Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Κρατήστε την μπύρα σας παγωμένη μέχρι το τέλος .

Δείτε τι έκαναν πατέρας και γιός στο υπόγειο του σπιτιού τους .

Φωτογραφίες που πρέπει να δεις

awespme_photo_26
awespme_photo_26

Ωρα για ύπνο .

Ninel Conde Φωτογραφίες

Πως να βγαίνετε καλύτερα στις φωτογραφίες


Πάρτε πολλές λήψεις, κρατήστε ελάχιστες
Οι επαγγελματίες κρατάνε περίπου το 1 έως 10% των λήψεων που έχουν πραγματοποιήσει σε μία φωτογράφηση. Τα μοντέλα, δεν πηγαίνουν απλά σε ένα σκηνικό, παίρνουν μία πόζα και τέλος. Αλλάξτε τη γωνία λήψης, αλλάξτε τη φορά σας, κάντε δοκιμές. Με τις δοκιμές και τα παρακάτω tips θα έχετε πολύ καλύτερες φωτογραφίες τελικά.
Στάση σώματος και γωνίες
Στηθείτε με τέτοιο τρόπο ώστε ο λαιμός σας να φαίνεται περισσότερο μακρύς και βγάλτε λίγο πιο έξω το σαγόνι σας. Μην καμπουριάζετε. Κρατήστε τους ώμους σας προς τα πίσω. Αν στέκεστε, στρίψτε ελαφρά και στερεώστε το βάρος του σώματος στο πίσω πόδι. Μην έχετε τα πόδια σας ενωμένα και τους ώμους ίσιους σαν στρατιωτάκια σε παράταξη. Γύρε τε ελάχιστα προς την κάμερα και δώστε γωνίες στο σώμα και το πρόσωπό σας. Αν ο φωτογράφος είναι πιο κοντός από εσάς, επιβεβαιώστε ότι ο φακός βρίσκεται από πάνω σας. Μετακινηθείτε λοιπόν σε ένα σημείο που θα μπορεί να στέκεται σε ψηλότερο επίπεδο ή που εσείς μπορείτε να είστε κάτω από τον φακό. Οι λήψεις κεφαλιού, είναι επίσης καλύτερες όταν φαίνεται μόνο το ένα αυτί.
Εκφράσεις
Γελάστε και χαμογελάστε. Κρατήστε τη γλώσσα σας πίσω από τα δόντια σας. Εστιάστε το βλέμμα σας ελαφρά πάνω από τον φακό. Δοκιμάστε να μην κοιτάζετε απευθείας την κάμερα και δοκιμάστε επίσης διάφορες εκφράσεις προσώπου. Οι αυθόρμητες φωτογραφίες είναι καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες από εκείνες που ο φωτογράφος σας λέει να πείτε «τζατζίκι», με αποτέλεσμα να έχετε μία βεβιασμένη έκφραση και μάτια σφιγμένα.
Μάτια
Το κλειδί στη φωτογραφία είναι τα μάτια σας. Είναι δύσκολο να διατηρήσετε μία πόζα και να κρατήσετε και τα μάτια σας προσηλωμένα. Οπότε, πάρτε την πόζα σας, κλείστε μετά τα μάτια και ανοίξτε τα ξανά. Απομακρύνετε το βλέμμα σας από την κάμερα και επιστρέψτε μετά σε αυτή. Κάντε κάτι που κανείς δεν περιμένει. Μιλήστε στο φωτογράφο. Στρέψτε τα μάτια σας προς την πηγή φωτός. Η αντανάκλαση μίας πηγής φωτός στην κόρη του ματιού σας, θα δώσει στο βλέμμα σας ζωντάνια. Αν είστε έξω, σταθείτε στη σκιά και κοιτάξτε προς τον ήλιο. Αν είστε σε εσωτερικό χώρο, ρίξτε το βλέμμα σας σε ένα παράθυρο, υπό γωνία.
Ρουχισμός
Αν ξέρετε ότι θα φωτογραφηθείτε, ένα παραπάνω, φορέστε χρώματα που σας κολακεύουν. Μην φοράτε ρούχα με τρελά σχέδια γιατί κινδυνεύετε να κλέψουν εκείνα την προσοχή στη φωτογραφία και όχι εσείς. Αποφύγετε τα καρό ή ριγέ πουκάμισα. Επίσης, επιβεβαιώστε ότι τα ρούχα σας δεν είναι τσαλακωμένα ή με κακό «ζώσιμο» γιατί μπορεί να σας προσθέσει κιλά.
Μικρές, αναγκαίες πινελιές
Βεβαιωθείτε πως είστε χτενισμένοι. Κατά το δυνατόν. Αν έχετε κάποιο «ψεγάδι» στο δέρμα σας, καλύψτε το. Φροντίστε ώστε τα δόντια σας να είναι καθαρά και αν τα μάτια σας είναι κόκκινα, χρησιμοποιήστε σταγόνες.
Φωτισμός
Μην βγάζετε φωτογραφίες όταν είστε κάτω από το φως το ήλιου ή με το φλας να είναι πολύ κοντά στο πρόσωπό σας. Δεν θα σας κολακεύσει καθόλου και θα δημιουργήσει σκληρές σκιάσεις. Πηγαίνετε στη σκιά και αν χρησιμοποιείτε φλας, βεβαιωθείτε ότι το φλας θα «σκάσει» σε ένα τοίχο. Το μαλακό φως μπορεί να «κρύψει» επιτυχώς μερικές ρυτίδες.
Φόντο
Δεν θέλετε το φόντο της φωτογραφίας σας να αποσπά την προσοχή από εσάς. Εκτός αν πίσω σας βρίσκεται ο Μυστικός Δείπνος του Da Vinci που τότε, λόγω συναγωνισμού, καλό είναι να μην βρίσκεστε εσείς στη φωτογραφία. Επιλέξτε ένα καθαρό και απλό φόντο που θα είναι σε αντίθεση με εσάς. Αν έχετε σκούρα μαλλιά, μείνετε μακριά από το οποιοδήποτε σκούρο ή μαύρο φόντο. Αν φοράτε λευκά ρούχα, δεν θα θέλατε να στέκεστε μπροστά από ένα λευκό φόντο. Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, το θέμα της δεν είναι τα παιδάκια αλλά η κόκκινη μπογιά…
Χορέψτε
Προσπαθήστε να μην είστε σφιγμένοι. Χορέψτε και κουνήστε λίγο το κορμί σας για να χαλαρώσετε.
Εκμεταλλευτείτε τα αντικείμενα
Κάντε κάτι με τα χέρια σας, ή εκμεταλλευτείτε αντικείμενα που είναι γύρω σας. Αν έχετε ένα μήλο στα χέρια, παίξτε με αυτό. Αν φοράτε γυαλιά ηλίου και στέκεστε να φωτογραφηθείτε, βγάλτε τα και, κρατήστε τα στα χέρια σας.
Οι συμβουλές αυτές δίνονται από την Mira Zaslove επαγγελματία φωτογράφο στο MenloParkτης Καλιφόρνια των ΗΠΑ και συνεργάτη του petapixel.

Πηγή: digitallife.gr

Η διαμονή σε ψηλό όροφο χαρίζει χρόνια ζωής

Η διαμονή σε ψηλό όροφο χαρίζει χρόνια ζωής
Η διαμονή σε ένα διαμέρισμα στον τέταρτο ή ακόμη και τον όγδοο όροφο ίσως να είναι το κλειδί για πολλά και καλά χρόνια ζωής, σύμφωνα με ελβετούς ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης.

Τα ευρήματά τους προέρχονται από την μελέτη περισσότερων από ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπων και δημοσιεύθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Επιδημιολογίας (European Journal of Epidemiology).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιθανότητες θανάτου από νοσήματα των πνευμόνων ήταν κατά 40% περισσότερες μεταξύ όσων διαμένουν σε ισόγειες κατοικίες σε σύγκριση με όσους μένουν σε διαμέρισμα του ογδόου ορόφου ή ακόμη ψηλότερα.

Όσον αφορά τα καρδιαγγειακά νοσήματα τα ποσοστά θνησιμότητας ήταν κατά 35% υψηλότερα μεταξύ εκείνων που διαμένουν στο ισόγειο, ενώ τα ποσοστά καρκίνου των πνευμόνων αυξάνονταν κατά 22%.

Μόνο το ποσοστό του θανάτου από αυτοκτονίες ήταν υψηλότερο για όσους έμεναν σε ορόφους συγκριτικά με το ισόγειο. Οι κάτοικοι του ισογείου είχαν κατά 60% λιγότερες πιθανότητες να επιχειρήσουν την αυτοκτονία πηδώντας από το μπαλκόνι.

Συνολικά πάντως όσοι διαμένουν σε ισόγειες κατοικίες είχαν κατά 22% περισσότερες πιθανότητες πρώιμου θανάτου από κάθε αίτιο συγκριτικά με όσους κατοικούν στον όγδοο όροφο ψηλών κτιρίων ή ακόμη υψηλότερα.

Οι ειδικοί πιθανολογούν ότι ενδεχομένως όσοι μένουν σε ψηλούς ορόφους χρησιμοποιούν συχνότερα τις σκάλες γι’ αυτό και έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση. Από την άλλη μεριά, εκτιμούν ότι όσοι διαμένουν στο ισόγειο εκτίθενται περισσότερο στην ηχορύπανση και τη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατη ισπανική έρευνα φάνηκε ότι όσοι διαμένουν σε ουρανοξύστες έχουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά αλλεργικής ρινίτιδας συγκριτικά με όσους μένουν σε κατοικίες στην εξοχή.

Εκτιμάται ότι στην Ευρώπη η μία στις έξι κατοικίες είναι σε κτίρια με πολλούς ορόφους. Να σημειωθεί επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να γίνουν αποδεκτά με επιφυλάξεις μια και δεν υπάρχουν πάντα κοινά σημεία π.χ., στους ευκατάστατους κατοίκους ενός ρετιρέ στην Ελβετία και σε εκείνους που διαμένουν στον ενδέκατο όροφο μιας εργατικής πολυκατοικίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: vita.gr

Γιατί δεν κάνει να καταψύχουμε ξανά αποψυγμένο φαγητό;

Βγάζουμε δύο μπριζόλες από την κατάψυξη και τις αφήνουμε νααποψυχθούν για να τις μαγειρέψουμε πιο μετά. 

Έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε ένα υπέροχο φαγητό: μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο. 

Όμως ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα, μας ακυρώνει τα σχέδια κι έτσι οι μπριζόλες μας δεν πρόκειται να μαγειρευτούν. 

Στα κατεψυγμένα λουκανικοπιτάκια που έχουμε στην κατάψυξή μας, είχαμε διαβάσει κάποτε εντελώς τυχαία πως αν ξεπαγώσουν, δεν κάνει να τα καταψύξουμε ξανά... 

Το αγνοούμε όμως αυτό και καταψύχουμε ξανά τις μπριζόλες για να τις μαγειρέψουμε κάποια άλλη στιγμή. 

Αυτή την κάποια άλλη στιγμή, ξανα-επιχειρούμε να αποψύξουμε τις ίδιες μπριζόλες αλλά πάλι τα σχέδιά μας ακυρώνονται και ενώ έχουν αποψυχθεί πλήρως, τις καταψύχουμε ξανά... 

Συγχαρητήρια, μόλις δηλητηριάσατε τις μπριζόλες σας και στην τρίτη απόπειρα αν τις φάτε... κινδυνεύετε σοβαρά! 

Γιατί χαλάει - λήγει το φαγητό;

γιατί χαλάει το φαγητόΠροτού όμως δούμε γιατί η απόψυξη και επανα-κατάψυξη του φαγητού είναι επικίνδυνη, ας δούμε γιατί χαλάει το φαγητό και γιατί λήγει, μιας και δεν απέχουν πολύ όλα αυτά. 

Αν αφήσουμε κάποια τρόφιμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αναπτύσσονται σε αυτά διάφοραβακτήρια. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο περισσότερα βακτήρια αναπτύσσονται. 

Κάποια από αυτά τα βακτήρια όμως, είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας και καθιστούν το φαγητό ακατάλληλο για κατανάλωση. 

βακτήρια στο φαγητό

Στην κατάψυξη η διαδικασία αυτή γίνεται στο ελάχιστο, στο ψυγείο γίνεται πιο γρήγορα και εκτός ψυγείου, γίνεται πάρα πολύ γρήγορα. 

Έτσι, πχ το φρέσκο γάλα που λήγει την τάδε ημερομηνία (όταν το έχουμε στο ψυγείο), αυτό σημαίνει ότι αυτοί που το παράγουν, ξέρουν ότι μετά από x μέρες, θα έχουν αναπτυχθεί τόσα βακτήρια που πλέον από εκείνη την ημερομηνία και μετά θα είναι επικίνδυνο να το καταναλώσουμε. 

Γι’ αυτό λοιπόν λήγει το φαγητό. 

Γιατί η απόψυξη φαγητού και επανα-κατάψυξη είναι επικίνδυνη

επικίνδυνα κατεψυγμένα τρόφιμαΤώρα, όταν καταψύχουμε το φαγητό, επιβραδύνουμε στο μέγιστο την ανάπτυξη των βακτηρίων. Έτσι, τακατεψυγμένα τρόφιμα είναι κατάλληλα προς κατανάλωση για πολύ καιρό. 

Αν όμως τα αποψύξουμε, κατά τη διαδικασία αυτή, ξεκινάει η ανάπτυξη των επικίνδυνων βακτηρίων που μπορεί πχ να πάρει 2-3 μέρες μέχρι να έχει επαρκή και μεγάλο αριθμό ώστε να είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. 

Αν όμως το καταψύξουμε ξανά, αυτά που αναπτύχθηκαν κατά την απόψυξη, παραμένουν! 

Έτσι την επόμενη φορά που θα τα ξεπαγώσουμε θα υπάρχουν και αυτά, αλλά και κατά τη διαδικασία ξεπαγώματος, τα επόμενα που θα αναπτυχθούν θα είναι πολύ περισσότερα! 

Έτσι είναι πολύ πιθανόν με τη 2η απόψυξη, το φαγητό να είναι ακατάλληλο για να το φάμε. 

Σωστή κατάψυξη - απόψυξη και υγιεινή φαγητού

σωστή κατάψυξη - απόψυξη φαγητούΈτσι οι κανόνες που θα πρέπει να τηρούμε για να κάνουμε σωστή κατάψυξη - απόψυξη φαγητού και να μη ...δηλητηριάσουμε το φαγητό μας, είναι οι εξής: 

1) ποτέ μην ξανα-καταψύχετε το φαγητό αφού ξεπάγωσε, 

2) κάντε απόψυξη βάζοντάς το στο ψυγείο κι όχι να το αφήσετε εκτός, 

3) κάντε το απόψυξη στο φούρνο σας σε ειδικό πρόγραμμα αν έχει, 

4) αν τελικά δεν πρόκειται να το μαγειρέψετε ΜΗΝ το καταψύξετε πάλι: απλά μαγειρέψτε το ΕΣΤΩ "πρόχειρα" (πχ αν ήταν να το κάνετε στο φούρνο, απλά βράστε το), αφήστε το να κρυώσει και ΤΟΤΕ καταψύξτε το πάλι! 

Αν τώρα κοπεί το ρεύμα για λίγη ώρα, τα φαγητά στην κατάψυξησυνήθως δεν προλαβαίνουν να ξεπαγώσουν κι έτσι όταν ξανα-έρθει τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Αν όμως κοπεί το ρεύμα για πολλές ώρες, τότε προσέξτε!! Δεν χρειάζεται να τα πετάξετε αυτά που ξεπάγωσαν, απλά... φορέστε ποδιά μαγειρέψτε τα και αφού κρυώσουν, τότε καταψύξτε τα πάλι. 

Όλα τα παραπάνω αφορούν φαγητά που είναι ευαίσθητα, όπως κρέατα, τυροκομικά, κλπ. 

Φασολάκια, αρακάδες και διάφορα τέτοια φαγητά που δεν είναι τόσο ευαίσθητα, δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα.
http://www.coolweb.gr/katapsixo-apopsigmeno-fagito-ksana-kindinos/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory