Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Ένας τύπος έχει μετατρέψει παλιά δορυφορικό πιάτο του σε ένα καρπούζι.

Flo Jalin Φωτογραφίες

Michael Jordan.

rare_michael_jordan_photo
rare_michael_jordan_photo

βομβαρδιστικα Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Ανεξήγητες Φωτογραφίες από το παρελθόν

1148 44 Ανεξήγητο Φωτογραφίες από το παρελθόν (44 φωτογραφίες)
2140 44 Ανεξήγητο Φωτογραφίες από το παρελθόν (44 φωτογραφίες)

Τα 5 μυστικά του ευτυχισμένου γάμου

couple-386

Στην εποχή μας, περίπου το 50% των γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο. Που μπορεί να οφείλεται αυτό και γιατί τι υπόλοιπο 50% καταφέρνει να ζήσει ευτυχισμένο στην οικογενειακή θαλπωρή;
Η αγάπη δεν είναι πράγμα που μπορείς να το δώσεις και μετά να το ζητήσεις πίσω. Ούτε είναι κάτι που αποφασίζεις ότι ήρθε η στιγμή να νιώσεις. Πρόκειται για μία μορφή μιας συμπεριφοράς που διδάσκεται.
Στην αρχή προσπαθούμε να συμπεριφερόμαστε καλά στο σύντροφό μας ώστε να οδηγηθούμε στο γάμο (ας μην κρυβόμαστε) και μετά το ευτυχές γεγονός, αντιλαμβανόμαστε -αλλά πλέον είναι αργά- ότι οι καταστάσεις δεν είναι ονειρικά πλασμένες, όπως τις είχαμε φανταστεί. Γιατί πλέον δεν ζητάμε κάτι άλλο, επομένως δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από το σύζυγό μας, οπότε σ’ αυτό το σημείο αρχίζουν οι προστριβές.
Πέντε βασικοί κανόνες όμως μπορούν να σε κάνουν να ζήσεις βίο ανθόσπαρτο για την υπόλοιπη ζωή σου.
Άκου!
Όλοι μας έχουμε την ανάγκη να μας ακούνε όταν μιλάμε και το ίδιο περιμένουν και από εμάς. Αυτό σημαίνει ότι μας υπολογίζουν και θέλουν τη γνώμη μας για κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό (ή και ασήμαντο) για εκείνους και θέλουν να το μοιραστούν μαζί μας. Αν, μάλιστα, θέλεις να δείξεις ότι προσέχεις τον συνομιλητή του, διέκοψέ τον ευγενικά και πες του ότι καταλαβαίνεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κι ότι όλα θα πάνε καλά και θα βρείτε μία λύση μαζί.
Βρείτε χρόνο για εσάς
Το ότι μένετε κάτω από την ίδια στέγη δε σημαίνει ότι βλέπεστε κιόλας, όπως υποστηρίζουν πολλά ζευγάρια. Οι διαφορετικές υποχρεώσεις που έχει ο καθένας σας σάς κάνουν να μη βρίσκεστε καθόλου σας ζευγάρι και σιγά σιγά να απομακρύνεστε. Μέγα λάθος. Ορίστε κάποιες συγκεκριμένες ώρες τη μέρα να τις αφιερώνετε σε εσάς τους δύο και, προς Θεού, μην κουβαλάτε το γραφείο σας στο σπίτι, ούτως ή άλλως η δουλειά ποτέ δεν τελειώνει.
Πρόσεχε τι κάνεις, πρόσεχε τι λες
Όταν έχετε μία διαφωνία, δε χρειάζεται να «λούζετε» ο ένας τον άλλο με κοσμητικά επίθετα, ούτε να του πετάτε πράγματα (ιδιαίτερα αν οι καβγάδες σας είναι συχνοί, το σπίτι σας θα γίνει γιαπί σε χρόνο ρεκόρ). Βάλτε τον πολιτισμό μέσα σας, γι’ αυτό ξεχωρίζουμε άλλωστε από τα ζώα.
Κρατήστε τη φλόγα ζωντανή 
Ξέρω ότι ακούγεται πολύ passé αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν τα ξενοκοιτάγματα κι ό,τι άλλο. Μην ξεχνάτε ποτέ τις πρώτες μέρες του πάθους σας και να φροντίζετε να βάζετε λίγη ποικιλία στην ερωτική σας ζωή ώστε να μη νιώσετε ποτέ ότι βαριέστε.
Πες μου τι ζητάς
Το ότι ο σύντροφός σας είναι ευχαριστημένος με αυτά που του προσφέρετε δε σημαίνει ότι δεν θα ήθελε και κάτι παραπάνω. Ρωτήστε τον ευθέως τι θα τον ευχαριστούσε να κάνετε απόψε κι αν είναι δυνατόν κάντε την επιθυμία του πραγματικότητα. Το γεγονός ότι του δίνετε αυτό που σας ζητάει τον κάνει να νιώθει σημαντικός κι ότι τον νοιάζεστε.
Είδες τελικά; Δεν είναι και τόσο δύσκολο να διατηρήσει κανείς ζωντανό το γάμο του, αρκεί να έχει διάθεση να το προσπαθήσει...

ΚΑΘΑΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ


Δύο είναι οι επιλογές σε ό,τι αφορά τη στοματική υγεία: είτε προσέχεις τα δόντια σου σαν να ήταν χρυσάφι είτε χρειάζεσαι κάποια μέρα χρυσά δόντια. Εμείς θα σου συστήναμε να ακολουθήσεις τον πρώτο δρόμο, διότι ένα δόντι 24 καρατίων μπορεί να αξίζει όντως χρυσάφι, αλλά μπροστά του οι γυναίκες όταν σε βλέπουν μάλλον λένε «άνθρακες ο θησαυρός». Βέβαια, δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Από τη στοματική υγεία σου εξαρτάται η ζωή σου. Ενα βρώμικο στόμα εξαπολύει βακτηρίδια στην κυκλοφορία του αίματος, τα οποία ταξιδεύουν σε ζωτικά όργανα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Αύξηση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη, τετραπλασιασμός του κινδύνου εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου και δεκατετραπλασιασμός των πιθανοτήτων πρόκλησης καρδιακού επεισοδίου. Τα σενάρια αυτά είναι τα πιο ακραία και απαισιόδοξα.

Το πιο αισιόδοξο σενάριο αφορά στο να αποκτήσεις λόγω της αμέλειάς σου μία ωραιότατη ολοκαίνουργια οδοντοστοιχία - μόνο που θα είναι τεχνητή. Η κακή στοματική υγιεινή κάνει με την πάροδο του χρόνου τους συνδέσμους που κρατούν τα δόντια σου στη θέση τους να καταστρέφονται, με αποτέλεσμα μια ωραία πρωία να αποκτήσεις ένα φαφούτικο χαμόγελο. Μαντεύουμε ότι δεν θα ήθελες να σου συμβούν όλα αυτά -και φυσικά μπορείς να προλάβεις τέτοιου είδους εξέλιξη- φτάνει να ακολουθήσεις τα τρία βήματα που σου προτείνουμε ώστε να μη χρειαστείς ποτέ οδοντοτεχνίτη.

Οδοντική μικροβιακή πλάκα
Οταν σηκωθείς από το κρεβάτι αύριο το πρωί, κάνε το εξής: πέρασε τη γλώσσα σου πάνω από τα δόντια σου. Δεν μπορεί, θα το αισθάνθηκες. Είναι η οδοντική πλάκα αυτή που «φιλοξενείται» στο στόμα σου, ένα μείγμα μικροβίων, νεκρών κυττάρων και σάλιου. Η οδοντική πλάκα αποτελεί εξαίσια «κατοικία» για βακτηρίδια που προκαλούν κοιλότητες, οι οποίες χρειάζονται σφράγισμα αλλά και ουλίτιδα - και την ουλίτιδα δεν πρέπει να την παίρνεις αψήφιστα. Είναι αυτή που οδηγεί σε περιοδοντίτιδα, ασθένεια που συνδέεται με την καταστροφή των συνδέσμων που συγκρατούν τα δόντια στο στόμα σου, λέει η Μάρτζορι Τζεφκόουτ, κοσμήτωρ της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας. «Είναι πιθανό να έχεις τεράστια μόλυνση και να μην το γνωρίζεις».

Πιες τσάι
Φαίνεται τελικώς ότι το «5 o' clock tea» των Βρετανών είναι αυτό που σώζει την οδοντοστοιχία του έθνους. Πρόσφατη έρευνα ειδικών από το Κολέγιο Οδοντιατρικής του Σικάγου έδειξε ότι τα άτομα που έκαναν στοματικές πλύσεις με μαύρο τσάι αρκετές φορές την ημέρα εμφάνιζαν λιγότερη εναπόθεση πλάκας σε σύγκριση με όσους έκαναν πλύσεις μόνο με νερό. «Οι πολυφαινόλες του τσαγιού καταστέλλουν τη δράση του βακτηριδιακού ενζύμου, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη συσσώρευση πλάκας» αναφέρει η Κριστίν Γου, επικεφαλής των ερευνητών. «Το να καταναλώνει κάποιος μερικές κούπες τσάι κάθε μέρα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα». Πιες το τσάι σου όπως εσύ το προτιμάς, παγωμένο ή ζεστό, προσπάθησε όμως να το καταναλώνεις κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Ανησυχείς μήπως το πολύ μαύρο τσάι σου επιτρέψει μεν να έχεις οδοντοστοιχία, η οποία όμως δεν θα είναι λεκιασμένη; Υπάρχει και το πράσινο. «Το πράσινο τσάι περιέχει τις ίδιες πολυφαινόλες με το μαύρο. Δεν είναι όμως τόσο επεξεργασμένο και η επεξεργασία συνεισφέρει στο να μένουν κηλίδες στα δόντια».

Μην κόψεις (με τίποτα) το νήμα
Το οδοντικό νήμα αποτελεί εργαλείο που μπορεί κατά βάθος να μισείς, ωστόσο πρέπει να ξέρεις ότι καλείται να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά και να σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Οσο για την πρόσφατη έρευνα σύμφωνα με την οποία οι πλύσεις με Listerine (ή με κάποιο από τους κλώνους του) είναι εξίσου αποτελεσματικές με τη χρήση οδοντικού νήματος, άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έντυπο της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Εταιρείας δίνει την απάντηση: η πιο αποτελεσματική λύση για τον καλύτερο δυνατό καθαρισμό των δοντιών είναι ο συνδυασμός του στοματικού διαλύματος και του νήματος.

Το σημαντικό είναι να διαλέξεις το κατάλληλο νήμα για τα δόντια σου. «Εάν έχεις σφραγίσματα που δεν αφήνουν μεγάλα κενά μεταξύ των δοντιών, διάλεξε νήμα με κερί» λέει ο δρ Τζεφκόουτ. «Εάν έχεις μεγαλύτερα κενά μεταξύ των δοντιών σου, διάλεξε ένα πιο χοντρό, πλεκτό νήμα. Εάν πάλι ανήκεις στη μεσαία κατηγορία, είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα νήμα που δεν είναι επικαλυμμένο με κερί. Η τριβή θα οδηγήσει σε αφαίρεση περισσότερης οδοντικής πλάκας». Σε ό,τι αφορά την τεχνική που πρέπει να ακολουθήσεις, ο δρ Τζεφκόουτ σου συστήνει να ακούς το στόμα σου. «Καθώς περνάς το νήμα από τα κενά μεταξύ των δοντιών, άκου εάν παράγεται ένας μικρός ήχος. Αυτό σημαίνει ότι η οδοντική πλάκα έχει αφαιρεθεί».

Συμβουλές για Πάσχα χωρίς κινδύνους

Συμβουλές για Πάσχα χωρίς κινδύνους

Το Πάσχα είναι γεμάτο χαρές αλλά και παγίδες, ιδίως για τα παιδιά. Το αποδεικνύουν τα στατιστικά στοιχεία: 69% των τραυματισμών από βεγγαλικά κάθε χρόνο συμβαίνουν την περίοδο του Πάσχα, με το 70% των ατυχημάτων να αφορούν παιδιά ηλικίας 10-14 ετών, και δη αγόρια.
Και μετά, είναι τα ατυχήματα με αναμμένα κεριά, που δεν περιορίζονται στα μικρά ή μεγάλα εγκαύματα, αλλά και στις πτώσεις εξαιτίας των εγκαυμάτων που συχνά έχουν ως επακόλουθο κατάγματα.
Προσθέστε σε αυτά τις τροφικές δηλητηριάσεις από χαλασμένα αυγά και, φυσικά, τα τροχαία που αυξάνονται κατακόρυφα σε κάθε μεγάλη έξοδο, και έχετε την συνολική εικόνα για το τι μπορεί να πάει στραβά το Πάσχα.
Για να προστατευθούν μικροί και μεγάλοι απ’ όλα αυτά, η Ελληνική Αστυνομία, το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», αλλά και ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Σαν Αντόνιο, έχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές.
  • Για τα παιδιά
* Αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, τοποθετείστε στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού αυτοκόλλητα στο ύψος των ματιών τους, ούτως ώστε να τις βλέπουν καλύτερα.
* Μην αφήνετε ποτέ τα μικρά παιδιά δίχως επίβλεψη στην κουζίνα, όταν βάφετε τα αυγά και ετοιμάζετε πασχαλινές λιχουδιές.
* Προσοχή στις λαμπάδες. Αποφύγετε όσες είναι στολισμένες με εύφλεκτα υλικά και εξηγήστε στα μικρά παιδιά πως πρέπει να τις κρατάνε.
* Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις ψησταριές και στις σούβλες την Κυριακή του Πάσχα. Τα αναμμένα κάρβουνα και τα πυρωμένα σίδερα αποτελούν αιτία σοβαρών εγκαυμάτων.
* Όταν βγαίνετε με τα παιδιά για ψώνια, να τα κρατάτε από το χέρι και να τα έχετε πάντοτε στη μέσα πλευρά του πεζοδρομίου.
* Εάν στον τόπο διαμονής κατά τις πασχαλινές διακοπές υπάρχουν ποτάμια, πηγάδια, στέρνες και άλλα μέρη αποθήκευσης νερού, εξηγήστε στα παιδιά ότι είναι επικίνδυνα και αποτρέψτε τα από το να παίζουν δίπλα τους. Αν πρόκειται να πάτε σε πισίνα ή στην παραλία, φροντίστε να βρίσκεστε πάντοτε μαζί με τα παιδιά και σε απόσταση ενός χεριού, διότι τα μικρά μπορεί να πνιγούν σε ελάχιστα εκατοστά νερού.
* Μάθετε στα παιδιά να κάνουν ποδήλατο φορώντας πάντοτε κράνος.
* Κατά τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, φροντίστε να κάθονται τα παιδιά στο πίσω κάθισμα και σωστά δεμένα.
* Επειδή αρκετά τροχαία οφείλονται στο ότι τα παιδιά-επιβάτες ενοχλούν και εκνευρίζουν τους γονείς-οδηγούς, φροντίστε να είναι τα παιδιά στο αυτοκίνητο απασχολημένα. Να κάνετε επίσης συχνές στάσεις. Εάν τα παιδιά απαιτήσουν την προσοχή σας την ώρα που οδηγείτε, σταματήστε το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο του δρόμου και μετά ασχοληθείτε μαζί τους.
* Ποτέ να μην κάθεστε στο αυτοκίνητο με το παιδί στην αγκαλιά σας, ακόμα και αν είστε δεμένοι. Σε περίπτωση ατυχήματος, το παιδί λειτουργεί σαν αερόσακος.
* Μην ανεβαίνετε ποτέ στις μοτοσικλέτες όλη η οικογένεια μαζί. Αν πρόκειται να ανέβει το παιδί στην μοτοσικλέτα, χρειάζεται ειδική εξάρτηση με προστατευτικό ρουχισμό και κράνος.
  • Για τα πυροτεχνήματα
* Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται, ενώ η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.
* Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή βεγγαλικών και ενημερώστε τα για τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού ή ακόμα και ακρωτηριασμού.
* Μην αφήνετε τα παιδιά να πλησιάζουν σε χώρους χρήσης πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, διότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
* Μην μεταφέρετε δυναμιτάκια στην τσέπη σας, διότι με την τριβή και μόνο είναι πιθανό να ανάψουν και να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα.
* Μην πετάτε ποτέ και για κανένα λόγο δυναμιτάκια σε άλλους.
* Εάν παρ’ όλα αυτά θέλετε να ανάψετε βεγγαλικά, προσέξτε να μην τα ανάψετε στο πρόσωπο και στα μαλλιά σας ή κοντά σε εύφλεκτα υλικά. Αντίστοιχα, μην τα χρησιμοποιήσετε μέσα σε πολύ κόσμο ώστε να μην τραυματίσετε άθελά σας κάποιον παρευρισκόμενο, ούτε κοντά σε ξερά χόρτα (υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς).
  • Για τα αυγά
Τα αυγά ανήκουν στα υψηλού κινδύνου τρόφιμα, επειδή παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη επικίνδυνων μικροβίων, όπως η σαλμονέλα. Για να προστατευθείτε, κάνετε τα εξής:
* Να αγοράζετε αυγά από ασφαλή σημεία που ξέρετε καλά.
* Αμέσως μετά την αγορά τους, να τα φυλάτε στο ψυγείο έως ότου τα χρειασθείτε.
* Μην αφήνετε ποτέ ωμά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου επί περισσότερες από 2 ώρες.
* Πριν βράσετε τα αυγά, να τα ελέγχετε προσεκτικά ένα-ένα. Όσα είναι πολύ βρώμικα ή με ραγισμένο τσόφλι, πρέπει να τα πετάξετε.
* Τα βαμμένα αυγά που χρησιμοποιούνται για την διακόσμηση του σπιτιού, δεν πρέπει να καταναλώνονται. Και αυτό, διότι τα βρασμένα αυγά αντέχουν εντός ψυγείου επί μία εβδομάδα, αλλά εκτός ψυγείου έπειτα από λίγες ώρες αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα.
* Να βάφετε τα αυγά χρησιμοποιώντας πιστοποιημένες βαφές, ειδικές γι’ αυτά.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory