Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Χαμόγελα .

10 Αιτίες Που Αναστατώνουν Τον Ύπνο Σας


Ο ύπνος στη ζωή μας είναι πολύ σημαντικός και καλό είναι να μην υποτιμάμε τις διαταραχές, που ενδεχομένως έχουμε σε αυτόν. Ο προβληματικός ύπνος συχνά οφείλεται σε σωματικές, συναισθηματικές ή ακόμα και ορμονικές διαταραχές. Ποιες είναι οι αιτίες, που αναστατώνουν τον ύπνο σας;
 • Κατάθλιψη
Η κατάθλιψη και τα προβλήματα στον ύπνο συχνά συνδυάζονται. Μελέτες έχουν αποδείξει, πως το 90% των ατόμων με κατάθλιψη, παρουσιάζουν προβλήματα στον ύπνο ενώ η αϋπνία, είναι το βασικότερο σύμπτωμα για τα αρχικά στάδια της ψυχικής νόσου. Επιπλέον, το πολύ πρωινό ξύπνημα, είναι βασικό χαρακτηριστικό ενός ατόμου με βαριά κατάθλιψη.
Άλλα προβλήματα στον ύπνο, απορρέοντα από την κατάθλιψη, είναι η δυσκολία του ασθενή να κοιμηθεί, αλλά και οι υπερβολικά πολλές ώρες ύπνου. Το στρες, επίσης οδηγεί σε εκτεταμένες αϋπνίες.
10 αιτίες που αναστατώνουν τον ύπνο σας (2)
 • Εμμηνόπαυση
Η αϋπνία εμφανίζεται στις γυναίκες, αν δεν έχει εμφανιστεί νωρίτερα, την περίοδο που περνάνε στο στάδιο της εμμηνόπαυσης. Σύμφωνα με έρευνες, το 61% των γυναικών σε εμμηνόπαυση, παρουσιάζουν προβλήματα στον ύπνο.
Μια πιθανή εξήγηση είναι τα χαμηλά επίπεδα της προγεστερόνης (ορμόνης που βοηθά στον ύπνο) κατά την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης. Κατά την μεταβατική αυτή περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας, ο ύπνος διαταράσσεται και από τις εξάψεις και τις ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος, που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου και όχι μόνο.
 • Νόσος του θυρεοειδούς
Ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει εφιδρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και ο υποθυρεοειδισμός οδηγεί συχνά σε υπερβολικό ύπνο κατά τη διάρκεια της μέρας. Και οι δυο παθήσεις ωστόσο, εντοπίζονται με μια απλή εξέταση αίματος και αντιμετωπίζονται εξίσου ικανοποιητικά μέσω θεραπευτικής αγωγής.
 • Μυοσκελετικές παθήσεις
10 αιτίες που αναστατώνουν τον ύπνο σας (1)
Οι πόνοι των αρθριτικών παθήσεων καθιστούν τον ύπνο, μακρινό στόχο. Όσοι έχουν προβλήματα μυοσκελετικής φύσης και συχνά αλλάζουν στάσεις στον ύπνο τους, αντιμετωπίζουν κάθε φορά δυσκολίες να ξανακοιμηθούν μετά από κάθε αλλαγή. Η λήψη ενός παυσίπονου, κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, μπορεί να βοηθήσει και να απαλύνει τον πόνο.
 • Άσθμα
Όσοι ζουν με άσθμα τη ζωή τους, δυστυχώς κοιμούνται και με αυτό. Οι δυσκολίες στην αναπνοή, ο βήχας και οι συριγμοί κατά τον ύπνο και όλα τα συμπτώματα του άσθματος κατά την ημέρα, είναι περισσότερο έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η στάση του σώματος στον ύπνο, στενεύει τις αναπνευστικές οδούς οδηγώντας σε νυχτερινή έξαρση των ασθματικών επεισοδίων. Το κακό είναι, πως πολλές φορές, η θεραπευτική αγωγή του άσθματος, οδηγεί η ίδια σε προβλήματα στον ύπνο, ασχέτως της νόσου.
 • Καρδιαγγειακή νόσος
10 αιτίες που αναστατώνουν τον ύπνο σας (5)
Η στεφανιαία νόσος και η καρδιακή ανεπάρκεια (και οι δυο νόσοι του καρδιαγγειακού), σχετίζονται και με διαταραχές στον ύπνο. Στην περίπτωση της στεφανιαίας νόσου, οι αυξομειώσεις στον κιρκάδιο ρυθμό του οργανισμού, είναι ικανές να προκαλέσουν πόνο στο στήθος, αρρυθμίες ή ακόμα και καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Όσον αφορά στην καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία εμποδίζει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα μέρη του σώματος, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται υγρό στους πνεύμονες, οδηγεί τον ασθενή να ξυπνά πολλές φορές μέσα στη νύχτα. Μια πρώτη λύση είναι, η ανύψωση με μαξιλάρια του πάνω μέρος του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου.
 • Διατροφικές διαταραχές
Όσοι πάσχουν από ανορεξία, παρουσιάζουν διαταραχές στον ύπνο, εξαιτίας του υποσιτισμού και της υπερβολικής απώλειας βάρους. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οι πάσχοντες από ανορεξία, απολαμβάνουν λιγότερο ύπνο στην κατάσταση REM, από όσους διατηρούν φυσιολογικό βάρος, κάτι που οδηγεί με τη σειρά του σε εκτεταμένη κούραση την επόμενη μέρα.
Οι βουλιμικοί δε, συχνά αντιμετωπίζουν (βουλιμικές) κρίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να έχουν έναν ακόμα χειρότερο ύπνο.
 • Καούρες ή Γαστροοισοφαγική Παλινδρομική Νόσος (ΓΟΠΝ)
10 αιτίες που αναστατώνουν τον ύπνο σας (3)
Στην περίπτωση που «πέφτετε» για ύπνο με το αίσθημα της καούρας ή πάσχετε από την παλινδρομική νόσο, τα οξέα του στομάχου ανεβαίνουν στον οισοφάγο προκαλώντας ενοχλήσεις και δυσκολίες στον ύπνο.
Συχνά το κακό προκαλείται από το γεγονός και μόνο, ότι είστε ξαπλωμένοι. Καλό είναι να αποφεύγονται τα μεγάλα γεύματα, η κατανάλωση καφέ και αλκοόλ το βράδυ, ώστε να επιτευχθεί ευκολότερα ένας ποιοτικός ύπνος.
 • Νεφρική ανεπάρκεια
Η νεφρική ανεπάρκεια, εμποδίζει τον σωστό καθαρισμό του αίματος, με αποτέλεσμα, την εμφάνιση της αϋπνίας και του συνδρόμου Willis-Ekbom, που μεταφράζεται στη δυσκολία ανεύρεσης κατά τη διάρκεια του ύπνου, μιας άνετης στάσης, ενώ εστιάζεται κυρίως στα πόδια και την αδυναμία «βολέματος».
Η αιμοκάθαρση ή ακόμα και η μεταμόσχευση, δεν οδηγούν πάντα στη λύση του προβλήματος του ύπνου, με τους ειδικούς να μην έχουν ακόμα μια απάντηση σε αυτό το πρόβλημα.
 • Διαβήτης
Για τους περισσότερους διαβητικούς, ο καλός ύπνος, είναι δυστυχώς ένα άπιαστο όνειρο. Οι διαρκείς διακυμάνσεις στα επίπεδα του σακχάρου του αίματος, οι νυχτερινές εφιδρώσεις και η συχνή ούρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν είναι σύμμαχοι του καλού ύπνου. Από την άλλη πλευρά, οι ίδιες οι αϋπνίες, αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.
Πηγή: clickatlife.gr

Ο κόσμος του τένις!Ένας τύπος με μια τρελή ιδέα!

Γάτες στα ψυγεία!Που χρησιμοποιείς μονωτική ταινία .

Ο Ελληνάρας, Το προφίλ του αληθινού Γκρίκουλα


n
Εχει μαγκιά, τσαμπουκά, γαμάει και δέρνει, κατεβάζει χριστοπαναγίες, χαστουκίζει γκόμενες, οργανώνει κερκίδες, ρίχνει ντούρασελ ζεϊμπεκιές και ψάχνει απελπισμένα έναν τρόπο να γίνει πλούσιος χωρίς να χρειαστεί να δουλέψει.
Η φιλοσοφική κριτική σκέψη κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα τον ώθησαν να εκλέξει στη βουλή έναν άνθρωπο που πιστεύει πως οι Έλληνες είναι εξωγήινοι, ο Οδυσσέας ανακάλυψε την Αμερική, οι Μάγιας είναι απόγονοι των Ελλήνων και πως η Χώρα των Φαιάκων βρισκόταν στην Αλαμπάμα.
Περηφανεύεται πως ζει στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τη

Φούσκωμα: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα και πώς το αντιμετωπίζουμε;


Το φούσκωμα είναι η διόγκωση της κοιλιάς, που οφείλεται σε διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας της, με αποτέλεσμα τη παραγωγή αερίων. Είναι μία συνηθισμένη κατάσταση, που πολλές φορές όμως μπορεί να κρύβει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Υπάρχουν τρεις βασικές αιτίες, που προκαλούν φούσκωμα: 1) όταν καταπίνει κάποιος περισσότερο αέρα απ’ όσο πρέπει, 2) όταν καταναλώνει τρόφιμα που είναι δύσπεπτα και 3) όταν πάσχει από μία ιατρική ασθένεια που σχετίζεται με το πεπτικό σύστημα του οργανισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, ενδέχεται ο ασθενής να μη γνωρίζει καν, ότι νοσεί. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
 • Επιπλέον αέρας
Αν και είναι απολύτως φυσιολογικό να καταπίνει κάποιος αέρα κατά την αναπνοή και την κατανάλωση τροφών, είναι εύκολο να καταπιεί πολύ περισσότερο αέρα από ό, τι συνήθως. Η ενέργεια αυτή μάλιστα γίνεται ασυναίσθητα και μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό φούσκωμα.
Οι πιο συχνές περιπτώσεις κατάποσης υπερβολικού αέρα είναι όταν μασάτε τσίχλες, καπνίζετε, «πιπιλάτε» το καπάκι από ένα στυλό ή δε μασάτε τις τροφές αργά και προσεκτικά (η κατάποση μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων θα οδηγήσει σε κατάποση περισσότερου αέρα).
Επιπλέον, τα ζεστά και τα ανθρακούχα ποτά αυξάνουν την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο στομάχι, προκαλώντας φούσκωμα.
Φούσκωμα: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα και πώς το αντιμετωπίζουμε; (1)
 • Προσοχή στις τροφές
Μεγάλο μέρος των τροφίμων, που καταναλώνετε είναι οι υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούνται από μακριές αλυσίδες μορίων ζάχαρης. Μερικοί υδατάνθρακες μάλιστα, δε μπορούν να αφομοιωθούν και παραμένουν στο έντερο. Αυτοί οι τύποι των υδατανθράκων είναι γνωστοί ως μη απορροφήσιμοι υδατάνθρακες.
Επιπλέον, το παχύ έντερο είναι ο χώρος όπου δημιουργούνται και αναπτύσσονται περισσότερα από 500 διαφορετικά είδη βακτηρίων. Τα βακτήρια αρχίζουν να σπάνε τους υδατάνθρακες και κατά τη διαδικασία αυτή, παράγουν αέριο, που προκαλεί φούσκωμα.
Τα τρόφιμα, που περιέχουν μεγάλη ποσότητα των μη απορροφήσιμων υδατανθράκων είναι:
1. Λαχανικά που περιέχουν ραφινόζη. Η ραφινόζη είναι ένα σύνθετο σάκχαρο που βρίσκεται σε πολλά σταυρανθή λαχανικά (λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, κουνουπίδι).
2. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Αυτές περιλαμβάνουν τα φρούτα, τα φασόλια, τα μπιζέλια και το πίτουρο βρώμης. Τα φασόλια μάλιστα, περιέχουν επίσης σταχυόζη, μια άλλη μορφή δύσπεπτης ζάχαρης.
Φούσκωμα: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα και πώς το αντιμετωπίζουμε; (5)
3. Τα προϊόντα αδυνατίσματος, που περιέχουν το υποκατάστατο της ζάχαρης σορβιτόλη μπορούν επίσης να προκαλέσουν φούσκωμα, διότι η σορβιτόλη είναι μη απορροφήσιμος υδατάνθρακας. Επιπλέον, η σορβιτόλη μπορεί να προστεθεί ως ένα αδρανές συστατικό σε φάρμακα.
4. Τρόφιμα που περιέχουν φρουκτόζη. Η φρουκτόζη είναι μια απλή ζάχαρη που εμφανίζεται φυσικά σε πολλά φρούτα, κυρίως τα σύκα, τους χουρμάδες, τα δαμάσκηνα, τα αχλάδια και τα σταφύλια. Είναι επίσης σε μικρότερες ποσότητες στα κρεμμύδια, τα σπαράγγια, τις αγκινάρες και το σιτάρι. Η φρουκτόζη μερικές φορές προστίθεται ως γλυκαντική ουσία σε αναψυκτικά, φρουτοποτά και μερικά μπισκότα και κέικ.
5. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχουν λακτόζη, ένα σάκχαρο που βρίσκεται στο γάλα. Οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη είναι δύσκολο να χωνέψουν το γάλα, το τυρί, τo παγωτό και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα λακτάσης, ενός ενζύμου που απαιτείται για την πέψη της λακτόζης.
6. Λιγότερο συχνά, το φούσκωμα μπορεί να είναι μια παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης, ενώ υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις, όπου το φούσκωμα είναι ένα σύμπτωμα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου ή της λαμβλίασης (μια παρασιτική λοίμωξη).
Φούσκωμα: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα και πώς το αντιμετωπίζουμε; (3)
 • Συμπτώματα και επιλογές
Για να ερευνήσει κανείς την αιτία του φουσκώματος, πρέπει να εξετάσει τον τρόπο ζωής του ατόμου και ειδικά τις διατροφικές του συνήθειες. Τα ερωτήματα που ακολουθούν ίσως βοηθήσουν, να καταλάβει κάποιος γιατί έχει φούσκωμα.
• Πίνετε πολλά ανθρακούχα ποτά ή τρώτε πολλά τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και σκευάσματα με υποκατάστατα ζάχαρης; Κρατήστε ένα ημερολόγιο για να καταγράφετε ό, τι τρώτε και πίνετε και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας.
• Υπάρχουν συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως ειδικών σκευασμάτων αδυνατίσματος, στο διατροφολόγιό σας; Εάν υποψιάζεστε, ότι το πρόβλημά σας σχετίζεται με κάποια φαρμακευτική αγωγή, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.
• Έχετε δυσανεξία στη λακτόζη; Εξετάστε το ενδεχόμενο να διακόψετε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα για δύο εβδομάδες. Φυσικά, πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
 • Πόση διάρκεια είναι φυσιολογική για ένα φούσκωμα;
Η διάρκεια του φουσκώματος εξαρτάται από την αιτία του. Αν το φούσκωμα σχετίζεται με τις διατροφικές συνήθειες ή αφορά σε διατροφικούς παράγοντες, η διάρκειά του είναι περιορισμένη και σύντομη. Ωστόσο, εάν οφείλεται σε ένα πιο σοβαρό εντερικό πρόβλημα ή σε δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενδεχομένως να διαρκέσει περισσότερο. Για οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις, καλέσετε το γιατρό σας ειδικά μάλιστα, εάν θεωρείτε, ότι το φούσκωμα έχει διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο.
Φούσκωμα: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα και πώς το αντιμετωπίζουμε; (4)
 • Μέτρα πρόληψης
Συχνά, το φούσκωμα αποτρέπεται, τροποποιώντας τις διατροφικές συνήθειες. Οι ειδικοί συμβουλεύουν:
• Να καταναλώνετε τις τροφές σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Μασάτε το φαγητό σας καλά πριν καταπιείτε.
• Για λίγες μέρες, αποφύγετε τα τρόφιμα, που συχνότερα προκαλούν φούσκωμα, όπως τα φασόλια, τα πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα, τα σταυρανθή λαχανικά, τα αεριούχα ποτά και τα προϊόντα με υποκατάστατα ζάχαρης. Στη συνέχεια, προσθέστε τα, σταδιακά στη διατροφή σας και πάλι, ένα προς ένα, ενώ παράλληλα παρακολουθείτε τα συμπτώματα στον οργανισμό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθορίσετε ποια τρόφιμα προκαλούν φούσκωμα, άρα μπορείτε να τα αποφύγετε.
• Αν χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σας, αυξήστε τις σιγά-σιγά σε μια περίοδο ημερών ή εβδομάδων. Μια ξαφνική αύξηση σε φυτικές ίνες συχνά προκαλεί φούσκωμα.
 • Πότε το φούσκωμα είναι επικίνδυνο;
Καλέστε το γιατρό σας εάν παρουσιάσετε φούσκωμα, που εμφανίζεται μαζί με κοιλιακή δυσφορία, εάν το φούσκωμα είναι αφόρητο ή εάν παρατηρήσετε μία ξαφνική αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου σας, είτε δυσκοιλιότητα είτε διάρροια.
Πηγή: clickatlife.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory