Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Πολύ μεγάλα κύματα .

Τα τυχερά του επαγγέλματος .

Pizza Guy Παράδοσης

ερμηνείες των ευρωπαϊκών χωρών

δημιουργικές ερμηνείες των ευρωπαϊκών χωρών 640 01 Creative ερμηνείες των ευρωπαϊκών χωρών (22 φωτογραφίες)
δημιουργικές ερμηνείες των ευρωπαϊκών χωρών 640 02 Creative ερμηνείες των ευρωπαϊκών χωρών (22 φωτογραφίες)

Μερικα φοβερα τατουάζ.

110 Amazing Full Πίσω Τατουάζ (43 φωτογραφίες)
29 Amazing Full Πίσω Τατουάζ (43 φωτογραφίες)

Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από το παρελθόν

1 ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από το παρελθόν (28 φωτογραφίες)
2 ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από το παρελθόν (28 φωτογραφίες)

Πως λειτουργεί το email;

Θα δούμε πως λειτουργεί το email με πολύ απλό τρόπο και κατανοητό όπως πάντα, χωρίς πολύπλοκους όρους και λεπτομέρειες, ώστε να καταλάβετε τη φιλοσοφία λειτουργίας του. 

Γράφουμε ένα email και το αποστέλλουμε σε έναν φίλο μας. 

Σε μόλις 3 δευτερόλεπτα, το έχει λάβει! 

Τι μεσολάβησε όμως σε αυτά τα 3 δευτερόλεπτα; Ας δούμε αναλυτικά ώστε να καταλάβουμε πως λειτουργεί το email

λειτουργία emailΤο πρώτο πράγμα λοιπόν που συμβαίνει με το που πατάμε το κουμπί Αποστολή, είναι να συνδεθεί το σύστημα με έναν σέρβερ που ονομάζεται mail server. 

Θα πασάρει λοιπόν όλα τα στοιχεία που γράψαμε σε αυτόν (το μήνυμα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τον παραλήπτη, τον αποστολέα, κλπ) και θα το αποθηκεύσει στα απεσταλμένα. 

Είναι σαν να ετοιμάζουμε ένα φάκελο με ένα γράμμα (και τα στοιχεία αποστολέα - παραλήπτη γραμμένα απ’ έξω) και να τον παραδίδουμε στο ταχυδρομείο. 

Τώρα ο mail server θα κάνει ό,τι κάνει και το ταχυδρομείο: 

θα χρησιμοποιήσει τα DNS για να αναζητήσει τον αντίστοιχο mail server του παραλήπτη. 

Το DNS φανταστείτε ότι είναι σαν ένας τεράστιος "τηλεφωνικός κατάλογος", όπου αντί για ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα, έχει τα domains των ιστοσελίδων με τους αντίστοιχους υπολογιστές - servers που είναι συνδεμένα.

Ακόμα καλύτερα, είναι καταχωρημένοι σε αυτόν τον "κατάλογο" όλοι οι υπολογιστές που είναι συνδεμένοι στο internet.


Έτσι από αυτόν τον "κατάλογο" θα βρει αμέσως τον υπολογιστή - server που υπάρχει το email του παραλήπτη, μέσω του domain που ανήκει το email (onoma@coolweb.gr -> coolweb.gr είναι το domain). 

Μετά από αυτή την αναζήτηση, επιχειρεί ο mail server του αποστολέα, να συνδεθεί με τον "συνάδελφό του" - mail server του παραλήπτη. 

Γίνεται η σύνδεση και το μήνυμα με όλα τα "παρελκόμενα", αποστέλλεται σε αυτόν. 

mail serverΟ mail server όμως του παραλήπτη, θα ελέγξει μήπως το μήνυμα είναι spam - junk - ανεπιθύμητο και αν κρίνει ότι είναι εντάξει, τότε θα το καταχωρήσει στα εισερχόμενά του. 

Μπορεί να ελέγξει επίσης αν το email του αποστολέα υπάρχει όντως στον mail server του αποστολέα και γενικά κάνει διάφορους άλλους ελέγχους για να μας προστατέψει. 

Έτσι, υπάρχει περίπτωση "παρεξήγησης" και υπάρχει πιθανότητα να μην το λάβουμε ή να το λάβουμε στην ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία

Μπορούμε όμως να ζητήσουμε να μας αποσταλεί ένα read receipt (απόδειξη παράδοσης - ότι το διάβασε ο παραλήπτης) που στην ουσία δεν είναι άλλο παρά ένα email το οποίο στέλνεται αυτόματα από τον παραλήπτη προς τον αποστολέα, μόλις ο πρώτος διαβάσει τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική αλληλογραφία - το συγκεκριμένο email. 

Ο αποστολέας θα λάβει με τον ίδιο τρόπο ένα πολύ σύντομο email στο οποίο αναφέρεται ότι το μήνυμα που έστειλε πιο πριν, διαβάστηκε. 

ηλεκτρονική αλληλογραφία

Μετά την κινόα, το κορασάν;

Σε προηγούμενο άρθρο («Κινόα- όσα πρέπει να ξέρετε») έχει αναφερθεί η υψηλή διατροφική αξία της κινόας και τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Τώρα έρχεται στο προσκήνιο ένα άλλοδημητριακό, το κορασάν. Τι είναι όμως το κορασάν και από πού προέρχεται;
Το κορασάν είναι ένα αρχαίο είδος σιταριού, η προέλευση του οποίου παραμένει άγνωστη. Κορασάν (Khorasan) ονομάζεται μια ιστορική περιοχή βορειοανατολικά του Ιράν, που ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη σύγχρονη ομώνυμη επαρχία. Κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες γύρω από την καταγωγή του. Άλλοι λένε ότι οκόκκος του βρέθηκε στην αρχαία Αίγυπτο στους τάφους των Φαραώ, άλλοι ισχυρίζονται ότι ήταν το σιτηρό που χρησιμοποιούσε ο Νώε στην κιβωτό του (εξού και το ψευδώνυμο «σιτάρι του προφήτη» που του έχει δωθεί). Στην Τουρκία πάντως είναι γνωστό ως «δόντι της καμήλας» πιθανόν λόγω του σχήματός του. Η πιο γνωστή ποικιλία αυτού του σιτηρού είναι το λεγόμενο Καμούτ.
Το κορασάν πωλείται στη Βόρεια Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και την Αυστραλία.Είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το κοινό σιτάρι και έχει πλούσια γεύση που μοιάζει με τουκαρυδιού. Επίσης, οι κόκκοι του μπορούν να αλεθούν και να γίνουν αλεύρι. Πρέπει να τονίσουμε βέβαια ότι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που πάσχουν απόκοιλιοκάκη, καθώς περιέχει γλουτένη. Είναι όμως πιο εύπεπτο και κατάλληλο για άτομα με προβλήματα δυσπεψίας. Το συναντάμε σε τρόφιμα όπως το ψωμί, τα δημητριακά πρωινού, τα ζυμαρικά, την μπύρα, τα μπισκότα, τα κράκερς κ.λπ. Οι σπόροι του μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε σαλάτα.
Όσον αφορά στη διατροφική του αξία, είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, ενέργεια και πρωτεΐνες, έχει πολλές φυτικές ίνες και είναι φτωχό σε λίπος. Από μικροθρεπτικά συστατικά, αποτελεί καλή πηγή θειαμίνης, μαγνήσιου, ψευδάργυρου, σιδήρου, φωσφόρου και σεληνίου. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η αντικατάσταση των σιτηρών της συνήθους διατροφής από προϊόντα με καμούτ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου από καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη, καθώς στους συμμετέχοντες που το κατανάλωσαν, υπήρξε σημαντική μείωση της ολικής και LDL (κακής) χοληστερόλης, καθώς και της γλυκόζης του αίματος.
Επίσης, μειώθηκαν οι δείκτες φλεγμονής και οξειδωτικού στρες και υπήρξε αύξηση του καλίου και του μαγνησίου στο αίμα. Βέβαια, αυτή είναι η πρώτη έρευνα σε ανθρώπους που εξέτασε τα οφέλη του κορασάν στο καρδιαγγειακό σύστημα και πρέπει να πραγματοποιηθούν στο μέλλον κι άλλες για να επιβεβαιωθούν τα οφέλη του για την υγεία.
Παλαιότερες έρευνες σε αρουραίους έδειξαν την έντονη αντιοξειδωτική δράση του σιταριού από κορασάν σε σχέση με το απλό σιτάρι ολικής άλεσης. Το κορασάν είναι πολύ καλή πηγή λουτεΐνης η οποία ανήκει στα καροτενοειδή και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Για να προετοιμάσετε το καμούτ χρειάζεται να το ξεπλύνετε και να το βράσετε σε περίπου 2,5 φορές τον όγκο του σε νερό για να μαλακώσει. Στο τέλος, το σουρώνετε, το αφήνετε να κρυώσει και το προετοιμάζετε είτε για σαλάτα είτε σαν συνοδευτικό στη θέση του ρυζιού ή του ζυμαρικού. Είναι πολύ καλή επιλογή και για χορτοφάγους καθώς είναι και πλούσιο σεσίδηρο και πρωτείνη.

Κατσαρίδες: Μεταλλάσσονται και για να γίνουν ανθεκτικές στα εντομοκτόνα

Οι κατσαρίδες είναι ένα από τα ζωικά είδη που έχουν 350 εκατομμύρια χρόνια εμπειρίας στο να παθαίνουν «ανοσία» στις εχθρικές συνθήκες του περιβάλλοντος και να επιζούν σαν είδος. Η τελευταία τους μάχη για επιβίωση είναι εναντίον του ανθρώπινου είδους που προσπαθεί να τις εξοντώσει με κατσαριδοκτόνα. Σύμφωνα με την αναφορά που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, σταδιακά οι κατσαρίδες αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες, με αλλαγές που συμβαίνουν στους νευρώνες της γεύσης, ώστε να μην πέφτουν θύματα των κατσαριδοκτόνων που βασίζονται στην προτίμησή τους για συγκεκριμένες γεύσεις, όπως αυτή της γλυκόζης.
Η «τακτική της γλυκόζης» χρησιμοποιείται από τις εταιρείες απεντόμωσης από τη δεκαετία του 1990. Ψεκάζουν τους χώρους με δηλητήριο «κρυμμένο» σε γλυκόζη. Οι κατσαρίδες από κάποια στιγμή κι έπειτα δεν αντιδρούν στο δηλητήριο. Ο λόγος είναι γιατί μέσα στα χρόνια, οι αισθητήρες της γεύσης τους, προσαρμόστηκαν ώστε να μην αντιλαμβάνονται πια την γλυκόζη ως κάτι γλυκό (άρα και νόστιμο), αλλά ως κάτι πικρό (άρα και απεχθές). Άρα, δεν «τσιμπάνε» πια.
Η μεταστροφή αυτή των κατσαρίδων οδηγεί στην ανθεκτικότητά τους στα δηλητήρια που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να τις καταστρέψουν, ανθεκτικότητα που έχουν επιδείξει όλα αυτά τα εκατομμύρια χρόνια που υπάρχουν στη γη, περισσότερα από τον άνθρωπο. Έτσι, όπως γράφουν και στο Gizmodo, την επόμενη φορά που θα δείτε μία κατσαρίδα στο δρόμο, πριν την εξολοθρεύσετε με οποιονδήποτε αηδιαστικό και πρακτικό τρόπο, σκεφτείτε μήπως να της μιλήσετε ευγενικά, ώστε όταν κατακτήσουν τον πλανήτη, να σας ανταποδώσουν την χάρη που τους φερθήκατε καλά.

Πηγή: digitallife.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory