν αναμονή παραγγελίες 
933 Πολύτιμα Εικόνες από το παρελθόν (42 φωτογραφίες)

Elvis στο στρατό 
833 Πολύτιμα Εικόνες από το παρελθόν (42 φωτογραφίες)
Arnold Schwarzenegger την ημέρα που έλαβε την αμερικανική υπηκοότητα του 
633 Πολύτιμα Εικόνες από το παρελθόν (42 φωτογραφίες)
Το πρώτο McDonalds 
370 Πολύτιμα Εικόνες από το παρελθόν (42 φωτογραφίες)

Πούλησε το εγγόνι του μέσω FacebookΞεπερνά κάθε φαντασία! Μια σοκαριστική υπόθεση βλέπει το φως και «έρχεται» από την Ινδία: 47χρονος άνδρας πούλησε μέσω Facebook σε επιχειρηματία το νεογέννητο εγγόνι του!
Πρόκειται για τον Φερόζ Χαν, κάτοικο της Λουντιάνα στο κρατίδιο Πεντζάμπ στη βόρεια Ινδία. Συνελήφθη και κατηγορείται ότι απήγαγε τον εγγονό του αμέσως μετά τον τοκετό λέγοντας στην κόρη του ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό.
Στη συνέχεια σε συνεργασία με μια νοσοκόμα και έναν βοηθό εργαστηρίου στο μαιευτήριο έβαλαν αγγελία με φωτογραφίες στο Facebook για να πουλήσουν το αγοράκι.
Επιχειρηματίας από το Νέο Δελχί προσέφερε 800.000 ρουπίες (14.750 δολάρια) για το βρέφος.
Η αστυνομία εισέβαλε στην κατοικία του και βρήκε το αγοράκι, το οποίο παραδόθηκε στην μητέρα του, που είναι χωρισμένη. Η νέα γυναίκα κατέθεσε μήνυση κατά του πατέρα της.
Εκτός από τον Χαν και τους δύο εργαζόμενους στο μαιευτήριο συνελήφθη ο επιχειρηματίας και ακόμα ένας άντρας που λειτούργησε ως μεσάζων στην συμφωνία.
Όλοι τους κατηγορούνται για απαγωγή και αν κριθούν ένοχοι θα τους επιβληθεί ποινή επταετής ποινή φυλάκισης.
Η υπόθεση σοκ δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου στο σκάνδαλο διακίνησης παιδιών. Δεκάδες χιλιάδες παιδιά πωλούνται κάθε χρόνο στην Ινδία είτε για να υιοθετηθούν ή για να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Πολλά καταλήγουν σκλάβοι ή αναγκάζονται να δουλεύουν σε κυκλώματα επαιτείας.
Το 2011, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Ινδίας ενημέρωσε την δικαιοσύνη για 815 παράνομες οργανώσεις με περισσότερα από 5.000 μέλη του εμπλέκονται σε απαγωγές παιδιών.

5 κόλπα για να κρατήσετε το μυαλό σας σε φόρμαΟι ερευνητές πίστευαν, μέχρι σήμερα, ότι οι άνθρωποι χάνουν 30% των νευρώνων τους μεγαλώνοντας. Τώρα, οι νευροεπιστήμονες λένε ότι, αν είμαστε υγιείς, θα κρατήσουμε τους νευρώνες μας για όλη μας τη ζωή. Ας δούμε κάποιους από τους καλύτερους τρόπους για να κρατάμε τα εγκεφαλικά κύτταρα σε άριστη κατάσταση.

Αναζητείστε διαφορετικές ιδέες και προκαλέστε τον εαυτό σας

Μέχρι τη μέση ηλικία, ο εγκέφαλός μας αναπτύσσει εκατομμύρια δίκτυα και νευρώνες, «μονοπάτια»  που ενδυναμώνονται κάθε φορά που ανακαλούμε μια συγκεκριμένη ανάμνηση. Αυτές οι «διαδρομές» του εγκεφάλου μάς βοηθούν να λύσουμε προβλήματα, με τα οποία είμαστε εξοικειωμένοι, πιο εύκολα από ότι οι νεότεροι σε ηλικία. Αν, όμως, χρησιμοποιούμε πάντα την ίδια οδό για την επεξεργασία συγκεκριμένων πληροφοριών, ο εγκέφαλός μας γίνεται όλο και λιγότερο ικανός να δημιουργήσει νέα δίκτυα.
Μπορείτε να δώσετε κίνητρα στον εγκέφαλό σας μέσω ενός «αποπροσανατολιστικού διλήμματος», όπως το ονομάζει ο Jack Mezirow, ειδικός στην εκμάθηση ενηλίκων, δηλαδή ακολουθώντας ο,τιδήποτε ανακινεί τη σκέψη μας. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, να διαβάσετε ένα βιβλίο που αμφισβητεί τις μακροχρόνιες αντιλήψεις σας γύρω από ένα θέμα, εντρυφήστε σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις από τις δικές σας ή ξεκινήστε να μαθαίνετε ένα νέο μουσικό όργανο ή μια ξένη γλώσσα. Το κλειδί είναι να βγείτε εκτός των γνωστών σας ορίων στα οποία κινήστε και νιώθετε ασφαλείς.

Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας

Αν θέλετε να θυμηθείτε να αγοράσετε γάλα και ψωμί στην επιστροφή από τη δουλειά, φανταστείτε ότι έχετε ήδη κάνει τη διαδικασία που απαιτείται: διαλέξατε το γάλα από το ράφι και το πληρώσατε στο ταμείο. 
Μελέτες της νευροεπιστήμονα Denise Park, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, έδειξαν ότι η οπτικοποίηση των δραστηριοτήτων που πρόκειται να κάνουμε στο μέλλον, στέλνει πληροφορίες σε περισσότερες διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου μας, εξασφαλίζοντάς μας με αυτόν τον τρόπο και περισσότερους τρόπους να θυμηθούμε ο,τι χρειάζεται να φέρουμε σε πέρας.

Δώστε προσοχή από την αρχή

Από μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου φαίνεται ότι μέχρι τη μέση ηλικία, ο εγκέφαλος τείνει να έχει μεγαλύτερη δυσκολία να αγνοήσει περισπασμούς και να συγκεντρωθεί στην απορρόφηση νέων πληροφοριών, όπως η πρώτη γνωριμία με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζαμε.
Αυτή η αδυναμία του εγκεφάλου μας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το όνομα αυτού του ατόμου να μην αποθηκευθεί καλά στη μνήμη μας. Για να αποφύγετε λοιπόν την αμηχανία την επόμενη φορά που θα συναντήσετε κάποιον, προσπαθήστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί από την αρχή.

Ασκηθείτε ξανά και ξανά

Όπως και η καρδιά σας, ο εγκέφαλός σας χρειάζεται καλή ροή αίματος για να παραμένει ζωτικός. Ο καλύτερος τρόπος για να την εξασφαλίσετε είναι η συστηματική άσκηση.
Ο νευροβιολόγος Fred Cage, από το Ινστιτούτο Βιολογικών Μελετών Salk, έχει αποδείξει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί ακόμη και να ωθήσει στη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Σύμφωνα με τον Cage, τα νέα κύτταρα μάς βοηθούν να απολαύσουμε νέες εμπειρίες.

Τα 10 πιο ανεξήγητα φαινόμενα


10. Βόμβος του Τάος

Ορισμένοι κάτοικοι και επισκέπτες της μικρής πόλης Τάος στο Νέο Μεξικό, αναφέρουν εδώ και χρόνια έναν ενοχλητικό και μυστηριώδη, χαμηλής συχνότητας, βόμβο στον αέρα της ερήμου.
Για έναν περίεργο λόγο, μόνο το 2% των κατοίκων της περιοχής έχει αναφέρει ότι ακούει τον ήχο αυτό. Κάποιοι πιστεύουν ότι αποτελεί απλά ένα ασυνήθιστο ακουστικό φαινόμενο, άλλοι υποψιάζονται μαζική υστερία ή εμπλέκουν απειλητικές συνομωσιολογικές ιστορίες.
Είτε όμως είναι όντως κάποιος υπαρκτός βόμβος, είτε αποτελεί κάποιο ψυχολογικό, φυσικό ή υπερφυσικό φαινόμενο, κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει την προέλευσή του.

9. Μεγαλοπόδαρος

Εδώ και κάποιες δεκαετίες, υπάρχουν αναφορές σε ολόκληρη την Αμερική για μεγάλα, τριχωτά τέρατα, που μοιάζουν με ανθρώπους και ονομάζονται μεγαλοπόδαροι.
Παρά τον μεγάλο αριθμό μεγαλοπόδαρων που θα πρέπει να υπάρχει λογικά ώστε να αναπαράγονται, δεν έχει βρεθεί πότε το σώμα κάποιου. Κανένας κυνηγός δεν έχει καταφέρει να σκοτώσει μεγαλοπόδαρο, κανένα αυτοκίνητο δεν τους έχει χτυπήσει, και κανείς δεν έχει πεθάνει από φυσικά αίτια.
Λόγω έλλειψης, λοιπόν, απτών αποδεικτικών στοιχείων, όπως δόντια ή οστά, όλα στηρίζονται σε προσωπικές μαρτυρίες και ορισμένες αμφιλεγόμενες φωτογραφίες και βίντεο.
Δεδομένου ότι είναι αδύνατον να αποδείξεις κάτι που -θεωρητικά έστω- δεν υφίσταται, η επιστήμη δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδείξει πως υπάρχουν πλάσματα, όπως οι μεγαλοπόδαροι και το τέρας του Λοχ Νες, εντούτοις είναι πιθανόν αυτά τα μυστηριώδη τέρατα να κρύβονται από τα αδιάκριτα βλέμματα των ανθρώπων.

8. Διαίσθηση

Είτε την αποκαλέσουμε ένστικτο, είτε έκτη αίσθηση, είτε κάτι άλλο, όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή τη διαίσθηση. Φυσικά, το ένστικτό μας κάποιες φορές κάνει λάθος, αλλά εκείνη τη στιγμή που το νιώθουμε μοιάζει πιο σωστό από ποτέ.
Οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως ο άνθρωπος λαμβάνει υποσυνείδητα πληροφορίες από τον κόσμο γύρω του, με αποτέλεσμα να διαισθάνεται ή να γνωρίζει πληροφορίες, χωρίς ακριβώς να γνωρίζει πώς ή γιατί τις ξέρει.
Τα φαινόμενα διαίσθησης είναι εξαιρετικά δύσκολα να τα αποδείξεις ή να τα μελετήσεις και έτσι η ψυχολογία μπορεί να απαντήσει μόνο σε ένα μικρό κομμάτι.

7. Μυστηριώδεις εξαφανίσεις

Άνθρωποι εξαφανίζονται για διάφορους λόγους. Πολλοί απλά το σκάνε, άλλοι παθαίνουν κάποιο ατύχημα, άλλοι πέφτουν θύματα απαγωγής ή σκοτώνονται, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό τελικά εξ αυτών εντοπίζεται. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις πραγματικά μυστηριώδεις εξαφανίσεις.
Από το πλήρωμα του πλοίου Marie Celeste μέχρι τον Jimmy Hoffa, την Amelia Earhart και τη Natalee Holloway, κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης, χωρίς να αφήσουν κανένα απολύτως ίχνος πίσω τους.
Όταν βρίσκεται κάποιος αγνοούμενος, είτε είναι αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας, είτε κάποιας μαρτυρίας ή κάποιου ατυχήματος. Όταν, όμως, δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο και έχουν χαθεί όλα τα ίχνη, ούτε η αστυνομία αλλά ούτε και η ιατροδικαστική επιστήμη μπορεί να λύσει το μυστήριο.

6. Φαντάσματα

Από τον «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ μέχρι το σόου του NBC «Medium», τα πνεύματα των νεκρών έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αναφέρει κατά καιρούς πως έχουν δει τόσο μυστήριες σκιές όσο και αγαπημένα τους πρόσωπα, που έχουν φύγει από τη ζωή.
Παρόλο που παραμένουν απροσδιόριστα τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν την ύπαρξη φαντασμάτων, εξακολουθούν να υπάρχουν μαρτυρίες για θεάσεις, φωτογραφίες, ακόμα και επικοινωνία με φαντάσματα.
Οι ερευνητές των φαντασμάτων ελπίζουν πως κάποια μέρα θα μπορέσουν να αποδείξουν ότι οι νεκροί επικοινωνούν με τους ζωντανούς, δίνοντας μία οριστική απάντηση στο μυστήριο.

5. Déjà vu

Το déjà vu είναι γαλλική φράση και σημαίνει «έχω ήδη δει». Το χρησιμοποιούμε για να αναφερθούμε στο έντονο, περίπλοκο και μυστηριώδες συναίσθημα που νιώθουμε όταν νομίζουμε πως έχουμε ξαναζήσει κάποια συγκεκριμένα γεγονότα στο παρελθόν.
Μία γυναίκα μπορεί να μπει σε ένα κτίριο, για παράδειγμα, σε μία ξένη χώρα, που δεν έχει επισκεφτεί ποτέ στο παρελθόν, και να αισθανθεί πως ο συγκεκριμένος χώρος τής είναι, κατά έναν παράξενο και ξεχωριστό τρόπο, οικείος.
Κάποιοι αποδίδουν το déjà vu σε υπερφυσικές εμπειρίες ή αυθόρμητες φευγαλέες ματιές σε προηγούμενες ζωές. Όπως και με τη διαίσθηση, η έρευνα της ανθρώπινης ψυχολογίας μπορεί να προσφέρει περισσότερο φυσιοκρατικές εξηγήσεις, αλλά ουσιαστικά η αιτία και η φύση του φαινομένου παραμένουν ένα μυστήριο.

4. ΑΤΙΑ

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχουν ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) - πολλοί άνθρωποι βλέπουν διάφορα αντικείμενα στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν, είτε πρόκειται για αεροσκάφη είτε για μετεωρίτες. Τώρα, αν κάποιο από αυτά τα αντικείμενα ή φώτα είναι στην πραγματικότητα ένα εξωγήινο αεροσκάφος, είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.
Δεδομένης της τεράστιας απόστασης και της προσπάθειας που χρειάζεται για να φτάσει στη Γη από την άλλη άκρη του διαστήματος, το σενάριο των ΑΤΙΑ μοιάζει μάλλον απίθανο. Εντούτοις, αν και ενδελεχείς έρευνες έχουν αποκαλύψει τα πραγματικά αίτια τέτοιου είδους αναφορών, κάποιες περιπτώσεις ΑΤΙΑ θα παραμένουν για πάντα ανεξήγητες.

3. Επιθανάτιες εμπειρίες και ζωή μετά θάνατον

Τα άτομα που βρέθηκαν κάποτε πολύ κοντά στο θάνατο, αναφέρουν κάποιες φορές διάφορες μυστήριες εμπειρίες (όπως ότι περπατούν μέσα σε ένα τούνελ και βλέπουν μπροστά τους ένα έντονο φως, βρίσκονται ξανά με αγαπημένα πρόσωπα που δεν είναι εν ζωή, ή νιώθουν μία αίσθηση γαλήνης, κ.α.) Αυτές οι εμπειρίες ενδεχομένως να υποδηλώνουν πως υπάρχει ζωή μετά θάνατον.
Αν και οι εμπειρίες αυτές είναι έντονες, κανείς δεν έχει επιστρέψει από τον θάνατο με αποδείξεις ή επιβεβαιωμένες πληροφορίες.
Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν πως οι εμπειρίες αυτές εξηγούνται ως φυσικές και αναμενόμενες παραισθήσεις του τραυματισμένου εγκεφάλου. Εντούτοις, δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε με βεβαιότητα τι προκαλεί τις επιθανάτιες εμπειρίες ή εάν είναι στην πραγματικότητα οράματα «του άλλου κόσμου».

2. Τηλεπαθητικές δυνάμεις και εξωαισθητηριακή αντίληψη

Οι τηλεπαθητικές δυνάμεις και η εξωαισθητηριακή αντίληψη (ESP) συγκαταλέγονται μεταξύ των 10 κορυφαίων ανεξήγητων φαινομένων, για τον μοναδικό λόγο ότι υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν σε αυτές.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η διαίσθηση είναι μία μορφή τηλεπαθητικής δύναμης, ένας τρόπος πρόσβασης στην απόκρυφη ή ειδική γνώση του κόσμου ή του μέλλοντος.
Ερευνητές υπέβαλαν σε εξετάσεις άτομα που ισχυρίζονται πως έχουν τηλεπαθητικές δυνάμεις, παρόλο που τα αποτελέσματα, με καθαρά επιστημονικά κριτήρια, είναι μέχρι στιγμής αρνητικά ή αμφιλεγόμενα.
Ορισμένοι ισχυρίζονται πως οι τηλεπαθητικές ικανότητες δεν μπορούν να εξεταστούν. Εάν αυτό ισχύει, τότε η επιστήμη δεν θα καταφέρει ποτέ να αποδείξει την ύπαρξη ή μη των τηλεπαθητικών δυνάμεων.

1. Σύνδεση σώματος/νου

Η ιατρική επιστήμη μόλις έχει αρχίσει να κατανοεί τους τρόπους με τους οποίους ο νους επηρεάζει το σώμα. Το φαινόμενο placebo, για παράδειγμα, δείχνει πως οι άνθρωποι μπορούν κάποια στιγμή να προκαλέσουν ανακούφιση σε ορισμένα ιατρικά συμπτώματα ή στον πόνο, απλά και μόνο πιστεύοντας πως η θεραπεία είναι αποτελεσματική - είτε είναι στην πραγματικότητα είτε όχι.
Χρησιμοποιώντας διαδικασίες που είναι ελάχιστα κατανοητές, η ικανότητα που έχει το σώμα να θεραπεύεται μόνο του είναι πολύ πιο εντυπωσιακή από οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει η σύγχρονη ιατρική.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory