Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Ομορφοι προορισμοί στον κόσμο .


Calanque d'En-Βάου, Γαλλία
Calanque d'En-Βάου Γαλλία
Cala Macarelleta, Ισπανία
Cala-Macarelleta-Ισπανία-best-place-to-κολυμπήσετε
Hanauma Bay, Χαβάη
Hanauma-Bay-Hawaii
Valle Verzasca, Ελβετία
Valle-Verzasca-Ελβετίας
Οι Μαλδίβες
Μαλδίβες-καλύτερα-θέσεις-to-κολυμπήσετε
Linapacan Island, Φιλιππίνες
Linapaca-islanad-καλύτερα-θέσεις-to-κολυμπήσετε
Crater Lake Oregon
κρατήρα λίμνη-oregon
Phi Phi Islands, Ταϊλάνδη
Koh Phi Phi νησιά
Κανκούν, Μεξικό
Οι πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο


 Σομαλία

Σομαλία Άνθρωποι

Κορέα (Βόρεια)

Βόρεια Κορέα Άνθρωποι

Αφγανιστάν

Νέοι Αφγανιστάν Κορίτσι

Σουδάν

Σουδάν Διαφθορά

Μιανμάρ

προσφύγων καταφύγια στη Μιανμάρ

Ουζμπεκιστάν

πρόσφυγες στο Ουζμπεκιστάν

Τουρκμενιστάν

τρομοκρατική κατάσταση στο Τουρκμενιστάν

 Ιράκ

Η κατάσταση στο Ιράκ

 Βενεζουέλα

Petroleum τομέα στη Βενεζουέλα
Ας πάμε μια βόλτα!

http://3.bp.blogspot.com/-GTAio2j03Lw/UUDWdqbfNEI/AAAAAAAAAg0/KEwXOhTta_g/s1600/429575_10151440549192870_1552141719_n.jpg

Βάρκα και μπαγκιαζιέρα μαζί .

Τα ομορφότερα τούνελ δέντρων στον κόσμο .


Wisteria σήραγγας, Ιαπωνία
Top 10 Most Amazing Σήραγγες Tree
 Tunnel of Love, Ουκρανία
Σήραγγες Tree
 Jacarandas Walk, Γιοχάνεσμπουργκ
Jacarandas τα πόδια πιο όμορφη Σήραγγες Δέντρο σε όλο τον κόσμο
Yew σήραγγας, UK
Yew σήραγγας, UK
Φθινόπωρο Tunnel Tree, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Φθινόπωρο Tunnel Tree, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Ginkgo Tunnel Tree, Ιαπωνία
Ginkgo Tunnel Tree, Ιαπωνία
The Dark Hedges, Βόρεια Ιρλανδία
The Dark Hedges, Βόρεια Ιρλανδία

Κατάθλιψη και αυτοκτονικότητα στην Ελλάδα της κρίσης


Η επικαιρότητα στην Ελλάδα του 2013αδιαμφισβήτητα μονοπωλείται από την οικονομική κρίση. Όροι όπως τα “spreads”, η δανειακή σύμβαση, η κρίση χρέους και τα ευρωομόλογα φαίνεται να έχουν εγκατασταθεί βαθιά στο συλλογικό μας συνειδητό και υποσυνείδητο ενώ σενάρια περί χρόνων βαθύτερης οικονομικής ύφεσης συμβάλλουν στην καθιέρωση κλίματος αβεβαιότητας και αστάθειας. Ακολουθώντας την αυτοκτονία του 75χρονου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος τον περασμένο Απρίλιο, ο εγχώριος τηλεοπτικός, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος τείνει να καθιερώσει ένα καθημερινό δελτίο αυτοκτονικότητας σχετιζόμενης με την οικονομική ύφεση. Για πρώτη φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ημερήσια δημοσιογραφική ανάδειξη περιστατικών αυτοχειρίας, ενώ οι λέξεις “αυτοκτονία” και “κατάθλιψη” φαίνεται να έχουν ξεπηδήσει από το μαντρί των λοιπών “ταμπού” θεμάτων και να αποτελούν πλέον μικρότερο ή μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Τι είναι η κατάθλιψη
Η λέξη κατάθλιψη διέπεται από μία αμφισημία αφού στην καθομιλουμένη χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ευρύ φάσμα συναισθηματικών καταστάσεων. Το αίσθημα της θλίψης αποτελεί ένα πανανθρώπινο φαινόμενο και υποκινείται σε μεγάλο βαθμό από μια πλειάδα γεγονότων της καθημερινής μας ζωής. Το πένθος που βιώνουμε από την απώλεια προσφιλών μας προσώπων ή κατοικίδιων, η εγκατάλειψή μας από έναν ερωτικό σύντροφο, προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, η απόλυσή μας από την εργοδοσία μας, η μετανάστευσή μας προς αναζήτηση εργασίας και οι επερχόμενες φοροεπιδρομές του εκάστοτε κυβερνητικού σχήματος αποτελούν μερικά μόνο καθημερινά “ψυχοπιεστικά” γεγονότα που μπορούν να προκαλέσουν το αίσθημα της θλίψης. Όταν η θλίψη αποτελεί τηνπεριορισμένης διάρκειας αντίδρασή μας στα παραπάνω γεγονότα τότε στερείται παθολογικής σημασίας. Όταν όμως το αίσθημα αυτό παρατείνεται χρονικά και αρχίζει και διαβρώνει την καθημερινότητά μας μεταπίπτει στη λεγόμενη καταθλιπτική διάθεση.Ένας άνθρωπος λέμε πώς πάσχει από μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο όταν για επί τουλάχιστον 15 συνεχόμενες ημέρες παρουσιάζει καταθλιπτική διάθεση ή/και ανηδονία, την απώλεια δηλαδή άντλησης ενδιαφέροντος από άλλοτε ευχάριστες για αυτόν δραστηριότητες (ένας γονέας που λόγου χάρη αδυνατεί να χαρεί παίζοντας με το παιδί του, ή ένας οπαδός της Barcelona που δεν αντλεί ικανοποίηση βλέποντας τον Μέσσι να σκοράρει). Επιπλέον την ίδια περίοδο θα πρέπει να του συμβαίνουν τουλάχιστον ορισμένα από τα παρακάτω: να κουράζεται εύκολα ή να έχει μειωμένη ενεργητικότητα, να κινείται να σκέφτεται ή να μιλάει αργά, να αδυνατεί να συγκεντρωθεί ή να λάβει αποφάσεις, να εμφανίζει διαταραγμένη όρεξη (αυξημένη ή μειωμένη), να δυσκολεύεται να κοιμηθεί ή να ξυπνά πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο, να διακατέχεται από παθολογικά αυξημένα αισθήματα ενοχής και αναξιότητας, να σκέφτεται το θάνατό του, να σκέφτεται να αυτοκτονήσει ή να έχει επιχειρήσει την αυτοκτονία. Τα συμπτώματα αυτά συνήθως ποικίλλουν σε αριθμό και ένταση και προκαλούν άλλοτε διαφορετικού βαθμού λειτουργική έκπτωση του ασθενούς, ο οποίος ενδέχεται να δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις επαγγελματικές και διαπροσωπικές του υποχρεώσεις. Το επεισόδιο κάποιες φορές μπορεί να εμπλακεί με ψυχωσικά συμπτώματα που συνάδουν με την καταθλιπτική διάθεση. Λόγου χάρη ο ασθενής μπορεί να πιστεύει ακράδαντα, δίχως να μπορεί να το δικαιολογήσει εύλογα, ότι είναι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου και ότι γι’ αυτό του αξίζει να τον σκοτώσουν ή να τον βασανίσουν.
Η πιθανότητα εμφάνισης ενός καταθλιπτικού επεισοδίου καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου είναι σχετικά υψηλή και φθάνει το 10-25% για τις γυναίκες και 5-12% για τους άντρες. Ωστόσο αρκετές φορές οι ασθενείς αγνοούν τα συμπτώματά τους. H ύπαρξη καταθλιπτικών συμπτωμάτων στους άντρες μπορεί να κρύβεται κάτω από το χαλί με συμπεριφορές “ανδρισμού” όπως εκρήξεις θυμού, βιαιότητας και κατάχρησης αλκοόλ, αφού η αποδοχή των συμπτωμάτων απελπισίας ή ενοχής μπορεί να θεωρηθεί ως αδυναμία ενώ η αποδοχή της νόσου να οδηγήσει στη στιγματοποιήση. Στις σοβαρές μορφές κατάθλιψης οι ασθενείς νιώθουν πραγματικά απελπισμένοι και αβοήθητοι και μπορεί να βλέπουν την αυτοκτονία ως τρόπο λύτρωσης από αυτά που νιώθουν. Άνθρωποι με κατάθλιψη μπορεί να ακούν από τους γύρω τους να “συνέλθουν” ή να “ξεκολλήσουν και να προχωρήσουν”. Δυστυχώς τέτοιου είδους συμβουλές ή σχόλια είναι εντελώς ατυχή, καθώς οι άνθρωποι που υποφέρουν από το πρόβλημα δεν έχουν τη δύναμη να ανταποκριθούν σε αυτά, κάτι που επιτείνει με τη σειρά του την αίσθησή τους ότι είναι αβοήθητοι. Κατανοούμε λοιπόν πως όταν μιλάμε για την κατάθλιψη μιλάμε για μία νόσο η οποία ενδέχεται να επηρεάζει την κρίση και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα στα μάτια του ατόμου που τη βιώνει.
Σχετικά με την αυτοκτονία
Η αυτοκτονία αποτελεί μία πολυδιάστατη “κακή στιγμή” όπου εμπλέκονται πολλοί παράγοντες από βιολογικούς και ψυχολογικούς έως κοινωνιολογικούς και πολιτισμικούς. Δεν αποτελεί νόσο αλλά συμπεριφορά. Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο κάποιος να εκδηλώσει αυτοκτονική συμπεριφορά είναι οι εξής:
 •  Ανδρικό φύλο (οι άνδρες αυτοκτονούν τρείς φορές συχνότερα σε σχέση με τις γυναίκες, παραδόξως οι γυναίκες κάνουν απόπειρα συχνότερα από τους άντρες)
 •  Κοινωνική απομόνωση, άνθρωποι που μένουν μόνοι τους (άγαμοι/διαζευγμένοι) 
 •  Ανεργία 
 • Ηλικία > 65 ετών 
 • Κατάχρηση αλκοόλ ή άλλων ουσιών 
 •  Χαμηλή κοινωνικο-οικονομική κατάσταση 
 • Ύπαρξη προηγούμενων αποπειρών
 •  Ύπαρξη συνοδού ψυχιατρικής νόσου ( π.χ. κατάθλιψης ή σχιζοφρένειας) 
 •  Ύπαρξη σοβαρού προβλήματος υγείας 
 • Πρόσφατο “ψυχοπιεστικό” γεγονός, ιδίως όταν σχετίζεται με αλλαγή στον τρόπο ζωής (π.χ. διαζύγιο, θάνατος προσφιλούς προσώπου, απώλεια εργασίας κτλ).
 Τι λένε τα στοιχεία
Πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης η χώρα μας κατείχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονικότητας παγκοσμίως με 2,8 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους. Για το χαμηλό αυτό ποσοστό πέρα από τον “ήλιο και τη θάλασσα” φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η δομή της ελληνικής κοινωνίας. Οι στενότατοι δεσμοί μεταξύ των μελών μίας ελληνικής οικογένειας σε συνδυασμό με την υπερεκφραστικότητα συναισθήματος και την υπερκοινωνικότητα που μας διακρίνει σαν λαό φαίνεται πώς δρούν προστατευτικά. Επιπλέον, η ελληνορθόδοξη παράδοση που επιτάσσει τη μη θρησκευτική ταφή των αυτοχείρων όπως και η φοβούμενη στιγματοποιήση οικογενειών αυτοχείρων πιστεύεται ότι οδηγούσε πολλούς συγγενείς στην απόκρυψη της αυτοκτονίας ως αιτίας θανάτου των αγαπημένων προσώπων τους.
Ωστόσο, ο τότε Υπουργός Υγείας, κος Λοβέρδος είχε ανακοινώσει ότι ο παραπάνω αριθμός είχε αυξηθεί κατά 40% στο πρώτο μισό του 2010. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία τριών επιδημιολογικών μελετών που διενεργήθηκαν από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΠΣΥ) για τα έτη 2008, 2009 και 2011. Συγκεκριμένα από τους ερωτηθέντες ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος το ποσοστό των ατόμων που εμφάνισαν μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο αυξήθηκε από 3,3% το 2008 σε 6,8% το 2009. Επιπλέον, το ποσοστό των ατόμων που έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας το μήνα πριν τη διαξαγωγή των μελετών αυξήθηκε από 0,6% το 2008 σε 1,1% το 2009 και σε1,5% το 2011. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό στις μελέτες αυτές είναι η επιβεβαίωση της υπόθεσης ότι τόσο οι δείκτες της κατάθλιψης όσο και της αυτοκτονικής συμπεριφοράς είναι αξιοσημείωτα αυξημένοι στους ανθρώπους που βρίσκονται υπό δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Φάνηκε ότι γυναίκες, ηλικιωμένοι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών, άνθρωποι κατώτερου κοινωνικο-οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου, όπως και οι άνεργοι, είναι περισσότερο ευάλωτοι στην κατάθλιψη. Οι μελετητές συμπεραίνουν ότι η οικονομική κρίση επηρεάζοντας αρνητικά την προσωπική οικονομική κατάσταση μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας. Συγκεκριμένα, η απαξίωση που νιώθει ένα άτομο και που επέρχεται μέσω της αδυναμίας του να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του νοικοκυριού του οδηγεί σε αισθήματα ενοχής, απελπισίας, αβοηθησίας και τελικά κατάθλιψης.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι παρά την αύξηση των ποσοστών η χώρα μαςεξακολουθεί να κατέχει χαμηλή θέση στον ευρωπαϊκό χάρτη αυτοκτονικότητας.

Πόσο «Κακές» Είναι Οι «Κακές Συνήθειες»;

Πόσο «κακές» είναι οι «κακές συνήθειες»; (7)

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από «όχι» και «μη». Άπειρα απαγορευτικά, στα οποία οφείλουμε να υπακούουμε για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Τελικά, πόσο «κακές» είναι οι «κακές συνήθειες»;
 • Αναβάλετε το ραντεβού με τον γιατρό;
Σύμφωνα με το health.com, είναι όντως πολύ σημαντικό να είμαστε συνεπείς στα τακτικά προληπτικά τσεκ απ με τον γιατρό μας. Η πρόληψη εξάλλου είναι η καλύτερη θεραπεία.
Για παράδειγμα, το τεστ Παπ συνίσταται πλέον κάθε 3 χρόνια και έχει σώσει ήδη εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Άλλες εξετάσεις, στις οποίες πρέπει να είμαστε πιστοί με το ραντεβού μας στον γιατρό, είναι οι εξετάσεις για τη χοληστερίνη, την καρδιά, τον διαβήτη κλπ. Σε μια μελέτη του 2007, αποκαλύφθηκε ότι οι περισσότερες… προληπτικές εξετάσεις κατέληξαν να γίνονται, αφού οι ασθενείς είχαν ήδη κάποια συμπτώματα.
Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε, ότι με τις προληπτικές εξετάσεις ελέγχουμε τα ζωτικά μας όργανα, ενημερωνόμαστε πλήρως για την κατάσταση της υγείας μας και σε αρκετές περιπτώσεις προλαβαίνουμε σοβαρά προβλήματα σε πρώιμο, άρα και ιάσιμο, στάδιο.
Η ετυμηγορία: Δεν θα πεθάνουμε κιόλας, αλλά …
 • «Κατεβάζετε» τα παυσίπονα σαν καραμέλες;
Πόσο «κακές» είναι οι «κακές συνήθειες»; (3)
Όταν αισθανόμαστε πόνο, η λογική λέει ότι θα πάρουμε ένα παυσίπονο. Όλα εντάξει μέχρι εδώ. Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των ανθρώπων, που κάνουν τον «πόνο» καθημερινή συνήθεια. Εκεί, χρειάζεται ειδικός χειρισμός, γιατί πολύ απλά τα παυσίπονα δεν είναι καραμέλες.
Ο εθισμός στα παυσίπονα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα του ήπατος. Στην περίπτωση μάλιστα, ατόμων που συνηθίζουν να παίρνουν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ο κίνδυνος για σοβαρά προβλήματα στο στομάχι και τα νεφρά καραδοκεί.
Μάλιστα, ένας στους 4 ενήλικες, που παίρνει δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα παυσίπονα για τις ημικρανίες, στο τέλος μπορεί πραγματικά να προκαλέσει…μεγαλύτερο πονοκέφαλο. Ο λόγος είναι, ότι όταν ο οργανισμός εθίζεται στα παυσίπονα, αντιδρά στο ίδιο το φάρμακο. Με απλά λόγια, το σώμα, μας πληρώνει με το ίδιο νόμισμα.
Η ετυμηγορία: Προσοχή κίνδυνος!
 • Κάθεστε σε δημόσιες τουαλέτες;
Πόσο «κακές» είναι οι «κακές συνήθειες»; (1)
Το κάθισμα μιας δημόσιας τουαλέτας σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο καθαρό. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Αριζόνα, τα καθίσματα στις δημόσιες τουαλέτες αποτελούν (ειδικά για τις γυναίκες) έναν από τους βασικότερους λόγους ανησυχίας, είτε υπάρχει το ειδικό ατομικό κάλυμμα είτε όχι.
Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Οι ειδικοί ισχυρίζονται, ότι αν και υπάρχει η ιδέα ότι όταν κάποιος κάθεται σε ένα κάθισμα τουαλέτας θα πάθει κάποια σοβαρή ασθένεια, αυτό δεν ισχύει απόλυτα.
Για παράδειγμα, αν και υφίσταται ο κίνδυνος για ουρολοίμωξη, ασθένειες όπως η βλεννόρροια, η σύφιλη και ο HIV δε μεταδίδονται από τα…καπάκια τουαλέτας.
Η ετυμηγορία: Προσοχή αλλά όχι υστερία.
 • Εργάζεστε την ώρα που τρώτε;
Πόσο «κακές» είναι οι «κακές συνήθειες»; (2)
Σύμφωνα με έρευνα του «American Journal of Clinical Nutrition», όταν κάποιος τρώει στο γραφείο του και παράλληλα εργάζεται (ή τρώει μπροστά στον υπολογιστή του) αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να καταναλώσει περισσότερο φαγητό.
Όταν μας αποσπούν την προσοχή, όπως έδειξε η μελέτη, έχουμε την τάση να μη θυμόμαστε τι έχουμε μόλις φάει. Αυτό αμβλύνει το αίσθημα κορεσμού, δηλαδή, την πληρότητα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Αγγλία και συγγραφέας, Jeff Brunstrom.
Οι ειδικοί συνιστούν να τρώμε στο κυλικείο, αν υπάρχει η δυνατότητα ή εναλλακτικά, να απομακρυνόμαστε από την οθόνη του υπολογιστή, κατά τη διάρκεια του γεύματος.
Η ετυμηγορία: Δεν θα πεθάνουμε κιόλας, αλλά …
 • Ζυγίζεστε καθημερινά;
Πόσο «κακές» είναι οι «κακές συνήθειες»; (6)
Το σωματικό βάρος μπορεί να «αλλάζει» κατά τη διάρκεια της ημέρας (φυσικά, μιλάμε για μικρές αποκλίσεις), άρα το να ζυγίζεται κάποιος δύο τρεις φορές την ημέρα, σίγουρα δεν ενδείκνυται, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές υπερβολές, όπως είναι η αφαγία.
Επιπλέον, η αποχή από τη ζυγαριά μειώνει το αίσθημα του άγχους για να χάσουμε τα περιττά κιλά και στην ουσία συμβάλλει στην απώλεια βάρους.
Αλλά, το να ζυγιζόμαστε μία φορά την ημέρα, ειδικά μάλιστα το πρωί (μετά από την ούρηση και πριν βάλουμε τα ρούχα μας) μπορεί να είναι ένας έξυπνος τρόπος για να κρατήσουμε μία επαφή με το βάρος μας και να έχουμε πλήρη αντίληψη του τι συμβαίνει στο σώμα σας.
Εξάλλου, η καθημερινή «επαφή» με τη ζυγαριά, μας επιτρέπει να ανιχνεύσουμε τις μικρές αλλαγές πριν αυτές…μεγαλώσουν.
Η ετυμηγορία: Προσοχή αλλά όχι υστερία.
 • Πόσο συχνά αλλάζετε το σφουγγάρι της κουζίνας;
Πόσο «κακές» είναι οι «κακές συνήθειες»; (5)
Το σφουγγάρι της κουζίνας είναι μία από τις βασικές εστίες μικροβίων στο σπίτι. Αν το χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε πιάτα και πάγκους που έχουμε πριν ακουμπήσει ωμό κρέας μάλιστα, αυξάνονται, δυνητικά, οι πιθανότητες να εξαπλωθούν ασθένειες, που προκαλούν τα βακτηρίδια σε όλη την περιοχή.
Αυτό φυσικά, δε σημαίνει, ότι τα σφουγγάρια πρέπει να είναι μιας χρήσεως. Απλά, πρέπει να καθαρίζουμε καλά το σφουγγάρι, ειδικά στις περιπτώσεις που έχουν ακουμπήσει ωμά κρέατα. Μία- δύο φορές την εβδομάδα επίσης, μπορούμε να το πλένουμε στο πλυντήριο πιάτων, μειώνοντας τον κίνδυνο.
Η ετυμηγορία: Δεν θα πεθάνουμε κιόλας, αλλά …
 • Πόσο καπνίζετε;
Πόσο «κακές» είναι οι «κακές συνήθειες»; (4)
Η πρακτική του περιστασιακού καπνίσματος δε μας απαλλάσσει από τις βλαβερές συνέπειές του. Το κάπνισμα, ακόμα και μόλις δύο τσιγάρα την ημέρα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία μας.
Για έναν υγιή ενήλικα, ένα μόνο τσιγάρο θα έχει προσωρινές επιδράσεις στο αναπνευστικό και αιματολογικό του σύστημα, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή φλεγμονή των αεραγωγών και των ιγμορείων του.
Επιπλέον, μπορεί να συμβάλλει σε μια προσωρινή πτώση της περιεκτικότητας του οξυγόνου στο αίμα. Επαναλαμβάνοντας το ίδιο μοτίβο, με τον καιρό, αυξάνουμε τις πιθανότητες εθισμού, οι οποίες δημιουργούν πιο σοβαρές και μόνιμες βλάβες στον οργανισμό.
Η ετυμηγορία: Προσοχή κίνδυνος!
Πηγή: clickatlife.gr

Μπορείτε να μαντέψετε τι είναι;

Μπορείτε να μαντέψετε τι είναι; (1)
Θα εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας πως είναι μια εξαιρετικά πρωτότυπη ψησταριά!

http://www.otherside.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory