Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

κόπτες μπισκότων

πιο τρομακτικοι πολιτισμοοι στην ιστορία του κόσμου


Οι Αζτέκοι

Αζτέκοι

Οι Κέλτες

Οι Κέλτες

 Σοβιετική Ένωση

Σοβιετική Ένωση

Οι Μογγόλοι

Κατακτήσεις του Timur

Ναζιστική Γερμανία

Ναζιστική Γερμανία

Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

Τρομακτική Πολιτισμών

Apache Φυλές

Apache Φυλές

Η Viking

Τρομακτική Πολιτισμών
Laser οπλικό σύστημα

πιο διεφθαρμένες αστυνομικες δυνάμεις


Αϊτή Αστυνομία.
Τα πιο διεφθαρμένες αστυνομικές δυνάμειςΜεξικό Αστυνομία.
Τα πιο διεφθαρμένες αστυνομικές δυνάμεις
Κένυα Αστυνομία.
Τα πιο διεφθαρμένες αστυνομικές δυνάμεις
Αστυνομία Βιρμανία.
Τα πιο διεφθαρμένες αστυνομικές δυνάμεις
Ιράκ Αστυνομία.
Τα πιο διεφθαρμένες αστυνομικές δυνάμεις
Σομαλία Αστυνομία.
Τα πιο διεφθαρμένες αστυνομικές δυνάμειςΑφγανιστάν Αστυνομία.
Τα πιο διεφθαρμένες αστυνομικές δυνάμεις


Καταπληκτική γέφυρα με ρίζες στην Ινδονησία .

Προστατεύει την καρδιά η χορτοφαγία

Προστατεύει την καρδιά η χορτοφαγία
Η χορτοφαγική διατροφή φαίνεται ότι έχει ευεργετική δράση στην καρδιά σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η μελέτη 44.500 ανθρώπων στην Αγγλία και τη Σκωτία έδειξε ότι οι χορτοφάγοι ήταν 32% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν ή να εισαχθούν στο νοσοκομείο εξαιτίας καρδιαγγειακών νόσων συγκριτικά με εκείνους που δεν ήταν χορτοφάγοι.

Συνολικά οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από 15.100 χορτοφάγους και 29.400 ενήλικες που έτρωγαν κρέας και ψάρι τους οποίους και παρακολούθησαν για έντεκα χρόνια. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το πλεονέκτημα των χορτοφάγων οφείλεται σε διαφορές στις τιμές της χοληστερίνης, της πίεσης και του σωματικού βάρους μεταξύ όσων ακολουθούν μια χορτοφαγική και όσων είναι κρεατοφάγοι.

Επισημαίνουν ωστόσο, ότι όσοι επιθυμούν να κάνουν τη διατροφή τους χορτοφαγική πρέπει να σχεδιάζουν τα γεύματά τους προσεκτικά, ώστε να προσλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να μην παρουσιάσουν ανεπάρκεια π.χ., σιδήρου η καλύτερη πηγή του οποίου είναι το κρέας. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Πηγή: vita.gr

Τα βασικά «φάουλ» στο αδυνάτισμα

Τα βασικά «φάουλ» στο αδυνάτισμα

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής προκειμένου να χάσετε βάρος ή το έχετε ήδη ξεκινήσει και ξαφνικά, αρχίζουν να τιτιβίζουν ενοχλητικά στο μυαλό σας ερωτήσεις του τύπου «Κι αν δεν τα καταφέρω να χάσω το βάρος που θέλω;», «Και ποτέ θα ξαναφάω αυτά που μου αρέσουν;», «Δε θα ξαναφάω πότε γλυκό;», «Κι αν δεν έχω τα ίδια αποτελέσματα με τη φίλη μου που αδυνάτισε;», «Κι αν κουραστώ και τα παρατήσω;», «Κι αν ξαναπάρω τα χαμένα κιλά;»!

Μα είναι δυνατόν ακόμη καλά καλά δεν ξεκινήσατε να είστε τόσο απαισιόδοξοι και να αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας σαν έτοιμο να αποτύχει;! Σίγουρα το να πάρετε απόφαση να ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα διατροφής δεν είναι και ότι πιο εύκολο και είναι εύλογο να έχετε κάποιους δισταγμούς, όμως μη φτάνετε στο άλλο άκρο! Μην αφήνετε άλλο δισταγμούς, απαισιοδοξία και κρίσεις βουλιμίας να σας στοιβάζουν κιλά! Ξεκινήστε με τη βοήθεια κάποιου διαιτολόγου της επιλογής σας, ένα σωστό κι ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και κυρίως μην κάνετε τα ακόλουθα μεγάλα και συνηθισμένα λάθη:

1. Μην βάζετε μεγάλους στόχους και μην απογοητεύστε όταν δεν τους πετυχαίνετε! Θα αναρωτηθείτε ποιο το νόημα της δίαιτας εάν δεν βάλετε σαν στόχο κάποιο συγκεκριμένο αριθμό κιλών. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Για παράδειγμα όσο περνάνε τα χρόνια, οργανικά ο μεταβολισμός αλλάζει κι η προσπάθεια για απώλεια βάρους γίνεται δυσκολότερη ή τα συχνά σκαμπανεβάσματα βάρους, συχνά αδρανοποιούν το μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να μην χάνετε εύκολα βάρος. Και φυσικά να τονίσουμε για άλλη μία φορά ότι ιδανική εβδομαδιαία απώλεια βάρους είναι το 1% των τωρινών σας κιλών. (Αν για παράδειγμα είστε 80κιλά, θα πρέπει κατά μέσο όρο να χάνετε 800γρ εβδομαδιαίως με εξαίρεση ίσως τις πρώτες εβδομάδες που θα μπείτε σε κάποιο πρόγραμμα αδυνατίσματος, όπου λόγω της μείωσης των κατακρατήσεων και της μεγάλης αποβολής υγρών, συνήθως βλέπετε στη ζυγαριά μεγαλύτερη απώλεια). Όποτε μη θεωρείτε ότι «κολλήσατε» όταν δεν χάνετε 2 κιλά την εβδομάδα, ούτε ότι μπορείτε να χάσετε 20 κιλά σε 2 μήνες! Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να θέσετε ως στόχο την αύξηση της φυσικής σας δραστηριότητας, να είστε όσο πιο συνεπείς μπορείτε στο πρόγραμμα της διατροφής σας, να είναι καλά ενυδατωμένος ο οργανισμός σας και να αφήσετε το σώμα σας να χάσει όσο ενδείκνυνται, χωρίς άγχος!

2. Δίαιτα δε σημαίνει λιμοκτονία και στέρηση! Ο στόχος μιας σωστά σχεδιασμένης δίαιτας είναι να σας βοηθήσει να μάθετε να τρώτε υγιεινά και να εντάξετε στην καθημερινότητά σας την ισορροπημένη διατροφή. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι βλέπουν τη δίαιτα μόνο ως μέσο για απώλεια βάρους και πολλές φορές προσπαθούν αυθαίρετα και από μόνοι τους να στερούνται όλα τα αγαπημένα τους φαγητά και πολλές φορές να λιμοκτονούν. Σίγουρα, εάν επιθυμείτε να χάσετε βάρος θα πρέπει να περιορίστε πχ τα γλυκά ή τα junk food. Άλλο όμως περιορίζω κι άλλο τα κόβω εντελώς. Σκοπός είναι μέσα από τη δίαιτα να αναπτύξετε καλύτερα τους μηχανισμούς εγκράτειας κι όχι να σας δημιουργηθούν σύνδρομα στέρησης. Το παν είναι να βάλετε στη ζωή σας το μέτρο. Φάτε όποια λαχταριστή λιχουδιά θέλετε, αλλά σε μικρή ποσότητα και όχι κάθε μέρα! Είτε φάτε ένα κουταλάκι, είτε όλο το ταψί η γεύση παραμένει ακριβώς η ίδια!

3. Μην συγκρίνεστε! Μη βάζετε στόχο να μοιάσετε σε καμία διασημότητα, σε κανένα φίλο, γνωστό ή συγγενή! Το σώμα σας είναι μοναδικό και το πώς αντιδρά στη διατροφή, στην άσκηση, στο άγχος, την αγάπη ή την ευτυχία είναι διαφορετικό! Πρέπει να σέβεστε το σώμα σας, τις δυνάμεις σας και τις αδυναμίες σας και να βασίζεστε στα δυνατά σας σημεία. Ο καθένας γύρω σας μπορεί να έχει χάσει αρκετά κιλά, αλλά ο σωματότυπος του διαφέρει από το δικό σας. Σίγουρα μπορείτε να ρωτήσετε τι έκαναν για να πετύχουν το στόχο τους αλλά το πιο σημαντικό είναι να βρείτε εσείς αυτό που θα σας βοηθήσει και αυτό που ταιριάζει σε εσάς ώστε να πετύχετε τον δικό σας στόχο.

4. Μην τελειώσετε απότομα με τη δίαιτα τη μία μέρα και την αμέσως επόμενη πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό! Συχνά, οι άνθρωποι βλέπουν τη δίαιτα με σημείο έναρξης και σημείο λήξης. Ο σκοπός είναι να χρησιμοποιείτε τη δίαιτα για να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες είτε ελαττώνοντας τη ζάχαρη ή τα λιπαρά, είτε μειώνοντας τις καταναλισκόμενες ημερήσιες θερμίδες, είτε αλλάζοντας τον τρόπο μαγειρέματος, είτε αυξάνοντας την κατανάλωση νερού, είτε τρώγοντας μικρά και συχνά γεύματα κ.ο.κ.. Η προσπάθειά σας θα πρέπει να είναι ο περιορισμός των κακών συνηθειών σας. Όταν ξεκινήσετε μια δίαιτα θα πρέπει να αλλάξετε κάποια πράγματα στον τρόπο ζωής σας οπότε φροντίστε να είναι λογικά και υλοποιήσιμα. Κι από κει κι έπειτα όταν χάσετε τα επιθυμητά κιλά, κάντε σωστά και το μεταβατικό στάδιο της συντήρησης και στο υπόλοιπο της ζωής σας, εστιάστε απλά στις δικές σας καλές συνήθειες και μειώστε ή τροποποιείστε όπως μάθατε με το διαιτολόγο σας τις κακές. Ακόμη, να θυμάστε ότι αν νιώσετε ότι η δίαιτα έχει αρχίσει να σας κουράζει, μην φτάσετε τον οργανισμό σας στα άκρα, αλλά προτιμήστε να κάνετε ένα διάλλειμα, σχεδιάζοντας μαζί με το διαιτολόγο σας το στάδιο της συντήρησης. Είναι προτιμότερο να συντηρήσετε λιγότερα κιλά, παρά να χάσετε περισσότερα κι σύντομα να τα ξαναπάρετε γιατί δεν είχατε καμία διάθεση να συνεχίσετε με το στάδιο της συντήρησης.

5. Να συμβουλεύστε πάντα κάποιον ειδικό! Όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουν τι πρέπει να τρώνε. Όμως, λόγω της πληθώρας των πληροφοριών που υπάρχουν, πολλές φορές δημιουργείται σύγχυση σχετικά με το ποια φαγητά είναι καλά και ποια όχι. Σίγουρα κάποιος μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του και να χάσει και πάρα πολλά κιλά. Το θέμα όμως είναι τι είδους δίαιτα θα κάνει και τι επιπτώσεις μπορεί να επιφέρει τόσο στην ψυχολογία, όσο και στην υγεία του (αδυναμία, κόπωση, ζαλάδες, τριχόπτωση, ορμονικές διαταραχές, διαταραχές θυρεοειδούς αδένα, προβλήματα σε νεφρά, συκώτι καρδιά είναι μερικά συμπτώματα από αστραπιαίες και μη σωστά σχεδιασμένες δίαιτες). Ένα σωστά σχεδιασμένο διαιτολόγιο, πρέπει να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του συγκεκριμένου και ο διαιτολόγος να εκπαιδεύει το άτομο για τις αξίες της διατροφής, για τον τρόπο μαγειρέματος, να του δίνει ιδέες και λύσεις για τα διατροφικά προβλήματα που μπορεί ν' αντιμετωπίζει και φυσικά να του παρέχει όσο μπορεί και την απαιτούμενη ψυχολογική υποστήριξη!

6. Το γεγονός ότι ξεκινήσατε γυμναστική δε σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε ότι θέλετε, ούτε ότι θα χάσετε αμέσως πολύ περισσότερο βάρος! Η αλήθεια είναι ότι απλά και μόνο με γυμναστική δεν είναι δυνατόν να πετύχετε απώλεια βάρους και να τη διατηρήσετε μακροχρόνια. Η άσκηση θα πρέπει να είναι συνυφασμένη με όλα τα παρακάτω: περισσότερη ενέργεια, βελτιωμένη ποιότητα ζωής, μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, καρδιοαγγειακών παθήσεων και οστεοπόρωσης. Βρείτε ένα από τα εκατοντάδες πλεονεκτήματα που σας ενδιαφέρουν και ξεκινήστε να ασκείστε. Το να ασκήστε απλά για να ελέγχετε το βάρος σας, δεν είναι αρκετό για να διατηρήσετε την απώλεια βάρους. Και μην κάνετε το λάθος να θεωρήσετε ότι με το που ξεκινήστε το γυμναστήριο θα χάσετε περισσότερο βάρος!

7. Οι σημειώσεις κάνουν τη διαφορά! Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να φάτε κάτι και μετά να πείτε «ήταν λίγο, δεν μετράει»; Εάν σημειώνετε αυτά που τρώτε θα εντοπίσετε που έχετε αδυναμίες. Και όταν εντοπίσετε αυτές τις αδυναμίες, θα μπορέσετε να ξεκινήσετε βήματα για να τις αλλάξετε, μια μια. Αυτό είναι το μυστικό για μια μακροχρόνια επιτυχία - μικρά βήματα, μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Ξεκινήστε λοιπόν για λίγες ημέρες να καταγράφετε τι τρώτε, την ώρα και το μέρος, το βαθμό της πείνας σας πριν το κάθε γεύμα, αλλά και τα συναισθήματα σας και τις καταστάσεις την ώρα του κάθε γεύματος.

8. Αποφάσεις για τη μια νέα αρχή! Μην περιμένετε τη Δευτέρα για να ξεκινήσετε δίαιτα! Σταματήστε να θεωρείτε τη νέα εβδομάδα ως μια νέα αρχή προσπάθειας άσκησης κι απώλειας βάρους. Γιατί; Γιατί αυτή την αρχή θα τη μεταφέρετε συνεχώς για την επόμενη εβδομάδα κι ολοένα θα αναβάλλετε το στόχο σας. Αστέ που μέχρι τελικά να ξεκινήστε θα έχετε πάρει μερικά κιλάκια ακόμη, σκεφτόμενοι ας φάω κι αυτό τώρα πριν τη δίαιτα! Δεν είναι σωστό να νομίζετε ότι το κλειδί στην επιτυχία είναι το να περιμένετε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να ξεκινήσετε μια νέα αρχή. Απλά σκεφτείτε πόσες φορές έχετε ξαναπεί στον εαυτό σας ότι από την επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσετε να αδυνατίσετε και να ασκείστε. Αρχίστε να κάνετε μικρά βήματα αλλαγής προς την υγιεινή ζωή. Αρχίστε να κάνετε μικρές αλλαγές που θα επιφέρουν μεγάλη επίδραση στην ποιότητα της ζωής σας. Μόνο εσείς μπορείτε να πάρετε τις αποφάσεις για αλλαγές στη ζωής σας και μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε ποιες αλλαγές αξίζουν το κόπο και ποιες όχι!

Πηγή: diatrofi.gr

Ελευθερώστε το μυαλό σας


 1. Πόσο χρονών θα ήσουν αν δεν ήξερες πόσο χρονών είσαι;
 2. Τι είναι χειρότερο, το να αποτύχεις ή το να μην προσπαθήσεις ποτέ;
 3. Αν η ζωή είναι τόσο σύντομη, γιατί κάνουμε τόσα πολλά πράγματα που δεν μας αρέσουν και μας αρέσουν τόσα πολλά πράγματα που δεν κάνουμε;
 4. Όταν όλα έχουν ειπωθεί και έχουν γίνει, θα έχεις πει περισσότερα από αυτά που έχεις κάνει;
 5. Τι είναι αυτό που θα ήθελες περισσότερο να αλλάξεις στον κόσμο;
 6. Αν η ευτυχία ήταν το εθνικό νόμισμα, τι είδους εργασία θα σε έκανε πλούσιο;
 7. Κάνεις αυτό στο οποίο πιστεύεις ή συμβιβάζεσαι με αυτό που κάνεις;
 8. Αν ο μέσος όρος της ανθρώπινης ζωής ήταν τα 40 έτη, πως θα ζούσες τη ζωή σου διαφορετικά;
 9. Σε ποιο βαθμό έχεις καταφέρει να ελέγχεις πραγματικά την πορεία που έχει πάρει η ζωή σου;
 10. Ανησυχείς περισσότερο για το να κάνεις τα πράγματα σωστά ή για το να κάνεις τα σωστά πράγματα;
 11. Γευματίζεις με τρεις ανθρώπους που σέβεσαι και θαυμάζεις. Όλοι ξεκινάνε να κριτικάρουν μια στενή φίλη σου, μη γνωρίζοντας ότι είναι φίλη σου. Η κριτική είναι δυσάρεστη και αδικαιολόγητη. Τι κάνεις;
 12. Αν μπορούσες να προσφέρεις σε ένα νεογέννητο μόνο μια συμβουλή, ποια θα ήταν αυτή;
 13. Θα παρανομούσες για να σώσεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο;
 14. Έχεις ποτέ δει παραφροσύνη, κάπου που αργότερα είδες δημιουργικότητα;
 15. Τι είναι αυτό που γνωρίζεις ότι κάνεις διαφορετικά από τους περισσότερους ανθρώπους;
 16. Τι είναι αυτό που δεν έχεις κάνει ακόμα αλλά θα ήθελες πραγματικά να κάνεις; ΤΙ σε κρατάει πίσω;
 17. Κρατιέσαι από κάτι που πρέπει να το αφήσεις να φύγει;
 18. Αν έπρεπε να μετακομίσεις σε μια πόλη ή χώρα εκτός αυτής που στην οποία ζεις τώρα, που θα πήγαινες και γιατί;
 19. Πατάς το κουμπί του ασανσέρ περισσότερο από μια φορά; Πιστεύεις πραγματικά ότι αυτό κάνει το ασανσέρ να πάει πιο γρήγορα;
 20. Θα προτιμούσες να είσαι μια ανήσυχη ιδιοφυία ή ένας χαρούμενος αφελής;
 21. Γιατί είσαι αυτός που είσαι;
 22. Είσαι το είδος του φίλου που θα ήθελες να έχεις φίλο;
 23. Τι είναι χειρότερο, όταν ένας καλός φίλος φεύγει μακριά ή το να χάνεις την επαφή με ένα καλό φίλο που ζει κοντά σου;
 24. Για ποιο πράγμα είσαι περισσότερο ευγνώμων;
 25. Θα προτιμούσες να χάσεις όλες σου τις αναμνήσεις ή να μην είσαι σε θέση να κάνεις νέες;
 26. Είναι δυνατόν να γνωρίζεις την αλήθεια χωρίς να την αμφισβητήσεις πρώτα;
 27. Έχει ο μεγαλύτερος σου φόβος βγει αληθινός;
 28. Θυμάσαι εκείνη τη στιγμή πριν από 5 χρόνια που ήσουν πραγματικά αναστατωμένος; Έχει πραγματικά σημασία τώρα;
 29. Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη παιδική σου ανάμνηση; Τι την κάνει τόσο ξεχωριστή;
 30. Ποια στιγμή στο πρόσφατο παρελθόν σου ένιωσες πιο παθιασμένος και ζωντανός;
 31. Αν όχι τώρα, τότε πότε;
 32. Αν δεν το έχεις καταφέρει ακόμα, τότε τι έχεις να χάσεις;
 33. Έχεις βρεθεί ποτέ με κάποιον χωρίς να πεις τίποτα και να φύγεις με την αίσθηση ότι είχες την καλύτερη συνομιλία που είχες ποτέ;
 34. Γιατί οι θρησκείες που υποστηρίζουν την αγάπη έχουν προκαλέσει τόσους πολλούς πολέμους;
 35. Είναι δυνατόν να γνωρίζεις, χωρίς αμφιβολία, τι είναι καλό και τι είναι κακό;
 36. Αν κέρδιζες ένα εκατομμύριο δολάρια, θα δήλωνες παραίτηση από την δουλειά σου;
 37. Θα προτιμούσες να έχεις λιγότερη δουλειά να κάνεις ή περισσότερη δουλειά που θα σου άρεσε πραγματικά να την κάνεις;
 38. Αισθάνεσαι ότι έχεις ζήσει αυτή τη μέρα εκατοντάδες φορές πιο πριν;
 39. Πότε ήταν η τελευταία φορά που βάδισες στο σκοτάδι μόνο με την απαλή λάμψη μιας ιδέας στην οποία πίστευες ακράδαντα;
 40. Αν ήξερες ότι όλοι όσοι ξέρεις θα πέθαιναν αύριο, ποιόν θα επισκεπτόσουν σήμερα;
 41. Θα ήσουν διατεθειμένος να μειώσεις το προσδόκιμο ζωής σου κατά 10 χρόνια για να γίνεις εξαιρετικά ελκυστικός ή διάσημος;
 42. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο να είσαι ζωντανός και το να ζεις πραγματικά;
 43. Πότε είναι η στιγμή να σταματήσεις να υπολογίζεις το ρίσκο και τα οφέλη και απλά να προχωρήσεις και να κάνεις αυτό που ξέρεις ότι είναι σωστό;
 44. Αν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, γιατί φοβόμαστε τόσο πολύ να κάνουμε λάθη;
 45. Τι θα έκανες διαφορετικά αν γνώριζες ότι κανείς δεν θα σε κρίνει;
 46. Πότε ήταν η τελευταία φορά που παρατήρησες τον ήχο της δικής σου αναπνοής;
 47. Τι αγαπάς; Έχει κάποια από τις πρόσφατες πράξεις του εκφράσει ανοιχτά αυτή την αγάπη;
 48. Σε 5 χρόνια από τώρα, θα θυμάσαι τι έκανες χθες; Προχθές; Αντιπροχθές;
 49. Οι αποφάσεις παίρνονται τώρα. Το ερώτημα είναι: Τις κάνεις εσύ για τον εαυτό σου ή αφήνεις τους άλλους να τις κάνουν για σένα;

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory