Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Easy Riders της Κίνας

1100 Chinas Easy Riders (26 φωτογραφίες)
260 Chinas Easy Riders (26 φωτογραφίες)

αυτοσχέδια όπλα στις φυλακές

1101 Σπιτική όπλα Prison (27 φωτογραφίες)
270 Σπιτική όπλα Prison (27 φωτογραφίες)

Το μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων στον κόσμο

1103 Κόσμους μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων (32 φωτογραφίες)
434 Κόσμους μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων (32 φωτογραφίες)
722 Κόσμους μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων (32 φωτογραφίες)
819 Κόσμους μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων (32 φωτογραφίες)
919 Κόσμους μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων (32 φωτογραφίες)
1319 Κόσμους μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων (32 φωτογραφίες)
1418 Κόσμους μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων (32 φωτογραφίες)
1916 Κόσμους μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων (32 φωτογραφίες)
3112 Κόσμους μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων (32 φωτογραφίες)

Μια μέρα ένας άνθρωπος συνάντησε μια κοπέλα ... Και όλα τελείωσαν παράξενο.

βόλτα της ζωής 1 βόλτα της ζωής του (10 φωτογραφίες)

Όχι δεν είναι πίνακες είναι στην πραγματικότητα:

10 πράγματα που ίσως θα θέλατε να ξέρατε για την Κόλαση


Εντάξει, ας το ομολογήσουμε: κανείς δεν θέλει να πάει στην Κόλαση αλλά – αν μπορούσε να σας εγγυηθεί κάποιος ότι δεν θα μείνετε εκεί- δεν θα θέλαμε όλοι να περάσουμε μια βόλτα ίσα για να δούμε πώς είναι;
Από το Δάντη μέχρι το Dan Brown, πάμπολλοι συγγραφείς ασχολήθηκαν με τον καυτό “κάτω κόσμο” και βέβαια ανέκαθεν αποτελούσε φόβο και τρόμο αλλά ασκούσε και μια περίεργη γοητεία στους ανθρώπους.
Ο ιστορικός Stephen Tomkins αποκαλύπτει στο BBC, 10 πράγματα που όλοι θα θέλαμε να ξέρουμε για την Κόλαση… μάλλον.
  • 1. Η Κόλαση έχει σχήμα κωνικό
Όπως λέει ο Δάντης, αποτελείται από εννέα ομόκεντρους κύκλους, που όσο πιο βαθιά πάνε προς το κέντρο της Γης, τόσο μικραίνουν. Το για ποιον “προορίζεστε” εξαρτάται από τις αμαρτίες σας.
  • 2. Η Κόλαση έχει… ποικιλία
10 πράγματα που (ίσως) θα θέλατε να ξέρατε για την Κόλαση (1)
Η λίγο καρτούν εικόνα που έχουμε για την Κόλαση ως μια ατελείωτη φωτιά είναι απλοϊκή και μάλλον κληροδότημα του έργου “Χαμένος Παράδεισος” του Τζον Μίλτον που περιέγραφε την Κόλαση ως “ένα μεγάλο καμίνι”. Όμως, στις μεσαιωνικές εικόνες της Κολάσεως, που περιέγραψε ο Δάντης και ζωγράφισε ο Ιερώνυμος Μπος, υπάρχουν τόσες κολάσεις όσες και αμαρτίες.
  • 3. Η Κόλαση είναι υπόγεια… αν και δεν είναι βέβαιο
Φλόγες που ανεβαίνουν από τα έγκατα της Γης, Άδης, ο Θεός στον ουρανό άρα ο έκπτωτος Σατανάς στα έγκατα. Ο Δάντης χρειάζεται λιγότερο από μια βδομάδα για να περιηγηθεί σε όλα τα κλιμάκια της Κόλασης και του Παραδείσου. Σύμφωνα με τον Μίλτον, ο Σατανάς χρειάστηκε εννέα μέρες για να πέσει από τους Ουρανούς στην Κόλαση.
  • 4. Η Κόλαση μπορεί να παγώσει
Η Κόλαση δεν είναι μόνο φωτιά. Είναι κι ένας ποταμός βραστού αίματος για τους δολοφόνους. Είναι ένας ανεμοδαρμένος τόπος, στον δεύτερο ομόκεντρο κύκλο του Δάντη. Στον ένατο και τελευταίο κύκλο, ο Σατανάς είναι εγκλωβισμένος μέχρι τη μέση σε ένα κομμάτι πάγου. Όπως συμφωνούν Δάντης και Μίλτον, για το Διάβολο “κάθε μέρα είναι μια μέρα παγερή” ενώ για τον δεύτερο, πέρα από τις φλόγες είναι παντού πάγος, αέρηδες και ατελείωτος χειμώνας.
  • 5. Η Κόλαση είναι… οι άλλοι
10 πράγματα που (ίσως) θα θέλατε να ξέρατε για την Κόλαση (3)
… και κυρίως πρώην Πάπες και ιερείς. Δάντης, Μίλτον, Έρασμος, Μιχαήλ- Άγγελος απεικονίζουν την Κόλαση ως ένα μέρος όπου εκπρόσωποι του Θεού που υπέπεσαν σε κάποιο αμάρτημα τιμωρούνται. Και προσπαθούν να τραβήξουν και πιστούς οι οποίοι δεν είναι και τόσοι πιστοί στις διδαχές της θρησκείας.
  • 6. Η Κόλαση είναι γεμάτη μυθικά πλάσματα
Κένταυροι, Άρπυιες, ο Μινώταυρος, ο Κέρβερος, ο Χάροντας, η Μέδουσα… όλα τα τερατόμορφα πλάσματα των μυθολογιών κατοικούν κάπου υπογείως…
  • 7. Η Κόλαση είναι… πανδαιμόνιο
10 πράγματα που (ίσως) θα θέλατε να ξέρατε για την Κόλαση (4)
Δηλαδή, όπως λέει και η ετυμολογία της λέξης, το συναπάντημα όλων των δαιμόνων, ένα πολύβουο χάος όπου ο Σατανάς και οι ακόλουθοι του κάνουν τις διαβολικές διαβουλεύσεις τους.
  • 8. Η Κόλαση έχει είσοδο (για έξοδο είναι αμφίβολο)
Η περίφημη φράση του Δάντη “Όστις εισέρχεται ας ξεχάσει κάθε ελπίδα” σκιαγραφεί μια πύλη από όπου μπαίνει κανείς στο πύρινο βασίλειο του Κάτω Κόσμου. Στο Χαμένο Παράδεισο, η Κόλαση έχει εννέα πύλες, τρεις από μπρούντζο, τρεις από σίδερο, τρεις από διαμάντι τις οποίες φυλάσσουν η Αμαρτία, ο Θάνατος και τα λαγωνικά της Κολάσεως που πάντα αλυχτάνε.
  • 9. Στην Κόλαση δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για το σεξ
Τα επίθετα “κολασμένος” που σχετίζονται με τις ερωτικές ηδονές, κάθε άλλο παρά με τη ζωή στην Κόλαση σχετίζονται. Αντίθετα, κάποιοι πάνε εκεί λόγω των ακολασιών τους. Ωστόσο, ο πόθος, η λαγνεία και το σεξ θεωρούνται τα λιγότερο βαρέα των εγκλημάτων εξ ου και τιμωρούνται μόνον στους δυο πρώτους κύκλους.
  • 10. Η Κόλαση δεν προέρχεται από τη Βίβλο
Ελάχιστες είναι οι περιγραφές της Βίβλου για την Κόλαση. Πολύ περισσότερες μας έχουν “προμηθεύσει” ο Δάντης, οι αρχαιοελληνικοί, οι Ρωμαϊκοί μύθοι και οι καλλιτέχνες του Μεσαίωνα.
Ενδεικτικό είναι ότι σε όλη την Αγία Γραφή 622 στίχοι αναφέρουν τον Παράδεισο και μόλις 15 την Κόλαση.
Πηγή: news.gr

15 εντυπωσιακά πράγματα για το ανθρώπινο σώμα


1) Η μύτη μπορεί να θυμάται 50.000 μυρωδιές.
2) Η ενέργεια που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος είναι αρκετή για να ανάψει μια λάμπα 25 Watt.
3) Όπως και με τα δακτυλικά αποτυπώματα, η γλώσσα του καθενός έχει ξεχωριστό αποτύπωμα.
4) Ο μέσος άνθρωπος αποβάλλει περίπου 18 κιλά δέρματος σε όλη τη ζώη του.
5) Ένα νύχι χρειάζεται περίπου 6 μήνες για να αναπτυχθεί από την βάση έως την άκρη.
6) Οι μηροί είναι δυνατότεροι και από τσιμέντο.
7) Οι άνθρωποι έχουν ανα τετραγωικό εκατοστό όσες τρίχες έχουν και οι χιμπατζήδες.
8) Η καρδιά παράγει τόση πίεση που μπορεί να εκτινάξει το αίμα έως και 9 μέτρα.
9) Το εσωτερικό στρώμα του στομαχιού αλλάζει κάθε 3-4 μέρες. Αν δεν γινόταν αυτό, τα ισχυρά οξέα που διαλύουν τις τροφές θα διέλυαν και το στομάχι.
10) Το λεπτό έντερο έχει μήκος 7 μέτρα.
11) Υπάρχουν 650 μύες στο σώμα.
12) Οι πατούσες μας έχουν 250.000 πόρους για να βγάζουν ιδρώτα. (Μάλλον για αυτό βρωμάνε)
13) Κάθε τετραγωνική ίντσα του ανθρώπινου δέρματος αποτελείται από 6 μέτρα αγγεία αίματος.
14) Ένα κύτταρο του ανθρώπινου εγκεφάλου μπορεί να κρατήσει 5 φορές περισσότερες πληροφορίες από ότι μια Εγκυκλοπαίδεια Britannica.
15) Ο αντίχειράς σου έχει το ίδιο μήκος με την μύτη σου.

Πηγή: endiaferonta.com

Ο πόλεμος των... χυμών


Οι χυμοί που καταναλώνουμε αποτελούν μέρος της καθημερινής μας διατροφής. Ποιος από σας, δεν θα απολαύσει ένα δροσερό ποτήρι χυμού, ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού; Το χρώμα τους είναι ζωηρό, η γεύση τους γλυκιά και συνιστούν μια υγιεινή επιλογή. Παρόλο που οι χυμοί προσφέρουν μια ποικιλίαθρεπτικών συστατικών και βιταμινών, υπάρχουν και ορισμένοι που θεωρούνται υγρά ...ζαχαρωτά!
Θα μπορούσαμε να διακρίνουμε τους χυμούς σε δύο κύριες κατηγορίες: τους χυμούςφρούτων και τους χυμούςλαχανικών. Οι χυμοί λαχανικών έχουν πολύ λιγότερους υδατάνθρακες και θερμίδες σε σχέση με τους χυμούς φρούτων. Για παράδειγμα, ο τοματοχυμός, ένας από τους πιο δημοφιλείς χυμούς, είναι πολύ θρεπτικός, με πολλά οφέλη για την υγεία. Το λυκοπένιο, ως κύριο συστατικό της ντομάτας, δρα ως αντιοξειδωτικό με αντικαρκινικές ιδιότητες. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε νάτριο, εάν δεν είναι φυσικά παρασκευασμένος.
Καλό θα είναι να αποφύγετε τους χυμούς του εμπορίου,που έχουν την αναγραφή φρουτοποτό, κοκτέιλ φρούτων ή νέκταρ, καθώςοι περισσότεροι από αυτούςέχουν αυξημένο θερμιδικό περιεχόμενο, λόγω της προσθήκης γλυκαντικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της ζάχαρης.
Οι 100% φυσικοί χυμοί, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα θεωρούνται και οι πιο υγιεινοί, αφού περιέχουν πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορεί να περιέχουν φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σακχάρων, όπως π.χ. ο χυμός μήλου.Ο χυμός ροδιού περιέχει αντιοξειδωτικά και κυρίως πολυφαινόλες σε υψηλότερα επίπεδα από όλους τους άλλους χυμούς φρούτων. Τα αντιοξειδωτικά αυτά παρέχουν καρδιοπροστατευτικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της LDL χοληστερόλης.Ο χυμός από κράνα (cranberries) είναι εξαιρετικά πλούσιος σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, συμβάλλοντας στην προώθηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Υπάρχουν επαρκή δεδομένα που υποστηρίζουν πως ο χυμός αυτός, προφυλάσσει από τις μολύνσεις της ουροδόχου κύστης και καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, λόγω μιας ουσίας που περιέχει και εμποδίζει τα συγκεκριμένα βακτήρια να προσκολληθούν στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης, κάνοντας το περιβάλλον της πιο όξινο.
Ως γνωστόν, το κόκκινο κρασί που καταναλώνεται με μέτρο κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς. Το ίδιο ισχύει και για το χυμό του σταφυλιού, το οποίο περιέχει αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και ρεσβερατρόλη. Αυτά τα αντιοξειδωτικά περιέχονται κυρίως στην φλούδα και στον σπόρο, παρά στον καρπό. Το κλειδί είναι ότι το κρασί και ο χυμός από σταφύλι παρασκευάζονται από ολόκληρο τον καρπό, δηλαδή μαζί με την φλούδα και τον σπόρο.
Όσον αφορά στον φυσικό χυμό πορτοκάλι, που συνηθίζουμε να βρίσκουμε σε όλα τα οικογενειακά τραπέζια, μπορεί να συνοδευτεί με διάφορες επιλογές πρωινού. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται,καθώς καταπολεμά την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Στονχυμό πορτοκάλι γίνεται διάκριση μεταξύ του φρεσκοστυμμένου χυμού και του εμπορίου, αφού υποβαθμίζεται η ποιότητα του εμπορικού χυμού λόγω της παστερίωσης, κατά την οποία ίσως χάνονται μερικά θρεπτικά συστατικά. Γενικότερα, οι χυμοί περιέχουν εκτός από τα αντιοξειδωτικά και βιταμίνεςC, A, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Παρ’ όλα αυτά, τα φρούτα, σε σχέση με τους χυμούς περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες. Κάποιοι χυμοί επίσης, μπορεί να περιέχουν σε ορισμένες περιπτώσεις και ασβέστιο.
Από έρευνες, η κατανάλωση 100% φυσικού χυμού πορτοκαλιού έχει συσχετιστεί θετικά με την επάρκεια θρεπτικών συστατικών και την ποιότητα της δίαιτας, χωρίς αύξηση του κινδύνου για παχυσαρκία σε παιδιά και ενήλικες. Από τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την μέτρια κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού, θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η κατανάλωσή του από τα άτομα, έτσι ώστε να φτάσουν τα συνιστώμενα επίπεδα πρόσληψης φρούτων.
Ο χυμός φρούτων έχει προταθεί από παιδιάτρους ως μια καλή και φυσική πηγή βιταμινών και μια επιπλέον πηγή υγρών για τα βρέφη και μικρά παιδιά. Επειδή ο χυμός έχει καλή γευστική ανταπόκριση από τα παιδιά καταναλώνεται πιο ευχάριστα και πιο συχνά. Αν και ο χυμός φρούτων θεωρείται μια υγιεινή επιλογή χαμηλή σε λιπαρά, υπάρχουν και κάποιες ανησυχίες για την υγεία όσον αφορά την κατανάλωσή του.
Η κατανάλωση χυμού από παιδιά προσχολικής ηλικίας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και αυτό συντελεί στην επίτευξητων συνιστώμενων επιπέδων, με τον χυμό των φρούτων να συμβάλλει στο 50% των μερίδων φρούτων που πρέπει να καταναλώνονται. Παρ’ όλα αυτά με την αύξηση της κατανάλωσης χυμών υπήρξε και μείωση στην πρόσληψη γάλακτος,κάτι που είναι ανησυχητικό, διότι το γάλα θεωρείται η κύρια πηγή ασβεστίου στην δίαιτα.
Μελέτες σε νεογνά και παιδιά προσχολικής ηλικίας δείχνουν μια προτίμηση σε τρόφιμα και ροφήματα που έχουν γλυκιά γεύση. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε ορισμένα παιδιά εάν τους δοθεί η ευκαιρία θα μπορούσαν να καταναλώσουν περισσότερο χυμό από αυτό που συστήνεται. Η υπερβολική κατανάλωση χυμού φρούτων όμως, έχει συσχετιστεί με αυξημένη πρόσληψη θερμίδων και κατά συνέπεια με την παχυσαρκία.Σε περίπτωση λοιπόν, που τα παιδιά σας αναζητούν περισσότερο τον χυμό, μια έξυπνη ιδέα θα ήταν να τον αραιώσετε με λίγο νερό, ώστε να μειώσετε τις συνολικές θερμίδες ανά ποτήρι και έτσι τα παιδιά σας να καταναλώνουν περισσότερα ποτήρια μέσα στην ημέρα.
Παρ’ όλα αυτά, οι διαιτολόγοι προτείνουν καλύτερα την κατανάλωση ολόκληρου τουφρούτου, παρά τον χυμό τους, γιατί ορισμένες βιταμίνες χάνονται με την επεξεργασία, ενώ ολόκληρο το φρούτο παρέχει και περισσότερες φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης. Ωστόσο, οι χυμοίτων φρούτων και λαχανικών αποτελούν μια πιο εύκολη λύση για αυτούς που βρίσκονται εκτός σπιτιού για πολλές ώρες, διότι είναι και πιο προσβάσιμοι. Συμπερασματικά, όλοι οι χυμοί είτε είναι φρέσκοι, είτε συμπυκνωμένοι μπορούν να αποτελέσουν μια υγιεινή επιλογή ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory