Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

κινεζος άνθρωπος που μεταφέρει σπίτι του στην πλάτη του

Αποτυχίες .

επική αποτύχει 5 1 Epic αποτύχει (38 φωτογραφίες)
επική αποτύχει 5 2 Epic αποτύχει (38 φωτογραφίες)
επική αποτύχει 5 3 Epic αποτύχει (38 φωτογραφίες)
επική αποτύχει 5 7 Epic αποτύχει (38 φωτογραφίες)
επική αποτύχει 5 10 Epic αποτύχει (38 φωτογραφίες)
επική αποτύχει 5 12 Epic αποτύχει (38 φωτογραφίες)
επική αποτύχει 5 16 Epic αποτύχει (38 φωτογραφίες)
επική αποτύχει 5 19 Epic αποτύχει (38 φωτογραφίες)
επική αποτύχει 5 24 Epic αποτύχει (38 φωτογραφίες)

Μόνο στην Ρωσία .

Βρήκαν το γονίδιο που παχαίνει τις γυναίκες κατά 8 κιλά

Βρήκαν το γονίδιο που παχαίνει τις γυναίκες κατά 8 κιλά
Εάν βλέπετε τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει επίμονα, κατηγορήστε τα γονίδιά σας. Ολλανδοί επιστήμονες εντόπισαν την γονιδιακή μεταλλαγή που κάνει τις γυναίκες να παίρνουν εύκολα 8 κιλά.
Η συγκεκριμένη μεταλλαγή, την οποία πιστεύεται ότι φέρουν μία στις τρεις γυναίκες, τροφοδοτεί την ανάπτυξη λιπώδους ιστού και έτσι αυξάνει κατά 2,5 φορές τις πιθανότητες των φορέων να παχύνουν.
Στους άνδρες δεν ασκεί την ίδια επίδραση. Ωστόσο οι επιστήμονες λένε πως εκείνοι έχουν το δικό τους «γονίδιο της παχυσαρκίας», το οποίο τους ωθεί να υπερκαταναλώνουν παχυντικά φαγητά.
Η όλη μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και παρουσιάσθηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα στο Λίβερπουλ.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Φρέεκ Μπόουμαν, από το Ίδρυμα Έρευνας Διατροφής & Τοξικολογίας του Μάαστριχτ (NUTRIM), οι ερευνητές παρακολούθησαν επί μία δεκαετία 4.662 εθελοντές, καταγράφοντας τις διακυμάνσεις στο σωματικό βάρος τους.
Στο τέλος της δεκαετίας, επέλεξαν δύο ομάδες: μία που είχε διατηρήσει σχεδόν σταθερό το βάρος της (απαρτιζόταν από 259 εθελοντές, οι οποίοι πήραν ή έχασαν λιγότερο από 2 κιλά) και μία άλλη που πήρε πολύ βάρος (237 εθελοντές που πήραν πάνω από 8 κιλά στη διάρκεια της δεκαετίας).
Οι ερευνητές υπέβαλλαν σε γενετικές εξετάσεις τους εθελοντές που είχαν διαλέξει, για να εξετάσουν εάν έφεραν ορισμένες μεταλλαγές στα γονίδια ACE, FTO, AKR1C2, TIMP4 και MMP2, οι οποίες σε προγενέστερες μελέτες είχαν συσχετισθεί με το βάρος ή με τη ρύθμισή του.
Όπως διαπίστωσαν, μία συγκεκριμένη μεταλλαγή στο γονίδιο MMP2 ήταν πολύ συχνή στις γυναίκες οι οποίες είχαν παχύνει, ενώ στους άνδρες που είχαν παχύνει εντοπίσθηκε συγκεκριμένη μεταλλαγή του γονιδίου FTO.
Η μεταλλαγή του MMP2 εντοπίσθηκε σε μία στις τρεις εθελόντριες που πάχυναν, ενώ οι άντρες-φορείς του μεταλλαγμένου FTO είχαν 87% πιθανότητες να έχουν παχύνει.
Το γονίδιο FTO, που αποκαλείται και «γονίδιο του junkfood», αυξάνει τη λαχτάρα για τρόφιμα πλούσια σε λίπη και ζάχαρη, με αποτέλεσμα οι άντρες που το φέρουν να καταναλώνουν κατά μέσον όρο 100 θερμίδες περισσότερες σε κάθε τους γεύμα.
Όπως εξήγησε ο δρ Μπόουμαν, τα γονίδια της παχυσαρκίας μπορεί να είναι διαφορετικά στα δύο φύλα, επειδή ελέγχονται από τις ορμόνες του φύλου.
Όπως και να’ χει, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι συγκεκριμένοι «γονιδιακοί πολυμορφισμοί» στα FTOκαι MMP2 «μπορεί να αποτελούν προάγγελους αύξησης του σωματικού βάρους σε διάστημα μιας 10ετίας».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Σολομός Ο… Θεραπευτικός

Σολομός ο... θεραπευτικός (2)
Ο σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή με σημαντική διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία μας, χαρίζοντας μας υγιές δέρμα, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και γερή καρδιά και μυαλό, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων για τον οργανισμό, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Η φήμη του σολομού ως μια τροφή ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία μας, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ασυνήθιστη περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Περίπου 110 γρ. σολομού, περιέχουν τουλάχιστον 2 γρ. ωμέγα-3 λιπαρά οξέα -περισσότερο από το μέσο όρο πρόσληψης των ενηλίκων από διάφορες τροφές κατά τη διάρκεια αρκετών ημερών. Τα ωμέγα-3 λιπαρά έχουν δύο μορφές: EPA (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ). Ωστόσο, ο σολομός είναι επίσης πλούσιος και σε άλλα ωφέλιμα συστατικά, όπως η βιταμίνη D και το σελήνιο, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία μας.
Ενδιαφέρουσες έρευνες για την περιεκτικότητα αυτού του ψαριού σε πρωτεΐνες και αμινοξέα, βρήκαν επίσης πως περιέχει μικρά βιοδραστικά μόρια πρωτεΐνης (που ονομάζονται βιοενεργά πεπτίδια) που μπορεί να παρέχουν προστασία στον αρθρικό χόνδρο, να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης και να ελέγχουν τη φλεγμονή του πεπτικού σωλήνα.
Ένα πράγμα όμως που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι όλα αυτά τα οφέλη, προκύπτουν από την κατανάλωση του άγριου σολομού, ενώ ο σολομός εκτροφείου είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση.
Δείτε μερικά από τα οφέλη αυτού του ψαριού…
 • Φλεγμονή
Έρευνες για την κατανάλωση ψαριών και την προστασία των αρθρώσεων, έχουν δείξει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο σολομό, μπορεί να μετατραπούν από τον οργανισμό σε τρεις τύπους ενώσεων που εμποδίζουν την χρόνια φλεγμονή.
Η παρουσία βιοδραστικών πεπτιδίων στο σολομό, μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του αρθρικού χόνδρου και άλλων τύπων ιστών και να βοηθήσει στη ρύθμιση και τη σταθεροποίηση της ισορροπίας του κολλαγόνου και ανόργανων συστατικών στα οστά και τον περιβάλλοντα ιστό.
Τέτοια πεπτίδια μπορούν να συνδυάζονται με τα ωμέγα-3 μόρια και να παρέχουν ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη για τις αρθρώσεις. Η απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης D και σεληνίου στο σολομό, έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι παράγοντας κλειδί στη πρόληψη της ανεπιθύμητης φλεγμονής.
Σολομός ο... θεραπευτικός (1)
 • Γνωστική λειτουργία
Μεγάλο μέρος της έρευνας, έχει αποδείξει ότι το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), είναι το πιο σημαντικό λίπος που βρίσκεται στον εγκέφαλο και η μεγάλη περιεκτικότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο σολομό, δικαιολογεί τα οφέλη του στη λειτουργία του εγκεφάλου και τη συμβολή του στο μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης προβλημάτων στον εγκέφαλο.
Η κατανάλωση σολομού έχει συνδεθεί με μειωμένες πιθανότητες κατάθλιψης και με μειωμένη γνωστική εξασθένηση στους ηλικιωμένους. Μερικές μελέτες έχουν δείξει επίσης, τη σύνδεση μεταξύ IQ και μιας διατροφής πλούσιας σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόσφατη ανακάλυψη ενώσεων που παρασκευάζονται από DHA, οι οποίες έχει αποδειχθεί πως διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ως αντιφλεγμονώδη μόρια, ιδιαίτερα όταν παράγονται από νευρικό ιστό. Επίσης, έχει αποδειχθεί πως η βιταμίνη D είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την υποστήριξη της γνωστικής λειτουργίας και αυτό το θρεπτικό συστατικό βρίσκεται άφθονο στο σολομό.
 • Πρόληψη του καρκίνου
Η βιταμίνη Α έχει αποδειχθεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πολλών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου αυτού του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου.
Ο σολομός περιέχει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D και σεληνίου, το οποίο συνδέεται επίσης με την πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά, συνδέονται επίσης με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου, του προστάτη και του μαστού. Η τακτική πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά των μορφών καρκίνων των κυττάρων του αίματος ή των λεμφοκυττάρων, όπως η λευχαιμία, το πολλαπλό μυέλωμα και το μη Hodgkins λέμφωμα.
Σολομός ο... θεραπευτικός (3)
 • Υγεία των ματιών
Είναι γνωστό ότι το ιχθυέλαιο είναι σημαντικό για τη βελτίωση της όρασης. Επίσης βοηθά στην αποφυγή της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που προκαλείται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο σολομό, έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση, τόσο της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, όσο και της χρόνιας ξηροφθαλμίας. Στην περίπτωση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, δύο μερίδες σολομού την εβδομάδα, είναι αρκετές για να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο.
Μελέτες για την ξηροφθαλμία έχουν δείξει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά στο σολομό, μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της χρόνιας ξηροφθαλμίας, ανακουφίζοντας τη φλεγμονή.
 • Καρδιαγγειακή υγεία
Η κατανάλωση σολομού, έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης πολυάριθμων καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως η καρδιακή προσβολή, τα εγκεφαλικά επεισόδια, η καρδιακή αρρυθμία και η υψηλή πίεση του αίματος. Η πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών, που περιέχονται στο σολομό, συνδέεται επίσης με βελτιωμένους μεταβολικούς δείκτες που σχετίζονται με την καρδιαγγειακή νόσο.
Τα υψηλά επίπεδα του αντιοξειδωτικού σεληνίου στο σολομό, έχουν επίσης αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την καρδιαγγειακή προστασία.
 • Υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο σολομό, «κλειδώνουν» την υγρασία στα κύτταρα του δέρματος, ενθαρρύνοντας την παραγωγή ισχυρών ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες συμβάλλουν στην πιο νεανική επιδερμίδα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βελτιώνουν επίσης τις ατέλειες του δέρματος και διατηρούν τη λάμψη στα μαλλιά..
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παρέχουν τροφή στα θυλάκια της τρίχας, βοηθώντας τα μαλλιά να μεγαλώνουν υγιή και προλαμβάνοντας την τριχόπτωση. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα του σολομού σε πρωτεΐνες, βοηθά σε υγιή και λαμπερά μαλλιά.
Πηγή: clickatlife.gr


Τι λέει το σώμα για την υγεία μας;

Είστε «αχλάδι» ή «μήλο»; Μήπως ο λαιμός σας είναι παχύς; Οι αστράγαλοί σας τι…σχήμα έχουν; Τα χαρακτηριστικά του σώματος του καθενός είναι σαφείς ενδείξεις για την υγεία του. Αλλά τι σημαίνει το κάθε ένα;
 • Έχετε παχύ λαιμό;
Μπορεί το μέγεθος του λαιμού, να καθορίσει την υγεία κάποιου; Η απάντηση είναι ναι. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η περίμετρος του λαιμού μπορεί να πει τόσα για την υγεία, όσα και ο ΔΜΣ (δείκτη μάζας σώματος), που θεωρείται ένας από τους βασικούς δείκτες που καθορίζουν την υγεία.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Pediatrics», το περιοδικό της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ένωσης, η περιφέρεια του λαιμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του ΔΜΣ για τη διάγνωση της παχυσαρκίας στα παιδιά.
Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, η περιφέρεια του λαιμού είναι ένας δείκτης για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Η περίμετρος λαιμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την άπνοια ύπνου, η οποία με τη σειρά της καθορίζει άλλα προβλήματα υγείας.
Για να καταλάβετε, εάν ο λαιμός σας είναι παχύς, κάντε το κόλπο του κολάρου. Εάν διαπιστώσετε ότι ένα κολάρο μιας μπλούζας ή ένα κολιέ που φορούσατε όταν ήσασταν νέοι, δε χωράει άνετα, τότε καλό θα ήταν να δείξετε προσοχή.
Τι λέει το σώμα για την υγεία μας; (2)
 • Η μέση σας είναι μεγαλύτερη από τους γοφούς σας;
Πολλοί θεωρούν υπεύθυνη για τη φαρδιά μέση την κατανάλωση μπύρας, άλλοι πάλι ονομάζουν τα λίπη που προεξέχουν «λαβές» ή ακόμα και «σωσίβιο». Η αλήθεια ωστόσο, είναι ότι το λίπος γύρω από τη μέση του σώματός, δεν είναι ένδειξη υγείας.
Μάλιστα, μια μελέτη διαπίστωσε, ότι οι άνθρωποι που έχουν κανονικό βάρος, αλλά έχουν περίσσεια κοιλιακού λίπους γύρω από τη μέση μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο από εκείνους, που είναι επισήμως παχύσαρκοι.
Ο «ένοχος» είναι το στρώμα του λίπους, που ονομάζεται επίπλουν, το οποίο βρίσκεται μέσα στην κοιλιά και μάλιστα, επικίνδυνα κοντά σε σημαντικά όργανα. Το λίπος αυτό ονομάζεται ακόμη σπλαχνικό ή ενδοκοιλιακό λίπος. Μπορεί να ταξιδεύει γρήγορα στο συκώτι ή μέσω του αίματος να «εγκαθίσταται» στα τοιχώματα των αρτηριών.
Το κοιλιακό λίπος είναι ένδειξη του μεταβολικού συνδρόμου και έχει συνδεθεί με τις καρδιακές παθήσεις, την αρτηριακή νόσο και το διαβήτη. Μεταβολικό σύνδρομο ορίζεται η κατάσταση όπου κάποιος έχει τρία από τα τέσσερα σημεία: παχυσαρκία, με το λίπος να συγκεντρώνεται γύρω από τη μέση, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Όσοι παρουσιάζουν μεταβολικό σύνδρομο, είναι πιθανό να γίνουν προδιαβητικοί ή να παρουσιάσουν αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία είναι ο λόγος που ο γιατρός θα διατάξει τακτικό έλεγχο του διαβήτη και θα προτείνει αλλαγές στον τρόπο ζωής για να μειώσει τον κίνδυνο.
Τι λέει το σώμα για την υγεία μας; (4)
 • Είστε «αχλάδι» ή «μήλο»;
Αν και σαν σχήμα σώματος, το γνωστό ως «αχλάδι» (το λίπος συγκεντρώνεται σε γοφούς, μηρούς και πισινό) θεωρείται πιο υγιές από το «μήλο» (το λίπος συγκεντρώνεται στο κέντρο του σώματος), έχει και αυτός ο τύπος σώματος τα δικά του προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες, που έχουν σχήμα σώματος «αχλάδι» έχουν υψηλότερο ποσοστό οστεοπόρωσης, πιθανώς λόγω του επιπλέον βάρους που έχουν χαμηλά στους γοφούς.
Μία νέα μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές στο UC Davis και δημοσιεύτηκε στο «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism», αντικρούει την παλαιότερη άποψη, ότι τα άτομα με «σχήμα αχλαδιού» διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης, από ό, τι τα άτομα με σχήμα «μήλου».
Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι το λίπος που συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ενός ατόμου για την ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου.
Οι ερευνητές εξέτασαν μια ομάδα από 45 ασθενείς με πρώιμο μεταβολικό σύνδρομο και τα συνέκριναν με μια ομάδα ελέγχου 30 ατόμων, ίδιας ηλικίας και φύλου. Βρήκαν, ότι το λίπος στην οπίσθια περιοχή ανεβάζει το επίπεδο της πρωτεΐνης, που συνδέεται με υψηλή αρτηριακή πίεση και χαμηλή «καλή» χοληστερόλη.
Η μελέτη έρχεται σε αντίθεση με την μέχρι πρόσφατα επικρατούσα άποψη, ότι το κοιλιακό λίπος είναι το πιο επικίνδυνο από το λίπος σε άλλα μέρη του σώματος.
Μια άλλη μελέτη του 2008, που δημοσιεύθηκε στο «Archives of Internal Medicine» αποκάλυψε, ότι το μέγεθος της μέσης είναι πιο σημαντικός παράγοντας από το βάρος του σώματος, για τον προσδιορισμό των καρδιακών παθήσεων.
Επίσης, η μελέτη «Interheart», που δημοσιεύθηκε το 2004 και θεωρείται μία από τις κορυφαίες μελέτες σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου καρδιακής νόσου, διαπίστωσε ότι η αναλογία μέσης-ισχίων ήταν τρεις φορές πιο ακριβής στην πρόβλεψη του κινδύνου καρδιακής νόσου από ό,τι ο δείκτης μάζας σώματος.
Τα καλά νέα, βέβαια είναι ότι, η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της «ένοχης» πρωτεΐνης μαζί με τον κίνδυνο για μεταβολικό σύνδρομο.
Οι ειδικοί επιμένουν ωστόσο, ότι ανεξάρτητα με τον τύπο σώματος του καθενός, η άσκηση, οι τακτικές επισκέψεις στον γιατρό και η ισορροπημένη διατροφή είναι οι παράγοντες που καθορίζουν την καλή υγεία.
Τι λέει το σώμα για την υγεία μας; (5)
 • Μήπως έχετε αδύνατα άκρα;
Τα πολύ αδύνατα πόδια και τα χέρια δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα, ειδικά μάλιστα αφού πολλοί άνθρωποι έχουν απλά μια γενετική τάση για πιο ευαίσθητα άκρα.
Αλλά τα κοκαλιάρικο άκρα μπορεί επίσης να είναι ένδειξη έλλειψης μυών και όπως είναι γνωστό, η χαμηλή μυϊκή μάζα είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες, που δεν ευνοούν τη μακροζωία.
Τα τελευταία χρόνια, πολλές ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει, ότι η μυϊκή μάζα σχετίζεται άμεσα με την κατάσταση της υγείας και τη διάρκεια ζωής. Καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος, έχει την τάση να χάνει μυϊκή μάζα σταδιακά, ξεκινώντας σε ποσοστό 1% ανά έτος στην εφηβεία και έπειτα επιταχύνοντας με ένα μέσο όρο της τάξης του 8% από τα 40 χρόνια και έπειτα.
Τα καλά νέα είναι, ότι η απώλεια της μυϊκής δύναμης δεν είναι αναπόφευκτη. Μελέτες έχουν δείξει, ότι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να χτίσουν και να διατηρήσουν τη μυϊκή τους δύναμη, σε επίπεδα μάλιστα σχεδόν ίσα με εκείνα που είχαν πριν κλείσουν τα 40 χρόνια.
Τι λέει το σώμα για την υγεία μας; (1)
 • Έχετε χοντρούς αστραγάλους ή λίπος στα πόδια;
Εάν έχετε γεννηθεί με χοντρούς αστραγάλους, τότε, δυστυχώς, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ρίξετε το φταίξιμο …στους προγόνους σας. Αλλά αν οι αστράγαλοί σας έχουν παχύνει τους τελευταίους μήνες ή εβδομάδες, αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη οιδήματος και κατακράτησης υγρών.
Αρκετοί άνθρωποι κάνουν κατακράτηση, όταν καταναλώνουν πολύ αλάτι ή όταν πετούν με αεροπλάνο, ενώ στην περίπτωση των γυναικών το φαινόμενο της κατακράτησης είναι σύνηθες όταν περιμένουν περίοδο.
Ωστόσο, η χρόνια κατακράτηση υγρών μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι καρδιακής ή νεφρικής νόσου, που σηματοδοτεί ότι αυτά τα όργανα δε λειτουργούν αποτελεσματικά και δεν επιτρέπουν την ομαλή κυκλοφορία του αίματος και των άλλων υγρών του σώματος.
Επιπλέον, η χρόνια κατακράτηση δεν αφήνει το σώμα να εκκρίνει τις τοξίνες και συνδέεται με σοβαρές καταστάσεις υγείας. Εάν παρατηρήσετε, ότι το οίδημα δεν υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.
Πηγή: clickatlife.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory