Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

Ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Έχει Σχεδόν Ολοκληρωθεί

Ποιος φοράει κοντά σορτς;

sexy κοντά σορτς 2 Ποιος φοράει κοντά σορτς;  Φορούν κοντά σορτς (40 Φωτογραφίες)
σέξι σύντομο 4 σορτς που φοράει κοντά σορτς;  Φορούν κοντά σορτς (40 Φωτογραφίες)

Μια καθημερινή δόση από ενδιαφέρουσες και αστείες εικόνες.

funny-pictures-447
funny-pictures-447
funny-pictures-447
funny-pictures-447
funny-pictures-447
funny-pictures-447
funny-pictures-447

Παραμορφώσεις και γενετικές μεταλλάξεις

Υπάρχουν κάποιοι παράξενοι άνθρωποι στον κόσμο.

10 φαγητά που πρέπει να δοκιμάσουμε έστω μια φορά στη ζωή μας


Υπάρχουν κάποιες γεύσεις στον κόσμο, οι οποίες είναι τόσο μοναδικές, που πρέπει να τις δοκιμάσουμε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Ας δούμε τις 10 καλύτερες…
Πρέπει να σκεφτείτε πως αν διστάζετε να δοκιμάσετε οτιδήποτε νομίζετε ότι δε θα σας αρέσει, δε θα ανακαλύψετε ποτέ κάτι το οποίο μπορεί και να αγαπήσετε. Με βασική αρχή λοιπόν, ότι δεν απορρίπτουμε ένα φαγητό πριν το δοκιμάσουμε, ας δούμε 10 γεύσεις, που πρέπει να γευτούμε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας.
  • Φρέσκα φρούτα από τη νοτιανατολική Ασία
Η Νοτιανατολική Ασία είναι ένας επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις των φρέσκων φρούτων. Αν βρεθείτε κάποια στιγμή σε κάποια από τις χώρες της, αξίζει να δοκιμάσετε μερικά φρούτα απευθείας από το δέντρο ή το θάμνο τους.
Ανάμεσα στις δεκάδες επιλογές βρίσκονται τα λίτσι με τον ζουμερό, κρεμώδη, ημιδιαφανή καρπό τους και την κοκκινωπή αγκαθωτή τους φλούδα, τα rambutan με οβάλ σχήμα και γλυκόπικρο καρπό, που περιβάλλεται από μια ακανθώδη κόκκινη κρούστα και τα mangosteen με παχύ μωβ δέρμα γύρω από τα τμήματα του πλούσιου ελαφρά όξινου καρπού του.
  • Φρέσκα στρείδια
10 φαγητά που πρέπει να δοκιμάσουμε έστω μια φορά στη ζωή μας (2)
Σίγουρα τα στρείδια σε εστιατόριο είναι ωραία και εύγευστα. Τίποτα όμως, δε συγκρίνεται όταν έρχονται κατευθείαν από τα αλμυρά νερά και τα τρως φρέσκα. Σχεδόν μπορείτε να μυρίσετε τον αλμυρό θαλασσινό αέρα όταν τα γεύεστε. Πριν λοιπόν, τα «βρέξετε» με καρυκεύματα, προσπαθήστε να δοκιμάσετε έστω ένα, κατευθείαν από το κέλυφός του, έτσι ώστε να γευθείτε τη γλυκιά και αλμυρή μαζί γεύση των νερών από όπου προήλθε. Αξίζει να τα δοκιμάσετε φρέσκα αν βρεθείτε κάπου στην ακτογραμμή της βορειοδυτικής Αμερικής, της βόρειας Καλιφόρνια ή στο Prince Edward Island του Καναδά.
  • Gourmet παριζιάνικα πιάτα
Ανεξάρτητα από τις διατροφικές του συνήθειες, δε γίνεται να μην παραδεχτεί κανείς την επίδραση της γαλλικής κουζίνας στην παγκόσμια γαστρονομία. Ειδικά όταν μιλάμε για υψηλή κουζίνα, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συναγωνιστεί τα gourmet παριζιάνικα εστιατόρια. Όταν επισκεφθείτε το Παρίσι, αποφασίστε να επενδύσετε ένα κομμάτι του budget σας στο φαγητό κι επισκεφθείτε κάποιο από τα εστιατόρια πρώτης γραμμής της πόλης. Η εμπειρία θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστη. Απλά καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τα πιάτα και το κρασί καθώς έρχονται στο τραπέζι σας, μέσα στην κομψή ατμόσφαιρα του χώρου και θα αισθανθείτε γεύσεις που δεν είχατε φανταστεί ποτέ… Γιατί η εμπειρία του φαγητού δεν περιορίζεται μόνο στην τροφή και τη γεύση…
  • Τρούφα από τη Γαλλία ή την Ιταλία
10 φαγητά που πρέπει να δοκιμάσουμε έστω μια φορά στη ζωή μας (3)
Η τρούφα είναι ένα εκλεκτό έδεσμα με πολύτιμα συστατικά. Πρόκειται για καρποφόρα όργανα των μυκήτων που αναπτύσσονται κάτω από το έδαφος, στη βάση των δέντρων και εκπέμπουν μια μυρωδιά που προσελκύει τα ζώα, κάτι που εξηγεί και το γεγονός ότι τα σκυλιά και οι χοίροι καταφέρνουν και τις βρίσκουν εύκολα.
Μπορεί οι σεφ να περιμένουν υπομονετικά την περίοδο που βγαίνουν οι τρούφες (από το τέλος του φθινοπώρου μέχρι τα μέσα του χειμώνα), ωστόσο χάνουν κάτι από τη γεύση τους καθώς ταξιδεύουν. Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια αυθεντική εμπειρία μαύρης τρούφας, μπορείτε να πάτε στο Perigord της Γαλλίας και να δείτε πώς τις μαζεύουν, ενώ για λευκή τρούφα η περιοχή Alba της Ιταλίας είναι η ιδανικότερη.
  • Fugu στην Ιαπωνία
Το Fugu είναι η ιαπωνική εκδοχή αυτού που στο δυτικό κόσμο ονομάζεται blowfish και που, αν και φημίζεται για τη νοστιμιά του, πολλοί αποφεύγουν να το δοκιμάσουν λόγω της επικινδυνότητάς του. Αν μαγειρευτεί με λάθος τρόπο μπορεί να αποδειχθεί ακόμα και θανατηφόρο, δεδομένου ότι ορισμένα μέρη του σώματός του περιέχουν ένα επικίνδυνο δηλητήριο που προκαλεί σοβαρή παράλυση, αναπνευστικά προβλήματα και μπορεί να σκοτώσει τα «θύματά» του μέσα σε λίγες ώρες.
Ωστόσο είναι περιζήτητο για τη λεπτή του γεύση, θεωρείται αφροδισιακό και σας προσφέρει μια διαφορετική γευστική εμπειρία. Στην Ιαπωνία ένας σεφ χρειάζεται χρόνια εκμάθησης για να μάθει να αφαιρεί σωστά το δηλητήριο του ψαριού και υπάρχει ειδικό δίπλωμα που απονέμεται για τη συγκεκριμένη διαδικασία.
10 φαγητά που πρέπει να δοκιμάσουμε έστω μια φορά στη ζωή μας (4)
  • Μεξικανική ζεστή σοκολάτα
Η καλλιέργεια του κακαόδεντρου ξεκίνησε από το Μεξικό και εκεί άρχισε και η παράδοση του καβουρντίσματος και της άλεσης του κακάο ώστε αυτό να γίνει ρόφημα. Ο Ισπανός κατακτητής Hernan Cortes όταν επισκέφθηκε τη Montezuma II το 1519, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει xocoatl (η λέξη των Αζτέκων για το πικρό ρόφημα). Οι Ισπανοί έκτοτε, κράτησαν τη σοκολάτα για τον εαυτό τους και πέρασαν 100 χρόνια μέχρι το μυστικό τους να διαρρεύσει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι Ευρωπαίοι της άλλαξαν λίγο μορφή, προσθέτοντας ζάχαρη και βανίλια, δημιουργώντας ένα ρόφημα που θυμίζει τη σημερινή ζεστή σοκολάτα, αλλά δύσκολα θα αναγνωριζόταν από τους Αζτέκους ως σοκολάτα.
Η αυθεντική μεξικανική ζεστή σοκολάτα είναι περίπλοκη γεύση, έχει κανέλα και άλλα μπαχαρικά και αν κι είναι πολλές φορές γλυκιά, διαφέρει κατά πολύ από τα υπόλοιπα μίγματα ζεστής σοκολάτας. Αν σας προσφερθεί ποτέ αυθεντική μεξικανική σοκολάτα, μην την σνομπάρετε. Θα δοκιμάσετε μια διαφορετική και μοναδική εμπειρία που θα σας ζεστάνει όλο το σώμα.
  • «Οικολογικό» χαβιάρι στην Καλιφόρνια
10 φαγητά που πρέπει να δοκιμάσουμε έστω μια φορά στη ζωή μας (5)
Το χαβιάρι είναι το συνώνυμο της ευζωίας και της εκλεκτής γεύσης. Ωστόσο ο οξύρυγχος, το ψάρι που παράγει το πιο ξακουστό χαβιάρι στον κόσμο, έχει αλιευτεί υπερβολικά τα τελευταία χρόνια, ενώ η Κασπία Θάλασσα έχει ρυπανθεί πολύ.
Το χαβιάρι αυτό λοιπόν, είναι γεμάτο από υδράργυρο και άλλες βλαβερές ουσίες. Αν θέλετε μια «οικολογική» εκδοχή του, στην Αμερική υπάρχουν εκτροφεία οξύρυγχου, με το Tsar Nicoulai του San Francisco να είναι από τα πιο γνωστά, όπου προσφέρεται «οικολογικό» χαβιάρι υψηλής ποιότητας.
  • Mοριακή γαστρονομία
Η μοριακή γαστρονομία ενώνει το φαγητό με την επιστήμη, δίνοντας στα υλικά μοναδικές μορφές και γεύσεις. Για παράδειγμα σκεφτείτε πώς θα ήταν αν απολαμβάνατε ένα υγρό ραβιόλι, αφρό λαχανικών ή τρόφιμα σε σχήμα φυσαλίδας ή μπαλονιού. Το πιο διάσημο εστιατόριο του είδους ήταν το El Bulli κοντά στη Βαρκελώνη, το οποίο χάρισε στον Ferran Adria και τον τίτλο του σεφ της περασμένης δεκαετίας. Θα περιμένουμε και την επόμενη κίνησή του…
10 φαγητά που πρέπει να δοκιμάσουμε έστω μια φορά στη ζωή μας (6)
  • Φρέσκος αστακός
Μπορεί σήμερα οι αστακοί να έχουν πάψει να θεωρούνται πια ένα «εξωτικό» φαγητό, διατηρούν όμως, την ιδιαιτερότητά τους όταν τους δοκιμάσετε κατευθείαν από το καΐκι που τους ψαρεύει. Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική γεύση από αυτήν που έχετε συνηθίσει, ταυτόχρονα αλμυρή και γλυκιά, με πλούσια βουτυρένια υφή. Τέτοιους μπορείτε να δοκιμάσετε στην Αμερική και φυσικά, στην Κούβα όπου η παραγωγή τους είναι αρκετά αυξημένη. Οι αστακοί που μένουν στην κατάψυξη χάνουν την ένταση της γεύσης τους, ενώ οι αστακοί από τα ιχθυοτροφεία δε προσεγγίζουν καν τη γεύση των ελεύθερων αστακών της θάλασσας.
  • Τοπικές σπεσιαλιτέ
Κάθε κουλτούρα δημιουργεί τα δικά της ξεχωριστά πιάτα που αποτελούν έναν μοναδικό συνδυασμό των τροφών και των πρώτων υλών που είναι διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Είτε μιλάμε για μια σπιτική συνταγή ενός μικρού ορεινού χωριού, είτε για φαγητό στον δρόμο μιας πολυσύχναστης πόλης, το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δοκιμάζουμε τις τοπικές σπεσιαλιτέ στην περιοχή όπου παράγονται, που μυρίζουν αυθεντικότητα και παράδοση.
Πηγή: clickatlife.gr

Τα προβιοτικά είναι ασφαλή;


Μερικά χρόνια πριν, λίγοι άνθρωποι γνώριζαν τον όρο «προβιοτικά», παρόλο που περιλαμβάνονται, φυσιολογικά, σε τρόφιμα που καταναλώνονται τακτικά, όπως για παράδειγμα το γιαούρτι. Τώρα, ο όρος είναι περισσότερο γνωστός, ο αριθμός των προβιοτικών προϊόντων μεγαλύτερος και σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, τα προβιοτικά μπορούν να ωφελήσουν την υγεία μας. Τι είναι, λοιπόν, τα προβιοτικά και πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωσή τους;
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Οργανισμό Τροφίμων καιΓεωργίας του ΟΗΕ (FAO), τα προβιοτικά είναι ζωντανοί, μη παθογόνοι μικροοργανισμοί, οι οποίοι, όταν χορηγηθούν σε επαρκείς ποσότητες, επιφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα στον ξενιστή (δηλαδή στον οργανισμό που τα λαμβάνει). Οι μικροοργανισμοί αυτοί, επιζούν κατά τη διαδικασία της πέψης και περνούν στο έντερο, όπου ασκούν την ωφέλιμή τους δράση, συμβάλλοντας στη βελτίωση της υγείας.
Tα βακτήρια που συγκαταλέγονται στα προβιοτικά προέρχονται, κυρίως, από δύο γένη: τους λακτοβακίλλους (Lactobacillus) και τα μπιφιδοβακτήρια (Bifidobacterium), τα οποία περνούν από το ανώτερο πεπτικό και αποικίζουν το παχύ έντερο όπου και πολλαπλασιάζονται. Φυσικές πηγές προβιοτικών είναι το γιαούρτι, τα ρευστά όξινα γάλατα, το κεφίρ, αλλά υπάρχουν και συμπληρώματα διατροφής (προϊόντα ειδικής διατροφής) που διατίθενται στην αγορά, κυρίως, σε μορφή σκόνης και σε κάψουλες.
Είναι τα προβιοτικά ασφαλή;
Στο γενικό πληθυσμό
Η λήψη προβιοτικών είναι ασφαλής σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλειατων Τροφίμων (EFSA, European Food Safety Authority) και προτείνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε μωρά, παιδιά, εγκύους και γυναίκες που θηλάζουν.
Η ασφάλεια της λήψης προβιοτικών υποστηρίζεται επιπλέον από πληθώρα επιστημονικών δεδομένων που επιβεβαιώνει ότι ο κίνδυνος εμφάνισης ανεπιθύμητων αντιδράσεων από τη χορήγηση προβιοτικών, είναι αμελητέος, αν αναλογισθεί κανείς την ευρεία τους χρήση.
Στις εγκύους & τις γυναίκες που θηλάζουν
Η χορήγηση προβιοτικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού έχει μελετηθεί και θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμη, όχι μόνο για τη μείωση της δυσκοιλιότητας στην έγκυο, αλλά και για άλλους λόγους. Πιο συγκεκριμένα, έχει βρεθεί ότι ενισχύει την ανοσοπροστατευτική δράση του μητρικού γάλακτος και προστατεύει από την εμφάνιση ατοπικού εκζέματος στα μωρά. Επιπλέον, τα προβιοτικά ενισχύουν τη μικροχλωρίδα του κόλπου, καθώς η διαταραχή στην ισορροπία του, έχει σχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού και περιγεννετικών διαταραχών. Μια πρόσφατη μελέτη σε 41 θηλάζοντα βρέφη έδειξε ότι το L.reuteri μείωσε σημαντικά τους κολικούς και το κλάμα κατά 1 ώρα και 34 λεπτά, μετά από 28 ημέρες, σε σχέση με βρέφη που έλαβαν φαρμακευτική αγωγή.
Η χορήγηση προβιοτικών στις εγκύους και τις γυναίκες που θηλάζουν θεωρείταιασφαλής και δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος παρενεργειών. Άλλωστε, ως γνωστόν, τα προβιοτικά δεν περνούν στην κυκλοφορία του αίματος, άρα δεν φτάνουν στο έμβρυο και συνεπώς είναι απίθανο να προκαλέσουν βλάβες. Σε πρόσφατη, μάλιστα, μελέτη που περιελάμβανε περισσότερες από 1500 έγκυες γυναίκες, η χορήγηση προβιοτικών (Lactobacillus spp, μόνου του ή σε συνδυασμό με Bifidobacterium spp), δεν κατέδειξε καμία αύξηση στη συχνότητα των αποβολών ή δυσμορφιών, αποτελέσματα απόλυτα σύμφωνα με την αρχική υπόθεση ότι η χρήση προβιοτικών στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι απίθανο να επηρεάσει την οργανογένεση. Επιπλέον, δεν υπήρχε καμίασημαντική διαφορά στο βάρος του νεογνού, στη διάρκεια της κύησης, ή στη συχνότητα της καισαρικής τομής.
Στα βρέφη & τα παιδιά
Η ασφάλεια των προβιοτικών σε βρέφη και παιδιά, πιστοποιείται από πλήθος ερευνών, που δείχνουν ότι με την κατανάλωσή τους, υπάρχει σημαντική μείωση της σοβαρότητας και της διάρκειας της διάρροιας, καθώς και της ατοπικής δερματίτιδας. Κάποιες έρευνες έδειξαν ακόμη και μείωση της συχνότητας των αναπνευστικών νοσημάτων και μείωση στη σοβαρότητα της πνευμονίας σε παιδιά με κυστική ίνωση.
Η χρήση των προβιοτικών στα πρόωρα νεογνά, γίνεται για την πρόληψη της νεκρωτικής εντεροκολίτιδας (ΝΕΚ), η οποία είναι νόσος του γαστρεντερικού συστήματος και έχει συχνότητα 2,6-2,8% στα νεογνά με πολύ χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης. Οι πιο πρόσφατες μελέτες σε πρόωρα βρέφη, καταδεικνύουν ότι τα προβιοτικά μειώνουν τη συνολική θνητότητα και την ΝΕΚ περισσότερο από 50% σε βρέφη με βάρος μικρότερο από 1500 γραμμάρια. Ωστόσο, προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε περίπτωση ενδοφλέβιας διατροφής στις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους.
Τα πρόωρα νεογνά έχουν γενικά χαμηλό αποικισμό από προστατευτικά, «καλά» βακτήρια στο έντερό τους. Δεδομένου ότι αυτά αποτρέπουν την εισχώρηση παθογόνων μικροοργανισμών στο έντερο, η χορήγηση προβιοτικών («καλών» βακτηρίων) στα νεογνά μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη.
Σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό, π.χ. στους ηλικιωμένους
Τα προβιοτικά σε υγιή άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό, που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων, όπως για παράδειγμα σε ηλικιωμένους, μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμα. Υπάρχουν πολυάριθμες έρευνες που καταδεικνύουν ότι η συστηματική χορήγηση προβιοτικών σε αυτήν την κατηγορία ατόμων, ενισχύει, σημαντικά, την άμυνα του οργανισμού. Για παράδειγμα, η χορήγηση προβιοτικών σε άτομα μεγαλύτερα των 69 ετών, οδήγησε όχι μόνο στην αύξηση του πληθυσμού των «καλών» βακτηρίων στο έντερο, αλλά και σε αξιοσημείωτη αύξηση της ανοσολογικής τους απόκρισης.
Προσοχή σε ειδικές περιπτώσεις, π.χ. ανοσοκατεσταλμένα άτομα
Μια θεωρητική ανησυχία που συνδέεται με τη χρήση προβιοτικών, είναι η πιθανότητα, αυτοί οι ζωντανοί μικροοργανισμοί, αν και είναι μη παθογόνοι, να προκαλέσουν συστηματικές λοιμώξεις, κυρίως σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα (π.χ. σε ασθενείς με HIV), σε ασθενείς με δυσλειτουργίες του βλενογγόνιου εντερικού φραγμού (οξεία γαστρεντερίτιδα) ή στην περίπτωση τοποθέτησης κεντρικών φλεβικών καθετήρων. Η ανησυχία, όπως προαναφέρθηκε, παραμένει θεωρητική, καθώς στις περισσότερες μελέτες, η πιθανότητα παρενεργειών, ήταν εξαιρετικά μικρή.
Παραδείγματος χάρη, ακόμη και στην περίπτωση ασθενών που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση (μεταμόσχευση ήπατος, επέμβαση στο πάγκρεας), όπως βρέθηκε σε σχετικές μελέτες, η χορήγηση προβιοτικών δεν οδήγησε σε επιπλοκές. Αντιθέτως, βρέθηκε ότι μπόρεσε να μειώσει, σε ποσοστό έως και 93%, την πιθανότητα εμφάνισης μετεγχειρητικών λοιμώξεων. Επιπρόσθετα, σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια,που συχνά αντιμετωπίζουν βακτηριακή υπερανάπτυξη στο λεπτό έντερο, με αποτέλεσμα υψηλές συγκεντρώσεις διμεθυλαμίνης και νιτρωδοδιμεθυλαμίνης στο αίμα, έχει φανεί ότι, λαμβάνοντας θεραπεία με 2 στελέχη του Lactobacillus acidophilus, αυτές οι τοξικές ενώσεις είναι σημαντικά χαμηλότερες. Η λήψη προβιοτικών στις παραπάνω περιπτώσεις,προτείνεται να γίνεται κατόπιν σύστασης του θεράποντα ιατρού.
Συμπερασματικά
Πολλά μπορεί να παραμένουν άγνωστα όσον αφορά τους μηχανισμούς της δράσης των προβιοτικών, ωστόσο, είναι σαφές, ότι είναι απόλυτα ασφαλή και ότι η συστηματική χορήγησή τους μπορεί να επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία.

Πως να φτιάξετε σοκολατένιες κούπες

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory