Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Ρομποτικο Restaurant Στην Κίνα

Τα κορίτσια βαριούνται στην δουλειά .

βαρεθεί στο χώρο εργασίας 217 Chivettes βαρεθεί στο χώρο εργασίας (29 Φωτογραφίες)
βαρεθεί στο χώρο εργασίας 184 Chivettes βαρεθεί στο χώρο εργασίας (29 Φωτογραφίες)
βαρεθεί στο χώρο εργασίας 174 Chivettes βαρεθεί στο χώρο εργασίας (29 Φωτογραφίες)
βαρεθεί στο χώρο εργασίας 153 Chivettes βαρεθεί στο χώρο εργασίας (29 Φωτογραφίες)
βαρεθεί στο χώρο εργασίας 94 Chivettes βαρεθεί στο χώρο εργασίας (29 Φωτογραφίες)
βαρεθεί στο χώρο εργασίας 74 Chivettes βαρεθεί στο χώρο εργασίας (29 Φωτογραφίες)
βαρεθεί στο χώρο εργασίας Chivettes 314 βαρεθεί στο χώρο εργασίας (29 Φωτογραφίες)

Μια καθημερινή δόση από ενδιαφέρουσες και αστείες εικόνες.

funny-pictures-444
funny-pictures-444
funny-pictures-444
funny-pictures-444
funny-pictures-444
funny-pictures-444
funny-pictures-444
funny-pictures-444
funny-pictures-444

Δεν έχω δει ποτέ τόσα πολλά γαιοσκώληκες.

Πώς Να Ξεκινήσετε Το Αυτοκίνητό Σας Σαν Κλέφτης Αυτοκινήτων

7 λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε στα εστιατόρια


Ελκυστικά μενού, πλούσιοι κατάλογοι, εντυπωσιακά πιάτα, πρόθυμοι σεφ… και μπερδεμένοι πελάτες. Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί σε δύσκολη θέση, προσπαθώντας να διαλέξουμε το τέλειο γεύμα από ατέλειωτους καταλόγους;
Η επιλογή γεύματος σε ένα εστιατόριο, ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να μας επιφυλάσσει. Όσο προσεκτικοί και να είμαστε με τις διατροφικές μας συνήθειες, στα εστιατόρια οι κανόνες υγιεινής διατροφής, συχνά εγκαταλείπονται. Προέχει η γεύση και η εμφάνιση των πιάτων, ενώ όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Τι μπορούμε να κάνουμε; Έξυπνες παραγγελίες, αποφυγή παραπλανητικών τακτικών και κάθε είδους υπερβολών, έλεγχο των μερίδων και των ποσοτήτων που καταναλώνουμε κ.ά. Πρόκειται για μερικές μόνο από τις πρακτικές που μπορούμε να εφαρμόζουμε, όταν είμαστε έξω, ώστε να μην πέφτουμε στις θερμιδικές «παγίδες» των περίπλοκων μενού.
Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κάποιο εστιατόριο, θυμηθείτε μερικούς από τους παρακάτω «κανόνες» και σίγουρα δεν θα νιώσετε ούτε φούσκωμα ή δυσφορία, ούτε και πολλές θερμίδες θα έχετε πάρει μαζί σας φεύγοντας.
 • Υποκύπτουμε σε θερμιδικές «βόμβες»
7 λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε στα εστιατόρια (2)
«Τρώμε ελαφριά»… πρόκειται για βασικό κανόνα κάθε ισορροπημένης διατροφής. Στην περίπτωση που μαγειρεύουμε σπίτι, τα πράγματα είναι πιο εύκολα, καθώς είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την ποιότητα και την ποσότητα των συστατικών που χρησιμοποιούμε. Όταν όμως βγαίνουμε έξω, τα πράγματα περιπλέκονται. Τα όσα γράφει ο κατάλογος δεν αποτελούν εγγύηση για ένα ελαφρύ γεύμα. Επιπλέον, η ποιότητα των όσων καταναλώνουμε εκτός σπιτιού, σπάνια είναι διασφαλισμένη. Οι περισσότεροι μάλλον, συνηθίζουμε να παραγγέλνουμε τη σάλτσα σε ξεχωριστό πιατάκι ή προτιμάμε τα λαχανικά από ένα πιάτο με τηγανιτά.
Είναι όμως, αυτό αρκετό; Σε κάθε περίπτωση- ιδίως αν είναι βραδινές ώρες –καλό είναι να αποφεύγουμε «βαριά» γεύματα με λιπαρές σάλτσες, τηγανιτά, λαδερά και άλλα δύσπεπτα γεύματα που αν και είναι τόσο λαχταριστά, προκαλούν φούσκωμα, ενώ συσσωρεύουν στον οργανισμό άχρηστες θερμίδες.
 • Το παρακάνουμε με το λάδι
7 λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε στα εστιατόρια (3)
Μπορεί το ελαιόλαδο να είναι υγιεινό και θρεπτικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η υπερβολική κατανάλωση ωφελεί. Το μέτρο και η εγκράτεια είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι. Δεν χρειάζεται να «πλημμυρίζουμε» το πιάτο μας με λάδι, για να μπορούμε να «βουτάμε» μέσα το ψωμί μας. Η αγαπημένη συνήθεια πολλών δεν είναι και τόσο υγιεινή, καθώς το ελαιόλαδο είναι αρκετά παχυντικό και πλούσιο σε θερμίδες, ενώ παράλληλα, το ψωμί λειτουργεί σαν «σφουγγάρι», απορροφώντας τόσο τα θρεπτικά, όσο και τα βλαβερά για την υγεία μας συστατικά του λαδιού.
Για να γίνουμε περισσότερο πειστικοί, σας λέμε ότι βουτώντας δύο φέτες ψωμιού στο λάδι, ο οργανισμός συσσωρεύει περίπου 380 θερμίδες (το 75%-95% δηλαδή των θερμίδων, που πρέπει να έχει ένα γυναικείο γεύμα).
 • Οι μεζέδες είναι τόσο νόστιμοι και τόσο… μικροί
7 λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε στα εστιατόρια (4)
Οι περισσότεροι είμαστε επιρρεπείς με τα ορεκτικά. Ιδίως όταν η ποικιλία των προτεινόμενων ορεκτικών είναι μεγάλη, μας κυριεύει μια ανεξήγητη τάση να τα δοκιμάσουμε όλα. Συχνά μάλιστα, ξεχνάμε ότι ο ρόλος τους είναι να μας… «ανοίξουν» την όρεξη, μέχρι να έρθει και η σειρά του κυρίως γεύματος, ενώ το πιατάκι τους είναι συνήθως μικρό και κρύβει τις εκατοντάδες θερμίδες που μπορεί να περιλαμβάνουν.
Πολλά από τα ορεκτικά μάλιστα, είναι τηγανιτά, πικάντικα και αρκετά παχυντικά, εμπλουτισμένα με «βαριές» σάλτσες. Ο οργανισμός προσλαμβάνει περιττές θερμίδες, ενώ εξακολουθεί να μην νιώθει «χορτασμένος», αδημονώντας για το κυρίως… γεύμα.
Σίγουρα λύση δεν αποτελεί η κατάργησή τους, αλλά μάλλον η σωστή επιλογή τους. Συνεπώς καλύτερα να προτιμήσετε ψητά ορεκτικά και να δώσετε έμφαση στα λαχανικά, που σίγουρα θα σας χορτάσουν με λιγότερες θερμίδες.
 • Εμπιστευόμαστε τυφλά τους σεφ
7 λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε στα εστιατόρια (5)
Όσο και αν προσέχουμε τα πιάτα και τη διατροφή μας, δεν σημαίνει ότι κάνουν το ίδιο και οι σεφ. Εκείνο που μετράει για τους ανθρώπους των εστιατορίων, είναι βασικά η γεύση. Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν, προσθέτουν κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λίπη που θα προσδώσουν μια μοναδική γεύση στο πιάτο τους.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε αυτού του είδους τις παγίδες; Σίγουρα όχι και πολλά πράγματα, αλλά καλό είναι να ενημερωνόμαστε από πριν. Επομένως ρωτάμε πάντοτε κατά πόσο η παραγγελία μας είναι «ενισχυμένη» με κρέμα, σάλτσα, αν χρησιμοποιείται ελαιόλαδο ή βούτυρο κτλ.
 • Στη μπριζόλα, λέμε ναι…
7 λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε στα εστιατόρια (6)
Ιδίως όταν είναι από μοσχαράκι γάλακτος. Το μυστικό βέβαια, βρίσκεται και πάλι στον τρόπο που μαγειρεύεται. Αν παραγγείλουμε φιλέτο ή κόντρα μπριζόλα ψητή στα κάρβουνα η επιλογή μας είναι εξαιρετική. Αν επιλέξουμε όμως ψαρονέφρι ή αρνάκι με έξτρα σάλτσες και λάδι τότε τα πράγματα αποκλίνουν από την αρχική μας υγιεινή πρόθεση. Η προσθήκη λαδιού, βουτύρου ή αλατιού, αλλάζει τη θερμιδική αξία του κρέατος και το μεταμορφώνει.
 • Το παν είναι… η εξωτερική εμφάνιση
Εντυπωσιακά στολισμένα πιάτα, περίτεχνες γαρνιτούρες ή ενδεχομένως και «συσσωρευμένα» υλικά που σχηματίζουν ένα μικρό βουνό μέσα στο πιάτο, σερβίρονται και μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Όσο ελκυστικό και να είναι στην όψη ένα τέτοιο πιάτο, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ούτε την ποσότητα, ούτε την ποιότητα του γεύματος που έχουμε μπροστά μας. Πριν αρχίσουμε να τρώμε, χρειάζεται να ελέγξουμε τι μας έχει σερβιριστεί και σε τι ποσότητα. Δίνουμε έμφαση κυρίως, στα θρεπτικά συστατικά του γεύματος. Άπαχες πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και πολυακόρεστα λίπη πρέπει να βρίσκονται σε σωστή αναλογία, προκειμένου να διατηρηθεί η διατροφική ισορροπία του γεύματός μας.
 • Σαλάτες-turbo
7 λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε στα εστιατόρια (7)
Τις αγαπάμε και τις προτιμούμε γιατί είναι ελαφριά γεύματα με ελάχιστες θερμίδες. Είναι όμως, στην πραγματικότητα έτσι; Η αλήθεια είναι πώς εκτός από νόστιμες, είναι και αρκετά παχυντικές πολλές φορές. Ο κατάλογος μπορεί να περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές σαλάτες, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα πλαίσια ενός απλού μίγματος λαχανικών. Σαλάτες του Καίσαρα, σαλάτες με καραμελωμένα καρύδια ή με ζαχαρωμένα φρούτα, σαλάτες με ποικιλία τυριών, με κάθε λογής dressing και μαγιονέζες, σίγουρα δεν είναι αυτό ακριβώς που θα φανταζόμασταν όταν λέγαμε ότι «σήμερα θα φάμε ελαφριά».
Η καλύτερη επιλογή είναι να ζητήσουμε εξ αρχής, τις συνοδευτικές σάλτσες να βρίσκονται στο πλάι του πιάτου μας, ώστε να αποφασίσουμε εμείς ποια εξ αυτών και σε τι ποσότητα θα χρησιμοποιήσουμε. Δεν ξεχνάμε βέβαια και τη μεσογειακή μας καταγωγή, που επιβάλλει να έχουμε σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις μας, τη χωριάτικη σαλάτα, που είναι ένα πλήρες κι ελαφρύ γεύμα.
Πηγή: clickatlife.gr

Μερικές από τις χειρότερες τροφές για την υγεία μας

Μερικές από τις χειρότερες τροφές για την υγεία μας (4)

Αν θέλετε να είστε σε φόρμα και υγιείς, αποφύγετε να περιλαμβάνετε τις παρακάτω τροφές στο τραπέζι σας. Είναι οι χειρότερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε.
Είναι αλήθεια ότι στο εμπόριο υπάρχουν πολλά τρόφιμα γεμάτα ζάχαρη, λιπαρά και αλάτι, είτε υπερβολικά επεξεργασμένα, που αποτελούν ιδιαίτερα κακές επιλογές για την υγεία μας.
Ορισμένοι θεωρούν ότι για την υιοθέτηση μιας σωστής διατροφής και τη διατήρηση ενός όμορφου σώματος, αρκεί η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου αριθμού θερμίδων. Η αλήθεια είναι όμως, πως δεν έχει σημασία μόνο το πόσο τρώμε, αλλά και η ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε και η διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή τους, μέχρι αυτές να φτάσουν στο τραπέζι μας.
 • Ποπ κορν
Τις περισσότερες περιπτώσεις, το ποπ κορν που αγοράζετε απ’ έξω, έχει τεράστιες ποσότητες από λάδι, το 90% από το οποίο είναι κορεσμένο λίπος (αυτό είναι το είδος του λίπους που πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε δραστικά στη διατροφή σας). Επιπλέον, οι σακούλες του ποπ κορν που αγοράζουμε συνήθως στο cinema, είναι μεγάλου μεγέθους και μπορεί να έχουν μέχρι και 20 φλιτζάνια από λιπαρό ποπ κορν, που θα σας «φορτώσει» με περίπου 1.200 θερμίδες και 60 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Αυτό είναι το θερμιδικό ισοδύναμο τριών μεγάλων χάμπουργκερ και το ισοδύναμο κορεσμένου λίπους ενός μεγάλου κομματιού βουτύρου.
Έτσι λοιπόν, αν και το ποπ κορν μπορεί να είναι εξαιρετικά θρεπτικό, όταν του προστίθεται βούτυρο και ζάχαρη, χάνει το υγιεινό του προφίλ και μετατρέπεται σε μια τροφή πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά.
 • Επεξεργασμένο κρέας
Μερικές από τις χειρότερες τροφές για την υγεία μας (2)
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, τα κρέατα που είναι διατηρημένα με κάπνισμα, αλάτισμα και άλλους τρόπους συντήρησης που περιέχουν χημικά συντηρητικά, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου. Τα προϊόντα αυτά τείνουν επίσης να έχουν πολύ αλάτι, λίπος και χοληστερόλη και πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά, όπως οι φυτικές ίνες.
Προσπαθήστε να αποφεύγετε λουκάνικα και σαλάμια, αλλά και άλλα κρέατα και αλλαντικά με πολλά λιπαρά και αλάτι.
 • Ανθρακούχα αναψυκτικά
Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει άμεσα την κατανάλωση ανθρακούχων αναψυκτικών με την εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου, κατάθλιψης και παχυσαρκίας. Και φυσικά δεν αποτελούν εξαίρεση όσα είναι τύπου “light”.
Όλες οι θερμίδες στα ανθρακούχα ποτά προέρχονται από ζάχαρη ή από υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού –γι’ αυτό και τα αποκαλούν και «υγρή καραμέλα». Στην πραγματικότητα, αυτές οι κενές, υγρές θερμίδες, είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για την παχυσαρκία που φαίνεται πως αυξάνεται. Επίσης, τα ανθρακούχα ποτά βλάπτουν τα δόντια και μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί και να αποδυναμώνουν τα οστά. Αντί λοιπόν να πίνετε αναψυκτικά για να ξεδιψάσετε, προτιμήστε τους χυμούς ή απλά νερό.
 • Πατατάκια και τηγανιτές πατάτες
Μερικές από τις χειρότερες τροφές για την υγεία μας (1)
Γνωρίζετε ήδη ότι αυτοί οι γεμάτοι λιπαρά «κακοί υδατάνθρακες», δεν είναι καλοί για τη σιλουέτα μας, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και λίπους. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τα πατατάκια (αλλά και οι τηγανιτές πατάτες) περιέχουν ακρυλαμίδιο, μία καρκινογόνα χημική ένωση, η οποία συχνά σχηματίζεται στα τρόφιμα, ειδικά τα αμυλούχα, μετά από θερμική επεξεργασία, όπως το τηγάνισμα ή το ψήσιμο.
 • Πλήρες γάλα και γάλα που παράγεται με τεχνητές ορμόνες
Το πλήρες γάλα έχει κορεσμένο λίπος, το είδος του λίπους που αυξάνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, προάγει τη φλεγμονή και μπορεί να συμβάλει στο φράξιμο των αρτηριών. Εξαιτίας του λίπους του, έχει επίσης περισσότερες θερμίδες από ό,τι το γάλα με λιγότερα λιπαρά και είναι πιο… επιβαρυντικό για τη σιλουέτα μας. Το άπαχο και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα, ελαχιστοποιεί τη «βλάβη» που μπορεί να προκαλέσει το πλήρες, ενώ παράλληλα παρέχει όλα του τα οφέλη (πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνη D και κάλιο).
Επίσης, ορισμένοι αγρότες δίνουν στα ζώα τους τεχνητές ορμόνες για να παράγουν περισσότερο γάλα –γεγονός που μπορεί να βλάψει την υγεία μας. Αυτές οι ορμόνες οδηγούν σε υψηλότερα ποσοστά μιας άλλης ορμόνης, που πιστεύεται ότι αυξάνει τις περιπτώσεις καρκίνου στον άνθρωπο. Προτιμήστε το βιολογικό γάλα ή αυτό που έχει την ένδειξη χωρίς τεχνητές ορμόνες».
 • Mαργαρίνη
Μερικές από τις χειρότερες τροφές για την υγεία μας (3)
Αν και η μαργαρίνη θεωρείται μια πιο υγιεινή εκδοχή του βουτύρου, είναι επίσης μια πλούσια πηγή των φοβερών τρανς λιπαρών – που δυστυχώς αυξάνουν την κακή χοληστερόλη, μειώνουν την καλή χοληστερόλη, προωθούν τη θρόμβωση και καταστρέφουν τα αιμοφόρα αγγεία. Και φυσικά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για της σιλουέτα μας. Η καλύτερη εναλλακτική είναι φυσικά το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο.
 • Ντόνατς
Με γλάσο ή με γέμιση, σοκολατένιο ή με κρέμα, ακόμη και σκέτο, το ντόνατ, αν και νόστιμο, είναι βλαβερό για την υγεία μας. Και δεν είναι μόνο το ραφιναρισμένο αλεύρι, η επεξεργασμένη ζάχαρη και στη συνέχεια το τηγάνισμα σε κακής ποιότητας λάδι. Τα ντόνατς διαταράσσουν επίσης την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα και μας κάνουν να τρώμε περισσότερα από ένα.
Πηγή: clickatlife.gr


Η δίαιτα της Μ.Εβδομάδας


Η Σαρακοστή τελείωσε και η Μ.Εβδομάδα έφτασε. Για κάποιους από εσάς μπορεί ν’ αποτελεί την τελευταία βδομάδα της μακράς νηστεία σας (~48 ήμερης) και για κάποιους την έναρξη της νηστείας πριν το Πάσχα. Όπως και να έχει η στο βασικό της σκελετό, σε διατροφικό επίπεδο, περιλαμβάνει αποχή από όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και κάποιες μέρες και από το λάδι. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό τον περιορισμό, προτείνουμε για το διατροφικό σχεδιασμό της Μ.Εβδομάδας τα παρακάτω.
Τι μπορώ να φάω για πρωινό;
Οι επιλογές ποικίλουν, καλύπτοντας και αρκετές γευστικές προτιμήσεις. Ενδεικτικά, αναφέρουμε κάποιες από αυτές.
 1. Ψωμί ολικής ή σικάλεως με ταχίνι ή χαλβά και τσάι. Επιλογή πλούσια ενεργειακά, αλλά και σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πολυακόρεστων λιπαρών και φυτικών ινών.
 2. Φυσικό χυμό φρούτων με μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης ή κάποιο σπιτικό, νηστίσιμο κουλουράκι. Διατροφικά χαρακτηριστικά της επιλογής αυτής η ενέργεια, οι βιταμίνες που παρέχει και ποικίλουν ανάλογα με τα φρούτα επιλογής και οι φυτικές ίνες.
 3. Φυσικό χυμό φρούτων ή τσάι συνδυασμένα με φρυγανιές ή ψωμί (σικάλεως/ολικής) με μέλι ή μαρμελάδα και μαργαρίνη, με διατροφικά χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της δεύτερης επιλογής (ενέργεια, βιταμίνες και φυτικές ίνες).
Τα snacks της Μ.Εβδομάδας
Το snack είναι ένα mini γεύμα (γευματίδιο) μεταξύ των βασικών γευμάτων, που ανεφοδιάζει τον οργανισμό με μικρές δόσεις ενέργειας (τις απαραίτητες για κάθε οργανισμό), αλλά και θρεπτικά συστατικά, δρα ως ρυθμιστής της όρεξης και συμβάλλει στην αποφυγή του τσιμπολογήματος. Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις παραπάνω προϋποθέσεις, αλλά και τις επιλογές λόγω νηστείας προτείνουμε τις εξής επιλογές :
 1. Φρέσκα φρούτα ή το χυμό αυτών.
 2. Ξηρά φρούτα.
 3. Ξηρά φρούτα συνδυασμένα με ξηρούς καρπούς.
 4. Μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης, παστέλι ή χαλβά, προς ικανοποίηση και της επιθυμίας για γλυκό.
Στη συνέχεια θα δούμε το menu της Μ.Εβδομάδας όσον αφορά σε 2 βασικά γεύματα της ημέρας το κύριο και το δευτερεύον.
Μεγάλη Δευτέρα
Ένα ενδιαφέρον κύριο γεύμα για το ξεκίνημα της βδομάδας μια μακαρονάδα με θαλασσινά ή ένα ριζότο/ κριθαρότο επίσης με θαλασσινά, συνοδευμένο πάντα με σαλάτα.Γεύμα πλούσιο σε ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και ισορροπημένο ως προς τη σύστασή του σε μακροθρεπτικά συστατικά και εκπροσώπους και από τις 4 βασικές ομάδες τροφίμων (αμυλούχα, πρωτεϊνούχα, λίπη και λαχανικά).
Το δευτερεύον γεύμα με το οποίο θα μπορούσε να συνδυαστεί είναι μια ποικιλία από ψητά λαχανικά με ταραμοσαλάτα και ψωμί ολικής ή σικάλεως.
Μεγάλη Τρίτη
Συνεχίζουμε επιμένοντας «παραδοσιακά» και προτείνουμε τόσο για κύριο όσο και για δευτερεύον γεύμα (σε προσαρμοσμένες ποσότητες) μια σπιτική χορτόπιτα με«χειροποίητο» φύλλο. Εκμεταλλευτείτε τα χόρτα της εποχής, βρείτε μια συνταγή που να σας ταιριάζει και πειραματιστείτε στην κουζίνα, στοχεύοντας σε ένα αποτέλεσμα που να σας αποζημιώσει τόσο γευστικά όσο και σε ενεργειακή και θρεπτική αξία. Συνδυάστε την πίτα σας με μια πολύχρωμη σαλάτα και ελιές ή ταραμά και ενισχύστε τη θρεπτική αξία των γευμάτων σας.
Μεγάλη Τετάρτη
Είναι μια μέρα που πιθανόν να έχετε αποφασίσει να απέχετε και από το λάδι. Η πρότασή μας λοιπόν για το κύριο γεύμα είναι τα όσπρια π.χ. φασόλια, φακές, ρεβίθια που μπορούν να παρασκευαστούν μαγειρικά με ή χωρίς λάδι, χωρίς εκπτώσεις στο γευστικό αποτέλεσμα, αρκεί να ενεργοποιήσετε τη φαντασία σας. Συνδυάστε τα με ψωμί ή ρύζι, ελιές ή ταραμά και σαλάτα. Και να θυμάστε όταν συνδυάζετε τα όσπρια με κάποια πηγή αμύλου π.χ. ψωμί/ρύζι, παίρνετε από το γεύμα σας πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.
Όσον για το δευτερεύον γεύμα φτιάξτε μια ωραία ταχινοσαλάτα και συνοδεύστε την μεψωμί η παξιμάδι.
Μεγάλη Πέμπτη
Η Άνοιξη και το Καλοκαίρι είναι εποχές με μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα λαχανικά. Με αφορμή λοιπόν αυτό το χαρακτηριστικό της εποχής, προτείνουμε ένα λαδερό φαγητό της αρεσκείας σας π.χ. μπριάμ, φασολάκια, αγκινάρες κ.ά. ή γεμιστά, τόσο για κύριο όσο και για δευτερεύον γεύμα. Συνδυάστε το με ψωμί ολικής ή σικάλεως. Επιλογή επαρκής σε ενέργεια και περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, που ποικίλλει ανάλογα με τα χρώματα των λαχανικών που θα χρησιμοποιήσετε.
Μεγάλη Παρασκευή
Επιλέξτε για κύριο γεύμα κάποιο θαλασσινό μαγειρευτό π.χ. σουπιές με σπανάκι ή καλαμάρι με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά ή χταπόδι κρασάτο με μαϊντανό και συνοδεύστε το με πατάτα ή ψωμί ή ψητά θαλασσινά και λαχανικά με ψωμί, αν απέχετε από το λάδι. Γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, αλλά και επαρκές σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.
Δευτερεύον γεύμα που θα μπορούσατε να το συνδυάσετε, μια αραβική πίτα με σαλάτα και ταχίνι ή ένα κρύο σάντουιτς με ψητά λαχανικά και σος μουστάρδας και μελιού.
Μεγάλο Σάββατο
…Και φτάσαμε στο Μ. Σάββατο. Για την μέρα αυτή επιλέξαμε μια ντοματόσουπα με ή χωρίς λάδι, εμπλουτισμένη με λαχανικά της εποχής και ρύζι ή πατάτα σε συνδυασμό μεψωμί ή παξιμάδι (στις κατάλληλες ποσότητες) για περισσότερη ενέργεια. Μια επιλογή θρεπτική, αλλά και φιλική για το πεπτικό, που θα το προετοιμάσει για την ομαλή εισαγωγή των μη αρτύσιμων τροφίμων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες. Η εισαγωγή αυτή καλό θα είναι να γίνει σταδιακά και με μέτρο προς αποφυγήν δυσάρεστων «αντιδράσεων»από το πεπτικό.
Τι θα ήταν καλό να προσέξω;
Η νηστεία είναι μια κατάσταση, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η αποχή από συγκεκριμένα τρόφιμα. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να παρεκκλίνει κάποιος από τον καθημερινό του διατροφικό προγραμματισμό και να τροποποιήσει τις διατροφικές του συνήθειες.
Σημεία κλειδιά για την αποφυγή των οποιοδήποτε πιθανών υπερβολών είναι βασικά ο καλός σχεδιασμός και η μη παράλειψη γευμάτων. Διασφαλίστε ισορροπία στα γεύματά σας σε ενεργειακό και θρεπτικό επίπεδο τόσο σε μακροθρεπτικά, όσο και σε μικροθρεπτικά συστατικά και επιδιώξτε την ποικιλία σε τρόφιμα που θα επιλέξετε να καταναλώσετε, και δεν θα υπάρχει ανάγκη για τσιμπολόγημα και υπερκατανάλωση κυρίως αμυλούχων τροφίμων. (κυρίως λόγω μη επαρκούς πρόσληψης πρωτεΐνης, που προσφέρει και μεγαλύτερο κορεσμό συγκρινόμενη με τους υδατάνθρακες).
Και μην ξεχνάτε ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό της νηστείας είναι η εγκράτεια και ο αυτοέλεγχος
Διατροφικά tips για τις γιορτινές μέρες που θ’ ακολουθήσουν.
 • Μέτρο κι εγκράτεια, όσον αφορά στην επανεισαγωγή κρέατος και των παραγώγων του στο διαιτολόγιό σας.
 • Η κατανάλωση σαλάτας όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, συμβάλλει στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης λιπαρών και θερμιδογόνων τροφίμων.
 • Φροντίστε να έχετε, οργανωμένα και ξεκάθαρα γεύματα, ακόμη και αυτές τις μέρες.
 • Εκμεταλλευτείτε τον καιρό για βόλτες και περπάτημα ως αφορμή για να απομακρυνθείτε από το γιορτινό τραπέζι.
 •  …Καταναλώστε αλκοόλ με μέτρο, στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης σας στην παρέα. Γιατί αυτό που τελικά έχει σημασία είναι να περάσετε όμορφα με τους ανθρώπους που θα έχετε γύρω σας αυτές τις μέρες...
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory